Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a moziról, házimoziról
A volt főnöknőm azt állította (mert ezt mondták neki), hogy az országban S8-cas telefon az ő kezében volt legkorábban. Ha jól emlékszem 400.000 Ft-os összeget mondott, amennyiért a kezébe tették. Ha kicsit türelmesebb lett volna olcsóbban is megkaphatta volna, de tudjuk van az a kör, ahol számít, hogy ki, mikortól birtokolja azt a valamit ... A Samsung első 720p 32"-os tv-je 400.000 Ft-ba került, de ma jót nevetnénk azon, ha egy ekkora tv-ért ennyit kérnének, legyen az bármekkora felbontású is. Ha az LG majd nem csak mutogatni akarja a 8K-s tv-t (ekkora felbontásnak kb. semmi értelme nincs), hanem keresni is akar rajta, a piachoz fogja igazítani az eladási árat.
Majd el felejtettem! Az első 720p 42"-os plazma tv-k is meglehetősen drágák voltak. Aki a Westendben vásárolt egyet, ajándékként kapott hozzá egy Suzuki Swift GLX felszereltségű szgk-t.
Nadtom: Itt a tévéd, meg a tendencia. 4K-ban biztos sokkal olcsóbb. Azért ebből milyen projit, vagy is hányat lehetne venni.
A volt főnöknőm azt állította (mert ezt mondták neki), hogy az országban S8-cas telefon az ő kezében volt legkorábban. Ha jól emlékszem 400.000 Ft-os összeget mondott, amennyiért a kezébe tették. Ha kicsit türelmesebb lett volna olcsóbban is megkaphatta volna, de tudjuk van az a kör, ahol számít, hogy ki, mikortól birtokolja azt a valamit ... A Samsung első 720p 32"-os tv-je 400.000 Ft-ba került, de ma jót nevetnénk azon, ha egy ekkora tv-ért ennyit kérnének, legyen az bármekkora felbontású is. Ha az LG majd nem csak mutogatni akarja a 8K-s tv-t (ekkora felbontásnak kb. semmi értelme nincs), hanem keresni is akar rajta, a piachoz fogja igazítani az eladási árat.
http://www.avsforum.com/lg-display-8k-oled-tv-ces-2018/
8K, 88” LG OLED. 888.000 USD.
Nadtom: Itt a tévéd, meg a tendencia. 4K-ban biztos sokkal olcsóbb. Azért ebből milyen projit, vagy is hányat lehetne venni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Én azt mondtam, hogy ha ez a tendencia folytatódik - ilyen gyorsan fejlődik a technológia - akkor nem alapvetően a nagyközönség számára, hanem a mozifanoknak már lehet egy valós alternatíva a projektor helyett a nagy tv. Pl. ha egy 1MFt körül lesz/lenne egy 100" tv akkor erősen elgondolkodnék azon, hogy projektort vegyek 1MFt-ért, vagy egy 100"-os tv.
Soha nem a méret a lényeg
hanem a kép
márpedig az, akinek a mozis feeling számít nem kell még a 3 méteres képátlójú tv szerű megjelenítő sem.
A szembe sugárzott vagy szemből sugárzott fény sokkal fárasztóbb tud lenni mint a vászonról visszavert
Ráadásul ezek az új 100 meg 200 H-es technikák sem erősítik (nálam) a tv használatát
a mai tv-k olyan mesterkélt és túlszínezett képet adnak
nem mielőtt még valaki azt mondja hogy beállítás, anyámék tv-je is ilyen én állítgattam mindenfelé mégis minden film olyan rajta, mint ha egy műteremben forgatták volna le (végül is.. ) na nem a régi filmek is sőt a hiradó is az élő közvetítések..
mi a garancia hogy ezeket a "képjavító" szarságokat nem teszik ugyanúgy bele kiiktathatatlanul ?
borzadok ahányszor ilyen képet látok tv-n.
Nem arról van szó, h nem növekednek, arról van szó, h évi 1000 db-al nő is ez a szegmens, az nem ad olyan löketett amitől már mondjuk jövőre 350e. forintért utánad hajigálják a 85" tévéket. Ami növekedést produkál ez a szegmens, az pont arra elég, h hosszú hosszú évekig nem fog semmi változni. Ki fogják szolgálni ezt a szűk réteget is, ahogy idáig, de kiemelt áron továbbra is, Semmi nem fog változni 2-3 éves intervallumban.
Én azt mondtam, hogy ha ez a tendencia folytatódik - ilyen gyorsan fejlődik a technológia - akkor nem alapvetően a nagyközönség számára, hanem a mozifanoknak már lehet egy valós alternatíva a projektor helyett a nagy tv. Pl. ha egy 1MFt körül lesz/lenne egy 100" tv akkor erősen elgondolkodnék azon, hogy projektort vegyek 1MFt-ért, vagy egy 100"-os tv.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Nem arról van szó, h nem növekednek, arról van szó, h évi 1000 db-al nő is ez a szegmens, az nem ad olyan löketett amitől már mondjuk jövőre 350e. forintért utánad hajigálják a 85" tévéket. Ami növekedést produkál ez a szegmens, az pont arra elég, h hosszú hosszú évekig nem fog semmi változni. Ki fogják szolgálni ezt a szűk réteget is, ahogy idáig, de kiemelt áron továbbra is, Semmi nem fog változni 2-3 éves intervallumban.A legnagyobb méret nem is fog annyira elterjedni.Én csak a méret növekedést mondtam.Tizenéve azért még a 32” volt a nagyméret,ez mára azért 50” legalább.
Ez egyáltalán nem mondd ellent annak amiről beszéltünk,hogy mövekednek a méretek,sőt azt igazolja.Egy év távlatában is ez látható!
Nem arról van szó, h nem növekednek, arról van szó, h évi 1000 db-al nő is ez a szegmens, az nem ad olyan löketett amitől már mondjuk jövőre 350e. forintért utánad hajigálják a 85" tévéket. Ami növekedést produkál ez a szegmens, az pont arra elég, h hosszú hosszú évekig nem fog semmi változni. Ki fogják szolgálni ezt a szűk réteget is, ahogy idáig, de kiemelt áron továbbra is, Semmi nem fog változni 2-3 éves intervallumban.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nem rég vitatkoztunk a nagy nagy tévék térnyeréséről. Többen azt vizionálták, h az emberek tömegesen fognak nemsokára rohanni az óriási tévékért. Minek hatására olyan olcsó lesz, h csak na. Szóba került Amerika is, mint iránymutató. Azt hiszem ez a kis infó azért segít eldönteni, h azért ott sem a 85" tévékből adják el a legtöbbet. Ahogy elnézem náluk is a 32-es a sláger akár csak nálunk. Nyilván van mozgás, a nagy szegmensben is, de közel sem olyan szinten, ahogy ezt sokan remélik.
http://hvg.hu/tudomany/20180101_amazon_ ... szezon#rss
Sajnos a nagy tv-nek sosem fog lemenni az ára legalábbis a közeljövőben nem ebben biztos vagyok de ahogy elnézem a statisztikát ott sem a nagy tv a sláger bármennyire is jobb ára van mint itthon ...- -
"Az igazi barát szemből támad."
Nem rég vitatkoztunk a nagy nagy tévék térnyeréséről. Többen azt vizionálták, h az emberek tömegesen fognak nemsokára rohanni az óriási tévékért. Minek hatására olyan olcsó lesz, h csak na. Szóba került Amerika is, mint iránymutató. Azt hiszem ez a kis infó azért segít eldönteni, h azért ott sem a 85" tévékből adják el a legtöbbet. Ahogy elnézem náluk is a 32-es a sláger akár csak nálunk. Nyilván van mozgás, a nagy szegmensben is, de közel sem olyan szinten, ahogy ezt sokan remélik.
Ez egyáltalán nem mondd ellent annak amiről beszéltünk,hogy mövekednek a méretek,sőt azt igazolja.Egy év távlatában is ez látható!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Star Wars fanoknak :
https://dakmoon.com/collections/star-wa ... erm=12-UFO
A star wars fanoknak igazából már nincs is mit ajánlani.
Az SW mindenütt ott van, a tejes dobozon ,vagy a törölközőn ,lassan a gumi óvszeren is
De ahol esetleg nincs, ott is.
Hányinger komolyan, bocs a fanoktól, de szerintem ez amit művelnek miatta, ultra gáz...
Amúgy is gáz, de ha rajongtam volna is érte valaha, tuti mára kiégették volna belőlem...
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Az sem mindegy,hogy milyen,mert láttam én már pocsék 1080-at is és nagyon jó 720p-t is.
Osztom.
Nálam jelenleg 720p van,de nem érzek késztetést a cserére.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Nálam tv vagy vászon teljesen mindegy csak fhd nézek ...-
A tv-nél nincs akkora jelentősége de a vászonnál már abszolúte a 1080p a nyerő -
Az sem mindegy,hogy milyen,mert láttam én már pocsék 1080-at is és nagyon jó 720p-t is.
A sorozatokat és pár filmet 720-as verzióban nézem.Lehet kivetítőn 3 méter átlónál kell az 1080.
Nálam tv vagy vászon teljesen mindegy csak fhd nézek ...-
A tv-nél nincs akkora jelentősége de a vászonnál már abszolúte a 1080p a nyerő -
Én is egyre több 720-as 2.0-ás (a 1080-as vagy a full verzió alatt is / pl. Valerian/ ugyan ez a szinkron) verziót szedek le, de ez alá azért nem megyek.
Az idők folyamán az ember képessé válik előre látni/tudni, hogy milyen színvonalú lesz a megtekintendő termék, ehhez igazítja a megnézés szintjét is. Nem mindenki képes idáig eljutni, náluk a technika imádata, mindennél előbbre való.
A sorozatokat és pár filmet 720-as verzióban nézem.Lehet kivetítőn 3 méter átlónál kell az 1080.
Nekem tv-m van,de le nem szedném csak HD minőségben.
Amúgy mi köze a film milyenségének ahhoz hogy milyen minőségben nézed? Akkor még a filmre figyeltünk és nem számolgattuk a pixeleket,meg mértük a decibeleket.
Én is egyre több 720-as 2.0-ás (a 1080-as vagy a full verzió alatt is / pl. Valerian/ ugyan ez a szinkron) verziót szedek le, de ez alá azért nem megyek.
Az idők folyamán az ember képessé válik előre látni/tudni, hogy milyen színvonalú lesz a megtekintendő termék, ehhez igazítja a megnézés szintjét is. Nem mindenki képes idáig eljutni, náluk a technika imádata, mindennél előbbre való.
Tegnap fél órát néztem aztán inkább aludtam
Manapság imdb 6,5 alatt kukoricát sem érdemes pattogtatni. Felette is csak akkor ha kiszűrted, hogy a film nem melegekről, 9/11-ről vagy (usa) nemzeti maszlagról szól, mert azok 3 ponttal felülértékeltek
Pont azon gondolkodtam ha esetleg megőrülnék és az 55-ös tv elé szerelnék vásznat, mit lenne érdemes megnézni? a Star Wars-t decemberenként? de hát azért moziba megyek... Csak meg kell nézni a NemzetiCore-t, kevés az amit leszednek HD-ben, a filmek többsége nem érdemel többet a tv-nél és az 1 gigás ripnél.
Nekem tv-m van,de le nem szedném csak HD minőségben.Amúgy mi köze a film milyenségének ahhoz hogy milyen minőségben nézed?
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1725
- Atomszőke
Tegnap fél órát néztem aztán inkább aludtam
Manapság imdb 6,5 alatt kukoricát sem érdemes pattogtatni. Felette is csak akkor ha kiszűrted, hogy a film nem melegekről, 9/11-ről vagy (usa) nemzeti maszlagról szól, mert azok 3 ponttal felülértékeltek
Pont azon gondolkodtam ha esetleg megőrülnék és az 55-ös tv elé szerelnék vásznat, mit lenne érdemes megnézni? a Star Wars-t decemberenként? de hát azért moziba megyek... Csak meg kell nézni a NemzetiCore-t, kevés az amit leszednek HD-ben, a filmek többsége nem érdemel többet a tv-nél és az 1 gigás ripnél.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Meg nem szépülnek, ezek az alkotások ma is nézhetők, így ismerszik meg az igazán jó film. Ami ilyen túlélő az nálam egyértelmű tiszteletet érdemel. De igazad van vannak ma már megmosolyogtató alkotások. Itt viszont kérdéses, h vajon tényleg a film nem nagy pukk, vagy mi változtunk az eltelt húszonév alatt.Szerintem mi változtunk és mások az elvárások is.Például egy Rendőrakadé ma már nem nagy szám.Sajnos vígjáték mostanában nem is nagyon van elfogadható színvonalon.
igazad van vannak ma már megmosolyogtató alkotások. Itt viszont kérdéses, h vajon tényleg a film nem nagy pukk, vagy mi változtunk az eltelt húszonév alatt.
Oké, mond meg az alábbiakról, hogy jók, elmegy kategória vagy rosszak? Fogod-e bármelyiket lemezen megvenni, esetleg újra nézni, 1 hónap után emlékezni bármelyikre is?
- Valerian és az ... (Ez egy súlytalan, de nagyon látványos film volt. Kár, hogy az aszfalton nem volt 3D-ben feltéve. Egyedül ezt néztem vetítőn.)
- A góré (ez tetszett, de nem igényeltem hozzá a vetítőt. Aminek át kellett jönnie az átjött.)
- Atomszőke (ebből semmire nem emlékszem)
- Kincsem
- Totál gáz
- Kipörgetve
- Magas ősz férfi társat keres
- A Dunkirket nem töltöm le, de láttam moziban. Tudod, egy kicsit segítettem a filmgyártást!
Ezeket ezen a héten néztem meg. Az utolsó hármat már az elején feladtam.
Én sokat változtam, más szemmel nézem a filmeket és a rendszert. Már nem kisgyermeki izgalommal ülök a rendszer elé, már nem vagyok megbocsájtó, de ezt már sokszor kibeszéltük ...
Sajnos az kevés van,de régen sem volt olyan sok,csak ez emlékek megszépülnek.
Meg nem szépülnek, ezek az alkotások ma is nézhetők, így ismerszik meg az igazán jó film. Ami ilyen túlélő az nálam egyértelmű tiszteletet érdemel. De igazad van vannak ma már megmosolyogtató alkotások. Itt viszont kérdéses, h vajon tényleg a film nem nagy pukk, vagy mi változtunk az eltelt húszonév alatt.
Amennyiben jó a film (sajna mostanában nincs sok ilyen) magába szippant és nem a pixeleket nézem a mozis vásznomon -
Sajnos az kevés van,de régen sem volt olyan sok,csak ez emlékek megszépülnek.
De hol van már az a régi varázslat? Akkor még a filmre figyeltünk és nem számolgattuk a pixeleket,meg mértük a decibeleket.Ahogy a Gyűrűk urában mondják:Más lett a világ!
Amennyiben jó a film (sajna mostanában nincs sok ilyen) magába szippant és nem a pixeleket nézem a mozis vásznomon -