Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
A másik két álommasinát lehagytad ,
Ezek mellett nem igazán értem az Aventage dizájn koncepcióját .
Manapság valahogy furcsa dolgokat tudnak összehozni kinézetre a gyártók...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Szerintem a Yamaha egyik legszebb készülékei a DSP-A1 (Ilyet de szerettem volna ),AZ1 a Z7,Z9 ezek mind jól sikerült nagyon komoly vasak!
A gyártónak viszont a régebbi 2001-2006 közötti alap és középkategóriás gépei kifejezetten csúnyák voltak a sok kapcsolóval,gombokkal idétlen és átláthatatlan elhelyezésükkel a frontlapon.RXV-620 borzasztó ronda kivitel még ha páran meg is köveznének érte:
Bandi ezek a Yamahák nem gyenge cuccok! Egészen érdekes hogy meglépte a gyártó azt hogy pezsgő színű cuccot állítson elő újra akár a régi fanoknak kedvezve vele. Fura a vegyített champagne/black design de egész megtetszett. Megyek is veszek egy duót magamnak
És tényleg végre nem csak feketében gondolkoznak mint a többiek .
Egészen betyáros lett, bár nekem még mindig a régebbi dizájn tetszik jobban.
De valahogy nem ellenkeznék .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Bandi ezek a Yamahák nem gyenge cuccok! Egészen érdekes hogy meglépte a gyártó azt hogy pezsgő színű cuccot állítson elő újra akár a régi fanoknak kedvezve vele. Fura a vegyített champagne/black design de egész megtetszett. Megyek is veszek egy duót magamnak
Heti bejelentés: Yamaha CX/MX - A5000:
Titan:
Gold:
Hát leesett az állam, régóta várom a Z11 utódját... megérte (már ha ezt annak lehet nevezni ).
Nos, feltettem a 08214A firmwarét, újra lett indítva, mérőmikrofon üzembe helyezve, beállítva minden, Bluray a lejátszóba, átvált Angol Dts-hd hangra, és az erősítő felismerte, és írja, hogy DVD Dts-HD mstr
Akkor ez megoldódott! Jó mozizást!
Nos, feltettem a 08214A firmwarét, újra lett indítva, mérőmikrofon üzembe helyezve, beállítva minden, Bluray a lejátszóba, átvált Angol Dts-hd hangra, és az erősítő felismerte, és írja, hogy DVD Dts-HD mstr
igazából, ez egy 2,5mb-os wav hang file, amit audió cd-ként kell kiírni, és egy cd lejátszóval, optikai bemeneten keresztül bejátszani neki, itt a leírása pdf formátumba
Aki hasonló cipőben jár mint én annak eltudom a hangfilét is küldeni majd.
DSP UPG CU eng.pdf
nos megnéztem a tx-sr605 firmware verzióját, és kiderült (külfölfi fórumokat bújva) hogy a régebben gyártot készülékekből (Angliában, és onnan hazánkba hozott pár darab) nem kapta meg az újabb sw-t,ezért nem kezeli a HD master, hangokat. HDMI-n keresztűl
egy napomba került, hogy leszedjek hozzá "új" sw-t, de felvettem a kapcsolatot az onkyo-val is, akik küldenek hozzá frissítést, azt megvárom, hátha újabb, mint amit én tudtam szerezni, aztán felpakolom rá
Utána olvastam a 605 fw frissítésnek, érdekes. Már az hogy 16 másodpercet írnak amíg beolvassa CD lemezről, valamilyen lejátszóról az optikai bemeneten.
Amikor a Yamahát frissítettem USB -ről, simán elvacakolt 35-40 percig vele. El is mormogtam pár miatyánkot az elmű felé :
A tied biztos 2008 után lett vásárolva, ennek a pappírjai szerint viszont 2007 Július, de az új firmware kiadásának időpontja (HD master, Tru-HD, DTS- HD Master) 2008. 03 hó ezért nem volt még az enyémen.
Nekem a készüléken a firmware:
Main1.00/07518A
SLD
DSPSR605:07518A
HDMI1.00/07517A
VD3.52/07520A
A későbbieknek 08214A, a tieden is biztos ez van, vagy magasabb számú, leellenőrizheted, bekapcsolod a készüléket, vársz 10 mp aztán nyomd meg (a készüléken, ne a távirányítón) a Display gombot, tartsd nyomva, amíg megnyomod a Standby-t, aztán 3 másodpercen belül nyomd a Tone "+"gombot kétszer. Most kijelző megmutatja meg a DSP firmwarét
kíváncsi vagyok a tieden milyen számú van.
Eddig ezt sem tudtam, hogy így meg lehet nézni rajta, hogy milyen firmware van rajta. Sőt, még azt is kiírja, hogy hány fok van a szobában Celsius-ban és Fahrenheit fokban is. Még jól is mér. Köszi!
Nos, az enyém ezeket írta ki:
- Main1.03/07X01A,
- SLD,
- DSPSR605:07X01C,
- HDMI1.01/07706A,
- VD3.62/07717A.
Én a 2.gazdája vagyok ennek a vasnak, számláján kívül megkaptam hozzá minden gyári tartozékát. Első gazdája is azt mondta nekem ha jól emlékszem, hogy ez 2008-ban lett vásárolva.
Az általad írt dolog tekintetében örülök neki, hogy nekem nem kellett így "szenvednem" a sajátommal, hogy menjenek rajta a HD-s hangsávok.
Sok sikert a Tiédhez, remélem hamarosan neked is menni fog rajta minden hangsáv rendesen!
A tied biztos 2008 után lett vásárolva, ennek a pappírjai szerint viszont 2007 Július, de az új firmware kiadásának időpontja (HD master, Tru-HD, DTS- HD Master) 2008. 03 hó ezért nem volt még az enyémen.
Nekem a készüléken a firmware:
Main1.00/07518A
SLD
DSPSR605:07518A
HDMI1.00/07517A
VD3.52/07520A
A későbbieknek 08214A, a tieden is biztos ez van, vagy magasabb számú, leellenőrizheted, bekapcsolod a készüléket, vársz 10 mp aztán nyomd meg (a készüléken, ne a távirányítón) a Display gombot, tartsd nyomva, amíg megnyomod a Standby-t, aztán 3 másodpercen belül nyomd a Tone "+"gombot kétszer. Most kijelző megmutatja meg a DSP firmwarét
kíváncsi vagyok a tieden milyen számú van.
nos megnéztem a tx-sr605 firmware verzióját, és kiderült (külfölfi fórumokat bújva) hogy a régebben gyártot készülékekből (Angliában, és onnan hazánkba hozott pár darab) nem kapta meg az újabb sw-t,ezért nem kezeli a HD master, hangokat. HDMI-n keresztűl
egy napomba került, hogy leszedjek hozzá "új" sw-t, de felvettem a kapcsolatot az onkyo-val is, akik küldenek hozzá frissítést, azt megvárom, hátha újabb, mint amit én tudtam szerezni, aztán felpakolom rá
Remélem, hogy így már rendbe lesz a erősítőd!
Nekem is egy TX-SR605-ösöm van és nekem is LG BD-játszóm, egy BD-660-as. De nálam nem voltak ilyen gondok.
Az LG menüjében nekem ez van beállítva:
"Hang - HDMI: Primer jelút - Digitális kimenet: Primer jelút - Mintavételi frekvencia: 48kHz".
Esetleg még a Onkyo erősítő 5-ös menüjének 1-es pontjában is megnézhetnéd a beállításaid, hogy a DTS-HD Master Audio ponthoz mi van hozzá rendelve, rendesen a DTS-HD Master Audio hang lett beállítva?
még egy kérdés, nem lehet az hogy a hdmi kábel esetleg 1.1, és nem 1.3 lenne, és nem tudja a hd hangokat átvinni
elvileg ez egy gyári Avatar bluray lemez (legalább is én úgy vettem)
Hát, lehet, hogy úgy kellett volna kezdeni, hogy hiteles HD forrás anyagot teszel be..
na megtaláltam az auto üzemmódját, autora is tettem, de a bluray lemezen levő Angol DTS hd hangot is pcm-ként érzékeli, ha átállítom dts-re, akkor a dts villog, de hang nem jön. lehet hogy kamu másolt bluray-om van és a hang nem is eredeti hd, bár a laptopot rákötöm, és az ott levő hd anyagot is pcm-nek érzi, mert legalább is az világít, HDMI esetében, ha inputot váltok optikaira, ott dts-ként ismeri fel.
na megtaláltam az auto üzemmódját, autora is tettem, de a bluray lemezen levő Angol DTS hd hangot is pcm-ként érzékeli, ha átállítom dts-re, akkor a dts villog, de hang nem jön. lehet hogy kamu másolt bluray-om van és a hang nem is eredeti hd, bár a laptopot rákötöm, és az ott levő hd anyagot is pcm-nek érzi, mert legalább is az világít, HDMI esetében, ha inputot váltok optikaira, ott dts-ként ismeri fel.
Rémlik valami anomália az Onkyonál is, legalábbis nálam úgy van a Yamahán hogy ha kiküld hangot is a kép mellett a HDMI kimeneten akkor nem dekódolja a HD hangsávokat, csak simán DD vagy DTS.
Ha csak az erősítő van megjelölve hangfeldolgozónak, akkor viszont nincs hang a HDMI kimeneten, viszont így megy mindenféle kódolás.
az LG/HDMI/primary pass-thru erre állítottam
a leírása szerint be lehet állítani az INPUT-ba, "PCM, DTS, illetve AUTO mód választása lehetséges.
Ha nem az auto módot választja, a beállítástól eltérő digitális bejövő jel
fogadásakor nem lesz hallható hang."
Nos nálam AUTO nincs, csak PCM, és DTS, de ha DTS-re állítom, akkor csak villog a dts jel, és nem szól, csak PCM módban
Megoldást tudja valaki?
Még egy kérdésem volna. Ha már volt erről szó, akkor elnézést.
Mi az a kábel minőségben, ami alá semmiképpen nem ajánlatos menni, ha az av professzort összekötöm a végfokkal?
Valami középkategóriás kábelben gondolkodom, mert százezreket nem tudok kifizetni így kapásból erre. A nem túl nagy (inkább kicsi) nappalimban nem biztos, hogy kihallanám a finom minőségkülönbségeket...
Ha van konkrét bolt, konkrét kábel ajánlat anak is örülnék.
Köszi!
Szia,
én Nordost wyrewizard dreamcaster Ic-t (0,6m) használok. Abszolút elégedett vagyok vele.
Bp-n vettem az Audiophil Szalon-ban.
Üdv:
Norbi
Aavik - Borresen - Ansuz
optikaival is össze van kötve, de ha HDMI-t használsz, azt letiltja, de egyébként is, optikain nem lehet a HD, TruHD hangzásokat kihasználni, csak HDMI összekötés esetén
Ezt viszont én nem tudtam ,nem akartam okoskodni bocs!
Még egy hónap és jön a hd-vasam így ez nem fog váratlanul érni ezért én köszönöm a segítséget(ezért szeretem ezt a közösséget)!
Remek tipp, főleg hogy a HD hang nem közlekedik rajta...
Az LG-nél, beállítások/hang/HDMI/ "primer jelút" -ra van állítva?
Azt hiszem valami ilyesmi volt a neve, de már nem esküszöm meg rá .
az LG/HDMI/primary pass-thru erre állítottam
Nem ismerem az onkyokat,de a hangot inkább optikai kábelen vidd át saját tapasztalatom hogy így jobb a hangminőség!:-)
optikaival is össze van kötve, de ha HDMI-t használsz, azt letiltja, de egyébként is, optikain nem lehet a HD, TruHD hangzásokat kihasználni, csak HDMI összekötés esetén
Nem ismerem az onkyokat,de a hangot inkább optikai kábelen vidd át saját tapasztalatom hogy így jobb a hangminőség!:-)
Remek tipp, főleg hogy a HD hang nem közlekedik rajta...
Üdvözletem!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Onkyo TX-SR605 HDMI erőstő, egy Lg BD370 Bluray, és adott az Avatar BD lemez.
A problémám, hogy eddig Kenwood erősítőm volt, és most nem bírok az Onkyóval. össze van kötve a BD lejátszó az Onkyóval HDMI kábelel, de hiába állítom be az erősítőt is, és a BD lejátszót is a lemezen levő DTS HD-t nem írja ki, csak azt, hogy HDMI Through (azaz HDMI-n kapott jel) hogy kellene a lejátszót, és az erősítőt beállítani, hogy a HD hangokat játsza le.
Köszönöm előre is a válaszokat
Az LG-nél, beállítások/hang/HDMI/ "primer jelút" -ra van állítva?
Azt hiszem valami ilyesmi volt a neve, de már nem esküszöm meg rá .
htpc is van a rendszerben. tehát a lan ezek szerint teljesen felesleges.
előrukkolhatna a yamaha (vagy bármelyik erősítőkészítőcég) valami komplex dologgal.
pl az erősítőkbe alapból rakhatnának egy erősebb raspberry pi-t wlannal. esetleg sat/cable tv tunerrel. valami xbmc add-on meg kezelhetné a vasat szoftveresen.
emeljem ki a biliből a kezem?
Internet rádiót és a dlna szabványt támogató "eszközökről" tudsz zenét hallgatni. Persze FLAC -ot kivéve...
Nekem is van, de a mindennapi használata macerás. Kell kijelző, meg 273 gombnyomás amire elérsz valamit .
Az airplay az már talán.