Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

thxfan moziszobája

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Szerintem igen. Íves vászon teljesen felesleges sima projektor használata esetén. Azt az anamorfikus előtét lencsét is használóknak találták ki, a hordó torzítás kiküszöbölése miatt.

Jól tolod! Szerintem rám már itt nincs is szükség! :-)

Egyetlen pontosítás: hordó torzítás akkor keletkezik, ha íves vászonra vetítesz anamorf optika nélkül. Párna torzítás akkor keletkezik, ha egyenes felületre vetítesz anamorf optikával. 

Egyébként nekem az íves vászon alapvetően tetszik, egyszerűen azért, mert fiatal korunkban ezt szoktuk meg a moziban. És ugye a gyerekkori élményeket nehéz kitörölni... :-). Szóval "esztétikai alapon" én nem ellenzem az íves vászon használatát akár anamorf optika nélkül sem. Optikai értelemben ekkor nem nyerunk semmit, de ha valakinek örömet okoz az íves vásznon látott képet nézni, akkor miért ne? :-)

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Még ami érdekel, az az íves vászonra történő vetítés.Tegnap este kipróbáltam, hogy a vászon anyag mintát a mostani vászon síkjától a néző pozíció felé húztam, kb. 40-50 cm-ig ugyanolyan éles volt a kép, mint a vásznon, azt hittem már pl.10 cm után homályosabb lesz. Ez alapján úgy gondolom nem szükséges semmi extra az íves vászon vetítéséhez, vagy rosszul gondolom?
Szerintem igen. Íves vászon teljesen felesleges sima projektor használata esetén. Azt az anamorfikus előtét lencsét is használóknak találták ki, a hordó torzítás kiküszöbölése miatt.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Ha megengedsz pár gondolatot....csak a szemednek higgy, ha nem mikroszőtt a vászon meggyőződnék róla, hogy milyen nézési távolságról tűnik el a felület struktúrája? Szerintem a teljes szobádnál messzebbről.
A másik a mögötte lévő szövet, mert ugye az is kell hozzá .
Minnél sötétebb annál jobban megy le a gain , kb 0,9 re leviszi . És még ez sem garancia hogy egy pont odavetített fénycsóvánál ne csillanjon be a hangfal mögötte( ha persze olyan a szine,anyaga)
A perforáltnál pedig ott a moire, és az ott van...
A másik ,hogy idővel megszokja a szemed az agyad a helyzetet es bizonyos idő után kifogja szúrni a kissebb hibákat is amit először nem szúrtál ki....
Hátha gondoltál ilyenekre is ...üdv !

Köszönöm!

Hasonló tippekre, buktatókra gondoltam, vagy inkább nem gondoltam .
Ezért is vetettem fel a témát itt, mert végig lehetne nyálazni elég sok szakirodalmat ezzel kapcsolatban, de nem biztos, hogy abból jó következtetéseket tudnék levonni hozzá nem értőként. Hál Istennek, itt azért vannak a vetítéshez igencsak értő, nálam sokkal tapasztaltabb és segítőkész emberek .

Pl. az Elite screen Acoustic Pro 1080P3 és Pro 4K anyaga között az utóbbi lehet a jobb, hogy kevésbé látsszon a felület struktúrája?

Még ami érdekel, az az íves vászonra történő vetítés.Tegnap este kipróbáltam, hogy a vászon anyag mintát a mostani vászon síkjától a néző pozíció felé húztam, kb. 40-50 cm-ig ugyanolyan éles volt a kép, mint a vásznon, azt hittem már pl.10 cm után homályosabb lesz. Ez alapján úgy gondolom nem szükséges semmi extra az íves vászon vetítéséhez, vagy rosszul gondolom?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Ez így igaz, viszont zenére csapnivaló, már ami nem sokcsatornás, mert arra még jó. Pláne ha falon van közvetlen egy LCR rendszer, mondjuk a vászon közepe környékén. 
Ha mozira hegyezed ki a rendszert, akkor a sztereó lesz gyengébb, de ugyanez fordítva is igaz. A köztes megoldás szintén egyfajta kompromisszum.
Én a mozit erőltetem, a zenei rész annyira nem érdekel, így minden tervezett átalakításnál erre törekszem.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Aki komolyan sztereózik az nem is olyan cuccokkal és elrendezéssel teszi mint a mozisok, aki meg komoly mozifeelinget szeretne, annak meg a legjobb megoldás a dobozos vagy falba épített LCR rendszer. Én tuti minden technikát elrejtenék egy rack szekrénybe, vagy ha volna rá módom akkor egy külön gépházba, a falak meg full feketék lenének.
En nem biztos h igy csinalnam, de hat ki igy, ki ugy.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Ez így igaz, viszont zenére csapnivaló, már ami nem sokcsatornás, mert arra még jó. Pláne ha falon van közvetlen egy LCR rendszer, mondjuk a vászon közepe környékén. 
Aki komolyan sztereózik az nem is olyan cuccokkal és elrendezéssel teszi mint a mozisok, aki meg komoly mozifeelinget szeretne, annak meg a legjobb megoldás a dobozos vagy falba épített LCR rendszer. Én tuti minden technikát elrejtenék egy rack szekrénybe, vagy ha volna rá módom akkor egy külön gépházba, a falak meg full feketék lenének.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Kicsit nagyobb érdeklődésre számítottam . Tényleg ennyire senkit nem érint meg a hangáteresztő vászon?

Ha megengedsz pár gondolatot....csak a szemednek higgy, ha nem mikroszőtt a vászon meggyőződnék róla, hogy milyen nézési távolságról tűnik el a felület struktúrája? Szerintem a teljes szobádnál messzebbről.
A másik a mögötte lévő szövet, mert ugye az is kell hozzá .
Minnél sötétebb annál jobban megy le a gain , kb 0,9 re leviszi . És még ez sem garancia hogy egy pont odavetített fénycsóvánál ne csillanjon be a hangfal mögötte( ha persze olyan a szine,anyaga)
A perforáltnál pedig ott a moire, és az ott van...
A másik ,hogy idővel megszokja a szemed az agyad a helyzetet es bizonyos idő után kifogja szúrni a kissebb hibákat is amit először nem szúrtál ki....
Hátha gondoltál ilyenekre is ...üdv !
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Engem érdekkel mire jutsz majd, mert szerintem az igazi mozifeeling az mikor az összes hangfal a vászon mögött helyezkedik el.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Kicsit nagyobb érdeklődésre számítottam . Tényleg ennyire senkit nem érint meg a hangáteresztő vászon?

Talán holnap lesz időm és próbálok majd tesztelni, ugyan nem túl nagy a minta, de használható lehet pl. a magassugárzó előtti próbára és a jelenlegi vászon mellett a kép tesztelgetésére.

Használható tesztábrákat honnan lehet letölteni?  

Engem érdekkel mire jutsz majd, mert szerintem az igazi mozifeeling az mikor az összes hangfal a vászon mögött helyezkedik el. Én is az AVSHD lemezét tudom ajánlani neked tesztelésre, amit Szepi linkelt be neked.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Én azért próbálkozok. Jött ma egy Screenline vászonminta katalógus, köszönet érte Szepinek .

Talán holnap lesz időm és próbálok majd tesztelni, ugyan nem túl nagy a minta, de használható lehet pl. a magassugárzó előtti próbára és a jelenlegi vászon mellett a kép tesztelgetésére.

Használható tesztábrákat honnan lehet letölteni?  

10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Az elmúlt hetekben túl sok változás nem történt, a frontoldal is úgy van ahogy, de talán nem is baj, mert jöttek elő új ötletek .

Az elmúlt napokban elővettem pár régebbi tesztanyagot a rendszer finomhangolása miatt, a tesztanyagok között volt pl. az az Atmos Amaze demó is, ahol a madár körberepül. Ez a tesztanyag hátul gyönyörűen körbemegy a surr szekción, de a frontoldalon eléggé kacsázik az a madár. Az oka természetesen a center elhelyezése, ha fennt van a center a jelenlegi helyén, akkor hallható, hogy felfelé tér ki az ideálistól, ha próbaképpen a vászon alá tettem a centert, akkor ugyanez, csak lefelé. Szóval sehogy sem ideális, de ugyanez van a beszédhangokkal is. Kipróbáltam jobb híján egy állítható magasságú vasalóállvánnyal, hogy hol lenne az ideális elhelyezés, ami természetesen a frontok közép és magas sugárzóinak vonalában volt a legjobb, itt már hallhatóan jó volt a körülrepülés. Ezzel a vászon le- és feltologatása kizárva, ha egységes frontoldali hangképet szeretnék.

Elkezdtem hangáteresztő vásznakat nézegetni az elérhető árú kategóriában. Két irány lenne, a perforált és szőtt, természetesen az árbeli szorzó 2X közöttük. A perforált gyengeségei ismertek, az ára viszont baráti. A szőttben a határ a csillagos ég, de ezek közül is csak a még számomra megfizethető kategóriát nézegettem.

A külföldi fórumokat is végigtúrtam és ott elég elterjedt a hangáteresztő vászon a moziszobákban. A telepített vásznak márkáit is nézegettem és nem éppen a legdrágább volt mindenhol pl. a többi komponens árához viszonyítva, tehát lehet létjogosultsága az olcsóbb kategóriás szőtt vásznaknak.

Találtam is két márkát, ami talán megfelelő lehet árban is:

Lumene: francia márka, tesztet angolul nem nagyon találtam a neten.
http://www.lumene-screens.com/en/model/ ... ustic.html
http://www.cobra.fr/image/lumene-movie- ... 52-cm.html

Elit Screen: a belépő vásznai felejtősek, de a felsőbb kategóriás termékeiről elég jókat írnak a tesztek. 2 féle szőtt vászna van a sima HD és az UHD-s.

Acoustic Pro 1080 P3 anyaggal ezt találtam:
http://www.shop-elitescreens.eu/en/fixe ... -16-9?c=79

Pl. egy teszt, már amennyire mérvadó lehet:
http://hometheaterreview.com/elite-scre ... -reviewed/

Esetleg ha Imax-esíteni    is szeretném a mozit, akkor ez is szóba jöhet, ez már Acoustic Pro 4K-s:
http://www.shop-elitescreens.eu/en/fixe ... -16-9?c=82

Szélességben a 270 cm-es látható az, ami kerettel együtt beférne és a Runcoval is meg tudnám vetíteni teljes szélességben. Talán a fényerő is elég lenne, mert jelenleg a gyári ISF módban használom, ahol 50 % a beállított fényerő, de az egyéni beállítások 50 %-a is elég a mostani 1.4 gaines felülethez.

Vászonanyag mintákat kapok a forgalmazóktól, ugyan ezek kisebb darabok, tehát messzemenő következtetést nem lehet levonni, de talán a lényeg látható és hallható lesz. Majd leírom a tapasztalataimat, ha megkapom a mintákat.

Szerintetek
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

A lehető legjobb helyre tettétek a subot hátra bár itt is jó lenne legalább a 24.5Hz-es csúcspontot leszedni EQ-val, de a többi nem katasztrófa.
Köszi!
10.1 Auro3D

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

A lehető legjobb helyre tettétek a subot hátra bár itt is jó lenne legalább a 24.5Hz-es csúcspontot leszedni EQ-val, de a többi nem katasztrófa.

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

nagyon gááz ,sztem  pláne egy nappaliba!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Az lemaradt, hogy ez egy panellakásban volt kialakítva. Hangos filmnézés miatt átjönne a szomszéd tuti Predator maszkban és lándzsával a kezemben, a vállamon egy Aliennel nyitnék ajtót .
és kimaradt a lehengerlő szöveg: Na mi kéne ha vóna?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Az lemaradt, hogy ez egy panellakásban volt kialakítva. Hangos filmnézés miatt átjönne a szomszéd tuti Predator maszkban és lándzsával a kezemben, a vállamon egy Aliennel nyitnék ajtót .
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Ezekkel ma találkoztam munka kapcsán, egy Alien-Predator fan nappalija:

Egy részük eredeti kiadás, de pl. a tojás, a mennyezet és az azon lévő dolgok és a falon lévő kibújó Alien DIY vulkanizált gumiból készültek saját kezűleg, nem semmi .

A 25th Alien fej kiadásra rá is moccantam , mert már elég régóta vadászom, de nem adta el sajnos .
10.1 Auro3D

menyuslight
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: menyuslight »

Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000  Vászon:Screenline: 21:9 microperforált  Tápszűrő: Torus Power  Amp: Primare 30.7 Amp 2: Primare 30.7  Front: MILLER & KREISLER S150  Rear: M&K Sound S150  Atmos M&K Sound MP 150
Sub: SVS 4000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Nem tudom mikor leszek legközelebb gépközelben, így a szokásoson túl jó filmekben és fejlesztésekben gazdag új évet kívánok minden kedves fórumtársnak!

10.1 Auro3D

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Sajnos ez van. Ha nagyon vacak, váltok eredeti hangsávra. A vígjátékoknál viszont csak magyar játszik. Annyira jó angolos nem vagyok sajnos hogy legalább egy angol felirat ne kelljen.
Vígjátékot én is szinkronnal nézem. Sokat mellé tesz a magyar nyelv, mert amúgy sok esetben angolul teljesen mást mondanak. Itt van példának a Bad Boys 2 ami ugye magyarul poén parádé. A videós boltban játszódó jelenetben a nagy darab nő azt mondja " te meg máshol kúráltasd a kolbászod " angolul meg csak annyi hangzik el " nektek meg ajánlom Jézust " jókora a különbség poén szempontjából. 

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Ez esetben rossz vilag var ratok, az uj SW szinkronja pl. kritikan aluli ezt mar tobb ember megerositette. Minosegi szinkron egyre kevesebb lesz, mar ha meg letezik.
Sajnos ez van. Ha nagyon vacak, váltok eredeti hangsávra. A vígjátékoknál viszont csak magyar játszik. Annyira jó angolos nem vagyok sajnos hogy legalább egy angol felirat ne kelljen.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Ez esetben rossz vilag var ratok, az uj SW szinkronja pl. kritikan aluli ezt mar tobb ember megerositette. Minosegi szinkron egyre kevesebb lesz, mar ha meg letezik.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Köszi!

Ezek szerint nem csak én vagyok szinkronos fekete bárány .

...én is az vagyok
Többnyire magyar szinkronnal mennek a filmek.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

NAgyon frankó lett a mozid, gratulálok :-))
Hajrá szinkronos mozi, ahogy én is .-))

Köszi!

Ezek szerint nem csak én vagyok szinkronos fekete bárány .
10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”