Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bandi Mozifalodája
, Vuki, egy kicsit óvatosabban az általánosan nem túl publikus szójáték elemekkel. Nem gond, de azért mégse ha lehet .
No para, de azért belőlem kicsit kevesebb van a telefonkönyvben , és ennyire senki nem szeretne nyilvános lenni szerintem.
Megfontolatlanság volt részemről,elnézésedet kérem.
Mire a válaszod,már hallom is .......irányából 5.1-ben Vukk elnézést a bika szarvai közül,amikor turulmadárfennazzzééégen,jajj de szépen szálldogál..... Eddig tartott a komolyság.
De a balra,attól még balra...vazze ezt nem hiszem el,mi maga állatidomár,vagy kórboncnok.....Taxi
Bandi Mozifalodája
Hú Bandi nagyon kemény vagy!
Szerintem Tonyka erre gondolt.
http://www.butor-szerelveny.hu/index.ph ... ct&ref=452
Hú Gabi, miért vagyok nagyon kemény?
A linkelt cuccra is ugyanazok a problémák vonatkoznak.
Ha jól látom, már felszerelted a szekrény lábakat. Anno én is készítettem egy készülékállványt. Két féle lábazatot raktam rá. Egyik a Fodesz féle tüskéket jelentette, a másik pedig sima fa lapok voltak, de olyan mélyen felcsavarozva az aljára, hogy nem látszott. Az egész szekrény, mintha lebegett volna. Ez nálad is imán megoldható lenne, mert elég nagy a szekrény mélysége. Sztem jól mutatna. Csak egy javaslat.
Na ez már valami . Nem rossz, nem rossz, szimpatikus, teljes mértékben el tudnám fogadni esztétikumra ezt a féle "átverést" .
Lehet simán meg is csinálom majd.
Mi a válasz?
Azért jól leírtad a dolgokat, gyakorlatilag mindkét tábor fölháborodhat rajta és egyet is érthet vele.
Ez olyan - a királynőt megölni nem kell félnetek - írás.
Én nem látok sosem táborokat, feltételezem hogy az egyénnek egyéni véleménye van saját tapasztalat útján.
Igyekszem nem venni a bátorságot, hogy az esetleges véleménykülönbséget a másikra erőltessem.
Azt hiszem így kerek, azért is tart ott néha a fórum ahol tart. Általában a fenti két sor szinte összes eleme hiányos, hasonlókra meg engedtessék már meg hogy hasonló "választ" írjon az ember .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
-
Csutka
Bandi Mozifalodája
A választ tudom, nem is szeretnék rá válaszolni, szerintem nyilvánvaló.
Mi a válasz?
Azért jól leírtad a dolgokat, gyakorlatilag mindkét tábor fölháborodhat rajta és egyet is érthet vele.
Ez olyan - a királynőt megölni nem kell félnetek - írás.
Bandi Mozifalodája
Ha jól látom, már felszerelted a szekrény lábakat. Anno én is készítettem egy készülékállványt. Két féle lábazatot raktam rá. Egyik a Fodesz féle tüskéket jelentette, a másik pedig sima fa lapok voltak, de olyan mélyen felcsavarozva az aljára, hogy nem látszott. Az egész szekrény, mintha lebegett volna. Ez nálad is imán megoldható lenne, mert elég nagy a szekrény mélysége. Sztem jól mutatna. Csak egy javaslat.
Bandi Mozifalodája
Hú Bandi nagyon kemény vagy!
Szerintem Tonyka erre gondolt.
http://www.butor-szerelveny.hu/index.ph ... ct&ref=452
Bandi Mozifalodája
Ha érdekel bármilyen szinten is a téma (márpedig ahogy olvasom érdekel), akkor fogsz egy pár ezres elosztót kicseréled a kérdés tárgyát képező használtakra és csak magadnak hiszel.
Az hogy más mit mond, tapasztalat útján, az maximum egy minimális tájékozódási pont legyen ha.
ez itt a lényeg ..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Bandi Mozifalodája
Értem, bár több kerék simán elbírja, és van bakelit kerék is ami nem húz csíkot. No de mind1 csak említettem.
Nem gond, gondoltam rá én is. Amúgy a kerekeknek fordulniuk is kell 180 fokban a másik irányba való toláskor és az is érdekes ha nem akarom csak kb fél méter kihúzni egyenesen.
Amúgy a legnagyobb baja az hogy nagy és ronda.
Supra MD06EU van a moziban Szóval attól nekem jobbra nincs szükségem.Dehogy használom az APC-t ott.
Számítógépes közegben a legjobb,oda való kb
A nappalis rendszerhez írtad, tudok olvasni . Oda miért vonatkozna más elv? Ha esetleg pölö kipróbálnád oda a Supra-t? Az egy másik dolog hogy oda nem szánnál 30-40-50 ezret csak e miatt.
De nem is ez a fontos. Inkább megint átesett a ló a túloldalra és megint a végletekre kezd tolódni a gondolat menet. Holott pár ezres elosztókról beszéltünk, sőt még ez sem lényeg - inkább a tapasztalásról,
illetve annak hiánya a probléma valahol....
Itt nagyjából el is kezdődött olyan oldalra futni a gondolat menet amit nem komálok a fórumban, szerintem egyértelműen értelmetlen és rossz, ha;
hi!
az a baj ,hogy nem biztos ,hogy hiszek vagy hinni akarok én ebben.. ha belegondolunk ,tápkábelek még oké ,el is hiszem, de hogy ha már elosztó akkor a falban is ki kéne cserélni ,sőt egészen az elmű központjáig nem? de nem akarok én vitát generálni, ráfogom arra ,hogy én erre süket vagyok és kész!
Ha te hinni akarsz valamiben... Én nem értem ezt a logikát amúgy....
Ha érdekel bármilyen szinten is a téma (márpedig ahogy olvasom érdekel), akkor fogsz egy pár ezres elosztót kicseréled a kérdés tárgyát képező használtakra és csak magadnak hiszel.
Az hogy más mit mond, tapasztalat útján, az maximum egy minimális tájékozódási pont legyen ha.
Te mást tapasztalsz azzal mi a probléma?, ha nem lvl0 hobbista vagy akkor arra is gondolsz hogy esetleg más környezeti változók lehetnek, tán egy G osztályos AVR (vagy tudja a tököm minek nevezi az Arcam ) másképp reagál mint egy AB, stb, stb...
Ha lvl0 divathobbista vagy és semmi más nem érdekel csak az agyatlan fórum trollkodás, a szokásos eszköz majmolás, képről jóslás, akkor meg nem kellene állást foglalni a saját képességek hiányában.
Fish, ezt nem rád értettem, elsősorban. Elnézést is kérek, hogy a hozzászólásod után forgattam erre ki a témát, de ahogy írtad nem szeretnél vitát generálni, és én sem,
de körülbelül ezzel lehet rövidre zárni a témát amikor ekkora orbitális általános bullshit megjegyzéseket olvas az ember:
Ezen a szinten ahol te tartasz egyáltalán nem illik a rendszeredbe sztem, ha akarsz elosztót akkor sokkal feljebb keresgélj. .. Az hozna igazi változást a rendszeredbe...-
Milyen szint ember? A kérdés egy filléres változtatásról szólt. Ha itt nincs saját tapasztalat, akkor minek foglalkozzon az ember olyan részleggel a rendszerében amihez eddig nem sok tapasztalata volt?
Rohanjon el venni a közeli hifi közértbe a rendszere összértékenek 10% -ért egy szép ezüst vagy hupilila hálózati elosztót, mert már egy "bizonyos" szinten van? .
Hogy a viharba lehet bármire is kiadni pénzt (bármennyit is 5k, 10k, n*10k) egy olyan dolog kapcsán ahol az ember a sötétben kergetőzik, mert/és csak azon a "bizonyos" szinten van?
A választ tudom, nem is szeretnék rá válaszolni, szerintem nyilvánvaló.
Kellemes hétvégét mindenkinek , és elnézést ha valaki ezt túl negatív hullámokban éli meg ezt a pár sort, vagy túl pökhendinek látja de ez van.
De igazából nem is érdekel az aki nyakkendőt is kötött magára, mert akinek nem inge az úgy sem vette magára és pontosan megértette ezt a pár sort.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
Ezen a szinten ahol te tartasz egyáltalán nem illik a rendszeredbe sztem, ha akarsz elosztót akkor sokkal feljebb keresgélj. .. Az hozna igazi változást a rendszeredbe...-
hi!
az a baj ,hogy nem biztos ,hogy hiszek vagy hinni akarok én ebben.. ha belegondolunk ,tápkábelek még oké ,el is hiszem, de hogy ha már elosztó akkor a falban is ki kéne cserélni ,sőt egészen az elmű központjáig nem? de nem akarok én vitát generálni, ráfogom arra ,hogy én erre süket vagyok és kész!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
, és semmilyen formában ne használd szerintem te se hangkeltő eszköz előtt, elég kemény aprítást végez.Zajszűrőnek a mellég egységekhez, hogy ne szemeteljék össze a hálózatot, arra egész jó.
Supra MD06EU van a moziban Szóval attól nekem jobbra nincs szükségem.Dehogy használom az APC-t ott.
Számítógépes közegben a legjobb,oda való kb
Bandi Mozifalodája
Jobbról - balról nagyjából hozzáférek, középen a végfokokhoz kell balettozni egy kicsit.
A "gurulós" annyiból probléma, hogy magas, kevésbé stabil és még ha gumi is felszántja a parkettát. A szekrény önsúlya kb 90-95 kiló, megpakolva 170-180... inkább a 4 mm-es filc soklábon.
Szóval nem túl jó megoldás.
Értem, bár több kerék simán elbírja, és van bakelit kerék is ami nem húz csíkot. No de mind1 csak említettem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Bandi Mozifalodája
ránézésre ,erről vélemény?
http://www.streamaudio.hu/demo-keszulek ... es-eloszto
"Az igazi barát szemből támad."
Bandi Mozifalodája
Lehet hülyeség, de nem gondolkodtál masszív görgőkbe. Nekem volt egy osanos állványom anno. Imádtam egy mozdulattal kifordítani, kényelmesen oda fértem mindennek a farához.
Jobbról - balról nagyjából hozzáférek, középen a végfokokhoz kell balettozni egy kicsit.
A "gurulós" annyiból probléma, hogy magas, kevésbé stabil és még ha gumi is felszántja a parkettát. A szekrény önsúlya kb 90-95 kiló, megpakolva 170-180... inkább a 4 mm-es filc soklábon.
Szóval nem túl jó megoldás.
Bandi Mozifalodája
Tenksz . Igen, gázos tud lenni - főleg ha jön egy szett A-B tesztre valami és pár csere után káosz.
Megpróbálom tartani a logikát, ami szerintem jól sikerült, csak most meg nem férek hozzá csak homlokra csatolós barlangász lámpával hason csúszva a szekrényen .
Lehet hülyeség, de nem gondolkodtál masszív görgőkbe. Nekem volt egy osanos állványom anno. Imádtam egy mozdulattal kifordítani, kényelmesen oda fértem mindennek a farához.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Bandi Mozifalodája
, ezt majdnem felpróbáltam a használt piacról. Szimpatikus a gyártó és ránézésre is biztató, 4+4, tömör vezetékek, könnyen módosítható.
Tőlük van "fekvő" szabványszéles készülékházas is 2+4 felállásban. Német ebay-en vannak aránylag gyakran, ennyiért kísérletezni megéri.
Nekem még az Ava KZH-8-as és hazai Pointe 1506 -os gerjesztett ambíciókat.
De inkább húznék a DIY barkács vonalra és egyszer szeretnék csinálni egy sajátot. Valami hifi csillámporos alu házzal, saját megoldásokkal, stb.
Pölö: http://www.ab-system.hk/index.php?route ... ry&path=83, http://www.audiocrast.com/products/70/index.html, és a VALab szokott még tuti DIY házakat felrakni, de most épp foghíjas a paletta: http://stores.ebay.com/Vintage-Audio-Lab
Ismét egy hatalmas gratula. A kábelrendezésedre sárgulok. A rendszerem, de sztem rajtam kívül sokak rémálma a kábelhalmaz. Iszonyatos dzsumbuj tud lenni. Nem rég kicsit rendbe raktam, de olyan egymásba fonodások voltak csak pislogtam.
Tenksz . Igen, gázos tud lenni - főleg ha jön egy szett A-B tesztre valami és pár csere után káosz.
Megpróbálom tartani a logikát, ami szerintem jól sikerült, csak most meg nem férek hozzá csak homlokra csatolós barlangász lámpával hason csúszva a szekrényen .
Bandi Mozifalodája
LINK Mintha hasonlítana rá, nem?
Nekem volt ilyen, hangra nemigazán tapasztaltam változást a Kontasethez képest. Ennyi pénzért igényes megépítés egyébként, annyi kifogásolni valóm volt, hogy az aljzatokban nem szorultak eléggé a dugvillák.
Kontasetek közül nekem Néhai modifikációja jött be eddig legjobban, azt bánom is hogy eladtam. Egyébként a gyárban egyedi igények szerint is szerelnek, én pl. küldtem nekik Supra tápkábelt és azzal készíttettem DI-STRIP elosztót.
batman98: Király a kábelmenedzsment. Itthon el is szégyelltem magam ahogy az állvány mögé néztem.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Bandi Mozifalodája
Ismét egy hatalmas gratula. A kábelrendezésedre sárgulok. A rendszerem, de sztem rajtam kívül sokak rémálma a kábelhalmaz. Iszonyatos dzsumbuj tud lenni. Nem rég kicsit rendbe raktam, de olyan egymásba fonodások voltak csak pislogtam.
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
Nem, sajnos a tápkábelei nem illettek a rendszerbe tapasztalat után nem láttam értelmét, pedig az ára nem rossz.
Inkább megcsináltam magamnak az itthoni perpill alapanyagokból (2.5-es belső átkábelezés, és a külső 1.0 mm2-es kábel lecserélése, kapcsoló átkötése) aztán lesz amilyen lesz.
Egy gyári KS240 -essel elég volt egy rövid teszt, és megérte vele foglalkozni. És ha lesz rá keret szerintem fogok is majd még.
köszi..
Bandi Mozifalodája
Fapaci fele kontasetet probaltad mar?
Nem, sajnos a tápkábelei nem illettek a rendszerbe tapasztalat után nem láttam értelmét, pedig az ára nem rossz.
Inkább megcsináltam magamnak az itthoni perpill alapanyagokból (2.5-es belső átkábelezés, és a külső 1.0 mm2-es kábel lecserélése, kapcsoló átkötése) aztán lesz amilyen lesz.
Egy gyári KS240 -essel elég volt egy rövid teszt, és megérte vele foglalkozni. És ha lesz rá keret szerintem fogok is majd még.
Bandi Mozifalodája
Fapaci fele kontasetet probaltad mar?
Bandi Mozifalodája
hi!
kifejtenéd bővebben az aprításra mire gondolsz?
én ilyet használok:
http://www.apc.com/shop/hu/hu/products/ ... /P-PM5T-GR
meg ilyet
https://www.cnet.com/products/apc-surge ... 10g/specs/
erősítő előtt,, htpc előtt is ez van.. nagy gááz? nem figyeltem még oda ,hogy ez zavaró lenne vagy ilyesmi.. ki kéne próbálnom valami mást is ami valóban hifi-hez lett kitalálva.. ??
Nálam anno az avr-ek előtt elég nagy gáz volt. P5B maradt ott most, a PH6 és PH8-as testvérei még rosszabbak voltak.
Dinamikacsökkenés mellett főleg a felbontásban és a térbe nyúltak bele. Pluszban meg szinte érzéketlen lett az erősítő a fázishelyes bekötésre.
TV, világítás, óra, projektor, apróságok és a HTPC ment eddig róla eddig nálam . Most kikerült a a HTPC is és lehet nem kerül vissza, túl nagyot változott most minden nálam pozitív irányba, de nem sütném rá hogy ott is rontana sokat. Aztán lehet mégis .
De amennyit "védenek" ezek (ha addódik valami komolyabb szinte semmit), sokat nem filózok tovább rajta.
A jobb gyári cuccok horror árban mennek, sima elosztós megoldásokat meg olcsón meg lehet oldani. Nagyon könnyen szerelhetőek ezek a mostani Kontaset vagy a régebbi legrand, kontaki elosztók.
A belső réz sínt is könnyedén ki lehet iktatni és egyszerűen át lehet vezetékezni őket belülről is.
Amúgy ha megnézed közelebbről a masszívnak tűnő fix tápkábeleket az APC cuccain, akkor a 3x0.75 mm2 belső keresztmetszet érték már eleve soványka.
Bandi Mozifalodája
, és semmilyen formában ne használd szerintem te se hangkeltő eszköz előtt, elég kemény aprítást végez.
Zajszűrőnek a mellég egységekhez, hogy ne szemeteljék össze a hálózatot, arra egész jó.
hi!
kifejtenéd bővebben az aprításra mire gondolsz?
én ilyet használok:
http://www.apc.com/shop/hu/hu/products/ ... /P-PM5T-GR
meg ilyet
https://www.cnet.com/products/apc-surge ... 10g/specs/
erősítő előtt,, htpc előtt is ez van.. nagy gááz? nem figyeltem még oda ,hogy ez zavaró lenne vagy ilyesmi.. ki kéne próbálnom valami mást is ami valóban hifi-hez lett kitalálva.. ??
Bandi Mozifalodája
.... Istókzihe mondom jól kitanátad,ezek a DIEGO-s fiúk a fac..m..a sincsenek hozzád képest.
Már egy nevet is kiötlöttem az újfajta médiatárolódnak,de ezt most nem írom le. Előbb levédetem a nevet
, Vuki, egy kicsit óvatosabban az általánosan nem túl publikus szójáték elemekkel. Nem gond, de azért mégse ha lehet .
No para, de azért belőlem kicsit kevesebb van a telefonkönyvben , és ennyire senki nem szeretne nyilvános lenni szerintem.
Bandi kib@szott jó lett a kábel rendszerezés!! Jól kiötlötted ,átgondoltad,hogy ne legyen kóc és rendetlenség.
Gondolom úgy voltál vele,most ha már új állvány van a kábel nyűgöt is letudtad egy életre
Én is azt szeretem ha eltakarja a kábeleket az állvány.Nem szép látvány,még akkor sem,ha jóféle zsinórok futnak hátul.
A "béna" APC-t nem kell azért szídni,nem olyan rossz az ..ugyanyilet használok én is a nappaliban, de szerintem az akkori áráért is bőven jó volt és megteszi még hosszútávon is.
, és semmilyen formában ne használd szerintem te se hangkeltő eszköz előtt, elég kemény aprítást végez.
Zajszűrőnek a mellég egységekhez, hogy ne szemeteljék össze a hálózatot, arra egész jó.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Bandi kib@szott jó lett a kábel rendszerezés!! Jól kiötlötted ,átgondoltad,hogy ne legyen kóc és rendetlenség.
Gondolom úgy voltál vele,most ha már új állvány van a kábel nyűgöt is letudtad egy életre
Én is azt szeretem ha eltakarja a kábeleket az állvány.Nem szép látvány,még akkor sem,ha jóféle zsinórok futnak hátul.
A "béna" APC-t nem kell azért szídni,nem olyan rossz az ..ugyanyilet használok én is a nappaliban, de szerintem az akkori áráért is bőven jó volt és megteszi még hosszútávon is.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bandi Mozifalodája
Bandi,felháborítóan bátorító,ahogyan aprólékosan összepakolod a Halm(i)max legújabb tárolóit,kellékeit.
Irigyellek is érte,hogy ennyi időt tudsz eltölteni a drágaszágaiddal Istókzihe mondom jól kitanátad,ezek a DIEGO-s fiúk a fac..m..a sincsenek hozzád képest.
Már egy nevet is kiötlöttem az újfajta médiatárolódnak,de ezt most nem írom le. Előbb levédetem a nevet