Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Na jó, akkor kanyarodjunk vissza.
Varg Veum
Norvég Thriller, semmit nem tudtam róla. Láttam a kölcsönzőben, ott ajánlották. 7/10 körüli értékelést kapott, gondoltam megnézem. Egész jó, aki szereti a skandináv filmeket, annak tetszeni fog ez is. A mai filmek között egész üdítő, hogy van kerek története és színészi játéka. Nem kell komolyan venni, inkább egy jó krimi sztem.
Mint utóbb számomra kiderült, ennek több epizódja is van, tehát már kettőn túl vagyok és beszereztem a fellelhető összest.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Na jó, akkor kanyarodjunk vissza.
Varg Veum
Norvég Thriller, semmit nem tudtam róla. Láttam a kölcsönzőben, ott ajánlották. 7/10 körüli értékelést kapott, gondoltam megnézem. Egész jó, aki szereti a skandináv filmeket, annak tetszeni fog ez is. A mai filmek között egész üdítő, hogy van kerek története és színészi játéka. Nem kell komolyan venni, inkább egy jó krimi sztem.
Mint utóbb számomra kiderült, ennek több epizódja is van, tehát már kettőn túl vagyok és beszereztem a fellelhető összest.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
pont ezért igyekszem "szapulni" a népeket, hogy ne egy egysoros legyen a filmajánló, hanem mindenki írja le hogy neki miért tetszett vagy esetleg mért nem.
Aztán pl "odaát" avhome, pl szoktuk na meg persze még sok helyen ez a szokás, pontozni, hogyaszongya ez a film nálam 7/10 mint tetszési index
Ez is kicsit segít az értékelésben másoknak mert ha egy filmet sokan lepontoznak akkor esélyes hogy nem pazarlom rá az időmet, illetve fordítva is igaz
És még egy ha pl tudom, hogy xy értékelése nagyjából egybe esik az én véleményemmel, akkor az is jó mivel ha sokan le is pontoznak egy filmet akkor mégis megnézem ha tudom hogy azok akikkel közös a gondolatmenetünk filmügyben, ellenkezőleg pontoztak
kb ...
Azzal lelőné a film poénját, ezért jobb inkább a rövid ajánló. Mi értelme leírni: jó szerep osztás színjátszás, stb.? Akit érdekel nézze meg.
Ez az, a pontozósdinak itt kezd értelme lenni, viszont ez csak kisközösségekben működhet. Az én pontozásommal nem sokra mennek a blokbászter rajongók es vice versa: az imdb is lehet iránymutató, de sok 6.x-es filmet ki is hagyhatnék ez alapján, amiben viszont találok maradandót. Akár egy aláfestő-dallamot, akár egy fél jelenetet, ami aztán elkísér, függetlenül attól, hogy a film egésze, mint _film_ ténylegesen milyen, végül az én olvasatomban is hű volt-e a Nagy Értékeléshez. Nehéz a hangulatember élete.
...ami hangulati elem jóllehet magában nem váltaná ki azt a hatást, mint amilyet akkor vált ki, ha az x-edik percben, többedik gondos (vagy nem gondos) megalapozás és jelenet után látja a néző. Egyébként rejtőzködő elem, de kicsit is avatott szemek már látják a szekvenciákat: az építkezése egy filmnek nagyon árulkodó, utal rendezőre, utal - már sokszor az elején - hogy sikítunk-e vagy van esély egy jó estére. Hogyan épít fel egy mikrohangulatot, hogyan a cselekményszálat, hogyan mutat be. Hányan mondják mondják, hogy egy fárasztó nap után csak olyan műsor jöhet, amin nem kell gondolkodni. Rendben: Film+: fegyver+erőszak = helyben is vagyunk. Kész a pite, lefőtt a kávé, beteljesült a lét, beütött a katarzis. (Figyelem, ez a katarzis csak a stáblista szigorú elhagyásával érhető el!!)
Konkrétumokat már törölte a tudatom, de nemrégiben volt egy tipikusan ilyen felvezetéssel egy élményem. Az érzés maradt csak meg, hogy ez kinek lehet jó, kinek felelhet meg? Párhuzamot talán a legegyügyűbbeknek szánt oldalbanneres internetreklámokkal tudnék hozni, hát olyasfajta hatásmechanizmussal építkeztek a készítők. Miért kalimpálom mindezt ide? Biztonságos filmnézéshez nem olyan biztos, hogy színész alapján tanácsos választani, de még az sem biztos, hogy rendező alapján. Tartsunk filmnézőrabszolgát! Mentális előkostolót, egy hasonszőrű preanalizátort!
És még egy ha pl tudom, hogy xy értékelése nagyjából egybe esik az én véleményemmel, akkor az is jó mivel ha sokan le is pontoznak egy filmet akkor mégis megnézem ha tudom hogy azok akikkel közös a gondolatmenetünk filmügyben, ellenkezőleg pontoztak
kb ...
Ha egyszer van egy kialakult népszokás, akkor nem sokat tehetsz. Ennek a kiugrásnak itt most talán 5-7 hozzászólásnyi haszna lesz vagy annyi sem, után a régi kerékvágás visszaáll. Azt viszont nem tudjuk mérni hányan néznek meg 1-1 mozit az olvasottak, látottak alapján. Még ha csak szikra szintjén is jelenik meg itt az infó, de a célszemélyben kellemes élményt, emlékeket kelt, hozzáadott értéket palántál el benne, már megérte. Kétségkívül hálásabb verzió, ha van visszajelzés, átbeszélés. Ez álom marad.
pont ezért igyekszem "szapulni" a népeket, hogy ne egy egysoros legyen a filmajánló, hanem mindenki írja le hogy neki miért tetszett vagy esetleg mért nem.
Aztán pl "odaát" avhome, pl szoktuk na meg persze még sok helyen ez a szokás, pontozni, hogyaszongya ez a film nálam 7/10 mint tetszési index
Ez is kicsit segít az értékelésben másoknak mert ha egy filmet sokan lepontoznak akkor esélyes hogy nem pazarlom rá az időmet, illetve fordítva is igaz
kb ...
mennyit "ugattam" én is már, hogy ne csak egy kép vagy jutub video legyen meg annyi hogy " jó" vagy "ezt látni kell" vagy hogy "tetszett"
nademérttetszett???
Ha egyszer van egy kialakult népszokás, akkor nem sokat tehetsz. Ennek a kiugrásnak itt most talán 5-7 hozzászólásnyi haszna lesz vagy annyi sem, után a régi kerékvágás visszaáll. Azt viszont nem tudjuk mérni hányan néznek meg 1-1 mozit az olvasottak, látottak alapján. Még ha csak szikra szintjén is jelenik meg itt az infó, de a célszemélyben kellemes élményt, emlékeket kelt, hozzáadott értéket palántál el benne, már megérte. Kétségkívül hálásabb verzió, ha van visszajelzés, átbeszélés. Ez álom marad.
Bocs, de ez milyen filmajánló? Legalább a címét leírhattad volna.
Nem is értem, néha benézek ide, de semmi értelme. Mintha valami filmkatalógus volna az utóbbi időben. Az, hogy éppen jó a film, vagy nem, na azt nem tudjuk meg innen.
Idézet a topic, nyitó hozzászólásából: "Illetve mindenki más aki itt olvas nap mint nap, ide írhatná éppen mit nézett ,mit ajánl,tervez a hétvégére,illetve véleményeket és ki lehetne tárgyalni a témát. "
mennyit "ugattam" én is már, hogy ne csak egy kép vagy jutub video legyen meg annyi hogy " jó" vagy "ezt látni kell" vagy hogy "tetszett"
nademérttetszett???
Nyugalom. Egyrészt teljesen jogos, elnézésedet kérem, ez most lemaradt, talán először esik meg velem.
Rudderless (2014) /Sodródva/
Másfelől: lehet, hogy nem jó helyen, nem jó személyeknek vagy nem jó időpontban, de túl sok pusztába kiálttott ajánlást sikerült már eszközölnöm, ha mondhatom így. És bizony ebbe bele tud fáradni az ember. Könnyen lehet, hogy ez a legalkalmasabb hely ajánlásra, hogy itt csoportosul a legtöbb filmbarát, aki nem felületes, aki igényli a hátteret, az igényes felvezetést, minek mentén talán itt a legnagyobb eséllyel hajlik az ajánlás megtekintésére is - ebben az esetben én vagyok a legboldogabb. Ha hiszed, ha nem, vagy 3 fülszöveget fogalmaztam magamban, mialatt képet kerestem az ajánláshoz. Alapul véve a fentieket, meg hogy a hivatalos - port.hu, különféle filmblogok, imdb leírás - szövegeket a cím nyomán úgy is elolvassátok, úgy gondoltam, teljesen feleslegese bármiféle firkálmányba bocsájtkoznom, nem kell több hiábavalóság. Ez persze némi pesszimista felhang, de valahol érthető szerintem.
Helyette: beteszek egy nemborítót, egy részletet a filmből és egy szintén elkapott, a fő történetvezetés szempontjából többedvonalbeli pilanatot, amolyan útóízt, kis jóságot, emi engem személy szerint megfogott. Szerintem az említett mellékszerep az egyik legjobb szerepe Strattonnek eddig, tudtam azonosulni vele.
Most jövök rá, hogy a hajó a címfordítás fényében egyfajta metafóraként is értelmezhető. A voltbarátnőt valaki majd segíthetne megérteni: egyfajta inverz jellemfejlődés lett volna az ő karakterének osztályrésze? Nem tiszta. Mégnagyobb hibája a filmnek, hogy megalapozva nem lett tulajdonképpen sehogy. Valamennyi kidolgozást elbírt volna, sokat dobott volna rajta. Van még pár amatőr hiba a filmben, ami a 7.5 szintjén nekem meglepő, mégis, összességében nyugodtan ajánlható. Sokféleképpen lehet megfogni egy drámát, ahogy egy hangkarakternek is sok filozófiája lehet - ez egy a sok közül. Hasznos film, de nem maradandó (nekem).
Én magam is örülnék, ha a saját meglátások, élmények nagyobb hangsúlyt kapnának; szubjektív elemek a nem sokat mondó "ez nagy film" helyett.
Nem is értem, néha benézek ide, de semmi értelme. Mintha valami filmkatalógus volna az utóbbi időben. Az, hogy éppen jó a film, vagy nem, na azt nem tudjuk meg innen.
Idézet a topic, nyitó hozzászólásából: "Illetve mindenki más aki itt olvas nap mint nap, ide írhatná éppen mit nézett ,mit ajánl,tervez a hétvégére,illetve véleményeket és ki lehetne tárgyalni a témát. "
Ebben a filmben Matthew Strattonnek zeneboltja van.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Reno 911 című sorozat és a Reno 911 - Miami című film nagyon jó vígjáték műfajban.
A Reno-i rendőrség mindennapjairól szól. Erős rekeszizom erősítő a sorozat és a film is.
http://www.imdb.com/title/tt0370194/
http://www.imdb.com/title/tt0499554/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Elmúlt évek egyik legjobb filmje volt számomra !
Csavaros feszült izgalmas igaz oda kell kicsit figyelni a történetre !
Ma láttam, érdekes volt!Jók voltak a csavarok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Most néztem meg újra haverral most is tetszik !
Másfél órára tökéletetes remek izgalmas feszült akció film !
Hasonló stílus, véleményem szerint jól sikerült ez is, végig lebincselő légkörű film!
Most néztem meg újra haverral most is tetszik !
Másfél órára tökéletetes remek izgalmas feszült akció film !
Jövőre sem maradunk Star Wars nélkül http://m.gamekapocs.hu/hir/44597, kicsit rövid, de hatásos!
Itt van egy nagyon jó krimi-thriller, ami halálbüntetés eltörlése mellett szól.
Kevin Spacey és Kate Winslet főszereleplésével. Előbbi egyértelműen, utóbbi meglepően nagyot alakít a filmben.
Mindenkinek ajánlom, bár kicsit nehezen emészthető történet!
2.jpg
Jó kis fordulatos a vége.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
megéri az időt , én amúgy is bírom az öreget, ismét nem okozott csalódást
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Itt van egy nagyon jó krimi-thriller, ami halálbüntetés eltörlése mellett szól.
Kevin Spacey és Kate Winslet főszereleplésével. Előbbi egyértelműen, utóbbi meglepően nagyot alakít a filmben.
Mindenkinek ajánlom, bár kicsit nehezen emészthető történet!
Magasan a mostanság látott és készített legjobb film:
Bődületesen remek!!!
Igen, nagyon jó film, és a kép-hangminőség is kiváló! Persze van benne amcsi pátosz, de szerencsére még emészthető szinten marad.
Utóbbi idők filmjei közül még mellé tenném a Gone Girl-t, a Nightcrawler-t és -ugyan teljesen más stílus- a Stephen Hawkee' bácsiról szóló életrajzi drámát is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Magasan a mostanság látott és készített legjobb film:
Bődületesen remek!!!
Elmúlt évek egyik legjobb filmje volt számomra !
Csavaros feszült izgalmas igaz oda kell kicsit figyelni a történetre !
Az erő legyen velünk, decemberig:-)!
Napvilágot látott egy újabb (hivatalos) hatásvadász Star Wars trailer...
végre
addig is :
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7632
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Fodesz papának! (is)
Hát megvolt a Walking 5. évad.
Nekem is megvolt a Season 5..Nekem mindegyik évad tetszett eddig,ahogy az új is.Csak rövid volt ,hamar lecsengettük
Az első évad is elég rövidre sikerült,de a folytatások is átjöttek.
A farmos rész sem volt unalmas.
Persze vannak gyengébb és erősebb részek minden évadban,
Én nem a zombi öldöklésért nézem elsősorban a sorozatot.
Az 5. évadban a lelkizős részeknél volt egy enyhe laposság,de nem tartott sokáig,mert folyton jött valami gáz ami megtörte a "csendet".
Sok mindenen mentek már át,szerintem épp így az eredeti,mert hétköznapi emberekről van szó akik belefáradnak dolgokba,nem kommandósokról akik átmennek mindenen.
Én azt mondom,hogy eredeti a sorozat és a színvonal semmit sem vesztett.
Várom a 6 évadot októberben!!
Bárcsak a filmek lennének ilyen jók.