Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Katona: A gyári hűtővel nem hangos?NZS
Hát hangosnak nem mondanám, de hallani a hangját. Most rendeltem be egy Scythe passzív hűtőt helyette, valami alacsonyabb változat, direkt htpc-kbe, úgy már teljesen halk lesz
AZtán majd VGA vásárlásnál kereshetek olyan VGA-t ami erős, de halk, na az nem lesz egyszerű :lol!:
Nemrég volt egy Gigabyte 4850-em gyárilag passzív hűtéssel, de csak win alatt majdnem 90 fok volt, nyitott házban
Htpc (Home Theatre PC)
Na mostmár majdnem nekem is van HTPC-m vettem egy 5méteres VGA kábelt, így már a tv is rá van kötve a gépre
Htpc (Home Theatre PC)
Katona: A gyári hűtővel nem hangos?
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.
Na összeraktam én is egy HTPC-t, leváltva a BD lejátszót, először nagyon elleneztem a dolgot, de rájöttem hogy sokkal több értelme van mint egy lejátszónak, jobb is, és megfelelő házban még szép is.
Kijelző:
- Sony KDL 40 D3500 (Full HD 1080/24p)
HTPC:
- Ház: Thermaltake DH-101
- Táp: Chieftec GPS 400 AA
- Asus P5N7A-VM alaplap (nForce 730i, Geforce 9300, HDMI)
- Intel Dual-Core E5200 LGA-775 2,5 Ghz + Gyári hűtő
- Seagate 320 GD HDD SataII
- 2x2GB Geil Black Dragon DDR2 800Mhz
- Sony BWU-100A Blu-ray Író
- Xbox360 külső HD-DVD olvasó
Jó kis gép lett, egy komolyabb VGA-val még el is lehet vele játszani bármivel, tervezek bele azt is, a ház szellőzése hihetetlen jó.
Htpc (Home Theatre PC)
Sikerült megoldani, hogy legyen kép, de
még mindig nem tökéletes a dolog.
Néha húzza a képet, vagyis csak egyes részeit.
Főleg gyorsabb mozgásnál feltűnő.
A másik problémám: ha film mellé betöltök
egy .sub feliratot picit gondolkodik, aztán visszadob
a filmlistához.
Rediscover music
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC is, meg nem is:
honnan szerzitek be a HD anyagokat HTPC-re?
Gondolom nem DivX miatt épített a jelenlévők
többsége.
Lenne kérdés XBMC-hez is:
kipróbáltam notebook-on Win alatt.
Egy HD trailert rendesen vitt, de az SD
filmek közül egyet se. Vagyis vitte őket, de
hibás képpel, tele volt zöld csíkkal.
Más lejátszóval hibátlanul mennek a filmek.
Ötlet?
Rediscover music
Htpc (Home Theatre PC)
itt van a htpcm alaplapja: http://europe.giga-byte.com/FileList/Ma ... ds2h_e.pdf
az alaplapon csak optikai kimenet van, de nekem koaxra lenne szuksegem: a 30. oldalon (13as pont) irjak, hogy van rajta egy spdif header. hogyan lehet ehhez aljzatot fabrikalni? azt hittem csak ket polusu az aljzat (spdif+fold), de az 5 pin kicsit osszezavart. gyanitom az i vegu az in, de mit csinaljak a powerrel pl?
szal, ti hogyan kotnetek?
Htpc (Home Theatre PC)
Meg kell várnom míg megjön germániából.
Majd akkor lövök egy képet, de amíg nem
látom, hogy tényleg az, addig inkább nem mondom
Rediscover music
Htpc (Home Theatre PC)
Tárgytalan, más ház lett.
Gondolom egy jobb. Megmutatod?
Htpc (Home Theatre PC)
Erről mi a véleményetek:
Ház
Szállítással, távval és táppal együtt 72€.
Új.
Rediscover music
Htpc (Home Theatre PC)
Ha komolyan eldöntötted, hogy HTPC-t akarsz,
akkor márpedig utána kell olvasnod.
Ha nem akarsz olvasni, csak fizetni és vinni a cuccot,
akkor térj be egy céghez, közöld, hogy mit szeretnél
és mennyid van rá, aztán majd mondanak valamit.
Én egy távos HTPC-t tervezek, ami Win alatt is viszi a
1080p filmeket és szerintem benne lesz egy 100-asban.
Rediscover music
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv.
Előre is bocsánatot kérek mindenkitől de nincsen kedvem végig olvasni az egész topicot
ezért lehet hogy már 100x fel lett téve a kérdés:
Menyiből lehet kihozni egy normális HTPC-t.?Én olyan 50-100e között szeretnék max. áldozni rá.
Mozira és zenére egyaránt szeretném használni.
Ez az összeg elég lehet természetesen szoftverek nélkül?
Ha igen milyen cuccokat ajánlotok? (alaplap, hangkártya, videokártya stb....)
ha lehet inkább intelbe gondolkodnék és windows alapú szoftverekbe.
Előre is köszi a segítséget.
(ha sok hülyeséget kérdeztem volna akkor is bocs)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Segítséget szeretné kérni. A következő konfigom van: HP pavilion DV 6541 EV laptop, HDMI csatlakozóval megy a kép a TV-re, a hang pedig egy az USB-re csatlakoztatott konverteren keresztül optikai kábelen az erősítőbe.
Remekül működött az egész, volt 5.1-es hang, de véletlenül visszaállítottam az összes kodekbeállítást (K-lite codec packot használtam Media Player classic-al) az alapértékekre, s azóta nem jön a hang, s nem is emlékszem már mit kellett beállítani...megpróbáltam mindent, elolvastam az itt lévő útmutatót, de nem sikerül. Hiába állítgatom az ffdshow-t és az ac3 filtert, csak nem jön a hang. Ha bekapcsolom az S/PDIF-et az AC3 filteren akkor néma marad, ha kikapcsolom, akkor a laptop saját hangszórója szól.
Ha a media playeren direktben a DirectShow Audio beállításban küldöm a hangot a konverterre (View/Options/Playback/Output/DirectShow Audio)akkor meg csak sztereó hang van, nem 5.1-es.
Bármit állítok az AC3 filteren, vagy máshol nem tudom visszavarázsolni a hangot, nem küldi ki az 5,1-es jelet... Pedig mielőtt "reseteltem" vidáman ment...
Tud valaki segíteni, hogy mit kéne beállítanom?
Köszi: Berci
Htpc (Home Theatre PC)
En ma vasaroltam be, 2-3 het massziv guglizas utan :lol!: Es az az igazsag hogy elegedetten doltem hatra, megerte a sok olvasgatas/sz*rakodas.
Ezek lettek:
Foxconn dh045 haz.
Elegedett vagyok, nagyon.
Szevasz!
A házzal elégedett vagy most is? Én is ilyet készülök venni.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a segítséget, meg fogom próbálni. Egyébként a win nálam nem 1366x768-at tud, hanem "fullhd" ra van állítva a kimenet, 1920x1080-ra. Viszont így a tv visszaveszi 720p-re és full kép lesz, ráadásul jobb mintha eleve 720p-re állítottam volna.
Valószínű viszont hogy nem lesz linuxom, bár most molyoltam vele elég sokat, mert win alatt van olyan új és olcsó kártya ami full támogatja a hardveres kódolást.
Htpc (Home Theatre PC)
Kipróbáltam a livot "élesben", rákötöttem a plazmára. A gépen próbálgattam sokat az XBMC-t, már örültem hogy megtalálom az ideális frontend programot. Sajnos a plazmán kijöttek a hiányosságok. A felbontásokat nem lehet "szabadon" állítani. 127cm es a tv-m és a program az 1360x768-at ajánlja fel full képernyőnek. Viszont a tv 1366x768 és így kimarad az oldalán 6 pixelcsík. Más progik ezt lekezelik, ez így nem túl jó. A hangkártyát nem ismeri fel valószínűleg, mert nincs hang az analóg kimeneten. (digitálist nem tudom kipróbálni).A harmadik és ami ismét nagyon fontos: a képminőség. Kicsit olyan, mint egy nem beállított (alap) win-es beállítás. Kicsit fakóbbak a színek, hiányzik az a mód mint amikor win alatt a lejátszóban wmr9 renderless-t állítok be. Azzal igazán szép.
Tény, hogy mindent hiba nélkül lejátszik, semmivel nem akad, és nagyon tetszik is a program. Legszívesebben ezt használnám ha ezekre a dolgokra lenne megoldás. Össze lehetne rakni belőle egy vinyó nélküli lejátszót, usb-ről, hang nélkül szinte.
Chal: nem tudsz ezekre a beállítási lehetőségekre megoldást? Ha feltenném az Ubuntut és arra a linux-os XBMC-t akkor nincs több beállítási lehetőség? (felbontás változtatás, és képjavító beállítások)
Nagyon jó lenne összehozni, mert tetszik a dolog.
Az 1366x768 -al az a gond, hogy nem oszthato 8 -al, es tradicionalis okokbol a PC -s videokartyak ezt nem tudjak. Nekem az is ujdonsag volt most hogy nalad windows alatt tud a kartya ilyen felbontast. Amugy a driveren mulik az egesz.
Utoljara nehany honapja teszteltem win -en egy nv 7600gt -vel, es a legujabb nvidia driver sem volt kepes erre, hosszu-hosszu forumokat es anyazasokat talaltam errol sajnos.
Hang: ha a linux tamogatja a kartyat (illene neki), akkor egy frisebb disztribucio telepitesevel valoszinuleg menni fog a dolog. De sajnos itt is hozza kell tennem hogy ezek mar nem XBMC/htpc specifikus dolgok, hanem linuxosak, es a megoldasukhoz szukseges linux ismeret. Ha tul nagy tehernek bizonyul, akkor meg kell kerni ismerost aki ert hozza, vagy windows...
Sajna nekem most nulla idom van hogy utanolvassak a temanak, de nehany het mulva lesz egy kis nyugi, es ha akkor meg aktualis, akkor szivesen segitek.
Ja, bocsi, hang ra visszaterve:
Az alsa nevu hangrendszer kezeli az XBMC live -ban hangot, es ha sajat linuxot telepitesz, akkor arra is ezt erdemes felrakni (alsa, es alsa-tools csomagok).
Nezzuk inkabb a live -ra a peldat, az mindkettonknel ugyanugy nez ki:
Elindult az xbmc, ctrl+alt+f1 -el at tudsz valtani konzolra. Login: root, password: xbmc. Majd ezt a parancsot ird be:
aplay -l
Ez kilistazza az aktiv audio eszkozoket, kulon latod a digitalis csatornat. Ha itt megvan a kartyad, akkor lehet hogy azert nincs hang, mert a mixer el van allitodva, ezt pedig a kovetkezo paranccsal tudod piszkalni:
alsamixer
Szedd le a mute -ot a csatornakrol ha lenne rajtuk, es allitsd be a hangerot. Ezt persze eleg egyszer, es nyilvan ossze kell lonni az erositoddel a megfelelo jelszint miatt. Ezutan nem kell piszkalni ezt ugye.
Ha nem latod az aplay -l -nel a kartyat, az szopo, akkor johet a gugli, keress ra a hangkartyad tipusara linuxos vonatkozasban.
Htpc (Home Theatre PC)
Kipróbáltam a livot "élesben", rákötöttem a plazmára. A gépen próbálgattam sokat az XBMC-t, már örültem hogy megtalálom az ideális frontend programot. Sajnos a plazmán kijöttek a hiányosságok. A felbontásokat nem lehet "szabadon" állítani. 127cm es a tv-m és a program az 1360x768-at ajánlja fel full képernyőnek. Viszont a tv 1366x768 és így kimarad az oldalán 6 pixelcsík. Más progik ezt lekezelik, ez így nem túl jó. A hangkártyát nem ismeri fel valószínűleg, mert nincs hang az analóg kimeneten. (digitálist nem tudom kipróbálni).A harmadik és ami ismét nagyon fontos: a képminőség. Kicsit olyan, mint egy nem beállított (alap) win-es beállítás. Kicsit fakóbbak a színek, hiányzik az a mód mint amikor win alatt a lejátszóban wmr9 renderless-t állítok be. Azzal igazán szép.
Tény, hogy mindent hiba nélkül lejátszik, semmivel nem akad, és nagyon tetszik is a program. Legszívesebben ezt használnám ha ezekre a dolgokra lenne megoldás. Össze lehetne rakni belőle egy vinyó nélküli lejátszót, usb-ről, hang nélkül szinte.
Chal: nem tudsz ezekre a beállítási lehetőségekre megoldást? Ha feltenném az Ubuntut és arra a linux-os XBMC-t akkor nincs több beállítási lehetőség? (felbontás változtatás, és képjavító beállítások)
Az 1366x768 -al az a gond, hogy nem oszthato 8 -al, es tradicionalis okokbol a PC -s videokartyak ezt nem tudjak. Nekem az is ujdonsag volt most hogy nalad windows alatt tud a kartya ilyen felbontast. Amugy a driveren mulik az egesz.
Utoljara nehany honapja teszteltem win -en egy nv 7600gt -vel, es a legujabb nvidia driver sem volt kepes erre, hosszu-hosszu forumokat es anyazasokat talaltam errol sajnos.
Hang: ha a linux tamogatja a kartyat (illene neki), akkor egy frisebb disztribucio telepitesevel valoszinuleg menni fog a dolog. De sajnos itt is hozza kell tennem hogy ezek mar nem XBMC/htpc specifikus dolgok, hanem linuxosak, es a megoldasukhoz szukseges linux ismeret. Ha tul nagy tehernek bizonyul, akkor meg kell kerni ismerost aki ert hozza, vagy windows...
Sajna nekem most nulla idom van hogy utanolvassak a temanak, de nehany het mulva lesz egy kis nyugi, es ha akkor meg aktualis, akkor szivesen segitek.
Htpc (Home Theatre PC)
Csendes és olcsó házban van valakinek tapasztalata. Most egy Antec Solo a jelölt, egy CORSAIR PSU-450VX táppal, Sycthe Ninja passzív procihűtőnek. Nem HTPC lesz, csak az asztali gépemet akarom elnémítani minél jobban, amit a munka mellett zenelejátszásra is használok.
12cm venti elöl, hátul, minél zártabb ház, ami nem lyukacsos az oldalán, tetjén stb. Van olyan gép esetleg, ami gyárilag 12cm-es tápventivel van? A Solo-hoz hasonló de olcsóbb házra ötlet?
[8]__[=|=]__[8]
Htpc (Home Theatre PC)
Közben feltelepítettem, de ugyanazt tudja mint a Live. Sajnos a képernyőfelbontással van itt is a baj. Kipróbáltam a GeexBox-ot is, ott is a felbontás a probléma. Bárhogy is szeretném az XBMC live-ot, akkor maradnia kell a win-es megoldásnak.
Htpc (Home Theatre PC)
Az ubuntut letöltöttem, a telepítésével sincs gond, viszont az xbmc telepítésével már annál inkább :lol!: Kár hogy ki kell hagynom, pedig nagyon tetszik.
Htpc (Home Theatre PC)
Kipróbáltam a livot "élesben", rákötöttem a plazmára. A gépen próbálgattam sokat az XBMC-t, már örültem hogy megtalálom az ideális frontend programot. Sajnos a plazmán kijöttek a hiányosságok. A felbontásokat nem lehet "szabadon" állítani. 127cm es a tv-m és a program az 1360x768-at ajánlja fel full képernyőnek. Viszont a tv 1366x768 és így kimarad az oldalán 6 pixelcsík. Más progik ezt lekezelik, ez így nem túl jó. A hangkártyát nem ismeri fel valószínűleg, mert nincs hang az analóg kimeneten. (digitálist nem tudom kipróbálni).
A harmadik és ami ismét nagyon fontos: a képminőség. Kicsit olyan, mint egy nem beállított (alap) win-es beállítás. Kicsit fakóbbak a színek, hiányzik az a mód mint amikor win alatt a lejátszóban wmr9 renderless-t állítok be. Azzal igazán szép.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem nagyon értek a linuxhoz sajnos. Azt észrevettem, hogy elég jól lejátszik szinte mindent a live. Ha Ubuntu 8.04-et feltelepítek arra rá tudom simán tenni a linuxos verziót? vagy jobban járok valóban a live telepítésével?Win alatt már működik tökéletesen a HW gyorsítás, 1-2 formátum nem megy, de a 720 és 1080-as filmek nagy részét viszi. Kár hogy nem lehet ezt megoldani linux-al. Mindenesetre ki fogom próbálni. Nekem semmi más elvárásom nincs, csak lejátszó gépet akarok, ami visz szinte mindent, és legyen benne dvd olvasó. ja, és teljeskörűen távirányítható legyen. Ez a legnagyobb gondom, mert sehol nem kapok jó távirányítót.
Szerintem ne szivasd magad, a Live CD -rol telepitsd fel vinyora, aztan kesz. Az Ubuntu minden verziojabol ketfele valtozat keszul, server, es desktop. A desktop az windows kategorias bohom rendszer, sok gigat foglal, lassabban indul (be kell tolteni az ablakos feluletet az osszes csicsaval, meg ami ezeknek kell). A server viszont egy elegge lecsupaszitott rendszer, ezzel meg tudod csinalni azt, hogy csak az XBMC -hez szukseges dolgokat telepited, szoval elegge minimalista tud lenni, es emiatt kicsi es gyors. Viszont a dolog igenyel nemi linuxos jartassagot. Ja, az XBMC live valtozata is Ubuntu 8.04 server -re epul, csak ki lettek belole gyomlalva olyan dolgok is, amik miatt nem nagyon lehet ra mast telepiteni, vagy frissiteseket felpakolni (persze megoldhato, csak kevesebb munka nullarol csinalni egy sajat rendszert).
A hw gyorsitas meg jo dolog, de ha nem szaggat az 1080p a prociddal, akkor tokmindegy hogy a cpu dolgozik, vagy a vga, a vegeredmeny ugyanaz lesz, raadasul meg XBMC -t is hasznalhatsz :lol!:
Megpróbálom a dolgot. Usb drive-ra is telepíthető? Mintha ilyesmit írna az elején. Hogyan lehet a live-ban frissíteni az esetleg újabb codec-eket? A live-ba nem tudok belenyúlni pl. skin módosítás miatt?
A hw-s rész azért jó, mert majdnem passzívban lehetne hajtani a procit, és ez elég fontos szempont lenne. (nekem legalábbis)
Htpc (Home Theatre PC)
Nem nagyon értek a linuxhoz sajnos. Azt észrevettem, hogy elég jól lejátszik szinte mindent a live. Ha Ubuntu 8.04-et feltelepítek arra rá tudom simán tenni a linuxos verziót? vagy jobban járok valóban a live telepítésével?Win alatt már működik tökéletesen a HW gyorsítás, 1-2 formátum nem megy, de a 720 és 1080-as filmek nagy részét viszi. Kár hogy nem lehet ezt megoldani linux-al. Mindenesetre ki fogom próbálni. Nekem semmi más elvárásom nincs, csak lejátszó gépet akarok, ami visz szinte mindent, és legyen benne dvd olvasó. ja, és teljeskörűen távirányítható legyen. Ez a legnagyobb gondom, mert sehol nem kapok jó távirányítót.
Szerintem ne szivasd magad, a Live CD -rol telepitsd fel vinyora, aztan kesz. Az Ubuntu minden verziojabol ketfele valtozat keszul, server, es desktop. A desktop az windows kategorias bohom rendszer, sok gigat foglal, lassabban indul (be kell tolteni az ablakos feluletet az osszes csicsaval, meg ami ezeknek kell). A server viszont egy elegge lecsupaszitott rendszer, ezzel meg tudod csinalni azt, hogy csak az XBMC -hez szukseges dolgokat telepited, szoval elegge minimalista tud lenni, es emiatt kicsi es gyors. Viszont a dolog igenyel nemi linuxos jartassagot. Ja, az XBMC live valtozata is Ubuntu 8.04 server -re epul, csak ki lettek belole gyomlalva olyan dolgok is, amik miatt nem nagyon lehet ra mast telepiteni, vagy frissiteseket felpakolni (persze megoldhato, csak kevesebb munka nullarol csinalni egy sajat rendszert).
A hw gyorsitas meg jo dolog, de ha nem szaggat az 1080p a prociddal, akkor tokmindegy hogy a cpu dolgozik, vagy a vga, a vegeredmeny ugyanaz lesz, raadasul meg XBMC -t is hasznalhatsz :lol!: