Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Segítség,kezdő vagyok!

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lászló-nagy »

thxfan írta:
2018.08.23., csüt. 20:44
Úgy tudnád a legesztétikusabban megoldani, illetve a hangfalkábeleket is el tudod rejteni az álmennyezetbe. :smile32:
Tovább gondoltam. A teljes plafon beépítése túlzás lenne. Leszerelem a csillárt, és építek egy álmennyezet szigetet. Olcsóbb, könnyebb megvalósítani, belefér a hangsugárzó, a normál világítás és még talán egy hangulatvilágítás is.

https://www.google.com/search?q=%C3%A1l ... 93&bih=659

A két hangsugárzó mehet egy dobozba, vagy próbáljam meg őket elszeparálni? Mekkora esély van arra, hogy lesz közöttük áthallás?
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

lászló-nagy írta:
2018.08.23., csüt. 19:11
Most már azon gondolkozom, hogy talán bele kellene fognom egy álmenyezet kialakításába. gondolkodik.gif Abba tökéletesen be lehetne építeni, de ezt még át kell gondolnom.
Úgy tudnád a legesztétikusabban megoldani, illetve a hangfalkábeleket is el tudod rejteni az álmennyezetbe. :smile32:
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

thxfan írta:
2018.08.23., csüt. 12:44
Az ár egy párra vonatkozik és ez egy komplett beépíthető hangfal, ugyan úgy néz ki, mint a képeken. Rádugod a hangfalkábelt és kész, nem kell külön váltó hozzá, selyem sem, van hozzá gyári perforált takaró. Egy doboz kell, amibe beépíted, vagy csinálsz két gipszkarton dobozolást a mennyezetre és belerakod, semmivel sem kell többet gányolni, mintha két hangfalat szeretnél felrögzíteni.
Jó pár évig nem lesz másik átalakítás ebben a szobában. Most már azon gondolkozom, hogy talán bele kellene fognom egy álmenyezet kialakításába. gondolkodik.gif Abba tökéletesen be lehetne építeni, de ezt még át kell gondolnom.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

lászló-nagy írta:
2018.08.23., csüt. 12:02
De igazad van, 4.2. Nem teljesen komplett, ezek vannak: 4.2F 4.2C 4.2R.

Ez a HIVI VR5-W készen vehető ennyiért így ahogy van? (Ez egy darab ára ugye?) Sajnos nekem nincs tapasztalatom hangsugárzó építésben. Plusz szerszámaim sincsenek hozzá. Van egy olyan érzésem hogy ha most kezdenék el hangszóróselymet és hangváltót vásárolni, és kézzel összerakosgatni akkor a végére ötször annyiból jönne ki és fele olyan jól se szólna mint egy gyári.

Az már igaz, hogy a 23 centi vastag az hülyén néz ki. Valami más javaslat van olyanra, amit készen meg tudok venni? Vagy csináltatni talán, de ez megint olyan hogy először ki kell fizetni, és utána derül ki hogy milyen lett a hangja...
Komplett és jó szett így egyben :smile32: , az nem gond, ha a sub más.

Én maradnék márkán belül. Az ár egy párra vonatkozik és ez egy komplett beépíthető hangfal, ugyan úgy néz ki, mint a képeken. Rádugod a hangfalkábelt és kész, nem kell külön váltó hozzá, selyem sem, van hozzá gyári perforált takaró. Egy doboz kell, amibe beépíted, vagy csinálsz két gipszkarton dobozolást a mennyezetre és belerakod, semmivel sem kell többet gányolni, mintha két hangfalat szeretnél felrögzíteni.
Többen is így oldották meg az Atmos felsőket, hátha járnak erre és betesznek néhány képet.

Swansból nem fogsz kapni mást itthon, ami lapos és jobban nézne ki a mennyezeten.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

thxfan írta:
2018.08.22., szer. 21:45
Komplett Swans Diva szetted van ezek szerint, vagy csak a front? 4.1 biztosan, nem 4.2?
De igazad van, 4.2. Nem teljesen komplett, ezek vannak: 4.2F 4.2C 4.2R. Ehhez van egy régi pioneer sub, az lesz a következő amit fejlesztek. Felülre nem rakhatok Diva sorozatból semmit, mert ennek a surround-ja egy dipól és szerintem az felülre nem lenne jó. Ezért gondolkodtam elsőre egy másik, hasonló swans-ban.
thxfan írta:
2018.08.22., szer. 21:45
Az RM600R majdnem 23 cm mély, szerintem ez elég hülyén nézne ki a mennyezetre csavarozva.

A Swans beépíthetőkkel is jól járnál szvsz, a HIVI VR5-W-29900Ft-ért nem rossz vétel, a hangkaraktere hasonló lehet a Divakhoz. Nekem a nagyobb 8"-os változata van és egész jónak tartom az áráért, minőségibb alkatrészekből van a váltó, elég masszív és nem rossz a hangszórókészlete sem. Én szintén Swansokat használok és szépen belesimul a beépíthető a hangképbe. Ugyan mennyezetbe süllyesztve használom, de első körben dobozba építettem volna, kértem is DIY hangfalépítőktől tanácsot, akik azt mondták, hogy csinálni kell egy laposabb MDF, rétegelt lemez stb. dobozt, amibe éppen belefér és jó lesz, nem kell túlkomplikálni. Így kb. 10-11 cm mélységű lenne csak, ami már esztétikusabb a mennyezetre csavarozva.
Ez a HIVI VR5-W készen vehető ennyiért így ahogy van? (Ez egy darab ára ugye?) Sajnos nekem nincs tapasztalatom hangsugárzó építésben. Plusz szerszámaim sincsenek hozzá. Van egy olyan érzésem hogy ha most kezdenék el hangszóróselymet és hangváltót vásárolni, és kézzel összerakosgatni akkor a végére ötször annyiból jönne ki és fele olyan jól se szólna mint egy gyári. Nem mindegy hogy mennyi levegő van benne, milyen selyem, milyenek az illesztések stb. Ilyesmire nem annyira szívesen vállalkozom, nem bízom magamban annyira. Helyette valami gyári cucc kellene.

Az már igaz, hogy a 23 centi vastag az hülyén néz ki. Valami más javaslat van olyanra, amit készen meg tudok venni? Vagy csináltatni talán, de ez megint olyan hogy először ki kell fizetni, és utána derül ki hogy milyen lett a hangja...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

lászló-nagy írta:
2018.08.22., szer. 20:51
Akkor vettem egy Swans Diva 4.1 front párt,

A plafonnal az van, hogy nincs álmennyezet, és nem is lehet szerelni rá. Vasbetonból van a födém, ezzel együtt kell élni. Ebből következik az is, hogy a mennyezetbe építhető, süllyesztett hangsugárzó használatáról szó sem lehet.

Nos, ez a feladat: milyen hangsugárzót tegyek felülre? A márkahűséget és a minőséget nagyjából megtartva, először egy Swans RM600R párra gondoltam. Ennek külön előnye a zárt kialakítás, nincs reflex cső, ami - amennyire én tudom - előnyös azokban az esetekben, amikor nincs lehetőség a faltól távolabb elhelyezni a sugárzókat. (Márpedig itt nincs, mert muszáj a plafonra csavarozni őket.) Már írtam ATC-nek hátha van még belőle elfekvő készlet, várom a választ.
Komplett Swans Diva szetted van ezek szerint, vagy csak a front? 4.1 biztosan, nem 4.2?

Az RM600R majdnem 23 cm mély, szerintem ez elég hülyén nézne ki a mennyezetre csavarozva. gondolkodik.gif

A Swans beépíthetőkkel is jól járnál szvsz, a HIVI VR5-W-29900Ft-ért nem rossz vétel, a hangkaraktere hasonló lehet a Divakhoz. Nekem a nagyobb 8"-os változata van és egész jónak tartom az áráért, minőségibb alkatrészekből van a váltó, elég masszív és nem rossz a hangszórókészlete sem. Én szintén Swansokat használok és szépen belesimul a beépíthető a hangképbe. Ugyan mennyezetbe süllyesztve használom, de első körben dobozba építettem volna, kértem is DIY hangfalépítőktől tanácsot, akik azt mondták, hogy csinálni kell egy laposabb MDF, rétegelt lemez stb. dobozt, amibe éppen belefér és jó lesz, nem kell túlkomplikálni. Így kb. 10-11 cm mélységű lenne csak, ami már esztétikusabb a mennyezetre csavarozva.

Néhány kép a VR-5-ről:
Csatolmányok
zvr-5.jpg
zvr-5.jpg (51.92 KiB) Megtekintve 1208 alkalommal
vr-5.jpg
vr-5.jpg (37.28 KiB) Megtekintve 1208 alkalommal
5a.jpg
5a.jpg (14.27 KiB) Megtekintve 1208 alkalommal
4.jpg
4.jpg (14.8 KiB) Megtekintve 1208 alkalommal
3.jpg
3.jpg (10.7 KiB) Megtekintve 1208 alkalommal
10.1 Auro3D

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! Idestova 8 éve jártam először ezen a fórumon, teljesem kezdőként. Akkor az "Ilyen veszek szerintetek OK" topikban leírtam hogy mit szeretnék, és mindenki jól letámadott. Azóta már tudom, milyen nagy szerencsém volt ezzel, és milyen jól tettem hogy rátok hallgattam. :-) Akkor vettem egy Swans Diva 4.1 front párt, és egy erősítőt. Eljött hozzám Fodesz, és segített állítani. Múlt az idő, és ahogy az lenni szokott, cseréltem, költöztem és fejlesztettem. Legutóbb erősítőt - sajnos ezt nem önszántamból. Egy túlfeszültség miatt elszállt az előző (hiába volt túlfesz védős aljzat rajta). Amit beszereztem egy Onkyo TX-RZ720. Így hirtelen ez volt az, amit ár/érték arányban meg tudtam engedni magamnak. Most rendezzük át a nappalit, és ennek alkalmából úgy gondoltam, hogy kipróbálom az Atmos-ban rejlő lehetőségeket, ha már az erősítő tudja. (7.1-re esélyem sincs, a szoba miatt, de egy 5.1.2 beleférne.) Alább vázolom az átrendezés utáni tervezett állapotot.

https://imgur.com/a/G48mGLo

A lehetőségeimhez képest nagyjából az egész nappali a mozizáshoz lett kialakítva, a szoba nagy részét az ülőgarnitúra és a TV foglalja el. A bútorok nagy részét kidobáljuk és/vagy átvisszük másik szobákba. Megpróbálunk mindent ennek alárendelni, az ésszerűség keretei között.

A sub nincs a képen jelölve, azt még nem döntöttem el hová teszem. A két frontsugárzó és a két surround helyzete jól látszódik. Próbáltam ügyelni a szögekre is (frontok kb. +/-30 fokban látszódnak, a hátsók kb. 100 fokban). A korábbi elrendezés nem keresztben hanem hosszában volt, de ez a szögek és távolságok szempontjából nem volt olyan ideális, illetve elég zavaró volt hogy az erkélyajtó és a szoba bejárati ajtó is el volt torlaszolva (az egyik a TV-vel a másik a fotelekkel).

Ehhez a rendszerhez kellene két hangsugárzó a plafonra. Mivel soha életemben nem használtam atmos-t, ezért ebben szeretnék segítséget kérni. Annyit tudok, hogy kétféle létezik: egy olyan ami a plafonról való hangvisszaverődést használja, a másik közvetlenül a plafonra van szerelve. A visszaverődős változat nekem nem tűnik túl szimpatikusnak. Egyrészt azért, mert a Diva frontok tetejére semmit nem lehet tenni, és máshol nincs hely a "felfelé" sugárzóknak. Másrészt meg nem bízok abban, hogy a plafonról visszavert hang annyira közvetlen és pontos lesz, mint amit egy plafonra szerelt sugárzó tud kiadni magából.

A plafonnal az van, hogy nincs álmennyezet, és nem is lehet szerelni rá. Vasbetonból van a födém, ezzel együtt kell élni. Ebből következik az is, hogy a mennyezetbe építhető, süllyesztett hangsugárzó használatáról szó sem lehet.

Nos, ez a feladat: milyen hangsugárzót tegyek felülre? A márkahűséget és a minőséget nagyjából megtartva, először egy Swans RM600R párra gondoltam. Ennek külön előnye a zárt kialakítás, nincs reflex cső, ami - amennyire én tudom - előnyös azokban az esetekben, amikor nincs lehetőség a faltól távolabb elhelyezni a sugárzókat. (Márpedig itt nincs, mert muszáj a plafonra csavarozni őket.) Már írtam ATC-nek hátha van még belőle elfekvő készlet, várom a választ.

De addig is, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Mennyire nézne ki hülyén a plafonra szerelve egy ilyen? Milyen alternatívák vannak az én helyzetemben? Van esetleg olyan a használt piacon amit megfelelőnek találnátok erre a célra? A keret az kb. ennyi rá, mint amennyiért az RM600R-t árulják akciósan (70e), vagy ha valami nagyon nagyon tuti ajánlat van akkor esetleg lehet több.

Köszönöm a segítséget!

L

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3606

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Hát ez van. Nincs újabb firm.

Ha két hdmi-vel próbálom (egyiken megy a hang az Anthem-be, a másikon a kép a tv-hez) ugyanúgy eldobálja a képet. 

Ki fogok később próbálni egy másik Oppo-t.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Köszi, már kipróbáltam és másik hdmi kábelt is. 

És mondom, az a fura, ha kikapcsolom a hdmi-n a hangot, akkor semmi probléma a képpel, de amint ráengedem a hangot, akkor csak hang van folyamatosan, a képet eldobálja.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

20 perce, AAttila írta:

Az lehet 1 megoldás, hogy az egyik hdmi-n megy a hang az Anthem-be (ez van folyamatosan, csak a képet dobálja el) és a másik hdmi-n megy a kép a megjelenítőhöz.

Kipróbálom majd ezt is. 

Esetleg válassz másik hdmi bemenetet hátha az segít, nálam annos a projinál volt ilyen gond...
"Az igazi barát szemből támad."

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Az lehet 1 megoldás, hogy az egyik hdmi-n megy a hang az Anthem-be (ez van folyamatosan, csak a képet dobálja el) és a másik hdmi-n megy a kép a megjelenítőhöz.

Kipróbálom majd ezt is. 

Csutka

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Csutka »

14 perce, AAttila írta:

Erősítő lett cserélve. De másnál gond nélkül megy az Anthem - Oppo páros, ezért is vagyok értetlen, hogy nálam mi a baj. A régi lejátszó megy rendesen, de a régi lejátszót nem szeretném használni (átmenetileg kénytelen vagyok), mert sok mindent nem visz és a minősége sem közelít az Oppóéhoz, sem hangban, sem képben. 

Lehet kipróbálok egy másik Oppót, hogy azzal milyen lesz és bár nem akartam, de lehet lejátszót kell cserélnem.

Ha projektor is rá van kötve, akkor esetleg azt húzd ki!

A TV-n kapcsolj ki mindenféle HDMI control funkciót!

Esetleg kipróbálhatod mi történik, ha az OPPO egyik kimenetét közvetlenül a megjelenítőhöz, a másikat meg az erősítőbe vezeted.

Ahogy fish is írta - firmware frissítés.

A neten lehet keresni, elég sok Anthem OPPO "hdmi handshake problem" olvasható.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Megnézem, ha hazaérek. Olcsóbb lenne, mint egy másik Oppo , de akitől jött, szintén Oppo-t használt, bár az egy újabb típus volt.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

Frissítés esetleg? erősítő vagy  akár a lejátszón is? nincs újabb firmware?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Erősítő lett cserélve. De másnál gond nélkül megy az Anthem - Oppo páros, ezért is vagyok értetlen, hogy nálam mi a baj. A régi lejátszó megy rendesen, de a régi lejátszót nem szeretném használni (átmenetileg kénytelen vagyok), mert sok mindent nem visz és a minősége sem közelít az Oppóéhoz, sem hangban, sem képben. 

Lehet kipróbálok egy másik Oppót, hogy azzal milyen lesz és bár nem akartam, de lehet lejátszót kell cserélnem.

Csutka

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Csutka »

53 perce, AAttila írta:

Valóban. Írtam, hogy nem hdmi probléma. De legalább valami. Komolyan köszönöm, mert legalább válaszoltál. 

A lejátszó-erősítő-megjelenítő láncban kell létrejönni a handshake-nek.

Nálam pl a TV okoz hasonló problémát, de csak a projektorral. Be sincs kapcsolva a TV, mégis bezavar. 

Szóval sok minden lehet sajnos az ok.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Valóban. Írtam, hogy nem hdmi probléma. De legalább valami. Komolyan köszönöm, mert legalább válaszoltál. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

1 hour ago, AAttila said:

Hát......nem sok segítség érkezett.

Tűzre vele...  amúgy nem írtad, konkrétan miről is van szó. milyen erősítő, milyen lejátszó, brand ,típus stb.. de ha van olyan lejátszód ami megy gond nélkül akkor használd azt sztem..

jobb ötlet nincs hirtelen.. próbáltad a felcserélt bekapcsolást pld.. hátha...

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Hát......nem sok segítség érkezett.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok,

Volt egy kis időm, így elég sok mindent át tudtam nézni, ki tudtam próbálni. Odáig jutottam, ha a lejátszó menüjében a hdmi-n kikapcsolom a hangot, akkor van folyamatosan kép. Ha bekapcsolom a hangot, akkor random módon eldobálja a képet, hang van folyamatosan. Mint egy handshake probléma, de csak a képpel.

Ha kicserélem a lejátszót egy másikra, akkor minden OK. Folyamatosan van kép és hang is, pedig ugyanazok a beállítások, kábelek, ki- és bemenetek.

Arra gondolnék, hogy a lejátszó és az erősítő "nem szeretik" egymást. De van ilyen? A másik pedig, hogy több embernek is van ilyen párosa itt a fórumon és nincs ilyen gondjuk.

Nem tudom mit nézessek meg, mi lehet a rossz. De a lejátszó a másik erősítővel rendesen működik, ez az erősítő pedig másik lejátszóval működik rendesen, csak együtt nem jók.

Viszont ennek a lejátszónak tetszik a képe és a hangja, a régi lejátszóé nem.(ezért is került a hálóba és vettem ezt a másikat a nappaliba)

Kezdek megőrűlni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

3 hours ago, V.Norbi86 said:

Sziasztok!Volna egy olyan gondom,hogy van egy Yamaha RX-V 663-as erősítőm!A mélynyomót sehogy sem tudom megszólaltatni!Valakinek van ötlete mi lehet a baj!KÖszönöm!

Nincs "letiltva"  a sub?

Úgy emlékszem régebben volt olyan Yamaha amelynél ha nagyra volt a front állítva akkor külön kellett a sub-ot engedélyezni.

Közepes és kicsi esetében autómatikusan engedélyezte a vas.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Sziasztok!Volna egy olyan gondom,hogy van egy Yamaha RX-V 663-as erősítőm!A mélynyomót sehogy sem tudom megszólaltatni!Valakinek van ötlete mi lehet a baj!KÖszönöm!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Adott egy Sony bdp-s7200 bluray lejátszó.
Vannak nyűgjei.

Pl. az normális, hogy ha kikapcsoláskor benne marad cd korong, akkor újbóli bekapcsolás után elindítva fél percen belül abbahagyja a lejátszást, majd ki is kapcsol.

Ha ugyanazt a cd korongot kikapcsolás előtt kiveszem, bekapcsolás után ismét behelyezem, gond nélkül lejátsza.

Azt is észrevettem, hogy behelyezés után a kijelzőn a lemez hossza (óra:perc) jelenik meg.
Ha kikapcsoláskor benne marad a korong, bekapcsolás után a "home" felirat olvasható a kijelzőn.

Hívd fel a szervízt/márkakereskedőt ahol vetted.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Adott egy Sony bdp-s7200 bluray lejátszó.
Vannak nyűgjei.

Pl. az normális, hogy ha kikapcsoláskor benne marad cd korong, akkor újbóli bekapcsolás után elindítva fél percen belül abbahagyja a lejátszást, majd ki is kapcsol.

Ha ugyanazt a cd korongot kikapcsolás előtt kiveszem, bekapcsolás után ismét behelyezem, gond nélkül lejátsza.

Azt is észrevettem, hogy behelyezés után a kijelzőn a lemez hossza (óra:perc) jelenik meg.
Ha kikapcsoláskor benne marad a korong, bekapcsolás után a "home" felirat olvasható a kijelzőn.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Még előtte álok a rendszer vásárlásnak és még sokminden van addig a pontig. Egy DENON AVR-x1400H-t néztem ki. A nappaliban lévő TV szekrény tervezése, és készítése van soron de itt akadtam el. A házimozi erősítők átlagosan 15cm magasak én eddig úgy gondoltam, hogy egy 20cm magas hely elegendő tud lenni, hogy a megfelelő szelőzése meglegyen de kicsit elbizonytalanodtam, hogy megfelelően fog e szellőzni. tudtok abban segíteni, hogy mekkora helyre van szükség?

Balu
Ne sajnáld a helyet és ne csak fent hanem oldalt is!Arra figyelj hogy ne legyen zárt hátul sem!
No meg mi van ha 2 év múlva (vagy sokkal előbb mert belátod hogy használtban sokkal komolyabb vasat kapsz) lecseréled egy nagyobb (nem csak méretben) vasra?

Nem mellesleg, érdekes módon a pár (5-10) éves gépek abszolút nem melegedtek a maiakhoz képest.

Szóval mindenképpen több helyet legyen ill tudjon szellőzni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”