Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Kérdeznék valamit, és nem csak tőled. Ezen a fórumon, ahol zenében Zappa , az isteni Miles, Metheny, vagy ne adj isten a Slayer az etalon, mégis mire számít valaki egy ilyen, zenei analógiával élve Justin Bieber színvonalú "produkciótól"?

Nem kötözködni szeretnék, tényleg csak kíváncsi vagyok.

Félreértés ne essék, vannak jó hollywoodi filmek, de az minimum borítékolható volt, hogy ez nem lesz az. Illetve ez sem lesz az.

mint mondtam havernak megígértem, hogy elmegyek vele. bunkóság lett volna lemondani. tudtam, hogy nem lesz jó. eleve várakozások nélkül mentem el, de még így is alulmúlt minden elképzelést. azért hozzá kell tenni, nem vagyok különösebben oda a hókusz pókusz szuperhősös filmekért.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

tegnap megnéztem a batman vs supermant. igazából tisztában voltam a negatív kritikákkal, de havernak megígértem, hogy elmegyünk, úgyhogy muszáj volt. ritka eset, hogy mozijegy árát sajnáljam, de ez mos pontosan az az eset. spoilerezni nem szeretnék, mert gondolom még biztos vannak, akik meg szeretnék nézni.

Kérdeznék valamit, és nem csak tőled. Ezen a fórumon, ahol zenében Zappa , az isteni Miles, Metheny, vagy ne adj isten a Slayer az etalon, mégis mire számít valaki egy ilyen, zenei analógiával élve Justin Bieber színvonalú "produkciótól"?

Nem kötözködni szeretnék, tényleg csak kíváncsi vagyok.

Félreértés ne essék, vannak jó hollywoodi filmek, de az minimum borítékolható volt, hogy ez nem lesz az. Illetve ez sem lesz az.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Hozzászólás Szerző: -KP- »

tegnap megnéztem a batman vs supermant. igazából tisztában voltam a negatív kritikákkal, de havernak megígértem, hogy elmegyünk, úgyhogy muszáj volt. ritka eset, hogy mozijegy árát sajnáljam, de ez mos pontosan az az eset. spoilerezni nem szeretnék, mert gondolom még biztos vannak, akik meg szeretnék nézni. 

KR-ACOUSTIC
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1514

Hozzászólás Szerző: KR-ACOUSTIC »

Persze, hogy az
Én 2x is láttam moziban. Nekünk haverokkal nagyon tetszett. Biztos azért mert nem egy szokványos szuperhős mozi.
Megtekintése ajánlott.

Számomra az év filmje, hatalmas !

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

György Péter írta még valamikor az ÉS-ben az egyik TV-kritikájában, hogy az amerikaik azért csinálják az Animal Planetet, hogy lám-lám, az állatokkal is ember módjára bánnak, a Reality TV-t meg hogy lássuk, az emberek egymással is állatként. 
A humánumnak igen is vannak különböző változatai, történeti korszakok, országhatárok, óceánok, stb., választják el őket egymástól. Csak Európában sikk úgy gondolni, hogy (a miénk) egyetemes.
Sértőket mondani a kortárs amerikai irodalomról pedig hivatásom része. 

Na jól van, nyertél!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha az amerikai filmekben található csúfosan leegyszerűsített morált kérdőjelezed meg, akkor egyetértünk. De ezeket Lynch messze elkerüli, esetleg ironizál rajtuk. A humánumnak nincs sem amerikai, sem más változata (vagy van-vagy nincs), ez elég sértő lenne például az egész kortárs amerikai irodalomra nézve.  

De mivel egy kellemetlen fráter vagy, tőled ez simán belefér, sőt jogos.

Harry Dean Stanton a Straight Story-ban is játszik, öt perc alatt olyat művel, hogy ...

György Péter írta még valamikor az ÉS-ben az egyik TV-kritikájában, hogy az amerikaik azért csinálják az Animal Planetet, hogy lám-lám, az állatokkal is ember módjára bánnak, a Reality TV-t meg hogy lássuk, az emberek egymással is állatként. 
A humánumnak igen is vannak különböző változatai, történeti korszakok, országhatárok, óceánok, stb., választják el őket egymástól. Csak Európában sikk úgy gondolni, hogy (a miénk) egyetemes.
Sértőket mondani a kortárs amerikai irodalomról pedig hivatásom része. 

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ha már Lynch a humánumról szól (amit én magam erősen kétlek, hacsak nem annak erősen kérdéses amerikai változatáról van szó), akkor a Veszett a világot se hagyjátok ki, a sok kétarcú hollywoodi színész között is bárgyúságával tüntető Nicolas Cage számomra egyetlen nézhető szerepével, a Bobby Peruként felejthetetlen Willem Dafoe-val, Laura Dernnel, az isteni Isabella Rosselinivel (nem akárki ő, egy darabig Lynch partnere is volt), Harry Dean Stantonnal - csupa lynchi arc és karakter. Az alapanyagul szolgáló regény most kivételesen magyarul is olvasható (ponyvaként jelent meg nálunk), és tényleg arról szól, hogy veszett a világ (Amerikában) (is).
A zene itt is főszereplő, mint Lynch minden filmjében. Mint amikor Lula kiakad a híreken, és Sailorrel táncolni kezdenek a sivatag kellős közepén.

Ha az amerikai filmekben található csúfosan leegyszerűsített morált kérdőjelezed meg, akkor egyetértünk. De ezeket Lynch messze elkerüli, esetleg ironizál rajtuk. A humánumnak nincs sem amerikai, sem más változata (vagy van-vagy nincs), ez elég sértő lenne például az egész kortárs amerikai irodalomra nézve.  

De mivel egy kellemetlen fráter vagy, tőled ez simán belefér, sőt jogos.

Harry Dean Stanton a Straight Story-ban is játszik, öt perc alatt olyat művel, hogy ...

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Viszonylag nezhetonek igerkezik...

Deadpool

image.jpeg

Persze, hogy az
Én 2x is láttam moziban. Nekünk haverokkal nagyon tetszett. Biztos azért mert nem egy szokványos szuperhős mozi.
Megtekintése ajánlott.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Viszonylag nezhetonek igerkezik...

Deadpool

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Nagyon hatasos
kepi vilaggal operalo,
thriller

Ajanlott!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha már Lynch a humánumról szól (amit én magam erősen kétlek, hacsak nem annak erősen kérdéses amerikai változatáról van szó), akkor a Veszett a világot se hagyjátok ki, a sok kétarcú hollywoodi színész között is bárgyúságával tüntető Nicolas Cage számomra egyetlen nézhető szerepével, a Bobby Peruként felejthetetlen Willem Dafoe-val, Laura Dernnel, az isteni Isabella Rosselinivel (nem akárki ő, egy darabig Lynch partnere is volt), Harry Dean Stantonnal - csupa lynchi arc és karakter. Az alapanyagul szolgáló regény most kivételesen magyarul is olvasható (ponyvaként jelent meg nálunk), és tényleg arról szól, hogy veszett a világ (Amerikában) (is).
A zene itt is főszereplő, mint Lynch minden filmjében. Mint amikor Lula kiakad a híreken, és Sailorrel táncolni kezdenek a sivatag kellős közepén.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Most néztük meg(Magyar szinkronnal): 

Kedves, aranyos, humoros, romantikus, családi film! 

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Így van, és ha megnéztétek, mutassátok meg a gyereknek is, ha már elég érett hozzá.

Mert ez a film a HUMÁNUM-ról szól, így csupa nagybetűvel, Remek ellensúlya mindannak a szemétnek, ami nap mint nap éri az embert, és gyerekét. 

Ha valaki véletlen az ajánlotT Lynch filmek közül megnézett valamit, legyen majd szíves leírni a véleményét. Köszi 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Moziban !
Batman Superman ellen : ősze lett csapva a történet nagy csalódás amúgy se vagyok oda annyira az ilyen filmekért bár megnézem őket !

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

...aki egyszer megszületik az meg fog halni...

"Nem vagyok én teknősbéka,hogy százhúszévig éljek " /Radics Béla/

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

lépjetek már túl ezen  egyikőtöket sem fogja  a másik meggyőzni.. évekig lehetne folytatni..sztem. engedjétek ezt el!  ilyen egyszerű az egész!

Bingó!

Ennek jegyében ide citálnék még egy Lynch filmet.

Nemrég harmadszor is megnéztem az Elefántember-t. Harmadszor is ugyanúgy szétvetett a düh az ember embertelenségén, és belém fojtotta a könnyeket az ember emberségessége. Ha a Straight Story-t ajánlottam a gyerekeknek, ezt középiskolásoknak az erősen ajánlott kategóriába tenném. Ráadásul mindkét film valós eseményeket dolgoz fel.

Egy kis adalék a szereposztás: John Gielgud, Anthony Hopkins, Anne Bancroft, John Hurt.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

lépjetek már túl ezen  egyikőtöket sem fogja  a másik meggyőzni.. évekig lehetne folytatni..sztem. engedjétek ezt el!  ilyen egyszerű az egész!
Te csak ne szóljál bele, te te autómodellel játszadozó gyerek.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Terminátor cimbi is végigjárta az utat amire most léptél. Ha már rááll a füled az eredeti hangra, egy idő után szokatlan lesz már a szinkron. Néha eljátszadozom vele, menet közben, át - át kapcsolgatom, hááát......... Sok egyedi jellegzetes hanggal nem tudnak mit kezdeni. Batman - Bane, Optimus, Kylo Ren, stb. Dinamikáról, részletességről nem is beszélve. Egy jó rendszer már megmutatja ezeket a különbségeket. Vannak jól eltalált szinkronok, főképp a múltban. Ma már, mint a fehér holló.

A BD25 az iso, de kicsomagolva is 2db m2ts van rajta, egyik a legeleje másik pedig a komplett film, ezért nem lehet sima srt-t hozzá tenni.
A rendszereddel már nem a belépő kategóriát képviseled, ezért megkívánja a minőségi rendszered a minőségi anyagokat is, ami sokkal élvezhetőbb, mint a szinkronos gyenge audiók. Én már annyira hozzászoktam a színészek eredeti hangjához, hogy kínszenvedés hallgatni a szinkront.
Tegnap megnéztem a Batman vs Superman, ami bővelkedett akció jelenetekkel, de az eredeti angol lesz majd az igazi. Remélem nem spórolják le róla az Atmost vagy az X-et.

Amúgy nincs is jobb annál, mikor megnézem a SW-t eredeti nyelven és utána elbabázok vagy félórát a film után.

Terminátor cimbi is végigjárta az utat amire most léptél. Ha már rááll a füled az eredeti hangra, egy idő után szokatlan lesz már a szinkron. Néha eljátszadozom vele, menet közben, át - át kapcsolgatom, hááát......... Sok egyedi jellegzetes hanggal nem tudnak mit kezdeni. Batman - Bane, Optimus, Kylo Ren, stb. Dinamikáról, részletességről nem is beszélve. Egy jó rendszer már megmutatja ezeket a különbségeket. Vannak jól eltalált szinkronok, főképp a múltban. Ma már, mint a fehér holló. A BD25 az iso, de kicsomagolva is 2db m2ts van rajta, egyik a legeleje másik pedig a komplett film, ezért nem lehet sima srt-t hozzá tenni.A rendszereddel már nem a belépő kategóriát képviseled, ezért megkívánja a minőségi rendszered a minőségi anyagokat is, ami sokkal élvezhetőbb, mint a szinkronos gyenge audiók. Én már annyira hozzászoktam a színészek eredeti hangjához, hogy kínszenvedés hallgatni a szinkront.Tegnap megnéztem a Batman vs Superman, ami bővelkedett akció jelenetekkel, de az eredeti angol lesz majd az igazi. Remélem nem spórolják le róla az Atmost vagy az X-et. Amúgy nincs is jobb annál, mikor megnézem a SW-t eredeti nyelven és utána elbabázok vagy félórát a film után. Igen, igazatok van! Ezen vagyok most, hiábavaló lenne rendszert fejleszteni, ha én lemaradnék mögötte.Régen a Filmnet-en(88') is eredeti hanggal adtak mindent, csak vissza kell szokni... 
Bocs a dupláért!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem gyüjtök babábat, de mégis engem tartasz korlátoltnak. Érdekes gondolkodás ... 

Nem gyüjtök babábat, de mégis engem tartasz korlátoltnak. Érdekes gondolkodás ... 
Pontosítsunk: Nem gyűjtők filmes figurákat, autómodelleket, lézer kardokat, képeket.............. Mert bár te nem vagy korlátolt, és biztos tudod is, de a baba, és a figura nem ugyanazt takarja. De segítek: https://www.google.hu/search?q=j%C3%A1t ... BHYQsAQIMQ
https://www.google.hu/search?q=j%C3%A1t ... gur%C3%A1k
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Akkora zöldség az összevetésed, h megkerdöjelezi a elméd felfogó képességét. A gyerek jatszik a bábukkal, autókkal. Mi nem jatszunk vele, a legtöbb kapaszkodj nem is alkalmas rá. Ezert pl. Gyerek kezébe sohasem adnam. Ezek dekoraciós célokat szolgálnak. A hobbizasnak egy + lépcsőfoka. Ha ezt nem tudod felfogni, megérteni akkor agyi gondjaid vannak. Van akinek szamuraj kardok diszitik a falat, azt sosem volt szamuraj. Akkor most rohogjem ki, h ember te mekkora marha vagy?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Nem vagyunk egyformák, és ha nem kezdjük el sürgősen megtanulni, hogyan fogadjuk el egymást, egyre több és egyre nagyobb baj lesz.

Viszont ahogy Mr Rasczak mondta...

https://youtu.be/ETiEueK2Q1U?t=16m3s

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Akkora zöldség az összevetésed, h megkerdöjelezi a elméd felfogó képességét. A gyerek jatszik a bábukkal, autókkal. Mi nem jatszunk vele, a legtöbb kapaszkodj nem is alkalmas rá. Ezert pl. Gyerek kezébe sohasem adnam. Ezek dekoraciós célokat szolgálnak. A hobbizasnak egy + lépcsőfoka. Ha ezt nem tudod felfogni, megérteni akkor agyi gondjaid vannak. Van akinek szamuraj kardok diszitik a falat, azt sosem volt szamuraj. Akkor most rohogjem ki, h ember te mekkora marha vagy?

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ahhoz képest súlytalan, hogy a bevetéseken lődöznek mindenfelé gépkarabéllyal, pumpálós puskával, pisztollyal. Ahhoz képest súlytalan, hogy nem ébreszt a nézőben éezelmeket, félelmet, aggódás, hogy bármelyik pillanatban meghallhat bár ki a filmben. Erre jó példa az egyik főszereplő terhes felesége aki cseppet sem aggódik, hogy párja bézból ütővel megy neki az állig felfegyverzett bűnözőknek. Nem nem aggódik! Lehet, hogy olvasta a forgatókönyvet és tudja, hogy emberének nem eshet bántódása?!. A végjátéknál beöltöztetik a rossz fiúkat fekete színű műanyag protektorba, ami tömegoszlatáskor ütés-rúgás ellen kiváló, térkövek-botok ellen megfelelő védelmet biztosít, de lőfegyver ellen SEMMI értelme! Igaz nagyon jól mutat a vásznon csak úgy mint a SW páncélos katonái akiknél szintén felmerül a kérdés minek nekik olyan cucc? Mert kilátni nehéz belőle, futás közben szinte megfullad benne a katona (ha futottál már gáz álarcban akkor tudod miről beszélek)  a lövések ellen pedig semmit sem ér csak úgy mint a Rénós filmben a fekete műanyag protektor. Ne írd azt, hogy akkor nézzek dokumentum filmeket mert nem kívánom a JÓ filmtől, hogy mindenkor legyen.olyan mint a való élet mert így sok film nagyon sivár lenne. Nem olvastál tőlem negatív kritikát a Spectre, The Martian, Mission Impossible legutóbbi részéről, az UNCLE embereiről, a Legend-ről, a Serial Bad Weddings-ről, a We Are.Your Friends-ről, a Dope-ről, a Two Night Stand-ról, az Une Nuitról, a The Runner-ről és pl. a Belle című remek filmről, amihez nem kell semmiféle technika(nagy kép, nagy-sok hangsugárzós hang, nagy felbontás, színhelyes-éles-fényes pixel ...),  csak egy tv, mert tartalma, mondani valója, üzenete olyan ami lebilincseli a figyelmedet! 

Ezzel nem tudok mit kezdeni, mert a gyűjtő szenvedély, az ízlés, alapjában véve beleköthetetlen dolog (Van akinek a 30 kilós nyüzüge nö és van olyan akinek a 130 kilós jön be, de ugye azért tudjuk, hogy milyen az egészséges és esztétikus NŐ! Csak hogy az ízléssel /itt már gondolj a filmes ízlésre-igényre is/, nem lehet mit kezdeni, ez már nem iskolai végzettségen és anyagi tehetősségen múlik ...) és alapjában véve az ember oda költi a pénzét ahová csak akarja, de ami hóbortság természetes, aranyos, bájos egy gyerek esetében, az szerintem ne legyen követendő példa a felnőt világban ...

Köszönöm, és nagyon jó lenne, ha minél tovább kitartana mindannyiunkban, de nem a Dzsedi féle mese erő, hanem az egészség és józanság ereje!   

Jogos, ezért írtam, hogy egyet értek bizonyos gondolataiddal.

A legtöbb mostanában készült CGI film számomra is nézhetetlen "celluloid" szemét, és aki pénzt fektet (producer, stúdió) ebbe a profit reményében, szívesen végigfuttatnám Izlandon mezítláb, egy szál lomposban. Folyamatosan és tudatosan nyomják egyre lejjebb a színvonalat, azt hiszem ebben is egyetértünk. 

De ha valakinek jól esik ezt nézni a hyper high end moziján, hát tegye, sőt gyűjtsön relikviákat, engem nem zavar. Nem vagyunk egyformák, és ha nem kezdjük el sürgősen megtanulni, hogyan fogadjuk el egymást, egyre több és egyre nagyobb baj lesz.

Peace

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Amúgy nincs is jobb annál, mikor megnézem a SW-t eredeti nyelven és utána elbabázok vagy félórát a film után.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”