Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Igen ebben is van valami.
Ha lenne rendes netes online tartalom, olyan minőségben mint pl a BD lemezeken található filmek, hogy választható hangokkal, feliratokkal esetleg extra tartalmakkal (merj nagyot álmodni. ) akkor lehet én is feladnám a BD lemezek gyűjtését és arra fizetnék elő.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyit is érne meg egy ilyen szolgáltatás a magyar népnek, amire még nem húzzák a szájukat. De talán ez olyan 5000 HUF körüli összeg lehet szerintem.
Pl én most fizettem elő a Spotify-ra, akciós volt 0.99 € 3 hónapra. És nagyon jó, főleg, hogy az erősítőm is tudja, így pl a laptopon/telefonon kiválasztom a zenét és már szól is a rendszeren. Nekem tetszik ez a dolog és vsz ha letelik a 3 hónapos akciós időszak utána is meghagyom majd a havi 5 €-ért.
A Spotify a legjobb példa. Ha valaki megnézi mit lehet ingyen, és mit lehet nem ingyen ; akkor látja hogy ügyesen szétválasztották aki minőségibb zenélést használná és elő kell fizetnie egy külső egység csatlakoztatásához.
Az összeg azthiszem teljesen emészthető még a Magyaroknak is...
És meg lehet nézni hol jártak 2-3 éve ezzel és még 2-3 év múlva vajon hol fognak.
Olcsóbban jut az ember zenéhez és több landol az alkotóknál is. Annál mindenképpen, hogy a lopós szélmalom harcon hümmögjenek folyamatosan.
-
Filmes oldalon a Netflix terjeszkedik elég nagy iramban, és pár százmillió előfizetőjük már most van. Az ár is nagyjából fix mennyi lesz Európa többi országában ahol jövőre elérhető lesz.
9 dollárnak megfelelő helyi valuta....
Ebből szolgáltatnak, finanszíroznak filmeket, sorozatokat, kap az ember egy szatyor havidíjban elérhető fix tartalmat. És jóval olcsóbban vásárolhat az ember helyi gyűjteménybe különálló darabokat.
Egy jobb 2-3 éves film már 5-10 dollár...
Ez a jelen, 4-5 éve ez még sehol nem volt. Szerintem nem élénk a fantáziám hogy ha arra gondolnék 4-5 év múlva ez befutna olyan szintre hogy 2K, 4K, helyi honosított extra tartalmak, stb...
Mennyi elérhető "dvd" tartalom van most per/pillanat? Az 1 milliárdot már átlépték nem tegnap, és a simaHD naprakész friss tartalom már default egy ideje...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Az ismeretségi körömben, nekem sincs sok ember, akinek nagy felbontású készülékei vannak.
Nekem nem nagyon vannak ismerőseim, akiknél még CRT tévéjük van. A DVD felbontása ahhoz illett. A mai "lapostévék" 1080p (BD) felbontásúak.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Beidegződött az emberekben a technológia, fingjuk nincs mi az a BD. Pici ország, hiányos tudás, igénytelenség, ingyen akarás. De nem hiszem, hogy csak a mi gondunk ez magyarországon. Az oroszoknál a mai napig alámondás is van.
Az ismeretségi körömben, nekem sincs sok ember, akinek nagy felbontású készülékei vannak. Egyrészről nem igénylik ezeket, teljesen jól elvannak a régi technológiákkal. Végtére is a hangalámondásos, susogós tízszer másolt, vörös csíkos VHS-t is nézték annak idején. Általánosságban pedig a kábeles TV-adások minősége is trutyi, ahogy időnként ismerősöknél belenézek, mert jómagam hat éve bedobtam a koaxot a szekrény háta mögé.
Ehhez képest a DVD egy megváltás, és teljesen élvezhető. Vagy sokan töltenek cam-os, viszhangos filmeket is, és jól elvannak vele.
Másrészről lehet itt pro és kontra érvelni a filmek vételéről, letöltéséről, de amíg ingyen elérhetőek a filmek, mégis ki az, aki pénzért venné ezeket? (bár az is igaz, folyik a víz a csapból olcsón, mégis a többség a PET palackosat veszi drágán) A magyar hülye mert ezt teszi? Ezt legfeljebb azok gondolják így, akik valamilyen oknál fogva érdekeltek, vagy tele vannak suskával, és nem havi 10 BD-re valót keresnek. Az, hogy ezzel a Magyarországon hivatalosan forgalmazott filmek köre csökken, vagy megszűnik a szinkron, nem igazán érdekli őket. Legfeljebb lesz majd feliratozva, külföldi oldalakról. (ha ezt is beszüntetik, akkor meg majd hozza a postás olcsóért a másoltat) Az angolul beszélő, tehetős igényeseket ez nem is érinti, hiszen majd külföldről rendelik (olcsóbban) a BD korongokat, őket nem éri semmi veszteség. Egyébként mindenki fizet valamennyit az üres adathordozókért az Artisjus-nak, ha akarja, ha nem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Igen ebben is van valami.
Ha lenne rendes netes online tartalom, olyan minőségben mint pl a BD lemezeken található filmek, hogy választható hangokkal, feliratokkal esetleg extra tartalmakkal (merj nagyot álmodni. ) akkor lehet én is feladnám a BD lemezek gyűjtését és arra fizetnék elő.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyit is érne meg egy ilyen szolgáltatás a magyar népnek, amire még nem húzzák a szájukat. De talán ez olyan 5000 HUF körüli összeg lehet szerintem.
Pl én most fizettem elő a Spotify-ra, akciós volt 0.99 € 3 hónapra. És nagyon jó, főleg, hogy az erősítőm is tudja, így pl a laptopon/telefonon kiválasztom a zenét és már szól is a rendszeren. Nekem tetszik ez a dolog és vsz ha letelik a 3 hónapos akciós időszak utána is meghagyom majd a havi 5 €-ért.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Akkor most képzeljük el, hogy a lelkes tömeg Sicarios (ami tényleg egy jó film) alsónadrágért áll sorban a helyi plazában! Reális üzleti modell lenne? Vagy hogy a TV2-n leadják este 8-kor a lefejezett hullákat... ne már! Nagyobb összegben fogadok rá, hogy ezt a filmet soha egyetlen kereskedelmi TV műsorán sem fogjuk látni.
Kedves denevér! Sorolj már fel néhány országot, ahol a hazaihoz hasonló probléma a honosított szinkronhang kérdése!
Digitális fejlődés? Az nagyjából 1980-ban kezdődött. Milyen évszámot is írunk?
Márpedig egy üzletember nem tesz be olyan folyamatba pénzt, amiből nincs haszna.
Miért is áll érdekében egy gyártónak, hogy a terméke (ingyen) eljusson mindenkihez?
Érdekes dolgokat vált ki belőled egy külső gondolatmenet, ami nem is olyan bonyolult...
Ezeket a kérdéseket te miből találtadki amúgy? . Teljes káosz, ilyenekről én biztos nem beszéltem.
Először is fapaci fórumtárs kérlek tiszteld meg a másik fórumtársadat a becenevek mellőzésével. Köszönöm, én egészen biztosan.
A kifordító, félremagyarázó stílusod bár bájos, én köszönöm de nem kérek belőle .
Zenei oldalt remélem ismered. Remélem, szerintem ezt nevezhetjük digitális fejlődésnek azthiszem.
Filmest, sorozatost is remélem tisztában vagy mik zajlanak rohamosan, netflix, amazon, egyéb VOD szolgáltatások, stb... remélem ezek nem értelmezhetőek félre digitális fejlődés témakörében.
A "lopás" mint intézmény, nem csak az internet és a torrent oldalak megjelenésével van jelen. Amióta lehetséges az otthoni másolás, legyen az magnókazetta vagy VHS, már jelen van.
A digitális fejlődést itt kell látni ami az utóbbi 4-5 évben zajlott le, hogy ezt kontrollálják megfizethetőbb árakkal.
És lopás kultúra nem csak Magyarországon probléma, és nálunk is működni fog, igény lenne rá.
Csak kicsit nehéz lesz az emberekkel megértetni hogy ne pl az HBO -ra fizessenek elő ugyanannyiért egy hónapban, hanem pl a Netflixre.
De a pénzt már beletették az "üzletemberek" és kicsit jól keresnek vele, eladhatóbb a termék, és mindenki jól is járt.
Ez eléri majd Magyarországot, bármennyire "elmaradott" ilyen téren a társadalom. Csak idő kérdése, és az is hogy mennyire lesznek elérhető magyar vonatkozású tartalmak a nemzetközi óriási filmbázisokhoz.
-
Én tuti használnám pl.: a most is fenntartott adattárolók és fájlszerverek helyett (ezeket maximum 3-4 évente lecserélem, használjam őket bármennyit, nem várok meg egy műszaki hibát, adatvesztést),
Ez is pénzbe kerül folyamatosan, ahogy az első beszerzésük is pénzbe került. Ezt a forint / GB / film párszázforintot inkább költeném fix vásárlásokra az online gyűjteményemhez.
És én jártam rendes klasszikus tékába is, mai napig járnék ha nem zártak volna be; mert drága volt, várólista volt a friss lemezekre, el kellett mászni fizikailag is, a kopter tékás meg már dörzsölte a
tenyerét ha késtem pár órát...
Megdöglött, életképtelen volt, ahogy a DVD, BR, CD téma is. De amúgy azt hiszem pont nekünk kéne várni a "fejlődést", mi fogjuk először kihasználni a jó oldalait...
Bár tény hogy lehet többet nem nyithatnak ránk ahogy a DVD babáinkkal játszunk :
És ne hogy megharagudjanak rám akik szeretik kézbe venni fizikailag a lemezt (én is szeretem, de feladtam). Sajnos inkább a kerekedőket (állam bácsi is az) támogatják vele, mint a "filmkészítést".
Inkább azt a megmaradó pénzmagot költsék el filmes ereklyékre, és akkor mehet a babázás rendesen nem csak műanyag tokkal meg színes borítóval.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Nekem is van egy kollégám, akit pl a BD nem érdekel és a mai napig DVD veszi meg a filmeket, amik tetszettek neki.
Ilyen világban élünk. Nem mindenki halad a korral.
Én is sajnálom a magyar szinkronos filmek minőségét, hogy sajnos olyan amilyen, de ahogy írtátok itt is, van néha 1-1 jól sikerült példány is.
Rám is furán néznek a haverok, hogy minek veszek BD lemezeket, igaz nincs olyan sok (147 db) meg miért nem csak szerdán az óccó napon megyek moziba.
Mondtam, hogy én ennyivel hozzájárulok a filmek támogatásához.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
-
Vendég
Nagyon vártuk, tegnap éjszaka a flame olvasgatása helyett néztük meg végre a Bron/Broen harmadik évadának befejező epizódjait. Azt kell mondjam, hogy nálam ez volt az év mozija, attól függetlenül, hogy ma estére van jegyem a SW-ra. A lécet magasra rakó második évad után is sikerült maradéktalanul kiváló sorozatot készíteni. Én nem sokat adok az előzetes elvárásokra (a True Detective második évadát is jónak gondolom, az elsőtől függetlenül), inkább abszolút értéken mérem a portékát. Nem mellesleg egy itthon bukott sorozatról van szó: a Viasat egy évadot adott le belőle, esélyünk sincs, hogy megérkezzen a többi. Kétnyelvű (svéd-dán) alkotásról van szó, melynek lényege az emberek/kultúrák lehetséges párbeszéde, kapcsolata - ebből adódik a dráma. Tessenek csak leszinkronizálni, oda a lényeg java. És ha véget ér a sorozat, akkor a díszdobozost meg fogom rendelni, és odateszem a Spooks, a Wire, és majdan a Luther, a Sherlock, a Scott & Bailey és a Doctor Who mellé a polcra.
Miért is áll érdekében egy gyártónak, hogy a terméke (ingyen) eljusson mindenkihez?
Jól hangzik minden esetben a fizikai hordozó meghalt, divatja múlt. Nincs online sztrim, nekem pont az kéne, akkor fizetnék érte. Ez egy erős bástya, jó indok arra, h elhitessük a világgal azért nem adunk esetenként már vagy 10 éve egy büdös forintot sem a filmekre. Nem szeretjük őket, kacatok, egyszer nézem törlőm és stb. Aztán ezeknek az embereknek, komoly NAS-ok, hatalmas tárhellyel pörögnek otthon. Amik közel nem 2 forintba kerülnek. Büszkén húzzák ki magukat, h bármit indítanak, csak mondjunk egy címet. 1500 sok egy lemezért, még ha félre dobják is, de ha lehal egy HDD 30e.-ért rögtön rohannak újat venni. Van ebben képmutatás, ahelyett, h valaki azt mondaná, vállalná, ingyen van, a franc sem fog fizetni érte. Egyszerűbb álcázni, és magyarázatokat kifogásokat találni. Apropó online sztrim, egész meglepetés itthon a Telekom téka, a hivatalos megjelenéssel szinte egy időben kerülnek fel a filmek. De valamiért ez sem jó, lehet mert nem 0 forint. Személy szerint lehet nekem magyarázni, ha lenne fizetős online sztrim akkor sem zárna be a tötike, és kevesebben sem használnák, maradna minden ugyanígy.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
A kettőt azért szét kellene választani. A filmstúdió és a területi illetékes kiadók témakörét.
Ez nem csak Magyarországon probléma, mindenhol a világon.
Arról nem is beszélve hogy a fizikai adathordozók korszaka épp hanyatlóban van. A filmes részleg épp csatatér minden filmstúdiónál a digitális fejlődés miatt.
Az azért elég meredek gondolat menet, hogy azért nem készül szinkron mert nem vesznek az emberek videokorongot .
Az a gyártónak is érdeke, hogy eljusson minden nyelven az emberekhez a termék. Csak a mód alakul át.
A fejlődés miatt, és gazdaságilag is ki lesznek golyózva a másod , harmad kopasztó kiadók és kereskedők...
El kell jutnia a z emberekhez, hogy megvegyék a pókemberes alsónadrágot, jedi lovagos uzsonnás táskát is, stb....
Azért ez egy folyamat, 1 termék nem 3-6 hónap ciklusidejű, mozis bevételek után, a korongos terjesztésen kívül még bőven van élet gazdaságilag. Tv-s jogok, stb...
Akkor most képzeljük el, hogy a lelkes tömeg Sicarios (ami tényleg egy jó film) alsónadrágért áll sorban a helyi plazában! Reális üzleti modell lenne? Vagy hogy a TV2-n leadják este 8-kor a lefejezett hullákat... ne már! Nagyobb összegben fogadok rá, hogy ezt a filmet soha egyetlen kereskedelmi TV műsorán sem fogjuk látni.
Kedves denevér! Sorolj már fel néhány országot, ahol a hazaihoz hasonló probléma a honosított szinkronhang kérdése!
Digitális fejlődés? Az nagyjából 1980-ban kezdődött. Milyen évszámot is írunk?
Márpedig egy üzletember nem tesz be olyan folyamatba pénzt, amiből nincs haszna.
Aki még nem hallotta a TV-ben egy-egy műsor végefőcím után hogy: "...a magyar szinkront a gipsz jakab filmstúdió készítette a DunaSat54Centrál megbízásából..."
az tényleg vegyen south park dvd-t ahhoz hogy szerinte eltartsa trey parkert és matt stonet
A témáról és erről a mondatodról ez jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=qUpkpTugak8
Érdekes, de kicsit fura a vita...
A kettőt azért szét kellene választani. A filmstúdió és a területi illetékes kiadók témakörét.
Ez nem csak Magyarországon probléma, mindenhol a világon.
Arról nem is beszélve hogy a fizikai adathordozók korszaka épp hanyatlóban van. A filmes részleg épp csatatér minden filmstúdiónál a digitális fejlődés miatt.
Az azért elég meredek gondolat menet, hogy azért nem készül szinkron mert nem vesznek az emberek videokorongot .
Az a gyártónak is érdeke, hogy eljusson minden nyelven az emberekhez a termék. Csak a mód alakul át.
A fejlődés miatt, és gazdaságilag is ki lesznek golyózva a másod , harmad kopasztó kiadók és kereskedők...
El kell jutnia a z emberekhez, hogy megvegyék a pókemberes alsónadrágot, jedi lovagos uzsonnás táskát is, stb....
Azért ez egy folyamat, 1 termék nem 3-6 hónap ciklusidejű, mozis bevételek után, a korongos terjesztésen kívül még bőven van élet gazdaságilag. Tv-s jogok, stb...
Aki még nem hallotta a TV-ben egy-egy műsor végefőcím után hogy: "...a magyar szinkront a gipsz jakab filmstúdió készítette a DunaSat54Centrál megbízásából..."
az tényleg vegyen south park dvd-t ahhoz hogy szerinte eltartsa trey parkert és matt stonet
-
Az hogy itthon globálisan a kultúra romlott és a művészeti irányzatok hanyatlanak az igénytelenség miatt és így a színész, szinkronszínész műfaj is felhígult , attól még készülhet igényes szinkron.
A probléma a pénz, ami nem a korongok vásárlói miatt nincsenek. Hanem a rabló forgalmazók és kereskedők miatt nem jut el elég pénz ahova kéne.
Idővel ez kiforr, és a végeredmény hasonló lesz mint a zenei, szoftver vonalon; pár év múlva harmadannyiért veszed meg ugyanazt és a különböző szinkronstúdiókhoz is több pénz kerül.
A filmgyártókról nem is beszélve.
Addig viszont sötét évek várnak országunkra, a technológia és fogyasztási szokások elmaradottsága miatt. De ez csak idő kérdése.
-
Ha 10x annyi korongos adathordozó fogyna akkor is elkerülhetetlen lenne a digitális fejlődés. Ennek ez az ára, van ahol 1-2 év, és van ahol több. Sajnos nálunk ebből lazán lesz legalább 5-6 év...
Már most is fut pár netestéka exkluzív mozi, és folyamatosan szerződnek le a filmstúdiók és lehet hogy moziban sem mutatják be ezeket.
Ma pár ezer forintért lehet venni DVD, BR lejátszókat, pár év múlva a netes tékás kliens dobozokat fogják majdnem ingyen osztogatni.
Ezen ne lepődjön meg senki...
-
Nekem kispénzű filmrajongóként ráadásul szinte mind1 mikor nézek meg egy filmet. Annyira nem zavar ha a mozipremier után fél-egy-kettő évvel nyújt szórakozást.
Fizetni fizetnék érte, de nem ennyit és nem a mai módon. De ezt aki átgondolja hogy egy 6000 forintos lemez után hány forint kerül az alkotói oldalra az örül a változásnak.
Egy könyvet sem egyszer olvas el az ember, és azt sem a divat szerint veszi először a kezébe ahogy kiadják...
Sicario szerintem is jó film 10 /7
Mi köze a nyilvánvaló technikai fejlődésnek, ahhoz, h többé ne vegyünk semmilyen filmet. A fejlődés szűkségszerű, képzeld el ha megállunk a VHS szintjén. Akkor meg az fájna, h mi a retket csinálnak 30 éve. Vegyünk egy másik példát, mi elértelme milliókat kidobni az ablakon egy kocsi tuningért mikor 10 év múlva semmit sem fog érni az új modellhez képest. A BD-t most válltjàk UHD BD-re, mégsem zavar. Jobb minőségüek lesznek az új filmek. Ezért nem fogok majd haragudni az Avatar vagy Prometheus 2-re. Többet kapok majd? Igen, akkor mi a gond? A gyártók nem nyugodtak bele, Cinavia, nincs már a mindent tudó nagy kánaán a média játékosoknál. Szépen megfogta a Popcorn-t és a Dune-t is.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1171
Ez tény több ezres gyűjtemény kizárt, h egyformán kiemelkedő jó filmből álljon. Végig jártam a DVD hős korszakát. Mint ahogy láttam a 200, és 500 forintos zs kategóriás filmek kosarában nyakig beásott embereket is. Halom szám vitték a sok semmire sem való filmet. Ezek voltak a nagyon nagy gyűjtők, mind1 mit csak legyen egyre nagyobb a " gyűjtemény " Akkor is volt olyan ismerősöm akinek írott DVD-ből vagy 4e. darab volt az ágy alatt egy hatalmas kofferben. A 4e. filmből jó ha volt 200 tényleg jó film. Ez nem fikázás, egyszerűen a nagy számok törvénye. Na jó egy Dallas vagy 60 lemez Milyen stílusra, elmondom az én meglátásomat, ahogy te a tiédet. Neked fáj az én véleményem, nekem a te hozzá állásod. Ettől függetlenül nem akadok ki ezen. Laza eszmecsere, még ha savanykás is kissé a szőlő mindkettőnknek.
Persze, nincs harag.
Ha évi pàr filmet néznék mondanàm, hogy megveszem, de màr értelme sem lenne, dvd màr haló félbe van, ezt mindenki tudja, médiajàtszók vannak.
Arra meg valahogyan nem kapni eredeti filmet, ez van, ebbe màr a gyártók is belenyugodtak.
Ezért nem értettelek, de mindegy.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- 4you
- V.I.P.

Ez tény több ezres gyűjtemény kizárt, h egyformán kiemelkedő jó filmből álljon. Végig jártam a DVD hős korszakát. Mint ahogy láttam a 200, és 500 forintos zs kategóriás filmek kosarában nyakig beásott embereket is. Halom szám vitték a sok semmire sem való filmet. Ezek voltak a nagyon nagy gyűjtők, mind1 mit csak legyen egyre nagyobb a " gyűjtemény " Akkor is volt olyan ismerősöm akinek írott DVD-ből vagy 4e. darab volt az ágy alatt egy hatalmas kofferben. A 4e. filmből jó ha volt 200 tényleg jó film. Ez nem fikázás, egyszerűen a nagy számok törvénye. Na jó egy Dallas vagy 60 lemez
díszdobozos filmjei vannak, keresztapa, casino, és társai, persze van köztük kisebb név is, de sokan örülnének még ma is azoknak a lomoknak,hiába a díszdoboz., csak lom lett, nem nézi őket.
Akkor sem értettem miért vette őket...és még a mai napig sem értem.. beigazolódott, hogy nem kellett volna erőltetni, a dvd korszaknak vége.
Rendszer:
Na figyelj ide, örülnél te azoknak a filmemknek, és itt sokan mások is!
Ne fikázz,légyszíves.
erre a stílusra már nem vagyok vevő, a fikázást nem szeretem, látatlanban meg pláne.
Ez tény több ezres gyűjtemény kizárt, h egyformán kiemelkedő jó filmből álljon. Végig jártam a DVD hős korszakát. Mint ahogy láttam a 200, és 500 forintos zs kategóriás filmek kosarában nyakig beásott embereket is. Halom szám vitték a sok semmire sem való filmet. Ezek voltak a nagyon nagy gyűjtők, mind1 mit csak legyen egyre nagyobb a " gyűjtemény " Akkor is volt olyan ismerősöm akinek írott DVD-ből vagy 4e. darab volt az ágy alatt egy hatalmas kofferben. A 4e. filmből jó ha volt 200 tényleg jó film. Ez nem fikázás, egyszerűen a nagy számok törvénye. Na jó egy Dallas vagy 60 lemez Milyen stílusra, elmondom az én meglátásomat, ahogy te a tiédet. Neked fáj az én véleményem, nekem a te hozzá állásod. Ettől függetlenül nem akadok ki ezen. Laza eszmecsere, még ha savanykás is kissé a szőlő mindkettőnknek.
- 4you
- V.I.P.

Szerintem ez egy meddő vita, ami lassan átcsap személyeskedésbe. Tegyünk hát pontot a végére MOST, ha javasolhatom!
Ki kezdte a személyeskedést, az indulatot? én nem tudom, de iúgy látszik, mindig van egy feltúrbózott ügyeletes.
Rendszer:
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9851
Szerintem ez egy meddő vita, ami lassan átcsap személyeskedésbe. Tegyünk hát pontot a végére MOST, ha javasolhatom!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- 4you
- V.I.P.

Tudod, aki annak idején több ezres DVD gyűjteményt halmozott fel, az nem volt túl elmés. Egyrészt mert minden sz@rt felvásárolt, igazán jó film a töredéke volt a darabszámból. Így saját magának köszönheti a sok lomot. Annak idején ott voltak a tékák a szelektálásra. Akkor is szerettem a filmeket, de nem volt egy valag sz@rom otthon. Ma is használom a tötikét szelektálásra téka híján, amit kedvelek és többször nézős azt megveszem ma is. Persze mivel évente 4-5 ilyen filmnél nincs több, így nem gyűlt fel 1000 kacat a polcokon. Józan ész ehhez is szűkséges, mint bármihez. A DVD hőskorában egyfajta verseny volt az emberek közt, h nekem több van, mint a szomszédnak, így minden lom filmet megvettek, csak minél több legyen. A lelkesség, pont, h nem a darabszámon múlik.
Na figyelj ide, örülnél te azoknak a filmemknek, és itt sokan mások is!
Ne fikázz,légyszíves.
erre a stílusra már nem vagyok vevő, a fikázást nem szeretem, látatlanban meg pláne.
Rendszer:
130 db, az nem sok, ha ennyire lelkes vagy, több ezrenek kéne lenni, képzeld, nekem van személyes ismerősöm(testvérem) akinek 1500 db eredeti filmje van, (kis keresetből)
Nem mondom, hogy megbánta, hogy ennyit áldozott rá, mert mostanra csak nyűg, lom, pórfogó, pedig elég durva minőségűek.
már dvd-je sincs. á, hagyjuk, hosszú ez.
Tudod, aki annak idején több ezres DVD gyűjteményt halmozott fel, az nem volt túl elmés. Egyrészt mert minden sz@rt felvásárolt, igazán jó film a töredéke volt a darabszámból. Így saját magának köszönheti a sok lomot. Annak idején ott voltak a tékák a szelektálásra. Akkor is szerettem a filmeket, de nem volt egy valag sz@rom otthon. Ma is használom a tötikét szelektálásra téka híján, amit kedvelek és többször nézős azt megveszem ma is. Persze mivel évente 4-5 ilyen filmnél nincs több, így nem gyűlt fel 1000 kacat a polcokon. Józan ész ehhez is szűkséges, mint bármihez. A DVD hőskorában egyfajta verseny volt az emberek közt, h nekem több van, mint a szomszédnak, így minden lom filmet megvettek, csak minél több legyen. A lelkesség, pont, h nem a darabszámon múlik. A 130 az BD, és nem DVD. Gondold el képes voltam megvenni a Vissza a jövőbe sorozatot digipakkba BD is, holott megvolt DVD-n. Megtettem volna az Indy sorozattal is, ha nem ebben a kis országban élnénk, és kiadták volna itthon.
- 4you
- V.I.P.

Nem tudom mennyit ér, sok az extra kiadvány 130 db környékén járok. A minőség úgy jön ide, h ebből indult, miért nincs minőségi magyar hang, ezért nincs, mert sok a spúr aki pár ezret is sajnál az amúgy szeretett hobbijának az alapanyagára kiadni. A moziban csámcsognak, telefonálnak, és drága is. A lemez szintén drága, és 1960-ban amúgy is sokat vettem, ezért többé nem veszek. Na nem nem nézek, hanem nem veszek.
130 db, az nem sok, ha ennyire lelkes vagy, több ezernek kéne lenni,(gonosz vgayok)? nekem van személyes ismerősöm(testvérem) akinek 1500 db eredeti filmje van, (kis keresetből)
Nem mondom, hogy megbánta, hogy ennyit áldozott rá, mert mostanra csak nyűg, lom, pórfogó, pedig elég durva minőségűek.
már dvd-je sincs. á, hagyjuk, hosszú ez.
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.

Ne haragudj,de nagyon sokan vagyunk, akik többször is megnézik ugyanazt a filmet. Letöltöm, megnézem és ha olyannak találom, hogy máskor is szívesen megnézném vagy megmutatnám másnak, akkor megveszem lemezen. Főleg a zenés filmeket, zenészekről szóló filmeket vagy koncerteket. Biztosan nem olyan, mintha SACD - stereo felállásban hallgatnám, de számomra ez is tud egyfajta élményt nyújtani.
Nekem az pazarlás, hogy elmegyek a párommal moziba. Bekocsikázunk 30-40 perc, nasi, innivaló, jegy, majd visszakocsikázunk. Ez jóval több, mint 5e forint és 1 alkalom az egész. Ha megveszem a filmet, akkor akármikor ott lesz a polcomon. Természetesen elmegyünk néha moziba is, mert más a feeling, csak a kinek mi a pazarlás kategória. (peace)
Ne haragudj,de nagyon sokan vagyunk, akik többször is megnézik ugyanazt a filmet. Letöltöm,
Itt ilyeneket nem mondj, mert megbilincselnek.
Rendszer:
Minőségibb anyagot? ez hogy jön ide?
De most komolyan, neked mi bajod van ?
Elmondod?
Az a bajod, hogy nem veszek eredeti filmet?
Mi közöd hozzá?
Belelátsz a pénztárcámba, az anyagi helyzetembe?
Neked hány eredeti filmed van otthol, és az mennyibe került kb?
elárulod?
Nem tudom mennyit ér, sok az extra kiadvány 130 db környékén járok. A minőség úgy jön ide, h ebből indult, miért nincs minőségi magyar hang, ezért nincs, mert sok a spúr aki pár ezret is sajnál az amúgy szeretett hobbijának az alapanyagára kiadni. A moziban csámcsognak, telefonálnak, és drága is. A lemez szintén drága, és 1960-ban amúgy is sokat vettem, ezért többé nem veszek. Na nem nem nézek, hanem nem veszek.
Nem.
De elvárnám, hogy valami rendes minőséget kapjak a pénzemért. Vacakért pedig nem fizetek senkinek. Előbb a kiadóknak kell lépniük, mert ha ilyet megvesznek az emberek, ők azt hiszik, hogy jó így a népnek.
De ez egy meddő vita, amivel két havonta hergeljük egymást.
Ők már nem tudnak miből lépni, ma idehaza kín keserves kiadással foglalkozni. Mit gondolsz miért jönnek mennek a kiadók össze - vissza, ha kicsit követed őket, akkor láthatod, h micsoda kavarás van. És nem azért mert fényesen teljesítenek. Mit gondolsz a Disney milyen BD eladásokat produkálhatott, ha azt mondta bezárja a bazárt. Egy Disney, ugye nem kell sorolnom milyen címek tartoznak hozzájuk, mind mese, mind film tekintetében. Néha ezen is el kéne gondolkodni, legalább is érdemes lenne.
- 4you
- V.I.P.

Tudod, ez egy utazás és néha felfedezek benne új dolgokat.
csak nem a német dokumentum filmekről van szó!?
Rendszer: