Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sajnos a legtöbb TV szolgáltató képminősége eleve nem éri el azt a szintet, hogy a TV legyen a szűk keresztmetszet.
A tévéadások minősége nem tökéletes, de annál sokkal jobb, mint amit egy LCD tévé ki tud hozni belőle. Már egy közepes CRT (most kb. harmadáron) is körberöhögi az LCD-ket tévéadáson. BluRay tesztlemezzel gyönyörűek az LCD-k, de amíg több tévéműsort nézek, mint BluRay filmet, addig nem váltok LCD-re. Ráadásul ki tudja, mi lesz a menő megjelenítő már akár jövőre is. Mire elterjed a BluRay vagy a HD-DVD, addigra az LCD úgy le fog menni, mint mostanra a CRT-k.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

'A plazmának is az a legjobb, ha natívban hajtod.' 
Ez igaz, de míg a plazma akkor is nézhető, ha nem natívban hajtod, ez az LCD-nél már koránt sincs így. A mostani plazmákra már nem jellemző a beégés. Vicces, de az LCD is be tud égni...

Az "akciós" plazmák korántsem "mai darabok"

Jó tudni, hogy az LCD is be tud égni, még eddig nem tűnt fel . Plazmán eléggé jól látszik.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

'A plazmának is az a legjobb, ha natívban hajtod.'

Ez igaz, de míg a plazma akkor is nézhető, ha nem natívban hajtod, ez az LCD-nél már koránt sincs így. A mostani plazmákra már nem jellemző a beégés. Vicces, de az LCD is be tud égni...

Acme
V.I.P.
V.I.P.

TV műsorra én LCD-t mondanék. A plazma akkor nyerő, ha főleg mozira fogod használni. Azonos árban a plazma képminősége a legjobb. (De mint modtam, TV-re nem csak ez a szempont  )
Szerintem meg pont fordítva. LCD-n a natívnál jóval kissebb felbontású képanyag:
(Nézz csak meg az LCD monitorodon egy DOS-os grafikát teljes képernyőn.)
A plazmával észnél kell lenni, mert most sok 480 soros plazma van leakciózva, 768 alatt nem érdemes venni.

A plazmának is az a legjobb, ha natívban hajtod. Sajnos a legtöbb TV szolgáltató képminősége eleve nem éri el azt a szintet, hogy a TV legyen a szűk keresztmetszet.

TV-re azért sem ajánlom a plazmát, mert elég hamar bele tud égni a csatornák logója, a hírcsatornák futócsíkja stb. + ha tipikusan kivilágított/napfényes szobában használod, a plazma fő erénye, a kiválló kontraszt nem érvényesül.

De mivel én nem nézek TV-t, én plazmát vennék
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

TV műsorra én LCD-t mondanék. A plazma akkor nyerő, ha főleg mozira fogod használni. Azonos árban a plazma képminősége a legjobb. (De mint modtam, TV-re nem csak ez a szempont  )
Szerintem meg pont fordítva. LCD-n a natívnál jóval kissebb felbontású képanyag:
(Nézz csak meg az LCD monitorodon egy DOS-os grafikát teljes képernyőn.)
A plazmával észnél kell lenni, mert most sok 480 soros plazma van leakciózva, 768 alatt nem érdemes venni.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Az új HD-anyagokhoz meg még idő kell. Bár már látom, hogy a sok farok a teszkóban megveszi az akcijós BR-playert, hozzá 3db felskálázott 300Ft-os lemezzel, majd otthon kompoziton összedugja az Infracolor-ral, és azon álmodozik, hogy vajon a 32"-os noname LCD-tv mikor fog végre 60k alá menni (ami ugye akkor is csak 1366x768-as marad) Szóval odébb van az még, hogy BR-HD kombi player-ek legyenek a piacon és elérhetőbb áron legyenek a fullHD kijelzők. És persze, hogy a filmek is lepottyanjanak a 10k-s brutál magasságokból a 3e-es szintre.
Dimitrij, attól, hogy valakinek annyi pénze van, hogy csak a tescóban tudja megvenni az akciós filmet mega noname lejátszót, még nem farok...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Acme
V.I.P.
V.I.P.

TV műsorra én LCD-t mondanék. A plazma akkor nyerő, ha főleg mozira fogod használni. Azonos árban a plazma képminősége a legjobb. (De mint modtam, TV-re nem csak ez a szempont )

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Én láttam jó LCD-t de nem ebben az árkategóriában, tehát, Plazma

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Sziasztok.Szerintetek melyik TV-t vegyem meg mindkettő Panasonic az egyi LCD a másik Plazma, a típusai: TX-32LM70P és TH-37PV7P. Segítségeteket előre is köszönöm.

Szubjektív véleményem szerint: plazma
én még nem láttam jó lcd-t.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok.Szerintetek melyik TV-t vegyem meg mindkettő Panasonic az egyi LCD a másik Plazma, a típusai: TX-32LM70P és TH-37PV7P. Segítségeteket előre is köszönöm.

Biztos, hogy ez a kettő egy árban van?
Mekkora a felbontásuk?

Deathstar
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Deathstar »

Mit fogsz nézni rajta, tévéműsort vagy csak DVD-t?
Van felskálázós DVD-felvevőd?

Is-is. A felvevő az majd a következő tervbe van beiktatva.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mit fogsz nézni rajta, tévéműsort vagy csak DVD-t?
Van felskálázós DVD-felvevőd?

Deathstar

Hozzászólás Szerző: Deathstar »

Sziasztok.
Szerintetek melyik TV-t vegyem meg mindkettő Panasonic az egyi LCD a másik Plazma, a típusai: TX-32LM70P és TH-37PV7P. Segítségeteket előre is köszönöm.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Én azért is maradtam az MPeG4-nél, mert fölöslegesnek tartom kidobálni még a 100Ft-os DVD-ket is egyetlen filmért. Így rámegy 3-6db simán, ami azt jelenti, hogy egy 100db-os mappában elfér közel 4-500db film.
Az öcsém is ezt csinálta, aztán elege lett a gagyiból és ami megjelenik DVD-n azt úgy szerzi meg. DivX-ben csak a sorozatokat nyomja, mert abból tényleg sok lenne a lemez (mondjuk így is, de azért nem annyira).

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Bár már látom, hogy a sok farok a teszkóban megveszi az akcijós BR-playert, hozzá 3db felskálázott 300Ft-os lemezzel, majd otthon kompoziton összedugja az Infracolor-ral, és azon álmodozik, hogy vajon a 32"-os noname LCD-tv mikor fog végre 60k alá menni (ami ugye akkor is csak 1366x768-as marad)
Most még ez van, de valakinek meg kell venni a mai kacatokat is, hogy legyen pénz a továbbfejlesztésre. Én asszem ezt a közbenső szakaszt kihagyom.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Ja, arról meg nem is beszélve, hogy a DivX-re butítás nem rossz dolog, ha offline egy PC végzi a descaler algoritmust, netán a kijelző natív felbontására méretezve... persze ehhez player is kell, ami bírja a nagyobb forrás felbontást.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Anno mekkora durranás volt az a VCD, amit DVD-ről szedtek!
Annak se volt semmi értelme. Szerintem 2008 végére elérhető lesz a BlueRay / DVD-HD is, arra az egy évre felesleges DivX-re butított HD anyagokat gyűjtögetni, utána meg megy mind a kukába.

Már hogy a bánatba ne lett volna!
Amikor a nagytöbbség még csak álmodott a DVD-ről, és gyűrte a szalagot, már voltak DVD-ripek, és a sok ócska VCD-hez képest ezek ragyogtak! Egyészen más egy MPeG1-es takony alacsony CBR-en, mint egy jó forrású sűrűbb bitrátás igényes tömörítés. De igaz, ez már letűnt korszak.
Én azért is maradtam az MPeG4-nél, mert fölöslegesnek tartom kidobálni még a 100Ft-os DVD-ket is egyetlen filmért. Így rámegy 3-6db simán, ami azt jelenti, hogy egy 100db-os mappában elfér közel 4-500db film. Elég, hogy a kölköknek a mese DVD-i minden helyet elfoglalnak...

Az új HD-anyagokhoz meg még idő kell. Bár már látom, hogy a sok farok a teszkóban megveszi az akcijós BR-playert, hozzá 3db felskálázott 300Ft-os lemezzel, majd otthon kompoziton összedugja az Infracolor-ral, és azon álmodozik, hogy vajon a 32"-os noname LCD-tv mikor fog végre 60k alá menni (ami ugye akkor is csak 1366x768-as marad) Szóval odébb van az még, hogy BR-HD kombi player-ek legyenek a piacon és elérhetőbb áron legyenek a fullHD kijelzők. És persze, hogy a filmek is lepottyanjanak a 10k-s brutál magasságokból a 3e-es szintre.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Anno mekkora durranás volt az a VCD, amit DVD-ről szedtek!
Annak se volt semmi értelme. Szerintem 2008 végére elérhető lesz a BlueRay / DVD-HD is, arra az egy évre felesleges DivX-re butított HD anyagokat gyűjtögetni, utána meg megy mind a kukába.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sorozatokra is csak azért használom, mert HD-ben elviselhetetlen a tárigényük

Pedig olyan szépen lehetne tömöríteni velük... Én legalábbis jókat csinálok.
Anno mekkora durranás volt az a VCD, amit DVD-ről szedtek! Most meg ugyanekkora lenne HD-anyagról szedni DVD-re. Egy jó Lanczos3 resizer és tűéles kép fogadna mindenkit.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

(Csak tudnám, hogy ezek a ripelő amatőrök miért ilyen ócska, meggondolatlan minőségben szedik le a filmeket... 2CD-nyi, de az eredeti felbontást nem tartják meg, stb.)
Én pontosan ezért nem foglalkozok DivX filmek letöltögetésével.

DivX RIP.

Sorozatokra is csak azért használom, mert HD-ben elviselhetetlen a tárigényük

V-ZS

Hozzászólás Szerző: V-ZS »

Üdv!

Valakinek van valami tapasztalata Pioneer DVD lejátszók terén?
Konkrétan az DV-LX50 típus érdekelne.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

(Csak tudnám, hogy ezek a ripelő amatőrök miért ilyen ócska, meggondolatlan minőségben szedik le a filmeket... 2CD-nyi, de az eredeti felbontást nem tartják meg, stb.)
Én pontosan ezért nem foglalkozok DivX filmek letöltögetésével.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az új Philipsek tudját a DivX 6-ot és DivX Ultrások is. Meg 1080P-sek is. Nem biztos, hogy a géped rossz, lehet, hogy valamelyik alcodec (pl. GMC) miatt szaggat a mozgás. Vidd el a lemezedet egy olyan boltba, ahol új Philipsbe bele lehet tenni és próbáld ki. Ha a Philips sem viszi, akkor a lemezen lévő anyaggal van baj és át kell kódolnod valami elterjedtebb codec-kel.

Köszi, de sajnos erre nincs időm/lehetőségem. Próbálok a "karosszékből" olyat választani, ami tutira jó. Az OPPO jó lenne, de annyit nem szánnék rá.
Nem lenne rossz mondjuk, ha HD-anyagokat is tudna játszani, természetesen arra többet is szánnék.

Átkódolni meg aztán biztosan nem fogom, mert ahhoz, hogy ugyanolyan minőséget kapjak, másfélszer akkora fájlméret kell...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Menü, mint a fehér holló szerencsére. Elvileg van egy firmware-em a Thomson-ra is, ami DivX Ultra-t is tud, de szerintem ez gyenge HW-re utal, mert a hang jól megy, csak a kép szaggat. És átkódolni nincs kedvem semmit emiatt.Ezek egyébként milyen chip-pel vannak szerelve?
Samsung HD-sorozatórl (zoran vaddis) van info?

Köszönöm a tippet!

Az új Philipsek tudját a DivX 6-ot és DivX Ultrások is. Meg 1080P-sek is.
Nem biztos, hogy a géped rossz, lehet, hogy valamelyik alcodec (pl. GMC) miatt szaggat a mozgás. Vidd el a lemezedet egy olyan boltba, ahol új Philipsbe bele lehet tenni és próbáld ki. Ha a Philips sem viszi, akkor a lemezen lévő anyaggal van baj és át kell kódolnod valami elterjedtebb codec-kel.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Philips 5960, 5980, Pioneer 400, ezekhez van moddolt firm és kezelik a divx-6-ot. Általában mindegyik kezeli a divx 6-ot csak lehet, hogy a menüt nem (divx ultra).

Ezek egyébként milyen chip-pel vannak szerelve?

MTK, és egyész jó firm van hozzá.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”