Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
yamaha 530-s erölködőhöz melyik front lenne a legjobb (kb. 80000 van rá...)
üdv.
Sly
TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
-
Vendég
Nos, úgy látszik nem nagyon foglalkozik senki azzal, amit felvetettem Gandalf kivételével. A minap felhívtam egy ismertnek mondható hifiboltot pesten akik a kiszemeltjeim közül 3mat is árulnak (wh,polk,phonar). Ők azt mondták, hogy a Polknak van a legenergikusabb hangja. A wharfedale-ért nem nagyon voltak oda. szerintük a 3 közül ennek van a leginkább gyenge hangszórkészlete. hát nem tudom az ívelt kabinet meg a kevlár mióta gyenge. no mindegy. viszont azt mondta, hogyha számomra fontos, hogy a mélyhangok megmaradjanak és részletezés is legyen, akkor a Phonar mindenképpen, mert ebben mindkét másik vetélytársát is felülmúlja. Egy másik szintén ismert hifibolt viszont kifejezetten jónak tartotta ezt a modellt, ez érdekes főleg úgy, hogy nem forgalmaz wharfedale-t. Aztán, hogy még jobban bonyolódjon a dolog, most hogy KP leírta, a Q6C ára már egyáltalán nem vészes, így egy Q3 vagy Q4 Q1 háttérrel talán talán még éppenhogy beleférne. Viszont ha minden igaz, heteken belül jön az "új" erőlködőm. Már alig várom.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Közben kíváncsiságból küldtem egy levelet a netdeponak. A Kef Qcomapct 80.000 Ft, a Q4 161.500 Ft a Q6C pedig 61.800. viszont nem szerepel náluk a Q3 már.
Esetleg Zaldeket nem tudjátok hol lehet kapni ?
MM-ben.
Árkádban mindegyik van.
És nem tudod mennyibe kerül a 2000-esnek és a 300-asnak párja?
De tudom.
A 2000 55e, 1000 45e, 600 35e, 300 30e, center 25e, ezek felfele kerekítve.
De valahol olcsóbb, pl westendben 2-3 olcsobb a center, vagy EURO park MM 50e volt a 2000 2 hónapja.
Freemil: vmi szép kép esetleg a hangfalakról? Kiváncsi vagyok hogy mutat a te szined a Q7-ben.....
Most szurjak be egy képet a netdeporól?
Majd teszek be ha összeáll a kép, állvány meg miegymás. Meg ha kérek egy fotomasinát.
-
Vendég
MM-ben.
Árkádban mindegyik van.
És nem tudod mennyibe kerül a 2000-esnek és a 300-asnak párja?
Freemil: vmi szép kép esetleg a hangfalakról? Kiváncsi vagyok hogy mutat a te szined a Q7-ben.....
Receiver: Denon AVR-2803, Front: KEF Q7, Back: KEF Q1
SACD-DVD: Sony DVP-NS700V, SUB: B&W ASW 300, Kábelek: Neotech, Cambridge Audio Studio Ref., QED Profile 4X4
MM-ben.
Árkádban mindegyik van.
-
Vendég
Ja és mozihoz és dnb-hez és könnyedebb zenéhez kellene /salsa,mambo, jazz/
Bocs, most látom, írtad, hogy mire kell...
::acsak::
:: a c s a k ::
Fókák.tár.hu
Akkor mit tudnál ajánlani ami 8ohmos és a front és back együtt ki jön 100e ftból és minimum 100W-os?!
Én nem beszéltelek le a Valdusról sem. Meghallgattad őket?
Hosszú leszek.
Én is amatőr vagyok, csak most nézelődök hangfal után. Amik a tapasztalataim: szvsz 100e alatt (mármint együtt a 4 hangfal), mindegyik típusnak biztos lesz valami gyengéje. Ezért mondtam, hogy meg kellene hallgatni neked. Mondjuk nekem még nincs erősítőm, úgyhogy nincs olyan korlátom mint neked.
Amúgy fontos, hogy mire használnád a hangfalakat. Zene (milyen műfaj)? Mozi? És mekkora a szobád?
Az apróneten találtam egy hirdetőt, aki garanciálisan, gyári csomagolásban tud hozni hangfalat (és erősítőt). Nem tudom ez mennyire biztonságos. Az egyik barátom vett így erősítőt, neki tényleg garis, eredeti csomagolás, stb. Akit én találtam hirdető a Quadral QLX 180 pár + 115 párra 92e-t mondott. Szerintem jó alternatíva, de még én sem tudtam meghallgatni!
Azt is el kellene döntened, hogy fontos-e előre az álló front. Ha nem, és esetleg még olyan helyed is van, ahova a hangdobozt teheted (nem kell állvány), akkor esetleg megfontolandó előre és hátra is "csak" hangdobozokat venni. Pl. Wharfedale Diamond 8.2 pár + 8.1 pár együtt 90e körül van. Gordon314 is említette a Tannoy mX2-M-et mXR-M-el, a netdepo-n pont 100e a 4 handoboz együtt.
Amit eddig meghallgattam az a Valdus 400, az a Pio, amiről írtam, a Sony amiről írtam, meg egy B&W DM303. Az első 3 álló, az utolsó az nem. Igazából persze a B&W tetszett a legjobban, 70e volt a párja. De ahhoz nekem még kellene állvány, stb. A Sony nem tetszett, a Pio igen, de az szerintem gyengébb a te specifikációdnál (mondjuk pont 100W-os és 8ohmos, de ez papír adat, kitudja igazából mennyi).
Amit még meghallgatnék, az az említett Quadral, a Wharfedale 8.3, 8.4, a Yamaha NS-45E, a Yamaha NS-G40MkII. A többi gyártó hangfala nekem már drága.
Ismered ezeket az oldalakat?
Netdepo
Ittveddmeg
Kukkantsd meg, vannak kedvezményes árú szettek is, van ahol alkudni is lehet.
Fókák.tár.hu
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Cyclops!
Érdekes dolog a felvetésed, mármint a diamond evo párosítás. pár hónapja még én is gondolkodtam egy evo20 vételén, amiből nem lett semmi, még meghallgatni sem tudtam, így kíváncsian várom majd ezirányú tapasztalataid. Leginkább az érdekelne, hogy a d8.4hez képest milyen mélyei vannak? több? kevesebb? mélyebbre megy, vagy nem stb. Amúgy szerintem ha erősítőt cserélsz, szerintem már attól is jobb lesz a sztereó hangod, meg a mozi is, bár hogy melyik javul többet, a jóég tudja. ill. talán Gandalff tudja, mert ha jól emlékszem ő régebben birtokolt a 620as yami előtt 1602-es denont, mostmeg épp 3802vel nyomul, hogy tudom sajnálni szegény szerencsétlent .
-
Vendég
Na igen, ezt elfelejtettem kérdeni. Mármint konkrétan azt, hogy a kefek mozin mennyivel szólnak jobban a diamondnál. mert gondolom zenén sokkal.
Házimozin, nem igazán volt releváns különbség. A különbségek inkább a nagyobb frontok és nagyobb surroundok miatt voltak. Nyilván a Q55-ös jóval több és nagyobb mélyet adott, és persze surroundok is. Ez természetesen javította a házimozi hangzást. De mozin nincs releváns különbség. Na jó van, de nem annyira szembetűnő azaz "fülbetűnő", mint zenénél.
Nagyon sokan ajánlották, még nekem a jmlab chorusokat. Ezek olcsóbbak, mint a kef q-k és álítólag jól szólnak denonnal.
Köszönöm a választ. Arra lennék még kíváncsi, hogy szerinted az Evo-k illenek-e a diamondhoz. A chorusokról meg annyit, hogy egy falatka 705S 85.000 egy 706S 115.000 a nagyobb 707 s, meg 155.000. És ezek még mindig állványosok. Ez szerintem nem olcsóbb, mint a Kef Q. az oké, hogy van szubom, így az elviszi őket mozin, de zenére ezek mellé mindenképpen kell szub, abban pedig azért van a yamaha 320nál sokkal jobb. mindegy, egyenlőre megszerzem majd az erőlködőt, aztán lesz majd pár hónapom eldönteni, hogy mi lesz. lehet, maradnak a diamondok oszt jólvan.
-
Vendég
Ja és mozihoz és dnb-hez és könnyedebb zenéhez kellene /salsa,mambo, jazz/
-
Vendég
egy Wharfedale Valdus 400 frontnak + 100as backnek?
Szerintetek?
Szia Charston!
Szerintem, ha tudod hallgasd meg a Valdus-okat, mert teljesen igény függő. Sokan szidják, de van akinek bejön. Én Onkyo erősítővel hallgattam (a 400-asokat), Gipsy Kings-et és kíváncsiságból Operaház fantomját. Alacsony hangerőn nem annyira tetszett, de normál hangerőn nem volt rossz (most is ide írom: a kategóriájában, és az én igényeimnek). A Sony szettnél mindenképp jobbnak tűnik. Mondjuk ez az én véleményem.
Mások véleménye szerint:
Wharfedale topic #1
Wharfedale topic #2
Más:
Quadral QLX 180-ról vélemény? (210-et ne hozzátok fel, nem fér be a büdzsébe )
Akkor mit tudnál ajánlani ami 8ohmos és a front és back együtt ki jön 100e ftból és minimum 100W-os?!
Szerintetek?
Szia Charston!
Szerintem, ha tudod hallgasd meg a Valdus-okat, mert teljesen igény függő. Sokan szidják, de van akinek bejön. Én Onkyo erősítővel hallgattam (a 400-asokat), Gipsy Kings-et és kíváncsiságból Operaház fantomját. Alacsony hangerőn nem annyira tetszett, de normál hangerőn nem volt rossz (most is ide írom: a kategóriájában, és az én igényeimnek). A Sony szettnél mindenképp jobbnak tűnik. Mondjuk ez az én véleményem.
Mások véleménye szerint:
Wharfedale topic #1
Wharfedale topic #2
Más:
Quadral QLX 180-ról vélemény? (210-et ne hozzátok fel, nem fér be a büdzsébe )
Fókák.tár.hu
Na igen, ezt elfelejtettem kérdeni. Mármint konkrétan azt, hogy a kefek mozin mennyivel szólnak jobban a diamondnál. mert gondolom zenén sokkal.
Házimozin, nem igazán volt releváns különbség. A különbségek inkább a nagyobb frontok és nagyobb surroundok miatt voltak. Nyilván a Q55-ös jóval több és nagyobb mélyet adott, és persze surroundok is. Ez természetesen javította a házimozi hangzást. De mozin nincs releváns különbség. Na jó van, de nem annyira szembetűnő azaz "fülbetűnő", mint zenénél.
Nagyon sokan ajánlották, még nekem a jmlab chorusokat. Ezek olcsóbbak, mint a kef q-k és álítólag jól szólnak denonnal.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Szerintetek?
-
Vendég
Én úgy gondoltam hogy 100e ftból kijöjjön a hangfal ami 8ohmos és min.110Wattos
-
Vendég
Gandalf!
"Ha csak erősítő cserére adod a fejed, már akkor is hatalmas javulást fogsz kapni. A diamondjaimat a lecserélés elött még hosszasan használtam a dene 3802-vel. azt kell mondanom, hogy a yamaha 620 - denon 3802-es csere nagyobb pozitív változást hozott, mint a diamond - kef csere."
"Sajnos a házimozi rákfenéje, hogy igazából én is csak a frontokat fejlesztettem volna, de akkor meg kell venni a többi drága kiegészítő hangfalat is. Esetleg járható, hogy a hátterek maradnak és a front oldalt cseréled és ha nem jó akkor késöbb azokat is egységesíted. volt ilyen tervem nekem is, csak dynokkal, nem kef-ekkel. De jött egy kihagyhatatlan ajánlat, és a számomra favorit kef-eket megkaphattam egy szettben."
Na igen. Tulképpen azért vetőtödd fel az Evo, mert egyrészt jókat hallottam róla, másrészt meg az is wharfedale, harmadrészt meg az EVO tulképpen a korábbi Pacific széria továbbfejlesztése, a Diamond meg a Pacifictól örökölte a hangszóróit. így az jutott eszembe, hogy a karakterisztikájuk azért talán nagyon nem térhet el egymástól, s az EVO azért egy kategóriával feljebb van mint a diamond, így jobb sztereó hangot kaphatok. S amibe egy Evo20 kerül, 123.000 Huf az még tudom vállalni.
"Érdekes módon az evok hangja nem tetszett, pedig denon 3802-vel próbáltam. Ennek ellenére a dimondokkal otthon tetszett! Talán az evok nem voltak bejáratva, nem tudom. De az tuti, hogy én evot nem vennék. Egy régebbi topicban leírtam, hogy hogyan vérzett el, egy evo-30-as egy nála sokkal kisebb kef-q3-al szemben."
Konkrétan ezért vártalak téged, mert azt a bizonyos topicot elolvstam, meg sok mást is, csak sajnos, pont azokról esik kevés szó, amiket kinéztem magamnak. pl. a polkaudioról említést sem találtam, illetve csak egyet, nem is olyan régről. Mellesleg én az evo-t, nem egy 160.000 HUF-ba kerülő hangfallal hasonlítom, hanem 120-130as hangfalakkal. Szimpi a Kef Q, de azért a 100.000 HUf centere miatt nálam automatice ki is húzza magát a "halállistámról". Meg azért a q3 se egy olcsó mulatság. esetleg ha szólnék az asszonynak, hogy a második gyermeket "halasszuk" későbbre hangfalszett vásárlás miatt, akkor beleférne a Q ) Amúgy az oké hogy a q3 mellett elvérzett az Evo, mert szerintem a Q mellett sokminden elvérzik, de számomra inkább az a lényeg, hogy mennyivel másabb a diamondnál, ill. jobb-e vagy rosszabb a többi hangfalnál amit felsoroltam. Jókat hallottam még a Phonarról, de ha azt veszem, hogy a 8,4-esem meg a 8.2esem el kell adjam, kb. 2-2,5 évesen, mit kapnék érte? félárat, esetleg kicsivel többet, pedig teljesen hibátlan és nyúzva se lettek. s ha eladom, abból esetleg megvehetek egy új m32őt, vagy egy phonar comapct2őt, s szerintem az a pár effekt, amit a dvd-re raknak, nem ér meg ekkora bukást. Ha meg használtat veszek, azzal az a baj, hogy ritkán van olyan, hogy valaki a komplett szettjét eladja, úgy, mint ahogy Te vetted a régebbi szériás Kef Q-jaid,az meg elég kockázatos, hogy most veszek egy x típusú frontot, aztán hónapokig a hirdetéseteket bújom, hátha hirdet valaki hozzávaló hátteret meg centert. Azt hiszem mostmár teljesen érthető, az amit elsőre is jól kellett volna megfogalmazzak. Azért köszi a gyors választ, Gandalf.
Üdv. mindenkinek!
Nekem is az RXV-440 jön be a legjobban, csak akkor már jobb hangfalak kellenek, stb... Mindenesetre ezért szeretném meghallgatni a Quadral-t és a Wharfedale-t... A többit meg majd meglátom.
RXV-440 és Diamond 8.3 párosítás illetve RXV-440 és Quadral QLX 180 párosításról mi a véleményetek? De szívesen várok más, ilyesmi árkategóriájú, összeállításra ötleteket.
Fókák.tár.hu
Kicsit OFF:Erősítőről sem döntöttem még. Mindenképp valami alsóbb kategóriás lesz:
Yamaha RXV-440 (tudása miatt, de pl. ez a Pio hangfalhoz erős),
Yamaha RXV-340 (jó árú),
Pioneer VSX-D512 (Pio hangfalhoz a 8 ohm és a teljesítménye miatt ez jól illene),
vagy Denon AVR-1404 (ua. miatt mint a Pio erősítő, és ez még jó márka is).
Ezek a versenyzők.
Szerintem ebben az ársávban, a 440 yamaha a legjobb. Legfőképpen akkor, ha főleg könnyűzene és mozi a cél. Amennyiben kevés mozi és zenében leginkább komolyzene és akusztikus zenék, akkor esetleg a denon. Nekem volt 1602-es denonom és a középhangjai nagyon szépek voltak, de a mélyei kevesek. Kicsit erőtlen megszólalása volt, az is igaz, hogy lágy hangú wharfedale diamondokkal hallgattam.
A 1404-es denon és a 340-es yamaha pedig a régi belépő modellek alá lőtt erősítők, én inkább hozzátennék egy kis pénzt és ezeket nem venném meg.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Erősítőről sem döntöttem még. Mindenképp valami alsóbb kategóriás lesz: Yamaha RXV-440 (tudása miatt, de pl. ez a Pio hangfalhoz erős),
Yamaha RXV-340 (jó árú),
Pioneer VSX-D512 (Pio hangfalhoz a 8 ohm és a teljesítménye miatt ez jól illene),
vagy Denon AVR-1404 (ua. miatt mint a Pio erősítő, és ez még jó márka is).
Az alsó árkategóriában kerüld el a Pio erősítőit! (elég ha csak összeveted a négy erősítő súllyát, jel/zaj viszonyait)
Mindjárt le is szűkíteném kettőre a négyet: Yamaha 440 vagy Denon 1404
az árát biztosan megéri a 340, de hidd el kis idő mulva azon fogsz bánkódni, hogy miért nem tettem még egy picit hozzá és hoztam el a 440-est?
gordon314.fw.hu
Üdv!
Én is szeretnék venni valamilyen erősítőt+frontokat egyenlőre. Mozizni és zenét szertenék hallgatni. Amúgy a Pioneer erősítőt érdemes venni? VSXD-912-t néztem. Hangfalból akkor Wharfedale Evo-t ne? Mordaunt-short 906? 908? Polk Audio R50? Kef Coda90?
Köszönettel:
Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP