Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Csaba,Gergő köszönöm a pozitív véleményeket! Örültem hogy mutathattam egy kis ízelítőt a moziból.Igaz minderre rövid idő volt csupán,mert igazából nem is ezért jöttetek. ,
de azért odacsaptunk rendesen a demónak és láttam is rajtatok hogy tetszett és ez természetesen mindíg jól esik !
Az AV-n napok óta zajló csevegésekkel igazából semmi bajom,mindenkinek van véleménye és ez is jól van így. ,Azonban ha listát akarnék készíteni és leírnám kik voltak azok akik eddig nálam jártak és akiknek tetszett is minden,eléggé össze kellene szednem a gondolataim,hogy emlékezzek mindenkire. Számokat nagyjából tudok: 25-30 fő...vagy talán 35 ?? Nem is tudom pontosan. Nem is ez a lényeg igazából,hanem az hogy nem volt még olyan aki elégedetlenül ment volna el tőlem. Kritikák voltak de azok is leginkább pozitívak,negatív nem igazán De őszintén megvallva, a demót követő napokban is kaptam leveleket mennyire jó volt és mély nyomot hagyott sok fórumtársban.
A beállítások/szobaakusztika nagyon jó balanszban vannak,szerencsém van sok dologgal a szobát illetően,ami megkönnyíti a rendszer belövését és minimális a kompromisszum.
Leginkább nagyítanék a méreteken ha lehetne valamelyest,de az adottságokat nem tudom átszabni.Építeni pedig nincs pénzem és nem is igazán szeretnék többet rááldozni erre a célra a jövőben.
A szubról néhány gondolat Csaba :)Ahogy beszéltük, valóban velokat reggelizik és még sok más "földrengető" nagy nevű dobozt is maga mögé tudna utasítani. Ennyire mélyre nem nagyon hallottam még menni szubot úgy hogy ereje óriási marad minden pillanatban és rendkívül stabil marad(!!!).Távol áll tőle a kontrollálatlan dübörgés,robaj és kellemetlen kiemelések. Roppant örülök neki, a kedvencem a rendszerből és rengeteg ládát kellett elfogyasztanom mire megtaláltam a nagy Ő-t erre a szerepre.Szerintem mindenképpen a mélysugárzó a házimozinak a legkomplikáltabb eleme.
Még1szer köszi a pozitív tapasztalatokat,véleményeteket ,örültem a találkozásnak uraim!
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
fodesz moziszobája
Az a Mackie még látványra sem utolsó! Főleg a DIY ráccsal... mint a bekasztlizott kingkong!
A képek közel sem adják vissza sub valódi méreteit egyébként
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
-
Vendég
fodesz moziszobája
Talán én is azért vagyok megelégedve a Clarus-al, mert nem egy szarul felépített bemutató show-n hallottam/láttam???
Az a Mackie még látványra sem utolsó! Főleg a DIY ráccsal... mint a bekasztlizott kingkong!
Milyen Fodesz új vetítője?!
Erre inkább ő válaszol ,kérdés...mi az új és kinek
fodesz moziszobája
Talán én is azért vagyok megelégedve a Clarus-al, mert nem egy szarul felépített bemutató show-n hallottam/láttam???
Milyen Fodesz új vetítője?!
fodesz moziszobája
Azt a mindenit Fodesz, mit árulsz te? Dick Úr nagyon bepörgött tőle...
(Kérek én is )
Mindenesetre yóól elbántál a srácokkal .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
-
Vendég
fodesz moziszobája
Üdv!A mai nap sikerült Darthdick fórumtárssal meglátogatnunk Fodeszt és szentélyét.Bevallom nagyon kíváncsi voltam a Clarus hangfalakra mert eddig amit hallottam kiállításokon nem győztek meg! A mai nap kiderült,hogy nem csak dizájnban vannak ott a Clarusok hanem hangilag is nagyon rendben vannak!Az igazsághoz hozzátartozik nekem a rendszerben ami a legjobban tetszett az a Mackie sub!Most olvasom Darthdick beszámolóját és én is ezen a véleményen vagyok,hogy a showkon miért is nem lehet normálisan belőni ezeket a Clarusokat!? Hazafele nagy megnyugvás volt számunkra,hogy a Feledés vagy a Super8(nálunk ezek a demó lemezek) nincs meg Fodesznak !Meglettek volna ezek a filmek akkor most nagy valószínűséggel mindkettőnk félve kapcsolná be rendszerét ,hogy ez bizony nem fog úgy szólni mint a szentélyben!Köszönöm ezt Mozizással eltöltött délelőttöt Fodesznak!
-
Vendég
fodesz moziszobája
Üdv Mindenkinek ki ezt a topicot olvassa!
Nos ma Budapestről leutaztam egy jó barátommal üzleti ügyben Fodesz kollégához.Nagy várakozások közepette jutottunk le,vártuk már a mítinget,tudtuk kapunk egy jó kis demozást.Így is lett..
Előre leszögezem,nem reklám,nem puncsolás,hanem tanulságként írom le az élményt.Mert ez az volt.
Nem vagyok,sem a barátom kezdők ebben a házimozi őrületben.Több rendszert összeraktam már,a 16-18 év során,mindig az adott technologiának és a pénztárcának megfelelőt.Van némi rálátásom,fülem a jóhoz és a rosszhoz is.Fontos a rossz,mert alapból ez volt a fő indító ok.Az AVFORUMON több hetes "háború"zajlik egy CLARUS című topicban,ezt követem,olvasom,s a mai napig azokkal értettem egyet kiknek a clarus egy kalap kaki volt.Miért?Mert én eddig csak hifishowkon,házimozibemutatókon hallottam clarus rendszereket,és az tényleg FOS volt mindenhol,csupa nagy betűkkel:F O S.
Ám Fodesz szentélyében ez megtört,ill. amit nem hittem volna,de a hifshowkon hozzá nem értő süket emberek állítják össze a bemutató rendszereket!Egyszerűen ott borzasztó amit hallottam.
Fodesznál meg mintha nem is az a clarus rendszer lenne,egyszerűen brutális,fenomenális,döbbenetes volt.Valószínűleg minden hozzáértés alapján van beállítva,akusztikailag rendbe rakva a szoba.Ez azonban még nem lehet indok a showkon megfigyelt gyatra minőségre.Legszívesebben beültetném oda a mérnökurat aki felelős a shown az összerakott rendszerért,s alá íratnám vele lemondólevelet!
Iszonyat előítéletekkel indultam ma a clarussal szembe,de ez ma átcsapott vágyba,ha egyszer moziszobám lesz ilyen szettem lesz....mert ehhez külön helység kell,lehetőleg szomszédmentes...
Tanulság nagyon egyszerű,mint a chokito reklámban:
NE ÍTÉLJ ELSŐ LÁTÁSRA(ebben az esetben hallásra)
Roppant hasznos és élvezetes délelőttöt töltöttünk el,köszönet ezért a lehetőségért FODESZnek,mellesleg az üzlet sem volt semmi.Záradékként megemlíteném,de az egy külön fejezetet érdemelne a mélynyomó...pontosabban A Mélynyomó...vulgárisan szólva a velodynok elmehetnek a pi***ba....a mélynyomó minőségben és hangban FODESZnál kezdődik és végződik...
még egyszer nagy köszönet a délelőttért!!!!!!!!!!!!!nagyon klassz és korrekt palit ismertem meg Fodesz személyében,ritka az ilyen,nagyon ritka.
üdv!
T.Csaba
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Köszi srácok! Bandi! A kóla nem rossz pl fugát tisztítani Ha kiöntöd a padlólapra szó szerint kimarja a fuga színét .
A sör annyiban jobb hogy van benne K vitamin is Ha Korsó sört iszol!!
Asszem felfeszítek egy üveg páleszt vagy egy jófajta Ír Jameson-t a hétvégén én is..
A sört inkább nyáron szeretem,bár nem utasítom el ha van a hűtőben.
És egyben mindenkinek jó hétvégét!!!
fodesz moziszobája
Hoppá, gratula Fodesz !
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
fodesz moziszobája
Gratulálok a moderátor rangodhoz!
fodesz moziszobája
Hát újpest szurkoló lettél . Grat & Jó munkát hozzá .
Tiszteletedre iszok is egy pohár kólát .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
fodesz moziszobája
Üdvözlet Mindenkinek.... Hát itt már mik történnek, megint....Gratulálok a vetítőhöz és mindenhez amit az elmult hónapokban nem olvastam
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Most már megvan mind az 5 szemüveg ha többen szeretnénk mozizni. Az utolsó a sorban az egyik még fóliás .
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Szia sógor!
Nem tudok vele mit tenni,a tavasz "hozta" magával a projektort Jött a jó idő mikor már menni kellene ki a szabadba tenni-venni,erre még mindíg a sötétbe száműz a szürke tél után ez a vetítő és a filmek ... Még ilyet mik vannak..
Tudtam hogy a 3db szemüveg nem lesz elég ,így már úton van a másik kettő is Leon jóvoltából Így 5db lesz ami azért már egy kisebb családot kiszolgál..
Készítettem ma pár képet vetített képekről.Már megszokottá vált hogy géppel egyszerűen nem tudok olyan szintű képeket készíteni mint azt élőben a vásznon látni. A színek kissé túltengenek,és mosottabbak a kontúrok is.Mozgóképet lehetetlen ,ezért meg kell állítani a képet de azt sem egyszerű mert ha megállítom is sokszor elmosódik.
A filmek elején a menükép eleve egy állókép és azt sokkal jobb fotózni,pláne ha igazán szép is a háttér és a színek,kontrasztok. Persze a lassan már 9 évét betöltő 3,2-es Olympus matuzsálemnek mondható a mai kor rendületlenül gyorsan fejlődő technikai eszközök és fotómasinák mellett,de kénytelen vagyok ezt használni mert ezen a téren fejleszteni biztosan nem fogok még meg nem adja magát
Leginkább szabadban jó vele fényképezni,sötét szobában vaku nélkül sem az igazi de megteszi még azért.
No akkor lássuk milyen képeket sikerült kiválogatni amiket fel mertem tenni a topikban
Az óriásölő Blu ray:
Avatar Blu ray 16:9 (Még készült néhány de totál elmosódtak így csak kettőt raktam fel a filmből.. )
GTA V. Play station 3. A játéknak nagyon jó a grafikája,de sajnos ezek a képek sem sikerültek túl jól és nem hozzák azt igazán mint ami élőben látható a vásznon.
A GTA-ban is lehet azért lazítani,mozizni
Szép napot mindenkinek!
fodesz moziszobája
Hoppácska! Nem vagyok 2 napig, aztán egyszer csak befigyel egy 3d-s proji. Megint csak gratulálni tudok az új szerzeményedet illetően. Valóban nagyon ütős kis darab és még "épp időben". (Még húsvét előtt megyünk vmikor április elején). Szerények a tapasztalataim a 3d-s projikat illetően, eddig csak Szepi jóvoltából nyílt alkalmam látni egy ilyen masinát vetítés közben....tetszett nagyon, úgyhogy várós a tieteket is tesztelni. Sztem lesz mit nézni és hallgatni megint. Maj'beszélünk.
Pusza a családnak.
System:
BC Acoustique 332.2\Elac Debut F6
BC Acoustique 332.2\Elac Debut F6
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Szereztem pár Sztílbúkot,Trafó 1-2 és Star Trek kétlemezesek, illetve egy Vasember szintén kétlemezes álarcos kiadású DVD-t a "felső polcra"
A Prometheus 3D változat is bekerült a 2D mellé a tokban.
fodesz moziszobája
Gratulálok az új vetítőhöz Fodesz, sok örömet, mozizással eltöltött órát kívánok nektek!
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
-
Vendég
fodesz moziszobája
Fodesz gratulálok!
Nagyon szép gép került a moziszobádba.
Tessék képet készíteni a vetített képről !!!
Hamarosan megyek és testközelből is megsasolom.
fodesz moziszobája
Cutler!
A 3D (szerintetek) szarságáról Ti igyekeztek meggyőzni azokat, akiknek tetszik. Úgyhogy jobb lenne ha hagynád-hagynátok azokat akiknek tetszik a 3D!
Nem az én hibám, ha nem érted a hasonlatokat ...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Köszönöm srácok mindenkinek!
Valójában nem elsődleges szempont volt az ,hogy 3D képes legyen a vetítő.Vagyis a házimoziban számomra nem ez nyújtja a maximális élményt közel sem. Vannak akik meg vannak veszve érte. Én nem tartozom közéjük,de tény hogy tetszik. Körülbelül ezek után is hasonló érdeklődést fogok irántuk mutatni mint eddig. Csak mivel a vetítő már tudja a 3D filmeket megjeleníteni így nyílvánvaló hogy ha már adott akkor ráálok idővel újabb frissebb mozifilm ezen változatának beszerzéseire is. De nem ebből fog állni a BD kollekció javarésze azért itthon.
Talán ha az árak barátságosabbak lesznek egyre inkább, akkor biztosan.. Én elvagyok a 2D változatokkal is.
Szeretnék majd animációs filmeket/meséket is szerezni 3D-ben,illetve olyan nagyszabású látványos mozifilmeket amiknek a képi világa alapból lenyűgöző már 2D-ben is
Egyébként ha rendesen beleéli magát az ember a filmek cselekményeiben akkor rövidebb ideig van,hogy fel sem tűnik hogy éppen 3D a műsorforrás. Ahogy cutler mondja igen valóban elvesz a fényerőből jócskán a szemüveg is,de mindenképpen nagy élmény és örültem annak is pl hogy a fiamnak és a nejemnek is tetszett..
Majd húsvétra jönnek haza tesómék,keresztfiam és egyben fórumtárs azaz sógorom (scribe) ezért a + 2db szemüveg lehet nem lett volna rossz,mert a 3db kevés lesz....
RED75 fogok majd bővebben írni a vetítő képességeiről ,csak legyen több időm rá Illetve fogok képeket is csinálni remélem tudok is a régi öreg gépemmel,hogy legalább nagyából mutasson majd a képeken itt. Most jól jönne Bandi vagy Házirozi fotómasinája..
Az optomához képest azért azonnal feltűnik a sokkal jobb fényerő, élesebb tisztább részletesebb kép és felbontás.Azért van egy pár év a két modell között,szerintem csúnya lenne ha egy 720-as projektor (még ha DLP is) által vetített képtől nem tudna többet nyújtani...
Az biztos hogy a HD72i nagyon jó vetítő és még ma is bőven megállja helyét bármilyen otthoni mozi rendszer mellett...Jó helyre is fog kerülni majd a drága Sok szép órát és élményt adott azért ő nekem
Gratulálok az új családtaghoz ...sok kellemes öra mozizást kívànok neked és
a családodnak.....
fodesz moziszobája
Gratulálok az új családtaghoz ...sok kellemes öra mozizást kívànok neked és
a családodnak.....
"Az igazi barát szemből támad."
fodesz moziszobája
Max. grat.
Üdv a 3D és az Epsonosok táborában, én maximálisan megvagyok elégedve a sajátommal, ezt kivánom neked is.
( az énvetitőmnek fekete a lencse védője, a tiédnek fehér.....?)
Valahogy le kell küzdenünk a lakhelyeink közötti 55-60 km távolságot, sok 3D-s anyaggal szolgálhatok, demók ,
kaladfilmek, koncertek, és felnőtt filmek , ( csak zárójelben emliteném meg, ha beugranak hozzám egy demózás erejéig,
a végére hagyom ezen 3D élményt, , hát van döbbenet,s hogy fokozzam, közelebb ültetem a vendéget a vászonhoz,
a szőnyegre az erősitő elé, olyan 1,2-1,5 m-re a vászontól, bele a 3D-be, bele a felnőtt filmbe..... )
sok sikert.....
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
fodesz moziszobája
Gratula és Matula a szép 3omdézs vetítőhöz Fodesz "meraki a virágot és a 3D-t szereti rossz embör nem löhet".
fodesz moziszobája
grat! várjuk az összehasonlítást.
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10