Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Misconduct
Megnéztem, bemutatóval ellentétben nem túl sok időt szerepelnek a filmben a nagyok'. Persze ezt a szereposztásnál is látni, ezért ne ez alapján nézze meg senki. Túl jó értékelést sem kapott a film, talán mert Al Pacino és Anthony Hopkins brillírra vágytak az értékelők, nagy többségben. Így indítva ötnél többet nem érne nálam sem, viszont ha úgy nézzük, hogy ők csak sármot' adnak a filmnek(ami a készítők célja is volt, szerintem), ők kisújjból meg is tették ezt. Engem végig lekötött és nem bántam meg, hogy ma ezt a filmet választottam!
10/7-re értékelem.
Külön tetszett a filmben a képi/hangi világ' harmóniája, erre ritkán figyelek fel film közben, de most feltűnt...
Lehet vajszívű vagyok a szűkös kínálat miatt és sok helyen bele is lehetne kötni a filmbe(is), de ajánlom a megnézését!
A borító sajnos nem lett túl eredeti
A 12 Monkeys (12 majom), és a The 100 sorozatok milyenek? És a How to Get Away with Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot)?
A 100 nem rossz!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Feledhetetlen jelenet a 22-es csapdájában, amint hősünket ejtőernyő helyett részvénypapír várja a kritikus pillanatban. Annyi minden benne van abban. Nagyon kifejező.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Azt mondják (sokan): Ép ember, ép gépből, ép ésszel - nem ugrik ki.
Ez a denevéres röpködés azért nem semmi!
Anno, volt nálunk egy ejtőernyős őrnagy (nevére már nem emlékszem, beugró volt), ezt mondogatta (nem szó szerint): "Az ejtőernyős a leghülyébb állat!
Kiugrik egy zsebkendővel a hátán egy biztonságos gépből!"
Mondta mindezt majd 10000 ugrással magamögött!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sajnos lehet nem lesz folytatása a Wayward Pines-nak.
Mégis lett. Indult a 2. évad.
https://www.youtube.com/watch?v=eJU3pfKmfp8
Saul fia:
Cseppet sem tartozom a zsidózó antiszemita táborba, sem azok közé akik számára unalmas egy történelmi téma. Ennek ellenére nem voltam odáig a filmért. Az operatőri nézőpont valóban egyedi és érdekes, de végig az egész fim során végig elég fárasztó így nézni. A haláltáborok realisztikus ábrázolása letaglózó és borzalmas, de egy idő múlva átvált egy bizonyos monotonitásba az egész. Valószínűleg ez is rendezői koncepció volt, hiszen a megemlékezésekből tudjuk, hogy az ottani emberek fejében pont ilyen folyamatok mentek végbe, film tekintetében viszont úgy érzem, hogy a befejezéssel együtt 1:40 helyett bőven elég lett volna 1 órás időtartam. 6,5/10
Nekem ma sikerült megnézni, nagyon jól összefoglaltad a summát róla.
Örülök, hogy Oscart nyertek / -ünk vele, de ezek után tényleg bármilyen filmnek, bármiért oda lehet adni. (Mondjuk sokak szerint eddig is ezt tették, pl. Mad Max4 stb...)
Nagyon nehezen lehetne rávenni, hogy megnézzem még egyszer: ami valljuk be, egy Oscar-díjas film esetében gáz.
De akkor is: DE!
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Ezt a két filmet feljegyezném.
- Dübörög a szív
Meryl Streep főszereplésével
https://www.youtube.com/watch?v=wmCc1V5MRgQ
- Danny Collins
Al Pacino főszereplésével
https://www.youtube.com/watch?v=AeuUV9pnBBY
Semmi extra fordulat, nagyon izgulni sem lehet rajtuk, de a színészi játéknak köszönhetően mégis mindkettő szerethető. Meryl Streep ezzel az alakítással nálam listás lett. Al Pacino pedig simán igazolta az előkelő helyet. Mindkét film amolyan könnyed családi mozi egy kis érzelmi fűszerezéssel. (eredeti nyelven ajánlott)
10/7
Természet kedvelőknek, túrázóknak, hegymászóknak ajánlom az alábbi dokumentumfilmet.
http://www.mafab.hu/movies/sherpa-274642.html
[media]https://www.youtube.com/watch?v=hLSWVsV3-9g[/media]
Szép felvételek, gyönyörű tájak, stb, stb.. nem ez a lényeg. Kiábrándító mennyire kihasználja, lenézi a felső tízezer a hegyen megedződött sherpa-kat. Gondoltam, hogy megy a pofátlanság ezerrel, de nem hittem volna, hogy ennyire gusztustalan feudalista módon művelik. Jogos volt a 2014-es lázadásuk.
10/7
Köszönöm az ajánlatot magam is turazok, éppen kerestem egy ilyen filmet. :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
Tegnap este néztem " Az 5. hullám" nagyon gyenge volt! (Pedig a bemutatót egész jól összevágták!!!)
-
Csutka
Érdemes megnézni, ha csak picit is hibázik és a dobozok mellé érkezik, akkor vége.
Talán egy tandem ugrást még megkockáztatnék, de csak a legprofibb ernyőssel, aki tudja hogy kell megelőzni egy jól kivitelezett rókát!
Azt mondják (sokan): Ép ember, ép gépből, ép ésszel - nem ugrik ki.
Ez a denevéres röpködés azért nem semmi!
-
Csutka
Egy hónap múlva jön a mozikba a Függetlenség Napja 2./ Independence Day: Resurgence.
Elég ütős mozi lesz biztosan! Will Smith nem szerepel benne.
Nem láttam ezt a kartondobozos felvételt, de megkeresem. Valóban sokat durvultak az extrém sportok és már-már a határokat feszegetik, ami sztem nagyon nem jó az ifjú nemzedéknek. Hamar abbahagyják, kiszállnak belőle, vagy baleset miatt, vagy mert rájönnek, hogy 1-2 év gyakorlás alatt nem tudják hozni a "youtube hősök" által végrehajtott életveszélyes helyzeteket. Múltkorában voltam egy downhill versenyen, ahol a versenyzők 100%-a tizenéves ifjonc volt. Brutális milyen pályán mentek le. Veszélyérzetük egyáltalán nincs. Egy srác az orrom előtt esett akkorát, hogy elájult. Dombról lefelé jövet egy rámpa segítségével ~3-3,5 méter magasra ugratott, majd a levegőben az erős oldalszélnek köszönhetően megbillent és úgy pottyant le, mint egy kilőtt galamb. 10-15 percig vártunk mire a hegy másik oldaláról odaértek a mentők. Az apa 5 percen belül ott volt, de az aggodalom enyhe jelét sem láttam rajta.
A wingsuit-os repülést sajna nem lehet csak úgy kipróbálni. Előtte sok ejtőernyős ugrás kell, ami nem kis kiadás.
Érdemes megnézni, ha csak picit is hibázik és a dobozok mellé érkezik, akkor vége.
Talán egy tandem ugrást még megkockáztatnék, de csak a legprofibb ernyőssel, aki tudja hogy kell megelőzni egy jól kivitelezett rókát!
Ezek a jelenetek miatt érdemes megnézni, mind jól kivitelezett és gyanítom nem sok CGI-t használtak, talán a raklap $ volt az. Gondoltam, hogy neked is tetszeni fog! Ha jól sejtem, te ki is próbálnál egy ilyen ugrást én szeretem a repülőket és nem hagynám el, felszállástól a leszállásig
A napokban volt egy műsor a Nat.-on, ott egy tag ernyő nélkül wingsuit-ban ugrott ki ~1000m-ről kartondobozokra landolt, lehet az volt, akit említesz(?)
Érdekes, hogy mennyit durvultak az extrém sportok, mondjuk csak húsz év távlatában is, emiatt is neveztem a jelen kor Holtpontjának.
Jó kis buli lehetett az óceán közepén
Nem láttam ezt a kartondobozos felvételt, de megkeresem. Valóban sokat durvultak az extrém sportok és már-már a határokat feszegetik, ami sztem nagyon nem jó az ifjú nemzedéknek. Hamar abbahagyják, kiszállnak belőle, vagy baleset miatt, vagy mert rájönnek, hogy 1-2 év gyakorlás alatt nem tudják hozni a "youtube hősök" által végrehajtott életveszélyes helyzeteket. Múltkorában voltam egy downhill versenyen, ahol a versenyzők 100%-a tizenéves ifjonc volt. Brutális milyen pályán mentek le. Veszélyérzetük egyáltalán nincs. Egy srác az orrom előtt esett akkorát, hogy elájult. Dombról lefelé jövet egy rámpa segítségével ~3-3,5 méter magasra ugratott, majd a levegőben az erős oldalszélnek köszönhetően megbillent és úgy pottyant le, mint egy kilőtt galamb. 10-15 percig vártunk mire a hegy másik oldaláról odaértek a mentők. Az apa 5 percen belül ott volt, de az aggodalom enyhe jelét sem láttam rajta.
A wingsuit-os repülést sajna nem lehet csak úgy kipróbálni. Előtte sok ejtőernyős ugrás kell, ami nem kis kiadás.
Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:
Ezek a jelenetek miatt érdemes megnézni, mind jól kivitelezett és gyanítom nem sok CGI-t használtak, talán a raklap $ volt az. Gondoltam, hogy neked is tetszeni fog! Ha jól sejtem, te ki is próbálnál egy ilyen ugrást én szeretem a repülőket és nem hagynám el, felszállástól a leszállásig A napokban volt egy műsor a Nat.-on, ott egy tag ernyő nélkül wingsuit-ban ugrott ki ~1000m-ről kartondobozokra landolt, lehet az volt, akit említesz(?)
Érdekes, hogy mennyit durvultak az extrém sportok, mondjuk csak húsz év távlatában is, emiatt is neveztem a jelen kor Holtpontjának.
Jó kis buli lehetett az óceán közepén
Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!
Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:
2:24-től
https://www.youtube.com/watch?v=1hKhofOF_zo
Természet kedvelőknek, túrázóknak, hegymászóknak ajánlom az alábbi dokumentumfilmet.
http://www.mafab.hu/movies/sherpa-274642.html
[media]https://www.youtube.com/watch?v=hLSWVsV3-9g[/media]
Szép felvételek, gyönyörű tájak, stb, stb.. nem ez a lényeg. Kiábrándító mennyire kihasználja, lenézi a felső tízezer a hegyen megedződött sherpa-kat. Gondoltam, hogy megy a pofátlanság ezerrel, de nem hittem volna, hogy ennyire gusztustalan feudalista módon művelik. Jogos volt a 2014-es lázadásuk.
10/7
hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város
https://youtu.be/Hm63ENHykzs
Jónak tűnik,ezt még nem is láttam.
hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Örülök, hogy tetszett. Az amerikai verziót szerintem kár erőltetni...valamiért a jenkik kötelességüknek érzik mindenhez hozzányúlkálni. A Fodesz által ajánlott Szemekbe zárt titkok argentin, vagy a Tégla hong kong-i eredetijét (Szigorúan piszkos ügyek) hasonlóan nagyságrendekkel jobbnak tartom.
Ha meg amerikai film, akkor inkább ez.
A fiók az elképesztő volt!
Sportközvetításek esetén a lassított visszajátszásban miért látható villogás?
Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!
Nemrég megnéztem én is 1-2 mostani filmet !
Szemekbe zárt titok ( 2015 ) : gyenge egyszer elég volt , majd az eredeti változatot is akarom látni !
Aljas nyolcas : Tarantino funként ahhoz képest mit vártam csalódás , bár hozzá teszem a Western nem tartozik a kedvenc műfajok közé de idővel újra adok esélyt és megnézem !
Amerika kapitány a polgárháború : láttam tűrhető az akció rendben de továbbra se leszek nagy Marvel fan !
45 év után újra vetítették Cannei filmfesztiválon Makk Károly Szerelem című filmjét.
A fimet felújították , teljes körűen restaurálták 4K digitális hordozóra.
Ami érdekes, hogy feltették a kérdést egy riportban a rendezőnek:
-Szebb lett a film?
"-Nem lehet szebb! A fekete-fehér film a maga patinájával összetart valamit.Ezek a régi 40-50 éves filmek patinásodnak, ez egyfajta plusz.Majd beleőrültem, amíg elértem, hogy ezek az egyedi kopások benne maradjanak a felújított verzióban."
-
Csutka
Aki esetleg nem látta, annak ajánlom a Colony sorozatot.
A két főszereplő a Lost és a The Walking Dead főszereplői, a történet ígéretes - LA idegen invázió után, elzárt kolónia, ellenállók, kis akció, kis dráma és kis rejtély. Még nem indult be igazán a sorozat, de hatalmas tartalékokat látok benne a későbbiekben.
Nekem tetszett - júliusban jön a folytatás.
A listából kifelejtetted a Nyomtalanult és a Nyisd ki a szemed című filmet. Mindkettő nagyságrenddel jobb mint amit csináltak belőle.
Jogos, ezek is nagyszerű filmek. De a keleti horrorfilmek minden jelentéstartalmától megfosztott amerikai verziói is tökéletes példái ennek a jelenségnek. A szem, Sötét víz...
Az egyik személyes kedvencem a Kairo (Mezsgye). A japán eredeti költőien megrázó, számomra az egyik legjobb horror, amit valaha csináltak. Az amerikai változatot kikapcsoltam, egyszerűen nézhetetlen.