Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Akkor ehhez be sem kapcsoltad a HM erősítőd?
Lassucska, de odaszegez a képernyő elé.
Egyik gyerekkori kedvenc a 90-es évekből !
Regény alapján 2 színész legenda szereplésével fordulatos izgalmas thriller !
Az ügyfél
Még egy kedvenc a 90-es évekből !
Amolyan Tarantino-s film nem véletlen ő írta a történetet !
Impozáns szereplő gárda hasonlóan a napokban ajánlott 2 alkotáshoz ez is zseniális film
Tiszta románc
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1209
Colonia.
Érdemes megnézni!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Sziasztok!
Eléggé vártam már a Visszatérő című filmet és a múlt hét végén meg is néztük asszonnyal.
Nem akarok túl sok spoiler-t ,mert biztosan van még aki a megtekintése előtt áll, szóval csak röviden tömören néhány gondolat és vélemény:
Szerintem a sztori átlagos,de inkább gyenge,ami pedig biztos: A filmet sokkal izgalmasabbra meg lehetett volna csinálni.
Az elején a medvetámadás elképesztően hatásos volt DTS-HD master hang rendesen odavágott, a dög szó szerint a szoba közepén az orrunk előtt fújta a levegőt és tombolta ki magát.Ennél a jelenetnél volt libabőr is! Egy TV monitoron lehet meg se kottyant volna,de vásznon azért egészen más a hatás.
Nagyon nagyon közeli a harc, a bepárásodott kamerák is tetszettek.
Nekem ez elég hiteles volt,nem éreztem semmi gagyit ,vagy túlzást benne.Egy ilyen szituációban a valós életben kb így lenne,csak kérdés ki meddig bírná.
Összességében kicsit jobbra számítottam,de így sem volt rossz. Zord,fagyos és kemény minden részlet a filmben.
Azonban én 7/10 pontot tudok adni az alkotásnak.
DiCaprio a Wall street farkasa-ért kapta meg "utólag" az oscart,nem a Revenant miatt..
Az hatalmas film volt,(10/10),igaz nem lehet összehasonlítani két egészen más műfajt,csupán eszembe jutott.
Eme filmben látható szenvedős,reménytelen alakítását sok más színész is hozta volna így ,vagy még különbül szerintem,(Pl Rudy Youngblood - Apocalypto...vagy Viggo Mortensen - The Road) mondom attól függetlenül,hogy bírom Leonardo-t egyébként és jó színésznek tartom,mert több olyan filmben szerepelt eddig ,amik nálam beleférnek a Top 20-ban is.( Véres gyémánt,Tégla,Wall street farkasa )
Tom Hardy-t azonban én kihagytam volna.Valahogy nem éreztem most helyét ebben a filmben...
Ettől függetlenül én adnék még később egy esélyt neki és az is lehet ,hogy akkor majd más vélemény alakul ki...
Szintén megemlíteném !
A 90 -es évek egyik botrányfilmje , zseniális ez is nekem nagy kedvencen !
Született gyilkosok
A 90-es évek filmjei közül megemlíteném !
Zseniális !
Félelem és reszketés Las vegasban
-
Vendég
Ha időd engedi, jöhet a folytatás a listák ügyében.
Szívesen, és olvasnám másét is. De erre most legalább két hetet várni kell. Az élet kicsit sűrű most.
Tegnap láttam az új Vinterberg-filmet, A kommunát. Imádom a többszereplős, az-élet-bizony-nem-egyszerű filmeket, hát még ha olyan nagyszerű színészi alakítások vannak benne, mint amilyen Trine Dyrholmé, aki Paprika Steen mellett lassan a másik nagy kedvenc nálunk. Ez a Vinterberg-mozi azért is szerethető még, mert nem annyira hatásvadász, mint A vadászat, vagy mint a Születésnap, s ez részben annak köszönhető, hogy a rendező maga is kommunában nőtt fel, és belülről látta-élte azt az érzelmi hullámvasutat, ami most itt filmes nyersanyag. Fel nem foghatom, hogy ér ez 6.9-et az imdb-n (gondolom, a "ha-nem-hiszed-mutatok-másikat" típusú moziban tobzódók szavazatai miatt), nálam simán 9.5/10.
Ha időd engedi, jöhet a folytatás a listák ügyében.
-
Vendég
Tegnap láttam az új Vinterberg-filmet, A kommunát. Imádom a többszereplős, az-élet-bizony-nem-egyszerű filmeket, hát még ha olyan nagyszerű színészi alakítások vannak benne, mint amilyen Trine Dyrholmé, aki Paprika Steen mellett lassan a másik nagy kedvenc nálunk. Ez a Vinterberg-mozi azért is szerethető még, mert nem annyira hatásvadász, mint A vadászat, vagy mint a Születésnap, s ez részben annak köszönhető, hogy a rendező maga is kommunában nőtt fel, és belülről látta-élte azt az érzelmi hullámvasutat, ami most itt filmes nyersanyag. Fel nem foghatom, hogy ér ez 6.9-et az imdb-n (gondolom, a "ha-nem-hiszed-mutatok-másikat" típusú moziban tobzódók szavazatai miatt), nálam simán 9.5/10.
M. Gibson legjobb filmje (szerencsére nem szerepel benne) és az utóbbi 20 év egyik kiemelkedő mozija szerintem. Jobb rendező, mint színész....
+ a képminőség is példaértékű.
valahol erről kellene szólnia a fullhd -nek/nak!!!
lehet többen vennénk gyári bd lemezt.
a Stalingrad pedig, na igen alapmű!
M. Gibson legjobb filmje (szerencsére nem szerepel benne) és az utóbbi 20 év egyik kiemelkedő mozija szerintem. Jobb rendező, mint színész....
+ a képminőség is példaértékű.
valahol erről kellene szólnia a fullhd -nek/nak!!!
lehet többen vennénk gyári bd lemezt.
a Stalingrad pedig, na igen alapmű!
Másik kedvencem:
Feltétlen nézd meg,nem fogsz csalódni. Nagyon eredeti sallangoktól mentes ,végig izgalmakkal teli és valós a történet is.
Ha nagyra tartják a Pillangó című filmet (amit könyvben háromszor olvastam el és sokkal jobb volt mint a vásznon) ez attól is nagyobb alkotás - hozzáteszem - szerintem.
10/10 pont mindenképp!!
Többször is megnéztem régebben. Hatalmas film!
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Szerintem rátapintottál valamire. A pszichológiai hadviselés filmeken keresztül is jól működik. Rendkívül hatékony "fegyver".
...nem a vérengzés okoz problémát, hanem a pszicho-terror
A gyengébbek kedvéért ott van a Mel Gibson rendezte Apocalypto
Akkor a Visszafordíthatatlant ne nézd meg!
Most már meg fogom. Nagyon tetszett a másik kettő is, és életre szóló élmény marad, csak többször megnézni valahogy nincs kedvem.
Apocalypto sima ügy ezekhez képest, nem a vérengzés okoz problémát, hanem a pszicho-terror
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

A gyengébbek kedvéért ott van a Mel Gibson rendezte Apocalypto
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Nem szórakoztatás alapján döntöttem, hanem "életre meghatározó" élmény szerint. A Rekviem egy álomért zenéje külön meg van lemezen. Az azért előkerül néha néha. A Ken Park a maga módján "szórakoztatni" is akar. A Visszafordíthatatlant kétszer néztem meg moziban...Zseniális abban a kategóriában, amiben versenyzik.
Ebből mondjuk egyet (Visszafordíthatatlan) nem láttam, a másik kettő pedig óriási film, minden tiszteletem de annyira brutál a sztori, hogy amolyan soha többé megnemnézős.
Ebből mondjuk egyet (Visszafordíthatatlan) nem láttam, a másik kettő pedig óriási film, minden tiszteletem de annyira brutál a sztori, hogy amolyan soha többé megnemnézős.
Ha ki kellene emelni filmeket a 2000-es évekből, akkor nem maradhatna ki a Rekviem egy álomért, illetve a Visszafordíthatatlan és a Ken Park.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Ha ki kellene emelni filmeket a 2000-es évekből, akkor nem maradhatna ki a Rekviem egy álomért, illetve a Visszafordíthatatlan és a Ken Park.
2000-es: Ádám almái, Rejtély, Nem vénnek való vidék, Mullholland Drive, A Zongoratanárnő, Az Ajánlat, Tetovált lány, Melquiades Estrada három temetése, Titokzatos folyó, Oldboy
Feltétlen nézd meg,nem fogsz csalódni....
Egyetértek!
Bár vannak kissé vontatott jelenetek, de nélküle nem lett volna kerek.
A Szárnyas-ban ha jól emlékszem, a hülye köcsög kifejezés hangzik el...
Most veszem észre, hogy belinkelted az adott jelenetet, és a sokkal cizelláltabb ló..szt kifejezés hangzik el. Ebből is látszik, hogy tényleg ismételni és tanulni kell.
Ha már feltettem a kérdést, illő nekem is megválaszolni. ...
A magyar filmeket az elfogultság gyanúja miatt nem írtam...Sokan elfelejtik, hogy nem csak Huszárik, Jancsó, Latinovits vagy épp Cserhalmi az, akiket kaptunk a magyar filmtől, hanem olyan a köztudatban kevésbé meglévő zseniket, mint Bódy, Andorai, Máté, vagy Őze.
A kosztümös vonalból engem a Napok romjai fogott meg, de az nagyon. Meg merem kockáztatni, hogy Hopkins és Thompson is élete legjobbját hozza benne, ráadásul a zenéjétől is kész vagyok.
Greenaway a Prospero könyvei-vel ébresztett rá, hogy mindig van hova fejlődni, tanulni, és itt nem az iskolai tananyag elsajátítására gondolok. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az ember minél jobban igyekszik, annál inkább szembesül vele, hogy milyen keveset is tud valójában.
A Szárnyas-ban ha jól emlékszem, a hülye köcsög kifejezés hangzik el...
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Nem láttam még, de akkor felírom a sorozatok miatt is egyre végtelenebbnek tűnő listára. Nincs elég idő mindenre, főleg, hogy azért van élet a zenén-filmen túl is. Pont veled beszéltük ezt talán.
Feltétlen nézd meg,nem fogsz csalódni. Nagyon eredeti sallangoktól mentes ,végig izgalmakkal teli és valós a történet is.
Ha nagyra tartják a Pillangó című filmet (amit könyvben háromszor olvastam el és sokkal jobb volt mint a vásznon) ez attól is nagyobb alkotás - hozzáteszem - szerintem.
10/10 pont mindenképp!!