Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
lehet még sem olyan hülyék azok az amerikaiak akik már most bunkereket építenek és tömik tele 10 évig elegendő kajával ,piával.lőszerrel meg fegyverekkel ott azok nagyon komolyan készülnek egy ilyen világra.. mosolygunk rajtuk,velem az élen ,de még a végén nekik lesz igazuk
http://www.origo.hu/tudomany/20100419-a ... saban.html
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
És éltek egymás mellett. A modern ember sokkal békétlenebb. Ha lehulna a máz, lehet meglepődnél.
No de mind1, egy biztos, nem gitáros, vérátömlesztős marhaság lenne. Ha ebben nem látja valaki az eborult marhaságot, na az probléma.
Hát igen a legjobb az lenne ha senkinek sem jutna eszébe egymás ellen fordulni.
Kíváncsi lennék azonban egy Bill gates és egy kopasz 130kg-os kétméteres Fradi drukker párban "vergődésére" egy kietlen pusztában,éhen,szomjan.
Az ellentétek vonzák ugyan egymást,de lehet egy nap megenné reggelire a Gates-t ,aztán a száját megtörölné züldhasúval miután jólakott
A Mad max gitáros jelenete annyira gáz volt,hogy azt el sem lehet mondani.Túllőttek vele,nem kicsit.
A járgányok viszont jól megvoltak csinálva,
Csak idő kérdése lenne sajnos. Nagy úr a muszáj.Még a pap is kést ragadna,mert az ösztönszerű fennmaradásért küzdés mindenkinél felülkerekedne.Erőszakot szülne egy apokaliptikus helyzet.
Ahogy előttem mondták, ha az ember megszűnik civilizált lenni ,visszatér a gyökereihez ,a vadászó életmódban.
És éltek egymás mellett. A modern ember sokkal békétlenebb. Ha lehulna a máz, lehet meglepődnél.
No de mind1, egy biztos, nem gitáros, vérátömlesztős marhaság lenne. Ha ebben nem látja valaki az eborult marhaságot, na az probléma.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- fodesz
- V.I.P.

Nem hiszem, h az emberiség esztelen öldöklésbe kezdene. Vannak annyira lusták az erősek, h tudják kellenek az okosok, és a dolgozók.
Csak idő kérdése lenne sajnos. Nagy úr a muszáj.Még a pap is kést ragadna,mert az ösztönszerű fennmaradásért küzdés mindenkinél felülkerekedne.Erőszakot szülne egy apokaliptikus helyzet.
Ahogy előttem mondták, ha az ember megszűnik civilizált lenni ,visszatér a gyökereihez ,a vadászó életmódban.
-
Vendég
Azért az elgondolkodtató, hogy ZS-kategóriás (van még ezen túl betű az ABC-ben?) ipari látványfantáziák alapján vontok le messzemenő társadalomelméleti konklúziókat. Mintha jönne a Lumiere-vonat a moziban, és még mindig ugrálna el előle a közönség.
sztem, megjósolhatatlan, hogy mi történne ha.. de félek attól ,hogy nem lenne jó megtapasztalni, pláne úgy ,hogy az embernek kisgyermeke is van..ha teljesen összeomlana minden,akkor a káosz uralkodna ,és sajnos abból még sosem született sok jó! Remélem nem kell majd megtapasztalnunk ilyesmit!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
A gyenge szolgával el is indult a történet.
Régen más volt az életrend, ma már másképpen alakulna.
A mai korban az erőszak erőszakot szülne, ha fogynának a készletek. Mennyi idő lenne, míg leronnának minket a vízkészletünkért, ha másnak elfogyna?
Igy van, akárcsak ma, szted ki nem szolga? Ki a gyárban, ki a bankban. Szolgák kellenek, ha másért nem tekerni a genárátort. Nem hiszem, h az emberiség esztelen öldöklésbe kezdene. Vannak annyira lusták az erősek, h tudják kellenek az okosok, és a dolgozók.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Miért, amikor még nem volt megették egymást?? Szttem ezt hinni butaság. Ha nem lenne megoldanák másképp, városonként, házanként, ha mást nem tekerné a gyenge szolga.
David Attenborough-nak van (többek között) egy hosszú filmsorozata és könyve is a földi élet történetéről az 1. egysejtűektől napjainkig. Ennek a végén elmélkedik arról, hogy miért az ember emelkedett ki. Arra jut, hogy a kommunikáció a "bűnös", vagyis az, hogy át tudjuk adni egymásnak az ismereteinket. Ha ez a tudás és a meglevő civilizációs eszközeink eltűnnének, visszatérnénk abba a gyűjtögető, halászó-vadászó életmódba, amiben a kezdetekben voltunk. Erre bizonyíték az, amikor valaki egy lakatlan szigetre kerül eszközök nélkül.
Ha már filmajánló: Attenborough sorozatai (Élet a Földön, Az élő bolygó, Az első édenkert) és könyvei többet érnek az összes amerikai akciófilmnél. Ha rajtam múlna, a biológia- és földrajzoktatásban kötelezővé tenném őket. Az első édenkertet meg a történelemórákon is. Ez a Földközi-tenger élővilágáról szól, benne a történelemmel. Számomra nagyon meglepő volt, hogy már az ókorban is mekkora környezetrombolást vitt végbe az ember ezeken a tájakon.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Off- Egy globális áram megszűnés elég lenne, hogy hónapokon/éveken belül megegyük egymást.
Miért, amikor még nem volt megették egymást?? Szttem ezt hinni butaság. Ha nem lenne megoldanák másképp, városonként, házanként, ha mást nem tekerné a gyenge szolga.
Ezt súgalja az álomgyár, mert így van táptalaja, és látványa ezeknek az alkotásoknak. Ezt azért ne kezeljük tényként. Természetesen törvények nélkül borulna a rendszer. A gyengék valószínűleg áldozatokká válnának. Bár tuti lenne jóérzésű erős túlélő csapat, aki védené a rászorulókat. Az említett zombi eposz egyik alapszála is ez. Viszont a gyenge, de eszes emberekre kincsként vigyáznának, hisz csak az erőszakból ideig óráig lehet megélni, ameddig van mit elvenni.
A világhírű amcsi filmek (főleg az akciófilmek) a Keresztapától Rambón, Dzsekicsenen és a Szállítón át egészen Svarceneggerig mind arról szólnak, hogy az erőseké a világ, a gyengék meg elbuknak, akkor is, ha okosak. Nem kell ehhez világvége sem. Valószínűleg ez azért van, mert a rájöttek: a nézők is tudják, hogy könnyebb erőssé válni, mint okossá.
Aki okos ezekben a filmekben, az meg bankot vagy gyémántot rabol nagyon fifkás módszerekkel.
Mi meg csak remélni tudjuk, hogy a világ mégsem egészen ilyen.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ezt súgalja az álomgyár, mert így van táptalaja, és látványa ezeknek az alkotásoknak. Ezt azért ne kezeljük tényként. Természetesen törvények nélkül borulna a rendszer. A gyengék valószínűleg áldozatokká válnának. Bár tuti lenne jóérzésű erős túlélő csapat, aki védené a rászorulókat. Az említett zombi eposz egyik alapszála is ez. Viszont a gyenge, de eszes emberekre kincsként vigyáznának, hisz csak az erőszakból ideig óráig lehet megélni, ameddig van mit elvenni.
- fodesz
- V.I.P.

Soha sem tudom megemészteni, h mitől lesznek az emberek agyatlan barbárok. Ha csak nem szelektált az apokalipszis, és a tő hülyéket, sárga cédulásokat, agresszív tömeggyilkosokat hagyta meg. Mert ha netán maradna 1-2 mérnők akkor mitől ne lehetne bármit is újrakezdeni. Áramot előállítani még csak mérnöknek sem kell lenni, talán a dinamó elvét még a félcédulások is ismernék. Ha van víz, oxigén, napfény, akkor bármit újra lehet kezdeni. Motort tuningolni átalakítani nagyszerűen tudnak, más dolgokat viszont ősemberi szinten, hát engem ez nem szórakoztat.
Ha belegondolunk,elég lenne egy éjszakai áramszünet vagy utcai zavargás ahhoz ,hogy máris sokan elkezdenék fosztogatni a boltokat.
Ha hirtelen eltűnnének a rendőrök,a törvény,három nap alatt elfogyna minden a boltokból.
A Mad max-et mi is végigszenvedtük,hát a látványos üldözések és törés-zúzás nem kárpótolnak semmiben sem.Szerintem egy 6.7/10 kb azért megért a film,de az első 1979-es Mad max-nek a nyomában sem érhet,de még csak egy picikét sem. Azt a feelinget,hatást és a történetet is akkor nagyon eltalálták.Az azt követő 2. rész is jó volt,a 3. már nem igazán..
Visszatérve kicsit arra miért van az ,hogy a zord világvége szélére kerülő emberiség elfajul és vadállattá vállik,egyszerű. Van egy olyan mondás,hogy - Az erősebb kutya b@szik -
Jó példa a The Walking dead sorozat,melyben már nem is a zombie özönléstől tartanak a megmaradt kis embercsoportok,hanem a saját fajtársuktól.
Az újrakezdés lenne nyílván a helyénvaló,de a kietlenségben és a nincstelenségben farkastörvények uralkodnának,nem hinném,ha egy világ pusztulás és káosz megtörténne a való életben kézenfogva,fütyörészve tervezgetnék újra az életet a megmaradt népek.
Azt tudtátok,hogy a filmben a Halhatlan Joe a régi első mad max filmből Hugh Keays Bearne volt?
Kicsit megöregedett,de azért csak eltelt 36 év..
http://www.filmtett.ro/cikk/3926/george ... harag-utja
Adeline csodálatos élete.
Érdemes megnézni, jó kis esti film!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Pitch Perfect 2
Ezt a filmet még nem láttam itt felírva.
Maga a történet , de az acapella betétekért mindenképp megéri megnézni. HD hanganyaggal elérhető.
Nem tudom. Én az egyet végignéztem, de a kettőt már nem fogom, meg ha az Annakendrik játszik benne akkor sem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Pitch Perfect 2
Ezt a filmet még nem láttam itt felírva.
Maga a történet , de az acapella betétekért mindenképp megéri megnézni. HD hanganyaggal elérhető.
https://www.youtube.com/watch?v=TOJehNP4V6g
Vannak filmek, amiktől nehéz szabadulni. Nekem egyik ilyen az Under The Skin, a fiatalkori Nyertes Zsuzsa főszereplésével, a másik pedig az Éjjeli Féreg. Egynél többször nagyon ritkán nézek filmet.
A címadóm pedig egy ultraZS kategóriás B film, hogy legyen egy kis képzavar is. Venomer a címe. Meg ne nézze senki.
Az Éjjeli Féreg nagy!
Vannak filmek, amiktől nehéz szabadulni. Nekem egyik ilyen az Under The Skin, a fiatalkori Nyertes Zsuzsa főszereplésével, a másik pedig az Éjjeli Féreg. Egynél többször nagyon ritkán nézek filmet.
A címadóm pedig egy ultraZS kategóriás B film, hogy legyen egy kis képzavar is. Venomer a címe. Meg ne nézze senki.
Az nem semmi, hogy egy film, ami '53-ban jött ki 5.1 DTS-HD hangsávot tartalmaz. Az eredeti 4 csatornás hangot kódolták át. Foglalkoznak vele, költenek rá; nem úgy, mint pl. nálunk. És senki ne mondja, hogy elfognak adni belőle több tízezer darabot, mert nem hiszem.
2.55:1 szélesvásznú, ez még a prizmámnak is sok.
http://www.blu-ray.com/movies/How-to-Ma ... ray/46689/
az, hogy a filmről levett hangot milyen kódolással teszik a lemezre... az éppen majd mindegy
Attól pl azok a hangok úgysem lesznek rajta amik eredetileg sem voltak.
Az tény, hogy a HD hang használatával jobban közelíti az eredeti minőséget a hang mint pl egy sima DD-vel de igazából az is többet tud(na) mint egy 50 x éves mozifilm fényhang sávján található hang.
De értem mit akartál mondani ezzel
Az nem semmi, hogy egy film, ami '53-ban jött ki 5.1 DTS-HD hangsávot tartalmaz. Az eredeti 4 csatornás hangot kódolták át. Foglalkoznak vele, költenek rá; nem úgy, mint pl. nálunk. És senki ne mondja, hogy elfognak adni belőle több tízezer darabot, mert nem hiszem.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
nem film,de mint csevegő topic részeként linkelem ezt a fotót.Nem tudom hányan követjük fakopáncs dobozai topicot,ezt onnan loptam...csak egy szó:elképesztő....
Meghallgatás nélkül vinném vinném haza......nem hiszem, hogy megbánnám....
"Az igazi barát szemből támad."
-
Vendég
nem film,de mint csevegő topic részeként linkelem ezt a fotót.Nem tudom hányan követjük fakopáncs dobozai topicot,ezt onnan loptam...csak egy szó:elképesztő....
Tényleg az és gyönyörű munka! Le a kalappal!
De azért ennek az ára sem piskóta!
-
Vendég
Több jelőlés után , idén jó helyre került az Oscar !
Julianne Moore élete legjobbját nyújtja !
Bár nem olyan fajsúlyos mint a Mielőtt meghaltam de hozzá tudom hasonlítani !
Jaj de rühellem azt a sz@rt én is.
Legalább a moziban nem ültök elém.
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
Ha láttad az előző 3 filmet, akkor sejthetted, hogy nem egy Oscar díjra készülő alkotás vár rád.
Egyébként rendesen hozza azt a posztapokaliptikus világot amit elkezdett a Mad Max film első része. Szóval azt kaptam, amit vártam. Nekem tetszett, pedig nem vagyok már tini én sem.
Érdekes, mert engem pl. a Halálos iramban filmektől a frász tör ki.
Nem emlékszem az első 3-ra sem, így azt sem tudom, hozza-e, vagy sem azt a világot. Nekem beteges, eltekintve a genetikai víziótól. Soha sem tudom megemészteni, h mitől lesznek az emberek agyatlan barbárok. Ha csak nem szelektált az apokalipszis, és a tő hülyéket, sárga cédulásokat, agresszív tömeggyilkosokat hagyta meg. Mert ha netán maradna 1-2 mérnők akkor mitől ne lehetne bármit is újrakezdeni. Áramot előállítani még csak mérnöknek sem kell lenni, talán a dinamó elvét még a félcédulások is ismernék. Ha van víz, oxigén, napfény, akkor bármit újra lehet kezdeni. Motort tuningolni átalakítani nagyszerűen tudnak, más dolgokat viszont ősemberi szinten, hát engem ez nem szórakoztat.