Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

Erről mi a véleményetek?: Dvico TViX HD M-5100SH 
Szerintem nagyon jó cuccnak tűnik. Van valakinek tapasztalata vele?

Új firmware-rel lejátssza az MKV fájlokat, de messze nem tökéletesen. Belső feliratokkal nem tud mit kezdeni, némelyik MKV tökéletes, némelyiknél nincs kép, akad ahol csúszik a hang. Ha minden működik, akkor viszont lejátszik 720p + 1080p felbontású videokat is.

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a logitech rádiós egér+bill-knek milyen a hatótávolsága?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Már minden megvan, csak össze kell rakni
Te csak azt hiszed, h "csak" össze kell rakni. Vegyél ki szabadságot, vagy két délután fogod szerelni.

Netslider
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Netslider »

Hali,

bár nem HTPC de a kiszolgáló lehet olyasmi...

Erről mi a véleményetek?: Dvico TViX HD M-5100SH

Szerintem nagyon jó cuccnak tűnik. Van valakinek tapasztalata vele?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

ffdshow startmenübe feltett egy shortcutot: ffdshow video configuration - azzal inditsd el!
új rendszer telepítése után az első lépéseim egyike, hogy erről kirakok egy parancsikont az aztalra
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Unistalláltam mindent, felraktam ujra csak a coreavc-t igy fut minden hd ahogy kell. Viszont ha felrakom a csupasz gépre az ffdshow-t akkor az előző hsz-ban említett szitu van. ffdshow-t hogyan kell beállítani?
ha az ffdshow-t felteszed, kapcsold ki benne, hogy az x264 dekodolást ne ő végezze!
(ffdshow startmenübe feltett egy shortcutot: ffdshow video configuration - azzal inditsd el!)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Jövő héten érkezik a házam és kezdhetem az építkezést

Már minden megvan, csak össze kell rakni

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Unistalláltam mindent, felraktam ujra csak a coreavc-t igy fut minden hd ahogy kell. Viszont ha felrakom a csupasz gépre az ffdshow-t akkor az előző hsz-ban említett szitu van. ffdshow-t hogyan kell beállítani?
ffdshow-hoz nem biztos, hogy elég erős az a konfig - ha valami nagyobb bitrátájú 1080p-s filmet szeretnél nézni - mert az ffdshow nem használja ki a két magot.

Szerintem érdemes megpróbálni a Cyberlink codec-jét, nekem bejött, minőségre nemigen látok különbséget az ffdshow-hoz képest, viszont sokkal gyorsabb.

Egy próbát megér
Under Construction

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Seasonic a Silverstone-ba. Köszi. Holnap megpróbálom betenni a DVD-t. Jaj, de nincs kedvem hozzá.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Ezeknek a csatiknak általában azt a plusz 4 csatlakozós részét "le lehet húzni" a többiről, és akkor nincs útban, ha esetleg túllógna valamire.Inkább az IDE kábeleket dobd ki . Nekem most a htpc ide-mentes lett, sata a dvd is már .

Hupsz. Lehet benne vmi. Elkezdem megpiszkálni és nem letörni.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Big Foot. Nem kell de vízhűtés. Seasonic táp olyan brutál halk, h nem hallom a ventit, csak 10 centről. Viszont most nem az zavar ahogy hűt (a venti), hanem az h működésben van, maga a táp. Halkan ciripel vagy mi. Viszont újabb gond merült fel. Socket 478-as az alaplapom és ami adja az áramot az alaplapnak, az szélesebb és nem megy bele. Vagyis ha beleis menne, de meleltte van egy IDE csatlakozó és így kell vennem egy átalakítót vagy alaplapot kell cserélnem, h hasnálni tudja az ultra halk tápot. Mivel a táp ilyen halk, a Zalman 9500-ast kell lecserélnem.
Ezeknek a csatiknak általában azt a plusz 4 csatlakozós részét "le lehet húzni" a többiről, és akkor nincs útban, ha esetleg túllógna valamire.
Inkább az IDE kábeleket dobd ki . Nekem most a htpc ide-mentes lett, sata a dvd is már .

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Sorry, de a hibákat ki nem javítom. Új billentyűm van és erősen szokni kell. Az új apple. Elég veszélyes a kinézete, meg a hangja. De a Razor Pro Solutions v 1.6-os egér gombja viszont hangos (ezt vettem hozzá). Semmi se jó.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Cosmo: Neo kapja be.

Big Foot. Nem kell de vízhűtés. Seasonic táp olyan brutál halk, h nem hallom a ventit, csak 10 centről. Viszont most nem az zavar ahogy hűt (a venti), hanem az h működésben van, maga a táp. Halkan ciripel vagy mi. Viszont újabb gond merült fel. Socket 478-as az alaplapom és ami adja az áramot az alaplapnak, az szélesebb és nem megy bele. Vagyis ha beleis menne, de meleltte van egy IDE csatlakozó és így kell vennem egy átalakítót vagy alaplapot kell cserélnem, h hasnálni tudja az ultra halk tápot. Mivel a táp ilyen halk, a Zalman 9500-ast kell lecserélnem.

Lajos: nekem is megvan. Nagyon durva! Méretét meghazudtoló mélyek jönnek belőle. X230-nál élből jobb, de még a Z3-nál is! Majd írok róla, de egy óra hallgatás után még nem akartam. Megvágtam hát. Mikor mentem zuhanyozni, akkor éreztem csak igazán, h nem is egy helyen vágtam meg, hanem vagy 6 helyen. Ratyi ez a ház. De megérte, mert szép és nincs a lábamnál és lehet velle villogni.

Andix: filóztam, h nem e az Antec SOLO-t kéne vennem. De mondom á nem, elrejtem a PC dobozt az íróasztal melletti szekrény alsó polcára. Láb alatt se lesz, beülhetek középre az íróasztalon, nyáron nem fűti a lábam, stb.

A DVD író nincs beszerelve, mert nem jöttem rá, h tegyem be. Elején azzal a gombbal vhogy nem ér el oda. Pedig addig kitoltam előre amennyire csak lehetett. De akkor meg beleakadt a fémablakba, amire rájöttem közbe h ki kéne venni, na nem sorolom, mert ideges leszek. Tudom, ott az a sín, de azzal szívok is ahányszor be akarom tenni. Majdnem kidobtam már az ablakon az egész házat délután. Most csupaszon itt van a földön, hátam is belefájdult.

A HDD-ket és a DVD írót az alapberakása előtt kéne betenni? Én a legvégére hagytam.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Szerintem ember nem szívott annyit HTPC házzal, mint én. SilverStone LC17B-C rulez.  
Van ember, aki nem 3 órán keresztül próbálta telepakolni a cuccaival és még 3 óra szerelés után sem volt kész vele teljesen és még az újját is megvágta egy helyen és a feje is megfájdult esetleg és utánna kedvet kapott egy fél órás zuhanyzáshoz?

Sima. Múlt héten kicseréltem szinten mindent az LC13-ban (mindent ki + új adag cuccot be), és elment vele az egész délután/este.
Ha újrakezdeném a htpc-t Antec P180/182-es házat vennék az fix..

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Szerintem ember nem szívott annyit HTPC házzal, mint én. SilverStone LC17B-C rulez.      
Van ember, aki nem 3 órán keresztül próbálta telepakolni a cuccaival és még 3 óra szerelés után sem volt kész vele teljesen és még az újját is megvágta egy helyen és a feje is megfájdult esetleg és utánna kedvet kapott egy fél órás zuhanyzáshoz?

OFFTOPIC:

Megvágtad? Csordaszellem, nem akrtál kilógni a sorból, mi? :smile19:
Remélem most beleraktál mindent, mert egy DVD író cseréhez az egész házat szét kell szedned. De legalább lefoglalod magad, nem töprengsz azon, hogy mit adj el legközelebb.
Ma megjött a Klipsch, a Logitech X230 után jelentős a változás.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Welcomte to the real world, Neo!
Az utóbbi fél év legCOOL-abb beszólása, ezen jót nevettem

Hát még ha vízhűtéseznél is Newman, és egyszer elöntené a gépedet a víz, az agyadat meg agőz

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Welcomte to the real world, Neo!

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Melyik lejátszó progi használja ki a két magos procikat?
Nem lejátszó programtól függ (elsősorban), hanem hogy milyen codec dekódolja. A CoreAVC az kihasználja, az ffdshow saját x.264 dekódere nem, illetve az Avisynth filterek is ki tudják használni, de erre neked kell utasítani rá a kódban pl így

egymagosra pl.
LimitedSharpenFaster(ss_x=1.0,ss_y=1.0,Smode=3,strength=100,overshoot=7)

ugyanez kétmagosra
MT("LimitedSharpenFaster(ss_x=1.0,ss_y=1.0,Smode=3,strength=100,overshoot=7)",3)

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Melyik lejátszó progi használja ki a két magos procikat?

Bravoman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bravoman »

ffdshow-hoz nem biztos, hogy elég erős az a konfig - ha valami nagyobb bitrátájú 1080p-s filmet szeretnél nézni - mert az ffdshow nem használja ki a két magot.

Szerintem érdemes megpróbálni a Cyberlink codec-jét, nekem bejött, minőségre nemigen látok különbséget az ffdshow-hoz képest, viszont sokkal gyorsabb.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Under Construction

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Üdv! Már megint codecs problémákkal szarakszom. Immár erős a gépem azzal nincs gond. Felraktam az ffdshow-t hd filmekhez de 720p fasza viszont 1080p szaggat a hang csúszik össze vissza és olyan képkockás mint az állat.
Van valami speciális beállítás? Ha simán felrakom akkor ilyen szar :S
Under Construction

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a végén megjelennek az AMD-s STB-k.
http://www.hwsw.hu/hirek/34255/AMD_Athl ... meles.html
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

ha már táp:
http://prohardver.hu/cikkek/2007-09-19/ ... dal_3.html
Corsair táp, Seasonic belsővel. Üt. 450W - 17600ft

Erre miért nem épül HTPC ? (ár?)
http://www.tweaktown.com/reviews/1132/13
16x16cm, tud mindent(gigabit, 4 sata, 2 pata, hdmi, optikai+spdif kimenet). AM2 proc megy bele és van 1 PCI aljzata is ... lehet pont az a baj, h agyonintegrált?

aurum: minden annyit ér, amennyiért el is tudod adni ... h mennyit kapnál érte az egy dolog. majd ha hirdeted és elment, visszatérünk rá

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”