Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
No, kozben hozzajutottam egy philips sru5150-hez, es azt kell mondjam, tokeletes arra, amire nekem kell. Gyakorlatilag az osszes funkciora, amit hasznalni szoktunk, van kulon gomb, raadasul az eszkozok felismertetese utan majdnem az osszes gomb ugy mukodott, ahogy kell. Amire nincs gomb, azt menubol elerhetove lehet tenni, es raadasul gyorsabban reagal, mint a TV es az STB eredeti tavja... Azt hiszem, meg is tartom.
Ahogy gondolod, használd egészséggel!
Megnéztem a Philipsedet, nekem például kapásból akadna a DVD felvevőmmel. A programozáshoz használt színes gombok egyban a lejátszásvezérlő gombok is, a subtitle gomb a Sonymnál a zöld gomb, ami a távodon beletekerne a filmbe.
Arra is kíváncsi lennék, hogy mely gombokra rakod az erősítő bemenetválasztó gombjait, a DVD tálcanyitását és a track előre/hátra léptetést, az audio hangsáv kiválasztását, a set top box Guide és Info gombját, hogy csak a leggyakrabban használt funkciókat említsem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ez sem rossz megoldas...
No, kozben hozzajutottam egy philips sru5150-hez, es azt kell mondjam, tokeletes arra, amire nekem kell. Gyakorlatilag az osszes funkciora, amit hasznalni szoktunk, van kulon gomb, raadasul az eszkozok felismertetese utan majdnem az osszes gomb ugy mukodott, ahogy kell. Amire nincs gomb, azt menubol elerhetove lehet tenni, es raadasul gyorsabban reagal, mint a TV es az STB eredeti tavja... Azt hiszem, meg is tartom.
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
És így szépen sorban minden készüléknél volt 10 olyan extra funkció, ami az univerzális távokról nem elérhető. A különböző készülékek azonos funkcióit ugyanarra a gombra programoztam, majd a feliratokat felragasztottam a gombok alá.
Ez sem rossz megoldas...
AntennaDigitalos, remelem nem lesz gondom vele...
Ami univerzálisan fel volt rá programozva, azt a UPC-nél is vitte, csak az extra funkciókat nem tudta leolvasni szembefordítással.
Egyébként nálam úgy volt, hogy kis öntapadós papírokra voltak felírva a spéci funkciók és azokat ragasztottam a gombok alá. Ennél a Thomsonnál a színes gombok és a teletext gombjai készülékenként 10 plusz gomb felprogramozását teszik lehetővé a szokásos alapfunkciók mellett, amint majd látni fogod, ez a lehetőség a többi taníthatónál teljesen hiányzik, max. 4 színes gomb lesz az alapfunkciókon kívül pluszban.
Én pl. a színes gombokra raktam az erősítő bemenetválasztó gombjait, alulra mehettek a surround beállító gombok. DVD-nél alul volt a felirat, zoom, display, audio hangsáv, tálcanyitás.
És így szépen sorban minden készüléknél volt 10 olyan extra funkció, ami az univerzális távokról nem elérhető. A különböző készülékek azonos funkcióit ugyanarra a gombra programoztam, majd a feliratokat felragasztottam a gombok alá.
Ha UPC-s set top boxod van, azt egyik szembefordítással tanítható táv sem támogatja, csak a PC-ről programozhatók (pl. Logitech Harmony). Nem tudta megtanulni sem ez a Thomson, sem a Lidl-ben vett SilverCrest a UPC box távjának egyetlen gombját sem. Leginkább ezért cseréltem le. Egyébkét én a lila gobot állítottam be Guide-nak, az info meg az alul a középső volt (a DVD-felvevőnek is vannak ilyen funkciói).
AntennaDigitalos, remelem nem lesz gondom vele...
A set-top-box EPG es INFO gombjai hianyoznak (bar a manual szerint az egyik legalso gomb az INFO gomb, az EPG-t meg ra lehetne programozni valamelyikre, de asszonypajtas valoszinuleg nehezen talalna meg ) Ettol eltekintve kifejezetten jo taviranyitonak tunik, ha nem sikerul jobbat talalnom (es meg meglesz addig), akkor lehet, hogy elviszem toled.
Ha UPC-s set top boxod van, azt egyik szembefordítással tanítható táv sem támogatja, csak a PC-ről programozhatók (pl. Logitech Harmony). Nem tudta megtanulni sem ez a Thomson, sem a Lidl-ben vett SilverCrest a UPC box távjának egyetlen gombját sem. Leginkább ezért cseréltem le.
Egyébkét én a lila gobot állítottam be Guide-nak, az info meg az alul a középső volt (a DVD-felvevőnek is vannak ilyen funkciói).
Mi nem tetszik rajta?
Itt van a fényképe, klikkelj rá a nagyításhoz:
A set-top-box EPG es INFO gombjai hianyoznak (bar a manual szerint az egyik legalso gomb az INFO gomb, az EPG-t meg ra lehetne programozni valamelyikre, de asszonypajtas valoszinuleg nehezen talalna meg ) Ettol eltekintve kifejezetten jo taviranyitonak tunik, ha nem sikerul jobbat talalnom (es meg meglesz addig), akkor lehet, hogy elviszem toled.
Kozben letoltottem a hasznalati utasitasat, es van nehany dolog, ami nem tokeletes rajta. Azt hiszem, megis tovabb keresgelek...
Mi nem tetszik rajta?
Itt van a fényképe, klikkelj rá a nagyításhoz:
Hm, 4ezerert egy probat meger, azt hiszem, erdekel a dolog. De nehany kerdesem lenne. Pl. milyen allapotban van (nincs nagyon lekopva?), es mennyire jol hasznalhato?
Kozben letoltottem a hasznalati utasitasat, es van nehany dolog, ami nem tokeletes rajta. Azt hiszem, megis tovabb keresgelek...
Nekem van egy Thomson ROC-740 típ, 8 készülékes tanítható távom eladósorban. Univerzális kódokkal és szembefordítással is tanítható.Újonnan 15-ről 10 ezerre leértékelve vettem, ha érdekel, 4 ezerért odaadom
Hm, 4ezerert egy probat meger, azt hiszem, erdekel a dolog. De nehany kerdesem lenne. Pl. milyen allapotban van (nincs nagyon lekopva?), es mennyire jol hasznalhato?
Nekem van egy Thomson ROC-740 típ, 8 készülékes tanítható távom eladósorban. Univerzális kódokkal és szembefordítással is tanítható.
Újonnan 15-ről 10 ezerre leértékelve vettem, ha érdekel, 4 ezerért odaadom, Logitech Harmony 555-öst használok helyette. A Logitech-en egyébként nem macro van, hanem activity. Ja és újonnan 9.990 Ft, tehát a 8 ezer a használtért gyakorlatilag az új nettó ár.
(A képet a neten találtam.)
nem kötelező a makrót használni
Vegulis igaz, de ha van mas, akkor inkabb kihagyom a makrot.
Most volt egy logitech elado az apróban potom 8 ezerben, nem tudom mi lett mert a gazdi meggondolta magát, de talán me3gbeszélheted vele...
Igen, lattam, de nem akarok makrosat.
nem kötelező a makrót használni
Most volt egy logitech elado az apróban potom 8 ezerben, nem tudom mi lett mert a gazdi meggondolta magát, de talán me3gbeszélheted vele...
Igen, lattam, de nem akarok makrosat.
Sziasztok,
Szeretnek egy univerzalis tavot venni, de nem kell, hogy tudjon makrokat, de azert tanithato legyen. TV-t, DVD-t, erositot, set-top-boxot iranyitanek vele. 10ezernel nem szeretnek tobbet kolteni ra... Szerintetek ilyen parameterek mellett milyen markakat erdemes figyelembe vennem?
Aki egy kicsit tud angolul, menjen rá a táv szoftverén a Contact részbe. Van ott fórum és e-mail lehetőség az ügyfélszolgálatnak.
Kedves Harmony-tulajdonosok!
Nem tudja valamelyikőtök, h lehet-e Harmony-n olyat állítgatni, h milyen hosszú ideig küldje az IR jelet?
Ugyanis rájöttem, h a hálóban lévő erősítőmön azért nem tudom elég finoman állítgatni a hangerőt, mert a Harmony "hosszú" jelet küld. A saját távjával nincs ilyen gond, az rövidebbekkel dolgozik.
Kösz,
pp
Ez nekem is gond tv-n, erősítőn, de nem találtam rá megoldást, pedig állítgattam a setupot rendesen. Valaki hátha erre téved a tudás birtokában
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Senki? Hajjaj...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Kedves Harmony-tulajdonosok!
Nem tudja valamelyikőtök, h lehet-e Harmony-n olyat állítgatni, h milyen hosszú ideig küldje az IR jelet?
Ugyanis rájöttem, h a hálóban lévő erősítőmön azért nem tudom elég finoman állítgatni a hangerőt, mert a Harmony "hosszú" jelet küld. A saját távjával nincs ilyen gond, az rövidebbekkel dolgozik.
Kösz,
pp
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Köszönöm a kimerítő választ! Most már valamennyire képben vagyok.
Irányítanom kéne 1 db TV-t, 2 db erősítőt, 1 Blu Ray lejátszót, 1 DVD lejátszót és egy 1 CD lejátszót.
Sziasztok!
Soha nem volt még univerzális távirányítóm, de mostmár kezdek elveszni a "távirányító -tengerben" és kellene valami megoldás. Melyik típust ajánljátok max 30 ezer forint körül? Visszaolvastam egy kicsit és láttam, hogy a Logitech Harmonynál nem lehet megadni manuálisan az eszközök sorrendjét? Ez elég gáz, nem?
Kétféle csoportosítás van. A fő csoport a tevékenységek (Activities), ennek a sorrendjét meg tudod adni. A legtöbben ezeket használják. A másik, amikor kilépünk egy ilyen activity-ből és olyan készüléket kezelünk, amit a megkezdett tevékenység nem használ, ez a Devices. Itt nem lehet megadni a sorrendet, csak ahogy a szoftverben megvan. Pl. a videomagnó előrébb van, mint a DVD-felvevő. Ha elég sok készüléked van, akkor előfordulhat, hogy a gyakrabban használt felvevőhöz egyet lapozni kell, míg az alig használt videó már az első oldalon van. ha nincs videód, akkor nincs ilyen gondod sem. A szoftver szerinti sorrend egyébként:
tévé
videomagnó
DVD játékos
erősítő
beltéri/set top box
DVD felvevő
zenelejátszó (nálam deck)
játékkonzol
mini hifi
számítógép
vezérelhető lakberendezés
egyéb
Egy oldalon 4 készülék neve fér el a kijelzőn, az 5.-től kezdve kell lapozni. Ha neked 4 készüléknél nincs több, akkor tök mindegy a sorrend, mert úgyis egyszerre mind látszik. 4 készülék felett a fenti lista sorrendjében írd össze a készülékeidet. Az első négy rögtön elérhető, az 5.-től meg kell nyomni egy lapozó gombot. De mint írtam, ez csak a Devices kategórián belül van, ha Activity-n kívül egy további készüléket akarunk használni.
Sziasztok!
Soha nem volt még univerzális távirányítóm, de mostmár kezdek elveszni a "távirányító -tengerben" és kellene valami megoldás. Melyik típust ajánljátok max 30 ezer forint körül? Visszaolvastam egy kicsit és láttam, hogy a Logitech Harmonynál nem lehet megadni manuálisan az eszközök sorrendjét? Ez elég gáz, nem?
Köszönöm a segítséget.
Privát ment.
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.
Naszóval!
Tudásomat meghaladja,hogy privátban képet küldjek.
A ROC 8505 használati kézikönyvét beszkenneltem de nem tudom,hogy ide a válaszok közé betehetem e vagy sem.
Ha nem tehetem meg, segítene nekem valaki,hogy miképpen küldhetnék privátban képet?
Bocs az OFF-ért de csak segíteni szeretnék.
Privátban kérj Emilcímet papikától. :lol!: