Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Minden tiszteletem a véleményedé, de lehet nem ártott volna egy kicsit informálódnod a véleményezésed előtt. A Chappie rendezője a Dél-Afrikai Neill Blomkamp, aki eddig mindhárom filmjével (District 9, Elisium, Chappie) nagyon jót alkotott szvsz. Tehát a világ amit elénk tár az egy kicsit sem angol, hanem Dél-Afrikai, ami innen nézve egészen egzotikus/erőszakos/vad. Ráadásul mindhárom film sci-fi, beleimplementálva ebbe a világba. Visszatérve a Chappie-re a két IQ light főszereplő (Ninja és Yo-landi) valójában egy Dél-Afrikai zenekar, és dobj egy hátast, tényleg így néznek ki. Mindezek tükrében kicsit érthetőbbek lesznek a falfirkák és a sárga fegyver.
https://www.youtube.com/watch?v=cegdR0GiJl4
https://www.youtube.com/watch?v=AIXUgtNC4Kc
Ultra szar mint ,ahogy a film is
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Mindezek tükrében kicsit érthetőbbek lesznek a falfirkák és a sárga fegyver.
Én meg azt hittem 3D nyomtatott fegyverek.
Köszi az értékes háttérinfót, így tényleg érthetőbb, én meg pontatlan voltam. Akkor csak túl realista nekem (és a valóságban is ilyen erőszakosak?). Gondolkodtam is azon, hogy bizonyos szerepekre csak a való életben nyújtott énjükkel azonos vagy közel azonos figurák alkalmasak. Ez is egy ilyen a jelek szerint. Na igen, de csak innen nézve...
tükrében
Chappie. Inkább szólt az angol prolizmusról (aminél, mint tudjuk, nem sok szebb van) számomra, mint bármi másról. Túlhangsúlyos volt, hiába a történet kötelező része és alapja. Egyelőre végig sem néztem, azt a fajta erőszakbemutatást választotta kifejezésként, ami számomra emészthetetlen. Esetleg csak túl realista nekem. Máskor szóljatok, ha ilyen van. Azt meg nem tudom ki használ citromsárga fegyvert bárhol is, mert még a vásznon is hülyén mutat. A szintén túlgondolt bugyuta hűtőtetkók és falfirkák szerintem lepipálták a gyenge alakításokat. Nem gondoltam volna, hogy a Kisváros egy epizódjában (nem volt már akkor vasfüggöny, de bőven úgy hatott) a rosszfiúkat hasonló graffitykkel való alátámasztását tudják hozni egy nagykaliberű, más országbeli moziban is, ám sikerült. Fak Da World, tesó. Nagy kalibert említettem, biztosan Hugh Jackman miatt. Sajnáltam, hogy ilyen gonosz szerepet kapott, ami valljuk be ráadásul nem is kívánt túl sűrűn bárdolt alakítást.
Minden tiszteletem a véleményedé, de lehet nem ártott volna egy kicsit informálódnod a véleményezésed előtt. A Chappie rendezője a Dél-Afrikai Neill Blomkamp, aki eddig mindhárom filmjével (District 9, Elisium, Chappie) nagyon jót alkotott szvsz. Tehát a világ amit elénk tár az egy kicsit sem angol, hanem Dél-Afrikai, ami innen nézve egészen egzotikus/erőszakos/vad. Ráadásul mindhárom film sci-fi, beleimplementálva ebbe a világba. Visszatérve a Chappie-re a két IQ light főszereplő (Ninja és Yo-landi) valójában egy Dél-Afrikai zenekar, és dobj egy hátast, tényleg így néznek ki. Mindezek tükrében kicsit érthetőbbek lesznek a falfirkák és a sárga fegyver.
https://www.youtube.com/watch?v=cegdR0GiJl4
https://www.youtube.com/watch?v=AIXUgtNC4Kc
Ma újra megnéztem !
Michael Mann filmjei közül egy jó fordulatos izgalmas!
Én már nem nyomom a hifi kábszert
Ez olyan végre felnőttem vagy kinőttem érzés amit épp megélek.
Akkor benne sem voltál igazán sohasem. Tehettél látogatást abba a világba, érezted úgy, hogy mélyen benne vagy, közben nem. Egyébiránt a kommunikációd egészéből sugárzik, hogy nem vagy benne. Mármint személyiségileg, szenvedélyileg. Ami nem baj. Ott vagy eltévedve, hogy a többieket is a te bejárt íved, utad mentén ítéled meg és adott esetben üreséletűnek vagy mániákusnak tartod, teszed mindezt a tévedés lehetőségének meghagyása nélkül. Ez viszont hiba. Azt gondolom, a tipikus technikai hi-fi vonalat bejártad, de a tényleges érzelmi oldaladhoz szólót nem: A kütyüzés mellett komoly, adott személy számára legmagasab szinteken szóló érzelmi pengetést lehetővé tévő műfaj ez, ami a legbelsőbb utakra vezet és minden más csak várakozás, ahogy az idézet is tartja. Ebből viszont aligha nő ki bárki is, aki egyszer is megtapasztalta...
magára hagyjuk emberünket.
A srác, ki 55, magárahagyottságában is folytatja egyébként a sztorizást? Mert az úgy megint egy más szintű történet.
A rossz kávé akkor is rossz
Nyillvánvalóan bizonyos kereteken belül értendő a dolog. Mindig azt szoktam mondani, esetekre, eseményekre, emberi viselkedésekre, amikre, akikre felnőtt ember már nem húz rá ideológiát, nem akarja hajlítgatani, alakítani, hogy ezt kár is lenne szépíteni. Létezik ilyen, tényleg kár.
Tehát nálam VAN csúnya nö ...
Például. Megnyugtató a realitásod. Ezzel az a baj, hogy amit meg nem jól gondolsz - persze szerintem - azt meg alátámasztottnak véled az egyéb területen való egyébként tényleges - megint csak szerintem - józanságoddal. Nem feltétlenül függnek össze. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy esetleges előnytelen külső meddig tudja kompenzálni a belsőt, a vonzó szoftvert.
A jó kávé akkor is jó, ha műanyag pohárban adják.
Is-is. Szigorúan véve persze igen. De csak emberek vagyunk, szépérzékkel, ahogy írod is, meg egyéb hasonló, dedikált nyűgökkel. Rejectáltam már ebédkínálást agyonra fent (karcolt), leharcolt műanyag nyelű Firskars kés miatt (csak az volt). Egyszerűen van a szint. Különben ez nem jelenti azt, hogy csak Dél-Kelet felé fordulva, 22 °C-on, csak bizonyos márkás étkészlettel és ruhában, fix időpontban tudok enni.;P
Szóval ha valami szar, az akkor is az marad, ha 50-100 milliós házimozi szobában nézed!
Miért tenne valaki ilyet?
A Whiplash nem volt minden szempontból tökéletes, de összességében véve nagyon régen láttam már hozzáfogható produktumot!
Vannak szerelmek, amiknél minden mindegy. Én ezt sem venném egy lapra egy átlag filmnézési preferencia-listával, kitételrendszerrel, szerintem az ilyen külön lap, amiről beszélsz.
Ők valóban gumiszobába valóak ...
Túlzás. Inkább csak üresek és eltévedtek. Ha nem lennének olyan makacsak, még a szó jó, empátiás értelmében szánni is megérné őket. Itt meg azt vedd hozzá, hogy ha valaki beesik ebbe a fórumba, könnyen lehet, hogy az ő szemében meg az itteni átlagszint esik uganez alá a megítélés alá.
egyszercsak kitisztul a gondolkodásod ...
Kérdés, hogy akarja-e a mozizó, hifiző, hogy kitisztuljon? Szenvedély nélkül, kötelezően bejárandó kerülőutak nélkül steril, esetlen és tökeletes lények lennénk. A tökéletesség unalmas. Meg nem is létezik. Nem élted más gyerekkorát, más sem a tied, egyéni "koszolódások" gondoskodnak a későbbi berögzültségekről. Nem küldhetsz mindenkit gumiszobába, ahogy elviselni sem lehet mindenkit, de hál' istennek nem is kell. Ez talán most fájni fog, de: nincs nálad az abszolút igazság. De ezt ne is bánd.
Hát én is ezt érzem bizonyos emberekről itt a fórumon, hogy más téma nincs az életében csak a ...
Jó párhuzam is lehetne, ha ez egy nem egy tematikus fórum lenne. Őt ismered, itt meg 1-1 firkantás után feláll a kedves beteg és csinál mást. Ki tudja, talán vizelni megy épp. Sokminden rejtve marad.
"Autós hasonlat ..."
Tökéletes hasonlat. Benne voltam, átéltem, beláttam. Voltam egy bizonyos autósklubban tag. Sok barátot szereztem, megtanultam pár technikai módosítást, s ami a legfontosabb, pont amiről írsz, megtanultam meghúzni a határt. Sok sok pénz bukta után... Össze sem merem adni mennyit elkótyavetyéltem... Egy életre megtanultam.
Bocsánat! Véletlenül olyat is töröltem amit nem akartam.
Az autó nem jó "befektetés", de az átlagember józanabbul gondolkodik mint a hifi esetében. Elmegy az ember a kereskedésbe, kiválasztja a kocsit, kifizeti, haza viszi, beáll vele a garázsba. Ha használni akarja bele ül beindítja elmegy a célhelyre, pitty-pitty bezárja, séta közben vissza néz és nyugtázza a dolgot, hogy (talán) jól döntött. Haza felé pitty-pitty ... beül, beindítja, utazik vele, haza ér, beáll a garázsba, rácsukja a garázsajtót és a legközelebbi használatig vissza sem megy ... Ha piszkolódik lemossa, ha szervizelni kell elviszi és használja tovább.
Ha ugyan azokat a bizbaszolásokat csinálnánk az autóval, mint a hifi-házimozi esetében ... Páran a kocsijaikkal, lakóterükkel, vagy pl. saját magukkal szemben miért nem ennyire maximalisták?
Te még befelé tartasz a szobába, ezért most még másképp gondolkodsz a házimoziról és az is lehet, hogy egyszer újra megvilágosodsz és úgy leszel mint az autós őrületeddel ...
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Csak azért nem tetszett mert komolyan vettétek Vagyis nem jó hangulatban ültetek le elé.
Volt már ilyen nálam is.El kell kapni olykor a kellő hangulatot az ilyen filmekhez..
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Sok filmet megnézek, és van, hogy az a film ami más szerint teljesen rossz, mégis szórakoztat, de nem kell komolyan venni.
Nekem a Marvel filmek pl nagyon bejönnek, és igaz hogy tiszta CGI, és a Bosszúállók 2 is csak egy összekötő rész más szemében, de nekem egy újabb morzsa/információhalmaz egy képregényből, kicsit másképp és ez a része nekem nagyobb értéket képvisel, mint a látványvilág.
Persze mikor egy előzetesben mindent megmutatnak ami egy filmen megjelenik az sokat ront az egészen.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Tökéletes hasonlat. Benne voltam, átéltem, beláttam. Voltam egy bizonyos autósklubban tag. Sok barátot szereztem, megtanultam pár technikai módosítást, s ami a legfontosabb, pont amiről írsz, megtanultam meghúzni a határt. Sok sok pénz bukta után... Össze sem merem adni mennyit elkótyavetyéltem... Egy életre megtanultam.
Kb. a moziőrület felénél, mikor még alapszintű technikákkal filmeztünk, megbeszéltem a párommal, ha már ennyire szeretjük a filmeket, s átlagban heti 2-3 alkalommal elfogyasztunk egyet. Mi lenne, ha kicsit felturbóznánk az élményt. Ekkor elhatároztuk, hogy kell egy külön szoba (persze kettőnk közül én erőltettem jobban, de a párom is támogatott benne). Meghúztam a határt egy bizonyos szinten.Több lépcsőt átugrottunk, ezzel is megspórolva egy rakás pénzt, és megépítettük. Persze tisztában vagyok vele, hogy nincs megállás, mert hobbiként tekintek rá, de ezután csak akkora lépcsőket fogok meglépni, ami nem határozza meg jelentősen az életem többi részét. Kisebb fejlesztések, módosítások, szinten tartás. Ez pont elég ahhoz, hogy fenntartsa bennem a hobbi iránti érdeklődésem, s ne vegyen el az élet más területéről értékes élményeket.
Mindenkinek tudnia kell meghúzni a határt a saját szintjén. Sem az alatt, sem felette nincs értelme.
Így van, csak ami kényelmesen belefér.
Én tíz évig pl. nem költöttem hifi ciuccokra mert más volt a fontos és elégedett voltam amim volt.
Legyen egy autós hasonlat.
Kb. a moziőrület felénél, mikor még alapszintű technikákkal filmeztünk, megbeszéltem a párommal, ha már ennyire szeretjük a filmeket, s átlagban heti 2-3 alkalommal elfogyasztunk egyet. Mi lenne, ha kicsit felturbóznánk az élményt. Ekkor elhatároztuk, hogy kell egy külön szoba (persze kettőnk közül én erőltettem jobban, de a párom is támogatott benne). Meghúztam a határt egy bizonyos szinten.Több lépcsőt átugrottunk, ezzel is megspórolva egy rakás pénzt, és megépítettük. Persze tisztában vagyok vele, hogy nincs megállás, mert hobbiként tekintek rá, de ezután csak akkora lépcsőket fogok meglépni, ami nem határozza meg jelentősen az életem többi részét. Kisebb fejlesztések, módosítások, szinten tartás. Ez pont elég ahhoz, hogy fenntartsa bennem a hobbi iránti érdeklődésem, s ne vegyen el az élet más területéről értékes élményeket.
Mindenkinek tudnia kell meghúzni a határt a saját szintjén. Sem az alatt, sem felette nincs értelme.
Én már nem nyomom a hifi kábszert, ezért más lett a nézőpontom, felfogásom.
A jó kávé akkor is jó, ha műanyag pohárban adják. A rossz kávé akkor is rossz, ha igényes helyen igényesen szolgálják fel. A borhoz nem tudok mit szólni mert nem iszom ...
A nők esetében nálam nem segít a pia. Amíg tudok gondolkodni addig dolgozik a szépérzékem, ha esetleg piával eltompítanám az agyamat akkor pedig nem vagyok működőképes. Tehát nálam VAN csúnya nö ...
Továbbá: a csúnya nő akkor is csúnya, ha baldachinos ágyba fekteted, az akkor is csúnya és egyáltalán nem kívánatos, ha a világ legszebb selyem kombinéja van rajta és az sem segít a dolgon, ha körben gyertyák égnek ... Szóval ha valami szar, az akkor is az marad, ha 50-100 milliós házimozi szobában nézed! A csepi technikailag nem volt rossz, de a történet annyira gyermetegre sikeredett, olyan idegesítő dialógusok folytak benne, hogy a világ legdrágább házimozija sem segített volna rajta.
A Whiplash nem volt minden szempontból tökéletes, de összességében véve nagyon régen láttam már hozzáfogható produktumot! És egy Whiplash akkor is kiemelkedő, ha laptopon nézed mert a történet és a mondanivalója lebilincseli a figyelmedet. Azok akik a Whiplash nézése közben is a pixeleket, a kontrasztot, az akusztikai problémák forognak a fejében nagyon tudom őket sajnálni ... Ők valóban gumiszobába valóak ...
Azt hittem érted a lényeget, de ezexerint mégse. Kevesebb hifi kábszert nyomj a vénáidba, vagy kevesebbet találkozz-beszélgess masszív hifi függőkkel vagy dolgozz többet-figyelmesebben, hogy ne csak ezen járjon az agyad, és meglátod ... egyszercsak kitisztul a gondolkodásod ...
Érdekesség:
Amíg várjuk a dolgozói váltást össze állunk sofőrök és beszélgetünk erről -arról. Van egy 55 éves "srác" aki gyakorlatilag csak a p.náról tud beszélni. Eleinte érdekes volt a téma. Megbeszéltük-megosztottuk korábbi női élményeinket(mint ahogyan a férfiak szokták), de egy értelmes ember másról is beszél mint a nőkről. Most már eljutottunk arra szintre, hogy ha a kézfogás után belekezd valamilyen történetbe magára hagyjuk emberünket. Hát én is ezt érzem bizonyos emberekről itt a fórumon, hogy más téma nincs az életében csak a ...
Azért kezdtem igennel, mert mindkét nézőponttal egyetértek. Valóban kevés mostanában az igazán jó film, amihez nem kell semmi...nálam amikor elindul a film kb. öt perc után nem létezik hang/kép csak egy film van, ez így volt régen egy kistévével és így van most is, de azért most jobb.
Laci! Maximálisan megértelek, ennek ellenére a többiek felfogásával szimpatizálok. Egy bizonyos idő óta érezni az írásaidon, hogy nincs hifibogyó. Kicsit megtörve látszol. Vagy más hobbit választottál, vagy egyszerűen meguntad.
Én sajnálom, mert elég aktív voltál régebben, s voltak hozzászólásaid, melyek igen jó irányba mutattak.
Visszatérve.. Forest74 és Lacy tökéletesen megfogalmazta azt, amit írni szerettem volna. Így csak kiegészíteném. A film csak egy része a mozizásnak. Kell hozzá a hangulat, a kényelem, és egy kis rágcsa. Így kerek a mozizás. Egy közepes film is kellően ki tud kapcsolni, ha a többi megvan hozzá. Ettől független valóban vannak jó, és rossz filmek. Mint ahogy Nők is, de ezt nem is értem, hogy kevertük már ide
Valóban nincs már hifibogyó ... Ez olyan végre felnőttem vagy kinőttem érzés amit épp megélek.
Fapacival tudok többedszerre is egyetérteni. Ami gyenge termék azt sajnos nem lehet jó technikával orvosolni ... Képzelj el egy számodra nagyon rusnya nőt! Kívánatosabb lesz számodra, ha szép szobába viszed vagy szép ruhába öltözteted? Fel sem merem tételezni, hogy igennel válaszolsz ezért nem értem, hogy miért írod azt, hogy a jó technika javít az élményen?
Na mindegy is! Igyexem távoltartani magam a fórumozástól, hiszen nem jó dolog amit csinálok. Hasonlat: Erős dohányosokkal teli szobában nem dohányosként, erősen kilógok a sorból ...
Laci! Maximálisan megértelek, ennek ellenére a többiek felfogásával szimpatizálok. Egy bizonyos idő óta érezni az írásaidon, hogy nincs hifibogyó. Kicsit megtörve látszol. Vagy más hobbit választottál, vagy egyszerűen meguntad. Én sajnálom, mert elég aktív voltál régebben, s voltak hozzászólásaid, melyek igen jó irányba mutattak.
Visszatérve.. Forest74 és Lacy tökéletesen megfogalmazta azt, amit írni szerettem volna. Így csak kiegészíteném. A film csak egy része a mozizásnak. Kell hozzá a hangulat, a kényelem, és egy kis rágcsa. Így kerek a mozizás. Egy közepes film is kellően ki tud kapcsolni, ha a többi megvan hozzá. Ettől független valóban vannak jó, és rossz filmek. Mint ahogy Nők is, de ezt nem is értem, hogy kevertük már ide
S, hogy legyek kicsit ON is. Az elmúlt időszakba kétszer öntöttem jó köcsögbe a tejet
Az egyik a Rendíthetetlen.
A másik a Szenvedélyek viharában. Szégyen ide, szégyen oda, én most láttam először.
Mindkettőért érdemes volt technikát kapcsolni. Utóbbinál inkább csak a képek és színek miatt, de azért nagyon.
A jó kávé akkor is jó, ha műanyag pohárban adják. A rossz kávé akkor is rossz, ha igényes helyen igényesen szolgálják fel. A borhoz nem tudok mit szólni mert nem iszom ...
A Whiplash nem volt minden szempontból tökéletes, de összességében véve nagyon régen láttam már hozzáfogható produktumot! És egy Whiplash akkor is kiemelkedő, ha laptopon nézed mert a történet és a mondanivalója lebilincseli a figyelmedet. Azok akik a Whiplash nézése közben is a pixeleket, a kontrasztot, az akusztikai problémák forognak a fejében nagyon tudom őket sajnálni ... Ők valóban gumiszobába valóak ...
Azt hittem érted a lényeget, de ezexerint mégse. Kevesebb hifi kábszert nyomj a vénáidba, vagy kevesebbet találkozz-beszélgess masszív hifi függőkkel vagy dolgozz többet-figyelmesebben, hogy ne csak ezen járjon az agyad, és meglátod ... egyszercsak kitisztul a gondolkodásod ...
Ugyan nem nekem írtad, de..
Hifi kábszer??? kicsit érdekes kombináció..
És egy Whiplash akkor is kiemelkedő, ha laptopon nézed
Már ne haragudj, de én pl. soha!! nem fogok sem laptopon sem pc-n filmet nézni (pedig a pc-s monitorom is fullHD24"-os, a székem meg kényelmes fotel) az a mazochistáknak való. Vagy max valami kényszerhelyzet.
Nálam az is kín, hogy egy 5 percnél hosszabb yutub videót megnézzek a monitoron.
és ez nem valami sznob dolog, vagy ahogy te véled, hifivel bekábszerezett idiótizmus
amúgy jelzem itt házimoziról beszéltünk-beszélünk, nem hifiről.
De ettől függetlenül engem is tarthat(sz) bárki annak, jóllehet a rendszeremben a lassan 3 évvel ezelőtti projicsere óta és az előtte gondolva pedig úgy 5-6-7 éve semmi sem változott, tehát nem gondolnám sem kütyübuzinak sem hifimajomnak sem semmi ilyesminek magamat.
A hétvégéket -kis kivétellel - a jó levegőn töltöm az agárpályán és este örömmel ülök le a nappaliban elővezetett hifi és mozirendszer elé hogy kikapcsolódjak.
És vessen meg bárki ezért, de azt akkor jó minőségben és nagy méretben óhajtom, akkor is ha az a világ legrosszabb filmje vagy zenéje
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11324
- Kapcsolat:
Nem hiszem, hogy mindenáron eldöntendő kérdésről van itt szó. Ha a mozi mondandója, hangulata magával ragad, megtalálja a tekervényeimet, nagyjából mindegy, hogy egy 50-es plazmán, vagy 3 méteres vetített képen nézem. Ha gagyi a film, akkor is mindegy. Amivel itt érvelnek néhányan, az a látványmozi, amihez néha nekem is kedvem van és itt valóban sokat dob az élvezeten a minőség. Mindettől függetlenül most már kizárólag projektorral mozizom, de a kezdeti lelkesedés után be kellett vallanom magamnak, hogy a legtöbb filmen semmit nem dobott a nagyobb kép és a jobb minőség.
Egyébként a HiFi-ben is ismeretes ez az irányvonal, ott tesztlemeznek hívják. Sokan vannak, akik kizárólag "nagyszerű" technikai minőségű felvételeket hajlandóak hallgatni. Szándékosan nem zenéket írtam, hiszen itt inkább hangélmény vadászatról van szó, aminek nincs sok köze a muzsikához (nem is kell lennie). A mozinézők nagy részét lenyűgözi egy dögös hangeffekt, egy látványos robbanás és egyáltalán nem zavarja őket, hogy közben a 9 éves kislánynak Godzilla hangja van. Nincs ezen mit vitatkozni, sokfélék vagyunk, sokféle célból űzzük ugyanazokat a hobbikat.
Igen...,azért fontos a "körítés", mert pl. egy közepes minőségű kávé elfogyasztása egy kisbolt előtt műanyag pohárban nem túl élvezetes, ugyanaz a kávé egy igényes kávézóban mindjárt jobbnak tűnik, vagy egy közepes bor egy padon letolva sem túl igényes, viszon egy jó borospincében határozottan jobb.
Az előbbiek túlfogyasztása pedik egy nőből is NŐT csinál:-) és a jobb mozi cuccok is tudnak emelni a filmek élvezeti értékén egy pontot és itt mindannyian megteszünk mindent azért a +1 pontért.
A nők esetében nálam nem segít a pia. Amíg tudok gondolkodni addig dolgozik a szépérzékem, ha esetleg piával eltompítanám az agyamat akkor pedig nem vagyok működőképes. Tehát nálam VAN csúnya nö ...
Továbbá: a csúnya nő akkor is csúnya, ha baldachinos ágyba fekteted, az akkor is csúnya és egyáltalán nem kívánatos, ha a világ legszebb selyem kombinéja van rajta és az sem segít a dolgon, ha körben gyertyák égnek ... Szóval ha valami szar, az akkor is az marad, ha 50-100 milliós házimozi szobában nézed! A csepi technikailag nem volt rossz, de a történet annyira gyermetegre sikeredett, olyan idegesítő dialógusok folytak benne, hogy a világ legdrágább házimozija sem segített volna rajta.
Érdekesség:
Amíg várjuk a dolgozói váltást össze állunk sofőrök és beszélgetünk erről -arról. Van egy 55 éves "srác" aki gyakorlatilag csak a p.náról tud beszélni. Eleinte érdekes volt a téma. Megbeszéltük-megosztottuk korábbi női élményeinket(mint ahogyan a férfiak szokták), de egy értelmes ember másról is beszél mint a nőkről. Most már eljutottunk arra szintre, hogy ha a kézfogás után belekezd valamilyen történetbe magára hagyjuk emberünket. Hát én is ezt érzem bizonyos emberekről itt a fórumon, hogy más téma nincs az életében csak a ...
Igen...,azért fontos a "körítés", mert pl. egy közepes minőségű kávé elfogyasztása egy kisbolt előtt műanyag pohárban nem túl élvezetes, ugyanaz a kávé egy igényes kávézóban mindjárt jobbnak tűnik, vagy egy közepes bor egy padon letolva sem túl igényes, viszon egy jó borospincében határozottan jobb.
Az előbbiek túlfogyasztása pedik egy nőből is NŐT csinál:-) és a jobb mozi cuccok is tudnak emelni a filmek élvezeti értékén egy pontot és itt mindannyian megteszünk mindent azért a +1 pontért.
Kb én is erről beszéltem.. azzal a felszólamlással hogy direkt kijelenteni hogy szart sem ér, vagy egyáltalán nem szükséges egy jó film esetében a jó cucc az marhaság.
Én meg hozom azt az (ellen) példát, hogy nálam a vetítéses filmnézés (vagy az LP hallgatás) olyan mint egy kis ünnepi alkalom. Az ember készül rá ráhangolódik, ma mozizunk (vagy zenét hallgatunk) és legyen az egy alkalom.
Ha az ember minden nap étteremben eszik ebédet, akkor hol marad az ünnepiessége hétvégén a családdal?
Nem mindenki érti, így a lényeges dolgokon átsiklódva páran a lényegtelen dolgokkal foglalkoznak ...
Annak azért örülök, hogy Fodesz (szerintem Ő maradéktalanul meg) értette ...
Tegnap este megnéztük a Chappie-t.
Technikai film, vetítő bekapcs és vártam, hogy Élien néni és Farkas lenyűgözzön! Hát .... Hiába a nagy kép, nagy hang mégis kilukadt az agyam ... Képtechnikailag jó, hangorkánilag jó, de úgy érzem megtekintésével csak elpocsékoltam vele az időt az elektromos áramot, koptattam vele a felszerelést ...
Vannak nö-k és vannak NŐK!
Fapaci és én a NŐK-ről beszéltünk ...
2. Fapaci kicsit másra reagált, röviden összefoglalva arra a jelenségre gondoltam, hogy sokszor elég, ha "mosolyog a Nap" vagy gyönyörű a virágoskert és már meg is van véve a nőnemű delikvens, tökmindegy, hogy mellé milyen ordenáré B környezet van, mégfájdalmasabb B szereplőkkel. Akinek ez az érzékenység... Az igényesebbeket pedig a teremtő áldja és tartsa meg sokáig!
1. Elbeszéltek egymás mellett. Időnként jól esik megszökni saját maximalizmusunk elől. Nem összekeverendő az átlag, kevésbé igényes felhasználó által produkált tevékenységekkel. Ott a kitérések amplitúdói az általuk technikailag maximálisan elérhető élménytől teljesen véletlenszerűek, egyáltalán: nem is merül fel a dolog, nincs milyen lett volna ha-faktor, hiányoznak aggályok ilyen irányban. MIt nem adnánk sokan, nem igaz...? Sok kitérés és random mértékű. Ezzel szemben a mozizó, hifiző vénájú már hajlamosabb bekeretezni magát (már mielőtt észrevenné), így idővel kell a kitörés. Ettől az alapelvek nem csorbulnak, bármennyire is szereti ezt félni az ember. Meg amúgy sem megy ez ilyen egyszerűen, nem lehet csak úgy letenni a lantot, ez egy halálig tartó kór.
Nincs kifogásom a mellékszálak ismertetésével kapcsolatban, mert mindig szinesít, de hogy jött ide a kisdolog végzése a kisfürdőszobában?
Chappie. Inkább szólt az angol prolizmusról (aminél, mint tudjuk, nem sok szebb van) számomra, mint bármi másról. Túlhangsúlyos volt, hiába a történet kötelező része és alapja. Egyelőre végig sem néztem, azt a fajta erőszakbemutatást választotta kifejezésként, ami számomra emészthetetlen. Esetleg csak túl realista nekem. Máskor szóljatok, ha ilyen van. Azt meg nem tudom ki használ citromsárga fegyvert bárhol is, mert még a vásznon is hülyén mutat. A szintén túlgondolt bugyuta hűtőtetkók és falfirkák szerintem lepipálták a gyenge alakításokat. Nem gondoltam volna, hogy a Kisváros egy epizódjában (nem volt már akkor vasfüggöny, de bőven úgy hatott) a rosszfiúkat hasonló graffitykkel való alátámasztását tudják hozni egy nagykaliberű, más országbeli moziban is, ám sikerült. Fak Da World, tesó. Nagy kalibert említettem, biztosan Hugh Jackman miatt. Sajnáltam, hogy ilyen gonosz szerepet kapott, ami valljuk be ráadásul nem is kívánt túl sűrűn bárdolt alakítást.
fehérlaci a Whiplash "odacuppantott" a képernyőre végig,nagyon penge film volt! Le a kalappal!
Nem haragszol meg ha azt mondom, hogy ez így nettó hülyeség?
Ha azt írod, hogy " nem feltétlen kell " szavam sincs.
De így kerekenperec kijelenteni...
Szerintem meg VAN szükség hogy ha már ott van az a rendszer, és van mit nézni általa, akkor azzal is feljebb lehet tornázni az élményfaktort, hogy jóval nagyobb képen, és sokcsatornás hanggal megturbózva a jó film is lehet
még - na nem jobb - hanem nagyobb élmény.
rengeteg jó filmet láttam már nagykép-vászon, és utána nemigen akarózott tv-n megnézni újra még akkor sem ha nem voltak szétnyiszálva reklámokkal.
Ráadásul a Whiplash az a film,amit érdemes DTS-HD MA -ban nézni!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
fehérlaci a Whiplash "odacuppantott" a képernyőre végig,nagyon penge film volt! Le a kalappal!
Fapacinak tökéletesen igaza van! A jó filmekhez nem kell látvány kép/hang technikát felvonultatni, nincs szükség 4-8K felbontásra!
Nem haragszol meg ha azt mondom, hogy ez így nettó hülyeség?
Ha azt írod, hogy " nem feltétlen kell " szavam sincs.
De így kerekenperec kijelenteni...
Szerintem meg VAN szükség hogy ha már ott van az a rendszer, és van mit nézni általa, akkor azzal is feljebb lehet tornázni az élményfaktort, hogy jóval nagyobb képen, és sokcsatornás hanggal megturbózva a jó film is lehet
még - na nem jobb - hanem nagyobb élmény.
rengeteg jó filmet láttam már nagykép-vászon, és utána nemigen akarózott tv-n megnézni újra még akkor sem ha nem voltak szétnyiszálva reklámokkal.
mert a komoly mondandóval, lebilincselő történettel rendelkező filmek megállják a helyüket letaglózó látvány nélkül is.
A nők érzékelésével kapcsolatban én erősen mást gondolok, eszembe nem jutna leszólni, mert szinte minden szempontból érzékenyebbek nálunk.
1. Ma kajálás közben úgy döntöttem, hogy megnézek valamit. Valamit, hogy evés közben mégse legyen csend. Vasöklű férfi… 10 perc múlva delete. Eddig bírtam …
Néztem a tárolón mást amiről azt gondoltam, hogy nem igényel nagy technikát. Rábökés szerűen találtam is egyet. Leírom, hogy mi nem volt:
- nem dedikált mozi szobában néztem ( ettől a jelzőtől mindig feláll a hátamon a szőr … A film után a fürdőszobában végeztem el a kis dolgomat. Nincs róla alászignózott igazolásunk, de azért arra használjuk amire készült … )
- nem volt bekapcsolva a vetítő (elég régóta áramtalanítva pihen …)
- nem volt leeresztve a redőny, ezért teljes világos volt a nappaliban
- a hangrendszer nincs bekalibrálva
- a tv nincs középen
- a tv mérete csupán 40”, felbontása 720p lcd, a képe nincs kalibrálva (hétköznapi felhasználásra így is tökéletes eszköz)
- a filmmel kapcsolatban elvárásom nem volt
Fapacinak tökéletesen igaza van! A jó filmekhez nem kell látvány kép/hang technikát felvonultatni, nincs szükség 4-8K felbontásra! A filmet 720p-ben “kölcsönöztem” ki, de amit adott így is szuper élmény volt! A film nézése közben nem érdekeltek a pixel-frekvencia mizériák, nem foglalkoztam azzal, hogy nem zenei minőségben szól a Magyar szinkron, egyszerűen ÉLVEZTEM a FILMET!
Biztosan van olyan ember akinek nem jött be, de különösebben ez nem izgat engem …
Aki látta tudja, hogy melyik ez a film, aki nem látta járjon utána! Engem lenyűgözött !!!
2. Tökéletesen igazad van!!!!
Én is mindig röhögtem a hangeffektjein és emlékszem, a környezetemben már akkor is infantilisnek számított ez, de nem baj. Mai napig szükséges elemnek tartom a sorozatban.
okozott
Könnyű csukott szemmel élni. Napfényes, akusztikus gitárjátékkal gazdagon barázdált, kosztümös szocioroadmovie a napfényes délről, széplánnyal. Megtörtént eseten alapulva. Hihetetlen dinamizmussal és optimizmussal élő angoltanár feltett célja, hogy találkozik a nemsokára közelben forgató John Lennonnal, persze könnyű az ilyet futóbolondnak nézni. Jogosan? Aki terhes internátusba megy, a stoppolókat pedig büntetik. Sok tasli, orsós magnó és fura postaládák. A film egésze rendkívül bájos, a kaland erejéig összeverődött szereplőkön keresztül az egészséges értékrend bemutatása is ez, amit kontrasztba is állít a film.