Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7691

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Úgy gondolod hogy a látvány és a hang javulásával többen mennének moziba?
Ez egy igen összetett dolog...
A blockbustereket a stúdiók mindig is a látványvilágra, hangeffektekre alapozták.

Valami olyat kell(ene) nyújtani a mozinak, mint anno a gyűrött 240sor felbontású VHS kópiák ellenében az analóg vetítéstechnikának...
Addig nem várhatunk nézőszám növekedést, amíg legalább a hardver nem nyűgözi le a látogatókat.
Meg lehet etetni a laikusokat a félkép vibráltató, fejfájdító, rosszullétet okozó, gagyi 3D-t ideig-óráig, viszont szakmai körökben már bevezetésekor is technikai vakvágány volt.

Nézőszám növekedést befektetés nélkül nem szabad várni.
Persze az egy más kérdés, hogy jó lenne ha sokkal több minőségi mozifilm készülne és az igényes mozifilmre vágyókat vissza lehetne hódítani a televíziózástól.
Kell(ene) az a plusz amit egykor úgy hívtunk moziélmény!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

az episode 7 konvertált 3d lesz? aszittem pedig ez aztán ájmaxhypeatyúristenthxüberfasza minőség lesz, erre meg... 
http://realorfake3d.com/ Én természetesen az eredeti hangos 2D verziót nézem. 

Ha jól megnézitek 2015-ben 14db eredeti 3D-s filmet sikerült legyártani. Utolsókat rúgja a nagy 3D varázs, mondjuk én egy könnycseppet sem hullatok érte. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ráadásnak konvertált 3D-t. Várom a holnap 14 órát, be is számolok majd az élmény faktorról.

az episode 7 konvertált 3d lesz? aszittem pedig ez aztán ájmaxhypeatyúristenthxüberfasza minőség lesz, erre meg... 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ráadásnak konvertált 3D-t. Várom a holnap 14 órát, be is számolok majd az élmény faktorról.
fasza.. hányok a 3d-től már előre..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Azért ír egy ajánlóba valaki, mert tetszett neki a film, és másoknak is ajánlja, ha nem tettszett, akkor odaírja azt hogy nem tetszett. A miérteket vagy  közli, vagy nem.
Van legalább 15-16 méter DVD-m, a sorok elején az összes nagy "művészfilmmel", a másik végén az összes újra teremtett Marvel hőssel, akciófilmmel. Közöttük meg a Katona József színházi előadásoktól Bőrpofáig sok-sok minden.

Művészfilmet nem ajánlok - azokat mindenkinek magának kell megtalálnia.
Házimoziban "jól szóló", dübörgő akciófilmet nem ajánlok - azokat úgyis mindenki megtalálja.
Az összes plázában játszott, megreklámozott "nagy" filmet nem ajánlok -  azokat szintén mindenki megtalálja.
Sorozatot nem ajánlok - azokat tőlem sokkal jobban ismeritek.

Amely filmekre szeretném felhívni figyelmeteket, ezek közül egyik kategóriába se tartoznak, nem szerepelnek áruházak "sikerpolcain", nem szerepelnek a torrent oldalak leggyakrabban letöltött filmjei között.

Ennyi információval talán segítettem, mire ne számítsatok az ajánlott filmeknél - remélem, nem okozok velük nagy fennakadást, gyorsan tovább lehet scrollozni...
longkft.hu/audioblog/

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

sajna hétfőn én is 3d-ben nézem  de hát ajándék lónak....
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Ez csak azokra igaz akik othon moziznak. Aki nem az nem érzi a hiányt, vagy azt, hogy ez de gáz. Valszeg Ők vannak többen.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Az előzmény trilógiát alulmúlni igen komoly sportteljesítmény lenne még Mr. lensflare Jar Jar Abramsnek is...
Stohl Buci a Mark Hamill szinkronhangja...? 

Remélem a 3D hamar kikopik a mozizásból és a vetítés, rögzítéstechnika szemétdombján találkozunk vele hamarosan. Inkább a filmforgalmazók jobb minőségű mastereket vásároljanak(Mert azt is lehet ám!) és referencia színhűségű(12-16bit), fényerejű, konzumer vetítőket jóval leköröző felbontásban prezentálják azokat a sokkal többet érdemlő közönségnek. Miért járjon az ember moziba ha nem képesek a filmszínházak olyan látványt, hangzást nyújtani, mint az otthoni hardverek zöme...?!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

sajna hétfőn én is 3d-ben nézem  de hát ajándék lónak....
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7691

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Mi hétfőn megyünk a Westendbe. Már nagyon várom...
Nálam csak hagyományos verzió, (a 3D vel engem büntetni lehetne ) sőt a feleségem kedvéért szinkronos lesz.
Én is szeretem az eddigieket, kíváncsi vagyok ,hiszen kap ez az új, hideget-meleget....
Már csak kettőt kell aludni, és meglátjuk...

Az előzmény trilógiát alulmúlni igen komoly sportteljesítmény lenne még Mr. lensflare Jar Jar Abramsnek is...
Stohl Buci a Mark Hamill szinkronhangja...?   

Remélem a 3D hamar kikopik a mozizásból és a vetítés, rögzítéstechnika szemétdombján találkozunk vele hamarosan. Inkább a filmforgalmazók jobb minőségű mastereket vásároljanak(Mert azt is lehet ám!) és referencia színhűségű(12-16bit), fényerejű, konzumer vetítőket jóval leköröző felbontásban prezentálják azokat a sokkal többet érdemlő közönségnek. Miért járjon az ember moziba ha nem képesek a filmszínházak olyan látványt, hangzást nyújtani, mint az otthoni hardverek zöme...?!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Az Amerikai szépséget nem Ball rendezte.

Igazad van, ő a forgatókönyvet írta, a rendező Sam Mendes - köszönöm az észrevételt és külön öröm, hogy azért van(ak) aki(k) talán értik, miért ajánlottam egyszerre ezt az öt fimet.
longkft.hu/audioblog/

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Jaj, a pontozás:................. legyen így hirtelen.........8,9/10
Én azt szeretném megtudni, min bukta azt a 0,1-et?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

sandris73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 192

Hozzászólás Szerző: sandris73 »

Star Wars VII. (3d sajna)

Ifjúkorom meghatározó élménye volt az eredeti trilógia.
Az előzmény trilógia is várva várt volt annó, nekem nem volt annyira rossz élmény az sem.
Az idő elszaladt azóta, de vártam már az újat, picit félve, hogy mi lesz a megöregedett szereplőkkel.
Nagyon friss az élmény, nehéz objektívan véleményezni. Most csak röviden.

De azt mondom, megcsinálták!
Végig lekötött, és elvarázsolt. Vannak benne visszaköszönö momentumok, de nem baj, mert felelevenít dolgokat.
A megvalósítás teljesen naprakész. A sztori semmivel sem gyengébb mint a régi, jól váltakozik a könny és a mosoly. A Tie vadászok hangja rohadt jó.
Méltó folytatása az eredetinek!
A mai srácokat/lányokat nem fogja megérinteni, berakják a többi közé szvsz.
Jaj, a pontozás:................. legyen így hirtelen.........8,9/10

Campona mozi: szar fényerő, a 3d miatt gondolom, kimondottan zavaróan sötét, tompa volt a kép.
Hang: egysíkú, nulla részletesség, a mélyek aránylag megvoltak. Halk.

Mi hétfőn megyünk a Westendbe. Már nagyon várom...
Nálam csak hagyományos verzió, (a 3D vel engem büntetni lehetne ) sőt a feleségem kedvéért szinkronos lesz.
Én is szeretem az eddigieket, kíváncsi vagyok ,hiszen kap ez az új, hideget-meleget....
Már csak kettőt kell aludni, és meglátjuk...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 828

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ha sokadszorra veted fel, akkor sem lesz máshogy a jövőben.
Azért ír egy ajánlóba valaki, mert tetszett neki a film, és másoknak is ajánlja, ha nem tettszett, akkor odaírja azt hogy nem tetszett. A miérteket vagy  közli, vagy nem.
Én sem írok mindig be, ha nagy kezdőbetűk, írásjelek nélkül ír valaki, vagy chat-szlengel. Zavar, de keresztüllépek a dolgon.
Téged ez zavar, de lépj keresztül rajta.

na de azért egy kis kezdőbetű vagy egy ajánlás nélküli ajánló között van némi különbség.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Lolita
Rendezte: Stanley Kubrik
Főszereplő: James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon

Lolita
Rendezte: Adrian Lyna
Főszereplő: Jeremy Irons, Dominique Swain, Melanie Griffith

Végzet
Rendezte: Louis Malle
Főszereplő: Jeremy Irons, Juilette Binoch

Amerikai szépség
Rendezte: Alan Ball
Főszereplő: Kevin Spacey, Anette Bening, Thora Birch

Chloe - A kísértés iskolája
Főszereplő: Liam Neeson, Julianne Moore, Amanda Seyfried

Az Amerikai szépséget nem Ball rendezte.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

nézem de nem nem jön ihlet
meg kedv sem hogy bármelyiket ilyen "ajánlással" megnézzem
értem én hogy nem vagyunk 1 formák de nekem NEM ilyen egy filmajánló

Ha sokadszorra veted fel, akkor sem lesz máshogy a jövőben.
Én sem írok mindig be, ha nagy kezdőbetűk, írásjelek nélkül ír valaki, vagy chat-szlengel. Zavar, de keresztüllépek a dolgon.
Téged ez zavar, de lépj keresztül rajta.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Ha megnézed, rájössz   - de jogos a kérdés, ugyanarról szólnak, csak mindegyik egy kicsit másképp.

nézem de nem nem jön ihlet
meg kedv sem hogy bármelyiket ilyen "ajánlással" megnézzem
értem én hogy nem vagyunk 1 formák de nekem NEM ilyen egy filmajánló

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Ez így de szép ... csak tudnám mire a felsorolás...

Ha megnézed, rájössz   - de jogos a kérdés, ugyanarról szólnak, csak mindegyik egy kicsit másképp.

longkft.hu/audioblog/

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lolita

Lolita

Végzet

Amerikai szépség

Ez így de szép ... csak tudnám mire a felsorolás...

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Lolita

Lolita

Végzet

Amerikai szépség

longkft.hu/audioblog/

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Argo2Az első rész nem volt rám túl nagy hatással,bár volt benne pár visítós poén.Viszont a második rész,valahogy a hatalmába kerített.Tibi az elején majdnem úgy néz ki pacekra,mint Kimbo fénykorában......persze szigorúan csak fejreAztán a Bodri (kutya) food-ról már nem is beszélve még( "friss egészséges és magyar" )Torrente is besírna a menütől,pedig ő azért szakértő a témában,ha van aki még emlékszik a híres turmixos vadas szószra emlékeztető valamire,cigeretta csikkel tuningolva....Szórakoztató kellemes időtöltés volt megnézni a filmet.Sírvaröhögősbegugolós/kapaszkodós és rekeszizom elfáradós alpáritufa poénok és karakterek tömkelege.Ungarische eksönvígjáték,ami nagyon kellemes csalódást tud okozni,erre érzékenyeknek.Örö é bódottá volt még számomra az is,hogy a már  "korosodó falfúró" Bán János is szerepet kapott benne.Kevés filmben hangzik el többször a wazzeg hagyományos megfelelője,valamint a gyengébbik nemre elvétve jellemző,foglalkozására utaló,nem túl hízelgő kijelentés az anyád szó összevonásával.Psycho filozófikus töltetű gondolatai,amelyet elfelejtett szavakba önteni.....és még sok minden más.A kalászos növények közül eddig a búza volt a kedvencem de kezdem kedvelni az árpát is. Aki még nem látta,go letölteni az Ar   2

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Tényleg jó film,kiváló alakítással!Még régebben láttam.
Mire képes egy "kis" gyermeki hazugság...

Most látom, jól eldurrantottad a lényeget.

Szerencsére nem!
Kijelölés után szpojleres. 

A lényeg: mire nem képesek a szavazati joggal, munkahellyel, bankszámlával, jogosítvánnyal, fegyvertartási engedéllyel rendelkező felnőttek. Akiknek papíron több eszük van, mint egy gyereknek, akiket nem érdekel az érem másik oldala, ezért falkába verődnek, és csaholva követik a vérszagot.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

például a Kis-nagy világ, amit az itteni ajánlók valószínűleg két kocka után kapcsolnának ki, mert olyan, mintha a késői Godard rendezte volna A John Malkovich menetet.
Tarr Béla kedvelőként (megvolt a Sátántagó is, szerettem) nem vagyok egy türelmetlen, kizárólag csinn-bumm film néző, de ebbe beletörött a bicskám.
Viszont a Kifulladásig és a Weekend az ordítva röhögős kedveceim közé tartozik. Látom, ahogy kihívják rám az ügyeletet, hogy mit lehet ezen szórakozni.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Bird - Charlie Parker élete
Rendezte: Clint Eastwood
Főszereplő: Forest Whitaker

K-Pax - A belső bolygó
Rendezte: Jain Softley
Főszereplő: Kevin Spacey

longkft.hu/audioblog/

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Nah, ma megvolt a star wars 7!
Nekem tetszett, valahogy a 4-5-6 hangulatát hozza , látványra nem lett panasz..itthoni újrázás lesz , az biztos! Térábrázolás a perspektívák zseniálisak, színvilág is! Csak ajanlani tudom ...hozzáteszem nem vagyok nagy star wars fan bár többet látam a 4et mint anyámat :-)
A moziról annyit , Aréna....pocsék volt , képminőség kettes alá! A csúcsfényeg beégtek, a fekete is csukódott, a képélesség pedig ..na az nem volt...kár hogy a mozi már nem referencia....
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”