Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A tenger szívében.
Elkezdtük este, és a saját horkantásomra ébredtem.
Még egy szemét a sok közül.
5/10

Nekem sem jött be igazán. Pedig a téma... 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7390

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként tudtad hogy a Colombiana filmben is ő volt a kislány apja akit megöltek a nejével együtt? (Jesse Borego)

Igen.. bár eltelt a filmből kis idő, mire rájöttem honnan ismerős. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Régebben sokat vadásztam egy jó felbontású ilyen képre:

El tudnám képzelni a mozim falán. Sajnos nagy valószínűséggel nem létezik, senki sem készítette el, vagy legalábbis nem töltötte fel. 

Ez a kép többször látszik a filmben. A csávó tudott festeni.
Egyébként tudtad hogy a Colombiana filmben is ő volt a kislány apja akit megöltek a nejével együtt? (Jesse Borego)
 https://www.google.hu/search?q=v%C3%A9r ... V3i80mAAAA

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Én is. Már rég meg lenne.

Régebben sokat vadásztam egy jó felbontású ilyen képre:

El tudnám képzelni a mozim falán. Sajnos nagy valószínűséggel nem létezik, senki sem készítette el, vagy legalábbis nem töltötte fel. 

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Most tényleg csak nagyon halkan jegyezném meg, apróbetűvel az alján, hogy moziba járni a legolcsóbb és nem rendszereket üzemeltetni, cserélgteni és fenntartni otthon.

Szerintem ez így nem lehet egyértelműen kijelenteni, sokkal több paraméteres az egyelet annál, hogy előre meg lehessen mondani az eredményt. NAGYON függ attól, hogy a házimoziban:
- a készülékcserék milyen gyakoriak
- milyen árkategóriás készülékekről van szó
- költ-e felesleges dolgokra pénzt a tulajdonos vagy a lényegre koncentrál?
- a nézők (átlagos) száma mennyi
meg persze:
- a lakóhelyünktől (mozi távolsága, parkolás ára)
- a mozi jegyáraitól 

Sokgyerekes családnak elmenni moziba alkalmanként egy vagyon, főleg ha jó messze van a mozi és a parkolás is drága. Ha egy olcsó mozit építenek otthonra (és amúgy rendszerese szeretnének mozizni), akkor simán lehet, hogy 1-2 év alatt visszajön az (olcsó) otthoni mozi ára. Ha viszont valaki mondjuk egy tízmilliós projektorral indítja a mozi építését, akkor az soha nem fog visszajönni.

De azért az is igaz, hogy más élmény nagymoziban filmet nézni mint otthon. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Ízlés kérdése az egész.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Egyetértek! 
Nagyon sajnálom, hogy nem adták ki BR lemezen.

Én is. Már rég meg lenne. Detto az Önpusztítók (Bullet) is. Még normális minőségben sem lehet kölcsönözni sajnos,pedig hatalmas filmnek tartom.

Nekem vett az asszony egy felsőt, meg egy cipőt is, közben egy fagyit is megkívántunk. Még is jó, akár családi programnak tartom a téli vagy rossz időjárásos unalmas otthonülés helyett. Persze ezt lehet mondani, az inkább eret vágok, mintsem egy fillért is adjak egy filmért mentalitású embereknek. Némely ismerős egyenesen visszakérdez, hülye vagy? Letöltöm ingyen, a premier után egy nappal, minek adnék érte pénzt? 

Nem lehetséges az,hogy ott vettétek észre ,hogy félmeztelen voltál és zokniban És a párod nem akarta a "kőműves dekoltázsod" szemléltetni a plázában   Csak vicc volt,remélem nem orrolsz meg emiatt,de muszáj volt ellőnöm egy ilyet

Én is azt mondom a moziban járás nem csak a filmről szól,hanem egy kikapcsolódás otthonról és a hétköznapokból.
Attól még hogy otthon -  a szavaiddal élve - a "díszes társaságnak" van jó mozi,tényleg nem kellene lemondani róla,mert annak még mindíg más a feeling-je. De megszoktuk a kényelmet és biztos úgy vagyunk vele,nem kell költeni külön rá,másokat elviselni,tolongani,nem ül eléd egy égimeszelő,aki még a lejtős széksorok között is betakar a képbe ,stb..
Én pl többször mennék mint az asszony,de ő meg azt mondja ha felhozom minek menjünk,az olyan megszokott és úgyis megnézzük utána itthon is 

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy mozijegy:1720Ft
Beutazás ötven kilométerről: tk.>1700Ft Szg:~3000Ft (parkolás)
Poppcorn, Cola  gumicukor stb:~ 2000Ft
Ez rendszeres havi két három film esetén, vidékről való beutazással, és a mozis "kellékekkel" durván 200-250 körül jön ki évente, ha egyedül mégy be. És rámegy a napod.

Kinek, hol, mennyi. Én itt Pécsen száz méterre lakom a két megmaradt belvárosi mozi egyikétől, tizenkét perc sétára a másiktól, a Plaza mindent beleszámolva busszal sincs több negyven percnél. Bérlettel a belvárosban egy ezres körül jön ki egy film, bérlet nélkül se sokkal több. A Pláza persze más, de a kis mozik valahogy meghittek, intimebbek (ha valaki még emlékszik), én az SW-t is itt néztem. A popcorntól és a Colától pedig egy bizonyos kor fölött az ember alig bírja ki egy hosszú film végéig, tiszta pénzkidobás. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A múltkorában a mozi után a plázában ettünk is egy jót,ha már ott mentünk el előtte,akkor pedig már bőven benne van 10000-ben három főre.

Kikapcsolódásnak jó a mozi és kell is néha elmenni,de számtalan előnye van annak ,hogy miért otthon nézzünk inkább filmeket mozi helyett.

Nekem vett az asszony egy felsőt, meg egy cipőt is, közben egy fagyit is megkívántunk. Még is jó, akár családi programnak tartom a téli vagy rossz időjárásos unalmas otthonülés helyett. Persze ezt lehet mondani, az inkább eret vágok, mintsem egy fillért is adjak egy filmért mentalitású embereknek. Némely ismerős egyenesen visszakérdez, hülye vagy? Letöltöm ingyen, a premier után egy nappal, minek adnék érte pénzt? 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A 90-es évek egyik legjobb filmje szerintem,de ha nagyon forszírozni akarom,mondhatom úgy is,hogy egyszerűen máig nem tudtak llyen jó filmet készíteni a műfajban.

Egyetértek! 
Nagyon sajnálom, hogy nem adták ki BR lemezen.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Tervben van a Vér kötelez is hogy újranézem. A 90-es évek egyik legjobb filmje szerintem,de ha nagyon forszírozni akarom,mondhatom úgy is,hogy egyszerűen máig nem tudtak llyen jó filmet készíteni a műfajban.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Most tényleg csak nagyon halkan jegyezném meg, apróbetűvel az alján, hogy moziba járni a legolcsóbb és nem rendszereket üzemeltetni, cserélgteni és fenntartni otthon.

A múltkorában a mozi után a plázában ettünk is egy jót,ha már ott mentünk el előtte,akkor pedig már bőven benne van 10000-ben három főre.

Kikapcsolódásnak jó a mozi és kell is néha elmenni,de számtalan előnye van annak ,hogy miért otthon nézzünk inkább filmeket mozi helyett.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7390

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Ez az elozetes nagyon tetszett de szerintem azoknak szol foleg akik sikereket ertek el first perzonos jatekokban. pl.: Counter Strike stb
Pár vélemény a filmről:
Rendkívüli, végig szórakoztató, őrült vérontás, persze Copley sokoldalúsága nagyot dob a mozin, ugyanakkor kétségtelenül jó adag kreativitás és szakértelem van a filmbe sűrítve. Hogy mindezt néhány GoPro 3-assal vitték véghez, már önmagában figyelemre méltó mutatvány. Megéri befizetni rá, igazi pasifilm, végig széles vigyor ült arcomon, míg én a székemben. 

"U...little...pussy.
----------------------

Ez a film az utolsó percéig nem veszi magát komolyan, olyannyira hogy már egy dekonstruktív trashakciófilmről beszélünk, így teljesen más értékelést igényel mint egy "hagyományos" posztmodern akciófilm.

Az pedig hogy fantáziátlan lenne az meg egy meglehetősen szubjektív dolog. Én őszintén szólva a Mad Max óta nem szórakoztam ilyen jót.
---------------------

Nekem abszolút egy pozitív élmény volt a film. Ilyen látványhoz egy ilyen történet bőven elegendő. 
Némely jelenet teljes mértékben ledöbbentett, és ez volt talán amivel megfogott. Egyáltalán nem bántam meg hogy megnéztem moziban, sőt ha tehetném megnézném újra!

Egyébként az első jelenetek után kiderül számomra, hogy itt a besorolást elrontották. Ez inkább 18+ -os film.

Az biztos, hogy nem fog tetszeni mindenkinek ez a belső nézetes dolog. Akiknek viszont nem idegen az efféle nézőpont, nekik biztos bejön majd a látvány.
---------------------

és állítólag a zenék is nagyon jók a filmben. 

Lehet hogy kikölcsönzöm, ajánlottam az egyik kollégámnak is. Kíváncsi leszek a véleményére, de azért a helyén is kell tudni kezelni ezt a filmet 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 916

Hozzászólás Szerző: tottyi »

www.youtu.be/0FkaCyxI-bk
Valaki látta már  érdekes nézőpontú film, nekem a call of duty jut eszembe róla.

Ez az elozetes nagyon tetszett de szerintem azoknak szol foleg akik sikereket ertek el first perzonos jatekokban. pl.: Counter Strike stb
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Valaki látta már  érdekes nézőpontú film, nekem a call of duty jut eszembe róla.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 821

Hozzászólás Szerző: lacy »

nem teljesen értek egyet az előttem számolóval de majdnem jó
ha csak a natúr jegyárakat vesszük, az is filmenként 1200-1700 ft
legyen 1500 az átlag
Én sem pesti vagyok (már) tehát bemenni moziba autóval (ami amúgy olcsóbb mint a tömeges közlekedés !! ) legyen nem több mint egy 1000.
vegyük azt hogy 4-en megyünk, viszem az unokáim is
az jegyárban 6000 +1000 az autó
Mondjuk az otthoni popi az kb 200-ból meg van plusz a mikró, de legyen a vetítő és erősítő megatöbbi áramfogyasztásával 500 ft.
Mennyi is egy popcorn a moziban? ennél több de vegyük ezt nullszaldóra
így kijön a mozi 7000-ből plusz még az időnk ami ha semmi mást nem nézünk meg a mozi mellett (mondjuk Póluscenterben más bolt) akkor is kb 40-45 perc
Ami otthon 5 perc és kész is vagyunk
havi 4 mozi már csak az időtényező miatt sem jöhetne létre, míg a házi vetítéssel a heti 4 sem ritka.
na de legyen havi 3 ami 21000 ft
ami 252000 ft plusz a rengeteg elpazarolt idő
nem szóltam még a néha nagyon előforduló finoman fogalmazva - egyáltalán nem kulturált nézőkről, akik vígan de főleg hangosan csámcsogják a pattogatottat zörögnek a zacsikkal, és megbeszélik a film részleteit de van aki már látta és konkrétan "spoilerez"
ezzel a számolással én kb 3-4 év alatt összehozom a mozit projektorral meg úgy egyébbel és ráadásul többet is tudom nézni min ha el kéne járni
de nem ez a lényeg, a lényeg hogy akárhol is néz valaki filmet azt élvezze és szórakozzon

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

segítség!

Almodóvar fan lettem...

A bőr, amelyben élek

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Egy mozijegy:1720Ft
Beutazás ötven kilométerről: tk.>1700Ft Szg:~3000Ft (parkolás)
Poppcorn, Cola  gumicukor stb:~ 2000Ft
Ez rendszeres havi két három film esetén, vidékről való beutazással, és a mozis "kellékekkel" durván 200-250 körül jön ki évente, ha egyedül mégy be. És rámegy a napod.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Szóval manapság begyűjteni a lemezeket lehet nem a legjobb befektetés a HDD-vel és nagy tárhelyekkel szemben,amit kezelni is könnyebb így jó,hogy a könnyebb és olcsóbb utat választja a nagynép.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Biztosan többen vennék meg a filmeket,ha nem lennének olyan drágák és akkor az ebből befolyó "adózott" összeg is több lenne a filmipar felé,sok kicsi sokra megy alapon.
Az is nagy igazság,hogy a filmmel kapcsolatos tárgyak,díszek,ereklyék is hatalmas lóvé és lehet hogy elenyésző ezek mellett a DVD vagy BD lemezből befolyt pénz.
Jó példa a Star Wars ,hogy lassan már WC papír is lesz ilyen,mint a Hello Kitty esetében,mert a boltokban kapható cókmókok felén ott figyel Datrh vader,lassan már a Silan öblítős dobozon is.

Ha azt vesszük,hogy egy házimozi erőmű mondjuk 500-600000ft és ezt valaki megveszi újan és szeretné azt hosszútávra otthon tudni,majdan ha elavul is még a lehető legtöbbet kivenni belőle,amit az új erősítőjéhez hozzá tud tenni.
De nagyobb értéknek gondoljuk az eszközöket,hangfalakat melyekért nem sajnáljuk a pénzt,vagy legalábbis kevésbé.
A filmeket már nem,melyek roskadnak a polcon és két három újranézés után már sokak szemében feleslegessé vállnak és ezért kevés a hajlandóság affelé,hogy évi többezreket kiadjanak az emberek filmekre.
A BD filmek felhalmozásánál is vannak akik már a DVD korszakból kiindulva gondolkodnak,hogy óriási pénzkidobás volt akkor,de annak az idején nagyobb újdonságnak is számított a DVD a VHS technika után és ezért szerintem a DVD korongokra messze sokkal több pénzt elszórt a magyar.
Szóval manapság begyűjteni a lemezeket lehet nem a legjobb befektetés a HDD-vel és nagy tárhelyekkel szemben,amit kezelni is könnyebb így jó,hogy a könnyebb és olcsóbb utat választja a nagynép.

Ez mentális kérdés is főleg,mert tipikus magyar hozzáállás a dolgokhoz,csakúgy mint a 2001-ben megjelent 9000ft-os Gladiátor DVD,amit 1000ft-ért megírtak DVD-R lemezre és voltak akik éjszakákon át másolták,nyomtatva mellékelt színes borítókkal ellátott DVD lemezeket.Mert így volt,legalábbis mifelénk. A fehérlaci "svédasztalos" hasonlata jut most erről eszembe...

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Kicsit túl van ez lihegve, csak azért mert sokan a fórumozókból indulnak ki, ahol a mozibajárok aránya kevés. ( Lehetne ezt a "Házimozi tragédiájának" nevezni, de mindenképpen ironikus jelenség). Viszont ez egy doboz, kilépve ebből kiderül, hogy nem reprezentatív egy ilyen közösség. Itt már "minőségellenőrök" vannak, amikor "véletlenül" moziba mennek és nem szimpla mozibajárók, akik beülnek egy filmre "csak úgy az élmény miatt", aminek semmi köze a hang- és képminőséghez.

Jó lenne árnyaltan látni a problémát: ki kit támogat, mikor megveszi a filmet, ki kit lop meg, ha letölti, stb.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tényleg nem értem, hogyan szűrted le az én szavaimból a mondandódat. 
Vezetés közben, jó gyorsan. Nem aggódom értük, bár vitathatatlan, h akik nincsenek annyira kirakatban azok akár nagyon keveset kereshetnek azokhoz képest akik lefölözik a nagy zsetont. Arról nem beszélve, h vannak óriási bukások is. A lényeg a mondandómban, h évente bárki megtehetné itt a díszes felhozatalból, h mondjuk 6000ft rászánjon a filmiparra, ne csak a HDD vegye töménytelen mennyiségben, meg a net számlát fizesse. Ennyi...........
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jó üzlet ez nem vitás, óriási összegeket keresnek, na de ki nem. Melyik multi cég keres rosszul. Vagy az magyarázat a gerinctelenségre, ha a másik bukszájába turkálunk? Álom zsetonokat keresnek, akárcsak régen a popsztárok. És még sem ők jelentik amúgy a nagy lovét. Inkább azok akik a háttérbe mozognak. A 100 leggazdagabb közül senki sem színész, sztem, most akkor menjünk Csányi házába bugázni mert ő roppant gazdag magyar szemmel? Egyébként van valahol valamilyen kézzelfogható összeged, vagy jegyzet, h mondjuk a tventiszencsörifox mennyit kapott az adathordozók díjából? Vagy ez valami legenda amitől könnyebb a lélek?
Tényleg nem értem, hogyan szűrted le az én szavaimból a mondandódat. Én csak annyit kívántam hozzátenni a diskurzushoz, hogy ha már arról vitatkozunk, ki mennyit hajlandó filmekre áldozni, akkor talán nem árt tisztában lenni azzal, mi kerül ennyibe rajtuk. Az általam idézett példa sem azt szolgálta, hogy bárkinek a zsebében turkáljunk (bár azért Panama példája mutatja, hogy ez a kérdés nem ilyen egyszerű), hanem hogy az arányokat lássuk. A bevétel egy jó része pedig nem is a film, hanem a kapcsolódó jogdíjak értékesítéséből adódik: menühöz járó játékfigurák, plüssök, Legó, poszterek és egyéb emléktárgyak, stb. Az is egy másik fejezet lenne, hogy ezekből mennyit látnak a film készítői. Erről szólt például  forgatókönyvírók sztrájkja korábban; kifogásolták, hogy nekik semmi sem jut a DVD-s jogdíjakból.
Jó lenne árnyaltan látni a problémát: ki kit támogat, mikor megveszi a filmet, ki kit lop meg, ha letölti, stb.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

The Intern - nagyon vártam, mert hát miért ne vártam volna, két nagy név, mindkettőt szeretem. De... ez egy női film. Jobban, mint gondoltam. De Niro kedélyes-bájolgós manírjaról szólt kis túlzással az egész film, nekem az sok volt. Megemlítem, tehát meg lehet nézni, de inkább barátnővel nézős, közös filmnek lehet ajánlani. Az alaptéma az rendben van, az kell. A 70 az új 20.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”