Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Az biztos ilyen korultekinto tervezest es kivitelezest ritkan latni.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Doki nagyon is jól csinált eddig mindent,én már azóta tartom a kapcsolatot vele,mikor még "csak" a nappaliban volt a mozi felállítva Mission dobozkákból,karöltve minden idők legjobb,legismertebb Onkyo erősítőjével .
Szerintem sokaknak példamutató,így hasznos folt a fórumon ez a topik!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Nem értek veled egyet mert ennek nagyon nem így kellene működnie egy Házi Mozi esetében!
Miert szerinted masok igenyei szerint kene kialakitani a mozinkat?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

a lényeg az hogy elsősorban neki tetsszen és ne a mások igényeit kövesse vakon és görcsösen.
Nem értek veled egyet mert ennek nagyon nem így kellene működnie egy Házi Mozi esetében!

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

amúgy meg full elégedett vagyok a jelenlegikkel is..
Egyébként meg ez a lényeg....  valaki a Clarussal is beéri, valakinek megfelel a monitor vagy éppen az LRC szett, vannak akik jól elvannak a pontatlanabb, lomhább és búgósabb reflexes subbal is, mások pedig a zárt feszesebb, gyorsabb és finomabb mélyekre gerjednek. De a lényeg az hogy bárki bármelyiket is használja, a lényeg az hogy elsősorban neki tetsszen és ne a mások igényeit kövesse vakon és görcsösen.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Ha van rá igény, szívesen bemutatnám milyen DIY moziszobába került a Clarus szett.
Mindenképp!
Biztosan jó moziszoba lehet....

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Köszönöm a gratulációt!!! A csörtét már kevésbé, bár volt egy-két jó poén.

Ha van rá igény, szívesen bemutatnám milyen DIY moziszobába került a Clarus szett.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

Hát akkor neked egy ilyen kellene otthonra, nagyok, állók, dinamikusak, hangosak és nem monitorok....szerintem kezdjél rá gyűjteni a kavicsokat  Lehet hogy ezeknek már a 40m2-es nappalid kevés is lenne...tudod nem tudnák kifutni magukat 

Hát igen, a baj az hogy, egy komoly ház ára amit le kell csengetni érte ,300 kg felett van, mozgatni sem túl könnyű..  amúgy meg full elégedett vagyok a jelenlegikkel is..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Akkor hát van értelme ennyire külön kezelni a két kategóriát? Nem attól fog másként szólni egy doboz, hogy a földön áll, vagy egy állványon ücsörög.
igazad van, ha így nézzük!  
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11174
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

a te monitorjaid 2x akkorák mint másoknál a frontok..
Akkor hát van értelme ennyire külön kezelni a két kategóriát? Nem attól fog másként szólni egy doboz, hogy a földön áll, vagy egy állványon ücsörög.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

nekem nem kevés hiányérzetem volt.. a dinamikáról meg nem is beszélve.. de hallottam már jó monitort, csak az kifizethetetlen..

Hát akkor neked egy ilyen kellene otthonra, nagyok, állók, dinamikusak, hangosak és nem monitorok....szerintem kezdjél rá gyűjteni a kavicsokat  Lehet hogy ezeknek már a 40m2-es nappalid kevés is lenne...tudod nem tudnák kifutni magukat 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Nálam állványos monitorok dolgoznak, a -3 dB-es alsó határfrekvencia 33 Hz, a -6 dB-es pont pedig 28 Hz. Mi következik ebből a monitor vs álló hangdoboz kérdésben?
a te monitorjaid 2x akkorák mint másoknál a frontok..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11174
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nálam állványos monitorok dolgoznak, a -3 dB-es alsó határfrekvencia 33 Hz, a -6 dB-es pont pedig 28 Hz. Mi következik ebből a monitor vs álló hangdoboz kérdésben?

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

off, egy normál méretű helyiségben két darab szubládát használva, az egyenletesebb mélyhang "terítésért", monitorokat megfelelő frekvencián vágva, hiányérzetet adna egy ilyen rendszer?
nekem nem kevés hiányérzetem volt.. a dinamikáról meg nem is beszélve.. de hallottam már jó monitort, csak az kifizethetetlen..

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hiccusz nélkül is tudjuk, hogy nem lineáris hangnyomással hallottuk a 20 Hz-et! Nem firtattuk, hogy melyik gyártó, melyik álló és zárt hangsugárzójához képest szólt úgy ahogy a 20 Hz. Nyílván egy szubhoz képest kisebb hangnyomást produkáltak a zárt álló hangfalak, de házimozi esetén egyáltalán NEM várom el(remélem más sem!), hogy tudják a 20 Hz-et! Sőt a 30-40-50-et se! Amióta újra Hiccuszéknál jártam, filmnézéshez teljesen FELESLEGESNEK tartom az álló dobozokat ...

Kar volt leirnod, igy mar csak egy kerdesem van, mi ertelme volt? Maradjunk annyiba, h kar volt reszt venned benne. Bedoltel egy barmosagnak.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Pedig egy átlagos méretű 20m2 körüli nappaliban/szobában nagyon jó mozit lehet összerakni állványos dobozokból is. Ha az általad megszokott álló frontoktól 1-2 kategóriával jobb állványosak kerültek volna be, lehet nem neveznéd nettó hülyeségnek.  (Függetlenítve attól, hogy mennyire komoly rendszered van most.)
átlagos 20m2 lehet.. az enyém 40m2 körül.. az általam megszokott frontoknál 1-2 kategóriával feljebb hmm, annyi pénz nincs is   

ja és nem azt mondtam ,hogy szar volt.. de kevés ,az biztos..

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Visszakanyarodva a fő témához, nem semmi változás történik. Az egyik legjobban megalapozott moziszoba, és most a hang is felível, messze magasabb kategóriát elérve
Várom már a beszámolókat és a további "darabokat"!
Egyébként clarussal sem lehetett rettenetesen rossz, de ami most jön, az már nem nevezhető semmiképpen sem átlagosnak.

Az álló vagy monitor hangsugárzó vitához hozzátenném hogy nem mindegy mit visel el az akusztikai környezet.
Sajnos az én szobám kisebb mint 25nm, és korábban az álló dobozok nálam nem feltétlen teljesítettek jól, és az előbb említett módon inkább azonos áron magasabb kategóriás monitorokkal jobb minőséget hallgatok. Persze lehet a szobát hangolni panelekkel, de sajnos nagyobb már nem lesz.
Az is igaz, hogy ebben a felállásban azért fontos egy jobb minőségű sub ami jól illeszkedik a rendszerhez.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1415

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szigony »

Ha a filmek mellet valaki klasszikus sztereózik is, akkor természetesen kell az álló doboz ...

Ahhoz sem kötelező.Természetesen ez is ízlés és egyéni elvárás kérdése.Nekem pl tökéletesen megfelel a Harbeth monitor REL subwoferekkel megtámogatva.
Mozira nekem kis tejfölös dobozok (Quad L-ite) volt ami az én igényeimet ki tudta elégíteni ezen a 20m2-en.Otthon egy nagyobb nappali van tervben (kb 40m2) ahová szintén monitorokat (Quad Classic 11) tervezek a HM részlegre a már említett 2db REL B1-el.Ez nem követendő példa,de nekem ez a megoldás zenén és mozin is tudja teljesíteni az elvárásaimat.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Dhcodoki moziszobája

Igaz én nem vagyok olyan vájtfül, mint itt sokan.

Ez nagyon hasonló az "igényes autóvásárlókhoz". Sokan csak azt hiszik, hogy vájt fülűek, mert van pénzük venni drágát és nagyot. 
Ok, legyenek álló dobozok szubokkal megtámogatva, de akkor a plafonban is azok legyenek, hogy teljesen homogén legyen a hangzás! Hogy ez hülyeség? Kábé csak annyira minthogy pár ember szerint elegendő, ha csak a két front az álló a többi meg nem számít, hogy mekkora és milyen(pl. háromszög hangsugárzó) ...
Ha a hangrendszer jól van összehangolva nem lesz hiányérzet! Csakhogy itt megint jön az ízlés! Ennek kiküszöbölésére lennének jók a mikrofonos bemérések! Ha a mikrofonos bemérés azt mondja, hogy lineáris a hangátmenet a hangsugárzók között, az ízlés még akkor is mondhatja, hogy nem tetszik ... Tökéleteset még nem hallottam, de Hiccuszék nagyszobája tényleg egészen jól össze van hangolva. Ééééésssssss bammeg, diccsen benne álló hangfal!
Az lcr-nek csupán recsegni-ropogni-kopognia kell(magassal most ne foglalkozzunk) mert ezek a tartományok képzik le a teret, a lentebbi frekvenciákat (pl. 100-80 Hz ahol már nincs irányérzet) pedig átveszik a szubok! 
Elavult sztereotípia(ez még abból az időszakból van amikor nem mindenkinek volt subwoofer), hogy a tv vagy a vászon mellé feltétlen álló hangsugárzót kell tenni! Most idézem Hiccuszt az AVFórumról: Lófaszt! 

Ha a filmek mellet valaki klasszikus sztereózik is, akkor természetesen kell az álló doboz ...

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Ezt én is csak megerősíteni tudom, hogy polc dobozokból is lehet jó mozit csinálni.
Én is féltem tőlük, mert nekem is álló frontjaim voltak, és féltem, hogy nem lesz elég a kisebb doboz.
De szerencsére tévedtem.
Én mindig boldogan ülök le filmezni, sőt nekem zenén is tetszik.

Igaz én nem vagyok olyan vájtfül, mint itt sokan.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

off, egy normál méretű helyiségben két darab szubládát használva, az egyenletesebb mélyhang "terítésért", monitorokat megfelelő frekvencián vágva, hiányérzetet adna egy ilyen rendszer?

Ezen a fórumon nem ez a megszokott felállás, minél nagyobb annál jobb.  Bár szerencsére már új szelek is fújnak. 

A közeljövőben megmondom. Egy pár MA GS10 + két Dynavoice T12 van tervben a front részre. Vagyis megvan, csak a nappali nincs még kész. 3m-re ülök majd tőlük. Ha tévedek és nem lesz jó, akkor nem fakadok sírva mert van két nagy álló frontom a helyére. 

dhcodoki: Bocs, hogy már megint ide OFF-oltam! 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ez is nettó hülyeség, de mindegy.. nálam volt pár napig focal profile monitor ami nem a gagyi kategória.. a sub-om sem a fos kategória, még is alig vártam ,hogy megérkezzenek a frontok.. nem véletlen,, jó -jó ,szódával elmegy de....

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

ez is nettó hülyeség, de mindegy.. nálam volt pár napig focal profile monitor ami nem a gagyi kategória.. a sub-om sem a fos kategória, még is alig vártam ,hogy megérkezzenek a frontok.. nem véletlen,, jó -jó ,szódával elmegy de....

Pedig egy átlagos méretű 20m2 körüli nappaliban/szobában nagyon jó mozit lehet összerakni állványos dobozokból is. Ha az általad megszokott álló frontoktól 1-2 kategóriával jobb állványosak kerültek volna be, lehet nem neveznéd nettó hülyeségnek.  (Függetlenítve attól, hogy mennyire komoly rendszered van most.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

filmnézéshez teljesen FELESLEGESNEK tartom az álló dobozokat ...  

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Dhcodoki moziszobája

Sztem jó lesz ha beszélsz Hiccusz-al pár szót, neki szoktál hinni. 100x el lett már mondva, mindegyik hangfal tudja, úgy ahogy ti hallgattátok a nagy semmit. Mind szól, de nem az a lényeg, h szól, hanem, h mekkora eséssel szólja. Azt kellett volna vizsgálnotok, h amikor hallottátok a 20Hz-et, akkor vajon hány decibellel szóltak a közép, és magas frekvenciás hangok. Mert azok üvöltöttek volna. Az, h ezt még mindig nem fogjátok fel, na az a probléma. Hallottátok, csak jelentősége nincs, pláne olyan, h mennyivel jobb a más márkáknál. Mert, h ezt volt hívatott igazából igazolni a rettenetesen szakmai teszt. Persze ezt süket szobában érdemes csinálni, hisz a szoba lehet még épp emelt is bizonyos frekiken, vagy akár olthatott is ki.
Hiccusz nélkül is tudjuk, hogy nem lineáris hangnyomással hallottuk a 20 Hz-et! Nem firtattuk, hogy melyik gyártó, melyik álló és zárt hangsugárzójához képest szólt úgy ahogy a 20 Hz. Nyílván egy szubhoz képest kisebb hangnyomást produkáltak a zárt álló hangfalak, de házimozi esetén egyáltalán NEM várom el(remélem más sem!), hogy tudják a 20 Hz-et! Sőt a 30-40-50-et se! Amióta újra Hiccuszéknál jártam, filmnézéshez teljesen FELESLEGESNEK tartom az álló dobozokat ...  

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”