Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Holnaptól már elővételben árulják a jegyeket.
Jó lett ez a plakát:
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Holnaptól már elővételben árulják a jegyeket.
Jó lett ez a plakát:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Nekem volt szerencsém személyesen is látni az egyik eredetit, ami a Universal stúdióban pihen. Egy van magánkézben, amit a forgatásnál használtak, az elvileg össze volt törve, de helyre állította a tulaj. Sztem ezt a darabot láttam a Szegedi autó kiállításon.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Én is épp most fejeztem be az első részt. Aktualitása miatt, meg amúgy is megnézem a trilógiát!
mai programom
amúgy eredeti szinkronnal ment, előtte az eredeti szinkronrendezővel kis beszélgetés
sok pont egy ide oda most csak és kizárólag a centerből jött hang
de jó volt.
valódi fluxuskondi és generátor
és persze légdeszka
gengszterautó is életnagyságban
Tegnap esti film:
Nem szeretem M.M.-et, mert az eddigi filmjeiben a káromkodásokon kívűl szinte semmi sem volt. Ezen a filmen viszont dőltem a nevetéstől, és Statham az valami beszarás volt. Az meg, hogy Budapest végre Budapest lehetett egy amerikai filmben, külön jó pont.
8/10
Szerintem is jó film. Kellemes időtöltés volt, igaz Stathamnek nem állt jól (szerintem) ez a szerep. Legalább is egy kicsit (nagyon) szokatlan volt.
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
Tegnap esti film:
Nem szeretem M.M.-et, mert az eddigi filmjeiben a káromkodásokon kívűl szinte semmi sem volt. Ezen a filmen viszont dőltem a nevetéstől, és Statham az valami beszarás volt. Az meg, hogy Budapest végre Budapest lehetett egy amerikai filmben, külön jó pont.
8/10
A Torrente 5 sajna nem sikerült túl jól...
Nálam az első 3 talált be. A többi már olyan lejárt lemez érzést hozott.
A hétvégére ha tovább marad a rossz idő,akkor a Harmadik fél című romantikus dráma is vászonra kerül:
Ha másért nem, a teljesen meztelen 13-asért megéri!
A Légszomj c. filmet ajánlom mindenkinek aki szereti a kevés szereplős filmeket(Moon/Gravity), nekem nagyon tetszett.
Hangban és látványban semmi extra, viszont engem még is le tudott kötni, nálam 10/7-es.
Érdekes hogy mindenhol gyengébb pontszámot kapott!
-
Vendég
Én ezt várom nagyon. Az első reakciók biztatóak.
A Torrente 5 sajna nem sikerült túl jól...
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Szombat esti program
Ez kimaradt nekünk eddig,.....meglátjuk..
Trükkös fiúk http://www.port.hu/trukkos_fiuk_matchst ... m_id=55923
Elhatároztam magam,hogy a Torrente filmeket is újrakezdem megint ....Hatalmas szerintem. Első már megvolt..
A hétvégére ha tovább marad a rossz idő,akkor a Harmadik fél című romantikus dráma is vászonra kerül:
Jó filmezést,szórakozást mindenkinek!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
A romantikusabb nézők a zenei betétekre élveznek
A romantikusabbak a szekvenciákra buknak megfigyeléseim szerint, a történéssor a fontos, a zene többedleges. Annak megszólalásának milyensége, meg a képé is, kimutathatatlanul sokadlagos. Sajnos a butaromantikát kell érteni a filmvászoni romantika alatt is. Noha van harmóniával teli, igényesen megjelenített is, ám arra az egységsugarú közönség nem áll rá. Olyan, mintha zenét akarnánk 30kHz felett hallgatni. Tehát én nem feltétlenül kapcsolnám össze a zene szerves részének igénylését a romantizmussal. No, van a tipikus, mikor sarokpontoknál mindenki egyszerre elkezdi vonni a vonóját, fújni a dudáját, lehet, hogy erre gondoltál. Ma már kikopóban. Ami jó, mert hülyét kapok, mikor ilyen van.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
Igaz, de megkockáztatom, hogy hasonló arányt lehetne megfigyelni az értő zenehallgatók és az átlag népesség viszonylatában is: magyarán aki hallja, mert az élvezetnek része, az a moziban is hallja. És még azt is megkockáztatom: ahol rendesen tanítják (a filmet), ott sokkal több szakavatott nézője (és hallgatója) van a mozinak. A magyar szakma, és ebből következően a filmes oktatás szűkössége (nincs például önálló filmelmélet ás filmtörténet szak, csak sáv maradt a film a szabad bölcsészeten belül, például) itt is kifejti hatását.
Még egyet elfelejtettem a hanggal kapcsolatban: a hangsávnak alapesetben a folytonosság megteremtése is a faladata lett volna (pl. a zene esetén, vagy az atmoszferikus és háttérzajok állandóságának biztosítása révén a snittek között), de manapság éppen a térhatás miatt a széttöredezettségnek ahhoz az élményéhez járul hozzá, melyet az akciófilmek gyors nézőponti váltásai és (a sokszor virtuális) kameramozgás jelent.
Az igényes közoktatás nyilván emeli a fogyasztók ízlését, elvárásait, de nálunk jelenleg nagyon más a helyzet. Vélhetően néhányan ezért is tapasztaljuk azt, amit írtam: a nézők többségének fogalma sincs róla, mi is a minőség, kizárólag a saját beszűkült elvárásaik mentén mozognak. Az értő és tudatos nézők aránya nagyjából úgy viszonyul a teljes népességhez, mint a zeneértők száma az összes zenehallgatóhoz.
A hangsávnak rengeteg funkciója jött létre, mióta az első néhány hangosfilm elkészült. A folyamatos inger nem minden esetben indokolt (bár a hang hiánya, maga a csend is lehet egy inger). Ez a nagyon hangsúlyos különbségek egyike az európai és az USA-ban készült filmek között.
-
Vendég
...én a nézőkre gondoltam az imént.
Igaz, de megkockáztatom, hogy hasonló arányt lehetne megfigyelni az értő zenehallgatók és az átlag népesség viszonylatában is: magyarán aki hallja, mert az élvezetnek része, az a moziban is hallja. És még azt is megkockáztatom: ahol rendesen tanítják (a filmet), ott sokkal több szakavatott nézője (és hallgatója) van a mozinak. A magyar szakma, és ebből következően a filmes oktatás szűkössége (nincs például önálló filmelmélet ás filmtörténet szak, csak sáv maradt a film a szabad bölcsészeten belül, például) itt is kifejti hatását.
Még egyet elfelejtettem a hanggal kapcsolatban: a hangsávnak alapesetben a folytonosság megteremtése is a faladata lett volna (pl. a zene esetén, vagy az atmoszferikus és háttérzajok állandóságának biztosítása révén a snittek között), de manapság éppen a térhatás miatt a széttöredezettségnek ahhoz az élményéhez járul hozzá, melyet az akciófilmek gyors nézőponti váltásai és (a sokszor virtuális) kameramozgás jelent.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pedig elemzik. Egyszer hallottam egy előadást, ami arról szólt, hogy hogyan (milyen zajokból és eljárások révén) van megteremtve ennek a jelenetnek az atmoszférája.
Én is tanultam ilyesmit profiktól (ha már ez lett a szakmám), de én a nézőkre gondoltam az imént.
-
Vendég
Attól tartok, a dialógusok és az audio atmoszféra valódi minőségét nagyon kevesen elemzik, pedig ezek hatnak a néző tudat alattijára leginkább.
Pedig elemzik. Egyszer hallottam egy előadást, ami arról szólt, hogy hogyan (milyen zajokból és eljárások révén) van megteremtve ennek a jelenetnek az atmoszférája. A tudatalattit pedig újabban tudattalannak fordítják. Ebben a helyzetben talán érthető, hogy miért.
Jó ideje, nagyjából 20 éve próbálok rájönni, a mozilátogatók mi alapján ítélik meg egy film hangzását (a koncerthangosítás pont ilyen ingoványos téma, de azt most nem keverném ide). A szakmán belül nagyjából egyetértés van a kérdésben, a személyes toplisták és citromdíjazások igen hasonlatosak, de a közönség részéről én csak egy nagy káoszt érzékelek, legjobb szándékom és figyelmem ellenére is. A házimozis akciófilm rajongók jellemzően imádják az elnagyolt hangeffekteket, a 6 éves kislányt is Godzilla hangján szeretnék megszólaltatni. A romantikusabb nézők a zenei betétekre élveznek, bár ez ugye elsősorban nem hangminőségi kérdés. Attól tartok, a dialógusok és az audio atmoszféra valódi minőségét nagyon kevesen elemzik, pedig ezek hatnak a néző tudat alattijára leginkább.
"A romantikusabb nézők a zenei betétekre élveznek, bár ez ugye elsősorban nem hangminőségi kérdés." Hát ez tényleg nem az!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Jó ideje, nagyjából 20 éve próbálok rájönni, a mozilátogatók mi alapján ítélik meg egy film hangzását (a koncerthangosítás pont ilyen ingoványos téma, de azt most nem keverném ide). A szakmán belül nagyjából egyetértés van a kérdésben, a személyes toplisták és citromdíjazások igen hasonlatosak, de a közönség részéről én csak egy nagy káoszt érzékelek, legjobb szándékom és figyelmem ellenére is. A házimozis akciófilm rajongók jellemzően imádják az elnagyolt hangeffekteket, a 6 éves kislányt is Godzilla hangján szeretnék megszólaltatni. A romantikusabb nézők a zenei betétekre élveznek, bár ez ugye elsősorban nem hangminőségi kérdés. Attól tartok, a dialógusok és az audio atmoszféra valódi minőségét nagyon kevesen elemzik, pedig ezek hatnak a néző tudat alattijára leginkább.
szerintem erre nem nagyon fogsz válalszt találni. kötve hiszem, hogy az átlag moziba járók között lenne bármiféle konszenzus ezzel kapcsolatban.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Szerintem egy film esetében az a jó "hang" (...)
Lájkolom!
Van, ami még engem is meglepett: furcsa, "rossz" a hangja, annyira, hogy elsőre hibának gondoltam:
http://www.imdb.com/title/tt1360875/?ref_=nv_sr_4
Aztán kiderült:
"a zene, a természet zajai és csendjei egyenrangúvá váltak a dialógusokkal (a hangfelelősök: Kovács György, Erdélyi Gábor, Székely Tamás), amit Ezüst Medvével díjazott a Berlinale zsűrije."
http://www.filmvilag.hu/xista_frame.php ... k_id=10101
-
Vendég
Mire mondják, hogy szar a hangja? Egy film elsősorban a szemnek szól. A nem plázafilmek többnyire nem dübörögnek, nem kell hozzájuk mindenáron kettőnél több csatorna. De nem hinném, hogy ettől szar lenne a hangjuk. A felsoroltak közül egyik hangjával sem volt probléma.
Szerintem egy film esetében az a jó "hang", amit észre sem vesz az ember. A konvenciók szerint ugyanis a hang (legyen szó effektekről vagy zenéről) az érzelmi hatás megteremtésének a záloga (erre a képek többsége a mai moziban önmagában alkalmatlan), s ekként soha nem lenne szabad az előtérbe tolakodnia. Szervesülnie kell(ene) a kompozícióba, hogy jelenléte ne, de a hiánya mindenképpen feltűnjön. Talán úgy lehetne érzékeltetni a dolgot, hogy ha a Cápa c. klasszikusból kivesszük a zenét, ami az állat közeledtét jelzi, semmi nem maradna a feszültségből, de ha ott van, akkor a homályos vízalatti/felszíni felvételekkel együtt megteremtődik a feszültség. A Csillagok háborújának sikere is - többek között - annak volt köszönhető, hogy egy alacsony regiszterű műfajt, a sci-fit volt képes epikus szintre emelni - megint csak többek között - a remekül eltalált hanghatások és a grandiózus zenei motívumok segítségével. Néha pedig az extradiegetikus (a történet világán kívüli) zenei és hanghatások elhagyása a drámai hatás biztosítéka, mint például a Dogma-filmek szándékosan vállalt "eszköztelensége" esetében.
Én A tökéletes trükköt is nagyon szeretem Nolantől, nagy film.
Mire mondják, hogy szar a hangja? Egy film elsősorban a szemnek szól. A nem plázafilmek többnyire nem dübörögnek, nem kell hozzájuk mindanáron kettőnél több csatorna. De nem hinném, hogy ettől szar lenne a hangjuk. A felsoroltak közül egyik hangjával sem volt probléma.
Azért a Memento a leginkább agytekervény megmozgató Nolan film, ebben talán egyetérthetünk.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Ehhez még ezt ajánlották:
Lilja 4-ever
http://www.imdb.com/title/tt0300140/
Hogy jó-e? Nem tudom, majd kiderül.
Vigyázz, mert alighanem ennek is sz@r a hangja!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla