Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Re: Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

dhcodoki írta:
2019.05.17., pén. 19:36
Tehát késleltetjük, X ms-al. Akkor X ms-ig nem lesz kioltás, vagy kiemelés. De a következő pillanatban már megjelenhet, nem??
Akkor tudom elképzelni ezt megoldásként, ha mondjuk a szubból késleltetve indított hanghullám már nem éri utol (a hallgatói pozícióban) a centerből indított hullámot. Kérdés az, hogy ez a gyakorlatban milyen gyakran fordul elő.
A kesleltetes nem azert ban hogy pár ms-ig ne legyen kioltás.
A center meg a sub eleve nem ugyan azt sugározza.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dhcodoki írta:
2019.05.17., pén. 16:57
Fáziseltolással kapcsolatban elmélkedtem kicsit. Segítsetek!
Érdemes jól elkülöníteni a késleltetést (Time Delay) és a fázistolást (Phase Shift).

A késleltetés minden frekvencián azonos értékű időbeli eltolást jelent (pl. 50 msec). Ha a késleltetett jelet akusztikusan összekeverjük az eredeti jellel (pl. tőlünk eltérő távolságú hangforrásokon szólaltatjuk meg ugyanazt a műsort), az eredő jel a hullámhosszak/frekvenciák függvényében hol erősödést, hol gyengülést fog mutatni, egyfajta fésűsszűrő jön létre. Ez a jelenség bosszant minket például akkor is, ha a hangsugárzó közel van a csillapítatlan oldalfalhoz (házimoziknál gyakori hiba), ahol egy késleltetett virtuális hangforrás jön létre, ami az eredeti jellel keveredve ilyen csúf átvitelt fog eredményezni:

Kép

A fázistolásnál minden frekvencián azonos szögű tolást hajtunk végre, ami logikusan minden frekvencián eltérő idejű késleltetést jelent. Ha az így módosított jelet összekeverjük az eredeti jellel, az erősítés/gyengítés mértéke minden frekvencián azonos lesz, kizárólag a fázistolás szögétől függ. Pl. 180 fok esetén tökéletes kioltást, 0 fokon pedig duplázó erősítést fog eredményezni minden frekvencián.

A gyakorlatban persze nem ennyire patika tisztaságú a helyzet, mivel az elektronikák, pláne a hangszórók fázismenete egyáltalán nem lineáris, így több hangforrás fázisszinkronizálása nem oldható meg sem egyszerű elektronikus fázistolással, sem késleltetéssel.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Tehát késleltetjük, X ms-al. Akkor X ms-ig nem lesz kioltás, vagy kiemelés. De a következő pillanatban már megjelenhet, nem??
Akkor tudom elképzelni ezt megoldásként, ha mondjuk a szubból késleltetve indított hanghullám már nem éri utol (a hallgatói pozícióban) a centerből indított hullámot. Kérdés az, hogy ez a gyakorlatban milyen gyakran fordul elő.

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Avglas »

dhcodoki írta:
2019.05.17., pén. 19:11
TSanyi írta:
2019.05.17., pén. 19:04
Gondolom a távolság megadásánál játszani kell hogy a hullám milyen ütemben érkezzen az adott pontra.
Ezt gondoljuk végig. Mi történik, ha 1 métert adunk meg és mi, ha 2-őt?? A hullámhossz üteme a hallgatói ponton ugyanaz, csak előbb, vagy később érkezik meg. Tehát a kioltás és kiemelés előbb, utóbb ugyanúgy jelen lehet.
Vélelmezem, a késleltetés miatta hallgatási pontba érnek egyszerre - mármint a sub és a hansugárzók hullámai - emiatt ott pont nincs kioltás vagy kiemelés.
Előbbre vagy hátrébb fél méterrel már lehet jelen van vagy kiemelés vagy kioltás.
Sorry ha hülyeséget írtam
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2019.05.17., pén. 19:04
Gondolom a távolság megadásánál játszani kell hogy a hullám milyen ütemben érkezzen az adott pontra.
Ezt gondoljuk végig. Mi történik, ha 1 métert adunk meg és mi, ha 2-őt?? A hullámhossz üteme a hallgatói ponton ugyanaz, csak előbb, vagy később érkezik meg. Tehát a kioltás és kiemelés előbb, utóbb ugyanúgy jelen lehet.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2019.05.17., pén. 16:57
Mivel "ms" értékekről beszélünk, nem tudom elképzelni, hogy csupán ez a késleltetett hang okozhat hallható változást. De akkor mi más??

Ha kioltja vagy kiemeli akkor a ms is számít.

Ezek a hullámok erdekes egy dolgok. A híd is le tud szakadni ha egyszerre mebetelne rajta egy század, hiába töredéke súly a teherbírásának...

De majd a szaik megírják a helyes választ.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Fáziseltolással kapcsolatban elmélkedtem kicsit. Segítsetek!

Adott a 80hz-es keresztváltási frekvencia, a centersugárzó és a subwoofer hallgatói pozíciótól való távolsága.
Tegyük fel, hogy a center 3, a szub 4 méterre van az ülőalkalmatosságtól. A 80Hz-es hang hullámhossza 20 fokon 4,2 méter. Ezt tovább görgetve, 90 fokos fáziseltolást kell alkalmaznom ahhoz, hogy a center és a szub ezen frekvencia tartományban jól dolgozzanak együtt. Jól gondolom?

Ha a fázist nem módosítom, akkor a processzorban megadott szubwoofer hallgatói pozíciótól való távolság módosításával tudok játszadozni. Ezt páran, pl. Szepi is sikerrel használja, ahogy anno írt is róla. Ennek elméleti oldala nem teljesen tiszta számomra. A processzorban megadunk különböző távolság értékeket, akkor az szimplán csak késleltetést módosít? Ebben az esetben a hullámhossz fázisa nem változik, tehát a hallgatói pozícióban ugyanazon "állású" görbéket kapunk, csak időben az egyikük előbb, vagy később érkezik meg. Mivel "ms" értékekről beszélünk, nem tudom elképzelni, hogy csupán ez a késleltetett hang okozhat hallható változást. De akkor mi más??

Az elmélkedés célja az lenne, hogy szub telepítéskor a fáziseltolást teljes mértékben tudjam nélkülözni.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

dhcodoki írta:
2019.02.19., kedd 22:24

De próbáltad XLR kábellel is?? Nálam úgy probléma mentes. De ezt már írtam.
A Behringer nálam is "cicereg" RCA-val, amikor nézegettem ezeket a pro végfokokat, akkor szinte mindegyikre ezt írták, Crownra is. XLR bemenetet használva semmi gond. Szerintem ezeknél a pro cuccoknál nagy ívben tesznek az RCA bemenet minőségére, azokat úgy is legtöbbször Jack-el, vagy XLR-el használják.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Legyen így, egy biztos a mai gépek nem tartósak, a gyártók kizárják a javítás lehetőségét is, mesterségesen generálják a saját eladásaikat. Mi akik ebből élnék, évről - évre egyre jobban el vagyunk lehetetlenítve. A tévé szerelők szívták meg első körbe, alig maradtak maréknyian. Azt továbbra is megkérdőjelezem, h mennyire jár jól a felhasználó. Megtakarít éves szinten pár ezer forintot, 3-4-5 évente meg hajigálja kifelé az ablakon a 100e.-et. Csak nincs ez azért teljesen rendben, ha jó hulladékfeldolgozás, ha nem. Nem mintha ez pl. nem az ő zsebükből menne.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2019.02.22., pén. 11:31

Igen, kétkompresszorosak voltak.

Lehet újrahasznosítani, csak nem szerepel a hivatalos rendszerben értékként. Így egy jó nagy része a környezetbe kerül, és nem a gyűjtőhelyekre. Talán nem kell bemutatnom a népcsoportot aki ezzel foglalkozik. Évi több millió tonna az ő kezükbe kerül országos szinten. Ők elviszik szétszerelve szortírozva azt a hulladékot amiért pénzt kapnak, amiért nem azt meg könnyű elképzelni.
Elképzelni el tudom, csak a népcsoportnál vagyok bajban hogy melyikre gondoltál! gondolkodik.gif 31_1_21.gif

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2019.02.22., pén. 11:14
Tonyka írta:
2019.02.22., pén. 09:50

Én mindent elhiszek, de azt is tudom, h a fémért pénzt adnak, még az elektronikai panelekért is, a műanyagért meg nem. Ahogy a gumi, jah bocs a sok műanyaggal kevert gumiért sem.

TSanyi: Nem a gáz miatt nem mennek mondjuk 8-10 foka alatt. Hanem azért mert egy kompresszorosak ma már a gépek. Viszont a normál tér hőmérséklete alapján működnek. Ha a kinti hőmérséklet alacsonyabb, mint a normál tér minimum hőmérséklete, akkor nem kapcsolnak be. Mert úgy érzi a hőfokszabályozó, h megfelelő a hőmérséklet. Ami a normál térnek oké, csak a fagyasztónak nem.
Köszi A régi Lehel hűtők is 2 kompresszprosok lettek volna? Na mindegy.

Wittao leírasa arra is utalt hogy a műanyagot is újra lehet hasznosítani.

Persze állampolgári hozzáallás is kellene hogy ne az erdő szélén dobjuk ki a régi berendezést hanem hulladék lerakóban vagy a beszámításaosdi modellt kihasználva.
Igen, kétkompresszorosak voltak.

Lehet újrahasznosítani, csak nem szerepel a hivatalos rendszerben értékként. Így egy jó nagy része a környezetbe kerül, és nem a gyűjtőhelyekre. Talán nem kell bemutatnom a népcsoportot aki ezzel foglalkozik. Évi több millió tonna az ő kezükbe kerül országos szinten. Ők elviszik szétszerelve szortírozva azt a hulladékot amiért pénzt kapnak, amiért nem azt meg könnyű elképzelni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2019.02.22., pén. 09:50

Én mindent elhiszek, de azt is tudom, h a fémért pénzt adnak, még az elektronikai panelekért is, a műanyagért meg nem. Ahogy a gumi, jah bocs a sok műanyaggal kevert gumiért sem.

TSanyi: Nem a gáz miatt nem mennek mondjuk 8-10 foka alatt. Hanem azért mert egy kompresszorosak ma már a gépek. Viszont a normál tér hőmérséklete alapján működnek. Ha a kinti hőmérséklet alacsonyabb, mint a normál tér minimum hőmérséklete, akkor nem kapcsolnak be. Mert úgy érzi a hőfokszabályozó, h megfelelő a hőmérséklet. Ami a normál térnek oké, csak a fagyasztónak nem.
Köszi A régi Lehel hűtők is 2 kompresszprosok lettek volna? Na mindegy.

Wittao leírasa arra is utalt hogy a műanyagot is újra lehet hasznosítani.

Persze állampolgári hozzáallás is kellene hogy ne az erdő szélén dobjuk ki a régi berendezést hanem hulladék lerakóban vagy a beszámításaosdi modellt kihasználva.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.02.22., pén. 09:36
A cegcsoportom 20 000 tonna elektronikai hulladekot dolgoz fel evente, en kornyezetmernokkent 2005 ota foglalkozom ezzel. Hidd el ugy van ahogy leirtam. Tudom mit lehet szetszedni es hasznositani minden tipusbol, %-ra. Ezert irtam, nagy fejlodes van megha ezt sokan maskent is gondoljak.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2019.02.22., pén. 09:36
A cegcsoportom 20 000 tonna elektronikai hulladekot dolgoz fel evente, en kornyezetmernokkent 2005 ota foglalkozom ezzel. Hidd el ugy van ahogy leirtam. Tudom mit lehet szetszedni es hasznositani minden tipusbol, %-ra. Ezert irtam, nagy fejlodes van megha ezt sokan maskent is gondoljak.
Ez persze örvendetes, a baj ezzel csak az (szamomra) amit mar leírtam hogy amennyiben feleslegesen nem módosítanak az egyes alkatrészeket, pl. azt a kis elektromotort Doki hűtőjében, hanem a mostani típusban is azt haaznalnak, lehetne kapni es javítható lett volna a hűtője. Nem kellett volna szemetbe dobni a régit es újat venni.
Az más ha kifejleszzenek egy jobb, gazdaságosabb alkatreszt ami kevesebb energiat, vizet fogyaszt vagy környezetkímélőbb, akármi!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2019.02.22., pén. 09:29
Ugyan környezet védelminek van kikiáltva az új gáz, nem jártam utána mennyire van így.
Meg 10 fok alatt nem kering. Így fűtened kell a hűtőre hogy hűtsön! 😁
Persze kevés helyen van hideg térben, pl. nálunk sosem volt gond ezzel, ebben a szezon ban 2x is leolvadt a melyhűtő ( a sima részeben nem vettük eszre, de az is biztos megállt olyankor).

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.02.22., pén. 08:58
Azt erdemes szem elott tartani, hogy milyen osszetevokbol alltak a korabbi berendezesek amiket lehet kapni, hany fele anyagbol keszultek. Tele voltak bromozott egesgatlokkal, PVC-vel, toxikus nehezfemekkel stb. + meg jo nehezen lehetett oket szetkapni es ha meg sikerult is, nehezen hozzaferhetoek voltak az egyes alkatreszek. Mara mondjuk 2002-2019 tavlataban oriasi az eloremozdulas az e+e berendezesek hulladekeinak feldolgozasaban/feldolgozhatosagaban, es ez mind a gyartok kenyszeritesebol fakad. Ha megnezzuk a dolgokat jobban, nem jobb az az allapot ha 10-15 evig hasznalhato valami, de utana csak a fold ala mehet, mintha 4-5 evente cserelik de azt jelentos (90-95%) mertekben azonnal vissza lehet forgatni a korforgasba mint alapanyagot. Kornyezetvedelmi szempontok alapjan inkabb az utobbit valasztom.
Már nagyon off

Ezzel nem tudok egyetérteni. Egyrészt a régi dolgok szinte a végtelenségig javíthatóak, mert annyira erős anyagokból vannak. Amik tönkre mentek, javarészt könnyen hozzáférhetőek voltak. Ma meg egyáltalán nem, mert összehegesztik a műanyagot, nem oldható a kötés, nehogy már megcsapágyazd a 3 éves gépet, inkább vedd a következőt. Nagy részük fém volt. Egy üstház fémből volt, ma minden ami csak lehetséges műanyag. Régebben még az ellensúly is vasból volt, ma beton. Mondanom sem kell a vasasok imádják a MÉH telepekkel együtt a régi gépeket. Nem kerülnek azok a földbe. Nem úgy az újak, amit szétszednek, a műanyag megy az erdőbe, mert azért nem adnak pénzt. A hűtök szintén megérnek egy hosszú misét. Ugyan környezet védelminek van kikiáltva az új gáz, nem jártam utána mennyire van így. Annyi bizonyos, h a nagy része a levegőbe köt ki, mert az összes hűtő manapság kilukad. Palást hibának nevezik a szakmában, kuka lesz tőle a hűtő. Ráadásnak a hűtő nem kedvelt a fémgyűjtők körében sem, ezért látni az útszélén lekopasztott púrhabos dobozokat. Leszedik a vékony lemezt az oldaláról, meg a kompresszor, és megy az erdőszélre.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Mindig azt szoktam mondani, a mai háztartási gép gyártás, környezetvédelmi köntösbe bujtatott nagyfokú környezetszennyezés. Amiről az emberek nagy többségének fogalma sincs. Csak az AAAAAAA++++++ jelig jutnak, a média, és a gyártók azt sulykolták minél több annál jobb nekünk, és a környezetnek. Csapó.............. Arról nem beszélve, h a gyártókon keresztül a politika is besegít, a csere programjaikkal. Minden egy nemes célt szolgál, adott esetben 3-4-5 évente vegyél új készüléket. Így nem kell bezárni a gyárakat a telített piacok miatt, mindenkinek megmarad a zseton. Csodák nincsenek.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2019.02.22., pén. 06:22

Mondjuk azon meglepődtem, hogy a szerelő srác azt mondta, ha elektronika lett volna hibás, akkor kimérik és az esetleges rossz kondikat cserélik. Van még nyoma a normalitásnak, de egyre ritkábban sajnos. sad.gif
Erről az jut eszembe mikor;

A pasi panaszkodik az üzlet tulajnak hogy draga a banan a boltban, bezzeg szemben 100 Ft-al olcsobb.
-Akkor ott kell megvenni!
- De ott nincs per pillanat!
-Jaaa, ha nekem sem lesz akkor én is alacsonyabb árat fogok kiírni...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Az a bosszantó, ha környezetvédelem, akkor pet palackokkal, nejlon zacskókkal, elektromos autókkal van tele a média. Ez a túlpörgetett fogyasztói lét csak ritkán kerül említésre.
Most egy 2cm átmérőjű villanymotor meghibásodása miatt, dobhatom ki az egyébként frankón működő hűtőm.

Persze értem én a gépezet elvét, de akkor is rettentően bosszant.

Mondjuk azon meglepődtem, hogy a szerelő srác azt mondta, ha elektronika lett volna hibás, akkor kimérik és az esetleges rossz kondikat cserélik. Van még nyoma a normalitásnak, de egyre ritkábban sajnos. sad.gif

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2019.02.21., csüt. 19:51
Fish írta:
2019.02.21., csüt. 19:33
17 éves lg hűtőnk a mai napig hibátlan állapotban mint az új és működik, oda adtam,a gyereknek amikor költözött, náluk van fél éve.. mi vettünk egy újat, kíváncsi vagyok ez mennyi ideig fog menni :D mondjuk 10év gar van a főelemre..
Nem is a főelem megy majd tönkre, majd valami kis lófütyi, es azértvdobhatod ki mert nem lesz hozzá semmi...

Amit nem eetek hogy sok alakatrész maradhatna évtizedekig ugyan az mert nem látszik (design), nem avul el, pl. Doki fele zsilipmogor vagy mi, de pl. a párologtató tálcát minek másmilyenre tervezni? Csak azért hogy veletlenül se legyen jó a régi.
Pont az LG aki nem tart sokáig alkatrészt, a 2011-es prémium plazmámhoz már 2017 végen nem volt alkatrész.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2019.02.21., csüt. 19:33
17 éves lg hűtőnk a mai napig hibátlan állapotban mint az új és működik, oda adtam,a gyereknek amikor költözött, náluk van fél éve.. mi vettünk egy újat, kíváncsi vagyok ez mennyi ideig fog menni :D mondjuk 10év gar van a főelemre..
Nem is a főelem megy majd tönkre, majd valami kis lófütyi, es azértvdobhatod ki mert nem lesz hozzá semmi...

Amit nem eetek hogy sok alakatrész maradhatna évtizedekig ugyan az mert nem látszik (design), nem avul el, pl. Doki fele zsilipmogor vagy mi, de pl. a párologtató tálcát minek másmilyenre tervezni? Csak azért hogy veletlenül se legyen jó a régi.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2019.02.21., csüt. 16:23

Nem is gondoltam volna, hogy 2 év alatt túltesznek egy-egy típuson. :smile30:
Na ja, annyit fejlődik a technika a hűtőkbe... meg design is sokat számít, pláne ha a kamrába van...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

szepi0808 írta:
2019.02.21., csüt. 17:17
Nem rég voltak itt a klímás fiúk és mondtam nekik, hogy van egy 17 éves hűtőnk és le kéne már cserélni valami korszerűbbre, meg ennek rozsdás is az ajtaja. Reakció: Nehogy lecseréld! Amíg megy, addig hagy menjen a mostani hűtők 5-6 év és teljes totálkár.
Arra felé is tudják a szerelők, amit mindenki a szakmában. A mostani hűtőgépek trágyák, 4-5-6 év, aztán a legtöbb kilyukad, és viszlát.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: R.G. »

a magyar jog nem is ismeri a garancia fogalmát, szavatosságnak hívják
rengeteg helyen hibásan szerepel
ez is egy fura dolog azért nem?
azt kellene megkeresni, mennyi ideig kell ténylegesen biztosítaniuk az alkatrészt a forgalmazónak....
de nem a gari feltételekben, hanem a jogszabály mit is ír elő
hátha segítettem...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”