Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a sok reflektet. Beigazolódott a tippem. Mivel a setupban sem láttam semmit erre vonatkozólag (minden lehetőséget végig zongoráztam audio vonalon), így a doky féle "elmélet"-et gondoltam én is helytállónak.
Mégegy Kösz!
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus
Segítség,kezdő vagyok!
igen igen ritka kivétellel egy két tipus tud talán de azok minden más szempontból felejthető lejáccók
Mint pl az összes Pio, Pana, Sony, stb.
Semmi köze a dolognak az 5.1 kimenethez.
Beépített dts dekóder kell a készülékbe és azt sztereóra lekeverve kiküldeni a scarton a tévére.
Pl. a Pana EH65 felvevőnek van dts dekódere és sztereóra lekeverve küldi ki a hangot a tévére. A felvevőn nincs 5.1 ch analóg kimenet, mégsem volt némafilm egyetlen dts hangú film sem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Kettővel azelött megírtam
MindenDVD játszóban VAN DD dekóder.
Csak nem feltétlen van 5.1 kimenet.
Amelyiken van, azon van, oszt megy ki rajta analógban, de ettől még NEM feltétlen van dts dekódere is. Ekkor NINCS dts hang hiába az 5.1 analóg kimenet. :lol!:
Viszont ha nincs 5.1 kimenet, akkor a DD dekóder lekeveri az összes csatornát a sztereo kimenetre. Innen persze lehet még sourrond hangot is előcsiholni, de az ugye nem olyan gyó. Ez kimegy a sztereó RCA_n is meg a scarton is a két kimenet ugyanonnan kapja a jelet.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
Elolvastad amit írtam? :kiraly:
Mondom a dts NEM jön ki csak analóg 5.1-en vagy digit koax vagy optikain...
igen igen ritka kivétellel egy két tipus tud talán de azok minden más szempontból felejthető lejáccók
Hát elolvasni elolvastam csak biztos nem tudok felnőni a feladathoz hogy meg is értsem.... :taps:
És mi van akkor ha nincs 5.1-es analóg a játékoson (amire van pár példa a nagy márkák termékei között is ).
Egyébként én a hozzászólásomban nem csak dvd játékosra gondoltam.
Na mindegy inkább nem is szólok a témában mert te többet tudsz segíteni.
És ezt tisztelettel és meggyőződéssel mondom.
Nem rosszindulatból.
:lol!: :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Ha jól gondolom a DD (sztereó) teljesen máshogy van kódolva mint a DTS.Tehát a dts paraméterei és minden más egyéb különbözik a DD.-tól (teljesen más a "felépítése").
Éppen ezért nem fog megszólalni egy sztereó készüléken soha.
És az sem biztos hogy egy készülék digit. kimenetén kijutó dts hang összerakható (működőképes-en) 1 HM vassal ill. processzorral amiben van dts dekóder.
Ezt speciel tudom tapasztalatból.
Tehát tv-n nem fog szólni a dts hang ebben a felállásban soha...
Esetleg 1-2 év múlva. :lol!:
Elolvastad amit írtam?
Mondom a dts NEM jön ki csak analóg 5.1-en vagy digit koax vagy optikain...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
Ha jól gondolom a DD (sztereó) teljesen máshogy van kódolva mint a DTS.
Tehát a dts paraméterei és minden más egyéb különbözik a DD.-tól (teljesen más a "felépítése").
Éppen ezért nem fog megszólalni egy sztereó készüléken soha.
És az sem biztos hogy egy készülék digit. kimenetén kijutó dts hang összerakható (működőképes-en) 1 HM vassal ill. processzorral amiben van dts dekóder.
Ezt speciel tudom tapasztalatból. :lol!:
Tehát tv-n nem fog szólni a dts hang ebben a felállásban soha...
Esetleg 1-2 év múlva.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Ennyi ződséget...
A DVD-k mindegyike el van látva DD dekóderrel, ami a sztereo kimeneten is kiadja az 5.1-et lekeverve.
Az LPCM az meg ugye természetesen...
Viszont a DTS az vagy a digit kijáraton jut ki, vagy a direkt 5.1-es kimeneten. Az biz a sztereo kimeneteken nem jön elő. Mivel kb ugyanaz a kimenet a scarton, mint a szteereo RCA-n így mindegy hogy hol nem jön dts :lol!:
Segítség,kezdő vagyok!
Downmix-et be kell állítani vagy más néven stereo lekeverést.Így fog működni.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha scart-al összekötök egy dvd-t (Toshiba SD370) egy tv-vel (valami crt Thomson), akkor csak a dd hangokat hallom a tevén. Ha tisztán dts-es a lemez, akkor meg süket, és csak a kép. A setupban már mindent (vagy majdnem mindent) beállítottam, de így is süket.
Tippjeim: 1. nem 21re kötött a scart (de akkor a dd, miért szól)
2. vagy még valamit kell setupolni
Próbálkoztam még rca-val is, hasonló eredménnyel. Számítógépen simán hallható minden az érintett dvd-ről.
Segítsetek!
Kösz!
Kíváncsi lennék, mi az a minden, amit beállítottál a setup menüben.
Pl. volt-e olyan, hogy a dts-t (L)PCM-re állítottad.
Ha nincs ilyen a készülékben, akkor nem is tudja dekódolni a dts jelet, kell egy AV erősítő mellé.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha scart-al összekötök egy dvd-t (Toshiba SD370) egy tv-vel (valami crt Thomson), akkor csak a dd hangokat hallom a tevén. Ha tisztán dts-es a lemez, akkor meg süket, és csak a kép. A setupban már mindent (vagy majdnem mindent) beállítottam, de így is süket.
Próbálkoztam még rca-val is, hasonló eredménnyel. Számítógépen simán hallható minden az érintett dvd-ről.
Segítsetek!
Kösz!
A DVD lejátszóban van DTS dekóder?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítsetek!
Kösz!
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus
Segítség,kezdő vagyok!
...Hallyuk a hátrányokat a Linux-nál.
Hát szerintem az épp elég hátrány, h egy-két hardvert nem szeret támogatni. 8-10 éve jártam így egy Canon nyomtatóval, bár az egy UHU volt. 3 éve meg a notimban lévő wifi karit nem akarta felismerni egyik disztribúció sem. De ami most fent van, a legújabb Ubuntu, ezzel eddig minden ok.
Ha nem ismeri fel alapból a hardvert, akkor jön a nyomozgatás, h hogy lehet beállítani, majd ha így sem megy, akkor jön az, h kell keresni vkit, aki nagyon jól ért linuxul, és ír az adott hardverhez egy drivert. De most már ilyen a legritkább esetben fordul elő.
Igazából ezen kívül olyan hatalmas hátránya szerintem nincsen. De majd lehet leírja a véleményét egy olyasvalaki is, akinek már az anyateje is XP-kompatibilis volt.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon köszönöm a segítséget.
Ha lesz a spanomnak szabad 3-4 órája akkor megejtjük a dolgot (elég sok mindent ganyézni kell a gépről).
Aztán jöhet a móka...
Nos én nem nőttem fel egyik oprendszeren sem.
Mióta van gépünk (2.5 éve) azóta az XP van fent, de szerintem gyorsan meg fogom szokni.
Hallyuk a hátrányokat a Linux-nál.
Segítség,kezdő vagyok!
Nos nem telepítettem és nem is volt még Linux-om.De van spanom (rendszergazda, kocka) aki újrarakja a gépet, mivel én nem értek hozzá... csak használom.
A lényeg hogy olyan programok fussanak rajta amivel dvd-t, cd-t lehessen vele jó minőségben írni-másolni.
Jó zenelejátszó legyen benne. Jó konvertáló program legyen elérhető.
És menjenek a file cserélő programok is és a letöltők is (amit ritkán használok, de ha kell akkor legyen). Ja és mondjuk valami jó fotószerkesztő program (mondjuk ezt is csak vágásra használom).
És a lényeg hogy magyarul beszéljenek a progik mert az idegen nyelvtudásom kicsit gyenge (zéró).
Nem tudom a paramétereit (Albacomp ActivaEchoExpress).
Proci: Celeron CPU 2.80 GHz
Vidi kari: RADEON 9600.
Hang kari: Creatis SB (valamilyen, van rajta digi coax is).
RAM-ra nem emlékszem de elég lassú (dvd írás közben nem lehet netezni sem ).
Hát memória lehet, h kell még bele, de elképzelhető, h a swap javítja egy kicsit a helyzetet, de hoszzú távon mindenképp jó lenne még 512MB RAM. A jelenségből, amit írtál arra gondolok, h 256 lehet benne. 512 nem drága, és látványos lesz a javulás.
Ubuntunak az a gyíkja, h nem minden van benne lefordítva, így van olyan szoftver, ami hol magyarul, hol idegenül beszél. De Neked ez így akkor nem pálya.
Ami igazi magyar Linux, az az UHU, bár ez inkább irodai, meg oktatási-iskolai alkalmazásra lett kitalálva. Ami ütősebb lehet, az a Kiwi. Ez a Kiwi Linux oldaláról letölthető, 1CD.
Az általad igényelt dolgok mindegyike megtalálható Linux alatt, csak rá kell érezned a Linux gondolkodásmódjára. Akik vindózon nőttek fel, azoknak ez általában nehezebben megy. Ha hasonlítani kellene, akkor inkább egy MAC OS, mint win.
Mondod, h van a rendszergazda ismerősöd. Ha elé állsz az igényeiddel, akkor onnan, h megvan az install (15perc-1óra-memória kérdése), még max 1 óra, és fennt van minden. Ez úgy valahogy működik, h a Linux alapértelmezésként nagyjából minden szoftverből egy alapot telepít. (Egy hülye példa: CD-író szoftver, de ez csak adatot tud írni, nem tud mp3-ból audió CD-t készíteni.) Ezután, ha ezek egyike Neked nem megfelelő, akkor a "hozzáadás/eltávolítás" - disztribúciótól függ, h hogy hívják - segítségével típus szerint csoportosítva tudod megnézni, h milyen programok telepíthetőek. Ezek közül csak egy "pipával" kell kijelölnöd, h mit szeretnél telepíteni (egyszerre akár többet is), majd a telepítés gomb.
A hálózatot igénylő programok (pl. msn, torrentkliens, stb) egy részét emulálja a Linuxos változat. Ez valami olyasmi, h pl. egy chat-progi van Linuxon -most meg nem mondom hogy hívják- és beállítástól függően működik skype-ként, v msn-ként, vagy még 62 másik szoftvert emulál. Lényeg, h már alapból nagyon sokmindent tesz fel a Linux, csak ugye más a progik neve.
Remélem segítettem egy kicsit.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Segítség,kezdő vagyok!
A lényeg hogy olyan programok fussanak rajta amivel dvd-t, cd-t lehessen vele jó minőségben írni-másolni.
Linux alatt videó lemezek írásakor figyelj oda arra, hogy milyen fájlrendszert használsz (CDFS-t ne! ), mert DivX, Xvid, Mpeg4 filmeknél előfordul, hogy a gép hibátlanul lejátsza, amit kiírsz, de az asztali készülékek nem (mind) ismerik fel.
Az asztali lejátszók általában a DVD-Video, ISO és UDF fájlrendszereket komálják, a Linux felhasználók sokszor beleesnek a CDFS hibába.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
A legjobb döntés! Linuxon belül is ajánlom az ubuntut, vagy a kiwi-t. A kiwi teljesen magyar linux, alapvetően az ubuntura épül. Mik a géped főbb paraméterei?
Használtál-e már linuxot, ill telepítettél-e már?
Van-e valamilyen speciális hardvered, ill. szükséged van-e valamilyen speciális szoftverre? (Tudom, h azt írtad, h alapvetően nincs, de lehet h mégis...)
Nos nem telepítettem és nem is volt még Linux-om.
De van spanom (rendszergazda, kocka) aki újrarakja a gépet, mivel én nem értek hozzá... csak használom.
Jó zenelejátszó legyen benne. Jó konvertáló program legyen elérhető.
És menjenek a file cserélő programok is és a letöltők is (amit ritkán használok, de ha kell akkor legyen). Ja és mondjuk valami jó fotószerkesztő program (mondjuk ezt is csak vágásra használom).
És a lényeg hogy magyarul beszéljenek a progik mert az idegen nyelvtudásom kicsit gyenge (zéró).
Nem tudom a paramétereit (Albacomp ActivaEchoExpress).
Proci: Celeron CPU 2.80 GHz
Vidi kari: RADEON 9600.
Hang kari: Creatis SB (valamilyen, van rajta digi coax is).
RAM-ra nem emlékszem de elég lassú (dvd írás közben nem lehet netezni sem ).
Segítség,kezdő vagyok!
Lehet hogy nem a jó helyen kérdezem, de ...
Mostanában elég fáradékony a pc.-m.
Becumiztam pár trojait is (de nem csináltak nagy kárt).
A kérdés hogy mi a vélemény a Linux-ról?
Játékra abszolút nem használom a gépet (nincs is játékom).
Szóval netezni, zenét lejátszani és "biztonsági másolat" készítésére használnám.
A legjobb döntés! Linuxon belül is ajánlom az ubuntut, vagy a kiwi-t. A kiwi teljesen magyar linux, alapvetően az ubuntura épül.
Mik a géped főbb paraméterei?
Használtál-e már linuxot, ill telepítettél-e már?
Van-e valamilyen speciális hardvered, ill. szükséged van-e valamilyen speciális szoftverre? (Tudom, h azt írtad, h alapvetően nincs, de lehet h mégis...)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
Lehet hogy nem a jó helyen kérdezem, de ...
Mostanában elég fáradékony a pc.-m.
Becumiztam pár trojait is (de nem csináltak nagy kárt).
A kérdés hogy mi a vélemény a Linux-ról?
Játékra abszolút nem használom a gépet (nincs is játékom).
Szóval netezni, zenét lejátszani és "biztonsági másolat" készítésére használnám.
Segítség,kezdő vagyok!
A DVD lejátszokba ne szoktak Dolby ProLogic II dekódert rakni csak Dolby Digital dekodert.
Van a Philipsnek és a Panának is olyan lejátszója, amiben van Pro Logic II dekóder.
Én konkrét típusként a Pana DVD-S49-et ismertem, nem tudom, hogy a maiak közül melyikben van. A noname cuccosokba meg bármit beépíthetnek, ennek nehéz utánanézni.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia nekem tudsz/tok segíteni? Van egy Millenium MN9601-em és az vele a gondom hogy sima DVD-nél szépen megy az 5.1 de divx, és minden más formátumnál (beleértve az összes zeneit) csak 2.1-be tolja, míg az egyik ismerősnél, igaz nem rendes térhangzásba de mp3-nál pl. ott mindegyik szólt. Nem tudod mi lehet a gond?
Ha 2 csatornás hangból szeretnél 5.1-et csinálni, akkor kell egy olyan 5.1-es házimozi erősítő amiben van Dolby ProLogic II dekóder vagy DTS NEO.
A DVD lejátszokba ne szoktak Dolby ProLogic II dekódert rakni csak Dolby Digital dekodert.
Pioneer A-656 erösítő, Pioneer PD-S904 CD, Pioneer F-656 mkII tuner, Pioneer CT-676 deck, T+A Criterion TMR 160
Segítség,kezdő vagyok!
Szia nekem tudsz/tok segíteni? Van egy Millenium MN9601-em és az vele a gondom hogy sima DVD-nél szépen megy az 5.1 de divx, és minden más formátumnál (beleértve az összes zeneit) csak 2.1-be tolja, míg az egyik ismerősnél, igaz nem rendes térhangzásba de mp3-nál pl. ott mindegyik szólt. Nem tudod mi lehet a gond?
DivX és MP3 esetén a hang alapból sztereó. Ebből a kétcsatornás hangból kell 5.1-et csinálni. Ehhez egy Dolby ProLogic II dekóderre van szükséged. A Milleniumban valószínűleg nincs ilyen beépítve, ehhez vagy egy erősítőt kell venned, vagy egy olyan DVD lejátszót, aminek van PL II dekódere.
Miért nem kérdezed meg a haverodat, hogy ő hogyan csinálja?
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Ciao!
YvsMad, tartozom neked egy nagy köszönettel, tegnapelőtt az általad felsorolt dolgokat szajkózva sikerült ledarálnom a Tesco ügyfélszolgálatot a pultostól az áruházigazgatóig, így végül soron kívül visszavették és levásárolhattam a DTH8740-es árát, úgyhogy befektettem egy Panasonic EH-57-esbe, ami tökéletesen működik egyelőre. Ezer hála és köszönet a segítségedért!
látod ezért már megérte ide beregisztrálnod magad.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- TomGambler
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Ciao!
YvsMad, tartozom neked egy nagy köszönettel, tegnapelőtt az általad felsorolt dolgokat szajkózva sikerült ledarálnom a Tesco ügyfélszolgálatot a pultostól az áruházigazgatóig, így végül soron kívül visszavették és levásárolhattam a DTH8740-es árát, úgyhogy befektettem egy Panasonic EH-57-esbe, ami tökéletesen működik egyelőre. Ezer hála és köszönet a segítségedért!
Segítség,kezdő vagyok!
A magyar menühöz külön szótár kell, pl.:
Programálás = időzített felvétel
Cím szerkesztése = a felvétel szerkesztése és nem a film címének átírása
Van a magyar menüben gépelési hiba is.
Ja, a használatiban nincs benne semmi a készülék kezeléséről, csak egy soknyelvű van benne az alap bekötésekről.
Amire magadtól soha nem jössz rá, mert nincs benne a menüben:
A cím beírásához az INFO gombot kell megnyomni, tévéadó nevének beírásához ugyanezt az INFO gombot 2x kell megnyomni a megfelelő menün belül.
Néhány művelet csak előlapi gombkombinációval hívható elő, pl. a HDD formázása, a gép resetelése gyári állapotba, stb.
A Thomson felvevőknek van saját topicja itt, a Hardver fórumban, más típusszám van ugyan megadva, de mindenféle Thomson felvevőről volt már ott szó. Ha gondolod, ott több Thomson felvevő tulaj is adhat választ a kérdéseidre.