Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Hasonlóan gondolom én is. A Jedi bűne megbocsájtható, hisz az Ewok vonalat leszámítva, szvsz jó sikerült. Szóval mind3 rész jó, ezt felülmúlni, vagy csak a szintet tartani a mai napig nem sikerült. 
Oké! Kezeljük helyükön a dolgokat.
Pl. a '80 években, teljesen más volt a filmezési szokás mint manapság. Csak mozik voltak, tele olyan filmekkel amik ( akár jelentős) hasznot termeltek. Ebben az időszakban jött a technikájával, történetével, ötletességével világot rengető Csillagok háborúja. Minden szinten lenyűgözte az akkori moziba járókat! A Birodalom visszavágot már állva kellett megnéznem mert annyian voltak rá kíváncsiak. Véleményem szerint ez a két rész alapozta meg a SW kultusz jellegét. A Jedi visszatér már eléggé limonádéra sikeredett. Ha jól emléxem ezt a filmet már azzal reklámozták házimozi berkeken belül, hogy a háttér sugárzók is sztereóban mennek(dpl II.)! Volt idő a múltban, amikor ez is nagy szám volt ... 
Azóta csak azt érzem, hogy újabb és újabb bőröket húznak le a történetről, a figurák a történések egyre szánalmasabbak lesznek. Igaz ami igaz, egyre jobb-látványosabb kép-hang technikával kápráztatják el főleg a házimozistákat! Akkoriban egy Birodalmi katona megjelenése vagy egy lépegető színre lépése ( mai szemmel inkább szánalmas kullogása/csoszogása ) frenetikus érzést váltott ki a hímneműekben(engem  most már rendkívüli módon idegesít az, hogy egy jól felfegyverzett, jó kommunikációval ellátott, csapatban ténykedő, páncélozott katonát, simán agyon lehet csapni egy bottal ... Ökörség a köbön!)! A SW technikailag átlagos szintű, ötletességében, történetiségében, fantáziátlan fantázia filmek lettek, a tucatszámra megjelenő, technikai csimm-bumm filmek között. Nem értem a fiatalokat, hogy mi tetszik nekik a SW filmekben? Ők nem élték meg a '80-as évek hangulatát, és az azt követő technológiai robbanás időszakát. Az erős marketing, tényleg csodákra képes (lásd csorda szellem).  Ennyire egyszerű lenne az ember? Sajnos igen ...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez régen is így volt, csak hozzánk nehezen jutott el, mint a narancs.
Bizony, ez az új típusú mozifinanszírozás kezdete. Lucas (és néhány kollégája) azzal söpört be milliókat, hogy százalékot és franchise-jogokat kaptak. A "ha nekem annyi centem lenne, amennyi SW-bögrét eladtak..." mondás itt ül, vagy inkább áll. A lejtmenet persze kódolva van a termelési módban. ettől még szerintem az Ébredő erő nem rossz, és a többivel kapcsolatban is van némi remény, hogy ne rontsák el nagyon, de ez az SW már nyilván nem ugyanaz, mint A Birodalom visszavág. Botorság is lenne ugyanazt várni tőle, hiszen csupa idézőjel az egész.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nekem (is) az a véleményem, hogy toronymagasan A Birodalom visszavág a legjobb Star Wars film az eredeti trilógiából ami kizárólag Irvin Kershner-nek köszönhető.
A Jedi visszatér is elmenne szódával ha a végét nem silányítják családi mozivá a szánalmas Ewok-os részekkel. (Ebből eredeztethető a gyomorforgató Jar Jar Binks éra eljövetele.)
Az eredeti trilógia kivételével a többi SW film a popcorngagyi szint alját súrolja.

A régi három részt még könyvben is elolvastam.Abban az időben tetszettek, (persze 12-13 évesen) ma már egyik sem.
Ráadásul a star wars rajongás mára már közhelyes lett..Nemhiába voltak teltházas mozik az új SW miatt is mindenhol....Csordaszellem.
Szerintem kamasz gyerekeknek,fiataloknak való. Manapság már az utolsó bögrén a texkóban,meg tányéron, hátizsákon, lufin,öngyújtón is a SW láthatóak, az idétlen béna figuráikkal.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Nekem tetszett!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nekem nagyon bejött (már ha ez számít )

Remember.jpg

Nekem is tetszett.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Hogy visszakanyarodjunk a horror témához, itt egy idei megijedős, párszor libabőrözős.....

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7678

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Valamelyik fórumon írták a fikázóknak, hogy ez már nem nekik öregeknek készül, hanem a fiatal generációnak. Tehát volt az öregek szintje akkor, és van a fiataloké ma. Én régen szerettem a sorozatot,  mára már abszolúte nem érint meg, az új pláne, de a régi trilógia sem. Megváltozott valami. ..
Engem sem érint meg de van egy "szint" ami alá nem illene menni...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Nekem (is) az a véleményem, hogy toronymagasan A Birodalom visszavág a legjobb Star Wars film az eredeti trilógiából ami kizárólag Irvin Kershner-nek köszönhető.
A Jedi visszatér is elmenne szódával ha a végét nem silányítják családi mozivá a szánalmas Ewok-os részekkel. (Ebből eredeztethető a gyomorforgató Jar Jar Binks éra eljövetele.)
Az eredeti trilógia kivételével a többi SW film a popcorngagyi szint alját súrolja.

Valamelyik fórumon írták a fikázóknak, hogy ez már nem nekik öregeknek készül, hanem a fiatal generációnak. Tehát volt az öregek szintje akkor, és van a fiataloké ma. Én régen szerettem a sorozatot,  mára már abszolúte nem érint meg, az új pláne, de a régi trilógia sem. Megváltozott valami. ..

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Remember.jpg
Hát, a korai Egoyan-filmekhez képest szerintem egyáltalán nem nagy durranás. Az emlékezésnek nem a suspance a műfaja. Az amerikai ugyan trauma-kultúra, de ez az azonosulás az áldozatomnal akkor sem működik.Ami pedig a japán filmeket illeti: ott tényleg a milliő és az atmoszféra ugyanolyan fontos, mint a rémület. Az a rémület.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hasonlóan gondolom én is. A Jedi bűne megbocsájtható, hisz az Ewok vonalat leszámítva, szvsz jó sikerült. Szóval mind3 rész jó, ezt felülmúlni, vagy csak a szintet tartani a mai napig nem sikerült. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Azt én is láttam. Melyikben is mondták? 
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Írás közben hiába kutakodtam az emlékeim között, sajna nem jutott eszembe!   

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nem olyan régen láttam egy filmet, ahol megemlítették a SW-t. Abban a filmben azt mondták, hogy az első két részig nagyon jó volt, de sajnos azóta csak lefelé megy a sorozat. Ezzel maximálisan egyet értettem.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ez igen!  

Lehet, hogy még moziba is elmegyek megnézni, pedig jó ideje nem voltam....-
"Az igazi barát szemből támad."

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagy SW rajongó vagyok, de valamiért nagyon nem fogott meg. 
Én nem vagyok SW rajongó, az előző részt se láttam(láttuk) még, de pont ezt akartam én is írni! Semmi nem fogott meg benne. 
Nálam rajz filmmel egyenlő ez a sorozat. 

Nem olyan régen láttam egy filmet, ahol megemlítették a SW-t. Abban a filmben azt mondták, hogy az első két részig nagyon jó volt, de sajnos azóta csak lefelé megy a sorozat. Ezzel maximálisan egyet értettem.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nagy SW rajongó vagyok, de valamiért nagyon nem fogott meg. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nem vagyok nagy SW rajongó, de ez valamiért nagyon megfogott. Várom! 
Jó lesz ,tutira!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ez igen!

Nem vagyok nagy SW rajongó, de ez valamiért nagyon megfogott. Várom! 

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Ez igen!

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Fogalmam sincs. Számomra érthetetlen, hogy míg autógyártásban a legjobbak között, addig filmek terén ilyen beteg dolgokat alkotnak.
Az avatárodon levő emberke egyik legnagyobb ihletforrása, hivatkozási alapja Suzuki Seijun. Ha valaki belenéz ennek a ma is aktív bácsikának mondjuk a hatvanas években készített gengszterfilmjeibe, meglepően ismerős beállításokat, hangulatokat fog találni.

Quentin mester évekig próbálta meggyőzni a Tetsuo című (kult)film rendezőjét, hogy a harmadik részt együtt csinálják.

A mostanában ajánlgatott szellemes horrorfilmek nagy része a 10-20 évvel ezelőtt forgatott japán filmek képi és hangi világából él, csak míg ott általában valamilyen társadalmi probléma (kirekesztettség, elidegenedés, gépiesedés) van a háttérben, addig a nyugati változat legfeljebb megijeszteni képes.

Csak annyit szerettem volna mondani, hogy a japán filmgyártás jóval több, mint beteg percecskék gyűjteménye.

Kuroszava, Oshima, Kitano, hogy csak a legismertebbeket említsem.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ott is inkább republikánus szokás ez. 
És ha már megint billentyűzetet ragadtam: a Hukkle c. magyar filmmel senki sem szokott hangot demózni?

....amikor a vadászgép elhúz a patakmeder felett

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Minőségi családi dráma.

https://www.youtube.com/watch?v=vAyZtAu3S-4

Vendég

Bay filmekben ez megszokott ellem. Aki meg már járt amcsiba, az annyira nem akad fent ezen. Bármerre mész akár állami, akár családi házakon ott lobog a zászló. Ha videóznál útközben külön figyelned kéne, h egy se kerüljön a felvételre. Persze Bay tudatosan használja, mint ahogy sok más filmeben is. Az Oroszok a vörös csillagot szerették ha emlékszel rá. 
Ott is inkább republikánus szokás ez. 
És ha már megint billentyűzetet ragadtam: a Hukkle c. magyar filmmel senki sem szokott hangot demózni?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”