Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
thxfan moziszobája
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
thxfan moziszobája
Jó lett,nekem tetszik a design.
gratulálok.
Szub:
Viszont két szubnál nekem is voltak kioltások,bárhogy állítgattam.
Köszi
Igen, pont ezért félek a két subtól, mert lutri, hogy sikerül-e összehozni azokat, illetve 1 sub kimenetes az erősítőm is, ami tovább nehezíti a dolgot.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Nekem nincs két éve,hogy volt.Egyszerre vettem a kettőt.Tök azonosan kapcsoltak le,meg be...ergo egyediség kizárt.
A V2 már nem kapcsol ki olyan hamar, de a forgalmazó mondta, hogy volt néhány hibás sub ezekből ahol ez volt a gond. Lehet nálad pont ezekből a hibásabbakból volt.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Semmi közöm az eladóhoz, de még ezt is számításba venném a helyedben...
Nem egy mai darab, de szerintem tud meglepetést okozni és az újkori ára sem azt sugallja, hogy egy rossz darabról lenne szó!
Igen ezt néztem már, egyszer hallottam itt Nyíregyházán egy fórumosnál, talán elkérem egy tesztre. Felemás volt a produkciója akkor, nem volt ideális az elhelyezése sem szerintem és szuszugós volt kissé, bár ez lehet a fal -nagyon- közelségének volt köszönhető.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Nekem nincs két éve,hogy volt.Egyszerre vettem a kettőt.Tök azonosan kapcsoltak le,meg be...ergo egyediség kizárt.
thxfan moziszobája
Jó lett,nekem tetszik a design.
gratulálok.
Szub:
A taga nem rossz darab,volt kettő is.De nem a hangnyomás miatt...A kettő szub nem fog nagyobbat tolni,csak egyenletesebb lesz a mélyhang eloszlása.Viszont két szubnál nekem is voltak kioltások,bárhogy állítgattam.A másik a taga egyik rákfenéje,a standby mód...kb 30másodperc és ha nem kap jelet,kikapcsol...Majd ha jelet kap,akkor az effekt eleje lemarad...nagyon idegesítö.köztes állás nincs,vagy off,vagy standby...
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
thxfan moziszobája
Szerintem ezek a kompromisszumok abszolút vállalhatók, hidd el, nagyon sok fórumozó anélkül, hogy hallotta volna a végeredményt, szívesen elfogadná!
Osu no seishin!
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
thxfan moziszobája
Semmi közöm az eladóhoz, de még ezt is számításba venném a helyedben...
Nem egy mai darab, de szerintem tud meglepetést okozni és az újkori ára sem azt sugallja, hogy egy rossz darabról lenne szó!
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
thxfan moziszobája
Nagyon szép lett!!! Gratulálok, jó mozizást! Ha hazajöttem, akkor mindenképpen szívesen meghallgatnám, hogy hogyan szól a mozid! A meghívás természetesen neked is áll, ahogy beszéltük!
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Kicsit eltűntem, de rengeteg volt a munkám, bár most sincs sokkal kevesebb, így nem foglalkoztam a szobával.
Azóta már sikerült kb. 2*1 órát is tesztelnem a rendszert , időmből ennyire telt, de a szoba sincs még kész teljesen.
Első benyomás, hogy a térhangzásnak nagyon jót tett a frontoldalon nyert +1 m és a háttereknél a +1,5 m. A hátsó tér sokkal jobban kinyílt, a hátulról jövő effektek sokkal jobban pozicionálhatók, de ennek ellenére a dipólok szépen egységesítik is azt, jóval komolyabb, mint a régi kisebb helyen. A frontoldal szintén másabb lett, talán már a dög frontok is jobban ki tudják futni magukat, de a fal közelsége miatt az sohasem lesz tökéletes.
Tudom, a center mit keres ott fenn, nem ideális. A kis szobában a projektor érkezésével és a bútorlapos vetítés miatt a centert kényszerből leraktam az állvány elé, engem kimondottan idegesített a lentről szóló centerhang. Korábban jártam a Homemovieban, amikor ott a center a vászon fölött volt, egyáltalán nem volt zavaró számomra, pedig ott még magasabban is volt, bár ott 300-as M&K szett volt . A vászon magassága jelenleg 50 cm, ami kényelmesnek mondható, de feljebb már semmiképpen sem vinném. Amennyiben a vászon jelenlegi szintje alá vinném a centert, akkor kb. ugyanannyira kellene fel irányítani, mint most le, tehát túl sok értelme nem lenne, arról nem is beszélve, hogy az állványt is tolnom kellene valamelyik irányba, ami egy későbbi dupla subos felállásnál ugyancsak gondot okozna. A kompromisszummentes megoldás egy minőségi hangáteresztő vászon lesz majd a jövőben LCR hangfalakkal mögötte, valamikor...
Amivel viszont gondba kerültem az a sub. Kevés a 25-ös zárt. Az akusztikát szerintem sikerült nagyon jól eltalálni a szobában, a mélyeknél nincs semmilyen kiemelés, rezgés és bebúgás, legalábbis fülre, viszont a félig könnyűszerkezet és a sarkokban lévő beépített basstrappek miatt nagyobb hangnyomás kell a szub(ok)tól. Sajnos az elkövetkező fél évben jelentkező egyéb más nagyobb kiadások miatt nem fogok tudni komolyabb subot venni, de a mély meg kellene, hogy élvezzem is az új mozit .
Múlt héten elhoztam egy Taga Platinum SW-10 V2-t a forgalmazótól egy kb. 20 perces tesztre, de abból túl sok következtetést nem tudtam leszűrni, csak annyit, hogy nem volt rossz 1 db, de 2 db kell belőle a kívánt hangnyomáshoz. A minősége az árához képest igen komoly és reflexes létére a gyorsasággal sincs gond, nincs portzaj és még többcsatornás zenén sem vérzett el. Nem egy mozisznobsub a márkája miatt, de mindenképpen elgondolkodtató 2 db, amíg nem tudok érdemben feljebb lépni, elég jó áron tudnám párban elhozni.
Talán jövő héten jön egy Dynavoice T12 tesztre, amiből most 2 db nem férne bele a keretbe, de ha egy is tud meglepetést okozni talán esélyes lehet és később megkapná a párját, vagy eladnám majd és helyette egy minőségi nagyobb zárt.
A dupla subos felállástól kicsit elriaszt azok megfelelő összelövése és a jobb-bal oldal eltérő falszerkezete (szilárd és könnyűszerkezet).
A szoba még nincs teljesen kész, a frontoldalnak a váza van meg, oda még kellene néhány szövetes keret a hangfalak eltakarásához. Szükség lenne valamire az állvány elé is, ami vagy sötétített plexi lesz, vagy oda is szövet megy keretre. A hátsó rész már majdnem késznek mondható, ott már csak néhány apró finomítás várható. A belógatott projektorral nem tudok megbarátkozni, de ez van, az eredeti állapot szerinti 30 cm-es belógás pont elég lett volna vizuálisan, de a képnek nem volt elég .
Néhány kép a jelenlegi állapotról:
A surr besüllyesztésre visszatérve, kb. ennyire állnak ki a fal síkjából, így kétlem, hogy túl nagy gondot okozna az azokat eltakaró keret a hang terjedésében.
A hátsó kép maradt SW-os, próbáltam fotózni, de nem lettek a jók a képek, élőben sokkal szebbek a színek és élesebb is. A felső részen lévő csíkokat is a vaku hozta ki ennyire, azok normál esetben szinte alig látszanak. A nyomtatás alapanyagát elég nehéz volt kiválasztani, kb. 15-20 féle szövetből kellett a legjobb. Amin a legjobb a nyomtatott kép minősége azon a hang nem megy át, ami meg nagyon léha szövésű arra meg nyomtatni max. zászlót lehet. Volt egy újfajta teszt zászlóanyag a dekorációsnál, amiből túl sok nem volt, de elegendő az én nyomatomhoz. A szövése pont jó volt a nyomtatáshoz és bőven jó hangáteresztő is, nagyon közelről még a hangfalakat is lehet látni mögötte, de kb. 50 cm-től már csak a kép látszik.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Köszi!
Ő hirdette itt az AVX-en is, de nem sikerült árban megegyezni.
Most egy kicsit alacsonyabbról indított, de még így is túl sok.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Szia!
Felbukkant egy Lexicon BD30 ha még érdekel ilyesmi.
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... d-30,22416
Köszi!
Ő hirdette itt az AVX-en is, de nem sikerült árban megegyezni.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Szia!
Felbukkant egy Lexicon BD30 ha még érdekel ilyesmi.
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... d-30,22416
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Köszönöm! Egyelőre csak beüzemeltem a rendszert és arra írtam amit, a szoba még nincs 100 %-ban kész, arra még várni kell egy kicsit, de lesznek majd munkaközi képek, kis türelmet kérek.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Hajrá, Hajrá!!!!!
Képet...képet...képet...képet... harsogja a tömeg!
thxfan moziszobája
Gondolom ki voltál éhezve egy kis mozira és a végeredmény elképesztő lett...
Sok Kellemes óra mozizást neked..-
"Az igazi barát szemből támad."
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
thxfan moziszobája
Én is gratulálok a munkádhoz.
Nekem is majd távlati tervem ez külön mozi kialakítása, ha majd családi házba költözünk. Addig meg marad a panelmozi.
Jah és várjuk a képeket.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
thxfan moziszobája
Használd egészséggel!
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Másfél hónap után beröffentettem a rendszert néhány teszt jelenettel, az eredmény várakozáson felüli lett. Úgy érzem sikerült megvalósítani a kitűzött célt és igen jó alapokat raktam le a jövőt illetően. Nemsokára jönnek képek és részletek.
Köszönhető ez Nektek is, mert sokaktól kaptam nagyon sok hasznos tanácsot és biztatást.
Mindenkinek köszönöm a segítséget .
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Köszönöm a segítséget , már meg is vettem a nagyobb tartókat és lejjebb viszem a projit. Kicsit hülyén fog ugyan kinézni annyira belógatva, de egy nagyobb hangáteresztő vászon érkezésével felkerülhet majd a proji a hátsó falra valamikor.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Ismét gondok, miért is ne .
Elkészült a frontoldal váza és felkerült a vászon, de a jelenlegi elhelyezésben kevés a lens shift, ha a projektor a talpán van 35 cm kellene még, ha a hátán, akkor csak 17 cm. A vászon alja a padlótól 50 cm-re van, így azon már nem szeretnék emelni.
A kérdésem, hogy projektor lejjebb, vagy döntés és korrekció? Kb. 2 cm-t kellene dönteni azon előre, lehet-e baja a projektornak emiatt? A korrekcióval mennyire romlik a vetített kép minősége (kb. +-2-3-ig kellene az értéket korrigálni ahogy néztem)?
Trapézkorrekciót mindenképp felejtsd el. Még akkor is, ha kb. 5%-os döntéstől a vetítőnek még nem lenne baja. Tedd inkább feljebb a vásznat vagy a projektort lejjebb. Az utóbbi talán azért szerencsésebb, mert ha egyszer a vászon mögé kerülnek majd a hangsugárzók, azok helyzete változatlan maradhat a kép pozíciójához képest.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
thxfan moziszobája
Mindenképp lejjebb raknám a projit, a trapézkorrekció eléggé elviszi a képet ....
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Ismét gondok, miért is ne .
Elkészült a frontoldal váza és felkerült a vászon, de a jelenlegi elhelyezésben kevés a lens shift, ha a projektor a talpán van 35 cm kellene még, ha a hátán, akkor csak 17 cm. A vászon alja a padlótól 50 cm-re van, így azon már nem szeretnék emelni.
A kérdésem, hogy projektor lejjebb, vagy döntés és korrekció? Kb. 2 cm-t kellene dönteni azon előre, lehet-e baja a projektornak emiatt? A korrekcióval mennyire romlik a vetített kép minősége (kb. +-2-3-ig kellene az értéket korrigálni ahogy néztem)?
10.1 Auro3D
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
thxfan moziszobája
Nagyon nagy munkát végeztél, gratulálok. Amint megszólal a rendszer tudni fogod, mit kell tenned.
A legkegyetlenebb kritikus Te magad leszel.
thxfan moziszobája
Lehet rosszul látom, de a kép alapján nekem nem tűnik túl ideálisnak a hangfal elhelyezése. Gondolok itt arra, hogy az oldalfalak fele néznek a hangszórói. Szerintem ezeknek a hangfalaknak nem igazán jó, ha egy kamrába vannak besüllyesztve. Persze, ha ezek csak ideiglenesen vannak és más kerül majd a helyükre, akkor nem szóltam.
Igaz, ezzel az elhelyezéssel az lesz a gond, hogy a "doboz" belső felületéről visszapattanó hang ismét visszaverődik majd a hangfalról, majd megint a doboz fala ... stb. Szerintem kicsit úgy fog szólni a hangfal, mintha dobozban lenne. Közben meg tényleg abban van... :-)
Fapaci majd megmondja a frankót, de szerintem az lenne a megoldás, ha tele lenne "tömve" hangcsillapító anyaggal a doboz belső felülete, körben és hátul. Amennyi csak belefér, de úgy, hogy a hangfalba NE takarjon bele sehol. Ezzel elnyeletnénk azokat a hangokat, amelyek a dobozban akarnának ide-oda pattogni, de a közvetlenül a nézők felé sugárzott hang szerintem nem változna. Magyarul a hiba csökkenne, más nem változna. De ha tévedek, akkor bocsi...