Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Sci-fi őrülteknek érdekes lehet.
Szimpatikusan egyedi látvány, egy még szimpatikusabb, hogy is mondjam...meglehetősen igéző tekintetű menyecskével a központban.
Sziasztok!
Ezt az alkotást hol lehet "megtalálni"?
Próbáltuk,de mindenhol a 2004-es film volt meg....
Köszi mindenkinek!!!
...Hova halad a világ? Mindegy csak zúzzanak minden hangszórón, magas bitrátával, 4-6-8K-s, színhelyes pixelekkel, megfelelő kontrasztal-fényerővel, de 100% -ig nulla történettel? Elég siralmas jövő elé nézünk.
A VHS vége felé és a DVD korszak elején remek filmek születtek, de az utóbbi időben sajnos egyre silányabbak.
A lényeggel egyetértek maximálisan.
Nem hiába ajánlgatom, amit ajánlgatok. Csak pár napot kell visszaolvasni, legutoljára ezt néztem pl. Annyit róla, hogy 65+-os szereplőkkel csinált Lynch bácsi egy filmet az élet olyan dolgairól, melyek sokaknak a legértékesebbek. Nincsenek csatajelenetek, nincs brutál LFE-sáv, mégis csak így egyszerűen...
És ez még érthető is, semmi megszokott "lincsesség" nincs benne: The Straight story
Ezt is javaslom egyszer megnézni (a többi Lynch-filmet úgyis többször fogja, aki elkezdi...) Az trailer-e jól szemlélteti, mire számíthatunk (a film ugyanez szépen lassan kibontva).
https://www.youtube.com/watch?v=lZmSElISMfQ
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Még nem láttuk, de én is aggódom, hogy nem lesz több csak egy híján 20. Annyi megmentős meg szuperhősös film van manapság, hogy a SW semmivel sem fog kiemelkedni a tömegből.
Nyilván való, hogy a fanatikusokra építettek a film gyártók.
Köztudottan nem vagyok nagy SW rajongó,aki viszont évtizedek óta az,egyszerűen úgyis tetszik az új rész és kész.
Nekem sem a sztori sem a szereplők és a megjelenés sem volt sosem egetrengető,sőt inkább találtam bénának az egészet.
Az pedig hogy "hogy megvan csinálva" nem meglepő,hisz 2016-ot írunk,ezért manapság már minimum elvárás,hogy legyen látvány orgia.
14 évesen szerettem,mert az akkori színvonalhoz magasra tette a lécet,aztán ez idővel elmúlt.
Mára valóban rengeteg a sok fantasy és Sci-fi ,illetve az "összegyúrt" kópiák.Tömkelegével jönnek és fognak is.
...hát megvót a SW7.
Skaccok!
Ti, akik babákkal rakjátok tele a mozilukat nem érzitek úgy, hogy
ez tényleg a shitek között is egy megashit?
mondhatni ez már egy igazi shit(ek) bosszú(ja). --- sith-ek nélkül
Nulla story, durván nulla színészi játék, (játék?). Szánalmas.
SW egyetlen pozitívuma, hogy M. Brooks megcsinálhatta belőle a Spaceballs-t...
szigorúan szerintem.
(boccs Vuki)
Még nem láttuk, de én is aggódom, hogy nem lesz több csak egy híján 20. Annyi megmentős meg szuperhősös film van manapság, hogy a SW semmivel sem fog kiemelkedni a tömegből. Nyilván való, hogy a fanatikusokra építettek a film gyártók. A baba-műanyag kard-sisak-kép és egyéb filmes izéket gyűjtőket sosem fogják megérteni a nem gyűjtők mert másképp gondolkodunk. A SW alacsony repülése a Jedy vissza térrel kezdődött, és azóta sikerült minden egyes résszel alul múlni a magát a történetnek. Mi türelmesen megvárjuk míg a "kölcsönzőbe" megjelenik a 3D-s magyar szinkronos verzió, és amikor majd lesz kedvünk a SW-hoz majd megnézzük.
A házimozisták szemét, fülét tele tömi a film ipar hang-kép effektekkel, de NULLA történettel.
Olvasom a Betmen és a Szupermen(akit egyébként nem lehetne legyőzni még egy atom bombával sem/csak a kriptonittal /) csatájáról a negatív kritikát http://index.hu/kultur/cinematrix/2016/ ... y_kritika/
Nemrégiben írtam a Hangya Men-nel kapcsolatban, hogy lassan ott tartunk, hogy minden híres film-képregény hőst egy vászonra fognak összehozni. Akkoriban mérgemben azt írtam, hogy Hulk mellé, Dart Védert is beleteszik a következő részbe? Az is elképzelhető, hogy a tini Nindzsák is szerepelni fognak (legalább a Teknőc bábúk-babák is fogyi fognak)... Omg! Hova halad a világ? Mindegy csak zúzzanak minden hangszórón, magas bitrátával, 4-6-8K-s, színhelyes pixelekkel, megfelelő kontrasztal-fényerővel, de 100% -ig nulla történettel? Elég siralmas jövő elé nézünk.
A VHS vége felé és a DVD korszak elején remek filmek születtek, de az utóbbi időben sajnos egyre silányabbak.
A foci drukkerek tudják(legalább is remélem, hogy tudják), hogy szar a magyar foci, ennek ellenére minden mérkőzésen a lelátókon tombolnak. A baba gyüjtögetők a magyar foci rajongókra hasonlítanak. Nem érdekli őket, hogy alapjába véve értéktelen dologért rajonganak, csak rajonghassanak érte. Van aki úgy érzi, hogy valamiért rajongani kell. Énekesért, focistáért, zenekarért, filmért, de valamiért igen RAJONGANI KELL!
Nagyanyám pl. a kereszteket és a szentképeket gyűjtögette. Én valahogy nem lettem-vagyok gyűjtögető. Még azt a fránya pézt se tudom gyűjtögetni, meeeert tudom, hogy értéktelen, ezért mingyá elszórom ...
Jóvanna.
Érdemes megnézni? Nem bugyuta?
Ez az utolsó volt azt hiszem, de elég komor a hangulata, nem erre emlékeztem az első rész alapján.
Még jó, h bugyuta az eleje, gyakorlatilag gyermekként kezdődik a történet. Az utolsó részben, meg már fiatalemberekről van szó. Ahogy halad előre a történet, úgy lesz egyre komorabb, sötétebb. Fantasy, aki nem bírja a műfajt kár bele kezdenie. Én kedvelem a sorozatot, egy - két rész gyengébb, de összességében jól sikerült mind.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
...hát megvót a SW7.
Skaccok!
Ti, akik babákkal rakjátok tele a mozilukat nem érzitek úgy, hogy
ez tényleg a shitek között is egy megashit?
mondhatni ez már egy igazi shit(ek) bosszú(ja). --- sith-ek nélkül
Nulla story, durván nulla színészi játék, (játék?). Szánalmas.
SW egyetlen pozitívuma, hogy M. Brooks megcsinálhatta belőle a Spaceballs-t...
szigorúan szerintem.
(boccs Vuki)
Itt a tavaszi szünet, ezért azoknak akiknek rendelkeznek gyerekkel vagy gyerekekkel ajánlok két családi mozit.
Nálunk a gyerekeknek is nekünk is tetszettek.
Rocksuli- Jack Black-kel aki privátban is rockzenészkedik egy bandában.A filmben dögös zenék szólnak és a kölykökre a film szerintem motiváló hatással van, főleg ha valamilyen hangszeren esetleg még játszanak is. Mi bírjuk a palit, többször megnéztük már a filmet.
Nicolas az iskolában- Francia film ami nálam vígjátékban előnyt élvez.Nem tudom mások hogy vannak vele de én az olasz, francia vígjátékokat a stílusuk-humoruk miatt nagyon bírom.Ezen is jókat derültünk, simám többször megnézhető film.
Érdemes megnézni? Nem bugyuta?
Ez az utolsó volt azt hiszem, de elég komor a hangulata, nem erre emlékeztem az első rész alapján.
Engem elvarázsolt a HP egész világa. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy lesz egyre komorabb hangulatú a végkifejletig. Nagyon remélem, hogy ezt a világot nem hagyják veszni és a most beharangozott új filmen kívül is lesz még több varázsvilágos sztori is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sci-fi őrülteknek érdekes lehet.
Szimpatikusan egyedi látvány, egy még szimpatikusabb, hogy is mondjam...meglehetősen igéző tekintetű menyecskével a központban.
Lynch után egy kicsit komolyabb műbe néztem bele tegnap véletlen.
Egy kölcsön merevlemezen terpeszkedett az alkotás.
Harry Potter és a halál ereklyéi. (Regebben láttam azelső részt, de ott meg is állt a történet számomra.)
Jó szar, de szerintem a hangkeverése a legjobbak közöt van, ez miatt ajánlom. A hátterek rendesen munkára vannak fogva, a robbanások (Tonykának való rész ) durván szólnak. Tehát rendszertesztre kiváló a film.
Polcon van az összes rész. Rendszertesztre annyi film van, h 2 napot is itt ülhetne a kíváncsi hallgató.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Tegnap éjszaka a sztem legjobb Lynch film került vászonra, a Lost highway (Útvesztőben -1997!!!)
Citálok egy hozzászólást fenti linkes kommentekből: "Nagyszerű film, vagyis inkább zseniális. Többféle értelmezés gondolkodtató: sok filmet megnéz az ember és 20 perc után már nem is emlékszik semmire. A Lost Highway még évek múlva is hatással van az emberre. Lehet azon vitázni mennyire érthető, de aki Lynch filmtől 2 óra könnyed mozit vár az még a legjobb indulattal is vicces.
A Lost Highway talán az egyik kedvencem, mitől is..."
Annyiszor láttam már, hogy szomorúan konstatáltam, hogy kívülről megy az angol szöveg (ami nálam nagy dolog :-) A film egyszerűen tökéletes (sztori, szereplők, zene, képek stb.)
Ajánlom megnézni, de nem az a tipikus popcorn-zabálós családi film...
https://www.youtube.com/watch?v=1nKjO9QCSic
Egyetértek, szerintem is ez a legjobban sikerült (legszórakoztatóbb) filmje. Annyival egészíteném ki amit Tanczi írt, hogy minél hangosabban nézzétek. Minden Lynch filmnél, de ennél különösen fontos nemcsak a zseniális zene, de a zörejek-zajok is.Tehát hangerőt fel, ha máshogy nem megy, akkor fülessel. Meglepő és megrázó élmény lesz.
Remélem Béláim, hogy nem lett túltolva a Lynch melletti ágálás, de azt hiszem, ha van valami, amiről van értelme és érdemes is beszélni, az ő munkássága mindenképp az.
Manipulál, provokál, meghökkent, de bevon a játékba, és ez rohadt megbecsülendő szerintem a mai futószalag dömpingben.
Tegnap éjszaka a sztem legjobb Lynch film került vászonra, a Lost highway (Útvesztőben -1997!!!)
Citálok egy hozzászólást fenti linkes kommentekből: "Nagyszerű film, vagyis inkább zseniális. Többféle értelmezés gondolkodtató: sok filmet megnéz az ember és 20 perc után már nem is emlékszik semmire. A Lost Highway még évek múlva is hatással van az emberre. Lehet azon vitázni mennyire érthető, de aki Lynch filmtől 2 óra könnyed mozit vár az még a legjobb indulattal is vicces.
A Lost Highway talán az egyik kedvencem, mitől is..."
Annyiszor láttam már, hogy szomorúan konstatáltam, hogy kívülről megy az angol szöveg (ami nálam nagy dolog :-) A film egyszerűen tökéletes (sztori, szereplők, zene, képek stb.)
Ajánlom megnézni, de nem az a tipikus popcorn-zabálós családi film...
https://www.youtube.com/watch?v=1nKjO9QCSic
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Sokszor visszatérő momentum a filmjeiben, a kis függönyös, színpados jelenetek.
Vajon mi ennek az oka a mesternél?
Ez egy baromi jó kérdés. Mivel a film idő határos műfaj, Lynch is gyakran stilizál. A függöny elválaszt tereket (kint és bent), az átjárás lehetőségét adva világok közt. Talán a sokszor visszatérő színpad is ilyen illúzió, hogy mindaz a borzalom amit (a filmen) látsz, csak játék. Pedig nem. Vagy mégis? Nagyvonalúan felajánlva a döntés illúzióját a nézőnek.
Nem csodálom,akkoriban a Golan/Globus és hasonló B kategóriás ömleny filmek voltak a figyelem középontjában.A Twin Peaks annak a korszaknak szerintem komoly volt...
Jól látod, komoly (is) volt. Ugyanakkor az átlag amerikai akkor még nem tudott egy jóízűt röhögni a saját társadalmát alkotó egyének karikatúráján. Ez mára azért már megváltozott szerencsére.
- fodesz
- V.I.P.

Lett volna (és hamarosan lesz) folytatás, de irgalmatlanul nagyot bukott a sorozat annak idején Amerikában, ezért inkább csak abbahagyták...
Nem csodálom,akkoriban a Golan/Globus és hasonló B kategóriás ömleny filmek voltak a figyelem középontjában.A Twin Peaks annak a korszaknak szerintem komoly volt...
Apropó kis mell-nagy mell. A Twin Peaks ("Ikercsúcsok") cím állítólag onnan jön, hogy Lynch és Frost egy séta alkalmával látni véltek egy nőt, akinek teljesen egyforma volt a két melle.
Igen, voltak-vannak furcsa dolgai az "öregnek", de zseniális a pali. Bár lehet, hogy ez a két dolog együtt jár.
A folytatásra én is kíváncsi vagyok, elvileg a Mulholland is sorozatnak lett megálmodva, de a stúdió végül kihátrált.
A híd pedig tényleg az egyik legjobb sorozat.
-
Vendég
...ez olyan mint a kis mell- nagy mell dillema...
Apropó kis mell-nagy mell. A Twin Peaks ("Ikercsúcsok") cím állítólag onnan jön, hogy Lynch és Frost egy séta alkalmával látni véltek egy nőt, akinek teljesen egyforma volt a két melle.
-
Vendég
Twin Peaks igen, évtized óta ott figyel a dvd diszdobozos verzió, igaz már dvd-t nem tudok lejátszani..
Alig vártam esténként anno, de a végét mai napig nem értem teljesen..lehet meg kellene néznem öreg fejjel is.. még egyszer...
üdv.
Imi
Lett volna (és hamarosan lesz) folytatás, de irgalmatlanul nagyot bukott a sorozat annak idején Amerikában, ezért inkább csak abbahagyták...
Sokan gondolják Lynch-ről, hogy csapongó, minden szerkezetet nélkülöző filmeket csinál.
Arra hogy azért van benne tudatosság , itt egy példa. A jelentéktelennek induló-majd egyre súlyosbodó párbeszéd, a folyamatosan imbolygó kamerával, és az egyre hangosabb háttérzajjal majdhogynem hipnotizál. Ahogy tanczi fogalmazott, vannak "bajok", de aki hajlandó elmerülni ebben a világban, annak garantáltan maradandó élményt fog nyújtani, szemben a tucatfilmek tömegével.
Twin Peaks igen, évtized óta ott figyel a dvd diszdobozos verzió, igaz már dvd-t nem tudok lejátszani..
Alig vártam esténként anno, de a végét mai napig nem értem teljesen..lehet meg kellene néznem öreg fejjel is.. még egyszer...
üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
- fodesz
- V.I.P.

......a Twin Peaks óta beteges David Lynch rajongó vagyok,
Kétségtelen,hogy a Twin Peaks a világ egyik legjobb sorozata,részemről örök kedvenc marad,mert olyat tudott nyújtani amit soha nem felejtek el.A szereplők, a sztori és a film hangulata llletve a filmzene 10/10 pont,nem vitás. David Lynch szerintem se előtte ,se utána nem tudott ekkorát alkotni.Persze láttam én is az említett Lost Highway-t,vagy a Mulholland drive-t de ezek sem érik el azt a szintet...
-
Vendég
Hibátlan sorozat nincs, márcsak az epizódszám miatt is. De kevés az olyan mint ez, amit volt úgy, hogy reggelig néztünk.
Nekem sem sok közel hibátlanban volt részem. A reggelig nézősek közül a The Wire, a Deadwood, a Bron/Broen, a The Sopranos és a Spooks. Szerintem ez elég erősen elvárásfüggő is azért. Ezeknek "mi lesz a következő részben?" izgalma mellett elég magas az újranézhetőségi faktoruk is. A The Wire most volt meg harmadjára a maga öt évadával, a Spooks is megvan vagy tíz (a tavalyi spinoff filmmel még adós vagyok magamnak), mégis előkerül az ünnepekkor, és ha nem is az elejétől, de úgy a harmadiktól becsülettel végignézzük.
- fodesz
- V.I.P.

Szeretném megköszönni az ajánlást az elkövetőknek, mert soha nem akadtam volna rá nélkülük. 17 év mosolyszünet után találtam egy olyan filmsorozatot, amiből 2 résznél többet is meg tudtam nézni. Az első évfolyammal és a túlkriminalizált világgal lassan barátkoztam meg, de a 4. rész környékén már szoros szálak fonódtak közénk. A 2. évfolyam beszippantott, 3 nap alatt ledaráltam, most gyűröm a 3.-at és még van 4 évad.
Én is egy kollégám ajánlásával kezdtem hozzá.Azt mondta,hogy a harmadik évadtól lesz igazán jó, ne hagyjam abba az első után.
Aztán a másodiknál indult be nekünk igazán és mi is "kajáltuk" a párommal a részeket.Szerintem jó sorozat és nagyjából azokat tudom róla mondani amiket te is leírtál.Lesz mit nézni még,mert van bőven évad,csak idő kellene még kicsivel több...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11255
- Kapcsolat:
Szeretném megköszönni az ajánlást az elkövetőknek, mert soha nem akadtam volna rá nélkülük. 17 év mosolyszünet után találtam egy olyan filmsorozatot, amiből 2 résznél többet is meg tudtam nézni. Az első évfolyammal és a túlkriminalizált világgal lassan barátkoztam meg, de a 4. rész környékén már szoros szálak fonódtak közénk. A 2. évfolyam beszippantott, 3 nap alatt ledaráltam, most gyűröm a 3.-at és még van 4 évad.
Szerencsére csak két sztárszínészt toltak be a stábba, a többiek számomra ismeretlenek, de (vagy pont ezért) többnyire hitelesek. Érződik néha, hogy nagy volt a kapkodás a forgatáson, észlelhető néhány tisztázatlan részlet, de ez a rapid randis műfaj már csak ilyen. Semmi technikai bravúrt nem vetettek be, szakmailag inkább nevezném becsületes iparosmunkának, de a hangulat, a tempó, a logika és a casting nagyon rendben van. Bocs a rezidens ellentábortól, de szerintem a magyar szinkronhang is OK. A sorozatoknál gyakori hibát azért itt is elkövetik néha, mikor túldramatizálják a sztorit, volt olyan érzésem pár helyzetben, hogy már irreálisan sűrű a fekália, ennyit nem bírhat ki sem ember, sem csapat, de még pont nem verték le a lécet az írók. Igazából egyetlen mély hiányérzetem van csupán, mégpedig hogy a motorosok világára annyira jellemző zene miért maradt ki teljesen az összes karakter életéből. Persze lehetséges, hogy a sorozat népszerűségének jót tett ez a döntés, szélesebb így a célcsoport.
Nem gondoltam, hogy van ekkora Lynch rajongó. Én csak a Twin Peaks-et tudtam tőle megnézni a többi zavaros se eleje se vége. Legalábbis szerintem. A másik ilyen Cronenberg. Tőle csak a Légy megy.
A filmjei többsége ilyen, amilyennek kb leírtad - ellenben a Straight strory, Blue Velvet az lineáris, érthető bennük minden (még a Dűne is, de az mára sztem kevés lett).
Ha nem láttad a fenti kettőt, én javaslom őket megnézésre (de a legmaradandóbb és legjobb filmjei a "zavarosak" közül vannak).
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz