Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
Re: Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
1008be lesz az sztem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Milyen Focal Electra,lapul a dobozokban?

EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Forest,Furutech:e-TP86,NcfClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4,Soundcare
Alita: A harc angyala
Annyit demóztam a bemutatójával, h nagyon kíváncsi voltam a filmre. Csütörtök délután az én premier napom. Mindig kevesen vannak, nincsenek a szokásos idegesítő dolgok. Rágcsálás, telefonozás, hát rugdosás, stb. A filmben nem csalódtam, ellenben aki még nem látta készüljön fel, mert egy történet középső szakaszát kapjuk. Rengeteg dolog homályos, sok kérdés marad megválaszolatlanul. Természetesen remélhetőleg jön a folytatás, mivel egyáltalán nincs vége a filmnek. Olyannyira, h bámulunk, h na most aztán, aztán elindulnak a betűk felfelé. Alita roppant mód kidolgozott, látszik a törődés. A többi szereplő is össze van rakva, de messze nem annyira finoman részletesen, mint a hősnő, már ami a nem hús - vér szereplőket illeti. A film legnagyobb hibája a rohanás. Egyszerűen semmire nem szánnak időt, komoly érzelmi húrokat lehetett volna megpendíteni, ha van rá idő. Így minden roppant gyorsan történik. A roncstelepről összeszedve tízenperc után már az utcán sétálunk hősünket kísérve, rácsodálkozva a világra. A doki, és Alita közti kapcsolatra több időt kellett volna szánni. Akár Alita ébredésére, és az ezzel kapcsolatos dolgokra. Idő viszont nincs, megállíthatatlanul extra sebességgel haladunk. A látványvilág nagyon jó. Alita akciói nagyon szuperül kidolgozottak. A hang zseniális lesz úgy érzem, legalábbis a magyar tűrhetően szólt, innentől kezdve egy Atmos anyag frenetikus lesz. Többször Ready player one érzésem volt. Itt jegyezném meg, jól sikerült a filmzene. Régen hallottam már a film hangulatával jól együttműködő zenét, ez hozzátett még inkább az élményhez. Néhány klisét azért sikerült elkövetni, de sztem nincs már olyan film amiben nem lenne.
10/7,5-8 várom a folytatást.
Annyit demóztam a bemutatójával, h nagyon kíváncsi voltam a filmre. Csütörtök délután az én premier napom. Mindig kevesen vannak, nincsenek a szokásos idegesítő dolgok. Rágcsálás, telefonozás, hát rugdosás, stb. A filmben nem csalódtam, ellenben aki még nem látta készüljön fel, mert egy történet középső szakaszát kapjuk. Rengeteg dolog homályos, sok kérdés marad megválaszolatlanul. Természetesen remélhetőleg jön a folytatás, mivel egyáltalán nincs vége a filmnek. Olyannyira, h bámulunk, h na most aztán, aztán elindulnak a betűk felfelé. Alita roppant mód kidolgozott, látszik a törődés. A többi szereplő is össze van rakva, de messze nem annyira finoman részletesen, mint a hősnő, már ami a nem hús - vér szereplőket illeti. A film legnagyobb hibája a rohanás. Egyszerűen semmire nem szánnak időt, komoly érzelmi húrokat lehetett volna megpendíteni, ha van rá idő. Így minden roppant gyorsan történik. A roncstelepről összeszedve tízenperc után már az utcán sétálunk hősünket kísérve, rácsodálkozva a világra. A doki, és Alita közti kapcsolatra több időt kellett volna szánni. Akár Alita ébredésére, és az ezzel kapcsolatos dolgokra. Idő viszont nincs, megállíthatatlanul extra sebességgel haladunk. A látványvilág nagyon jó. Alita akciói nagyon szuperül kidolgozottak. A hang zseniális lesz úgy érzem, legalábbis a magyar tűrhetően szólt, innentől kezdve egy Atmos anyag frenetikus lesz. Többször Ready player one érzésem volt. Itt jegyezném meg, jól sikerült a filmzene. Régen hallottam már a film hangulatával jól együttműködő zenét, ez hozzátett még inkább az élményhez. Néhány klisét azért sikerült elkövetni, de sztem nincs már olyan film amiben nem lenne.
10/7,5-8 várom a folytatást.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Nagy gratula, szépen épülsz. 

Teljes a mozi szett? A felsöket kivéve de ami nem késik ...
Gratulálok hozzá

Gratulálok hozzá

"Az igazi barát szemből támad."
Ők is megérkeztek végre.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Igen, sok már, csak szemléltettem, és még tudnék világosítani rajta. Van egy 50 állás is, ami még rátesz egy lapáttal.
Sebaj maradt még bőven, beállítás, de attól is világosabb lett, szóval előre a fényért.

És a saját HDR megkerülési módszerem, ugye milyen sok mindenről lemaradok ebben a formában?

Itt a hdmi tartomány teljesen mást jelent, úgyhogy ezzel árnyékra vetődtél. Itt csupán a jel tartományát tudod állítani. 16-235 vagy 0-255. Ennek semmi köze a hdr-hez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hiccusz 2019.02.13., szer. 22:29-kor.
Alapból automata beállítással a 9300 volt fényesebb.
No akkor jöjjön egy kis agymenés.............
HDR sztem maga a mumus a projektorok nagy részének. A fényerejük édes kevés a HDR igényeihez képest. No de az új párbetűs újdonságokat szerepeltetni kell a technikai adatlapon. Illetve jól fest a vásznon büszkélkedni a szomszédnak, vagy legyezgeti a saját hiúságunkat, h nekünk bizony HDR képes a megjelenítőnk. A 9400-ban lévő HDR csúszka valóban világosítja a képet, ergo elcsalja a HDR-t, már amire a gép valójában képes. A lejátszó, és a megjelenítő lekommunikálja mit tud kihozni a megjelenítőből. Ebből születik a gép tudásának megfelelő fényerő hiányos kép. Kit érdekel ha az alvólámpa fénye kicsit erősebb, ha a kép egésze fényhiányos. Nah itt jönnek a trükkök, ami amúgy mindkét gépnek megvan, a 9300, és a 9400 is. A 9400 elhúzzuk a csúszkát, jön a magic, és lőn világosság. Ugyanez a 9300 pár menüpont átállítását igényli. Nem csúszka, hanem lépcsők. Olyan ez, mint a PC-nél, háromféleképpen tudod ugyanazt csinálni. Különböző úton jutsz el, de tulajdonképpen ugyanaz történik. Nálam egyértelműen változik a fekete is a világosítással. Rögtön mondom is miért. A dolog rém egyszerű, nagyobb fény, erősebb visszaverődés a szoba falairól. Denevér barlangban valószínűleg más a helyzet. Összevetettem 9400 legfényesebb, 1-re tolt csúszka képét a 9300 lépcsőinek megfelelő legvilágosabb képével. Természetesen HDR megjelenítésről beszélünk. Aztán utolsóként az én Oppo-s trükkömet használva is megnéztem. Íme pár kép, annyit mondhatok, h incifincivel talán világosabb az 1-re húzott 9400 a 9300-nál. No de az én módszerem Bt2020 de HDR nélkül very good. Szóval javaslom aki teheti engedje el ezt a HDR-es szenvedést. Jó jó nem büszkélkedhetünk, de nem kell ez nekünk ezen a szinten. A véleményem továbbra sem változott, ez a csere nem ér többet pár tízezer forintnál. Megértem azokat akik kiszálltak a 9300-ból, rálocsoltak 300-350e. a cserére. Ennyi pénz elköltését indokoltnak szeretnénk látni, így sztem erős placebó lesz ennek a gondolatnak a mentén.
HDR sztem maga a mumus a projektorok nagy részének. A fényerejük édes kevés a HDR igényeihez képest. No de az új párbetűs újdonságokat szerepeltetni kell a technikai adatlapon. Illetve jól fest a vásznon büszkélkedni a szomszédnak, vagy legyezgeti a saját hiúságunkat, h nekünk bizony HDR képes a megjelenítőnk. A 9400-ban lévő HDR csúszka valóban világosítja a képet, ergo elcsalja a HDR-t, már amire a gép valójában képes. A lejátszó, és a megjelenítő lekommunikálja mit tud kihozni a megjelenítőből. Ebből születik a gép tudásának megfelelő fényerő hiányos kép. Kit érdekel ha az alvólámpa fénye kicsit erősebb, ha a kép egésze fényhiányos. Nah itt jönnek a trükkök, ami amúgy mindkét gépnek megvan, a 9300, és a 9400 is. A 9400 elhúzzuk a csúszkát, jön a magic, és lőn világosság. Ugyanez a 9300 pár menüpont átállítását igényli. Nem csúszka, hanem lépcsők. Olyan ez, mint a PC-nél, háromféleképpen tudod ugyanazt csinálni. Különböző úton jutsz el, de tulajdonképpen ugyanaz történik. Nálam egyértelműen változik a fekete is a világosítással. Rögtön mondom is miért. A dolog rém egyszerű, nagyobb fény, erősebb visszaverődés a szoba falairól. Denevér barlangban valószínűleg más a helyzet. Összevetettem 9400 legfényesebb, 1-re tolt csúszka képét a 9300 lépcsőinek megfelelő legvilágosabb képével. Természetesen HDR megjelenítésről beszélünk. Aztán utolsóként az én Oppo-s trükkömet használva is megnéztem. Íme pár kép, annyit mondhatok, h incifincivel talán világosabb az 1-re húzott 9400 a 9300-nál. No de az én módszerem Bt2020 de HDR nélkül very good. Szóval javaslom aki teheti engedje el ezt a HDR-es szenvedést. Jó jó nem büszkélkedhetünk, de nem kell ez nekünk ezen a szinten. A véleményem továbbra sem változott, ez a csere nem ér többet pár tízezer forintnál. Megértem azokat akik kiszálltak a 9300-ból, rálocsoltak 300-350e. a cserére. Ennyi pénz elköltését indokoltnak szeretnénk látni, így sztem erős placebó lesz ennek a gondolatnak a mentén.
Megnéztem ma ezt a HDR csúszkát, pedig már dobozoltam a projit, de összeraktam mindent újra. Nemsokára beszámolok a konklúzióról.
Nyestem igen.amugy visszaterve az optomahoz,az egy jo gep lenne,engem erdekelne is,de.... 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Van ilyen biztosan ,csak sokszor ennyiért!

Fizettek... csak nem eleget! "Kicsipénz" kicsi pozitívum!nadtom írta: ↑2019.02.13., szer. 00:07Amit leírt a 9400-ről azok alapján bizton állítható, hogy nem lett lefizetve (legalábbis az Epson nem fizetett neki).TSanyi írta: ↑2019.02.12., kedd 23:36Honnan tudod hogy Tonyka-t nem fizették le?Red75 írta: ↑2019.02.12., kedd 20:42Én hiánypótlónak érzem a Tonyka által elkövetett "teszteket". Ő egy felhasználó, mint mi itt a legtöbben. 10-ből 9-en úgysem kalibráltatunk (, bár én egyszer megtettem). Jó az ilyeneket olvasni. Számomra talán többet is ér, mint egy kalibrált vetítő, szakember által elvégzett tesztje, amit a gyártó/forgalmazó cég fizetett.![]()
![]()
![]()
Arra is nagyobb összegben mernék fogadni, hogy az Optoma-tól sem érkezett utalás a számlájára...![]()

Szoval akkor ,koszonjuk epson a nagy semmit 

Amit leírt a 9400-ről azok alapján bizton állítható, hogy nem lett lefizetve (legalábbis az Epson nem fizetett neki).TSanyi írta: ↑2019.02.12., kedd 23:36Honnan tudod hogy Tonyka-t nem fizették le?Red75 írta: ↑2019.02.12., kedd 20:42Én hiánypótlónak érzem a Tonyka által elkövetett "teszteket". Ő egy felhasználó, mint mi itt a legtöbben. 10-ből 9-en úgysem kalibráltatunk (, bár én egyszer megtettem). Jó az ilyeneket olvasni. Számomra talán többet is ér, mint egy kalibrált vetítő, szakember által elvégzett tesztje, amit a gyártó/forgalmazó cég fizetett.![]()
![]()

Arra is nagyobb összegben mernék fogadni, hogy az Optoma-tól sem érkezett utalás a számlájára...

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Honnan tudod hogy Tonyka-t nem fizették le?Red75 írta: ↑2019.02.12., kedd 20:42Én hiánypótlónak érzem a Tonyka által elkövetett "teszteket". Ő egy felhasználó, mint mi itt a legtöbben. 10-ből 9-en úgysem kalibráltatunk (, bár én egyszer megtettem). Jó az ilyeneket olvasni. Számomra talán többet is ér, mint egy kalibrált vetítő, szakember által elvégzett tesztje, amit a gyártó/forgalmazó cég fizetett.![]()

Jó felé tapogatózól. A PQ és EOTF görbét befolyásolja a HDR megjelenítésben.Tonyka írta: ↑2019.02.12., kedd 22:27Én is erre gondolok. Ez hasonló csiribiri lehet, mint az én nit állításom az Oppo-n. Ugyanazzal a fényerővel gazdálkodik minden , csak max. másképp nyúl a képhez. Azért engedtem sejtetni, h lehet a vetítési környezete miatt mondja a srác, h nem változik a feketéje. Valaminek változni kell, arról nem beszélve, h ilyen csúszkával tuti belenyúlunk a HDR-be. Persze csak okoskodom.Hiccusz írta: ↑2019.02.12., kedd 22:21Megnézheted, akár meg is mérhetek, de komoly összegben fogadnék rá, hogy nem fogsz többet mérni, mint amennyit alapból képes magából a vas kitolni.Tonyka írta: ↑2019.02.12., kedd 22:00
Nem néztem, megnézem akkor még. Elképzelhető, h ilyen csiribivel akkár magasabb a HDR fényerő. Mint azzal amit nem lehet feltolni. A fényerő nem HDR-ben lett mérve, mivel nincs HDR 100% fehér ábrám. Viszont a mérés 100% egyezést mutatott. Tehát csak azt tartom elképzelhetőnek, h valami szoftveres cuccal rátesznek, ellenben a régivel, ahol nincs ilyen. Bár nem is tudom mennyire frankó ez, hisz a HDR esetén elvileg a forrás lekommunikálja a megjelenítővel, h mit is tud, aztán ahhoz igazítja a sötétet, és a világost. No meg az is kérdéses milyen környezetben van a srácnál. Nálam pl. mivel nincs denevérbarlang, így az alját nem tudja megmutatni teljes mértékben.![]()
Én is erre gondolok. Ez hasonló csiribiri lehet, mint az én nit állításom az Oppo-n. Ugyanazzal a fényerővel gazdálkodik minden , csak max. másképp nyúl a képhez. Azért engedtem sejtetni, h lehet a vetítési környezete miatt mondja a srác, h nem változik a feketéje. Valaminek változni kell, arról nem beszélve, h ilyen csúszkával tuti belenyúlunk a HDR-be. Persze csak okoskodom.Hiccusz írta: ↑2019.02.12., kedd 22:21Megnézheted, akár meg is mérhetek, de komoly összegben fogadnék rá, hogy nem fogsz többet mérni, mint amennyit alapból képes magából a vas kitolni.Tonyka írta: ↑2019.02.12., kedd 22:00Nem néztem, megnézem akkor még. Elképzelhető, h ilyen csiribivel akkár magasabb a HDR fényerő. Mint azzal amit nem lehet feltolni. A fényerő nem HDR-ben lett mérve, mivel nincs HDR 100% fehér ábrám. Viszont a mérés 100% egyezést mutatott. Tehát csak azt tartom elképzelhetőnek, h valami szoftveres cuccal rátesznek, ellenben a régivel, ahol nincs ilyen. Bár nem is tudom mennyire frankó ez, hisz a HDR esetén elvileg a forrás lekommunikálja a megjelenítővel, h mit is tud, aztán ahhoz igazítja a sötétet, és a világost. No meg az is kérdéses milyen környezetben van a srácnál. Nálam pl. mivel nincs denevérbarlang, így az alját nem tudja megmutatni teljes mértékben.