Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Olyan ember véleményére lennék kíváncsi, aki összevetette már az umc1-et a sherbourn 7030-cal.

köszönöm.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Igen, de ez nem azért, hogy erősebb legyen, csak ne keljen kitekerni annyira szerintem!
Jó tudom, hogy a Superreceiver gomb dögösebb hangot adott 

igen ezek a fjúcsörségek olyasmi mint a 876 esetében a dynamic eq meg az intelli volume +12

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Már hogyne hozná!

Amit írtam arra vonatkozott, hogy ha mondjuk 30-as szinten jó volt az LX82 és az LX87 halk - semmit sem jelent.
A CA-nál is megváltoztatták ezt és ahogy én látom a Pio-nál is.
Ha nullás szinten jó, akkor addig fel kell tekerni és kész.

Sokan egy előző tapasztalatból indulnak ki, ami nem mindig jó.

oké de ha most az lx82 és az lx87 is kitekerjük nulla azaz referencia hangerőig  akkor ott csak hangosabb lesz az lx82 tehát ha ugyanazok a fjúcsör beállítások vannak mindkettőn akkor az lx87 gyengébb (halkabb) mint az lx82, de lx87 hangra meg megint van olyan jó mint korábbi társai...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez igaz!

Nekem Onkyo 809 es van, és kb -15db től kezd el dolgozni, de utána irgalmatlan.
Az előző, -20-nál már ordított.

Vendég

akkor ezek szerint egy lx87 sem olyan jó már vagy mondjuk azt nem hozza azt a szintet mint egy lx82 például.

Már hogyne hozná!

Amit írtam arra vonatkozott, hogy ha mondjuk 30-as szinten jó volt az LX82 és az LX87 halk - semmit sem jelent.
A CA-nál is megváltoztatták ezt és ahogy én látom a Pio-nál is.
Ha nullás szinten jó, akkor addig fel kell tekerni és kész.

Sokan egy előző tapasztalatból indulnak ki, ami nem mindig jó.

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Meddig szoktad feltekerni?
Kb 10 és 15 között mozizok ha egyedül vagyok, és 0 fölé sztereoban sem mentem soha, pedig szeretem a hangos zenét. Tannoy M2 és Mc, meg Technics SB M500.

Vendég

ez így van

nekem 5 végfok ment, nem volt biamp

Igen, de ez nem azért, hogy erősebb legyen, csak ne keljen kitekerni annyira szerintem!
Jó tudom, hogy a Superreceiver gomb dögösebb hangot adott 

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

De a Pio is be volt állítva minden "javító áramkör" nem ?
ez így van

nekem 5 végfok ment, nem volt biamp

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Azért nem mindegy, hogy hány végfok szól egyszerre. 2 vagy 7-8-9 +a szubé is.
Szóval ugyanaz az erősítő lehet halk és hangos is, bekötéstől és beállítástól függően.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

igaz nem nekem jött a kérdés de én spec az lx82 is max -30 ig tekertem fel, nagyon ritkán pár percig -20 ig de hangosabb volt mint az onkyo 876  -20as hangerőn +12 intelli volume-val, ütősebb nem most mondom de hangosabb.

a netrádio a pioban megy egyszerűen pl ibiza underground anyira ütős volt hogy -80as hangerőn is lehetett hallgatni -50 nél már ütött rendesen.
forrásfüggő is nagyon még netrádión belül is.

De a Pio is be volt állítva minden "javító áramkör" nem ?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

igaz nem nekem jött a kérdés de én spec az lx82 is max -30 ig tekertem fel, nagyon ritkán pár percig -20 ig de hangosabb volt mint az onkyo 876  -20as hangerőn +12 intelli volume-val, ütősebb nem most mondom de hangosabb.

a netrádio a pioban megy egyszerűen pl ibiza underground anyira ütős volt hogy -80as hangerőn is lehetett hallgatni -50 nél már ütött rendesen.
forrásfüggő is nagyon még netrádión belül is.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Nem az alapján döntenek szerintem.

A teljesítmény adatok senkinek sem fontosak.
A mérések is néhány fórumosnak, a többi tojik rá gyakorlatilag. 

A hülyeséget az autókkal hagyjuk, nem is érdemes szót vesztegetni rá!

Sokszor ez van egyébként.
Van egy érdekes probléma, amit valaki leír és félrecsúszik az egész. Senki sem ír konkrét dolgokat, tapasztalatot.

A 922-es Pio erősítővel kapcsolatban is ez kellett volna, nem az, hogy ez bizony ennyit tud.
Ahogy írtam az LX87-nél is tapasztaltam hasonlót!

akkor ezek szerint egy lx87 sem olyan jó már vagy mondjuk azt nem hozza azt a szintet mint egy lx82 például.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

ja és persze egy avr soha ne lesz olyan mint egy jó sztereó még egy ax10i sem.

Nekem ez a mondat ragadta meg a tekintetem...persze csak most kezdtem el ízlelgetni...mi is az a jó sztereó???

mondjuk egy denon pma 950, az ax10i-t úgy ahogy van megeszi nemcsak erőben de hangban is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Úgy milyen hangerő szinten hallgatod?
-30 dB már elég hangos.
Van néhány halkabb film, de 0-ig még nem tekertem fel.

Most jut eszembe, hogy a 922-es tulaja (simtrade?) a frontokat beköthetné kettős erősítésre is, ha csak sztereóban hajlandó MP3-at hallgatni.

Vendég

Ha demózok, 5 végfok megy + az aktív szub.

Úgy milyen hangerő szinten hallgatod?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

De itt nem a mélyekre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy halk az erősítő és ez biztosan nem normális.

Erre írták, hogy vegyen LX 7/8... kategóriát, mert az már más.

A tiédnél hogy "működik" a hangerő szabályozás?
Meddig kell feltekerni a hangerőt, hogy jól szóljon és mennyi a demo szint mondjuk?

Én nem használom pure direct stereoban.
Ha demózok, 8 végfok megy + az aktív szub. (Frontok és center bi-amp-ba kötve.)
A Youtube-ra feltöltött 160 kbps MP3 anyagok 80-100 Hz alatt elég gyengék. Ha a 100 Hz alatti nagy energiájú mélyek hozzáadódnak a hangerőhöz, az összesített hangerő nyilván nagyobb lesz. Egyébként a kérdés a mélyekre is vonatkozott, mert az is kevés volt.
De még egyszer: 7.1 csatornás erősítőből csak 2 csatornát használni MP3 forrással és sopánkodni, hogy halk...

Vendég

Nekem 921-es Pio van, ami szinte ugyanaz mint a 922. Hallgattam már laptopról, előlapi RCA bemeneten keresztül, de egyáltalán nem tűnt fel, hogy halkabb lenne, vagy, hogy aránytalanul fel kell tekerni a hangerőt. 5x4,6m es nappali,  Front 6 Ohm 86dB/W/m, tehát nem egy érzékeny hangfal.

Vendég

Bubu! Az, hogy a hifiben ködösítenek(és ti még rá is tesztek egy jó nagy lapáttal) már megszoktam, de az egzakt, jól mérhető jellemzőket a kocsiknál NE vond már kétségbe ... Thenksz!

Ezt nem értem. 
Ki ködösített? Ki az a "ti"??

A kocsis dolgokat nem vonom/vontam kétségbe, de közelebbi példád nincs?
Mondjuk bármilyen házimozi/HIFI példa jobb lenne.

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Nekem 921-es Pio van, ami szinte ugyanaz mint a 922. Hallgattam már laptopról, előlapi RCA bemeneten keresztül, de egyáltalán nem tűnt fel, hogy halkabb lenne, vagy, hogy aránytalanul fel kell tekerni a hangerőt. 5x4,6m es nappali,  Front 6 Ohm 86dB/W/m, tehát nem egy érzékeny hangfal.

Vendég

Pedig én leírtam, mit kell csinálni. Van még egy rakás végfok abban az erősítőben, legalább 3-at még munkára kell fogni, + egy szubot is, ha az MP3-ból mélyeket is akar hallani.

De itt nem a mélyekre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy halk az erősítő és ez biztosan nem normális.

Erre írták, hogy vegyen LX 7/8... kategóriát, mert az már más.

A tiédnél hogy "működik" a hangerő szabályozás?
Meddig kell feltekerni a hangerőt, hogy jól szóljon és mennyi a demo szint mondjuk?

Vendég

Bubu! Az, hogy a hifiben ködösítenek(és ti még rá is tesztek egy jó nagy lapáttal) már megszoktam, de az egzakt, jól mérhető jellemzőket a kocsiknál NE vond már kétségbe ... Thenksz!
Sajnos!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Van egy érdekes probléma, amit valaki leír és félrecsúszik az egész. Senki sem ír konkrét dolgokat, tapasztalatot.A 922-es Pio erősítővel kapcsolatban is ez kellett volna, nem az, hogy ez bizony ennyit tud.

Pedig én leírtam, mit kell csinálni. Van még egy rakás végfok abban az erősítőben, legalább 3-at még munkára kell fogni, + egy szubot is, ha az MP3-ból mélyeket is akar hallani.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Vendég

Huh - azt kell mondjam teljesen jogos a felvetésed. A post -om végére már én is éreztem, hogy a sok számmal jócskán túllőttem a célon és esetleg a lényeg elveszik kissé mely amúgyis az előzmények tükrében értelmezhető igazán.

Nos az előzmények - tényleg csak címszavakban - a  VSX 922 -el kapcsolatban volt egy kérdés- illetve problémafelvetés és ezzel kapcsolatban kialakult diskurzus. Eljutottunk az azt megelőző "marketningwatt" -os hozzálólásomhoz, melyre jött helyeslés is bár nem voltam biztos benne, hogy a lényegre jött az. Aztán haladtunk tovább a "ki mekkorát hazudik" témakör felé - volt egy táblázat is Arcam -al és néhány konkurenssel is. Aztán volt néhány kitérő a fórumtársaktól az egyre silányuló megépítés felé illetve végül megérkeztünk az autókhoz ... (bár ez utóbbiak már annyira nem is érdekesek ebből a szempontból talán)

A konklúzió röviden, hogy nem az a lényeg, hogy "ki mekkorát hazudik" (mindenki azt teszi ...), hanem a speckókban pl. az almát ne felhőkarcolóval hasonlítgassuk, hanem legalább a körtével. Ebből a szempontból nem értek egyet - a specifikációk fontosak, akkor is, ha nem 100% pontosak, mert a vásárlók nagy százalékban ez alapján döntenek (arra nem tértem ki, hogy ez jó avagy sem). A gyártókat az eladás érdekli és a marketing és a specifikáció ebben segít Nekik (sok vevőnek pedig ez áll igazán csak rendelkezésre). A specifikációk összehasonlítását azonban érdemes körültekintően és minél pontosabban megtenni és akkor a különböző márkák típusainak összehasonlítása müködhet még is ez alapján.

Az rendben van, hogy az erő és dinamika (plussz a sok egyéb akár nem specifikálható részlet) fontos egy erősítőnél, de ezekre a specifikáció alapján sokszor csak homályos összefüggések alapján vonhatunk le következtetéseket. Persze van a személyes tapasztalat stb. - de az meg nem specifikálható azaz nem számszerűsíthető. Arra vonatkozóan, hogy mi a fontos ezek közül nem tértem ki.

Nem az alapján döntenek szerintem.

A teljesítmény adatok senkinek sem fontosak.
A mérések is néhány fórumosnak, a többi tojik rá gyakorlatilag. 

Sokszor ez van egyébként.
Van egy érdekes probléma, amit valaki leír és félrecsúszik az egész. Senki sem ír konkrét dolgokat, tapasztalatot.

A 922-es Pio erősítővel kapcsolatban is ez kellett volna, nem az, hogy ez bizony ennyit tud.

dkes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: dkes »

Igen, ilyenkor konkrét példa kellene, mert ez így túl általános.

Nekem az AX10Ai mellett mondjuk volt egy Magnat RV1 csöves erősítőm.
Szerintem az "jó sztereó", de a Pio jobb volt, mert inkább azt hallgattam.

Vigyázat - a túl sok példa sem jó ... Ld. előző hozzászólásom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”