Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon gyorsan meg kellene tudnom, h egy Samsung SlimFit TV-t mivel tudok összekötni a PC-vel. A TV-n van: scart, komponens és kompozit.
Nekem azt mondták a kácsába két hete, h VGA - komponens kábelt kell csinálni. Most h holnap megyek, azt mondták nekem, mert meg akartam csináltatni, h ez kettő (vga/komponens) nincs szinkronban. Tehát kép sem lesz. Na mondom ez marha jó, mert két hete még azt mondták, h ez így tök jó lesz. A PC-n van DVI és VGA. Megoldható ez valahogy? Nagyon fontos lenne és minnél hamarabb tök jó lenne, ha építő választ tudnátok rá adni. Előre is nagyon köszike.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi szépen,kipróbáltam a VLC playert,meg rányomtam a deinterlace filtert,és a Forma1-es videóknál valóban segített!Teljesen szép lett a képük.
Nincs mit. Öcsém digitális kamerájával felvett avijával jártam így.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi szépen,kipróbáltam a VLC playert,meg rányomtam a deinterlace filtert,és a Forma1-es videóknál valóban segített!Teljesen szép lett a képük.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Htpc (Home Theatre PC)
Na,ez az amiről viszont fogalmam sincs.A TV kártyák világában nem igazán vagyok járatos.
Más:Örülnék ha valaki lenne olyan kedves,és válaszolna az alább feltett kérdéseimre.
Én megpróbálnám lejátszani a VL playerrel, e teszt alapján annak a legkisebb a hardware igénye, amellett meg ráeresztenék egy deinterlace szűrőt a ffdshow-ból hátha csak az a gondja.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Na,ez az amiről viszont fogalmam sincs.A TV kártyák világában nem igazán vagyok járatos.
Más:Örülnék ha valaki lenne olyan kedves,és válaszolna az alább feltett kérdéseimre.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Htpc (Home Theatre PC)
Házat én még konkrétan nem választottam.De azt már biztosan tudom,hogy én inkább egy jól szellőző torony házat választok majd,de ez már inkább ízlés kérdése.Vagy inkább pénztárca kérdése. Komolyra fordítva,nekem bőven jó lesz egy normál ház is,viszont neked is azt tanácsolom,hogy jó szellős legyen a választottad,főleg a passzív proci hűtés miatt.Valamint szerintem olvass utánna a rendszerhűttő ventiknek is.Azt a pár 1000 forint plussz kiadást valószínűleg megéri egy jó minőségű venti,már ha az élettartamot,és a várható zajszintet nézzük.
Ok köszi. Még egy dolog, teszek bele TV kártyát is (Hauppauge PVR-150 MCE
), össze lehet azt kötni digitv-s receiverrel?
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Házat én még konkrétan nem választottam.De azt már biztosan tudom,hogy én inkább egy jól szellőző torony házat választok majd,de ez már inkább ízlés kérdése.Vagy inkább pénztárca kérdése. Komolyra fordítva,nekem bőven jó lesz egy normál ház is,viszont neked is azt tanácsolom,hogy jó szellős legyen a választottad,főleg a passzív proci hűtés miatt.Valamint szerintem olvass utánna a rendszerhűttő ventiknek is.Azt a pár 1000 forint plussz kiadást valószínűleg megéri egy jó minőségű venti,már ha az élettartamot,és a várható zajszintet nézzük.
Htpc (Home Theatre PC)
Még valami: hosszútávon lehet,hogy jobban járnál egy x2-es AMD-vel,persze brisbane magossal,az tuti nem fűt nagyon.Na meg felesleges dobozosat venned,mert úgy is veszel külön hűtőt,akkor meg minek a gyári.
Köszönöm, mindkét tanácsnak utánajárok. Házat választottál már? Láttam 30k körül Silverstone-okat táp nélkül, amihez kb 20k még a távirányító, illetve van egy ház 50k-ért amiben ez már benne van. Persze inkább mennék az olcsóbb megoldás felé, de valahogy úgy érzem hogy ennek a HTPC megoldásnak leginkább a ház+RC a "lelke", ha jól választok az sokáig kitart míg a hardware-t ha szükséges cserélgetem stb csakúgy mint a desktop pc-ben.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Még valami: hosszútávon lehet,hogy jobban járnál egy x2-es AMD-vel,persze brisbane magossal,az tuti nem fűt nagyon.Na meg felesleges dobozosat venned,mert úgy is veszel külön hűtőt,akkor meg minek a gyári.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Hello!
Néhány hónapon belül én is szeretnék összeállítani egy csendes gépet,ezért már körülnéztem ez ügyben én is.A scythe Ninja mindenképpen jó választás,viszont a 300W-os FSP Zen-t nem tartom a legjobb ötletnek.
Az egyik dolog az,hogy így nehezebb lesz megoldanod a megfelelő szellőzést,mert ugye a táp nem mozgatja a levegőt,másrészt ha elolvasod a prohardware tesztjét,adodtak vele kisebb gondok.Az új nagyobb tesója jó választás lenne,azzal már nem volt problémájuk,viszont az elég drága.
Én ezt néztem ki magamnak: Corsair
Elég jó vételnek tűnik,ráadásul a próbák alapján elég csendes is,valamint az ára sem annyira vészes.
Htpc (Home Theatre PC)
Helló, összeválogattam egy elfogadhatónak tűnő konfigot, légyszi nézzetek rá hogy OK-e, köszönöm.
HTPC ház + távirányító - na ezeket még nem néztem ki pontosan, mindenképp desktop formát akarok táp nélkül ha lehet esztétikusat, a távirányítót külön venném valamelyik iMon cuccot
Alaplap Asus M2A-VM HDMI / sAM2 , AMD690G , PCI-E , DDR2 800 , SATA300 , int.VGA , 5.1 /
DVD író NEC AD-7170S DVD+/-R/RW 18x SATA Fekete OEM
Memória DDR2 800Mhz 1GB Samsung
Processzor AMD Athlon 64 BIT 3500+ AM2 (Orleans) s940 dobozos
Hűtő CPU Scythe Ninja / Passzív / Intel s478/775 Amd 754/939/am2
Tápegység FSP ZEN 300W / Passzív
Merevlemez Samsung 400GB 8MB SATA300 7200rpm 3év gar.
Próbáltam csendesebb dolgokat összeválogatni. A vinyó nélkül 120k-ra kalkuláltam az árát. 50 körül át tudnám építeni a mostani PC-met is, csak bazi hangos lenne meg kéne helyette vennem egy újat.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Bocsi,de eszembe jutott még valami.Letöltöttem egy 720p felbuntású filmet.A szokásos mkv konténerben x264 kódolással.De a gyors mozgások egy kicsit mintha furcsák lennének.Nem mondom azt,hogy akadozik,de láthatóan nem túl természetes a mozgás.Ez a 23.976 FPS miatt lenne?Ez az a jelenség,amiről eddig beszéltetek a különböző témákban?
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Letöltöttem a Terminator 2 trailer-ét is,ami szintén 1080i felbontású,csak wmvhd fájl,és ennél nem jelentkezett az előbbi probléma.
Ezek után mit gondoltok,mi lehet a gond?
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem hozzátok: az miért lehet,hogy azoldal ftp szerveréről letöltött forma1 HDTV promo videókat nem tudom rendesen lejátszani?Ez alatt azt értem,hogy amikor valami mozgást kéne megjeleníteni,akkor csíkokban elmosódik a kép.Windows media playerrel próbáltam lejátszani,ezeket a .ts kiterjesztésű fájlokat lejátszani.Media player classiccal ráadásul még akadt is a kép.
Szóval ez a dolog hardware-es,vagy software-es gond lehet?
jahh a hardware: athlon64 3200+,1gb 400-as ddr1.A többi hardware összetevő mennyire számít?
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, hogy nem a legalkalmasabb helyen kérdezem meg, de segítsetek már. A DDR és DDR2 RAM között ugye van különbség. Ebbe az alaplapba használható két ilyen memória? És nem kövezzetek már meg! Nem értek hozzá.
Tehát alaplap:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... 5D&s=Intel
Memória:
2x 1GB DDR2/667MHz.
A linkelt oldalról : Supports both DDR and SDRAM memory modules.
Tehát csak SDRAM és DDR (nem DDR2) megy bele.
O.K. Köszi!
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, hogy nem a legalkalmasabb helyen kérdezem meg, de segítsetek már. A DDR és DDR2 RAM között ugye van különbség. Ebbe az alaplapba használható két ilyen memória? És nem kövezzetek már meg! Nem értek hozzá.
Tehát alaplap:
Memória:
2x 1GB DDR2/667MHz.
A linkelt oldalról : Supports both DDR and SDRAM memory modules.
Tehát csak SDRAM és DDR (nem DDR2) megy bele.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Htpc (Home Theatre PC)
Tehát alaplap:
Memória:
2x 1GB DDR2/667MHz.
Htpc (Home Theatre PC)
tipusra melyik samsung?semmi hangja nincs?
A T166 soroztaból az 500GB-os: HD501LJ.
Seekelő hangja nincs, de van egy állandó halk zugása.
Egy jól szigetelt házban, ha nem melletted van a gép, akkor nem nagyon fogod hallani.
Ha lehet, akkor gumibakokra kell tenni(az sosem árt)
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
milyen vinyot erdemes most venni ami nagy, olcso, megbizhato es nincsen hangja?
nekem samsung van és elég jól megy, no hűtés és no hang
Nekem egy 400-as Samum van (HD401LJ), elég megbízható eddig és gyors, de azért nem nagyon halk + nyáron hűtést igényelt. Ennél kisebbet nem érdemes venni.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
vigyázz, mert az olcsó házat berezonálja
Htpc (Home Theatre PC)
tipusra melyik samsung?
semmi hangja nincs?
o v e r p o w e r e d
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
o v e r p o w e r e d
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
erről lemaradtam. milyen új fórum? most akkor mindenki elmegy, és nem lesz válasz a kérdésemre?
Htpc (Home Theatre PC)
Ilyen komponens kábelt én is kaptam a Gigabyte 7600GS-emhez, de még nem használtam.. Majd a hazimozi-show után, ha már meglesz a TV-m
Addigis: mire számíthatok? Jelenleg DVI-on csücsül a TFT moncsi, amin dolgozok. D-SUB-on a CRT moncsi, ami kell a sztereó 3D miatt. Ez a komponens kimenet hogy fog müködni? Remélem állítható lesz, hogy a tft natívban menjen, benne kisablakban egy HD film, LCD tv-n pedig kihúzza 1366x768-ra?
(mint a régi tvout-os időkben: a monitoron összehúzhattam a filmet akár 2x2 pixelesre is, a TV-n akkor is szép, fullscreen volt
1:1 PM-ot tudó tv-t szeretnék, ebben az esetben elfelejthetem, hogy mind a tft, mind a tv éles képet nyújtson ugye? (netezés, stb) Majd valami bill.kombinációval váltok az 1360x768 és az 1280x1024 között.
HDMI és komponens között látni a képminőségbeli különbséget? Nyilván ez kábeltől is függ, mintha rémlene hogy írta valaki, hogy X tv képe szép hdmi-n, de komponensen már fakó. Létezhet?
egyelőre ennyi, köszi