Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

thxfan moziszobája

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Toljad neki   ezek a "dobozkák" szeretik ezt.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ettől tartok én is , de most másra is nagyon kellene pénz. Ha marad,ha nem ,őrülök hogy ki tudod próbálni és egy élménnyel gazdagabb leszel.Más dolog olvasni valamiről és más a saját tapasztalat.Jó szórakozást!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Szerintem te is úgy jársz, majd mint én, hogy nem adod vissza őket
Ettől tartok én is , de most másra is nagyon kellene pénz.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Néhány napig nálam vendégeskedik a Miller család néhány tagja, ezúton is köszönet érte Hifilala rendkívül korrekt fórumtársnak
A kivitelük bámulatos, az összeszerelés minősége és a doboz kidolgozása példás. Első körben úgy érzem igen komoly merényletet sikerült elkövetnem saját magam ellen, lesz néhány álmatlan éjszakám a hogyan tovább miatt .

Holnap teszt és jönnek részletek.

Szerintem te is úgy jársz, majd mint én, hogy nem adod vissza őket
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Pár napig nálam vendégeskedik a Miller család néhány tagja, ezúton is köszönet érte Hifilala rendkívül korrekt fórumtársnak
A kivitelük bámulatos, az összeszerelés minősége és a doboz kidolgozása példás. Első körben úgy érzem igen komoly merényletet sikerült elkövetnem saját magam ellen, lesz néhány álmatlan éjszakám a hogyan tovább miatt .

Holnap teszt és jönnek részletek.

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Létezik olyan arányú hétköznapi szoba, ahol két szub érdemben nem segítené egymást? Vagy Robi esetében csak az elhelyezés korlátozott? 
Elől kevés a hely, hátulra meg felesleges lenne két szubot tenni egymás mellé.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Létezik olyan arányú hétköznapi szoba, ahol két szub érdemben nem segítené egymást? Vagy Robi esetében csak az elhelyezés korlátozott? 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kicsit átgondoltam a dolgot. Az átlós subos felállás nem biztos, hogy a legjobb nálam. 
A 2 szubsugárzós felállásnak akkor van igazán értelme, ha nem szimmetrikusan vannak a dobozok lerakva. Ha pont a szemközti sarkokban vannak átlósan, akkor sok szempontból ugyanazokat a hibákat fogják okozni, szóval ez alig jobb, mint az 1 szubos felállás. Szerintem hozzád a szoba méreteihez felesleges két szubsugárzó, inkább a mostanit cseréld le egy izmosabbra!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Sztem is ez lenne a tuti befutó! 

(Elég, ha csak kicsit hallani hátulról basszust, már megölte az egészet.)

Kicsit átgondoltam a dolgot. Az átlós subos felállás nem biztos, hogy a legjobb nálam. Egyik oka, hogy az erősítőm csak egy subot kezel, így szinte lehetetlen lenne a különböző távolságokban és különböző helyeken lévő subokat összehangolni, az erősítőmtől meg még jó ideig nem szeretnék megválni. A másik ok, hogy van-e értelme egyáltalán előre berakni egy subot látva a mérés eredményét, gyakorlatilag elveszne a legfontosabb frekv. tartomány, amit a subnak kellene a hallgatói pozícióban is hallhatóan leadni.

Talán lehet érdemesebb lenne 1 db valami igazán komoly subot tenni hátra és a frontokat inkább 60 Hz-en vágni a mostani 80 Hz helyett . A világért sem akarom a saját rendszeremet a Házi-mozi studió rendszeréhez hasonlítani, de ott pl. működött a hátsó subos felállás, ahogy írták néhányan nem is akárhogy. 
10.1 Auro3D

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Jó kis teszt anyag az Avatar jelenete. Mikor megérkeznek Pandorára, főhősünk legurul a rámpán. Először szemből mutatják a nagy robiban áthaladó katonát. Aztán jobb hátulról áthalad bal előre. Itt nagyon jó térben elhelyezett mély van a lépéseknél. Ha jól dolgozik a mély szépen lehet követni a mozgását. Megvan a legerősebb pont, és megvan ahogy szépen elhalnak a léptei. De van több ilyen jelenet, nagyon kedvelem ha már meg tud egy rendszer jeleníteni ilyen térbeli mozgást a mély tartományba. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A legjobban azért most a fantáziámat 2 egyforma átlósan elhelyezett zárt sub mozgatja

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Úgy gondolom a mérések alátámasztották, hogy volt értelme már a szoba építése előtt foglalkozni annak akusztikai kérdéseivel és egyeztetni Fapacival. A szoba teljes költségvetésének elenyésző részét képezte az akusztika miatti plusz munka, DIY -hoz képest szerintem jól sikerült ezt megvalósítani. A feltárt problémák könnyen orvosolhatók, a vászon mögé megy majd néhány nagyobb sűrűségű kőzetgyapot tábla egyszerűen csak vetexbe csomagolva és a falra rögzítve. A sub csere már folyamatban és egy amúgy is tervezett vászon mögötti LCR rendszer majd valamikor a jövőben tovább javíthat a helyzeten.

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Folyt.:

Ezeken is láthatjuk, hogy a lecsengés egyenletes és az értéke is megfelelő. A basszus sávban megjelenik néhány enyhe módus, állóhullám is 24 és 33 Hz-en, illetve ezek felharmonikusain. A hullámhosszak a szoba méreteiből következnek, mivel az állóhullámok a párhuzamos felületek közötti távolságnak megfelelő hullámhosszakon alakulnak ki. A felsőbasszusok egyenetlenségei a hangsugárzók és a hallgatási pont rossz elhelyezése miatt vannak. Ezen próbáltunk korrigálni a szubsugárzó és a hallgatási pont tologatásával. Az alábbi görbéken láthatod, a szubsugárzó átvitele milyen volt eredetileg, aztán milyen lett 40 cm hátratolás, illetve a hátsó sarokba helyezés után. Minden szempontból jobb a hátsó elhelyezés, a torzítás és a fázismenet is sokkal szebb lett ott mérve. Teljesen eltűnt a 40 Hz-es beszakadás is.

A méréseket elemezve a szobád megfelelően csillapítottnak nevezhető. Nem rossz a helyzet, akár így is hagyhatod, de persze még lehetne javítani rajta. Ennek érdekében lenne néhány halovány javaslatom:

- A jelenleg megfelelő utózengési értéken nem kellene módosítani, de a basszushullámok verődései kicsit gázosak. A szoba kinézetébe nem akarnék belerondítani, ezért azt javaslom, a vetítő vászon mögötti térbe tegyél még nagy sűrűségű kőzetgyapotot csillapításként. A vásznon a basszushangok akadálytalanul áthaladnak és visszaverődnek a szemközti falról, tehát azt érdemes lenne csillapítani. Vizuálisan nem látszana, de jót tenne a hosszanti módusoknak, egyenletesebb lenne az átvitel az alsó 3 oktávban.

- A frontsugárzóid eléggé be vannak zárva. Láttam, hogy ezen nem sokat tudsz módosítani, a helyiség szélessége adott volt, de azért tedd meg, amit lehet! Told őket egészen a vászon mellé, minél távolabb az oldalfaltól, mert annak visszaverődései rongálják az átvitelt. Nem ártana a frontsugárzók és az oldalfalak közé elnyelőket tenni, ha meg tudod oldani.

- Nekem a szubsugárzó alulméretezettnek tűnik ebbe a szobába. Hosszabb távon érdemes lenne egy izmosabbra cserélni, mielőtt túlhajszolod a lelkét.

Gratulálok a moziszobádhoz és sok örömet kívánok a filmekhez, zenehallgatáshoz. Eseteges további kérdéseiddel keress bátran!

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Megkaptam a mérési eredményeket, úgy ahogy van beteszem ide:

Az alábbiakban küldöm a nálad végzett akusztikai mérés eredményét. A méréseket kalibrált, 75 dB SPL referencia hangnyomáson végeztem.

Elsőként a rendszer frekvenciafüggő hangnyomás görbéje hallgatási pontban mérve:

A felső tartományban enyhe energiahiány érzékelhető, ezen esetleg EQ-val javíthatsz egy 3-4 dB kiemeléssel 5 kHz felett. Igazi bajok csak a basszus oktávokban vannak, erőteljes kiemelések és beszakadások szabdalják szét az átvitelt.

A harmonikus torzítás így alakul:

Ez szépnek mondható, kiemelkedő értéket sehol nem mértem. A hangdobozaid igen alacsony torzítást produkálnak.

A szobád utózengési ideje így alakul:

Itt igen szép a helyzet. A dedikált moziszobákban ideális 0,30 másodperces érték nálad majdnem pontosan teljesül, csak a basszus sávban emelkedik meg enyhén. Szép eredmény!

A szobád viselkedése lecsengési diagramon ábrázolva:

... és egy másféle spektrális ábrán:​

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Ha most elkezdek bepakolni a kocsiba, 2-3 óra közt már nálad is vagyok

Én próbáltam az átlós elhelyezést a hátam mögött. De közel van a kanapéhoz, ezért nagyon érzem, h a hátam mögül szól, 

Mi tart olyan sokáig, elköltöztetek Győrbe ?

Túl sok hely nálam sincs hátul, 2 m-re van a kanapétól, de határozottan jobb lett a mély így. 
10.1 Auro3D

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Akkor lennél igazán bajban ha kipróbálnád a kèt jófajta zártat biztos vagyok benne, hogy nehéz szívvel húznád ki a konnektorból öket... -
A moziszobád nagyon alakul már -
"Az igazi barát szemből támad."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Ha most elkezdek bepakolni a kocsiba, 2-3 óra közt már nálad is vagyok

Én próbáltam az átlós elhelyezést a hátam mögött. De közel van a kanapéhoz, ezért nagyon érzem, h a hátam mögül szól, 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Ma beszereztem egy 10 m-es sub kábel, hogy kipróbáljam a hátsó subos felállást. Túl sok választás nincs 10 m-es sub kábelekből, így vettem egy ilyet:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... el-10-0-m/

Már a korábbi kicsi moziban is gondolkoztam a sub hátra helyezésével, mert ott a frontoldalon nem fért volna el egy nagyobb, de aztán elvetettem a dolgot.

Szerencsére hátra a radiátor két oldalára is került 1-1 db áramvételi hely, sohasem lehet tudni alapon, ami most pont jól jött. A sub kábel belefért a szegő kábelcsatornájába, azokat nem dolgoztam még össze rendesen a töréseknél, így nem volt túl nehéz belefűzni.

Első hallásra kicsit furcsa és talán minimálisan észrevehető is, hogy nem elölről szól, de lehet csak a tudat miatt inkább. Arra számítottam, hogy sokkal jobban fogom hallani az irányát. Vágásoknál most mindenhol 80 Hz van, de lehet a frontokat és a centert kicsit lejjebb viszem 60 Hz környékére. A hiányolt mélyek azért megjöttek, a Tf2 eleje jóval élvezhetőbb volt, mint amikor elől volt a sub. Jó lenne azért valami nagyobb subot is próbára tenni hátul.
A legjobban azért most a fantáziámat 2 egyforma átlósan elhelyezett zárt sub mozgatja, Szepi, vagy Tonyka lehozhatná a 2 db SVS-t egy próbára  .

Esti telefonos képek:

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Járt ma nálam Fapaci és igen tanulságos volt a látogatása. Röviden leírom az eredményt.

Az utózengés szinte ideális, de 30-40 Hz környékén van egy komoly beszakadás, ami a mély frekvenciák hiányát okozta a hallgatási pontban, illetve a 100 Hz környéki tartományban van egy kiemelés is.

A jelenlegi hallgatói pozíciótól kb. 30-40 cm-re előre-hátra mozgatva a mikrofont az ismételt mérés még mindig hozta a beszakadást, bár az már nem volt akkora, de jelen volt. Próbáltuk a subot is hátrébb tolni, de az sem hozta a megfelelő eredményt. Maradt a sub más helyre való áthelyezése, így a kanapé mögé került a hátsó részre, ami már megoldotta a problémát.

Fentiek jönnek majd szakszerűbben megfogalmazva, hétfőn, vagy kedden kapom meg a mérési ábrákat is, amiket majd megosztok és azokon jól látható lesz minden.
10.1 Auro3D

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Tetszik -
"Az igazi barát szemből támad."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Brutál jó lett, gratula!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Elkészült a dekor világítás egy része is. A hátsó kép kerete eleve úgy készült, hogy annak hátoldalára lehessen ragasztani egy led szalagot, ami a fal felé világít. 2-2 db led dióda került a mozis ereklyéimet befogadó polcokba hátra, hogy csak egy sejtelmes háttérfényt adjanak, ott nem terveztem azok direkt megvilágítását. Amennyiben elkészült a teljes frontoldalt takaró keretrendszere, akkor a center fölötti részbe kerül még majd egy led szalag, ami a mennyezetre világít majd. A teljes dekor világítási rendszer egy távirányítóról vezérelhető és a frontoldalon van a vevő, hátra a szegőben megy a képkeret világítása. Pont elegendő fényt fog adni ezek felkapcsolása, ha a filmet meg kell állítani valamiért és csak kisebb fényre van szükség.

Ami viszont máig bánt, hogy a hátsó surr.nak nem tettem kábelcsatornát a falba. Az egész azért történt, mert eredetileg hátra is álló paneleket terveztem és azokba kerültek volna a hangfalkábelek, de a radiátort annak nagysága miatt oldalról hátra kellett helyezni és már csak annak felrakása után eszméltem. Egy festett falon kívüli kábelcsatornával tudtam így csak megoldani a kábelezést, talán majd a fűtési szezon után leszedetem a radiátort és bevések egy kábelcsatornát falba, bár csak a radiátor és képkeret közötti rész látszik, talán valami mással is meg lehet oldani bontás helyett, majd agyalok még rajta.

Néhány kép, mondjuk még fényben sem tudok jól fotózni, hát még így sötétben, de a lényeg látható:

10.1 Auro3D

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Egy valamit nem szabad elfelejteni!
Könnyű szerkezett zabálja a mélyet.
A teszt mindenek előtt.

Vendég

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

V.2 volt...Olvastam akkor jó pár lengyel forumot,egytől egyig ez volt a hiba.
Volt nálam a focal is egy 908as.A legnagyobb zúzó volt amit valaha is éreztem.Kizárt dolog hogy kevés legyen...

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Én anno azért nem vettem meg mert ha kevés 1 szerez neki tesót.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”