Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
sziasztok! segitséget szeretnék kérni,van egy msi hdmi kimenetes laptopom,ami össze van kötve a tv-vel.A hdmi kábel az egy gagyi noname kábel3 méteres,3000ft se volt az ára,amit észrevette hogy ha pl.közelről nézem a widows asztalt (mondjuk 1méterről) zajosnak látszik a kép enyhén,(filmnél is,de tényleg csak minimálisan)3méterről ugye már nem látni semmit ebből a zajból.A Tv az Panasonic pv70 és 1080p jelet küld a laptop neki. A kérdésem az, lehet e hogy a kábel miatt van ez? Létezik ez hogy a kábel zajol picit?Tudom hogy a kábel sokat számit,mert ha a vezeték miatt van akkor beruházok egy profigoldra,Ha valaki tapasztalt ilyet hogy zajol a vezeték vagy esetleg ez már a pc videokártyájal ehet akkor a válaszért hálás lennek.Elvileg csatlakoztatás téma ezért irtam ide nem a htpc topikba.előre is köszi üdv jupiter
még azt próbáld ki hogy a laptopod be van dugva a hálózatba vagy nem.
Az adaptertől szedhet össze zajt és azt szépen viheti HDMI-n keresztűl a tv be.
Ha igen akkor a laptopod tápját érdemes jobban leszűrni, ha nem akkor szerintem jöhet a HDMI kábel csere.
Csatlakoztatás
Üdv!
Lehet, hogy nagy marhaságot kérdezek, de tényleg nem értek valamit: miért kell egy mozierősítőre video/S-Video ki/bemenet?
Eleve azt nem értem, a képi megjelenéshez egy erősítőnek mi köze van? A DVD játszót ugye scarttal/s-video/video/HDMI kábellel közvetlenül a megjelenítőre kötjük (TV, projektor...stb.).
A hanganyag digitális továbbítására vagy a coaxiális vagy az optikai kábel szolgál, ezek hiányában az analog hangot (mondjuk egy VHS magnó esetében) egy sima RCA kábellel visszük át. Én legalábbis ennyit használok az erősítőm "szolgáltatásai" közül.
De akkor mire használható a video ki és bemenet?
sziasztok! segitséget szeretnék kérni,van egy msi hdmi kimenetes laptopom,ami össze van kötve a tv-vel.A hdmi kábel az egy gagyi noname kábel3 méteres,3000ft se volt az ára,amit észrevette hogy ha pl.közelről nézem a widows asztalt (mondjuk 1méterről) zajosnak látszik a kép enyhén,(filmnél is,de tényleg csak minimálisan)3méterről ugye már nem látni semmit ebből a zajból.A Tv az Panasonic pv70 és 1080p jelet küld a laptop neki. A kérdésem az, lehet e hogy a kábel miatt van ez? Létezik ez hogy a kábel zajol picit?Tudom hogy a kábel sokat számit,mert ha a vezeték miatt van akkor beruházok egy profigoldra,Ha valaki tapasztalt ilyet hogy zajol a vezeték vagy esetleg ez már a pc videokártyájal ehet akkor a válaszért hálás lennek.Elvileg csatlakoztatás téma ezért irtam ide nem a htpc topikba.előre is köszi üdv jupiter
A kábel is összeszedhet zajt elvileg, de digitális jelnél ez csak a töredéke az analógnál megismert zajnak.
Egy pici zaj mindenképpen lesz, még DVD-ről is, ha 1 m-ről nézed az óriás képernyőt.
Csatlakoztatás
A kábel is összeszedhet zajt elvileg, de digitális jelnél ez csak a töredéke az analógnál megismert zajnak.
Egy pici zaj mindenképpen lesz, még DVD-ről is, ha 1 m-ről nézed az óriás képernyőt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 135
Csatlakoztatás
sziasztok! segitséget szeretnék kérni,van egy msi hdmi kimenetes laptopom,ami össze van kötve a tv-vel.A hdmi kábel az egy gagyi noname kábel3 méteres,3000ft se volt az ára,amit észrevette hogy ha pl.közelről nézem a widows asztalt (mondjuk 1méterről) zajosnak látszik a kép enyhén,(filmnél is,de tényleg csak minimálisan)3méterről ugye már nem látni semmit ebből a zajból.A Tv az Panasonic pv70 és 1080p jelet küld a laptop neki. A kérdésem az, lehet e hogy a kábel miatt van ez? Létezik ez hogy a kábel zajol picit?Tudom hogy a kábel sokat számit,mert ha a vezeték miatt van akkor beruházok egy profigoldra,Ha valaki tapasztalt ilyet hogy zajol a vezeték vagy esetleg ez már a pc videokártyájal ehet akkor a válaszért hálás lennek.Elvileg csatlakoztatás téma ezért irtam ide nem a htpc topikba.
előre is köszi üdv jupiter
Csatlakoztatás
sziasztok...
ismeri valaki a VDH The Name kábelját?
ha igen mi a vélemény róla...
köszi
Csatlakoztatás
MM-ben nézegettem a banándugókat. 2 félével találkoztam: az egyiknek rövid volt a csatlakozóvége, a másiknak hosszabb. Honnan lehet tudni, hogy az én erősítőmhöz/hangfalamhoz melyik való a kettő közül? A banándugónak mi az előnye a csupasz kábelvéggel szemben?
Kicsit utánanézve a témának kiderült, hogy csak 1 fajta banándugó van, ami úgy tűnik, kisebb méretbeli különbségeket is magába foglal. Nekem eddig csak video csatlakoztatási formákkal volt dolgom, és ott nincsenek ilyen "variációk" egy adott szabványon belül.
Csatlakoztatás
MM-ben nézegettem a banándugókat. 2 félével találkoztam: az egyiknek rövid volt a csatlakozóvége, a másiknak hosszabb. Honnan lehet tudni, hogy az én erősítőmhöz/hangfalamhoz melyik való a kettő közül? A banándugónak mi az előnye a csupasz kábelvéggel szemben?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Csatlakoztatás
Ezzel nem segítettél semmit. :lol!:
Köszi. Most b*sszál le. :kiraly:
Mivel indultam melózni ezért nem írtam többet.
Gondoltam legalább neki állsz keresgélni egy kicsit. :lol!:
És tudtam hogy jönnek a "profik" :lol!: és leírják neked hogy mit mivel és hova.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ha szabad javasolnom, próbálj meg a sárga video csatlakozóba egy, a szükségesnél nem sokkal hosszabb, jó vastag, kifejezetten videokábelt venni.
Valami ilyesmire gondoltam:
Ká-Csa kábelek, Expert Line
De van még sok más gyártó, pl. az MM-ben kapható InAcoustic, HAMA Pro, vagy az EW-ben kapható Profigold videokábelek.
Csatlakoztatás
Ha szabad javasolnom, próbálj meg a sárga video csatlakozóba egy, a szükségesnél nem sokkal hosszabb, jó vastag, kifejezetten videokábelt venni.
Valami ilyesmire gondoltam:
Ká-Csa kábelek, Expert Line
De van még sok más gyártó, pl. az MM-ben kapható InAcoustic, HAMA Pro, vagy az EW-ben kapható Profigold videokábelek.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy vajon rá lehet -e kötni egy régi fajta TVre az asztali dvd lejátszómat ha a tv-n csak antenna kimenet van , illetve az a piros - sárga fehér (video-audio-???) dugasz. Illetve a lejzóátsn van s-video kimenet video kiement coaxial kimenet meg egy rakás még de inkább nem sorolom őket, a lényeg h a tv-n nincs scart csatlakoztatási lehetőség és vajon ennek hiányában is meg lehet oldani a lejátszóval való összekötést?
Nagyon egyszerű a dolog.
A tévén van sárga video bemenet és ugyanilyen kimenet van a DVD-n is.
A tévén van piros és fehér (sztereó) audio bemenet és ugyanilyen kimenetek vannak a DVD-n is.
Egyszerűen csak ezeket kell a színek szerint összekötni egymással: "Pirosat a piroshoz, fehéret a fehérhez sárgát a sárgához..." (Lacy után szabadon. :lol!: )
Nem adtak egy ilyen kábelt a DVD mellé?
A scart nem előírás; éppen azért van a DVD-n ilyen sokféle kimenet, hogy szinte mindenféle tévéhez csatlakoztatni lehessen a lejátszót. :lol!:
Nálam pl. HDMI-vel megy a DVD és a set top box is a tévébe, scartot nem is látott még. :lol!:
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy vajon rá lehet -e kötni egy régi fajta TVre az asztali dvd lejátszómat ha a tv-n csak antenna kimenet van , illetve az a piros - sárga fehér (video-audio-???) dugasz. Illetve a lejzóátsn van s-video kimenet video kiement coaxial kimenet meg egy rakás még de inkább nem sorolom őket, a lényeg h a tv-n nincs scart csatlakoztatási lehetőség és vajon ennek hiányában is meg lehet oldani a lejátszóval való összekötést?
Nagyon egyszerű a dolog.
A tévén van sárga video bemenet és ugyanilyen kimenet van a DVD-n is.
A tévén van piros és fehér (sztereó) audio bemenet és ugyanilyen kimenetek vannak a DVD-n is.
Egyszerűen csak ezeket kell a színek szerint összekötni egymással: "Pirosat a piroshoz, fehéret a fehérhez sárgát a sárgához..." (Lacy után szabadon. :lol!: )
Nem adtak egy ilyen kábelt a DVD mellé?
A scart nem előírás; éppen azért van a DVD-n ilyen sokféle kimenet, hogy szinte mindenféle tévéhez csatlakoztatni lehessen a lejátszót. :lol!:
Nálam pl. HDMI-vel megy a DVD és a set top box is a tévébe, scartot nem is látott még. :lol!:
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Meg
Pirosat a piroshoz, fehéret a fehérhez sárgát a sárgához...
Amúgy van olyan scart átalakító is, ami a scart kimenetből csinál kompozit videot, és sztereo hangot, és akkor megint jön a színt a színhez dugdosás..
Csatlakoztatás
Ezzel nem segítettél semmit. :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Csatlakoztatás
Természetesen, vannak különböző átalakítók. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Igen, azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha egy antennaboltban elmondom mi kell és adnak olyant :lol!:
Ez lesz a legjobb megoldás. Mondd el a problémádat, hogy mit akarsz hová elosztani/bekötni és ők tudják majd, hogy mit adjanak. Jó minőségű elosztót vegyél, hogy ne rontson (sokat) a tévé képén. Vagy esetleg, ha a tévé antennakábele már most is szét van osztva több tévé felé, érdemes eggyel több kimenetű elosztóra cserélni a jelenlegit és nem sorba kötni a kisebb elosztókat.
Csatlakoztatás
Igen, azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha egy antennaboltban elmondom mi kell és adnak olyant :lol!:
Ez lesz a legjobb megoldás. Mondd el a problémádat, hogy mit akarsz hová elosztani/bekötni és ők tudják majd, hogy mit adjanak. Jó minőségű elosztót vegyél, hogy ne rontson (sokat) a tévé képén. Vagy esetleg, ha a tévé antennakábele már most is szét van osztva több tévé felé, érdemes eggyel több kimenetű elosztóra cserélni a jelenlegit és nem sorba kötni a kisebb elosztókat.
Csatlakoztatás
Igen, erre én is gondoltam. De csak barkácsolással lehet, vagy van valami csatlakozó ehhez?Ugyanis az erősítő antenna bemenete egy kis pöcök, amire az erőlködő gyári antennája rácsúszik. De a TV koax kábelének csatlakozói közül egyik sem passzol hozzá...
Semmiképpen se használj sima elosztót.
Olyat vegyél, amire rá van írva, hogy hány GHz az átvitele. Minél nagyobb annál jobb.
A rádió csatlakozója pont a fordítottja a tévé csatlakozónak. Kábellel együtt készen is lehet ilyet kapni antennaboltban.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Igen, erre én is gondoltam. De csak barkácsolással lehet, vagy van valami csatlakozó ehhez?Ugyanis az erősítő antenna bemenete egy kis pöcök, amire az erőlködő gyári antennája rácsúszik. De a TV koax kábelének csatlakozói közül egyik sem passzol hozzá...
Olyat vegyél, amire rá van írva, hogy hány GHz az átvitele. Minél nagyobb annál jobb.
A rádió csatlakozója pont a fordítottja a tévé csatlakozónak. Kábellel együtt készen is lehet ilyet kapni antennaboltban.
Csatlakoztatás
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Csatlakoztatás
Sima T elosztót kell rátenni... nállam is így megy.
Igaz nálunk csak pár adó megy a kábelen. :lol!:
Csatlakoztatás
Új helyre költöztem, valamiért nem jönnek be olyan jól a rádióadások (FM), mint korábban, Talán kevés az erősítőmhöz adott fél méternyi drót... Van valami ötletetek?
Kösd rá a tévé antennakábelére.
Igen, erre én is gondoltam. De csak barkácsolással lehet, vagy van valami csatlakozó ehhez?
Ugyanis az erősítő antenna bemenete egy kis pöcök, amire az erőlködő gyári antennája rácsúszik. De a TV koax kábelének csatlakozói közül egyik sem passzol hozzá...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Üdv
1.2-es hdmi-n átmennek a hd hangformátumok, vagy csak 1.3-on?
Előre is köszi a segítséget!
1.3 kell neki.
Csatlakoztatás
Üdv
1.3 kell neki.
Csatlakoztatás
Üdv
UPSakku.hu
Új helyre költöztem, valamiért nem jönnek be olyan jól a rádióadások (FM), mint korábban, Talán kevés az erősítőmhöz adott fél méternyi drót... Van valami ötletetek?
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Köszi.Nem vagyok híve a házimozinak, egy kicsit régi vágású vagyok.:lol!: Meg hát helyem se sok van.:lol!: És a rendszert leginkább zenehallgatásra fogom használni meg egy kis filmnézegetésre. A rendszer utolsó láncszeme pedig egy pár Yamaha NS-555 hangfal lesz. Remélem szépen fog szólni...
Akkor 2 pár stereo rca elég a hangnak + 1 HDMI a képnek.
Kábeleket tudsz ajánlani? Én a profigoldot nézegettem.
Jó a Profigold is, végülis nem audiofil rendszerhez kell, de mégsem gagyi noname kábeleket választottál. :lol!:
Csatlakoztatás
Köszi.Nem vagyok híve a házimozinak, egy kicsit régi vágású vagyok.:lol!: Meg hát helyem se sok van.:lol!: És a rendszert leginkább zenehallgatásra fogom használni meg egy kis filmnézegetésre. A rendszer utolsó láncszeme pedig egy pár Yamaha NS-555 hangfal lesz. Remélem szépen fog szólni...
Jó a Profigold is, végülis nem audiofil rendszerhez kell, de mégsem gagyi noname kábeleket választottál. :lol!:
Csatlakoztatás
Én a következőre gondoltam: DVD-TV között HDMI, TV-Erősítő között stereo RCA, DVD-Erősítő között stereo RCA. Van ettől jobb megoldás?
Köszi előre is
Kár, hogy csak sztereó az erősítő, lefelejtették róla a digi bemenetet.
Egyébként stimmel amit írtál.
Köszi.
Nem vagyok híve a házimozinak, egy kicsit régi vágású vagyok.:lol!: Meg hát helyem se sok van.:lol!: És a rendszert leginkább zenehallgatásra fogom használni meg egy kis filmnézegetésre. A rendszer utolsó láncszeme pedig egy pár Yamaha NS-555 hangfal lesz. Remélem szépen fog szólni...