Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok 
Erősítő vásárlásán gondolkodom és utána olvasgattam a témának.
Két gépre szűkült le a kör, ami árban, tudásban és design-ban is megfelelő lenne:

Onkyo TX-SR605
Denon AVR-1908

Házimozira és zenére is használnám.
Véleményeket kérnék tőletek, pozitív és negatív észrevétel is érdekel.
Persze tudom ezt nekem kell eldöntenem de érdekel mindenki véleménye és nem igazán van lehetőségem meghallgatni őket.

Előre is köszönöm.

Hát szerintem az Onkyo 605 magasabb kategória. Én a 2105-ös Denonomat cseréltem tavaly 604-es Onkyora, ezek vannak kb. egy szinten.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

maestro_z
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: maestro_z »

Sziasztok

Erősítő vásárlásán gondolkodom és utána olvasgattam a témának.
Két gépre szűkült le a kör, ami árban, tudásban és design-ban is megfelelő lenne:

Onkyo TX-SR605
Denon AVR-1908

Házimozira és zenére is használnám.
Véleményeket kérnék tőletek, pozitív és negatív észrevétel is érdekel.
Persze tudom ezt nekem kell eldöntenem de érdekel mindenki véleménye és nem igazán van lehetőségem meghallgatni őket.

Előre is köszönöm.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: st81 »

Még egy szavazat a denon-ra
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

szerinten a Denonra tenném a voksomat, mivel a külföldi szaklapokban nagyon jókat írtak a 3808-ról és hallottam is akciózni nagyon ott van a szeren az Onkyo nekem egy picit furcsán szólt ,de mindenkinek más az izlése.Ezt neked személyesen kell eldöntened és főleg"Hallanod" ez rajtad áll.
denont vegyél szerintem is

H2SO4
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: H2SO4 »

szerinten a Denonra tenném a voksomat, mivel a külföldi szaklapokban nagyon jókat írtak a 3808-ról és hallottam is akciózni nagyon ott van a szeren az Onkyo nekem egy picit furcsán szólt ,de mindenkinek más az izlése.Ezt neked személyesen kell eldöntened és főleg"Hallanod" ez rajtad áll.

Miki74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Miki74 »

Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Mostanában fogok új rendszert venni, és erősítők közül a 875-ös Onkyora és a Denon 3808-ra szűkült le a kör. Milyen tapasztalataitok vannak velük, melyiket ajánlanátok? Előre is köszönöm a választ!

A Denon szerintem nagyon jó házimoziban. Jó háttérhangok, dinamikus és részletező. A másikat még nem hallottam.

Németh Miklós

Mark Levinson, Bladelius, Harbeth

kombajn

Hozzászólás Szerző: kombajn »

Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Mostanában fogok új rendszert venni, és erősítők közül a 875-ös Onkyora és a Denon 3808-ra szűkült le a kör. Milyen tapasztalataitok vannak velük, melyiket ajánlanátok? Előre is köszönöm a választ!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Még lehet, hogy megfontolom a használtat is.A Yamik hangja nekem is cool. Az RX-V1800 azért is jó lehet, mert időtállónak tünik az 1.3a HDMI,
Dolby Digital True HD, Dolby Digital Plus , DTS HD Master Audio HD dekódolás,
Burr Brown 192kHz/24-bit DAC
videojel-felkonvertálás 1080P-re is stb. ami úgy tünik ütőssé teszi a jövőt nézve és
(killiman @ 2007 Oct 19 , 15:35)
Hát az első benyomásunk "ledobod a hajadat"iszonyatosan jól szól.Lendületes, tele van élettel hála az égnek,hogy szereón is csodálatosan szólt.Nem nagyon szoktam 2ch hallgatni zenét,de most már fogok.Nagyon precizen megépített erősítő kellemes tapintású.Ismerősömnek Denon AVR-2808 van és el akarja adni!!!!!!!!!!!Nem veszi fel a versenyt a yamahával semmilyen területen.
csak hát az a rohadt távirányító (háttér pilács hiánya)!
amúgy az erőlködő

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Robotman

Hozzászólás Szerző: Robotman »

Még lehet, hogy megfontolom a használtat is.
A Yamik hangja nekem is cool. Az RX-V1800 azért is jó lehet, mert időtállónak tünik az 1.3a HDMI,
Dolby Digital True HD, Dolby Digital Plus , DTS HD Master Audio HD dekódolás,
Burr Brown 192kHz/24-bit DAC
videojel-felkonvertálás 1080P-re is stb. ami úgy tünik ütőssé teszi a jövőt nézve és
(killiman @ 2007 Oct 19 , 15:35)
Hát az első benyomásunk "ledobod a hajadat"iszonyatosan jól szól.Lendületes, tele van élettel hála az égnek,hogy szereón is csodálatosan szólt.Nem nagyon szoktam 2ch hallgatni zenét,de most már fogok.Nagyon precizen megépített erősítő kellemes tapintású.Ismerősömnek Denon AVR-2808 van és el akarja adni!!!!!!!!!!!Nem veszi fel a versenyt a yamahával semmilyen területen.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Pioneernál a MCACC - Többcsatornás akusztikus kalibráló rendszer beállításaira gondoltam, igaz ez automatikus, de állítólag nem túl jó a beállított hangtér és utána kell állítgatni az egyes jellemzőket.
A Pio beállítása semmivel sem nehézkesebb, mint a többi márkáé, a mikrofonos kalibráció meg a többi márkánál sem jobb semmivel. Alapnak jó, de utána kell állítani. Nekem volt már Pio, Denon és Onkyo mikrofonos kalibrálós erősítőm, ezek közül épp a Pioé tud a legtöbbet: a Denonnál nem volt equlizer, az Onkyo a bemért állást nem mutatja meg, hanem kézzel teljesen elölről kell elkezdeni az állítgatást, ezek közül csak a Pionál lehet a méréshez képest módosítani a beállításokon.

Valóban a Pio.-k beállítása a legegyszerübb.
És szerintem nem rossz a hangja sem.
A Yami menüje a leggázosabb.
De nekem a Yami hangja tetszik a legjobban.

Ragaszkodsz az újhoz vagy lehet használt is ?
Mert néha rá lehet szaladni igen jó boltokra.
Az eggyik ismerős nemrég vett (ajándékba kapott) egy Pio. AX-3 ast (100 ropiért) gyári állapotban.
A Marantz nem jön be de mondjuk én nem a külsőt nézem általában.
A H/K elég jó zenében is és moziban mégjobb.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A Pioneernál a MCACC - Többcsatornás akusztikus kalibráló rendszer beállításaira gondoltam, igaz ez automatikus, de állítólag nem túl jó a beállított hangtér és utána kell állítgatni az egyes jellemzőket.
A Pio beállítása semmivel sem nehézkesebb, mint a többi márkáé, a mikrofonos kalibráció meg a többi márkánál sem jobb semmivel. Alapnak jó, de utána kell állítani. Nekem volt már Pio, Denon és Onkyo mikrofonos kalibrálós erősítőm, ezek közül épp a Pioé tud a legtöbbet: a Denonnál nem volt equlizer, az Onkyo a bemért állást nem mutatja meg, hanem kézzel teljesen elölről kell elkezdeni az állítgatást, ezek közül csak a Pionál lehet a méréshez képest módosítani a beállításokon.

H2SO4
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: H2SO4 »

Szerintem az RXV-1800 is jól szól, én hallottal csak egy picit drága még,a Denob 2308 is szépen muzsikál.

Robotman

A H/K-t nagyon jó erősítőnek gondolom, azért is mert már hallottam a 132, 245, 247-eseket és nagyon ott van a szeren
A 150-200 ezres ársávban nehéz választani. A 150 alatti erősítök is jók, de vannak hiányoosságok a 200 fölöttiekből lenne jó választani, de akkor meg mi jut többire, mert hát azok a piszkos.... és még az asszonnyal is el kell fogadtatni.

jeni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: jeni »

A pionak szvsz nem nehézkes a beállítása (meg a robosztusságát illetően is kételkedem, az 1000-es szériától szerintem már elég robosztusak, pl.: 1014,1015, vagy a nagyobb, 2000-es sorozat). Egyébként azok közül amit felsoroltál , szerintem a denonnak van a legzeneibb hangja, én mégis a h/k-t választanám - most cseréltem egy kisebb denont kisebb h/k-ra, és nem bántam meg, akármennyire lett a - valamelyik fórumtársunk által - "szénné butított" -nak nevezett 132-es a befutó a 1706-os denon helyett. 
pp

Hello
Ráadásként egy jobb hangfalakat is lehet hozzá venni a kis plussz pénzből amivel több maradt meg a keretből.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

A pionak szvsz nem nehézkes a beállítása (meg a robosztusságát illetően is kételkedem, az 1000-es szériától szerintem már elég robosztusak, pl.: 1014,1015, vagy a nagyobb, 2000-es sorozat). Egyébként azok közül amit felsoroltál , szerintem a denonnak van a legzeneibb hangja, én mégis a h/k-t választanám - most cseréltem egy kisebb denont kisebb h/k-ra, és nem bántam meg, akármennyire lett a - valamelyik fórumtársunk által - "szénné butított" -nak nevezett 132-es a befutó a 1706-os denon helyett.

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Robotman

A Cambridge Audio 540R király erősítő főleg az új 640R de sajnos az ára (kb.220e) kicsit húzós már Yamahánál (RX-V1800) szívtam a fogam.
Gondold már meg egy ilyen eröködőhöz milyen hagfalak illenek, min: DALI, KEF, B&W, Calrus és azokból is az ütősebbek. Na meg a kábelek + egy lejátszó lehetőleg az is Cambridge Audio és akkor hol van még megjelenítő.
Én a felsorolt AVR-ket hallottam kivéve a Yamaha RX-V1800-t és ezeknek tetszett a hagja így ezért választottam őket ,de persze várok ellenvéleméyneket is és még meg lehet győzni.

Robotman

Először is azért ezeket az AVR-ket néztem mert ezek tetszenek, jó tudom nem a kűlső számít, de ha megveszek egy készüléket akkor legalább jó legyen ránézni és ha már elsőre nem fogott meg akkor mi lessz később, mivel nem 1-2 évre venném, vagy akkor edjam el?
A Marantz SR-5002-est néztem és egyzserűen men teszik és egyik Marantz sem. Az Onkyo-n nagyon gondolkodtam a szolgáltatásai teljesen meggyőztek nem is csúnya, 607-ös, 705-ös csak olvastam róluk pár kellemetlenséget, pl: zenében nem jeleskedenek
A Pionner állítólag nehézkes beállítása és nekem túl robosztus. A Denon xx07-es veziói sem tetszettek de az új design nagyon bejön.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Hali! 
Három AVR közül kellene választanom.
Denon AVR-1908, Yamaha RX-V861 és H/K AVR 247 , esetleg még Yamaha RX-V1800. Az első három közel azonos áron van az 1800-as húzósabb. 20nm szobába, hangdobozok még nincsenek.
Véleményeket kérnék, melyiket érdemes megvenni?

Cambridge Audio 540R V2 vagy V3! Szerintem ez a befutó!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hali! 
Denon AVR-1908, Yamaha RX-V861 és H/K AVR 247 , esetleg még Yamaha RX-V1800. Az első három közel azonos áron van az 1800-as húzósabb. 20nm szobába, hangdobozok még nincsenek.

Miért pont ez a 4, mi alapján ejtetted ki az Onkyot, a Pioneert vagy a Marantzot? (Csak példákat írtam.)

Robotman

Hali!

armcore
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: armcore »

Sziasztok !  
Az onkyo hoz most vettem észre tök véletlenül ,hogy van TX-SR605 Firmware Update !

Valamelyikötök próbálta már ? ?

look

Hello
Érdekes lenne a firware frissítésről,próbálkozásról. Akkor hogyan akarod frissíteni ha a hátulján nincs soros 232C csatlakozó,ha mégis lenne firmware ?? Meg köszönnénk ha a web címet megjelölöd ahol a firmware van.

A look nál találod !

jeni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: jeni »

Sziasztok !  
Az onkyo hoz most vettem észre tök véletlenül ,hogy van TX-SR605 Firmware Update !

look

Hello
Érdekes lenne a firware frissítésről,próbálkozásról. Akkor hogyan akarod frissíteni ha a hátulján nincs soros 232C csatlakozó,ha mégis lenne firmware ?? Meg köszönnénk ha a web címet megjelölöd ahol a firmware van.

armcore
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: armcore »

Sziasztok !

look

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

köszi a gyors választ
amúgy jó áron kínálod a 3808-ast. a 2808 külföldön, átszámolva 280.000 Ft környékén áll meg.
ez meg ugye...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

A kijelző továbbra is kiváló
rea Te kereskedő vagy?

csak az 1 háztartásban fellelhető 3808-asok számából gondoltam...

más: nem tudod véletlenül hogy a 2808 mikor lesz kapható szerény hazánkban és mennyi huf forintért? (meg hogy hol)

köszi

Hát hogyne.Másikat nem tudom sajna.Még nincs,az biztos.
De egyszerre csak egy erősítőt használok!!

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”