Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Charlie
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Charlie »

YvsMad!Ettől az 'Y'-tól egy kicsit ódzkodom, ezek a digitális cuccok elég érzékenyek, nem "nyírják ki" egymást?

OFF: majd nézz át a 32PM11-es topicba!

YvsMad!
Hallgattam rád és megcsináltam az "Y"-t, tökéletesen működik (remélem hosszú távon is...), THX!

Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Másodrendszer: Panasonic TX-28MK-1P, Dimarson DMR-500 saját hangfalakkal.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.
Kutya:westie.

Charlie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

YvsMad!
Ettől az 'Y'-tól egy kicsit ódzkodom, ezek a digitális cuccok elég érzékenyek, nem "nyírják ki" egymást?

OFF: majd nézz át a 32PM11-es topicba!

Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Kérdés: adva van egy Yamaha RXV-620-as, aminek egy koax bemenete van, nekem pedig kettő kellene. (Optikai van szabad, de nem akarok átalakítót.)Csinálnék egy kis dobozt kapcsolóval, amivel válthatnék a két bemenet között, nyilván, kikapcsolt állapotban.
Vélemény???

Csinálhatsz, de venni is lehet. Igazából egy Y-elosztó is elég lenne, ha nem működtetnéd egyszerre a 2 digitális forrásodat, de biztonság kedvéért jobb az átkapcsoló.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Charlie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

Kérdés: adva van egy Yamaha RXV-620-as, aminek egy koax bemenete van, nekem pedig kettő kellene. (Optikai van szabad, de nem akarok átalakítót.)
Csinálnék egy kis dobozt kapcsolóval, amivel válthatnék a két bemenet között, nyilván, kikapcsolt állapotban.
Vélemény???

close652
Beköltözött
Beköltözött

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: close652 »

Hello. Lenne egy kérdésem: Mi az a komponens video kimenet ? :taps:

http://www.dvdcenter.hu/dvdfaq.html
system

twingers
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: twingers »

Hello. Lenne egy kérdésem:
Mi az a komponens video kimenet ? :taps:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

semmilyennel nem megy át...próbáltam mindennel..

Akkor meg az új DVD setup menüjében az audio résznél kell engedélyezni a digitális (optikai) kimenetet.

k42653

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: k42653 »

Sajnos így se megy!Ha van vmi más ötleted akkor légyszi írdd le!
és azt h pontosan hogy és hova és mit kell kötni...
nagyon szépen köszönöm előre is

Milyen lemezzel próbáltad?
Sima CD lemezzel sem megy át az optikai kábelen a sztereó hang?

semmilyennel nem megy át...
próbáltam mindennel..

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sajnos így se megy!Ha van vmi más ötleted akkor légyszi írdd le!

Milyen lemezzel próbáltad?
Sima CD lemezzel sem megy át az optikai kábelen a sztereó hang?

k42653

Csatlakoztatás

A régi DVD lejátszó egy Thomson DPl 910-es. Van rajta optikai digitális be- és kimenet,koaxiális(digitális)bemenet,1 Scart,VCR bemenetek, Sat bemenet és kimenet,S video bemenet és kimenet.Az új DVD lejátszó egy Packard Bell DVD-DivX 350-es.Van rajta: optikai digitális bemenet,koaxiális bemenet, S video bemenet,1 Scart,5.1-es hangfalbemenet és egy 3-as csatlakozó Video output.
A Tv-n sajnos csak 1 Scart van meg egy antenna bemenet de a videon van 2 Scart és VCR audio és video bemenet.Mindkettő Thomson.

Kicsit fordítva írtál mindent, de meglátjuk, mit lehet tenni. Szóval a régi Thomson DPL910 egy DVD+erősítő+hangfalak egybe házimozi volt. Az új Packard bell DivX lejátszón nem bemenetek, hanem kimenetek vannak. Az új DVD optical out kimenetét kell a régi Thomson optical in bemenetére kötni, VAGY a koax. digitális csatlakozókkal ugyanezt csinálni. A hangot nem az erősítőből, hanem az erősítőbe kell vinni a DVD-ből. Lehetséges, hogy a Thomson egybemozi
valamelyik menüjében engedélyezni kell a digitális (optikai) bemenetet, mert nem ez a gyári alapértelmezés és eddig nem használtad.
Ha eddig eljutottál, írd meg.
Azt nem értettem még, hogy mit jelent nálad az, hogy külön-külön megy minden?

köszi
azt úgy értettem hogy a video megy a divx megy a dvd is megy de minden csak tv hangon és nem 5.1-gyel kivétel a dvd lemezek az erősítőben.bocsi az össue visszaságért csak annyira nem értek hozzá!akkor megnézem így

Sajnos így se megy!
Ha van vmi más ötleted akkor légyszi írdd le!

k42653

Csatlakoztatás

A régi DVD lejátszó egy Thomson DPl 910-es. Van rajta optikai digitális be- és kimenet,koaxiális(digitális)bemenet,1 Scart,VCR bemenetek, Sat bemenet és kimenet,S video bemenet és kimenet.Az új DVD lejátszó egy Packard Bell DVD-DivX 350-es.Van rajta: optikai digitális bemenet,koaxiális bemenet, S video bemenet,1 Scart,5.1-es hangfalbemenet és egy 3-as csatlakozó Video output.
A Tv-n sajnos csak 1 Scart van meg egy antenna bemenet de a videon van 2 Scart és VCR audio és video bemenet.Mindkettő Thomson.

Kicsit fordítva írtál mindent, de meglátjuk, mit lehet tenni. Szóval a régi Thomson DPL910 egy DVD+erősítő+hangfalak egybe házimozi volt. Az új Packard bell DivX lejátszón nem bemenetek, hanem kimenetek vannak. Az új DVD optical out kimenetét kell a régi Thomson optical in bemenetére kötni, VAGY a koax. digitális csatlakozókkal ugyanezt csinálni. A hangot nem az erősítőből, hanem az erősítőbe kell vinni a DVD-ből. Lehetséges, hogy a Thomson egybemozi
valamelyik menüjében engedélyezni kell a digitális (optikai) bemenetet, mert nem ez a gyári alapértelmezés és eddig nem használtad.

köszi
azt úgy értettem hogy a video megy a divx megy a dvd is megy de minden csak tv hangon és nem 5.1-gyel kivétel a dvd lemezek az erősítőben.bocsi az össue visszaságért csak annyira nem értek hozzá!akkor megnézem így

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

k42653

Csatlakoztatás

Hello!Kéne 1 kis segítség:
Eddig volt: TV,Video,Házimozi rendszer (erősítő) így minden ment 5.1-es illetve ál 5.1-es hanggal, de mivel az erősítő nem képes lejátszani divx-et meg mpeg-et meg jpeg-et és ez nekem hasznos lett volna ezért vettem egy dvd lejátszót ami ezeket a formátumu lemezeket is támogatja. De nem megy az összekötés vagyis minden megy de csak külön-külön (nem 5.1-es hanggal). Mi lehet a probléma?
Hogy kéne összekötni őket?
eddig úgy próbáltam hogy optikai digitális kábellel vittem volna a hangot az erősítőből de nem megy...
kérlek SEGÍTSETEK!!!
előre is köszi

Milyen bemenetek vannak a régi házimozi és milyen kimenetek az új DVD lejátszón? Típusszámokat is írhatnál.

A régi DVD lejátszó egy Thomson DPl 910-es. Van rajta optikai digitális be- és kimenet,koaxiális(digitális)bemenet,1 Scart,VCR bemenetek, Sat bemenet és kimenet,S video bemenet és kimenet.
Az új DVD lejátszó egy Packard Bell DVD-DivX 350-es.Van rajta: optikai digitális bemenet,koaxiális bemenet, S video bemenet,1 Scart,5.1-es hangfalbemenet és egy 3-as csatlakozó Video output.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Hello!Kéne 1 kis segítség:
Eddig volt: TV,Video,Házimozi rendszer (erősítő) így minden ment 5.1-es illetve ál 5.1-es hanggal, de mivel az erősítő nem képes lejátszani divx-et meg mpeg-et meg jpeg-et és ez nekem hasznos lett volna ezért vettem egy dvd lejátszót ami ezeket a formátumu lemezeket is támogatja. De nem megy az összekötés vagyis minden megy de csak külön-külön (nem 5.1-es hanggal). Mi lehet a probléma?
eddig úgy próbáltam hogy optikai digitális kábellel vittem volna a hangot az erősítőből de nem megy...
kérlek SEGÍTSETEK!!!
előre is köszi

Milyen bemenetek vannak a régi házimozi és milyen kimenetek az új DVD lejátszón? Típusszámokat is írhatnál.

k42653

Csatlakoztatás

Hello!
Kéne 1 kis segítség:
kérlek SEGÍTSETEK!!!
előre is köszi

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudja valaki a Philips dvp 3010 scart pólus kiosztását? mert projival a karom összekötni és a kábel már jó de a kiosztást lenne jó tudni hogy a zöld is megjelenjen RGBn!

Vendég

Csatlakoztatás

11e körül tudok Neked egy modulátort, ami a képet is meg a hangot is felkeveri RF jellé, amit aztán behangolhatsz a TV-n. Ez még ráadásban sztereo is... bár kétlem, hogy egy olyan TV aminek nincs videobemenete, az sztereo legyen.

Ha kell, dobj privit, és hozok 1et Neked. Amúgy quarcos, nem potis tekergetésű, tehát pontos, ami a kábeltv-s adásoknál nem mindegy, mert azok a potis tekerősök (annyi baj volt velük) néha 2-3 adást is hazavágtak, mert nem lehetett pontosan csatornára hangolni őket.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Akkor kell venned egy videót, annak scart csatlakozójával kell összekötni a dvd scart csatlakozóját majd a videó antenna kimenetét kell bedugni a tv antenna bemenetére.De ha nincs videód és nem is tudsz mire használni egyet, akkor egyszerűbb lenne valami olcsó bizományisnál inkább egy külföldről lomtalanításról behozott tv-t venned.
tizenpárzereért már lehet 72cm-est venni.

Ez nem biztos, hogy működni fog. Én is pár évvel ezelött így kartam bekötni a DVD-t a TV-be, hogy a Scart ment a videoba, onnan meg az antenna csatlakozó a TV-be és nézhetetlen volt a képe a DVD-nek a másolásvédelem miatt (pl. a DVD-k extralemezei viszont tökéletetsen mentek, csak azok nem, amiken a filmek voltak). Ezért ezt a megoldást nem ajánlom. Én is akkor cseréltem a TV-m. Most egyébként vannak helyek, ahol beszámítják a régi TV-t az új árába.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Szerintemis vegyél egy bizományis tvt.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Akkor kell venned egy videót, annak scart csatlakozójával kell összekötni a dvd scart csatlakozóját majd a videó antenna kimenetét kell bedugni a tv antenna bemenetére.
De ha nincs videód és nem is tudsz mire használni egyet, akkor egyszerűbb lenne valami olcsó bizományisnál inkább egy külföldről lomtalanításról behozott tv-t venned.
tizenpárzereért már lehet 72cm-est venni.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Csatlakoztatás

Hány és milyen dugó van a tv-n?
Hát egy antenna in azt' csoki

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Hány és milyen dugó van a tv-n?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

close652
Beköltözött
Beköltözött

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: close652 »

szerintem nem.
videomagnó (tuner) kell. de valamelyik szaki kijavít ha kell.
system

Oui

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Oui »

Sziasztok!

Teljesen amatőr vagyok a témához, ezért kérném a segítségeteket. Szóval van nekem egy elég régi TV-m, amire elvileg csak antennát lehet csatlakoztatni. Én mégis rá szeretnék kötni egy DVD lejátszót. Erre létezik valamiféle megoldás? Videomagnót ugye elvileg rá lehet dugni, csak az éppen nincs.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”