Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Valami másra gondoltam , maradnék a távnál
Ezt szinte bármelyik mediacenter software-rel le tudod zongorázni egy MS távval.
Én a microsoft mediacentert ajánlom és egy jófajta codec packot. Nekem gyakorlatilag a video és hanganyagok 95%-át problémamentesen megjeleníti, a maradék 5% bármely más szoftvernél ugyanúgy bejátszik.
Htpc (Home Theatre PC)
Valaki tudja, hogy működik a htpc-k távirányító támogatása? Valami olyasmit olvastam, hogy a winXP media center editionnal nagyon szépen be lehet hangolni, de nem igazán tudom, hogy a mindenhonnan összeszedett hardverekkel illetve az azokhoz tartozó kezelőprogival mit tud kezdeni? Igazából akkor lenne értelme a HTPC-nek, ha nem kellene egérrel, billentyűvel játszani egy tv tuner, vagy dvd lejátszó kezeléséhez...
Ha a microsoft mediacenter távirányítóra célzol, akkor az hardware független. Csak a szoftver kérdése, hogy a kiadott jeleket hogyan érzékeli. Kezd alapszabvánnyá válni (pl a winampnál is van opció, amivel beállítható a használata). A mediacenter szoftverek meg alapban támogatják ezt a távirányítót (ld. homesys, jr mediacenter, sagetv stb...) A hardverek saját szoftverei meg vagy támogatják a távot vagy nem. De nem is biztos, hogy neked azokat kell használnod, vannak jobb megoldások is
Nekem a rádiós optikai egér bevállt. Csak magad mellé teszed a fotelbe, és akár a karfán is megy Olcsó, nincs kompatibilitási kérdés, és minden lejátszót kezel. OSD-nek meg ott van a Winfos a projin
Valami másra gondoltam , maradnék a távnál
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS
Htpc (Home Theatre PC)
Valaki tudja, hogy működik a htpc-k távirányító támogatása? Valami olyasmit olvastam, hogy a winXP media center editionnal nagyon szépen be lehet hangolni, de nem igazán tudom, hogy a mindenhonnan összeszedett hardverekkel illetve az azokhoz tartozó kezelőprogival mit tud kezdeni? Igazából akkor lenne értelme a HTPC-nek, ha nem kellene egérrel, billentyűvel játszani egy tv tuner, vagy dvd lejátszó kezeléséhez...
Ha a microsoft mediacenter távirányítóra célzol, akkor az hardware független. Csak a szoftver kérdése, hogy a kiadott jeleket hogyan érzékeli. Kezd alapszabvánnyá válni (pl a winampnál is van opció, amivel beállítható a használata). A mediacenter szoftverek meg alapban támogatják ezt a távirányítót (ld. homesys, jr mediacenter, sagetv stb...) A hardverek saját szoftverei meg vagy támogatják a távot vagy nem. De nem is biztos, hogy neked azokat kell használnod, vannak jobb megoldások is
Nekem a rádiós optikai egér bevállt. Csak magad mellé teszed a fotelbe, és akár a karfán is megy Olcsó, nincs kompatibilitási kérdés, és minden lejátszót kezel. OSD-nek meg ott van a Winfos a projin
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
Igazából dvd-t, hd filmeket és avikat szeretnék kényelmesen vinyóról ill. lemezről nézni, bill. és egér használata nélkül egyszerűen indítani, pörgetni, a szokásos dolgok. Esetleg még tennék bele később egy tunert, mivel most halt meg az asztali felvevőm is.
Htpc (Home Theatre PC)
Három olcsó ház között vacillálok
Az első mellett szól, hogy szabvány szélességű ha jól mértem (kb 430mm) szépen belepasszolna a toronyba, viszont az íves kialakítás miatt nem egyszerű bele utólag kijelzőt aplikálni.
A második és a harmadik meg keskenyebb, ez nem tetszik de szerintem ilyen áron (10ezer alatt) az uccsó a legszebb. Ki mit gondol?
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Hello!
Számítógép vásárlás előtt állok,és ha már van,akkor szeretném HD filmek lejátszására is használni.
Mik a tapasztalataitok az alaplapi hangkeltőkkel?
Ha csak a digitális kimenetet használom akkor felesleges beruházni minőségi hangkártyára?Vagy rosszul gondolom?
A másik nagy kérdésem az lenne,hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az Ati 3800-as szériájával?HDMI-n keresztül plazmára kötve milyen a képe?
Továbbá érdekelne,hogy konkrétan a HIS radeon IceQ 3850-eséről van-e valakinek tapasztalata.Mennyire zajos,illetve megbízható a hűtése?
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv emberek!
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy az elvileg 96khz-es SPDIF jelet fogadni tudó erősítőm miért némul el, ha az SB Audigy LS (SB 0312) kártyámon az SPDIF kimenetet 96khz-re állítom?
A kábel lehet ludas? EGy 3 méter hosszú Monitor Seventyfive.
Hangártyadriver? Biztos hogy a kártya kiadja a jelet? Ha 48-on megy sztem nem a kábel a hibás. Sztem.
Minden driverrel mindig ezt csinálta.
Viszont egy tény: az SB drivere elég nagy kaka. Háklis, néha nem akar települni.
Nekem az Audigy 2ZS hibátlanul viszi a 96 kHz-et. Biztos tudja a kari alapból?
Elvileg tudja. SB Audigy LS. Ez tkp. nem Audigy chipes kártya, de elméletileg 24/96.
Lehet hogy lövök valahonnan egy másik zsugát. Van még alaplapi Realtek ALC850, ott fel sem merül, nemigen lehet állítani rajt' ilyesmit
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Htpc (Home Theatre PC)
Más. Hardware-es probléma (?):
8 GB-os Pendrive-ra nem tudok felmásolni 4,3 GB méretű DVD képet/mkv-t. Kisebb darabokban (kb 2GB) működik. Ez a FAT 32től van? Lehteséges egy Pendrive-ot NTFS-re formázni (Winfos nem ajánlja fel).
Ha valakinek van megoldása, kérem jelezze, mert csak erre vettem a Pendrive-ot
Ilyen hamar válaszolok magamnak
Szóval ha valakit még érintene: A FAT 32 nem kezel 4 GB-nál nagyobb fájlokat - így jogosan ugat érte a Winfos, hogy nem tudja felmásolni a Pendrive-ra.
De: WinXP és Vista alatt a Pendrive csak egy trükkel formázható NTFS-re:
My Computer - Manage - Disk Management - Hardware Settings
Na itt kell átállítani hogy a Pendrive "optimized for performance". Ez után leformázható NTFS-re.
Állítólag vannak hátrányai is, (pl. nem tud róla bootolni, ha lehúzod a pendrive-ot morcos érte a Winfos bekap6od.gif ) most tesztelem.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv emberek!
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy az elvileg 96khz-es SPDIF jelet fogadni tudó erősítőm miért némul el, ha az SB Audigy LS (SB 0312) kártyámon az SPDIF kimenetet 96khz-re állítom?
Hangártyadriver? Biztos hogy a kártya kiadja a jelet? Ha 48-on megy sztem nem a kábel a hibás. Sztem.
Viszont egy tény: az SB drivere elég nagy kaka. Háklis, néha nem akar települni.
Nekem az Audigy 2ZS hibátlanul viszi a 96 kHz-et. Biztos tudja a kari alapból?
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv emberek!
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Htpc (Home Theatre PC)
Más. Hardware-es probléma (?):
8 GB-os Pendrive-ra nem tudok felmásolni 4,3 GB méretű DVD képet/mkv-t. Kisebb darabokban (kb 2GB) működik. Ez a FAT 32től van? Lehteséges egy Pendrive-ot NTFS-re formázni (Winfos nem ajánlja fel).
Ha valakinek van megoldása, kérem jelezze, mert csak erre vettem a Pendrive-ot
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv emberek!
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv emberek!
Htpc (Home Theatre PC)
A dvi-vga átalakító esetén analóg jelet kap a tv, jó lenne dvi-hdmi kábelt használnod, ekkor digitális lenne az átmenet és jobb képet kapnál.Ebben az esetben jobb lesz a kép mint egy dvd lejátszónál, ha az itt is leírt beállításokkal nézel filmet.
Sajna annó a TV vásárlást ebből a szempontbol elkapkodtam.
Van rajta HDMI bemenet de az a PC jelét nem tudja fogadni, a kezelésiben is le van írva hogy nem lehet rákotni hdmi-vel a PC-t, csak a DVD lejátszót, beltérit stb.
Valami más jelformátum azt mondják.
Tényleg valami olyan kütyü nem létezik, ami a videókártyából kijövő jelet át is alakítja
egy DVD-hez hasonló formátumu hdmi jellé?
Viszont a PC-det rá lehet venni, hogy a HDMI eszközök által használatos 720 és 1080 jeleket adja ki, ebben az esetben kellene működnie.
Htpc (Home Theatre PC)
Már meg is tudtam a választ, a készüléken egyszerűen lehet állítani az 50 és a 60Hz-et, tehát nem kell semelyik megjelenítőt lecserélnem.
Én már pár éve bevállaltam sigmateket hasonló elgondolásból. Szerintem nem éri meg a htpc-det erre lecserélni. 1 évig frissítik hozzá a szoftvert, aztán elavul és nem lesz hozzá frissítés. Rá leszel kényszerítve a lecserélésére + eladni se tudod normális áron, pont a támogatottság hiánya miatt. Szerintem semmilyen célhardvert nem érdemes megvenni manapság médialejátszásra, mert nem követik az akár hónapról hónapra változó trendeket. Ezzel szemben egy valódi HTPC elég rugalmasan alakítható (felépítéstől függően persze) és mindig naprakész. A 1080p-hez meg nem biztos hogy a kétmagos procid kevés, nagyon sok a lejátszó szoftveren múlik és a videokártyán! Nálam leginkább a BSPlayer és VLC az ami a legkevesebb erőforrást eszi. Esetleg ott az MPlayer is, bár az nekem kissé szegényes szolgáltatással bír.
Én már pár éve bevállaltam sigmateket hasonló elgondolásból. Szerintem nem éri meg a htpc-det erre lecserélni. 1 évig frissítik hozzá a szoftvert, aztán elavul és nem lesz hozzá frissítés. Rá leszel kényszerítve a lecserélésére + eladni se tudod normális áron, pont a támogatottság hiánya miatt. Szerintem semmilyen célhardvert nem érdemes megvenni manapság médialejátszásra, mert nem követik az akár hónapról hónapra változó trendeket. Ezzel szemben egy valódi HTPC elég rugalmasan alakítható (felépítéstől függően persze) és mindig naprakész. A 1080p-hez meg nem biztos hogy a kétmagos procid kevés, nagyon sok a lejátszó szoftveren múlik és a videokártyán! Nálam leginkább a BSPlayer és VLC az ami a legkevesebb erőforrást eszi. Esetleg ott az MPlayer is, bár az nekem kissé szegényes szolgáltatással bír.
Htpc (Home Theatre PC)
dvi-hdmi kábellel viszont nem tudja natív felbontásban meghajtani a TV t. Szerintem jobb a kép analógon natívban. Legalább is nálam.
Létezik olyan TV ami képes arra, hogy natív felbontásban 1:1 pixel mapping-el fogadja PC-ről a HDMI jelet 1080p-ben? (DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI kábellel)
pl. LG (42)LF75 de az elődja a 65-is...
Nekem fenti van, DVI-HDMI-vel összekötve, és perfect.
(hang meg külön digit koax)
Htpc (Home Theatre PC)
dvi-hdmi kábellel viszont nem tudja natív felbontásban meghajtani a TV t. Szerintem jobb a kép analógon natívban. Legalább is nálam.
Létezik olyan TV ami képes arra, hogy natív felbontásban 1:1 pixel mapping-el fogadja PC-ről a HDMI jelet 1080p-ben? (DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI kábellel)
Htpc (Home Theatre PC)
A dvi-vga átalakító esetén analóg jelet kap a tv, jó lenne dvi-hdmi kábelt használnod, ekkor digitális lenne az átmenet és jobb képet kapnál.Ebben az esetben jobb lesz a kép mint egy dvd lejátszónál, ha az itt is leírt beállításokkal nézel filmet.
Sajna annó a TV vásárlást ebből a szempontbol elkapkodtam.
Van rajta HDMI bemenet de az a PC jelét nem tudja fogadni, a kezelésiben is le van írva hogy nem lehet rákotni hdmi-vel a PC-t, csak a DVD lejátszót, beltérit stb.
Valami más jelformátum azt mondják.
Tényleg valami olyan kütyü nem létezik, ami a videókártyából kijövő jelet át is alakítja
egy DVD-hez hasonló formátumu hdmi jellé?
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
A dvi-vga átalakító esetén analóg jelet kap a tv, jó lenne dvi-hdmi kábelt használnod, ekkor digitális lenne az átmenet és jobb képet kapnál.
Ebben az esetben jobb lesz a kép mint egy dvd lejátszónál, ha az itt is leírt beállításokkal nézel filmet.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni HTPC ügyben, elég kezdő vagyok a témában (sőőt még kezdő sem)
Van egy Samsung LE37S71 B LCD TV-m,
A PC configom:
ASUS M2N-E SLI alaplap
AMD proci
Sound Blaster X-FI XTREMEGAMER 5.1-es hangkártya
ASUS EN8800GTS/HTDP/320M videókártya
A TV a videó kártya egyik DVI kimenetéről van ősszekötve a PC-vel, egy DVI-VGA átalakítóval. 1360x768-as felbontásban.
A TV-n a képpel nem vagyok igazán kibékülve, igazán a sötét képeknél lehet látni hogy egy kicsit vibrál a kép, próbáltam már mindent állítani, nem sikerült kiküszöbölnöm.
Világos részleteknél semmi gond, csak a sötétnél lehet kicsit észrevenni.
Mindent a gépről nézek, szeretnék menél jobb képminőséget összehozni.
Viszont most a komplett videókártya csere sem jön szóba.
Lehet hülye kérdés, de létezik olyan direkt TV-out kártya, aminek esetleg van HDMI kimenete? Tehát nem videókártya hanem célirányossan a Tv-vel való összekötésre készített dolog.
Ezzel a configgal egyébként elvileg tökéletes képet össze kellene tudnom hozni?
Egyébként nem használtam eddig asztali dvd-t, csak különböző videókártyák Tv kimeneteit, egy asztali lejátszó elvileg jobb képet produkál mint ez a konfig ?(most a remegéstől tekintsünk el, csak elvileg)
Bocs a sok láma kérdésért, de tényleg kezdő vagyok a téren.:-)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. LG LCD tévén szeretnék videót lejátszani Media Player Classic-kal.
VGA-n keresztül vannak összekötve, nativ felbontásban.
Windows desktop, vagy programok alatt semmi gond nincsen, viszont ha videót akarok lejátszani, akkor így jelenik meg (lásd mellékelt kép, a bal oldalon színes sávok vannak, a jobb oldalon pedig alul és felül kis színes háromszögek). Ezt egyébként ha monitorra van kötve, nem csinálja a MPC.
Ha másféle lejátszóval játszom le a videókat, akkor nincsennek ilyen gondok a képpel, viszont akkor általában mozgásoknál széttöredezik a kép (MPC-nél nincs ilyen gond). A proci biztosan bírja az nem lehet a korlát.
Igazándiból mindkét problémára keresem a megoldást, de az is elég lenne ha az MPC-s lejátszáskori hibákat ki lehetne valahogy küszöbölni.
Még esetleg annyit, hogy FFDSHOW-t használok.
Köszi szépen a segítéget.
Üdv
Ghostie
http://kepfeltoltes.hu/view/080126/mpc_ ... es.hu_.jpg
Egy kicsit tovább sikerült finomítani a problémát.
Tehát, ez az oldalt látható hiba akkor jelenik meg, amikor "overlay mixer" módban történik a lejátszás. Ha nem ebben van, akkor nincs ilyen probléma, viszont ahoz hogy a színek és a fekete jó legyen, ebbe kell tenni.
Továbbá akkor is eltűnik ez a hiba, ha a felbontást, 1280x768-ba teszem, 1360x768 helyett. Viszont így nem natív módban van a képernyő.
Szóval a cél az lenne, hogy "overlay mixer" módban, 1360x786-ban ne legyenek ilyen képhibák a videó lejátszáskor.
Találkozott már esetleg valaki ezzel a problémával?
Köszi
Ghostie
Htpc (Home Theatre PC)
Valószínűleg nem teljesen a megfelelő topic-ban teszem fel a kérdésemet, de olyan asztali (csak) merevlemezes HD lejátszót szeretnék vásárolni ami támogatja az mkv (matroska) formátumot is. Aki tud ilyenről (a legjobb lenne, ha itthon is kapható lenne) az legyen kedves ossza meg az információt mert én konkrétan nem találtam.
Köszönöm.
www.htpc.hu
A héten láttam egy bemutatót, merem ajánlani! A cucc ott volt az asztalon projektorra kötve:
1) a (látott) rendszer része egy HTPC, ami egy Vistát futtató PC, DVD író méretű házban, VGA, HDMI kimenettel (tehát elsősorban ilyen bemenetű TV-hez jó :-)
2) internet kapcsolattal ugye kinyílik a világ a HD tartalmak előtt...
3) a TV tunerkártyán kapott kábelTV jelet (analóg vagy DVB-T) fogja
4) a TIVO-hoz hasonló rendszer előfizetéssel (ha érdekel) a "gép" kiegészül egy intelligens, távolról (WEB) állítható felvevővé, ill. média centerré. Pl. a Microsoft Őket választotta partnerül a Vista EPG-jéhez.
5) a Vista beépített média centere mellett egy saját alkalmazás is rendelkezésre áll, ami mindenevő...
6) .mkv-t is játssza, 1080p stb. a kodekkészlet naprakész.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR