Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
"Ha javasolhatom, kerüld el a T. gazdaságos, stb. noname cérnavékony optikai kábeleket, mert nulla a mélyátvitelük. Inkább szánj rá 3-5 ezret, ennyit megér egy hosszútávú befektetés még egy DivX lejátszó és egy egybemozi között is."
????????????
Csak érdeklődöm, hogy egy digitális jelfolyamból (a hozzászólásod alapján az esetleges, feltételezett hibás adatátvitel során) hogyan tudnak kiszűrődni/eltűnni/stb. pont a mélyhang információt hordozó adatok?
????????????
Mivel nem igazán tudott senki válaszolni, talán vessem fel az áltudományos topikban?
Csatlakoztatás
Egyik barátom egy számítógépet szeretne
az erősítővel összekötni, hogyan csinálja ?
A számítógépben van videokártya.
valaki tud segíteni ?
kösz.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Csatlakoztatás
"Ha javasolhatom, kerüld el a T. gazdaságos, stb. noname cérnavékony optikai kábeleket, mert nulla a mélyátvitelük. Inkább szánj rá 3-5 ezret, ennyit megér egy hosszútávú befektetés még egy DivX lejátszó és egy egybemozi között is."
????????????
Csak érdeklődöm, hogy egy digitális jelfolyamból (a hozzászólásod alapján az esetleges, feltételezett hibás adatátvitel során) hogyan tudnak kiszűrődni/eltűnni/stb. pont a mélyhang információt hordozó adatok?
????????????
Csatlakoztatás
Köszi, megnéztem és mindkettön optikai csatlakozó van. Veszek egy optikai kábelt és kipróbálom.
Ha javasolhatom, kerüld el a T. gazdaságos, stb. noname cérnavékony optikai kábeleket, mert nulla a mélyátvitelük. Inkább szánj rá 3-5 ezret, ennyit megér egy hosszútávú befektetés még egy DivX lejátszó és egy egybemozi között is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Hello és BU?K mindenkinek!A következö problémához kérem a segitségeteket:
adott egy Sony DAV S550-es házimozi, 5.1-es hanggal, hangszórokkal, Jól múködik. Vettünk egy Yamada 8400-ast, hogy Divx-es filmeket is le tudjunk játszani. A TV-n keresztül megy is, de szeretnénk a meglévö 5.1-es hangrendszert használni (a Sony hangfalai passziv hangszórók, ezeket nem lehet a Yamadára kötni közvetlenül)
Megoldható-e ez a probléma, esetleg mit kellene venni?
elöre is kösz minden segitséget
Nem ismerem, de ha az erősítő a sub-ba van rakva, akkor igen, különben nem fog menni, csak ha veszel egy erősítőtt, de ilyen hagfalakhoz nem tudom érdemes-e.
A DAV-S550-nek a katalógus szerint van 1 digitális bemenete és 2 analóg bemenete. Azt nem tudom, hogy az alapkészüléken vagy a mélynyomón vannak-e és azt sem, hogy a digitális az egyezik-e a Yamadáéval.
Tehát meg kell keresni a digitális bemenetet a Sony-n és a digitális kimenetet a Yamadán. Ha mindkettő optikai vagy mindkettő koax, akkor hurrá, egy kábellel meg van oldva az 5.1 hang. Ha különbözőek, akkor egy pár analóg RCA-RCA kábellel lehet átvinni a hangot az erősítőbe. Analóg összeköttetés esetén le kell mondani a dts és a Dolby Digital hangról, csak ProLogicII-t tudsz majd használni.
Köszi, megnéztem és mindkettön optikai csatlakozó van. Veszek egy optikai kábelt és kipróbálom.
Csatlakoztatás
adott egy Sony DAV S550-es házimozi, 5.1-es hanggal, hangszórokkal, Jól múködik. Vettünk egy Yamada 8400-ast, hogy Divx-es filmeket is le tudjunk játszani. A TV-n keresztül megy is, de szeretnénk a meglévö 5.1-es hangrendszert használni (a Sony hangfalai passziv hangszórók, ezeket nem lehet a Yamadára kötni közvetlenül)
Nem ismerem, de ha az erősítő a sub-ba van rakva, akkor igen, különben nem fog menni, csak ha veszel egy erősítőtt, de ilyen hagfalakhoz nem tudom érdemes-e.
A DAV-S550-nek a katalógus szerint van 1 digitális bemenete és 2 analóg bemenete. Azt nem tudom, hogy az alapkészüléken vagy a mélynyomón vannak-e és azt sem, hogy a digitális az egyezik-e a Yamadáéval.
Tehát meg kell keresni a digitális bemenetet a Sony-n és a digitális kimenetet a Yamadán. Ha mindkettő optikai vagy mindkettő koax, akkor hurrá, egy kábellel meg van oldva az 5.1 hang. Ha különbözőek, akkor egy pár analóg RCA-RCA kábellel lehet átvinni a hangot az erősítőbe. Analóg összeköttetés esetén le kell mondani a dts és a Dolby Digital hangról, csak ProLogicII-t tudsz majd használni.
Csatlakoztatás
AV receiver: Pioneer VSX-915 black Dvd player: Pioneer DV-585A black Front: Wharfedale Diamond 9.5 Center: Wharfedale Diamond 9.CS Surround : Wharfedale Diamond 9.1 Tv: Thomson
Csatlakoztatás
Hello és BU?K mindenkinek!
A következö problémához kérem a segitségeteket:
Csatlakoztatás
Hali !
Köszi az infót...
A Geniusszal tényleg lehet valami ilyesmi, mert ha a PC nincs bekapcsolva, de a DVD igen (mindkét egység csatlakoztatva az erősítőre > PC: 9 pinnel és DVD: 6-os analóggal), akkor is erősen búg a cuccos... Ennek ellenére megszólal, de a 6-ból csak a két Front hangszóró. (a mély, a két hátsó és a középső nem)
Megpróbáltam csak a DVD-t csatlakoztatni, ekkor nem búgott ugyan, de a szitu ugyanaz volt >>> csak a két front szólt + a TV.
A SETUP-ot végigböngésztem 100-szor, kívülről vágom... szerintem (amúgy iszonyatos az ORION távirányítója !)
Egyszerűen mintha a maradék négy hangfalra nem adna jelet a DVD.
Ha csak a PC van rajta akkor egyébként gyönyörűen szól a kis "géniusz".
Három napja ezen tökölök, ezer embert megkérdeztem, más ötletem már nem nagyon van, lehet, hogy hibás valamelyik "játékos".
Azért, ha valaki tapasztalt már ilyesmit szívesen várom a véleményét... Köszi !
(mielőtt visszamegyek a Sparba és megpróbálom lecserélni az ORION-t egy Panda-ra, Chilli-re, TechWood-ra, Milleneum-ra vagy valami hasonlóra... : )
Üdv: MB
Hello,
Egy másik ötlet, persze ez csak az.
A DVD játékosodban van AC3 decoder?
Ha nincs akkor nemigen fog 5.1-be szólni
Cori
Csatlakoztatás
Oké, köszi. Szóval szerinted nincs ilyen lejátszó.
Valami nagyon noname DivX maximum, de én még ilyet nem láttam.
De mindenképpen DivX játékos kell az avi-hoz, ha nem akartok konvertálgatni.
Csatlakoztatás
Nem nekem kell... én csak kérdezem. Öcsém szeretne flash driveról lejátszani pl. avi fileokat. De nem tudja, létezik-e ilyen asztali lejátszó.
Ki kell írni (újraírható) CD v. DVD lemezre és DivX lejátszóba kell tenni.
Oké, köszi. Szóval szerinted nincs ilyen lejátszó.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Csatlakoztatás
Nem nekem kell... én csak kérdezem. Öcsém szeretne flash driveról lejátszani pl. avi fileokat. De nem tudja, létezik-e ilyen asztali lejátszó.
Ki kell írni (újraírható) CD v. DVD lemezre és DivX lejátszóba kell tenni.
Csatlakoztatás
Létezik-e olyan asztali dvd lejátszó, amin van usb port?Előre is köszi a segítséget.
Bemenet van a Thomsonomon, bár ez HDD felvevő is (de nem DVD-író).
Az USB csatlakozón keresztül MP3 zenét és Jpeg képeket lehet a HDD-re felmásolni és onnan lejátszani / nézegetni.
Neked mire kell?
Csatlakoztatás
Létezik-e olyan asztali dvd lejátszó, amin van usb port?Előre is köszi a segítséget.
Bemenet van a Thomsonomon, bár ez HDD felvevő is (de nem DVD-író).
Az USB csatlakozón keresztül MP3 zenét és Jpeg képeket lehet a HDD-re felmásolni és onnan lejátszani / nézegetni.
Neked mire kell?
Csatlakoztatás
Létezik-e olyan asztali dvd lejátszó, amin van usb port?
Előre is köszi a segítséget.
Csatlakoztatás
Hali !
Köszi az infót...
A Geniusszal tényleg lehet valami ilyesmi, mert ha a PC nincs bekapcsolva, de a DVD igen (mindkét egység csatlakoztatva az erősítőre > PC: 9 pinnel és DVD: 6-os analóggal), akkor is erősen búg a cuccos... Ennek ellenére megszólal, de a 6-ból csak a két Front hangszóró. (a mély, a két hátsó és a középső nem)
Megpróbáltam csak a DVD-t csatlakoztatni, ekkor nem búgott ugyan, de a szitu ugyanaz volt >>> csak a két front szólt + a TV.
A SETUP-ot végigböngésztem 100-szor, kívülről vágom... szerintem (amúgy iszonyatos az ORION távirányítója !)
Egyszerűen mintha a maradék négy hangfalra nem adna jelet a DVD.
Ha csak a PC van rajta akkor egyébként gyönyörűen szól a kis "géniusz".
Három napja ezen tökölök, ezer embert megkérdeztem, más ötletem már nem nagyon van, lehet, hogy hibás valamelyik "játékos".
Azért, ha valaki tapasztalt már ilyesmit szívesen várom a véleményét... Köszi !
(mielőtt visszamegyek a Sparba és megpróbálom lecserélni az ORION-t egy Panda-ra, Chilli-re, TechWood-ra, Milleneum-ra vagy valami hasonlóra... : )
Üdv: MB
Csatlakoztatás
Üdv. Mindenkinek !
A problémám a következő:
Adottak >>>
- Thomson 72cm 100Hz 2db Scart kimenettel
- Orion Dvix-es DVD lejátszó (Interspar 9900 HUF) mindenféle kimenettel 5.1-hez 6db analóg kimenet, 9 pin, optikai stb.
- Genius SW-5.1 Home theater (fadobozos cucc) az optikait kivéve mindenféle bemenettel (AC3 5.1 Input, 9 pin > ez már foglalt a PC részére, 2 channel inputok > TV, Tape, CD)
Csatlakozások >>>
TV - DVD-lejátszó Scartttal
DVD-lejátszó - Genius erősítő + hangfalak 6db analóg kábellel (R/L Front, R/L Surround, Sub, Cent)
Gond >>> Csak a R/L Front és a mélynyomó hajlandó megszólalni + a TV hangszórói
Egyéb info >>>
A DVD Setup-ját már átböngésztem...
Optikai kimenet nincs a Geniuson...
A Geniuson AC3-on (elől megnyomható gomb) működik a PC is (9 pin 3 felé ágazó analóggal) és erről működne 6 db analóggal a DVD is. Ez lehet probléma ?
Ha mindkettő egyszerre rá van kötve (PC és DVD) akkor az erősítős hangfalszett erősen búg...
Próbáltam a 2 channel inputot is (1 piros és 1 fehér kábel), ekkor minden hangfal szépen szólt, de gondolom csak sztereóban... Vagy ?
Mi lehet a gond ? Egyéb csatlakoztatási lehetőségek vannak ?
Az esetleges válasz előre is köszönöm !
Üdv.: MB
Hello,
Nem tudom , hogy speciális szakkifejezésekkel, hogyan kellene leírni, de tapasztalatból mondom, hogy a Genius csak egységet tud kiszolgálni.
Azaz, ha Pc van rákötve ,akkor a Pc, ha dvd akkor dvd-t.
Ha mind a 2 össze van kötve ,akkor szerintem egyik sem megy 5,1-ben.
Javaslatom egyszerre csak 1 kiszoláló legyen hozzákötve és amelyiket akarod használni azt dugd be.
Esetleg egy elosztóval megoldhatod.
Lehet, hogy hülyeséget írtam,de én ezt tapasztaltam
Csatlakoztatás
Üdv. Mindenkinek !
A problémám a következő:
Adottak >>>
- Thomson 72cm 100Hz 2db Scart kimenettel
- Orion Dvix-es DVD lejátszó (Interspar 9900 HUF) mindenféle kimenettel 5.1-hez 6db analóg kimenet, 9 pin, optikai stb.
- Genius SW-5.1 Home theater (fadobozos cucc) az optikait kivéve mindenféle bemenettel (AC3 5.1 Input, 9 pin > ez már foglalt a PC részére, 2 channel inputok > TV, Tape, CD)
Csatlakozások >>>
TV - DVD-lejátszó Scartttal
DVD-lejátszó - Genius erősítő + hangfalak 6db analóg kábellel (R/L Front, R/L Surround, Sub, Cent)
Gond >>> Csak a R/L Front és a mélynyomó hajlandó megszólalni + a TV hangszórói
Egyéb info >>>
A DVD Setup-ját már átböngésztem...
Optikai kimenet nincs a Geniuson...
A Geniuson AC3-on (elől megnyomható gomb) működik a PC is (9 pin 3 felé ágazó analóggal) és erről működne 6 db analóggal a DVD is. Ez lehet probléma ?
Ha mindkettő egyszerre rá van kötve (PC és DVD) akkor az erősítős hangfalszett erősen búg...
Próbáltam a 2 channel inputot is (1 piros és 1 fehér kábel), ekkor minden hangfal szépen szólt, de gondolom csak sztereóban... Vagy ?
Mi lehet a gond ? Egyéb csatlakoztatási lehetőségek vannak ?
Az esetleges válasz előre is köszönöm !
Üdv.: MB
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Tud valaki segiteni sony vpl-hs1 projektorhoz PJ Multi csatlakozó készitésében, vagy hogy hol lehet kapni?
üdv,
lazara
Csatlakoztatás
most ha veszek egy orion dvd lejátszót azon van dekóder? Ugyanis láttam összekötve az auchanban?
Nem egy komplett Orion házimozit láttál? Egyébként az Orionnak van többféle lejátszója és hangfalszettje is, nem mindegy, hogy melyiket melyikkel akarod párosítani.
Csatlakoztatás
OK köszi utánanézek és meggondolom
Csatlakoztatás
most ha veszek egy orion dvd lejátszót azon van dekóder? Ugyanis láttam összekötve az auchanban?
Hát én nem ismerem, de ha ott ugy volt ...
Mindenesetre nézz mögé a kiválasztott játékosnak, és ha van 5.1 kimenete akkor az jó lesz.
De ha már DVD játszót vennél, akkor ne ilyen Orionos izét, most pl. a Panasonic S49 30000ft, ez ajándék ennyiért, van DD és DTS dekódere, DVD-A-t is lejátszik, és még a DivX-et is viszi. És egy bátrabb noname árában van.
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Hát az így nem fog összejönni... Az Orion az 5.1 analóg kimenetet szeretne, mert neki van annyi bemenete, és nincs dekódere.
Azaz dekóderes DVD játszó kell elé, aminek van 5.1 kimenete.
Csatlakoztatás
Helló,
a gondom vettem egy orion ht-728 hangfalszettet(bár hogy orion -e már azt is megkérdőjelezem), jó vételnek tűnt, de a pioneer dv-2750 lejátszómon csak digitális koax kimenet van ezen az orionon pedig 9 pin din az 5.1 a bemenet mivel kellene összekötnöm