Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Ha meg nem lett volna:
Eye in the Sky
Alan Rickman egyik utolso es
Helen Miller egyaltalan nem utolso alakitasaval.

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Lángoló mississippi most néztem meg a napokban !
Alan Parker felkavaró filmje a rasszizmusról Gene Hackman nagy alakításával !

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

The Revenant tegnap volt meg.
A film alapvetően minden tekintetben nagyon tetszett (a kép és hangminőség is referencia szintű), kivéve:
Nagyon túltolták a biciklit. Egyrészt túlzásba vitték az epikus jeleneteket, sok volt a pátosz, másrészt pedig a vége felé már felmerült, hogy mi jöhet még? Talán csak a vulkánkitörés és a meteorbecsapódás hiányzott...
8/10

Nekem is tetszett, de ha egy 40 perccel rövidebb volna akkor élvezhetőbb lenne a film.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

The Revenant tegnap volt meg.
A film alapvetően minden tekintetben nagyon tetszett (a kép és hangminőség is referencia szintű), kivéve:
Nagyon túltolták a biciklit. Egyrészt túlzásba vitték az epikus jeleneteket, sok volt a pátosz, másrészt pedig a vége felé már felmerült, hogy mi jöhet még? Talán csak a vulkánkitörés és a meteorbecsapódás hiányzott...
8/10
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ha már ennyiszer ajánljátok Lynch filmjeit.....

A lányának is van érzéke a rendezéshez. Ajánlanék mindjárt két filmet is tőle, nálam simán 8/10-es mindkettő.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Azoknak, akik eddig hezitáltak, egy kis löket :-)
Elismerésre méltó szélmalomharcot vívsz Lynch ügyben. Korunk egyik egyik legnagyobb élő rendezőjét kell ajánlgatni egy házimozi fórumon, erre nem tudok mit írni. De mindegy is, hiszen nemsokára itt a Függetlenség napja 2, meg a Transformers 87, hajrá így tovább...tisztelet a kivételnek továbbra is.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 804

Hozzászólás Szerző: tanczi »

A privát David Lynch hetem keretében tegnap éjszaka a (sztem) első normális klasszikusa került terítékre, a Kék bársony (Blue velvet).
Itt már láthatóak, felfedezhetőek voltak a "bajok". Jó értelemben véve. Pont 30 éve...  

Ez még egyszerű, érthető, követhető - hatalmas karakterekkel, jelenetekkel, akkoriban (1986!) kiváltképp meghökkentő sztorival.
De nem ezért ajánlom, hanem mert jó nézni. Aki kicsit is meg akar barátkozni a rendezővel, sztem elsőre ezzel a filmmel kezdje (ne a korábbiakkal).
Intro: Lassan jön a maradék a top3-ból, a Lost highway és a Straight story 

https://www.youtube.com/watch?v=bWr4JvAWF20

Azoknak, akik eddig hezitáltak, egy kis löket :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Van benne b@szás is. Szó szerint, nem pedig szeretkezés
Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha egy gyerek elég felnőtt ahhoz, hogy gyilkosságot, erőszakot nézzen, akkor ahhoz pedig főleg elég felnőtt, hogy szexet nézzen. A mai világ erkölcsi normái totál perverzek, ahogy az örömet okozó szexjeleneteket, sőt a meztelenséget tiltják, de ha lemészárolnak 100 embert azt nyugodtan lehet mutatni.

Mészárlást a híradó is simán mutat.
A Walking Dead-et is meg lehet nézni családdal. 
A meztelenséggel nincs baj, a b@szás már más tészta - persze szerintem.
Ezeket ráadásul legtöbbször teljesen értelmetlenül teszik bele a filmekbe. Szerintem csak azért, hogy a stáb is jól szórakozzon forgatás alatt.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Családi filmnek is OK?
Gryllus Dorka általában vetkőzni szokott a filmjeiben.
Csak félelmetes, vagy szex jelenetek is vannak benne?

Van benne b@szás is. Szó szerint, nem pedig szeretkezés
Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha egy gyerek elég felnőtt ahhoz, hogy gyilkosságot, erőszakot nézzen, akkor ahhoz pedig főleg elég felnőtt, hogy szexet nézzen. A mai világ erkölcsi normái totál perverzek, ahogy az örömet okozó szexjeleneteket, sőt a meztelenséget tiltják, de ha lemészárolnak 100 embert azt nyugodtan lehet mutatni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Csutka

Víkend:

Korszerű, hálistennek nincs benne semmi a korábban megszokott magyar filmes gagyi-hatásból. Operatőri munka kiemelkedő
10/10

http://www.imdb.com/title/tt3257610/

Családi filmnek is OK?
Gryllus Dorka általában vetkőzni szokott a filmjeiben.
Csak félelmetes, vagy szex jelenetek is vannak benne?

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Víkend:

Korszerű, hálistennek nincs benne semmi a korábban megszokott magyar filmes gagyi-hatásból. Operatőri munka kiemelkedő
10/10

http://www.imdb.com/title/tt3257610/

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Nekem is nagy vágyam lenne, klasszikus filmek helyszínére utazni.

Van akinek ez meg is adatik, és szerencsére megosztja velünk az élményt.

Klassz lehetett!

http://tizpertiz.hu/2016/06/07/ismert-f ... keszitett/

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A The Walking dead rendezőjének az új sorozata is felkeltette az érdeklődésem.. Meglátjuk..

https://www.youtube.com/watch?v=GKJMlq7Xh8I

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Két estés, remek szórakozást ígér az Éjszakai szolgálat című hat részes minisorozat. ....

Köszi a tippet salaca! Ez jó is lesz,tetszik a trailer alapján.
A hat résszel elég hosszú is lesz,csak jusson rá idő . Mostanában úgyis csak a Best of rocco ment más értelmes film híjján

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Két estés, remek szórakozást ígér az Éjszakai szolgálat című hat részes minisorozat. Alapjául egy John Le Carré regény szolgál, remélem, őt senkinek nem kell bemutatni (ha mégis, akkor elég legyen annyi, hogy: Suszter, szabó, baka, kém). Annyira parádésak a szereplők, hogy szinte azt sem tudom, kit emeljek ki: Tom Hollandert, Tom Hiddlestont vagy Olivia Colemant (mindegyik briliánsat alakít), de legyen mondjuk inkább a jól ismert Hugh Laurie, akiről nem csak azt tudható, hogy remek zenész, színész és komikus (az A Bit of Frye and Laurie-t érdemes bepótolni mindenkinek, aki szereti az "angol" humort, de annak idején ezt kihagyta), de most végre eljátszhat egy olyan szerepet, aminek egy változatát ő is megírta, a The Gun Seller [magyarul: A balek] című, egyébként kiváló regényében (a nyitó jelenetben a főhős karját csavarják hátra, ami sajátos szójáték az arms dealer [fegyvercsempész] kifejezésre; ezt is érdemes angolul elolvasni). A minisorozat számlájára írható, hogy minden epizódban sikerül fenntartani azt a feszültséget, melynek le Carré mestere - elsősorban a közelik segítségével kitartott jelenetek és tájképek mesteri váltogatásának köszönhetően. Itt sem a történet a lényeg (bár az is rendben van), hanem az arc és a kép. Remek darab: 8.5/10, mert a végén rájöttem a történet utolsó csavarára.

Csutka

Az 5. hullám.

Rászántuk magunkat, egynek elmegy, a logikai baklövéseken és gagyi CGI-n, nulla színészi játékon túl.
5/10

Női szervek

Az asszony unszolására
Hogyan lehet filmvászonra engedni egy ilyen........................................................................................lényt.
Az egész film alatt lehetetlen számomra elvonatkoztatni a kinézetétől, bár eleve úgy ültem neki, hogy atyaég.
Trágár, nulla sztori, kliséhalmaz, nem is értem.
Pontozhatatlan.

Én teljesen másképpen láttam.

Az 5. hullám nézhető és inkább olyan, mintha egy jó sorozatot néznénk kicsit tömörítve.
A színész csaj teljesen OK, szerintem nagyon tehetséges - már a KickAss-ben is szerettem.

A Női Szervek meg tök szórakoztató - a lény meg teljesen korrekt. ha az utcán végigmész, számtalan ilyen lénnyel találkozhatsz.
Már régen láttam a filmet, de nekem bejövős volt.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Mi is vár még ránk az idén?
http://youtu.be/RPQOoeKzmI4
Jó bemutatók, remélhetőleg jó filmek is lesznek ezek!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Női szervek

Pontozhatatlan.
Ellenben a barátnőd is ugyanígy gondolja ezt?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

de rég láttam, akinek kimaradt volna
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 2S3SraFmI0

kemény!

Csutka

A Lucifer első évadának vége, sajna állítólag csak jövőre lesz folytatása. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a kissé cinikus, szarkasztikus humort. Persze eredeti nyelven az igazi, a szinkron sajna nem sikerült túl jól.

Jó sorozat és valóban angolul az igazi. 
Sajnos az egyetlen szerelmi szálon kívül nincs a sorozaton átívelő rejtély, titok, vagy olyan dolog, ami miatt jobban várná az ember a folytatást.
Én ezt nagyon hiányoltam belőle + Lucifer "'szuper-képességei" is korlátozottak.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: nor »

A Lucifer első évadának vége, sajna állítólag csak jövőre lesz folytatása. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a kissé cinikus, szarkasztikus humort. Persze eredeti nyelven az igazi, a szinkron sajna nem sikerült túl jól.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bár a műfaji megjelölés könnyed francia komédiát ígér, az A mi jövőnk című filmet csak azoknak ajánlom, akik nem csak fölfelé szeretnek utazni az érzelmi hullámvasúton. Mert már az eredeti francia cím szójátéka is komédia és dráma kettősségére utal: No(s) Futur(e)s. Van az úgy, hogy az ember negyven-egynéhány évesen elakad az életben, át kell gondolja a kapcsolatát, a barátságait, vissza kell nyúlnia az időben, hogy tovább tudjon menni előre. Ilyenkor játszik el a gondolattal, hogy szervezni kellene egy bulit a régi barátokkal: lássuk, kiből mi lett, s hátha tudunk meríteni egymás történeteiből. Innentől kezdve pedig bármi megtörténhet, pont mint egy álomban. És mindez végig jó zenére, jó tempóban, amikor pedig a legvégén megszólal David Bowie hangja, az embert a hideg is kirázza. 8/10

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A 12 Monkeys (12 majom), és a The 100 sorozatok milyenek? És a How to Get Away with Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot)?

a 12 monkeys eléggé kesze kusza egy sorozat. röpködnek jobbra-balra az időben folyamatosan és tele van más sorozatokban már sokszor látott klisékkel is. ha nem javul fel szerintem kaszálom. van egy szint, amit végig hoz, de se nem jobb, se nem rosszabb. egy részt nem tudok felidézni, amire azt mondtam volna, hogy ejha.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Misconduct
Megnéztem, bemutatóval ellentétben nem túl sok időt szerepelnek a filmben a nagyok'. Persze ezt a szereposztásnál is látni, ezért ne ez alapján nézze meg senki. Túl jó értékelést sem kapott a film, talán mert Al Pacino és Anthony Hopkins brillírra vágytak az értékelők, nagy többségben. Így indítva ötnél többet nem érne nálam sem, viszont ha úgy nézzük, hogy ők csak sármot' adnak a filmnek(ami a készítők célja is volt, szerintem), ők kisújjból meg is tették ezt. Engem végig lekötött és nem bántam meg, hogy ma ezt a filmet választottam!
10/7-re értékelem.
Külön tetszett a filmben a képi/hangi világ' harmóniája, erre ritkán figyelek fel film közben, de most feltűnt...
Lehet vajszívű vagyok a szűkös kínálat miatt és sok helyen bele is lehetne kötni a filmbe(is), de ajánlom a megnézését!

A borító sajnos nem lett túl eredeti

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

A 12 Monkeys (12 majom), és a The 100 sorozatok milyenek? És a How to Get Away with Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot)?
A 100 nem rossz!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”