Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Lidlben megint lehet kapni a SilverCrest univerzális+tanítható távot ezüst és fekete színben: SilverCrest. :lol!:
Jó kis b@sztantyú, nekem is van ilyen (1 éve kaptam ajándékba).
Tökéletesen működik, természetesen nem tud annyit mint a 10-12 ropis kütyük.
Viszont az árán túlmutat a tudása és a kompatibilitása. :lol!: :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Lidlben megint lehet kapni a SilverCrest univerzális+tanítható távot ezüst és fekete színben: SilverCrest. :lol!:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

...akkor azt hiszem elég az olcsóbb modell.
Szerintem is. Ami jelentősebb előrelépést mutat, az talán a 785-ös, 2x ennyiért. Ár/értéket tekintve szvsz

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Pomogács »

Köszönöm. 
Az az igazság,hogy már nekem is herótom van a rengeteg távirányítótól.Ezért szeretnék egy ilyenre beruházni.Még azt szeretném kérdezni-olvastam ha valamit bekapcsolsz sajátjával és ezzel kapcsolod ki pl.,abba "belebolondul" kicsit-,hogy ha ezzel mondjuk bekapcsolom a tvt,és utána a dvd feladatot aktiválom,ami kapcsolná a tvt is a dvdlejátszóval és erősítővel,ez is problémát jelent neki?Tehát először ki kell kapcsolni a tvt?

Hát igazán nincs mit.
A kérdésedre a válasz röviden: igen. Bár nem a táv hülyül bele, hanem inkább a használója . Ha ezt használod, akkor nem ajánlott a készülékek saját távját is használni, mert ahogy írtad is, ha be van kapcsolva a tv, de ezt nem a logitech-kel tetted, akkor ahhoz, h ki tudd kapcsolni vele (activity-t használva), előbb "be kell kapcsolni", h a táv is úgy "tudja", h be van kapcsolva. De mondjuk nekem még nem sok ilyen bajom volt.

Okés!

Köszi!Azt hiszem megpróbálkozok vele.Végülis nem egy eget rengető összeg.De akkor azt hiszem elég az olcsóbb modell.
Projektor:Benq W1070  Vászon:Moovia Moto Design 211x190  Tv:LG65C9  Bd lejátszó:Sony UBP-X800M2  Médialejátszó:NVIDIA Shield TV Pro 2019  Erősítő:Denon AVR X4500  Front:Focal Aria 926  Center:Focal Aria CC900  Surround:Focal Aria 906  NAS:Synology DS218 2xWD Purple 4TB

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm. 
Az az igazság,hogy már nekem is herótom van a rengeteg távirányítótól.Ezért szeretnék egy ilyenre beruházni.Még azt szeretném kérdezni-olvastam ha valamit bekapcsolsz sajátjával és ezzel kapcsolod ki pl.,abba "belebolondul" kicsit-,hogy ha ezzel mondjuk bekapcsolom a tvt,és utána a dvd feladatot aktiválom,ami kapcsolná a tvt is a dvdlejátszóval és erősítővel,ez is problémát jelent neki?Tehát először ki kell kapcsolni a tvt?

Hát igazán nincs mit.
A kérdésedre a válasz röviden: igen. Bár nem a táv hülyül bele, hanem inkább a használója . Ha ezt használod, akkor nem ajánlott a készülékek saját távját is használni, mert ahogy írtad is, ha be van kapcsolva a tv, de ezt nem a logitech-kel tetted, akkor ahhoz, h ki tudd kapcsolni vele (activity-t használva), előbb "be kell kapcsolni", h a táv is úgy "tudja", h be van kapcsolva. De mondjuk nekem még nem sok ilyen bajom volt.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Maximális Tiszteletem! 
Érdeklődnék-mivel Logitech távirányító vásárlás előtt állok,illetve most ülök-,hogy az 525 és 555 típusok között mi a különbség a 2ezer forinton kívül?

Szia!

Csak a színvilága, és +2 gomb a számgombok felett.

Köszönöm.

Projektor:Benq W1070  Vászon:Moovia Moto Design 211x190  Tv:LG65C9  Bd lejátszó:Sony UBP-X800M2  Médialejátszó:NVIDIA Shield TV Pro 2019  Erősítő:Denon AVR X4500  Front:Focal Aria 926  Center:Focal Aria CC900  Surround:Focal Aria 906  NAS:Synology DS218 2xWD Purple 4TB

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Maximális Tiszteletem! 
Érdeklődnék-mivel Logitech távirányító vásárlás előtt állok,illetve most ülök-,hogy az 525 és 555 típusok között mi a különbség a 2ezer forinton kívül?

Szia!

Csak a színvilága, és +2 gomb a számgombok felett.

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Maximális Tiszteletem!

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Első tanítható távnak nagyon jó ez a Logitech, nincs egy szavam sem ellene.
Az a gond, hogy ha van már az embernek 3-4 év tapasztalata és tovább akar lépni, akkor nem igazán talál jó megoldást.
Több készüléket vezérlő távot adnak az AV erősítőkhöz és néhány DVD felvevőhöz is, amikkel az alapfunkciókat elérem, ezért mégegy ilyenre nem adnék ki pénzt. Az extra funkciókat meg nehéz kiosztani.
A számgombokkal az a gond, hogy használja a tévé, az STB, a DVD felvevő és a videó is (nálam) csatornaváltásra, az erősítőn meg a bemenetek kiválasztására, tehát ez mindenhol foglalt. A lejátszás-vezérlő gombok is foglaltak a DVD felvevőnél és a videónál alapból (ezt nem kell magyarázni), de az STB is használja a beépített winchen rögzített anyagok lejátszásához, a tévé a W.Link-re kötött USB-s eszközön tárolt anyag lejátszásához (JPEG és MP3), az erősítő távján is a DVD lejátszásra vannak a lejátszás-vezérlők beállítva, tehát ez is mind foglalt.
Maradnak tehát a görgetős, lapozós, sokadik funkciós megoldások olyan alapműveletekhez, mint tálcanyitás, kazettakidobás, számláló nullázás, ugrás fejezetre vagy indexre, bemenetválasztás, AV üzemmód váltás, winchen tárolt anyagok listázása (felvevő, STB), felvevőn váltás a DVD és a HDD között, stb. És akkor még szerkesztésről, extra műveletekről szó sem volt.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Az a gondom, hogy...
Csatlakozom szobik kollegához, a tevékenység-gomb sokmindenre megoldást nyújt. Meg ha nem tevékenységet választasz, hanem készüléket, akkor ott megint másként tudod testre szabni a gombok funkcióját. Mármint a fizikai, és nem a virtuális gombokét - de természetesen a virtuálisok is mennek. Pl ha nem használod a számgombokat számfunkciókra, akkor ott adódik helyből 12 lehetőség, + a 4 színgomb már 16, és jönnek még a virtuális gombok végtelen mennyisgben, bár azt mondtad, h ez neked nem igazán jön be.
Ha az ember kicsit kiismeri a szoftverét, akkor ez nagyban megkönnyíti és átláthatóvá teszi az egész beállítási műveletet, valamint majd később a használatot is.
Viszont az érintőkijelzős távoknál nagy könnyebbség, h tényleg a gomb funkcióját mutatja, és nem kell megjegyezned, h a 4-es gomb lemeztörlésre, a kék meg hangképváltásra volt állítva - már amelyik érintőpaneles táv tud ilyet.

Amikor vettem szombaton a második Logitechet, akkor néztem - pont azért mert említetted - egy One vor all-t az MM-ben, de a 25e-res árával nem nekem találták ki. Pedig szép nagy volt - típusra nem emlékszek - és a legfontosabb gombjai - hangerő, csatorna, meg még valami, lehet, h a navigációs gombok - nem virtuálisak voltak, hanem fizikaiak. Egy, ill. két hátránya volt: nekem sokba kerül, és a fél asztalt elfoglalja

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

Az a gondom...
Sok problémára megoldás az activity funkció, meg azért vannak üres gombok, amiket be lehet programozni a Logitechen is. Nem is akarlak meggyőzni, hisz mindenkinek más az igénye, de mint mondottam, nincs tökéletes táv és nem is lesz
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A DVD-felvevővel történő szerkesztésen kívül mi az, amit nem tudsz vele kényelmesen megoldani?
Az a gondom, hogy nem csak az alapgombokat (számok és lejátszásvezérlő gombok) használom gyakran, hanem néhány spéci funkciót is, amhez rögtön lapozni/görgetni kell. Igazából pont a számokat és a lejátszó/megállító/tekerőgombokat használom a legritkábban. Ott van a tálcanyitás, számláló nullázása, a gyorsekerés mellé kell a trackléptetés, stb. Ezek sima lejátszásnál is alapdolgok, mégsincs hozzájuk külön gomb egyetlen programozható távon sem.
Nálam a tévének külön van analóg bemenetválaszó gombja Source néven és külön a digitálisnak HDMI néven. 2 készülék csatlakozik HDMI-vel, a felvevő és a UPC set top box. Ezen kívül a set top box be-és kikapcsolása is külön gombbal történik, amik ráadásul egy TV feliratú 'shift'-szerű gombbal (az STB távján) a tévét is vezérlik. Tehát vagy a bekapcsoláshoz, vagy a kikapcsoláshoz rögtön lapozni vagy görgetni kell, a bemenetválasztáshoz úgyszintén, és akkor még nem is csináltam semmit. Akkor jön a tévén a képarány beállítása forrástól és annak változó képméretétől függően. Az erősítőn is bemenetet kell választani, plusz nemegyszer üzemmódot. tehát még mielőtt bármit hallgatbék vagy néznék, egy rakás olyan gombot használok, ami spécinek számít és nem tartalmaz a programozható táv első oldala, azaz nem szám és nem lejátszásvezérlő gomb.
A mostani Thomson programozható távomon legalább van 10 plusz gomb ezeken felül, amit beprogramozhatok és lapozás nélkül használhatok, pl. az 5 színes gombhoz társíthatom az erősítő 5 bemenetét, és a többi készülék 1-2 funkcióját, vagy a teletext gombokra rárakhatom az erősítő üzemmódválasztó gombjait, a tévé 2-féle bemenetválasztását és képarány beállítását, az info gombokat, a többi készüléken pl. számláló nullázást ill. a lemezkiadást.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Programozható távom jelenleg is van, továbblépni akarok.
A DVD-felvevővel történő szerkesztésen kívül mi az, amit nem tudsz vele kényelmesen megoldani?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Programozható távom jelenleg is van, továbblépni akarok.
Van már 3-4 év tapasztalatom a használatában és tudom, hogy mit várok el egy új programozható távtól. Amíg nem találkozok olyannal, addig nem veszem meg az első akciós távot, akármennyire is megéri az árát, ha számomra nem jelent igazi továbblépést.
Szétnéztem a neten a Logitech, Philips, All In One, stb. távok között, tudásban talán a múltkor említett All In One lenne legközelebb ahhoz, amit keresek, de nem tökéletes. Igazából a teljes érintőfelület helyett jobban örülnék egy sok gumigombos távnak, ami talán nem annyira dizájnos, mint a mai kis divatos kütyük, de sok felprogramozható gombjával sokkal hasznosabb náluk és tényleg kiválthatnám a 6 készülékem távját vele.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem tökéletes a Harmony 525, meg a drágábbak sem. DE, kiváltottam a cd, a dvd, a stereo erősítő, az AVR, a VHS, az STB és az xbox távot. Maradt a Tv és a felvevő táv még az aztalon, a ritka macerák miatt (bár ha szöszölök a Logitechkel, még azok is megoldhatók).  Az meg, hogy 3 gombot megnyomok, ha vmi ritkaság kell a távon, nekem belefér. A lényeg: 9 helyett 3 táv van csak. 
Hát ezt mondom én is . Csak nekem 2 távom van "aktív" használatban, a Harmony, meg a DVR-é, de ez a fiókban, mert többször tenném odébb takarítás közben, mint ahányszor használnám. És nem takarítok naponta 2x :vazeg:

Nekem elég lenne a Logitech is az asztalon, de a párom nem szereti, ezért neki kell a tv táv. A felvevőé meg akkor hasznos, ha nem vagyok otthon és a gyerekek néznének vmi dvd-t. Bár így lemaradnak az S-100 képéről, meg az 5.1-ről Takarításnál meg tényleg útban vannak a távok
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem tökéletes a Harmony 525, meg a drágábbak sem. DE, kiváltottam a cd, a dvd, a stereo erősítő, az AVR, a VHS, az STB és az xbox távot. Maradt a Tv és a felvevő táv még az aztalon, a ritka macerák miatt (bár ha szöszölök a Logitechkel, még azok is megoldhatók).  Az meg, hogy 3 gombot megnyomok, ha vmi ritkaság kell a távon, nekem belefér. A lényeg: 9 helyett 3 táv van csak. 
Hát ezt mondom én is . Csak nekem 2 távom van "aktív" használatban, a Harmony, meg a DVR-é, de ez a fiókban, mert többször tenném odébb takarítás közben, mint ahányszor használnám. És nem takarítok naponta 2x

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem tökéletes a Harmony 525, meg a drágábbak sem. DE, kiváltottam a cd, a dvd, a stereo erősítő, az AVR, a VHS, az STB és az xbox távot. Maradt a Tv és a felvevő táv még az aztalon, a ritka macerák miatt (bár ha szöszölök a Logitechkel, még azok is megoldhatók). Az meg, hogy 3 gombot megnyomok, ha vmi ritkaság kell a távon, nekem belefér. A lényeg: 9 helyett 3 táv van csak.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Így gyakorlatilag sima DVD lejátszásra való a programozható táv, én viszont azt szeretném, ha tényleg kiválthatnám a szobámban lévő 5 távot ezzel az eggyel. Ha viszont ezt nem tudja a tanítható, akkor csak eggyel növeltem a távok számát, a célomat nem értem el vele. 
Amikor meglett, nem volt kedvem mindent beállítgatni rajta, mert így hirtelen kicsit sok volt, azóta meg nem kellett, mert szinte nem is használom a felvevőt, az a pár alkalom meg még nem motivált arra, h mindent beállítgassak rajta. De mindent meg lehet neki magyarázni, csak akarat kell. Azonban szerintem egy 40-50 gombos távval sem lehet annyira megkönnyíteni egy készülékhalmaz teljes körű vezérlését, mint azt akarná az ember. Egy ilyen táv a nap, mint nap használt funkciók elérésére való, nem pedig arra, h a legeldugottabb menü 72. menüpontjában operáljak vele.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hát, Te tudod. Én pl a felvevőt a multis távról csak lejátszásra használom. Ha fel akarok venni valamit, időzíteni, stb. akkor előkapom a sajátját. Illetve most már az oldalborda, mert én évente 2x veszek fel valamit, ő meg hetente 3x. Legalább.  
A gombproblémákra pedig még mindig a tevékenységet tartom a legkényelmesebbnek.

Pl. DVD-néző activity:
"Mozi" névre keresztelt gombot megnyomom, ez bekapcsolja a TV-t, az AVR-t és a DVD-t, átváltja a TV-t a megfelelő bemenetre, ugyanígy az AVR-t, kiválasztja a a beállított hangképet, és jöhet a mehet. A táv kijelzőjén lévő gombokra 8 funkciót állítottam. Az első oldalra a viszonylag gyakran használtakat: felirat, hang, képarány, képtípus; a második oldalra pedig két hangzáskép csoportot az AVR-hez, meg az ezekhez tartozó két nyilat. Ezeket mondjuk 20-ból egyszer használom, tehát, bőven elég lenne a 4 gomb is az első oldalon. Nem szeretem a bonyolult dolgokat, és erre ez a táv tökéletes - szerintem. (Videót meg gépen szerkesztek )

Így gyakorlatilag sima DVD lejátszásra való a programozható táv, én viszont azt szeretném, ha tényleg kiválthatnám a szobámban lévő 5 távot ezzel az eggyel. Ha viszont ezt nem tudja a tanítható, akkor csak eggyel növeltem a távok számát, a célomat nem értem el vele.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Én sem rohanok még érintőgombosat venni, mert nekem is szimpatikusabb a rendes nyomógomb, csak az ilyen Logitech-féléken kevés programozható gomb van, aztán jön a lapozás a sokadik oldalra....
Hát, Te tudod. Én pl a felvevőt a multis távról csak lejátszásra használom. Ha fel akarok venni valamit, időzíteni, stb. akkor előkapom a sajátját. Illetve most már az oldalborda, mert én évente 2x veszek fel valamit, ő meg hetente 3x. Legalább.

A gombproblémákra pedig még mindig a tevékenységet tartom a legkényelmesebbnek.

Pl. DVD-néző activity:
"Mozi" névre keresztelt gombot megnyomom, ez bekapcsolja a TV-t, az AVR-t és a DVD-t, átváltja a TV-t a megfelelő bemenetre, ugyanígy az AVR-t, kiválasztja a a beállított hangképet, és jöhet a mehet. A táv kijelzőjén lévő gombokra 8 funkciót állítottam. Az első oldalra a viszonylag gyakran használtakat: felirat, hang, képarány, képtípus; a második oldalra pedig két hangzáskép csoportot az AVR-hez, meg az ezekhez tartozó két nyilat. Ezeket mondjuk 20-ból egyszer használom, tehát, bőven elég lenne a 4 gomb is az első oldalon. Nem szeretem a bonyolult dolgokat, és erre ez a táv tökéletes - szerintem. (Videót meg gépen szerkesztek )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom. Nekem nem igazán jönnek be az érintőkijelzős távok. Nem igazán tudom megmagyarázni, h miért, lehet, h konzervatívság .Viszont vettem még egy Harmony-t, úgyh mostmár a hálóban is van

Én sem rohanok még érintőgombosat venni, mert nekem is szimpatikusabb a rendes nyomógomb, csak az ilyen Logitech-féléken kevés programozható gomb van, aztán jön a lapozás a sokadik oldalra.
Pl. DVD felvevőnél, ahol szerkesztéskor egyidőben szükség van az alap lejátszási és a spéci szerkesztési gombokra is, kicsit nehézkes állandó lapozgatással megvágni az anyagot.
Vagy AV erősítőnél a forrás bekapcsolása, bemenet választás, hangerő beállítás és üzemmód kiválasztás garantáltan nem fér el egy oldalon, úgyhogy újabb cumi. :vazeg:
Vagy LCD tévénél a bekapcsolás, és a hangerő az alapfunkcióknál, a megfelelő HDMI kimenet kiválasztása, képméret váltás, stb. valahol az X. oldalon található. :taps:
És még sorolhatnám a készülékeim extra funcióit, amiket a kb. 40 gombos saját távról egyszerűen elérhetek, a Logitech-Philips-stb. kevésgombos taníthatókkal viszont nehezen tudnék megoldani.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem inkább a One For All távjai tetszenek, abból is azok, amelyek teljes felülete kijelzős és a virtuális gombokon tényleg az látszik, ami a funkciójuk.
Nem tudom. Nekem nem igazán jönnek be az érintőkijelzős távok. Nem igazán tudom megmagyarázni, h miért, lehet, h konzervatívság .
Viszont vettem még egy Harmony-t, úgyh mostmár a hálóban is van

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hát igen, ez kicsit fura volt, h nem lehet a készüléken kapcsolgatni a dolgokat, leginkább a ki- és bekapcs, mert akkor tényleg össze-vissza csinál mindent...
Persze, megjegyezni is csak azt tudja, amit vele csinált az ember. Nekem pl. oda kellene figyelnem, hogy ha filmnézés végén kiveszem a lemezt, akkor ne az előlapi standby gombbal zárjam be a tálcát és kapcsoljam ki a készüléket, hanem a lemez kivétele után menjek vissza a távhoz, válasszam ki a megfelelő készüléket, lapozzak a megfelelő gombhoz és azzal csináljak továbbra is mindent.

Nekem inkább a One For All távjai tetszenek, abból is azok, amelyek teljes felülete kijelzős és a virtuális gombokon tényleg az látszik, ami a funkciójuk.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

A makrónál csak az a gondom, hogy szép, hogy kiválasztom mondjuk a zenehallgatást, bekapcsolja szépen sorban a készülékeket, kiválasztja a forrást az erősítőn, elindítja a lejátszást; de mi van akkor, ha valami már be volt kapcsolva? Azt ki fogja kapcsolni, a másik, már nem használt készülék meg továbbra is bekapcsolva marad. Nálam, mivel egymás után több készüléket is be/kikapcsolok egy délután/este, azzal kellene kezdenem, hogy mindent kézzel kikapcsolok először, hogy utána egy gombbal bekacsoljam azt, amire éppen szükség van. Ahogy elnéztem, a többi tanítható távon sincs több felprogramozható gomb, mindegyiken a sokadik oldallal operálnak. Ugyanazokra a számgombokra meg lejátszás-vezérlő ill. tekerőgombokra tesznek rá minden, totál nem odaillő funkciót, teljesen ésszerűtlen rendszerben. Ezt alapul véve szinte mindegy is, hogy melyiket veszi az ember, inkább a megjelenés és az ár lesz a legfőbb szempont.

Hát igen, ez kicsit fura volt, h nem lehet a készüléken kapcsolgatni a dolgokat, leginkább a ki- és bekapcs, mert akkor tényleg össze-vissza csinál mindent, viszont azokat is meg lehet neki mondani, h melyik készüléket mikor kapcsolja ki. Megjegyzi, h melyikkel mit csináltál. Pl. ha veszek fel vmit az asztalival, és átkapcsolok más tevékenységre a felvevőről, akkor alapesetben az összes, oda nem kellő komponenst kikapcsolja. Viszont fel lehet rá programozni, h valamelyikkel ezt ne tegye; és ez vonatkozik arra is, ha kikapcsolod a tevékenységet. Szóval nem teljesen makró a dolog, hanem csak azt veszi alapul, annál sokkal többet és jobban tudja.

De hát kinek ez, kinek az. Nekem nagyon bejött. Olyannyira, h lehet, h veszek még egyet a hálóba. Nem mintha olyan sok lenne az a 3 táv, de egy 10esért...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”