Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Lehetne ezt boncolgatni, sok ismeretlenes egyenlet. Rengeteg dolog befolyásolta azt, h idáig jutott a filmgyártás. Lassan tényleg sorozatokká lesznek a mozi filmek. Halálos Iram 7 rész idáig. Jurassic 4 rész. De lehetne még folytatni a sort. Gyakorlatilag minden kasszasikert folytatnak. A 80-90 években azért több volt az ötlet. Spielberg kaszált, pár jó újszerű történet, némi fantázia, egy kis humor, kaland, és máris készen volt a sikerrecept. Idehaza ráadásnak ki is volt éhezve a közönség, emlékezzünk csak. Örültem, ha havonta volt egy " nagy " film premier.  Ez a tény még úgy is felnagyította az amúgy jó filmet. Nem volt tévé dömping, emlékszem, mikor először lenyomták a TV1-en az SW-t, nem voltak emberek az utcán. De ugyanez volt Isaura idején is. Más világ, más emberek................... Az újra feldolgozások meg tényleg az új generációnak szólnak, hi-tech köntösben. Max még nyernek rajtuk, mert pár " öreg " rajongó is beesik ha mást nem fanyalogni kicsit. Sokan keressük a régi érzéseket, amit egy - egy film kiváltott. Indy, Vissza a jövőbe, és társai. De ilyet ma már egy film sem vált ki, legalábbis belőlem. Pedig amúgy ha belegondolunk, hi-tech cuccunk van itthon a 80-90s évekhez képest.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Évente szokott azért lenni 3-4 értelmesebb gyöngyszem.Na ez az igazi művészet: kimazsolázni őket az irdatlan dömpingből.

Sokan elfelejtik, h a 80-90s években teljesen más szemmel néztük az alkotásokat. Hisz magunk is más emberek voltunk  akkoriban.Meglehet. Az, hogy ki milyen filmeken szocializálódott, sokat nyom a latban. De akkoriban mintha izgalmasabb dolgok történtek volna a moziban. Vagy még inkább: az izgalmas dolgok a moziban történtek.

Sok bugyuta film volt már akkor is, a történetek sem voltak mindig a legizmosabbak. Egy SW sem különösen körmönfont. Gyerek vagy tettre kész fiatal szemmel minden jobb volt. Akkor még nem láttunk előtte 102e. másik alkotást. Egy Támadás a Krull ellen, vagy egy Hegylakó, napokig eufóriát okozott. Ma meg csak mosolygok rajta. Sokak kedvence a Rambo aki hadseregeket kaszált le egymaga, mondjuk azon még a maga idejében is röhögtem. Szóval más világ volt. Az álom gyár már közel sem nekünk gyárt.Az SW a hetvenes évek végén nagy durranás volt: ötvözte a scifit, a fantasyt, a felnőtté válás történetet, voltak benne cyberpunk elemek, stb., és volt aurája, tudott és mert sötét lenni (Birodalom visszavág). Olyat csinált a fősodorban, amit akkor kevesen, legalábbis ilyen sikeresen biztosan nem. A Hegylakó, a Krull, de főleg a Rambó - az első kivétlével, ami a vietnami kudarcról és a PTSD-ről szól - szánalmas próbálkozások voltak ehhez képest.

A mai generáció a fő célközönség, azoknak meg szuper hősök kellenek. Meg szuper verdák halálos irammal. Az MI filmeket sosem szerettem, magát a szuper szikret kémes műfajt sem komáltam soha. Persze mindig megnézem, hátha egyszer csak megkedvelem, de még nem sikerült soha sem. T.C. nekem mindig is kis .....dugó lesz. Jobban állnak neki a Sci-fi, és egyéb alkotások. Nem az izomember vagyok mindenkit lezúzok karakter. Ettől sajnos nem tudok elvonatkoztatni. Lehet csökkent a filmek nívója, de a mi ingerküszöbünk is feljebb van már, mint 20 évvel ezelőtt. A két tényező közti távolság növekedése vezet az állandó fanyalgáshoz. Én egyszerűen kezelem ezt, ha szórakoztat, és másfél - két órára kikapcsolok a napi pörgőből akkor már jó. Ha elérte a célját, arra amire hivatott, lehet felőlem Marvel vagy bármi egyéb.Egyetértek veled: ezek már nem filmek, hanem franchise-ok (mint az SW második trilógiája), ezek már nem színészek, és talán nem is sztárok, hanem plakátarcok/avatárok (hány arckifejezése van TC-nak, vagy KR-nek? ha jóindulatú vagyok: kettő. A Tágra zárt szemek, TC egyetlen rendes filmje Kubrick és az éppen szó szerint szétk**t házasságuk miatt érdekes.). A filmipar elhúzó válságának szánalmas melléktermékei ezek már csak. Kinőtt néhány tehetség is a mezőnyből: de a teljesítményük vagy hullámzó (DiCaprio) vagy egyre inkább leszállóágba kerül (Fincher). És ez nem a technika, hanem az ipar megújulásra képtelen üzleti modelljének a válsága.
Szerintem.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Argo 2   Tudunk e már valamit a DVD megjelenésről?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ott van pl. a "Halálbiztos"

Na pont ez volt az a film aminél megfogadtam hogy SOHA TÖBBÉ

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Többek közt ezért leszek kíváncsi az új SW-re. J.J. azt mondta mindent amit lehetett le makettól, megépít remélhetőleg hozza a klasszikus részek hangulatát. Nem műanyag lesz, mint Lukács szép új világa az I-II-III siralomban. 

Én nem vagyok olyan óriási SW fan, de most én is nagyon várom. 
Még azt sem bánnám, ha a makettozásnak köszönhetően vissza kell venni a grandiózus jelenetekből. Csak legyen "íze"..   

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Lehet ez leginkább a sok CGI-nak köszönhető, nem tudom... Mondjuk az is vicc, hogy manapság már egy sima utcajelenetet is telenyomnak CGI-al.         
Többek közt ezért leszek kíváncsi az új SW-re. J.J. azt mondta mindent amit lehetett le makettól, megépít remélhetőleg hozza a klasszikus részek hangulatát. Nem műanyag lesz, mint Lukács szép új világa az I-II-III siralomban. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7559

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ennyire nem értek a filmgyártáshoz, csak a végeredményt látom. S valahogy a mai filmek képvilágából ritkán jön vissza az a hangulat, ami a 90-es, vagy az azelőtti évek mozijaiban volt.
Pl. egy "Nem vénnek való vidék" egy "Vérző olaj" egy "Viharsziget", ezek mind hozzák a nagyfilmes hangulatot (és most kizárólag a képi világról beszélek). De a "Trafók", a "Marvel filmek", a "Csillagok között" és még sorolhatnám, valahogy mind üresek. Lehet ez leginkább a sok CGI-nak köszönhető, nem tudom... Mondjuk az is vicc, hogy manapság már egy sima utcajelenetet is telenyomnak CGI-al.         

Ez azért van, mert nagyon felhígult a szakma. Már mindenki filmesnek képzeli magát akinek van egy százezres DSLR-je... A másik probléma, hogy sok mozi nem RAW-ban forog és ezáltal "videós jellegű, műanyag" képet kapunk. Sajnos a színvonal esés nem csak a mozifilmekre, hanem a dokumentalista munkákra és videóklipekre is ugyanúgy jellemző. Az igazi NAGY varázslók már szinte mind elhunytak, vagy a bizonyítási vágy hunyt ki belőlük. Soha ne feledjük a technika mindössze csak egy eszköz a varázslatot a kreatív emberi elme teremti!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Nekem meg ne beszéljen egy olyan rendező akinek eddig ahány filmjét láttam (na nem sokat) annyi nem tetszett sőt meg is fogadtam hogy verjen orrba bárki itthon ha még egyszer leülök vetítőizzót pazarolni ennek a számomra nulla rendezőnek bármelyik filmjére
A véleményem saját szigorúan személyes kéretik nem belekötni

Nincs ezzel semmi gond, Tarantino igen megosztó. Csak pont ő az, aki legjobban lázad a lentebb tárgyalt "probléma" ellen, és ezt elég jól tükrözi a filmjeivel. 

Ott van pl. a "Halálbiztos"

Olyan képi világot teremtett, hogy mikor egy jelenetben a csaj előkapta a mobilját az egyik üzletben, csak néztem, hogy most mi van?? Mikor is játszódik a történet?? A hangulata simán visszavitt a 80-as évekbe.

...és ez nemcsak a díszletnek, a ruháknak, és autóknak köszönhető. 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Én nem nosztalgiázom a 35mm-es filmen, amikor itt a The Revenant amit a 65mm-es nagy szenzoros ARRI Alexa65-el forgattak 6.5K-ban Hasselblad Prime lencsékkel.
A master format ARRIRAW 6.5K(6560 x 3102) ban forgott, amit a jobb mozikban 4K DNG-re konvertálva láthatunk majd.

http://nofilmschool.com/2014/09/arri-re ... a-alexa-65

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Tökéletesen egyetértek vele én is,de ugye erről a témáról már beszélgettünk pár alkalommal itt..

"Nem izgat a streaming. Szeretem, ha valami kézzelfogható van a kezemben, képtelen vagyok a laptopomon nézni filmet. Nem használom a Netlflixet. Van 8000 kazettám és DVD-m, amit akkor vettem, amikor a Video Archives felszámolta az üzletét, én pedig felvásároltam a készletet.
A rendező gyakran kel ki a digitális technológia ellen, 2014-ben a Pulp Fiction cannes-i vetítése előtt azt mondta, hogy a mozi pont a digitális technika miatt halott. "Az, hogy a legtöbb filmet már nem forgatják le 35 mm-es filmre, azt bizonyítja, hogy elvesztettük a csatát."

Nekem meg ne beszéljen egy olyan rendező akinek eddig ahány filmjét láttam (na nem sokat) annyi nem tetszett sőt meg is fogadtam hogy verjen orrba bárki itthon ha még egyszer leülök vetítőizzót pazarolni ennek a számomra nulla rendezőnek bármelyik filmjére
A véleményem saját szigorúan személyes kéretik nem belekötni

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Azért ez nem ennyire egyszerű... 

Ennyire nem értek a filmgyártáshoz, csak a végeredményt látom. S valahogy a mai filmek képvilágából ritkán jön vissza az a hangulat, ami a 90-es, vagy az azelőtti évek mozijaiban volt.
Pl. egy "Nem vénnek való vidék" egy "Vérző olaj" egy "Viharsziget", ezek mind hozzák a nagyfilmes hangulatot (és most kizárólag a képi világról beszélek). De a "Trafók", a "Marvel filmek", a "Csillagok között" és még sorolhatnám, valahogy mind üresek. Lehet ez leginkább a sok CGI-nak köszönhető, nem tudom... Mondjuk az is vicc, hogy manapság már egy sima utcajelenetet is telenyomnak CGI-al.         

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Maximálisan egyetértek:

http://divany.hu/stilfuresz/2015/09/28/ ... _filmeket/

"a mozi pont a digitális technika miatt halott."

Azért ez nem ennyire egyszerű... A hagyományos filmes kamerákat annyira be kell világítani éjszakai felvételeknél, hogy még az analóg filmes technikát alkalmazó produkciók is 99%-ban digitálisan rögzítik ezeket a jeleneteket. A másik, hogy a filmre forgatott anyagokat azon melegében levilágítják, majd átírják veszteség mentes digitális formátumba(DPX, DNG) és a komplett utómunka már így történik. Tehát nem beszélhetünk teljes egészében hagyományos analóg filmgyártásról... A másik gond a filmszínházak jelenleg szabványosított technikája, amelyek a rögzített anyag minőségének töredékét képes a vászonra varázsolni. Ez alatt azt értem, hogy nem ismerek olyan filmkészítésnél ma használatos (ARRI, Red, Sony CineAlta, Panasonic VariCam, KineRAW, BMC, stb.)digitális kamerát, amely a legjobb minőségű mozi vetítési technikának a minőségét ne haladná meg jelentősen. Tennék egy próbát Tarantino bácsival. Kíváncsi lennék, hogy meg tudná-e különböztetni ugyan azon anyag analógban rögzített majd levilágított, DNG-be átírt változatát és a színtiszta digitális, befényelt RAW-ot amit hozzáigazítottak az analóg nyersanyag sajátosságaihoz.  Szóval ez az analógozás jól mutat egy laikus újság hasábjain de aki valamennyire is konyít a filmgyártáshoz annak megmosolyogtató...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kétségtelen, ugyanakkor jól megragadható alkalom nosztalgiázni, egyénileg is visszasírni a múltat (közönség meg bólogat). A mozi lehet, hogy haldoklik, a filmgyártás nem. Innentől kezdve inkább baja a változás a rendezőúrnak, mint az ellehetetlenülés, azt gondolom.

"Az, hogy a legtöbb filmet már nem forgatják le 35 mm-es filmre, azt bizonyítja, hogy elvesztettük a csatát."

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Maximálisan egyetértek:

Tökéletesen egyetértek vele én is,de ugye erről a témáról már beszélgettünk pár alkalommal itt..

"Nem izgat a streaming. Szeretem, ha valami kézzelfogható van a kezemben, képtelen vagyok a laptopomon nézni filmet. Nem használom a Netlflixet. Van 8000 kazettám és DVD-m, amit akkor vettem, amikor a Video Archives felszámolta az üzletét, én pedig felvásároltam a készletet.
A rendező gyakran kel ki a digitális technológia ellen, 2014-ben a Pulp Fiction cannes-i vetítése előtt azt mondta, hogy a mozi pont a digitális technika miatt halott. "Az, hogy a legtöbb filmet már nem forgatják le 35 mm-es filmre, azt bizonyítja, hogy elvesztettük a csatát."

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Maximálisan egyetértek:

"a mozi pont a digitális technika miatt halott."

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Találtam értéket, amit érdemes nagy vásznon megnézni...

http://www.shockmagazin.hu/kulturshock/ ... ters-a-fal

Élőben nagyon jó volt, de otthon is megnézem majd többször is. Csak úgy, mint az első berlini koncertet vendég előadókkal.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Találtam értéket, amit érdemes nagy vásznon megnézni...

http://www.shockmagazin.hu/kulturshock/ ... ters-a-fal

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Aki még nem kezdett hozzá,érdemes,mert jó kis misztikus történet M.Night Shyamalan-tól.Érződik a rendező stílusa a filmen

Nem az egész az ő gyermeke, társrendezőkkel készült.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Évente szokott azért lenni 3-4 értelmesebb gyöngyszem. Sokan elfelejtik, h a 80-90s években teljesen más szemmel néztük az alkotásokat. Hisz magunk is más emberek voltunk  akkoriban. Sok bugyuta film volt már akkor is, a történetek sem voltak mindig a legizmosabbak. Egy SW sem különösen körmönfont. Gyerek vagy tettre kész fiatal szemmel minden jobb volt. Akkor még nem láttunk előtte 102e. másik alkotást. Egy Támadás a Krull ellen, vagy egy Hegylakó, napokig eufóriát okozott. Ma meg csak mosolygok rajta. Sokak kedvence a Rambo aki hadseregeket kaszált le egymaga, mondjuk azon még a maga idejében is röhögtem. Szóval más világ volt. Az álom gyár már közel sem nekünk gyárt. A mai generáció a fő célközönség, azoknak meg szuper hősök kellenek. Meg szuper verdák halálos irammal. Az MI filmeket sosem szerettem, magát a szuper szikret kémes műfajt sem komáltam soha. Persze mindig megnézem, hátha egyszer csak megkedvelem, de még nem sikerült soha sem. T.C. nekem mindig is kis .....dugó lesz. Jobban állnak neki a Sci-fi, és egyéb alkotások. Nem az izomember vagyok mindenkit lezúzok karakter. Ettől sajnos nem tudok elvonatkoztatni. Lehet csökkent a filmek nívója, de a mi ingerküszöbünk is feljebb van már, mint 20 évvel ezelőtt. A két tényező közti távolság növekedése vezet az állandó fanyalgáshoz. Én egyszerűen kezelem ezt, ha szórakoztat, és másfél - két órára kikapcsolok a napi pörgőből akkor már jó. Ha elérte a célját, arra amire hivatott, lehet felőlem Marvel vagy bármi egyéb. 

A 80-90-es évek filmjei persze mai szemmel nevetségesek és tényleg visszagondolva már akkor is sok az volt köztük.
De vannak mai remake-ek amik még azok régi szintjét,hangulatát ma sem tudják elérni.
Nekem a Mad max 1979 kontra 2015 is ilyen volt.
De a Schwarzi féleTotal recall - Emlékmás is jobb mint az utód,az 1987-es Ragadozó pedig lazán a legjobb Predator film.
Csak egy piciny szeletét ragadtam ki az összehasonlításhoz a régi és új filmeknek,azonban nem vágyok vissza a 90's legendáihoz:)

Kikapcsolnak a mai filmek is nincs is ezzel gond, a baj tényleg ahogy mondod az állandó fanyalgás,a kimerített történetek,el vagyunk kényelmesedve és már semmi sem elég jó.
De azért az évi 3-4 értelmes gyöngyszem tényleg megvan,valójában idén is megvolt,talán még több is.
Sokaknak a Child 44 sem tetszett,vagy a Fury,nálam sem lesznek maradandóak,de valahogy végig lekötött és kikapcsolt mindkét film.
Műfajtól függetlenül minden évtizednek megvan a maga kalsszikusa,ami felállít egy etalont és ez szerintem így is marad majd.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Évente szokott azért lenni 3-4 értelmesebb gyöngyszem. Sokan elfelejtik, h a 80-90s években teljesen más szemmel néztük az alkotásokat. Hisz magunk is más emberek voltunk  akkoriban. Sok bugyuta film volt már akkor is, a történetek sem voltak mindig a legizmosabbak. Egy SW sem különösen körmönfont. Gyerek vagy tettre kész fiatal szemmel minden jobb volt. Akkor még nem láttunk előtte 102e. másik alkotást. Egy Támadás a Krull ellen, vagy egy Hegylakó, napokig eufóriát okozott. Ma meg csak mosolygok rajta. Sokak kedvence a Rambo aki hadseregeket kaszált le egymaga, mondjuk azon még a maga idejében is röhögtem. Szóval más világ volt. Az álom gyár már közel sem nekünk gyárt. A mai generáció a fő célközönség, azoknak meg szuper hősök kellenek. Meg szuper verdák halálos irammal. Az MI filmeket sosem szerettem, magát a szuper szikret kémes műfajt sem komáltam soha. Persze mindig megnézem, hátha egyszer csak megkedvelem, de még nem sikerült soha sem. T.C. nekem mindig is kis .....dugó lesz. Jobban állnak neki a Sci-fi, és egyéb alkotások. Nem az izomember vagyok mindenkit lezúzok karakter. Ettől sajnos nem tudok elvonatkoztatni. Lehet csökkent a filmek nívója, de a mi ingerküszöbünk is feljebb van már, mint 20 évvel ezelőtt. A két tényező közti távolság növekedése vezet az állandó fanyalgáshoz. Én egyszerűen kezelem ezt, ha szórakoztat, és másfél - két órára kikapcsolok a napi pörgőből akkor már jó. Ha elérte a célját, arra amire hivatott, lehet felőlem Marvel vagy bármi egyéb. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Ez sajnos igaz,de vannak kivételek.

A Mission Imposible filmekkel kb úgy vagyok mint a Bourne sorozattal.Egyformán tetszettek eddig,szóval ezt én is meg fogom nézni.
Cruise-nak egyébként eladó egy hatalmas és gyönyörű gerendaháza Amerika valamelyik részén, forintban átszámítva cirka 16,8 milliárdért

Igen, sajna lehet az elvárásaink nőttek meg, de az is lehet, hogy sok már a klisé, és a bugyutaság a filmekben. (földrengéskor, mélygarázsból felhívom a papát a helikopterben) Nekem már ez az un. marvel-univerzum sem dobogtatja meg a szívemet.
Az új Alien filmek, mint ahogy a Terminátor filmek is, nem durrannak már nagyot. A látványorgia nem helyettesíti a történetet, ami igen silány mostanság.
 Azóta bármit megnéztem, érzelemmentesen jöttem ki a filmekről. Azért egy terminátor kettő után, remegett az ember belülről, meg "azt a qrva miket kitalálnak? mimetikus polyalloid" érzéssel távozott a moziból. Most meg semmi.
Utoljára, amit kétszer is megnéztem, az az Életrevalók volt. Eredeti ötlet, jól megcsinálva.

Mindenképp azt vallom,hogy egyre magasabban van az a bizonyos léc,melyet a 80-as 90-es évek akciófilm dömpingjei után állítottunk fel mércének.
Már nem elég az sem amit anno a Terminator 2-től kaptunk ,pedig mái napig alappillér a film.

Biztosan benne van az is,hogy öregszünk,"beérünk" arra hogy ne a pókember legyen a fő matiné a hétvégén,de engem is pár éve még jobban érdekeltek a marvel filmek és egyéb "gyerekprodukciók".
Már hangot is adtam neki korábban,de engem az új SW film sem érdekel picit sem,ahogy az elődök sem érdekeltek.Csodlkozom azon,hogy a 30-60 éves korosztály még mindíg esik-fekszik érte.

Régen nagy könyvmoly voltam. Pl olvastam a csillagok háborúja trilogiát ,megvolt az akkori legnívósabb kiadásban.
Nekem a film sem hozta meg azt az élményt akkor VHS-en mint amit a könyvektől kaptam.A Pillangót aki olvasta az tudja,hogy jobb mint filmen,pedig az utóbbi is még mái napig etalon.

A terminator I és II akkoriban és most is nagyon jó filmek voltak.Pont.
Tovább már szerintem a nagy többségnek nem hozta azt a feelinget amit levázoltál.
A Megváltás-ból kb annyira emlékszem hogy jó ütős a DTS HD hang.

Szóval az elvárások óriásiak nem vitás,de ugyanakkor nincs ,vagy csak nagyon kevés már az új téma amiből remek filmeket lehetne készíteni.
Jó példa erre,hogy az 1968-as Majmok bolygója szerintem egy hajszállal sem rosszabb mint a mai verziók.Persze nem volt meg a technika akkor,mégis jó atmoszférát teremtettek a történetnek,ami miatt nekem és szerintem sokaknak emlékezetes maradt...
Talán ezért etszett legutóbb a Szem tükrében mert abszolút ki tudott kapcsolni ,hozott valami mást és nem egy hatvanhetedik klisé jött le a film végére.
Persze tudjuk,hogy az akciófilmek azok amikben már igazán nehéz újat kitalálni.
Ezért a pompás hang és képi hatások kárpótolnak az amúgy lerágott és lapos történeteknél,nem a film mondanivalója.

Szerintem sokkal jobban jár az ember ha a minőségi sorozatok felé fordul. Szép csendben a nagyobb költségvetésű sorozatok technikailag is felnőttek az A+ mozik mellé. Nem is csoda, hiszen ugyanazokkal a kamerákkal forog a legtöbb, mint a nagy mozik. Régen a televíziózás másod, harmad vonalnak számított, most meg egymást törik a hollywoodi sztárocskák és díszcelebek, hogy beszuszakolják őket a jobban menő TV-s szériákba akár epizód szerepekbe vagy kapjanak egy saját sorozatot.

Nekem speciel elegem van a Transformers 1-10000 és Marvel franchise szemetekből. A végén odáig jutunk, hogy az összes premierfilm januártól-decemberig valami szuperhősös CGI bohóckodás lesz...
Egyedül arra vagyok mérsékelten kíváncsi, hogy mit kezd a Lukács által jól meggyalázott eredeti Star Wars trilógia folytatásával a Jar Jar Abrams lens flare gyáros. Lehet tippelni, hogy az új Star Wars-ban mennyi lens flare lesz percenként...???

Abszolút egyetértek Ákos! Valóban fel tudott nőni minden szinten a nagy A+ filmekhez a legtöbb sorozat.
A Trónok harca pl magasan veri a legtöbb hasonló stílusú kalandfilmet,ahogy a Walking Dead is a "szekérre való mennyiségű" régi gagyi horror és zombie filmeket.
"Horrorra akadok" egy picit,de szerintem a műfajban az elmúlt évek legütősebb alkotásai A kör és a Démonok között voltak.Talán még a Rettegés háza.
Ezekkel egy szinten persze voltak azért még jó filmek,nekem azonban ők maradtak fent a rostán amik igazán meg tudtak fos@atni és a mái napig feláll a szőr a hátamon tőlük

A Transformers filmek már csak látványban szögezik le a nézőket,semmi érdekes nincs már bennük,az kimerült az első két résszel szerintem.
Az új SW pedig úgyis lebilincselő lesz a fanatikusok számára ,még akkor is ha nem elég jó.Masszív elfogultsággal vélekedik a rajongó tábor és ezt nem lehet cáfolni.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Igen, sajna lehet az elvárásaink nőttek meg, de az is lehet, hogy sok már a klisé, és a bugyutaság a filmekben. (földrengéskor, mélygarázsból felhívom a papát a helikopterben) Nekem már ez az un. marvel-univerzum sem dobogtatja meg a szívemet.
Az új Alien filmek, mint ahogy a Terminátor filmek is, nem durrannak már nagyot. A látványorgia nem helyettesíti a történetet, ami igen silány mostanság.
 Azóta bármit megnéztem, érzelemmentesen jöttem ki a filmekről. Azért egy terminátor kettő után, remegett az ember belülről, meg "azt a qrva miket kitalálnak? mimetikus polyalloid" érzéssel távozott a moziból. Most meg semmi.
Utoljára, amit kétszer is megnéztem, az az Életrevalók volt. Eredeti ötlet, jól megcsinálva.

Szerintem sokkal jobban jár az ember ha a minőségi sorozatok felé fordul. Szép csendben a nagyobb költségvetésű sorozatok technikailag is felnőttek az A+ mozik mellé. Nem is csoda, hiszen ugyanazokkal a kamerákkal forog a legtöbb, mint a nagy mozik. Régen a televíziózás másod, harmad vonalnak számított, most meg egymást törik a hollywoodi sztárocskák és díszcelebek, hogy beszuszakolják őket a jobban menő TV-s szériákba akár epizód szerepekbe vagy kapjanak egy saját sorozatot.
Talán az első A+ színész aki megérezte az idők változását a Keifer Sutherland volt az ötletes , erősen induló, majd később egyre alacsonyabb szintet megütő 24 szériával.
Magam részéről Hollywood-ot meg kell(ene) váltani, vagy be kell szüntetni arra az időre, míg nem képesek a nívópálca alsó jelölését karcolni!
Az utóbbi időben, soha nem tapasztalt ötlettelenség jellemző a produkciókra. Kezdve az unalmas képregény adaptációkkal és a hányingert keltő remake áradattal folytatva, hogy az valami botrányos...
Nekem speciel elegem van a Transformers 1-10000 és Marvel franchise szemetekből. A végén odáig jutunk, hogy az összes premierfilm januártól-decemberig valami szuperhősös CGI bohóckodás lesz...
Egyedül arra vagyok mérsékelten kíváncsi, hogy mit kezd a Lukács által jól meggyalázott eredeti Star Wars trilógia folytatásával a Jar Jar Abrams lens flare gyáros. Lehet tippelni, hogy az új Star Wars-ban mennyi lens flare lesz percenként...???

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Volt egy cikk nem oly rég talán tavaly az indexen miszerint mért nem készülnek "eredeti" filmek hálivúdban
Pont arról volt szó hogy szinte minden vagy folytatás vagy remake, vagy képregény adaptáció. És mért?
mert nagyjából ezekkel nem lehet beégni (annyira) vagy legalábbis félig biztos a siker.
Aztán emiatt új forgatókönyv ötletek csak igen igen magas mércén át juthatnak be a gyártásba persze most a nagyobb stúdiókról van szó és nem a kisebb filmes társaságokról.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Lassan több igazán élvezhető/nézhető sorozat lesz mint nagy mozifilm.Csak döcögős belekezdeni és a drága időt hozzá igazítani,de legalább rendesen ki tud kapcsolni és nem 2 órás.
Roppant sok a negatív kritika az új filmeket illetően.
Hónapokat várunk az új mozikra aztán valahogy csak kevés "vizsgázik"le jelesen ami nagyon nem jó sajnos.
Az új Bosszúállókat,bár nekem tetszett,(az első mégis valahogy jobb volt) egyre több hülyeséggel tűzdelik tele, a film eleje,a kezdés nekem gagyi volt és kapzsi.
Nem is vagyok annyira kíváncsi a folytatásra,de azért ha lesz megnézem nyílván.
Szívesebben várnék már egy új AVP filmet,mint a marvel tucat áradatot.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

"Hónapokat várunk az új mozikra aztán valahogy csak kevés "vizsgázik"le jelesen ami nagyon nem jó sajnos."
Ez sajnos igaz,de vannak kivételek.
Most néztem meg ezt:

Nekem tetszett!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”