Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Nagyszerű indoklás, bravo!
A nyomjelzős lőszert a többivel együtt a katona maga tárazta be saját elvárásainak és a helyzetnek megfelelően. Az ejtőernyős is magának hajtogatja a lepedőt. Az átkosban hadnagyi csillaggal a vállamon harckocsizó szakaszparancsnok voltam egy évig. Lövészeten az ammo 5-10 %-át kaptuk nyomjelzővel és mi dönthettük el, hogyan használjuk. Nappal nincs sok értelme, mert nincs akkora fényereje, mint a filmen látható.
A Fury elég fura film lett, nehéz róla véleményt írni. A harckocsik belső életét és működését kissé átszínezték benne hollywoodi tucatfilmek módjára, de valamiért mégis megnéztem 4 nap alatt 3x, szóval van benne valami.
Én is harckocsizós szemmel néztem (Rétság T-55AM hk vezető).
Voltak benne fucsa dolgok,de engem is megfogott.Igaz,én még csak egyszer láttam.
A nyomjelzősök valóban nagyon erősen voltak előadva.Mintha a Star Wars-t néztem volna.Még esti lövészetkor sem volt ilyen erős fénye.Én azon gondolkodtam el,hogy a 2.vh-ban volt már ilyen lőszer?Elképzelhető...nem néztem utána.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Russel Crowe első rendezése, elég túlzóan színes a képi világa, de maga a film nekem tetszett.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bourne hagyaték
http://www.imdb.com/title/tt1194173/?re ... lmg_act_12
Nagyon jó akciófilm.
Érdekes az hogy kinek mi és miért tetszik,vagy éppen mi az ami nem....
Nekem mendegyik Bourne film tetszett de ez a kedvencem,pergő, eksön hegyek és szerintem a sztori is rendben van.
A DTS-HD hangsáv pedig,amit "alá raktak" szerintem briliáns brutál jó hangmérnöki alkotás.
Részletes hangeffektek jellemzik és a film zenéje is odabax.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11336
- Kapcsolat:
Ezért kéne a sorkötelességet visszaállítani...
Nagyszerű indoklás, bravo!
A nyomjelzős lőszert a többivel együtt a katona maga tárazta be saját elvárásainak és a helyzetnek megfelelően. Az ejtőernyős is magának hajtogatja a lepedőt. Az átkosban hadnagyi csillaggal a vállamon harckocsizó szakaszparancsnok voltam egy évig. Lövészeten az ammo 5-10 %-át kaptuk nyomjelzővel és mi dönthettük el, hogyan használjuk. Nappal nincs sok értelme, mert nincs akkora fényereje, mint a filmen látható. Éjszaka jellemzően a tár első részébe tettünk többet, hogy lássuk, hova lövünk, a többit meg csak küldtük utána. Rövid sorozatnál más arányok célszerűek, de nekünk nem kellett spórolnunk a lőszerrel, egy pár napos gyakorlaton a századunk több száz Zsiguli árát is ellövöldözte (legalábbis nekünk ezt mondták a főtisztek, az árakkal persze nem voltunk tisztában). Egy háborúban nyilván másként bánnak a szűkös készletekkel.
A Fury elég fura film lett, nehéz róla véleményt írni. A harckocsik belső életét és működését kissé átszínezték benne hollywoodi tucatfilmek módjára, de valamiért mégis megnéztem 4 nap alatt 3x, szóval van benne valami.
Bourne hagyaték
http://www.imdb.com/title/tt1194173/?re ... lmg_act_12
Nagyon jó akciófilm.
Szerintem a legrosszabb Bourne a 4 közül.
Düne
http://www.imdb.com/title/tt0087182/
Frank Herbert Düne című sci-fi művének megfilmesített változata Brian Eno csodálatos zenéivel.
GeriB köszi ,a Letaszítva megnéztem tegnap este.Jó film volt!
Illetve az új Fury (Harag) című film is vászonra került tegnap késő délután.
Nekem tetszett!Nyers,kopottas ,mocskos az atmoszféra, az egész film hangulata jól tükrözte a világháborús eseményeket.Elég durva képeket is látni a filmben.
Amit kihagytam volna, az a levegőben süvítő lövedék záporok zöldes fényözöne volt.Nem jellemző ez ebben a műfajban és nem ettől válik izgalmassá.
De egyébként ha pontozni akarnám 10/6 megérdemel kb.
Szívesen! Örülök, hogy teccett! Nagyon szeretem a misztikus történeteket, amik olyan témákat feszegetnek, mint a természetfeletti dolgok.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Taszár 86-88-ig
14 db lőszert kaptunk 60 db-ot írtam alá
94-95 Taszár (MACS)...Mi olyan 3x voltunk lövészeten (nem tudom már mennyi lőszert kaptunk) meg 2x robbantottunk...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Fury
A vége sajnos abszolút nem volt hiteles szerintem , mondjuk voltak jó jelenetek.ezért max 7 pont .
Ennek örömére gyorsan megnézem régi nagy kedvencemet
A halál 50 óráját
http://www.port.hu/a_halal_50_oraja_bat ... m_id=10300
Vagy az U-571 is háborús témájú, és elég nézhető is.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Pesten a Petőfiben voltam katona,(32 őr és díszezred - Katonai rendészet vagyis VÁP) aki ott volt alá tudja támasztani mennyi éles lőszert ellőttünk kiképzésen.Rengeteget és többszöri alkalommal is.Ilyennel akkor ott nem találkoztam,vagyis nem tudatták velünk hogy létezik ilyesmi
Taszár 86-88-ig
14 db lőszert kaptunk 60 db-ot írtam alá
Fury
A vége sajnos abszolút nem volt hiteles szerintem , mondjuk voltak jó jelenetek.ezért max 7 pont .
Ennek örömére gyorsan megnézem régi nagy kedvencemet
A halál 50 óráját
http://www.port.hu/a_halal_50_oraja_bat ... m_id=10300
FURY.
Én tegnap de. néztem meg, tetszett!
Valóban elég propaganda illat terjeng, de tetszett a film!
Tetszett hogy voltak benne hihető (a háború alatt) dolgok, a képek, beállítások szerintem jók voltak...
Kicsit nagy volt az amcsi fölény... de ezt el lehet nézni.
Aki szereti a hasonló filmeket az mindenkeppen szanja rá az időt!
Nálam is olyan 10/6, vagy kicsit több.
A nyomjelzős lövedékekről meg csak annyit hogy valóban minden tárban volt bizonyos mennyiségű a pontosabb célzás miatt (mi is szerettük lövészetkor)!
Igaz ez a háború végefelé ritkult az utánpótlás miatt...
Nemrég lett vége nálam,jó volt.
10/8,azért mert a haditechnika nekem kedves része hiteles volt és nem replikákat használtak,a Sherman Sherman volt,a Mustang Mustang volt(sajna csak pár pillanatig mutatták)a Tiger? gyanítom az is eredeti volt.
Viszont a hang(szinkron)picit gyengébb volt a mostanában megszokottól.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
FURY.
Én tegnap de. néztem meg, tetszett!
Valóban elég propaganda illat terjeng, de tetszett a film!
Tetszett hogy voltak benne hihető (a háború alatt) dolgok, a képek, beállítások szerintem jók voltak...
Kicsit nagy volt az amcsi fölény... de ezt el lehet nézni.
Aki szereti a hasonló filmeket az mindenkeppen szanja rá az időt!
Nálam is olyan 10/6, vagy kicsit több.
A nyomjelzős lövedékekről meg csak annyit hogy valóban minden tárban volt bizonyos mennyiségű a pontosabb célzás miatt (mi is szerettük lövészetkor)!
Igaz ez a háború végefelé ritkult az utánpótlás miatt...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Miért, mikor ez volt a reális megjelenítés. (Ezért kéne a sorkötelességet visszaállítani) Nyomjelzős lövedéknek hívják, és úgy tudom minden ötödik volt ilyen, a célzás megkönnyítésére. A filmben voltak nagyobb hibák, pont ez nem volt az.
Jól van igazad van,csak nekem kicsit elrugaszkodott a dolog ,mert eddig egy világháborús filmben sem láttam ilyet.
Pesten a Petőfiben voltam katona,(32 őr és díszezred - Katonai rendészet vagyis VÁP) aki ott volt alá tudja támasztani mennyi éles lőszert ellőttünk kiképzésen.Rengeteget és többszöri alkalommal is.Ilyennel akkor ott nem találkoztam,vagyis nem tudatták velünk hogy létezik ilyesmi.. Mindíg tanul az ember,
Sógorom százados katonatiszt és még ő maga is bevallotta hogy nem lőtt annyit annak idején mint ott mi....
Én most ezt "kölcsönöztem", de még pár napig szabadidőhiány miatt várat magára.
Magasfeszültség (2003)
Azt írják a francia újhullám elindítója.
http://talesfromtheblog.blog.hu/2013/01 ... te_tension
...kíváncsian várom.
Huh doki ez nem gyenge film. Már az elején lesz egy elég durva jelenet...
Én most ezt "kölcsönöztem", de még pár napig szabadidőhiány miatt várat magára.
Magasfeszültség (2003)
Azt írják a francia újhullám elindítója.
http://talesfromtheblog.blog.hu/2013/01 ... te_tension
...kíváncsian várom.
Hátha valaki szereti a sorozatokat is , próbáltam összeszedni párat ami nekem tetszett.
Dexter (a legjobb sorozatgyilkosos sorozat szerintem)
Hannibal (sorozatgyilkos teljesen más tálalásban)
Walking dead(zombis gondolom nem kell bemutatni)
Breaking bad (a kémiatanárból lett drogdíler No 1 . nálam)
Sons of anarchy (egy motoros banda mindennapjai )
Shameless (az amerikai változat, igazi dramedy , egy szegénységben élő család mindennapjai nem kevés humorral fűszerezve )
Entourage (Hollywoodi színészes sorozat Mark Whalberg „élményei“ alapján, a producer is ő volt)
Californication („kissé“ szexista feelgood,Mulder ügynök főszereplésével J )
Pod prikritie (bulgár maffia sorozat ,igazán jól megcsinálva,nekem különösen tetszett ,nem 12 egy tucat )
Spartacus
Róma
Egyelőre ennyi jut eszembe de lesz még pár..
- fodesz
- V.I.P.

GeriB köszi ,a Letaszítva megnéztem tegnap este.Jó film volt!
Illetve az új Fury (Harag) című film is vászonra került tegnap késő délután.
Nekem tetszett!Nyers,kopottas ,mocskos az atmoszféra, az egész film hangulata jól tükrözte a világháborús eseményeket.Elég durva képeket is látni a filmben.
Amit kihagytam volna, az a levegőben süvítő lövedék záporok zöldes fényözöne volt.Nem jellemző ez ebben a műfajban és nem ettől válik izgalmassá.
De egyébként ha pontozni akarnám 10/6 megérdemel kb.
- fodesz
- V.I.P.

Lacy ne haragudj,de egyedül te vagy aki kacifántoskodik ezen az ügyön. Ha nem jön be a topik akkor nem kell olvasni.
Ha megnézek egy filmet írjam le itt hogy miről szól? Nem biztos hogy kell a spoiler.
Van amikor megnézek egy filmet és mondom a nejemnek nézze meg ő is.Elkezdeném a film tartalmát röviden tömören elmondani,erre rámförmed hogy ne mondjam már el előre mert kíváncsi rá.
Egyetlen mondat is elég ahhoz hogy nagyjából ki lehessen szűrni azt hogy tetszett-e az ajánlónak a film vagy sem.
A legtöbb ajánlásnál általában képpel vagy videoval csatolva olvasni lehet röviden.
Az pedig ha csupán egy két olyan poszt akad ahol csak egy jutub video van ,akkor istenem vágjunk ereket miatta,mert felborítja a topik rendjét és igénytelenné teszi a tematikáját?Szavazhatnánk akár kinek tetszik eddig és kinek nem a topik,biztosan nem jönne ki negatív végeredmény. Olyan pedig mindíg lesz akinek nem tetszik valami..
Minden nap benézek ide és szerintem sokan mások is.
Legtöbben az IMDb-re támaszkodnak egyébként,szóval nem is biztos hogy valaki(k) véleménye mindíg mérvadó lehet.
Azt pedig felesleges folyton hangoztatni hogy ki milyen régi tag.Tudjuk már hogy mindíg a régi idők voltak a jók mindenben.
De természetesen tiszteletre méltó aki 10-12 éves veterán AVX-es ahogy te is és még jó páran akik azóta is aktív tagok.
Ez csupán az internet elterjedésének időarányosságához köthető ,mert éltünk sokan az AVX előtt is.
De ez kb olyan mint aki volt katona és folyton azt hangoztatja a fiatalabb korosztálynak mert ők nem voltak.
Én is voltam és el is vinném az összes mai fiatalt is,de nem lovaglok ezen folyton és már más idők vannak..
Béke és szép napot!
Lacy én értem miről beszélsz,de ha egyetlen link vagy egy you tube video kerül be egy hozzászólásnál,szerintem kapizsgáljuk,hogy miért tette be az illető.
Mert AJÁNLJA Nem kell litániát írni ,vagy tartalmat közzétenni arról ha valaki ajánl egy filmet,mert már az is elég ha címet és egy két képet vagy linket (port.hu,filmkatalógus,stb..) csatol a szöveg mellé,hogy elérhető legyen annak aki kíváncsi rá.
Oké, mondtam, biztos én vagyok a hülye ha az egyre igénytelenebb megoldások felé tartó topicban szóvá teszem, hogy szerintem ...
Ami kissé megérintett, hogy szamóca kartárs így reagált személyeskedve és durván, ez sem volt divat a megboldogult dvdcenteres időkben.
na nem baj. eddig sem sokat voltam aktív lesz ez még így sem. nem szeretem ha a szabad vélemény nyilvánításom okán nekem támadnak.
És továbbra is tartom, hogy egy filmajánló topicban ne már hogy nekem KELL tudnom hogy mért van egy jutub link bedobva...
Persze hogy ajánlja .. ja .. de mért?
Azt nem érti pár ember, hogy engem kifejezetten érdekel(het) hogy ki és miért és mit ír egy film kapcsán.
Mert pl tudom, hogy kb egyezik az ízlésünk, és ha ajánl valamit akkor érdekelhet engem is, de ez se 100%, így örülök egy kis szöveges értékelésnek, vagy pontszámnak, ami itt se dívik ujabban, pl hogy 7/10, de ezt is írtam már.
Tudod van olyan hogy csak azért olvasok bele egy topicba, noha engem nagyon nem érdekel a téma, mert írt oda valaki, akinek érdekel a véleménye és adok rá, hogy ő mit mond(ír)
És ha ezek után még mindig meg kell magyaráznom, hogy mért nem jó ez (nekem) így ahogy most van akkor sajnálom
Menjen a topic az igénytelenség felé, és örüljetek hogy 3 másik helyett sikerült egy olvasott de baromira igénytelen topicot összehozni.
UFF
Megindító, motiváló, tanító, szívhezszóló, és még sorolhatnám a pozitív jelzőket.
Déutáni matinének, egy finom marhahúsleves után kiváló választás!
Nagyon jó kis film még az időpont is megfelelő...:-)
"Az igazi barát szemből támad."
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Mindig is szerettem a sporthoz is kapcsolódó filmeket, főleg, ha megtörtént eseten alapul a történet.
Megindító, motiváló, tanító, szívhezszóló, és még sorolhatnám a pozitív jelzőket.
Déutáni matinének, egy finom marhahúsleves után kiváló választás!