Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1141
Tudod, aki annak idején több ezres DVD gyűjteményt halmozott fel, az nem volt túl elmés. Egyrészt mert minden sz@rt felvásárolt, igazán jó film a töredéke volt a darabszámból. Így saját magának köszönheti a sok lomot. Annak idején ott voltak a tékák a szelektálásra. Akkor is szerettem a filmeket, de nem volt egy valag sz@rom otthon. Ma is használom a tötikét szelektálásra téka híján, amit kedvelek és többször nézős azt megveszem ma is. Persze mivel évente 4-5 ilyen filmnél nincs több, így nem gyűlt fel 1000 kacat a polcokon. Józan ész ehhez is szűkséges, mint bármihez. A DVD hőskorában egyfajta verseny volt az emberek közt, h nekem több van, mint a szomszédnak, így minden lom filmet megvettek, csak minél több legyen. A lelkesség, pont, h nem a darabszámon múlik.
Na figyelj ide, örülnél te azoknak a filmemknek, és itt sokan mások is!
Ne fikázz,légyszíves.
erre a stílusra már nem vagyok vevő, a fikázást nem szeretem, látatlanban meg pláne.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
130 db, az nem sok, ha ennyire lelkes vagy, több ezrenek kéne lenni, képzeld, nekem van személyes ismerősöm(testvérem) akinek 1500 db eredeti filmje van, (kis keresetből)
Nem mondom, hogy megbánta, hogy ennyit áldozott rá, mert mostanra csak nyűg, lom, pórfogó, pedig elég durva minőségűek.
már dvd-je sincs. á, hagyjuk, hosszú ez.
Tudod, aki annak idején több ezres DVD gyűjteményt halmozott fel, az nem volt túl elmés. Egyrészt mert minden sz@rt felvásárolt, igazán jó film a töredéke volt a darabszámból. Így saját magának köszönheti a sok lomot. Annak idején ott voltak a tékák a szelektálásra. Akkor is szerettem a filmeket, de nem volt egy valag sz@rom otthon. Ma is használom a tötikét szelektálásra téka híján, amit kedvelek és többször nézős azt megveszem ma is. Persze mivel évente 4-5 ilyen filmnél nincs több, így nem gyűlt fel 1000 kacat a polcokon. Józan ész ehhez is szűkséges, mint bármihez. A DVD hőskorában egyfajta verseny volt az emberek közt, h nekem több van, mint a szomszédnak, így minden lom filmet megvettek, csak minél több legyen. A lelkesség, pont, h nem a darabszámon múlik. A 130 az BD, és nem DVD. Gondold el képes voltam megvenni a Vissza a jövőbe sorozatot digipakkba BD is, holott megvolt DVD-n. Megtettem volna az Indy sorozattal is, ha nem ebben a kis országban élnénk, és kiadták volna itthon.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- 4you
- V.I.P.
Nem tudom mennyit ér, sok az extra kiadvány 130 db környékén járok. A minőség úgy jön ide, h ebből indult, miért nincs minőségi magyar hang, ezért nincs, mert sok a spúr aki pár ezret is sajnál az amúgy szeretett hobbijának az alapanyagára kiadni. A moziban csámcsognak, telefonálnak, és drága is. A lemez szintén drága, és 1960-ban amúgy is sokat vettem, ezért többé nem veszek. Na nem nem nézek, hanem nem veszek.
130 db, az nem sok, ha ennyire lelkes vagy, több ezernek kéne lenni,(gonosz vgayok)? nekem van személyes ismerősöm(testvérem) akinek 1500 db eredeti filmje van, (kis keresetből)
Nem mondom, hogy megbánta, hogy ennyit áldozott rá, mert mostanra csak nyűg, lom, pórfogó, pedig elég durva minőségűek.
már dvd-je sincs. á, hagyjuk, hosszú ez.
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Ne haragudj,de nagyon sokan vagyunk, akik többször is megnézik ugyanazt a filmet. Letöltöm, megnézem és ha olyannak találom, hogy máskor is szívesen megnézném vagy megmutatnám másnak, akkor megveszem lemezen. Főleg a zenés filmeket, zenészekről szóló filmeket vagy koncerteket. Biztosan nem olyan, mintha SACD - stereo felállásban hallgatnám, de számomra ez is tud egyfajta élményt nyújtani.
Nekem az pazarlás, hogy elmegyek a párommal moziba. Bekocsikázunk 30-40 perc, nasi, innivaló, jegy, majd visszakocsikázunk. Ez jóval több, mint 5e forint és 1 alkalom az egész. Ha megveszem a filmet, akkor akármikor ott lesz a polcomon. Természetesen elmegyünk néha moziba is, mert más a feeling, csak a kinek mi a pazarlás kategória. (peace)
Ne haragudj,de nagyon sokan vagyunk, akik többször is megnézik ugyanazt a filmet. Letöltöm,
Itt ilyeneket nem mondj, mert megbilincselnek.
Rendszer:
Minőségibb anyagot? ez hogy jön ide?
De most komolyan, neked mi bajod van ?
Elmondod?
Az a bajod, hogy nem veszek eredeti filmet?
Mi közöd hozzá?
Belelátsz a pénztárcámba, az anyagi helyzetembe?
Neked hány eredeti filmed van otthol, és az mennyibe került kb?
elárulod?
Nem tudom mennyit ér, sok az extra kiadvány 130 db környékén járok. A minőség úgy jön ide, h ebből indult, miért nincs minőségi magyar hang, ezért nincs, mert sok a spúr aki pár ezret is sajnál az amúgy szeretett hobbijának az alapanyagára kiadni. A moziban csámcsognak, telefonálnak, és drága is. A lemez szintén drága, és 1960-ban amúgy is sokat vettem, ezért többé nem veszek. Na nem nem nézek, hanem nem veszek.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nem.
De elvárnám, hogy valami rendes minőséget kapjak a pénzemért. Vacakért pedig nem fizetek senkinek. Előbb a kiadóknak kell lépniük, mert ha ilyet megvesznek az emberek, ők azt hiszik, hogy jó így a népnek.
De ez egy meddő vita, amivel két havonta hergeljük egymást.
Ők már nem tudnak miből lépni, ma idehaza kín keserves kiadással foglalkozni. Mit gondolsz miért jönnek mennek a kiadók össze - vissza, ha kicsit követed őket, akkor láthatod, h micsoda kavarás van. És nem azért mert fényesen teljesítenek. Mit gondolsz a Disney milyen BD eladásokat produkálhatott, ha azt mondta bezárja a bazárt. Egy Disney, ugye nem kell sorolnom milyen címek tartoznak hozzájuk, mind mese, mind film tekintetében. Néha ezen is el kéne gondolkodni, legalább is érdemes lenne.
- 4you
- V.I.P.
Tudod, ez egy utazás és néha felfedezek benne új dolgokat.
csak nem a német dokumentum filmekről van szó!?
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Ne haragudj,de nagyon sokan vagyunk, akik többször is megnézik ugyanazt a filmet. Letöltöm, megnézem és ha olyannak találom, hogy máskor is szívesen megnézném vagy megmutatnám másnak, akkor megveszem lemezen. Főleg a zenés filmeket, zenészekről szóló filmeket vagy koncerteket. Biztosan nem olyan, mintha SACD - stereo felállásban hallgatnám, de számomra ez is tud egyfajta élményt nyújtani.
Nekem az pazarlás, hogy elmegyek a párommal moziba. Bekocsikázunk 30-40 perc, nasi, innivaló, jegy, majd visszakocsikázunk. Ez jóval több, mint 5e forint és 1 alkalom az egész. Ha megveszem a filmet, akkor akármikor ott lesz a polcomon. Természetesen elmegyünk néha moziba is, mert más a feeling, csak a kinek mi a pazarlás kategória. (peace)
Nem haragszom, nem vagyunk egyformák.
Nem értem mit lehet nézni egy filmen, egyszer megnézem és kész, de ez mindenkinek szíve joga!
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Ebben a formában még gázzab a történeted. A filmeket szereted, megnézel egy rakást a lényeg, h névlegesen is sajnálsz rá mondjuk évente 20e.-et, na itt magyar valóság. Menj a kiadók ajtaját verni, h márpedig te igényesebb, és minőségibb anyagot szeretnél, mert bizony nagy étvágyad van. Szomorú, nagyon szomorú, h így vélekedsz.
Minőségibb anyagot? ez hogy jön ide?
De most komolyan, neked mi bajod van ?
Elmondod?
Az a bajod, hogy nem veszek eredeti filmet?
Mi közöd hozzá?
Belelátsz a pénztárcámba, az anyagi helyzetembe?
Neked hány eredeti filmed van otthol, és az mennyibe került kb?
elárulod?
Rendszer:
Nem vagyunk egyformák!
koncertet többszőr megnézek, de egy filmet? vagy várjátok, hátha most mást láttok? Most ez komoly?
Tudod, ez egy utazás és néha felfedezek benne új dolgokat.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Komolyan azt gondolod, hogy a BR eladások hatalmasat lendülnének Magyarországon, ha jobb minőségűek lennének a magyar hangsávok?
Nem.
De elvárnám, hogy valami rendes minőséget kapjak a pénzemért. Vacakért pedig nem fizetek senkinek. Előbb a kiadóknak kell lépniük, mert ha ilyet megvesznek az emberek, ők azt hiszik, hogy jó így a népnek.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Komolyan azt gondolod, hogy a BR eladások hatalmasat lendülnének Magyarországon, ha jobb minőségűek lennének a magyar hangsávok?
Nem.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Mert ki néz meg kétszer háromszor egy filmet? ez elég morbid, pazarlás, ostobaság!
Mert ki néz meg kétszer háromszor egy filmet? ez elég morbid, pazarlás, ostobaság!
Évente 4 film? Hol élsz ember! Naponta nézek annyit, de most komolyan.
2000-ben naponta vettem eredeti filmeket, aztán leálltam, hogy miért?
Több oka van, nem ér meg egy egyszeri film megnézése 5000-forintot.
Utána mit kezdjek vele? csak pórfogó..
De tudod mit! ne nézzek évente ,csak 100-filmet, ami nem sok.de így is évente fél millió.
Lehet van aki megteheti, ha te igen, örülj neki,én sajnos nem, és nem csak én vagyok így vele.
De, akinek van erre pénze, nem fogom visszatartani, szaladjon, vegye meg az összes még kapható filmet.
Tudod mit, örülök, hogy nem 1000-ért dobálták hozzám, mert most fizethetnék az elszállításáért.
Ebben a formában még gázzab a történeted. A filmeket szereted, megnézel egy rakást a lényeg, h névlegesen is sajnálsz rá mondjuk évente 20e.-et, na itt magyar valóság. Menj a kiadók ajtaját verni, h márpedig te igényesebb, és minőségibb anyagot szeretnél, mert bizony nagy étvágyad van. Szomorú, nagyon szomorú, h így vélekedsz. Én sem veszek meg minden filmet, bár nem is nézek meg minden szemetet.
- 4you
- V.I.P.
Azért nem minden filmet egyszer néz meg az ember! Amiket megveszek azokat többször is. (azért veszem őket)
Nem vagyunk egyformák!
koncertet többszőr megnézek, de egy filmet? vagy várjátok, hátha most mást láttok? Most ez komoly?
Rendszer:
Azért nem minden filmet egyszer néz meg az ember! Amiket megveszek azokat többször is. (azért veszem őket)
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- 4you
- V.I.P.
Az a baj tényleg nem érted, illetve nem akarod. Ilyen alapon fodrászhoz se menj, mert ma levágják, holnap meg újra kell. Vagy mond meg a fodrásznak, h neked ez csak 200-at ér, mert te ennyire taksálod. Nem fordultam ki, de olcsó nekem ez a kifogás. Az aláírásodat elnézve nem hiszem, h földhöz verne évente 4 film. De pl. rengeteg cím kapható 1500 forintért, vagy 2000-ért, eltelik két hónap és az 5000 film már olcsóbb. Kifogás kifogás kifogás..............
Évente 4 film? Hol élsz ember! Naponta nézek annyit, de most komolyan.
2000-ben naponta vettem eredeti filmeket, aztán leálltam, hogy miért?
Több oka van, nem ér meg egy egyszeri film megnézése 5000-forintot.
Utána mit kezdjek vele? csak pórfogó..
De tudod mit! ne nézzek évente ,csak 100-filmet, ami nem sok.de így is évente fél millió.
Lehet van aki megteheti, ha te igen, örülj neki,én sajnos nem, és nem csak én vagyok így vele.
De, akinek van erre pénze, nem fogom visszatartani, szaladjon, vegye meg az összes még kapható filmet.
Tudod mit, örülök, hogy nem 1000-ért dobálták hozzám, mert most fizethetnék az elszállításáért.
Rendszer:
Bocs, nem értem miért fordulsz ki magadból?
Én csak azt szerettem volna mondani, hogy jobb lett volna, ha olcsóbban lehet eredeti filmet venni, de mivel nem, így nem kell csodálkozni, azon, ami mostanság van.
De most komolyan, megveszek 5000-ért egy filmet, megnézem, és ennyi?megérte? nem hiszem...
Az a baj tényleg nem érted, illetve nem akarod. Ilyen alapon fodrászhoz se menj, mert ma levágják, holnap meg újra kell. Vagy mond meg a fodrásznak, h neked ez csak 200-at ér, mert te ennyire taksálod. Nem fordultam ki, de olcsó nekem ez a kifogás. Az aláírásodat elnézve nem hiszem, h földhöz verne évente 4 film. De pl. rengeteg cím kapható 1500 forintért, vagy 2000-ért, eltelik két hónap és az 5000 film már olcsóbb. Kifogás kifogás kifogás..............
- 4you
- V.I.P.
10éve, 5 éve, 3 éve vettél másik autót, miért nem akarsz innentől örökre ingyen? Egy dolog miatt, mert autót lopni nehezebb. Remélem érthető a hasonlat, azért mert valaki X összeget költött a 80-as 90s 2000s években annak mi köze egy 2015 film megvásárlásához, vagy egy mozijegy kifizetéséhez? Bírom az ilyen önnyugtató, nyilvánvalóan önigazoló, de marha gyenge lábakon álló magyarázatokat.
Bocs, nem értem miért fordulsz ki magadból?
Én csak azt szerettem volna mondani, hogy jobb lett volna, ha olcsóbban lehet eredeti filmet venni, de mivel nem, így nem kell csodálkozni, azon, ami mostanság van.
De most komolyan, megveszek 5000-ért egy filmet, megnézem, és ennyi?megérte? nem hiszem...
A mozi az más, az szerintem még most is elfogadható árban van, ott legalább kapok egy szolgáltatást, nem otthon nézem a filmet, amit megvettem 5000-ért, és egyszer megnézem, és mehet a kukába,? Mert ki néz meg kétszer háromszor egy filmet? ez elég morbid, pazarlás, ostobaság!
Rendszer:
Komolyan azt gondolod, hogy a BR eladások hatalmasat lendülnének Magyarországon, ha jobb minőségűek lennének a magyar hangsávok? A többségnek már a DVD is bőségesen elég volt minőségre, BR-ról a magyar családok túlnyomó többsége még csak nem is hallott, igényük sincs rá. A torrenten is a 720p anyagokat töltik legtöbben, hiába van ott mellette a BR RIP.
Szerintem a minőség adott volt a folyamat elején, a magyar szinkron világhírű volt a 80-as években, itt is többen említettek etalonként régi szinkronizált filmeket. A DVD korszak lecsengésével és a torrent teljhatalmának beköszöntével a kiadóknak már nem éri meg szinkronizálni a filmeket. BR lemezt alig páran vesznek rendszeresen, arra nem lehet üzletet építeni. A szinkron többmilliós kiadás, a bevétel meg pár százezer Ft, aminek egy része bejön magyar hang nélkül is. Amit ingyen is meg lehet szerezni, azért nem fizet a magyar, de a minőséget persze elvárja.
Legalább van aki látja, és érti is. A sors iróniája, h olyanok sajnálják az esetenként 1500 - 6000 forintot egy BR-re akinek több millás cucca van otthon. És itt jön a képbe az utolsó mondatod.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Európában Magyarország az egyik olyan ország, ahol a valamely idegen nyelvet beszélők aránya a legkisebb az EU-ban. A felmérések szerint egyre nő a (funkcionális) analfabéták száma. Közben a feliratokat ingyen és bérmentve készítik a rajongók és a megszállottak azokhoz a filmekhez és sorozatokhoz (jól láttam szigony fórumtárs nevét a True Detective második évadának feliratozói között?), melyek soha nem fognak eljutni magyar TV-adóra, soha nem jelennek meg magyarul.
ezzel totál egyetértek. ismerősi köröm jelentős része a bugaci istennek se nézne filmet felirattal, vagy anélkül, csak szinkron. aztán nekem rinyálnak, hogy nem megy az angol. Fiatal 20-30 körüli emberekről van szó, akiknek még akár a munkaerőpiacon is előny lehetne egy nyelvtudás. 4év középsulis angol (nem) tanítás után kb. megmukkanni nem tudtam. minden filmet angolul néztem, sokszor figyeltem is mit mondanak és mi mit jelent. valamint sokat játszottam külföldiekkel mikrofonnal. pár év múlva sikeres nyelvvizsgát tettem, és közben úgy tanultam nyelvet, hogy minden percét élveztem. Sokan még a főiskolás éveik végén úgy vannak, hogy se németül, se angolul nem tudnak. az ilyenek mit akarnak utána a munkaerőpiacon? külföldi ismerőseim is rendszeresen panaszkodnak, hogy mikor ide jön nagyon nehezen érteti meg magát, mert alig beszél idegen nyelvet valaki....
amúgy nem vagyok a szinkron ellen. némely film még jobban tetszik, mint angolul. star wars pl. de a gyűrűk ura, mátrix szinkronját is csípem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11027
- Kapcsolat:
Régi lemez?
Ilyenért ne csodálkozz(anak), hogy nem fizet(n)ek. Ha volna minőség, akkor talán többen megvenné(n)k.
Komolyan azt gondolod, hogy a BR eladások hatalmasat lendülnének Magyarországon, ha jobb minőségűek lennének a magyar hangsávok? A többségnek már a DVD is bőségesen elég volt minőségre, BR-ról a magyar családok túlnyomó többsége még csak nem is hallott, igényük sincs rá. A torrenten is a 720p anyagokat töltik legtöbben, hiába van ott mellette a BR RIP.
Szerintem a minőség adott volt a folyamat elején, a magyar szinkron világhírű volt a 80-as években, itt is többen említettek etalonként régi szinkronizált filmeket. A DVD korszak lecsengésével és a torrent teljhatalmának beköszöntével a kiadóknak már nem éri meg szinkronizálni a filmeket. BR lemezt alig páran vesznek rendszeresen, arra nem lehet üzletet építeni. A szinkron többmilliós kiadás, a bevétel meg pár százezer Ft, aminek egy része bejön magyar hang nélkül is. Amit ingyen is meg lehet szerezni, azért nem fizet a magyar, de a minőséget persze elvárja.
Eleinte a 2000-évek elején, én is képes voltam kiadni 4000-5000-forintot eredeti dvd lemezért, egy jó filmért, de ez nem sokáig tartott.
Szerintem pofáátlan árakért árulták őket, max 1000-forintot lett volna szabad elkérni értük.
egy filmet egyszer megnéz az ember, a család, ki ad érte ennyi pénzt, vicc az egész..főleg, hogy ingyen letőlthetőek..
10éve, 5 éve, 3 éve vettél másik autót, miért nem akarsz innentől örökre ingyen? Egy dolog miatt, mert autót lopni nehezebb. Remélem érthető a hasonlat, azért mert valaki X összeget költött a 80-as 90s 2000s években annak mi köze egy 2015 film megvásárlásához, vagy egy mozijegy kifizetéséhez? Bírom az ilyen önnyugtató, nyilvánvalóan önigazoló, de marha gyenge lábakon álló magyarázatokat.
Európában Magyarország az egyik olyan ország, ahol a valamely idegen nyelvet beszélők aránya a legkisebb az EU-ban. A felmérések szerint egyre nő a (funkcionális) analfabéták száma. Közben a feliratokat ingyen és bérmentve készítik a rajongók és a megszállottak azokhoz a filmekhez és sorozatokhoz (jól láttam szigony fórumtárs nevét a True Detective második évadának feliratozói között?), melyek soha nem fognak eljutni magyar TV-adóra, soha nem jelennek meg magyarul. Szerintem - hogy én is feltegyem a régi lemezt - el kellene már felejteni a szinkront, úgy ahogy van. Az egyik leghatékonyabb nyelvtanulási lehetőségtől (ennél hatékonyabb már csak a szerelem ) fosztjuk meg magunkat.
Én azon dühöngök, hogy a digitális TV-adások hangját sem lehet mindig az eredetire állítani. Hamarosan megszűnik a BBC Entertainment (az egyetlen adó szinte, amit a Classicán és a Mezzón kívül nézek). És még sorolhatnám, hogy mi bajom van. De a szinkron hiánya vagy silány mivolta miatt elégedetlenkedni???
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
USA-ban a Walmart-ban ha visszavitted a régi DVD-ket Bluray-ra cserélték fillérekért, ez is egy hozzáállás, de a lemezkorszaknak vége van. Már kizárólag csak a gyüjtők vesznek ilyesmit.
A mai fiatal generáció zenéért filmért soha nem fog pénzt adni, az öregebbek meg megunták az örökös formátumháborút és hogy mindent mindig cserélni kell mert jön a szebb jobb.
Az eredeti DVD-im csak porosodnak, de egyenlőre még nem dobtam ki, mindegyik megvan bluray rip-ben, csak fölösleges porfogó.
- 4you
- V.I.P.
Eleinte a 2000-évek elején, én is képes voltam kiadni 4000-5000-forintot eredeti dvd lemezért, egy jó filmért, de ez nem sokáig tartott.
Szerintem pofáátlan árakért árulták őket, max 1000-forintot lett volna szabad elkérni értük.
egy filmet egyszer megnéz az ember, a család, ki ad érte ennyi pénzt, vicc az egész..főleg, hogy ingyen letőlthetőek..
Rendszer: