Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
nvidia pure video-t. eddig meg mindent lejatszott jobb/olyan minosegben, mint az ffdshw es sokkal jobb minosegben, mint a coreavc. 10..18%-os proci terhelessel, szaggatas nelkul mindegy, hogy 60, 72 vagy 75hz-re van allitva a megjelenito.
milyen kártyád is van?
windows? egy graphedites "render media" rol tudnak nyomni egy screenshotot? (csak h lássam h mi mihez kapcsolodik nálad)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Mire használnám? Csak filmezésre. 1. Divx-re annyi filtert engedni, amennyi csak létezik! (rengeteg sorozat, divx-ben kevés helyet foglal, viszont jó? képet lehetne elérni)
2. DVD-re úgyszintén, rengeteg filter.
3. 1080-as filmet filterezni? (itt már kérdőjelet tettem erről nem sokat tudok)
4. Ez a bonus kérdés. Ha "nincs" videókártya, akkor az eredeti HD DVD és Blu Ray filmeket már ugyanazzal a procival le lehet játszani, amit mondjuk egy jó ESiR 1080-as filmel? Vagy nagyobb proci kell ezeknek
csak filmnézés, hm ...
1.) azt egy gyengébb gép is elviszi, nem szempont
2.) dvd sem téma
3.) 1080ast "ugy" avs scriptel filterezni, ahogy szeretnéd(agyonfilterezni gondolom) a kétmagos 3ghz core2 is kevés lesz
4.) integrált lapot vegyél!!! Egy foygasztó/hőtermelővel kevesebb ... BD/HDDVD elmegy rajta ugyis, ha a CPU birja... (ill egy jobb geforces/ATIs integrált lap még talán GPU gyorsitásra is képes (lesz))
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
összességében, mivel nem upgradelsz, nem ismerjüka céljaidat a géppel, igy pontosan nem is lehet válaszolni
Mire használnám? Csak filmezésre.
1. Divx-re annyi filtert engedni, amennyi csak létezik! (rengeteg sorozat, divx-ben kevés helyet foglal, viszont jó? képet lehetne elérni)
4. Ez a bonus kérdés. Ha "nincs" videókártya, akkor az eredeti HD DVD és Blu Ray filmeket már ugyanazzal a procival le lehet játszani, amit mondjuk egy jó ESiR 1080-as filmel? Vagy nagyobb proci kell ezeknek?
Ide Intel fog kelleni tuningal. Kérdés melyik. Nem akarok vásárolni (bár múltkor majdnem megtörént). Viszont nem követem a PC világ dolgait, ti csípőből vágjátok és megsprolók egy-két délután után olvasást, ami után lehet h még mindig lenne kérdésem.
Egyébként! Ha nem játszok egyáltalán, akkor elég lenne a legolcsóbb VGA kártya akár a szó szerint 5-6 ezer Ft-ért is, amin van DVI és mondjuk alapból passziv? P5K-n nincs integrált. Vagy a filmek miatt kell jobb? Tehát ezeknek nem egyforma a képük? Én úgy vélem mint amateur user, h csak sebességben különböznek a VGA kártyák. Tévedek?
Köszi nektek a válaszokat.
1. szarbol nem lehet varat epiteni es miert is kell tarolni? megnezed aztan torles.
2. ugyanaz
3. hat lehet filterezni de az max 4m-re vetitve fogod latni de akkor se sokat. inkabb ront rajta.
htpc-n a vga-n akarsz sporolni amin a minoseg mulik? hat lol.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok! Érdeklődnék a jobban informáltaktól.. Van már több processzort támogató ffdshow? Mit érdemes most használni hd anyagok lejátszásához: ffdshow, coreavc, más?
azt nem tudom de... feltettem az nvidia pure video-t. eddig meg mindent lejatszott jobb/olyan minosegben, mint az ffdshw es sokkal jobb minosegben, mint a coreavc. 10..18%-os proci terhelessel, szaggatas nelkul mindegy, hogy 60, 72 vagy 75hz-re van allitva a megjelenito.
Htpc (Home Theatre PC)
Hanem? VGA passzív. Zalman 9500 elég halk.. Marad a táp..
Felesleges pénzkidobás a passzív táp. Valamilyen hűtés kell a házba, ha nincs vízhűtés külön! A víz jó, mert elviszi a hőt, de attól még, hogy bent csendes ventik dolgoznak a cuccok ugyanúgy fűtenek. Tehát min. egy 12 cm-es ventit be kell rakni a házba, hogy kikapja a meleget. Akkor meg már, mértne lehetne benne a tápban? Egy jó chieftec táp 12 cmes ventivel gyakorlatilag zajtalan, és jóval olcsóbb mint a passzív cuccok.
Htpc (Home Theatre PC)
(lc17 sztem passziv táppal nem az igazi megoldás, hiszen a tápnál nincs venti csak a ház másik oldalán ... hidd el, NEM a 12centis halk tápod fogod kihallani az lc17ből (sem) ...)
Hanem? VGA passzív. Zalman 9500 elég halk.. Marad a táp..
Htpc (Home Theatre PC)
összességében, mivel nem upgradelsz, nem ismerjüka céljaidat a géppel, igy pontosan nem is lehet válaszolni
Mire használnám? Csak filmezésre.
1. Divx-re annyi filtert engedni, amennyi csak létezik! (rengeteg sorozat, divx-ben kevés helyet foglal, viszont jó? képet lehetne elérni)
4. Ez a bonus kérdés. Ha "nincs" videókártya, akkor az eredeti HD DVD és Blu Ray filmeket már ugyanazzal a procival le lehet játszani, amit mondjuk egy jó ESiR 1080-as filmel? Vagy nagyobb proci kell ezeknek?
Ide Intel fog kelleni tuningal. Kérdés melyik. Nem akarok vásárolni (bár múltkor majdnem megtörént). Viszont nem követem a PC világ dolgait, ti csípőből vágjátok és megsprolók egy-két délután után olvasást, ami után lehet h még mindig lenne kérdésem.
Egyébként! Ha nem játszok egyáltalán, akkor elég lenne a legolcsóbb VGA kártya akár a szó szerint 5-6 ezer Ft-ért is, amin van DVI és mondjuk alapból passziv? P5K-n nincs integrált. Vagy a filmek miatt kell jobb? Tehát ezeknek nem egyforma a képük? Én úgy vélem mint amateur user, h csak sebességben különböznek a VGA kártyák. Tévedek?
Köszi nektek a válaszokat.
Htpc (Home Theatre PC)
newman: igen, az intel jobban huzhato és a tuning persze mindig lutri, de a core2 elég esélyes h jól menjen ... (gari nix, max ha használtan veszed)
alap htpc-nek AMD - mert olcso és elég mindenre a legkisebb kétmagos is, ha pedig 1080p post processzelést akarsz, akkor core2, huzva.
rambol 800ast minimum. nyilván minél nagyobb mhz-est veszel, annál gyorsabb lesz a tuning esetén a ram - de nem alapfeltétele a proc tuningnak.
az ujabb core2 lapokba belemegy a core quad (négymagos), AMD oldalon az AM2-be vszeg belemegy a K8 utáni proc is, de ez egyelőre egy nagy kérdőjel...
(lc17 sztem passziv táppal nem az igazi megoldás, hiszen a tápnál nincs venti csak a ház másik oldalán ... hidd el, NEM a 12centis halk tápod fogod kihallani az lc17ből (sem) ...)
andix: ffdshow, coreavc vagy cyberlink 7.3 h264 dekodere ... az első 1 magos, a második két magos a harmadik 2 mag + GPU támogatást tud. kompatibilitásban ffdshow a király, minőségben szintén. viszont 1080p mellé 3+ ghz core2 kell alá.
(egyébként támogat két procit az ffdhsow is, csak nem általánosan h264 dekodolásra, hanem post processre vagy BIZONYOS buildek BIZONYOS x264 fájlok esetén mehetnek két magon... )
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Newman: Hasonló cipőben járok én is, mondjuk én olcsóbban meg akarom úszni a fejlesztést.
1.) Nem. Ahogy én látom az Intelhez való alaplapok drágábbak. Mondjuk egy Asus P5K amit érdemes core2 konfig alá venni szvsz. Mondjuk ez 30e Ft, viszont eléggé kompromisszummentes lap most, és a jövőben is jó lesz. Hasonló szintű AM2 szerintem van 20e körül, viszont hosszútávon én több potenciált látok a core2 konfigban.
2.) Igen a Core2 alap nagyon jól húzható. Az én 2.13ghz-es procim lazán elfutott 3.2ghz-ig.
3.) Attól függ. Szerintem Intelhez kevés, AMDhez elég.
4.) Nem feltétlen. Én sima 800-as memóriákat vettem, felnyomtam az fsb-t 400ra, így ment a mem 800-on, a proci meg 3.2 ghzen.
De összegezve a dolgot. Én következőkre jutottam ma amúgy:
A) Olcsó AM2es alaplap, egy olcsó X2 4xxx+ környéki procival, és sima 667es rammal. Ez per pillanat mindenre elég, de nem túl időtálló megoldás. Viszont nagyon olcsó! (Én ezt fogom meglépni valószínűleg.)
Asus P5K + budget 667es ram + E2160/E2180-as proci. Nos ez sajnos már drágább mint az A konfig, többet is tud, és szerintem hosszútávon egy jó kezdés. Az alaplap fogadni fogja a quadokat is, lehet bele jó ramokat tenni stb. Szerintem ez egy jó átmeneti megoldás.
C) Asus P5K + egy jó 667os ddr2 ram + Core2 6550. Ez már egy nagyon combos konfiguráció, húzás nélkül is. Ilyen szinten én nem vennék AMD-t. Amúgy az X2 6000+ van ezzel a procival egyárban.
D) Asus P5k + 1066os ram + Core2 Q6600. Nos ez az a konfig, amihez szerintem legalább 3 évig hozzá sem kell majd nyúlni.
Néhány szó a tunningról: nekem amíg szabadon volt az alaplap ház nélkül, és úgy volt benne gyári hűtővel a 6400as core2, a húzás után egy jó 8 fokkal melegebb lett a proci. Ez zárt házban már annyit jelent, hogy sajnos zajosabban járt a procihűtő. Amúgy egy Antec P180 házban van, szóval nem lehet mondani, hogy amúgy a hűtés elégtelen lenne . Viszont a húzás során az is kiderült, hogy sima ténykedés közben a processzorsebesség mostmár elhanyagolható!! Az igazi szűk keresztmetszet manapaság már a vinyó (amennyiben van elég memória persze). Így azt mondom, aki nem 3ds max-ot nyomat egész nap, az ne húzza a procit. Felesleges időtöltés. Esetleg a "butítás" még jó ötlet, legalább kevesebb lesz az áramszámla.
Szóval ezek miatt a dolgok miatt egy AM2 is jó vétel még most is, az ára miatt. Ennek ellenére, ha több pénzt szánnék a gépre, biztos az Intel platform felé mozdulnék, hosszútávon szerintem jobb. Egy év múlva lehet venni majd olcsó quadokat, és akkor el lehet felejteni a gépfejlesztést egy jó időre. Az AMD meg ki tudja mikor hoz ki megint egy új foglalatot... Én meguntam őket ilyen szempontból a 754es socketes gépem fejleszthetetlen, pedig abszolút nem öreg.
Htpc (Home Theatre PC)
Viszont most én is kérdeznék egyet a nagyközönség felé.
Mára már egész jó áron lehet kapni nagy teljesítményű processzorokat. 35 ezer Ft-ért van Intel E6300 esetleg E6400 és AMD X2 6000+. Egy prohardveres tesztben a 6000+ -os úgy lehagyta az E6300-t mint a huzat. Idáig számomra magasan egyértelmű az AMD fölénye az Intellel szemben. Viszont amit nem tudok.
1. Egyforma áron lehet kapni ugyanolyan alaplapot, mind az Intel és AMD-hez vagy egyik-másikhoz drágább, ha ugyanaz a minőség, sebesség, megbízhatóság kell?
2. Olyat is hallottam, h ennek ellenére az Intel mégis jobb, mert jól tuningolható, míg az AMD nem. Egyébként egyformán húzható mindegyik E6300/E6400 vagy megint ott vagyunk, h ki kell fogni és a tuti akkor mégsem olyan tuti?
3. Ha mondjuk 20eFt-t szánnék egy alaplapra, az kevés? Vagy ahhoz elég, h stabil és megbízható minőségű legyen, de itt még nem működik a jó tuning (Intel)?
4. A tuninghoz aránytalanul drágább memóriákat kell vásárolni? Esetleg elég a legolcsóbb Samsung/Kingston DDR2 666/800/1066 Mhz? Vagy Geil és hasonló aranyból készült 60 ezres memóriák kellenek?
Nem akarok upgradelni csak kíváncsiskodom, h ma hol tartunk. Ha tuningot is nézzük, melyikből jövünk ki jobban ugyanannyi pénzből? Nézve az esetleges drágább alaplapot és a memóriákat, h fel akarjuk húzni az Intelt?
Egyébként ha HTPC házról van szó (pld egy Silverstone LC17), ami egy szekrénybe van zárva (azért elől/hátul nyitott, oldalt 4-4 cm szabad hely, fölötte kb 8 cm hely) és ne adj isten egy passzív táppal szerelt (pld FSP Zen) és alapból passzív videókártyával van dolgunk, nem fog felforrni a gépezet, ha tuningoljuk a procit (Intel)?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok! Érdeklődnék a jobban informáltaktól.. Van már több processzort támogató ffdshow? Mit érdemes most használni hd anyagok lejátszásához: ffdshow, coreavc, más?
Én úgy tudom, h a CoreAVC ami támogatja csak a két magos processzort. Viszont valamivel gyengébb képe van, mint az ffdsow-nak (állítólag).
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
.. még annyit, hogy divx-bpl max a 2CD méretőekfognak jol kinézni, az 1CD-snek egy ekkora kijelzőn már nagyon kijönnerk a gyegeségei (szinátmenetek, kockásodás)
az 1.4 gigás verziokat sem árt feljavitani, post-processelni a PC-n
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Tervezem egy Panasonic TH-42PV70-es megvételét és az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata abban, hogy hogyan lehet ezt összekötni a DVI kimenetes ATI kártyámmal. Egy DVI-DVI kábellel át tudom vinni a jelet a plazma "PC bemetére"? Ha igen, akkor milyen felbontásban és minőségben? Ha ez nem megy, akkor a videokártya s-video kimenetét fel tudom valahogy használni?
A DVI bemeneten nem minden plazmát lehet pixelhelyesen meghajtani, azaz natív felbontásában, hanem sokszor csak a standard felbontásokat támogatják 720,1080. Amennyiben nem megy a dvi-on a natív hajtás, akkor normál vga-n érdemes összekötni és semmiképpen sem s-video-n. sajnos vannak olyan plazmák, amit még itt sem lehet natívan hajtani, de az talán ritka.
További probléma, hogy a HD plazmák általában 1024*768-as felbontásúak, és ez is az. Ezért ha natívban hajtja az ember, akkor mivel ez 4:3-as felbontású képarány a pc-n, azon felül, hogy pixelhelyesen jön a kép a lájátszóprogin be kell állítani, hogy anamorphicus a kimenet ami elképzelhető, hogy további képmanipulációval jár a kelleténél. Viszont szerintem ebben az esetben kapod a legjobb képet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Biztos sokat írtatok már róla, de nagyon pörög a topik és nem nagyon van időm mindent végigolvasni, ezért remélem valaki tud a következőben segíteni egy pár mondat erejéig:
Tervezem egy Panasonic TH-42PV70-es megvételét és az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata abban, hogy hogyan lehet ezt összekötni a DVI kimenetes ATI kártyámmal. Egy DVI-DVI kábellel át tudom vinni a jelet a plazma "PC bemetére"? Ha igen, akkor milyen felbontásban és minőségben? Ha ez nem megy, akkor a videokártya s-video kimenetét fel tudom valahogy használni?
Élvezhető képet ad egy ilyen módon PC-re kötött plazma HD anyagokkal? Hagyományos XviD-ekkel milyen a képminőség?
Előre is köszi a válaszokat!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Htpc (Home Theatre PC)
megoldodott
láttam, hogy régi az AC3filterem...
letöltöttem a te verziódat > perfect...
KÖSZi..
most meg a mkv256 vagy mit nem játsza le de mindegy
Htpc (Home Theatre PC)
de sztem az a gáz, hogy a wave out plugin (default wave out device) bemászik a Ac3filter elé, és elhappolja az adatot. azt nem lehet valahogy kiszedni onnan?
Nem mert alulról felfelé kell nézni. Én is beleestem az elején ebbe a hibába, hogy fordítva néztem.
Töltsd le a grapheditet és ott használd a "render media file" opciót, ami kirajzolja a render graph-ját a media fájlnak.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Itt vannak az ac3filter beállítások
Köszi szépen.
de sztem az a gáz, hogy a wave out plugin (default wave out device) bemászik a Ac3filter elé, és elhappolja az adatot. azt nem lehet valahogy kiszedni onnan?
Htpc (Home Theatre PC)
USB drive letter manager
Ez vagy egy ehhez hasonló progi megoldja a dolgot.
(Ugy látom, hogy magán célra ingyenes)
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
- elviekben ha a lemezkezeloben egy cumonak adtal eltero betut, az onnantol azt fogja magarahuzni, nekem ez muxik szepen a kulso hdd-nel. Igen, de ez csak az adott konkrét eszközre érvényes, nálam pedig sok pendrive megfordul. (ha mindig ugyanazt a pendriveot rakom be, nincs gond. Feltételezem te is mindig ugyanazt a külcső wincsit használod)
- haat ha mindig mast dugsz ra, akkor ez van, ilyenkor fel kell szabaditani az a betut amit az usb-s eszkoz szeretne magara huzni...
- osx, linux rulz
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
- elviekben ha a lemezkezeloben egy cumonak adtal eltero betut, az onnantol azt fogja magarahuzni, nekem ez muxik szepen a kulso hdd-nel.
Igen, de ez csak az adott konkrét eszközre érvényes, nálam pedig sok pendrive megfordul. (ha mindig ugyanazt a pendriveot rakom be, nincs gond. Feltételezem te is mindig ugyanazt a külcső wincsit használod)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
Itt vannak az ac3filter beállítások
Htpc (Home Theatre PC)
GuMiSZu először is hogyan csatlakozol az AVR-re, márha van AVR a rendszerben?
Pontosabban írd le mi mivel és hogyan van kapcsolatban.
persze DVD megy is rendesen van egy őskövület Yamaha 630-asom. jelenleg üvegen van összekötve.
Mutasd meg azt, hogy milyen beállításokkal használod az ac3filtert. Továbbá a hangkártyádon hogyan konfiguráltad az spdif kimenetet. Megpróbálok betenni egy képet arról, hogy szerintem hogyan kell kinéznie egy jól konfigurált ac3 filternek, ha digitálisan van avr-re kötve. Legalábbis szerintem.
a hangkarim egy nForce2 alaplapi MCP (a DD kódolos)
eddig nem volt vele gond..
az AC3filtert otthonról tudom előre is köszi
Htpc (Home Theatre PC)
persze DVD megy is rendesen van egy őskövület Yamaha 630-asom. jelenleg üvegen van összekötve.
Mutasd meg azt, hogy milyen beállításokkal használod az ac3filtert. Továbbá a hangkártyádon hogyan konfiguráltad az spdif kimenetet. Megpróbálok betenni egy képet arról, hogy szerintem hogyan kell kinéznie egy jól konfigurált ac3 filternek, ha digitálisan van avr-re kötve. Legalábbis szerintem.
Htpc (Home Theatre PC)