Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sziasztok,
SOS-ben (ma meg kellene venni) van egy gyors kérdésem:
Jaytec DJT-40-es lemezjátszót vennénk ajándékba egy havernak, amit a meglévő HK AVR 132-re kötne rá.
1. Kell hozzá előerősítő, vagy egyszerűen összeköthető?
2. Egyáltalán összeköthető? Van a H/K 132-nek olyan bemenete, mint amilyen kimenete a lemezjátszónak?
Hát nem tudom hogy ráköthető-e a 132-esre a pörgettyű... :taps:
Elméletileg igen (ezt találtam):
"Kimenetek rendszere: phono
Kimenet: RCA csatlakozó + föld"
A lemezjátszós topicban kellene megkérdezni a dolgot (ha még nem történt volna meg) :kiraly: .
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok,
SOS-ben (ma meg kellene venni) van egy gyors kérdésem:
Jaytec DJT-40-es lemezjátszót vennénk ajándékba egy havernak, amit a meglévő HK AVR 132-re kötne rá.
1. Kell hozzá előerősítő, vagy egyszerűen összeköthető?
2. Egyáltalán összeköthető? Van a H/K 132-nek olyan bemenete, mint amilyen kimenete a lemezjátszónak?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Erre én is kíváncsi lennék!
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
pc úgy se tud rendesen bluray képet és hangot leadni.
Miért nem?
-
Vendég
Az erősítőn van hdmi kimenet csak az a gond, hogy nem tudja a Dolby True HD-t sem a többi hd dolgot ezért coax-al lenne összekötve az erősítő-hangkártya.A tv-videokártya természetesen hdmivel lenne ( http://www.ipon.hu/webshop/product/sapp ... cie/114411 )
A legelején írtam hogy az erősítőm Harman/Kardon Avr-245 amit nem szeretnék lecserélni.Ezek a lehetőségek.Biztos jobb lenne lecserélni hogy a hd dolgokat "vegye" de nem hiszem hogy ez a közeljövőben megtörténne mivel a sztereo világa felé is kacsintgatok.
ebben az esetben, ha blurayezni akarsz, szerintem a legjobb megoldás, egy asztali blu, amin van analóg 7.1 kimenet, kb 40ezertől felfelé lehet már értelmes kütyüket kapni.
pc úgy se tud rendesen bluray képet és hangot leadni.
-
Vendég
ezek a lehetőségek-Auzen X-Fi HomeTheater HD
-Auzen X-Fi Prelude 7.1
Adott a pc-plazma-meg a harman (avr245)
melyikkel járnék jobban?
Lehet most sokan hülyének néznek, de tanácstalan vagyok :
Help me!
és mi lenne, ha szimplán az alaplapi digikoaxal adnád ki az 5.1 dts hangot?
vagy egy audigi vel, kb 5-6 eer pénzért.
7.1 hangot úgy se fogsz értelmesen csiholni pc ről, főleg, hogy 7.1 hang szinte nincs is semmin.
ezek a lehetőségek
-Auzen X-Fi HomeTheater HD
-Auzen X-Fi Prelude 7.1
Adott a pc-plazma-meg a harman (avr245)
melyikkel járnék jobban?
Lehet most sokan hülyének néznek, de tanácstalan vagyok :
Help me!
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...
Az erősítőn van hdmi kimenet csak az a gond, hogy nem tudja a Dolby True HD-t sem a többi hd dolgot ezért coax-al lenne összekötve az erősítő-hangkártya.
A tv-videokártya természetesen hdmivel lenne ( http://www.ipon.hu/webshop/product/sapp ... cie/114411 )
A legelején írtam hogy az erősítőm Harman/Kardon Avr-245 amit nem szeretnék lecserélni.Ezek a lehetőségek.Biztos jobb lenne lecserélni hogy a hd dolgokat "vegye" de nem hiszem hogy ez a közeljövőben megtörténne mivel a sztereo világa felé is kacsintgatok.
Amíg nem akarsz Dolby True HD-t, Dolby digital plus-t, DTS-HD-t hallgatni, addig megállja a helyét a klasszikus felállás:
1. kép videókártyából hdmi-n vagy s-videón tévébe
2. hang hangkártyából koax/optikain erősítőbe
Az új térhangzás szabványoknál azonban szükség van 1.3-as verziójú HDMI csatlakozóra, ami a képet és a hangot egyszerre továbbítja (vagy a hangkártya csinálja, vagy a monitorkártya).
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Lehet láma vagyok, de mi köze a videokártya HDMI csatlakozásához a hangkártya HDMI csatlakozási lehetősége.Videokari = Kép
Hangkártya = Hang
...vagy le vagyok maradva?
Abba belegondoltál már, hogy külön videokártyából és hangkártyából hogy megy ki egy közös HDMI kábel, amin kép és hang is megy?
Vagy másképp hogyan küldenél a megjelenítő (tv/monitor) ugyanazon HDMI bemenetére képet és hangot is egyszerre?
Egyébként HD hangot fogadó HDMI bemenet az erősítőkön is van már, ahhoz is HDMI kimenet kell a hangkártyára.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Én ebben a külső hangkariban gondolkodom...Egy ismerősöm ajánlotta, h szerinte nagyon jó...A kérdés az lenne, h ismeri e valaki, és 100 ezer ft körül ezt venné vagy inkább egy DAC lenne jobb...A Forráskészülék egy laptop lenne.
Tigris téged is utolért a számítógépes technika? Kezd tán túl sok cd lenni otthon, és bonyolult és fárasztó cserélgetni őket?
Haladni kell a korral
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Szívesen, ezért vagyunk itt Egyébként, ha a blu-ray is fontos, akkor vagy olyan hangkártyát kell venni, ami HDMI-s vagy olyan videokártyát amin van HDMI (bár ahogy olvasgattam ez még nem kiforrott. Nálam az Ati 4850 HDMI-n csak sztereó hangot produkált, igaz csak XP alatt próbáltam). Fontos nézni azt is, hogy PCI vagy PCI-E csatolós hangkártya a kinézett hardver. Nekem pl. az alaplapomon talán 1 PCI-sín van. Nem'tom mi lesz, ha 2-3 év múlva alaplapot cserélek... Lesz-e rajta még PCI
Persze itt képbe jöhetnek a külső hangkártyák is, amik USB-vel kapcsolódnak a pc-hez (pl. terratec aureon), de ezekkel nincs tapasztalatom.
A videokártyán van HDMI azzal nem lenne gond.
Én is XP-t használok egyenlőre, de mihelyst kiadják az új win7-t váltok.
Lehet láma vagyok, de mi köze a videokártya HDMI csatlakozásához a hangkártya HDMI csatlakozási lehetősége.
Videokari = Kép
Hangkártya = Hang
...vagy le vagyok maradva?
-
Vendég
Én ebben a külső hangkariban gondolkodom...Egy ismerősöm ajánlotta, h szerinte nagyon jó...A kérdés az lenne, h ismeri e valaki, és 100 ezer ft körül ezt venné vagy inkább egy DAC lenne jobb...A Forráskészülék egy laptop lenne.
hát a lexiconok elég jó gépek nem?
Igen eléggé...Itt már csak az a kérdés, h ebben a 100 ezres ársávban érdemes -e a hangkarit, vagy ennyiért DAC van jobb? Lupus kilőve, az nekem nem tetszik, mielőtt elkezdi valaki ajánlgatni
hát a lexiconok elég jó gépek nem?
Szívesen, ezért vagyunk itt
Egyébként, ha a blu-ray is fontos, akkor vagy olyan hangkártyát kell venni, ami HDMI-s vagy olyan videokártyát amin van HDMI (bár ahogy olvasgattam ez még nem kiforrott. Nálam az Ati 4850 HDMI-n csak sztereó hangot produkált, igaz csak XP alatt próbáltam). Fontos nézni azt is, hogy PCI vagy PCI-E csatolós hangkártya a kinézett hardver. Nekem pl. az alaplapomon talán 1 PCI-sín van. Nem'tom mi lesz, ha 2-3 év múlva alaplapot cserélek... Lesz-e rajta még PCI
Persze itt képbe jöhetnek a külső hangkártyák is, amik USB-vel kapcsolódnak a pc-hez (pl. terratec aureon), de ezekkel nincs tapasztalatom.
-
Vendég
Az az igazság, hogy ez egy "jó nagy terv" része.
Adott egy H/K avr245 és egy 5.1 jbl szett.
1 körben kap 1 hangkártyát amit mozinál tudok hasznosítani.
2 körben kap egy sztereo erősítőt(pre-out-ba kötve hogy mozinál is jó legyen) és egy "normális" frontot.
Általában zenét számítógépről hallgatok, kizárólag lossless felvételeket(ape,flac,wv) és mozinál is a bluray-t ill.az mkv formátumokat részesítem előnyben eredeti hanggal.
Azt mondom, hogy 50-50 %-ban zene és mozi, de zenét többet hall(gat) az ember mert sokszor zenére csinálunk mindent.
Nekem egyaránt fontos a zene és mozi ezért gondoltam kompromisszumos megoldásként egy drága hangkártyára.
Egy szó mint száz:
Szerintetek jó lesz-e az igényeimnek, vagy tudtok hasonló árban jobb megoldást?
Külön köszönet st81-nek a segítő szándékot.
Sziasztok!50.000 körüli hangkártyát keresek házimozi és audio célra egyaránt. Az egyik jelöltem az AuzentechX-FI PRELUDE 7.1 kártyája. Valakinek esetleg van tapasztalata vagy tud-e ilyen árban jobbat?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv Gólya!
El kell döntened, hogy zenére vagy inkább mozira kell. Zenére az E-mu-k jobbak ennél. Az Auzen próbált egy all-in-one kártyát megalkotni a prelude-del. Jó DAC-ot raktak rá (AKM4396), cserélhető műveleti erősítővel (a gyári National LM4562) Az eredmény: a sztereó hang egy alapkategóriás (nagyjából 50eFt-os) cd-lejátszóval áll pariban. Mivel Creative X-fi alapú, ezért jól használható játékokra és stabil a drivere. Mozin is jól teljesít, az én denon-omnál jobb mozis hangot produkált. Dolby Digital Live és DTS Connect szolgáltatása is van. Ennek a lényege az, hogy a kártya képes bármilyen hangot (tehát több csatornát használó játékok hangját is) egyetlen Dolby Digital (AC3) vagy DTS-jelfolyamba tömöríteni, amely aztán digitális úton – egyetlen optikai vagy koax kábelen – továbbítható a házimozi-erősítő felé.
A fentiektől függetlenül a 38eFt-os ára szerintem kicsit túlzó (főleg, hogy pl. hdmi nincs rajta, ezt csak az X-fi Hometheater HD tudja, de annak meg a zenei teljesítménye rosszabb a prelude-énél).
Ebben az árkategóriában láttam még a Creative X-fi Fatality-t (ennél szerintem jobb az auzen), és az Asus Xonar D2X (ezt nem hallottam).
Sziasztok!
50.000 körüli hangkártyát keresek házimozi és audio célra egyaránt. Az egyik jelöltem az AuzentechX-FI PRELUDE 7.1 kártyája. Valakinek esetleg van tapasztalata vagy tud-e ilyen árban jobbat?
A segítséget előre is köszönöm.
- tib10
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Láttam a honlapon a várható ujdonságok közt ezt: Yaqin CD1 Tube Buffer
Mi is ez pontosan ?
Bocs a láma kérdésért de én nem vágom :foto:
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Na ugye mondtam, hogy simán megéri az árát! :foto:
Jó mozizást!
- tib10
- Nincs visszaút

Szevasztok !
Ma kézbe kaptam a kis CAV DS30-as szettet :foto:
Ma beüzemeltem. Kellemes csalódás volt ismét a CAV részéről. Nem is számítottam ilyen jóra :kiraly: Köszönöm ATC-nek a remek árat, és Stu3.14-nek a gyors és rugalmas intézkedést, szállítást
Na és nem utolsó sorban köszi a segítséget a többi fórumtárstól, főként Sami (CAVboy) - nak a részletes ismertetőjét :kiraly:
Na de röviden, minden megvolt ahhoz hogy 100%-ban elégedett lehetek !!!
Mozi:
Stu3.14 szabin vagy ????? :foto:
szabin volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- tib10
- Nincs visszaút

Stu3.14 szabin vagy ????? :foto:
Mozi:
- tib10
- Nincs visszaút

És van még ebből a Cav szettből ?
Az az igazság, hogy rábeszéltél :foto:
10.-én fizu és már jöhetne is
Szerintem van.
Ezekre is él a 30%-os kedvezmény,ráadásul ezek mind 2008-as árak.
Stu3.14-nek írj a szállítás miatt.
Őt is megtalálod itt.
Köszi a segítséget. Írtam neki :kiraly:
Mozi: