Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

"Spears művésznő"-vel azonosítani az amerikai mainstream filmipart nem túl elegáns és udvarias, de mondhatnám azt is egyszerűen, hogy demagóg.

Körülbelül akkora szakadékot látok a hollywoodi fősodor és az igényes filmkészítés között, mint a linkelt zene, és Spears művésznő munkássága között.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

A Solaris viszont mentes mindattól, ami ebben zavart. Az a filmek között a chilloutok chilloutja (na jó, egyik az legjobb példa rá).

Melyik? Az 1972-es Tarkovszkij, vagy a 2002-es új, "nyugati" változat? Én a régit láttam és félek az újat megnézni... de ha valaki azt mondja, hogy érdemes, akkor nekiállok...

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

A virul az azért enyhe túlzás, inkább csak "él". De gondolom kötődsz érzelmileg ehhez a műfajhoz, azért ez az elfogultság.

Persze, pl. a rockzenét 30 éve temetik folyamatosan, mégis él és virul a mai napig.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Ki fog megnézni egy 800 MB-os divx mozit 3 méteres vetített képpel? Szóval valamennyire a saját magunk által ásott csapdába sétáltunk be.

Én. A Sztalker 720p-ben nem néz ki sokkal jobban mint egy rendes 700MB-os divx. Sőt. Szerintem rosszabb. Sokszor nézünk divx-eket a gyerekekkel, teljesen élvezhető. Látszik, hogy kicsit "szoft" a kép de nem borzalmas egyáltalán.

Halkan vallom be, hogy VHS-t is pont a minap vetítettem, ha más nem azért, hogy lássam milyen jó dolgunk is van manapság, amikor a "gagyi" divx is drasztikusan jobb mindennél ami pár évtizede elérhető volt. Van eredeti gyári, dobozos StarWars VHS otthon, na, az tényleg durva ekkorában kivetítve.  De a divx teljesen nézhető.

Régi kazettákat is meghallgatnak sokan a milliós hangfalakon és kedves a szívüknek amit hallanak, minden technikai hibája ellenére.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Arról amit Fapaci írt, nem tudom miért, de ez jutott hirtelen eszembe. Elképesztő zongora, Hendrix világát megidéző nagybőgő, amen loopokal telepakolt drum'n'bass trackeket állva hagyó dobzuhatag (reverb rules).
Hogy jön ez ide? Körülbelül akkora szakadékot látok a hollywoodi fősodor és az igényes filmkészítés között, mint a linkelt zene, és Spears művésznő munkássága között.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

-

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Tudtam én is, hogy nincs új a nap alatt a Martian kapcsán, sajátom ez a műfaj, így örültem. Annál is inkább igyekszem ilyen ritka alkalmakkor nem sokat várni, mert kevés film készül a témában. Úgy érzem tehát, hogy túllövés, túlvárakozás nem történt, ezek nagy élményrontó tudnak lenni, de ki lehet nőni belőle. Namost ezzel meg az van, hogy nem nekem készült. A Solaris viszont mentes mindattól, ami ebben zavart. Az a filmek között a chilloutok chilloutja (na jó, egyik az legjobb példa rá).

Én sem tudom mit várok, torrentekről seed- vagy valamilyen más, csalafinta rendezési elv szerint böngészve válogatok, meg innen. De a 127 órát pl. tematikus blogról szedtem (utólag is köszönöm a kiigazítást címileg). Azt veszem észre magamon, hogy bár a jó filmet szeretem, nincs igazán lelkierőm válogatni, vadászni úgy, mint régebben. Lehet, hogy az affinitás a jobb szó?

Kifizetődő ügyesen, óvatosan informálódni, a trailerekről jut ez eszembe, mert a poénellövés az egyrészt nagyon nagy népigány, másrészt nagyon soha nem fogom én azt megérteni. Trélerek így nálam kilőve. Kell az első bit elsőként való befogadásának élménye, nem holmi memóriát már előzőleg teleszemetelt pre-élményekkel hadakozni. Azokat el kell nyomni, szeretnénk meg nem történné tenni, mégis valami alapján választani kellett. A visszaköszönés-élmény 1-1 jelenetnél tud jó lenni, de valahogy évek óta már nem az a trailer-trend, hogy megálljanak egy egészséges határnál vagy hogy amit előrevetítenek az olyan struktúra szerint legyen megszerkesztve, hogy a film történési alappilléreit nem érinti, mégis figyelemfelhívó. Mintha anno értettek volna ehhez.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

nekem tetszett a Martian és sok embertől hallottam vissza ,hogy nekik is.. szóval nem vagyunk egyformák.. én pld. horror-t nem vagyok hajlandó nézni, egy porcikám sem kívánja.. ez van..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

venomer
V.I.P.
V.I.P.

The Martian: nem tetszett, hogy példás biztonsági játékosok voltak zene terén. Nem tetszett, hogy tele volt blődliségekkel a film, apró kis széles rétegeknek szánt jópofiságok, humorok, lehetett volna egy fokkal, hogy is mondjam, műveltebb ez a rétege a filmnek. Ellenben technikailag voltak nagyon jó pillanatok, 1-2 másodpercek. Melyek azonban kevesek ahhoz, hogy bolddal írjam ki a címét. Egyszer nézhető.

Vannak manapság is jó zenék... Az a nem mindegy, mekkora és milyen érzelmi vetülete van, mennyiben a tovatűnt fiatalkort hivatott visszahozni valakinél a zene. Kifinomult technikás-igényes, dögös vagy épp rusztikus-karcos zene ma is ugyanúgy van. Lehet, hogy nem annyi, lehet, hogy nem úgy. Lehet, hogy nem is a zenével van itt (ott) a baj...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11204
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Panaszkodnak a hifi-sek, hogy mostanában nincsenek jó zenék, amik kedvéért érdemes komoly sztereó rendszert építeni?
Persze, pl. a rockzenét 30 éve temetik folyamatosan, mégis él és virul a mai napig. A nyávogás és a lustaság általános emberi jellemző, de ha kilépünk a main streamből, minimális munkával rengeteg értékes alkotás érhető el. Hollywood sokkal jobban uralja a filmipart, mint a zenében bármelyik kiadó. Ez leginkább azoknak jelent problémát, akik ragaszkodnak a maximális technikai kidolgozottsághoz, képminőséghez. Ismerünk itt több olyan fórumtársat is, akik kizárólag BD50, vagy BD25 anyagokat hajlandóak megnézni az otthoni rendszerükön és hát ilyen minőségben kevés film érhető el. Ki fog megnézni egy 800 MB-os divx mozit 3 méteres vetített képpel? Szóval valamennyire a saját magunk által ásott csapdába sétáltunk be.

Néha én is úgy érzem, kevesebb értékes film születik manapság, mint 20 évvel ezelőtt, de tudom, hogy tévedek, mert míg akkoriban havonta 1-2 filmet néztem meg, most hetente 3-4 et. Ekkora merítésben nyilván több a selejt. Emlékezetes, többször nézős filmből most is 2-3-at találok évente, ez nem változott gyerekkorom óta.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

OK nemrég megigértem, hogy keveset írok de úgy tűnik nem nagyon megy. Én most azért ragadtam billentyűzetet, mert őszintén szólva megijedtem, hogy mire tényleg elkészülök a mozival, már esetleg engem is elérhet ez a "kiégés" dolog. Akkor pedig elég szomorú lennék, ennyi energia és szabadidő befektetése után.

De további sok gondolkodás után azt mondom, hogy ez a "kiégés" dolog NEM törvényszerű. Félek tőle még most is, de talán egyre kevésbé. Rájöttem, hogy nem ismerek olyanokat személyesen, akik "kiégtek" a házimozizásban, ezért személyes példák most nem fognak segíteni a dolog vizsgálatában, viszont átnézhetünk más hobby-k háza tájára és megpróbálhatjuk az ottani (nagyon is létező évtizedes) tapasztalatokat a házimozira alkalmazni.

Panaszkodnak a hifi-sek, hogy mostanában nincsenek jó zenék, amik kedvéért érdemes komoly sztereó rendszert építeni?

Panaszkodnak a könyvek szerelmesei, hogy mostanában nem jelennek meg jó könyvek?

Szerintem MINDENKI panaszkodik, hogy manapság a legtöbb megjelenő könyv/zene/film/"fenetudjamicsoda" olcsó tömegtermék tömegfogyasztásra szánva, de azért most is jelennek meg rendszeresen olyan könyvek/zenék/filmek, amelyek nagyon ütnek. Nem minden hónapban, ez tény, de azért olyan évet sem nagyon tud mondani senki amikor egyetlen valóban jó alkotás sem született volna. Mivel ez már legalább 100 éve így megy évről évre (még a filmiparban is) szerintem statisztikai alapon elhihetjük, hogy ezután is LESZNEK jó filmek/könyvek/zenék. A jövő nagy tehetségei most is ott ülnek az iskolák padjaiban, vagy esetleg már szervezik is az első filmjük forgatását és BUMM!!! egyszer csak meg fog születni a csoda, amire senki sem számított. 

Tökmidegy, hogy valakinek egyik, másnak meg a másík típusú film tetszik, mindenki megtalálja a neki tetsző alkotást, csak nem szabad elvárnunk, hogy ez minden héten megtörténjen. Szerintem nem baj ha nem olyan gyakran kapcsoljuk be a házimozit, ahogy azt pl. önmagunktól elvárnánk a rá elköltött pénz mennyiségének az ismeretében, a lényeg, hogy amikor megjön az ihlet egy új (vagy régi) film által, akkor legyen mit bekapcsolni és persze a legfontosabb, hogy a cucc legalább azt a minőségi szintet hozza, ami ahhoz kell, hogy a filmre tudjunk koncentrálni (az "apparát" hibái helyett). Ha így állunk a dologhoz, azaz ha helyén kezeljük a dolgokat, akkor szerintem nem kell félni sem a "kiégéstől" sem a jó filmek hiányától. Azt hiszem én megnyugodtam és már nem félek. 

Ja, még pár film amiket én szeretek és nem fogok elfelejteni egy ideig. Nem éppen könnyed alkotások, nyilván a legtöbben látták őket, de ha valaki esetleg ilyen jellegű fllmet akar este nézni és még nincs ötlete, akkor megfontolandó lehet:
- Benjamin Button különös élete
- Contact (Kapcsolat)
- Felettünk a Föld

Egyik sem könnyed szórakozás, mégis azt érzem, hogy néha KELL ilyeneket is nézni. De persze semmi sem kötelező...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Napok óta megy a diskurzus a film kettős természetéről - mármint hogy -ipar és/vagy -művészet - és nagyon viszketett a tenyerem, hogy eddig megálltam, hogy ne szóljak hozzá. De tegnap "véletlenül" végignéztem a Született pusztító című alkotást valamelyik TV-csatornán, és egy kissé elmerengtem. Egy nem szokványos Steven Seagal-filmről van szó. Megvan benne a történet minden szokványos eleme (bosszú, értelmetlen áldozat, türelmes és behódoló női partner, a "jó" oldalán latba vetett, indokolatlanul durva erőszak, egzotikus helyszín (itt éppen Bukarest, ezért is néztem meg), stb.). De esztétikailag mégis más ez a film, mint a többi - hatásvadász vágások, kézi kamerák, utószínezett és filterezett képek, roncsolt kockák, egy sokkal immerzívebb képi világ keretében jelenik meg az a sok ócskaság és beteges vonzódás az erőszakhoz és hatalomhoz, mely a legtöbb Seagal-filmet jellemzi, és egyben "morális" üzeneteit hitelteleníti ("keleti" harcművészet, hát persze). Nekem egy kicsit olyan a mozi "házi" szórakozás jellege, mint ennek a filmnek a képi világa: feledtetni kívánja azt, ami nincs, vagy csak nagyon kérdésen van ott. Amikor a képiség mint díszítő elem dominál, szemben azzal a képiséggel, mely szerves része, médiuma annak a történetnek, világnak, amit a film létrehoz, közvetít. Szerintem ezért vannak ma is nézhető filmművészeti alkotások, mint lentebb citált Sztalker, vagy a Lynch-filmek, és lehetne persze még sorolni.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem a házimozi nem több és nem kevesebb mint egy lehetőség. Az "átlagembernek" moziba kell menni ahhoz, hogy nagy, színes, szexi vetített képet nézhessen minőségi hanggal, rendes akusztikájú helyiségben. Nekünk LEHETŐSÉGÜNK van ezt otthon megtenni. Ez sem nagyobb marhaság mint egy átlagos, másik hobby. És talán még kevésbé veszélyes és kevésbé egészségtelen is. És igazából nem is kerül többe.

Viszont az szerintem is igaz, hogy filmekből nagyon sokféle van és mi válogathatunk, amihez éppen kedvünk van, azt nézhetjük meg. Ennek lehetőségét adja meg a házimozi és nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban "ki lehetne égni". De nem is kell túldimenzionálni ezt a dolgot, ha azt hallom, hogy valakiek a "házimozija az élete" az szerintem elég nagy baj.

Bizony, van olyan hangulata az embernek amikor egy "faék" bonyolultságú filmet szeretne megnézni egy fárasztó nap után. Erre tökéletesek az alább nem túl hasznosnak bélyegzett modern alkotások. De tegnap este egy pl. 1926-os filmet néztem (Buster Keaton: Bunyós Buttler) és bár sem a hang sem a kép minősége nem ért pl. az Oblivion nyomába, mégis nagyon tetszett, érdekes volt látni, hogy mennyit változott a filmkészítés módszertana közel 100 év alatt. Nagyon egyetértek azzal, aki azt írta, hogy a film egyfajta időgépnek is tekinthető, ami mondjuk egy órára vissza tud minket repíteni a múltba, mint pl. engem a tegnapi film a 20-as évekbe. 

Pár nappal előbb Tarkovszkij: Szalker című filmjét néztem és hiába látom legalább 10-edik alkalommal (mondjuk ez a szám több évtizedre oszlik el) szóval minden alkalommal egyre jobban tetszik. Hihetetlen, utánozhatatlan hangulata van, nagyon lassú, több perces vágásokkal, nagyon furcsa zenével, persze a kép is meg a hang is szar minőségű. Kicsit a 2001. Űrodüsszeia jellegű a tempója, de persze a 70-es évek orosz technikájával megvalósítva és mindenféle trükkfelvétel, űrhajók nélkül. Ha valaki ezzel demózná a házimoziját, mindenki idiótának nézné, de mégis szomorú lennék a nem nézhetném meg újra és újra, pár évente. De megnézhetem, ezt a lehetőséget adja meg a nyamvadt kis házimozi és én élvezem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Engem még nem néztek hülyének, mint ahogy én se mást, az érdeklődési köre miatt. Ez az Ök szegénységi bizonyítványa. Az ilyeneket el kell kerülni. Én pl. ki nem állhatom a bringázást. Több ismerősöm, barátom fanatikus tekerő, tisztelem, becsülöm a hobbijukat.
Az érdeklődési körért nem, de az anyagi befektetésért, vagy a kábel hangjáért mondjuk pont, h igen. De ezzel sincs gond, megszoktam már. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Tény más szemmel nézzük a filmeket mindannyian. Mi  talán akik ezt választottuk hobbinak, és ez az alappillére, nyilván osztályozzuk, és kissé nagyobb szerepet tulajdonítunk ennek, mint a többség. Úgynevezett gyíkok mindig lesznek, nem lesz se több, se kevesebb. Nem kárhoztatok azért mondjuk egy mentőst, h az egész napi shit után megnéz egy Batman filmet. És nem a Most jó című alkotást értékeli. Gondoljunk csak bele, közelítsük meg ezt a dolgot az elektronika oldaláról. Jó kis csapat vagyunk, megértjük egymást, kábelek, hangfalak hangjáról, projik képéről beszélgetünk. Tegye a szívére a kezét mindenki, kit, hányan nézték már hülyének ezért a hobbiért, nevezzük őket " gyíkok"  közül. Engem sokan, még a saját családon belülről is. Az emberek 90%-nak nem jelent ez a hobbi, és a filmek semmit, mint puszta 2 óra kikapcsolódást szórakozást. Gondoljunk csak bele, sokan megelégednek a tévében lejátszott filmekkel. A következő lépcső a tévé saját lejátszóját használók tábora.  Akkor ki is a gyík tulajdonképpen Az álomgyár pontosan tudja mire van szűkség, roppant egyszerű, ami üzletileg siker. Évente kedveznek a minőségibb filmeket fogyasztó közönségnek, mindig sikerül pár igényesebb alkotást letenni az asztalra. Ez nem fog változni a közeljövőben, sőt sztem sosem. SZVSZ
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nincs ezzel gond, nem is kell az árral sodródnod, ellenkezőleg, mindenki bátran legyen önmaga

Én bevenném a "milyen filmeket kedvelünk" buliba a házimozi/mozi építés/fejlődés tényét is. Legyen szó egyszerű nappaliban szóló párszázezres, vagy külön szobában kialakított sokmilliós rendszerről, plázamoziról, stb.. Sokan a technika alapján ítélnek meg egy-egy filmet. (ha nem is teljes mértékben, de súlyozottan) A VHS korszakban nem figyelt másra az ember, kizárólag a történetre. Fejlődött a technika és vele együtt nőtt az elvárás, majd változott a megítélés. ..és megszülettek az idézetek: "ez de sz@rul szólt", "ez marha jól nézett ki", stb.. A film valós üzenete pedig egyre inkább háttérbe szorult.
Bevallom engem is elkapott a bogár és volt időszak, mikor ez alapján keresgéltem filmeket. Mondhatnám gyíkká változtam, de már elmúlt. Túl vagyok az újdonság varázsán, sztem ti is és most újra a valós értéket keressük. Sztem nagyképűség nélkül mondhatjuk magunkat elöljárónak. Az a probléma, hogy kevesen vagyunk, körülöttünk sok gyík rohangál...még. Ha billen a mérleg, akkor arra a filmiparnak is reagálnia kell. Én hiszek benne, hogy pár éven belül változás jön. Mondhatjuk, hogy a technika fejlődés sosem áll le, ez hajtja a gépezetet. Igen, de mérséklődhet is.

A gyík kórság elmúlására az egyik legjobb bizonyíték, hogy az idei évben látottak közül a Wild hagyott leginkább nyomot bennem. Igaz 2014-es..  és nem láttam az összes nagy mozifilmet.
Lehet mert szeretem a természetet, vagy mert szeretek hegyibringázni.. nem tudom.

Aztán pár napra rá, sok év után újra megnéztem az Út a vadonban című filmet és még nagyobbat ütött. 

Na jó a No.1-t is megemlíteném:

Volt egyszer egy Amerika

Lehet hihetetlennek hangzik, de én az ilyen filmekért építettem szobát. A marvel nálam csak demo. Persze van mikor arra van szükségem, de az ritka. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

jónak tűnik..  
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Na de, h filmekről is szó legyen, flaci neked semmiképp. Egész hangulatos bemutató, még a végén az álomgyár babérjaira törnek az Oroszok. 

https://www.youtube.com/watch?v=llIAae61Q

Ezeket az előzeteseket én is néztem párszor, igéretesnek tűnik. Remélem valóban lesz film is belőle és nem csak egy 'concept film' az egész(ügyesek ők )!
Kicsit emlékeztet pár videójáték továbbgondolására, deus-ex, infamous, stb... de ne legyen igazam !

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Na de, h filmekről is szó legyen, flaci neked semmiképp. Egész hangulatos bemutató, még a végén az álomgyár babérjaira törnek az Oroszok. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem balgaság a sokmilliós emberi butaság. Nem írtam olyat, hogy én bölcs lennék. Csak a szűrő erősebb. Sőt, egy műveletlen egyszerű faszi vagyok.
De van véleményem, és saját értékrendem.
Vonjunk párhuzamot az emberek igényeiről. Nagyon jó fogyasztási szűrőt tudok alkalmazni, az alapján, hogy napi szinten tíz-tizenöt autóba ülök be, és hallom milyen rádiókat hallgatnak az emberek. Most lehet, hogy beletrafálok sokaknál, de az autók nagy százalékában a Music FM, Class FM szól, amiből reggel árad az önjelölt vihorászók, semmitmondó szócséplése. Ez sok embernek okoz katarzist. Fogyasztják sokan, de értéke nulla, mondanivalóban, és zeneileg is. A filmeknél ugyanígy megfigyelhető ez a tendencia, de ez nem gond, van akit könnyű szórakoztatni. Erre épül egy ipar. De lehet, hogy én figyelem kívülről a világot, amit nem bánok. Nem én találtam ki, de idézném: "boldogok a lelki szegények"
De egy picit kezdem szarul érezni magam, hogy nem sodródom az árral.
És igenis azt mondom, hogy mostanság évente pár film van amire vissza tudok emlékezni. Vagy annyi sem. Akkor viszont az nem maradandó, hanem egynyári, tehát az értéke nulla.
SZERINTEM!

Nincs ezzel gond, nem is kell az árral sodródnod, ellenkezőleg, mindenki bátran legyen önmaga.   Az önmagunk viszont nem azt jelenti, h aki nem úgy látja, idézlek az " emberi butaság " mert ezek szerint mégis csak te vagy az okos, hisz ők buták. Közben leírod, h évente azért van pár maradandó alkotás. Na most képzeld el ha havi 10 maradandó alkotást kapnál. Évi 120 komoly minőségi filmet, 5 év múlva azt sem tudnád melyik miről szólt. Én azt gondolom ez nem így működik. A film célja a szórakoztatás, persze kinek mi jelent szórakoztatást. Van aki 2 hétig szeret elmélkedni valamin. Van akinek meló után elég egy könnyen emészthető, érzelmileg gyorsan átélhető alkotás. ( Elrabolva 1 pl.) Másfél - két óra kikapcs a mókuskerékből aztán másnap vissza ugyanoda. Most ezért kevesebb ő, mert nem az élet nagy tanulságait akarja megfejteni? A lényeg, h mindenki megtalálja évente azt a pár filmet, ki kevesebbet, ki többet. Sztem ez így tökéletesen rendben van, de minden héten egyszer temetni a filmipart, mormogni folyamatosan, h ez már megint mekkora 0 volt. Miközben mindenki felnőtt, ráadásnak ugye nem meglepetés senkinek, h miről fog szólni egy Vasember, vagy Batman vs Superman. Én nem érzem magam becsapva, annak ellenére, h én sem falom már annyira a filmeket. A projimba 610 óra van több, mint 2 év alatt. Pár éve ez még 1200-1300 közt lett volna. Az autós rádiós besorolásodnál lehet én lennék a legrosszabb, kíváncsi lennék hová sorolnál. Lassan 7 éve nem hallgatok semmit, azóta nincs is működő képes rádió az autómban. 

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Bíborhegy
(Crimson Peak)
IMDB 10/6,6

Felírnám ezt a filmet. Nálam becsúszik a 10/7-es osztályzásba. Az a fajta kosztümös film, ahol összeforrt minden.  A történet egyszerű, de szórakoztató. Néhol brutális jelenetek, de mégis elegáns tudott maradni. A CGI sem lóg ki túlzottan "a ruha alól". Hozza a szükséges hangulatot.

https://image.tmdb.org/t/p/w376/t8wLhfV ... uLcFGp.jpg

https://image.tmdb.org/t/p/w376/vXCiJtT ... BE6mhO.jpg

https://image.tmdb.org/t/p/w376/3KQL7Gp ... o9wuUx.jpg
Most ért véget nálam is, egyetértek, sőt én a 8-at is megadom! Nagyon jól kidolgozott hangulat, stílus jellemezte végig a filmet. Igen, a történetbe bele lehetne kötni...viszont olyan jól egybegyúrták az egészet, hogy végig lekötött és nem késztetett gondolkodásra, a játékidő' alatt. Jó szó az "elegáns"! 
Horrorfélőként, inkább felirattal néztem, hátha az tereli a figyelmem a hangokról hát nem jött be
Szerencsére nem a keményebb horror, bőven a nézhető fajta!

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Nagyon ki tud ám nyílni a világ, ha az ember nem az amerikai filmdömping aktuális villódzódübörgő banalitás halmazában kutakodik. Ezeket már egy c kategóriás wuxia is két vállra fekteti minden téren. 
Három emberöltő is kevés lenne elolvasni, megnézni, meghallgatni mindazt, ami valóban értékes. Tudom az ízlés szubjektív dolog, mégis egyre többen csalódnak a blockbusterek igénytelenségében, én személy szerint egyszerűen sajnálom az időmet ezekre pazarolni. Egy romkocsmai ki mit tud hajnal kettőkor is magasztosabb, szórakoztatóbb, ezeknél. Tisztelet a kivételnek, például Nolan.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Megfektetnek kismillió 1 osztályú nőt, aztán jön a homokozás vagy a szélsőséges extrémítás.
Visszatérve a filmre mi az értékes, és mi nem az? Batman vs Szuperman kerül szóba többször. A kritikusok epét hánynak tőle, mégis nagyon jól teljesít a kasszáknál. Akkor most mi is van? Rossz film, de még is sok sok millióan nézik meg, adnak ki rá x összeget. Holott az okosok azt mondják egy fillért sem ér. Balgaság lenne azt mondani, h a sok millió ember buta, és csak én vagyok az okos. A stúdiónak mindenképpen megérte elkészíteni ez nem vitás. Lehet nekem sem fog tetszeni, de értéktelennek akkor sem nevezném. Egy fostos WC deszkát nem lehet úgy legyártani, h mindenkinek megfeleljen, hát még egy szórakoztatásra szánt dolgot.

Ha lehetőségem lenne gyors egymás után 100 nőt megfektetni, az utolsó 10 biztosan nem okozna akkora örömöt mint az első 10. Ennek ellenére mégsem lennék homokos, még időlegesen sem. Amelyik hím képes arra az szunnyadó hajlam kérdése. Az ember evés (mint  tegnapi filmben vagy a hegyekben lezuhant sportolók esetében) rászorultság kérdése, de a szex nem az.

Tételezzük fel, hogy az emberek majdnem 100%-a becsületes. Fordítsuk meg a jelenlegi sorrendet és egészítsük ki a tetszési indexel. A nézőknek csak akkor kell a jegy árát kifizetni és csak akkora mértékben, mint amennyire tetszett a film. Szerinted ugyan ekkora lenne a bevétel? Szerintem nem, és ez jó irányba terelné a filmgyártást. Számszerűen nem születne ennyi film. Nincs is rá szükség. A minőségre annál inkább. Itt is értelmet nyerne a kevesebb mégis több ... 
Maradjunk a realitás talaján. A nézőnek szokás szerint előre kell kifizetni a jegy árát, de 1-10-ig osztályoznia kellene a filmet. Szerintem az lenne az igazi nézői vélemény és nem a jegybevétel számszerűsége. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Én inkább azt mondanám, befogadóbb lesz, érik az ember, mint a jó bor(állítólag, mert nem iszom) igényesebb lesz, nem sodródik a divattal, erőteljesebb az ízlésesség tudatos keresése. Elkezded az életet értékelni, jó kajákat, jó termékeket keresel, kissé önzőbb leszel, és jobban belelátsz a világ dolgaiba.
Régebben soha nem gondoltam volna, hogy a lázadó metál fejemmel, jazz-t fogok hallgatni bambuló fejjel.
De van aki nem érik, leragad, de ez személyiségfüggő, és nem neked szól, mert nem ismerlek.

Még annyi, hogy hál'isten, itt azért a filmajánló nem az értéktelen filmektől zeng. Tisztelet a kivételnek

Te így írod le magadban, én úgy. Honnan tudod, h nem csömörlöttél meg a már a több 1000 filmtől amit láttál? 100% h ez a bölcsebbé vállasnak köszönhető? Aki megunja az X prémium kategóriás autót. Vagy nem nyújt már örömet a hegymászás, helyette újra felvillanyozza a bázisugrás. Az is bölcsebb, érettebb lesz, ugyan már, egyszerűen elveszik valami varázs amit újra meg kell találni valamiben. Vagy magyarázzam laci félén. Sztárok, és más gazdagok akik előtt a világ hever. Megfektetnek kismillió 1 osztályú nőt, aztán jön a homokozás vagy a szélsőséges extrémítás. Visszatérve a filmre mi az értékes, és mi nem az? Batman vs Szuperman kerül szóba többször. A kritikusok epét hánynak tőle, mégis nagyon jól teljesít a kasszáknál. Akkor most mi is van? Rossz film, de még is sok sok millióan nézik meg, adnak ki rá x összeget. Holott az okosok azt mondják egy fillért sem ér. Balgaság lenne azt mondani, h a sok millió ember buta, és csak én vagyok az okos. A stúdiónak mindenképpen megérte elkészíteni ez nem vitás. Lehet nekem sem fog tetszeni, de értéktelennek akkor sem nevezném. Egy fostos WC deszkát nem lehet úgy legyártani, h mindenkinek megfeleljen, hát még egy szórakoztatásra szánt dolgot.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Jó filmek mindig vannak, és lesznek is. Alapvető emberi tulajdonság ha valamiből ( jóból is...........) szinte korlátlanul kap, akkor azt a valamit megunja, semlegessé válik a számára. 

Nagyon jól megfogalmaztad a lényeget, egyetértek veled....-
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”