Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Mélyütés, minden tekintetben jó film, 10/9-es.
Jake Gyllenhaal egyre jobb színész!

Én megadtam a 10/10 is anno. Külön kiemeltem magamban, h nem éltek a végén a kislányos klisével. Már láttam magam előtt, h kinéz oldalra a ringből, és a felesége helyett a kislánya lesz ott. Ami természetesen újult erőt ad a győzelemhez. Nem így történt hál isten. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Mélyütés, minden tekintetben jó film, 10/9-es.
Jake Gyllenhaal egyre jobb színész!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Egy érdekesség, hogy néha olyan dolgok is CGI-vel vannak megcsinálva, amit még nem láttam.

Igen, ez sajnos így van. Néha pár villanyoszlopot, tűzívízcsapot, 1-2 bokrot is képesek belerakni. Addig nincs gond, amíg nem látszik.
(kíváncsi lennék hány filmben nem vettük észre. )

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Flashforward/A jövő emlékei

Nem rossz na.

Köszi, megnézzük esténként. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ez sem volt gyenge, és a zenét is eltalállták!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Most néztem meg !
The 33 : http://www.imdb.com/title/tt2006295/?ref_=fn_al_tt_1
Igaz történet alapján megható film James Horner csodálatos zenéjével ! Antonio Banderas itt megmutatja milyen jó színész !

Csak most jutottam el A harminchármakig, valóban jó film és végre/újra egy jó munka Antonio Banderas-tól!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7489

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hétfői filmklubban a Hétköznapi titkaink ment. Nagyon szeretem Gabriel Byrne-t, Isabelle Huppert-t pedig egyenesen a legjobb európai színésznők egyikének gondolom (ennek a vélekedésnek az egyik alapja A zongoratanárnő, szigorúan erős idegzetűeknek!!!), és persze itt sem kell csalódni bennük. Megrázóan szépek a filmbéli háborús fotók, és nagyon elgondolkodtató, hogy mi, férfiak mennyire nem tudunk egymással beszélni - akár a saját családunkon belül. Pedig el kellene kezdeni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Második nekifutásra végig néztem nagy nehezen ezt az Eszeveszett meséket. Először magyar felirattal pár hónapja a UPC videotárból, de félóra után nem bírtam tovább. Most szinkronosan adtam neki egy esélyt az HBO-n, vasárnapi permier. Szerintem ez a film inkább kínos és idegesítő, mint humoros. Értem én a társadalomkritikát, meg a görbetükröt, de valahogy ez inkább egy dráma és annak sem fergeteges.

Szerintem meg nagyon jó film. Eredeti, meghökkentő, kiszámíthatatlan. Üde színfolt, a sok klisés film között. Spanyol nyelven, felirattal néztem és egy pillanatig nem gondoltam rá, hogy inkább szinkronosan kellene. Különbözőek vagyunk és ez így a jó

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Második nekifutásra végig néztem nagy nehezen ezt az Eszeveszett meséket. Először magyar felirattal pár hónapja a UPC videotárból, de félóra után nem bírtam tovább. Most szinkronosan adtam neki egy esélyt az HBO-n, vasárnapi permier. Szerintem ez a film inkább kínos és idegesítő, mint humoros. Értem én a társadalomkritikát, meg a görbetükröt, de valahogy ez inkább egy dráma és annak sem fergeteges.

Megnézném az Eszeveszett mesék c.filmet online,de csak falakba ütközöm...talán idővel elérhető lesz valamilyen formában.

A történet különböző élethelyzeteket mesél el,amikor elszakad a cérna...

Vendég

Na, melyik volt 2000 óta a leginkább "invenciózus"/művészi értelemben előremutató film? Itt lehet szavazni (és megnézni az állást)!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Mindenből nagymozit, akciót akarnak csinálni. Van, aminek jól is áll, de nem mindennek. Ennek a költségvetése nagy volt, jelmezes tekintetben jó volt, egyébként elveszett benne az eredeti íz. Mennyivel jobb volt az eredeti filmadaptáció, a lamentálós, rengeteg narrátor-hanggal. Sokkal közelebb állt a könyvhöz is. Ám ma egy olyat - de még hasonlót sem - eladni lehetetlen lenne. Így marad a mai trend, mindenből a nagyot szóló kell, mint amikor balladából csinálnak felgyorsított gagyitrancet, rádió edísön. Filmből meg szélesnéprétegi edísön. El kell kerülni a mainstreamet és csókolom. Liza Simpson mondta: "fájt, mint egy blockbuster".
Nekem sem jött be igazán. Pedig a téma... 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A tenger szívében.
Elkezdtük este, és a saját horkantásomra ébredtem.
Még egy szemét a sok közül.
5/10

Nekem sem jött be igazán. Pedig a téma... 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként tudtad hogy a Colombiana filmben is ő volt a kislány apja akit megöltek a nejével együtt? (Jesse Borego)

Igen.. bár eltelt a filmből kis idő, mire rájöttem honnan ismerős. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Régebben sokat vadásztam egy jó felbontású ilyen képre:

El tudnám képzelni a mozim falán. Sajnos nagy valószínűséggel nem létezik, senki sem készítette el, vagy legalábbis nem töltötte fel. 

Ez a kép többször látszik a filmben. A csávó tudott festeni.
Egyébként tudtad hogy a Colombiana filmben is ő volt a kislány apja akit megöltek a nejével együtt? (Jesse Borego)
 https://www.google.hu/search?q=v%C3%A9r ... V3i80mAAAA

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Én is. Már rég meg lenne.

Régebben sokat vadásztam egy jó felbontású ilyen képre:

El tudnám képzelni a mozim falán. Sajnos nagy valószínűséggel nem létezik, senki sem készítette el, vagy legalábbis nem töltötte fel. 

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Most tényleg csak nagyon halkan jegyezném meg, apróbetűvel az alján, hogy moziba járni a legolcsóbb és nem rendszereket üzemeltetni, cserélgteni és fenntartni otthon.

Szerintem ez így nem lehet egyértelműen kijelenteni, sokkal több paraméteres az egyelet annál, hogy előre meg lehessen mondani az eredményt. NAGYON függ attól, hogy a házimoziban:
- a készülékcserék milyen gyakoriak
- milyen árkategóriás készülékekről van szó
- költ-e felesleges dolgokra pénzt a tulajdonos vagy a lényegre koncentrál?
- a nézők (átlagos) száma mennyi
meg persze:
- a lakóhelyünktől (mozi távolsága, parkolás ára)
- a mozi jegyáraitól 

Sokgyerekes családnak elmenni moziba alkalmanként egy vagyon, főleg ha jó messze van a mozi és a parkolás is drága. Ha egy olcsó mozit építenek otthonra (és amúgy rendszerese szeretnének mozizni), akkor simán lehet, hogy 1-2 év alatt visszajön az (olcsó) otthoni mozi ára. Ha viszont valaki mondjuk egy tízmilliós projektorral indítja a mozi építését, akkor az soha nem fog visszajönni.

De azért az is igaz, hogy más élmény nagymoziban filmet nézni mint otthon. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Ízlés kérdése az egész.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Egyetértek! 
Nagyon sajnálom, hogy nem adták ki BR lemezen.

Én is. Már rég meg lenne. Detto az Önpusztítók (Bullet) is. Még normális minőségben sem lehet kölcsönözni sajnos,pedig hatalmas filmnek tartom.

Nekem vett az asszony egy felsőt, meg egy cipőt is, közben egy fagyit is megkívántunk. Még is jó, akár családi programnak tartom a téli vagy rossz időjárásos unalmas otthonülés helyett. Persze ezt lehet mondani, az inkább eret vágok, mintsem egy fillért is adjak egy filmért mentalitású embereknek. Némely ismerős egyenesen visszakérdez, hülye vagy? Letöltöm ingyen, a premier után egy nappal, minek adnék érte pénzt? 

Nem lehetséges az,hogy ott vettétek észre ,hogy félmeztelen voltál és zokniban És a párod nem akarta a "kőműves dekoltázsod" szemléltetni a plázában   Csak vicc volt,remélem nem orrolsz meg emiatt,de muszáj volt ellőnöm egy ilyet

Én is azt mondom a moziban járás nem csak a filmről szól,hanem egy kikapcsolódás otthonról és a hétköznapokból.
Attól még hogy otthon -  a szavaiddal élve - a "díszes társaságnak" van jó mozi,tényleg nem kellene lemondani róla,mert annak még mindíg más a feeling-je. De megszoktuk a kényelmet és biztos úgy vagyunk vele,nem kell költeni külön rá,másokat elviselni,tolongani,nem ül eléd egy égimeszelő,aki még a lejtős széksorok között is betakar a képbe ,stb..
Én pl többször mennék mint az asszony,de ő meg azt mondja ha felhozom minek menjünk,az olyan megszokott és úgyis megnézzük utána itthon is 

Vendég

Egy mozijegy:1720Ft
Beutazás ötven kilométerről: tk.>1700Ft Szg:~3000Ft (parkolás)
Poppcorn, Cola  gumicukor stb:~ 2000Ft
Ez rendszeres havi két három film esetén, vidékről való beutazással, és a mozis "kellékekkel" durván 200-250 körül jön ki évente, ha egyedül mégy be. És rámegy a napod.

Kinek, hol, mennyi. Én itt Pécsen száz méterre lakom a két megmaradt belvárosi mozi egyikétől, tizenkét perc sétára a másiktól, a Plaza mindent beleszámolva busszal sincs több negyven percnél. Bérlettel a belvárosban egy ezres körül jön ki egy film, bérlet nélkül se sokkal több. A Pláza persze más, de a kis mozik valahogy meghittek, intimebbek (ha valaki még emlékszik), én az SW-t is itt néztem. A popcorntól és a Colától pedig egy bizonyos kor fölött az ember alig bírja ki egy hosszú film végéig, tiszta pénzkidobás. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A múltkorában a mozi után a plázában ettünk is egy jót,ha már ott mentünk el előtte,akkor pedig már bőven benne van 10000-ben három főre.

Kikapcsolódásnak jó a mozi és kell is néha elmenni,de számtalan előnye van annak ,hogy miért otthon nézzünk inkább filmeket mozi helyett.

Nekem vett az asszony egy felsőt, meg egy cipőt is, közben egy fagyit is megkívántunk. Még is jó, akár családi programnak tartom a téli vagy rossz időjárásos unalmas otthonülés helyett. Persze ezt lehet mondani, az inkább eret vágok, mintsem egy fillért is adjak egy filmért mentalitású embereknek. Némely ismerős egyenesen visszakérdez, hülye vagy? Letöltöm ingyen, a premier után egy nappal, minek adnék érte pénzt? 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A 90-es évek egyik legjobb filmje szerintem,de ha nagyon forszírozni akarom,mondhatom úgy is,hogy egyszerűen máig nem tudtak llyen jó filmet készíteni a műfajban.

Egyetértek! 
Nagyon sajnálom, hogy nem adták ki BR lemezen.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Tervben van a Vér kötelez is hogy újranézem. A 90-es évek egyik legjobb filmje szerintem,de ha nagyon forszírozni akarom,mondhatom úgy is,hogy egyszerűen máig nem tudtak llyen jó filmet készíteni a műfajban.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Most tényleg csak nagyon halkan jegyezném meg, apróbetűvel az alján, hogy moziba járni a legolcsóbb és nem rendszereket üzemeltetni, cserélgteni és fenntartni otthon.

A múltkorában a mozi után a plázában ettünk is egy jót,ha már ott mentünk el előtte,akkor pedig már bőven benne van 10000-ben három főre.

Kikapcsolódásnak jó a mozi és kell is néha elmenni,de számtalan előnye van annak ,hogy miért otthon nézzünk inkább filmeket mozi helyett.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”