Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Tegnap megnéztem a Serenityt HD ripbe...hát... behalás a különbség, csak kár, hogy a színészek nem járnak kozmetikushoz
nagyon durva...
másik.. belenéztem a SW3-ba is (DVD nem gyári > tömörített) hát a Pure Cinema decoder valami iszonyat jó képet csinál, néha kicsit hibázik, de a többihez képest ég és föld. a proci terhelés meg 4-20% között ugrál....
http://www.free-codecs.com/download/nVI ... ecoder.htm
nem erre gndolsz?
Htpc (Home Theatre PC)
Tegnap megnéztem a Serenityt HD ripbe...
hát... behalás a különbség, csak kár, hogy a színészek nem járnak kozmetikushoz
nagyon durva...
másik.. belenéztem a SW3-ba is (DVD nem gyári > tömörített) hát a Pure Cinema decoder valami iszonyat jó képet csinál, néha kicsit hibázik, de a többihez képest ég és föld. a proci terhelés meg 4-20% között ugrál....
Htpc (Home Theatre PC)
5.1-es gondok ismét.
Ezúttal 5.1-es wma hangsáv okoz problémát, nem tudom elérni, hogy DD-be átkódolva jusson el az erősítőhöz. A probléma lényege, hogy az ffdshow audio filter nem indul el, mert valami wma-DMO (vagy ilyesmi) műxik helyette.
Lécci pár szóban írja le valaki a megoldást!
Köszi.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
Na én is hüle vagyok megreszeltem a vga setupját , és tökéletes a szín.
a filmeknél viszont gond van ezzel... valamiért elkuszálja a színeket...
miért kell mindent YV12 re állítani? Gandalf leírása alapján csinálok mindent, és nem az igazi...
nemértem...
bár így is majdnem PERFECT
mert overlay-t hasznalsz?
nem wm9 renderless asszem... valami ilyesmi
Gandalf tudja mee ő OKOS
egyébként fogalmam sincs mi mit jelent... screenshotok alapján állítgattam be a cuccot....
nekem túlsok a YV23-YUY meg ilyenek ezekhez én nem értek...
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem nincs gondom a képaránnyal, mivel a vetítőm is natív 1280x720 és az aspect ratio "derived" azaz nem változtatok rajta.
Nekem a menü szokott elromlani (szétcsúszik, vagy éppen összeugrik 4:3-ba). Bosszantó, mert olyankor egérrel nem lehet matatni, mert máshová kerülnek a szenztív területek...
Htpc (Home Theatre PC)
Aurum kérdését kicsit kibontva: Nem mindegy, hogy milyen renderert használsz. Az overlay rendererrel az asztali (dekstop) színbeállításoktól különálló színbeállításokat lehet használni (és külön is lehet/kell beállítani), míg a vmr7/9 rendererek az asztali színbeállításokkal megegyezőket használnak.
Htpc (Home Theatre PC)
Na én is hüle vagyok megreszeltem a vga setupját , és tökéletes a szín.
miért kell mindent YV12 re állítani? Gandalf leírása alapján csinálok mindent, és nem az igazi...
nemértem...
mert overlay-t hasznalsz?
Htpc (Home Theatre PC)
Na én is hüle vagyok
megreszeltem a vga setupját , és tökéletes a szín.
nemértem...
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Meg tudná valaki ondani, hogy hogyan kell KMPlayerben beállitani, hogy spdif-rre adja ki a jelet, és hogy az ne sztereó legyen, hanem 5.1? Mert bármit is állitok be csak sztereó jel jön ki... Nekem meg az kellene, hogy az erőlködöm megkapja spdif-en a jelet aztán majd elszórakozik vele...
n80
Htpc (Home Theatre PC)
nemszóltam. hülyevagyok
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
Htpc (Home Theatre PC)
A szín baj lehet azért, mert 75Hz-n hajtom?
valahol olvastam ilyet...
tehát pl a tárcsa nem bírja követni , pl Brad Pitt csodálatos játékát és elpirul...
vagyilyesmi
de lehet hogy sörrel kellene prószálni nézni az "seggít"
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként divx-nél nem jó az avisynth resize, mert annak ugye változó a függőleges pixelszáma, ezért én csak dvd-re használom. Divx-re az ffdshow beépített lanczos méretezőjét használom. A HD anyagonknál a 720p-t ugyancsak nem kell méreteznem, mert az jó ahogy van a vetítőmnek és a 1080p-as anyagokat pedig hagyom, hogy a windows méretezze át és nem is postprocesselem. Mondjuk nem nézek 1080p anyagot, csak akkor ha mástól kapom.
Nálam három féle beállítás van a felbontástól függően:
-dvd
Itt lanczos4 és utána limitedsharpen
-divx
Itt ffdshow lanczos és utána limitedsharpen
-normal hd (720p)
limitedsharpen
-full hd (1080p)
itt semmit sem csinálok
A Divx + Avisynt "inteligens" resize megoldásomat leírtam itt nektek az megy, ezt használom én is...
lehetne még okosítani, hogy rajon rá keretet is felül alul, de még nem volt rá hangulat...
pl
#Pref output size 848*480
#
PrefVidHeight=480
PrefVidWidth=848
VideoOutHeight=( PrefVidWidth/Width() )*PrefVidHeight
BorderHeight=(PrefVidHeight-VideoOutHeight)/2
BottomBorderYPos=PrefVidHeight-BorderHeight
#Kedvenc átméretőződ...
lanczos4resize(PrefVidWidth,VideoOutHeight)
# felső keretdarab
addborders(0,0,PrefVidWidth,BorderHeight)
# alsókeretdarab
addborders(0,BottomBorderYPos,PrefVidWidth,VideoOutHeight)
Ha ezután pakoljuk rá a Feliratot, akkor az leketülhet a képről is
Amit észrevettem, hogy némelyik filmnél, ha átméretezek, akkor a LimitedSharpenFaster 4db ferde csíkot rak a képre ? látott már valaki ilyet?
Htpc (Home Theatre PC)
thx.
dvd-t asztaliról nézek.
limited sharpen az pontosan mi, és milyen beállítással érdemes használni?
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként divx-nél nem jó az avisynth resize, mert annak ugye változó a függőleges pixelszáma, ezért én csak dvd-re használom. Divx-re az ffdshow beépített lanczos méretezőjét használom. A HD anyagonknál a 720p-t ugyancsak nem kell méreteznem, mert az jó ahogy van a vetítőmnek és a 1080p-as anyagokat pedig hagyom, hogy a windows méretezze át és nem is postprocesselem. Mondjuk nem nézek 1080p anyagot, csak akkor ha mástól kapom.
Nálam három féle beállítás van a felbontástól függően:
-dvd
Itt lanczos4 és utána limitedsharpen
-divx
Itt ffdshow lanczos és utána limitedsharpen
-normal hd (720p)
limitedsharpen
-full hd (1080p)
itt semmit sem csinálok
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Elnézést, de nem a gépemen futó scriptet küldtem el, hanem egy archiváltat és a RemoveGrain-t egyébként sem használom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RemoveGrainS.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MaskTools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MT.dll")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrain(mode=25)
SeeSaw(a,b, NRlimit=3, NRlimit2=4, Sstr=1.5, Slimit=5, Spower=5, Sdamplo=6, Szp=16)")
így müxik
RemoveGrain végére nem kell az S
(nem tudom mit várhattam egy divxtől, de nem látok olyan óriási javulást, sima lanczos resize-hoz képest. bár valamit biztos csinál, 30% procit eszik)
házimozi:
Htpc (Home Theatre PC)
ha script error van akkor full leáll
ezt a levetted a scriptből ?
[avisynthScript=
az nem kölll
azt azért levettem
házimozi:
Htpc (Home Theatre PC)
A másik nekem túl hardware igényes:
[avisynthScript=Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrainS(mode=25)
SeeSaw(a,b, NRlimit=3, NRlimit2=4, Sstr=1.5, Slimit=5, Spower=5, Sdamplo=6, Szp=16)")
ezzel próbálkozok, és az általad átküldött csomaggal.
de hiba üzenetet kapok:
script error: there is no function named 'RemoveGrainS' (ffdshow_filter_
mi lehet a gond?
valamint nem úgy néz ki, hogy bármit is csinálna
ha script error van akkor full leáll
ezt a levetted a scriptből ?
[avisynthScript=
az nem kölll
Htpc (Home Theatre PC)
A másik nekem túl hardware igényes:
[avisynthScript=Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrainS(mode=25)
ezzel próbálkozok, és az általad átküldött csomaggal.
de hiba üzenetet kapok:
script error: there is no function named 'RemoveGrainS' (ffdshow_filter_
mi lehet a gond?
valamint nem úgy néz ki, hogy bármit is csinálna
házimozi:
Htpc (Home Theatre PC)
sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen powerstrippel szívni meg nem volt erőm.
Most nézem, hogy neked is MT200-ad van. Nem lehet natívban hajtani Powerstrippel sem, mert nem engedi, úgyhogy ne is pazarolj rá több időt.
thx
házimozi:
Htpc (Home Theatre PC)
nekem is ez a bajom...
középen van 2 olyan sáv, ahol elveszti a fonalat...
Nem minden projektort lehet natívban hajtani. Az enyémet sem. Ilyenkor van az, hogy a 852x480-at nem pixelpontosan teszi ki és 50-200 soronként van benne egy tömörített sor. Keress rá a neten a projektorodra, hogy kiserült-e egyáltalán valakinek natívban hajtani és ha igen milyen beállításokkal. Ha meg nem lehet akkor így kell nézni.
mondjuk film alatt nem zavaró, csak a színek nem jók egyenlőre...
bár sokat dobott, hogy megvan a DIY vásznam ... elég cool lett...
poszterponyva matt oldala... fa keretre feszítve... jó, mert kicsit strukturált a felülete
megvolt 4Eből ... 200*130 bár kicsit kisebbet vetítek 190*106
Htpc (Home Theatre PC)
sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen powerstrippel szívni meg nem volt erőm.
Most nézem, hogy neked is MT200-ad van. Nem lehet natívban hajtani Powerstrippel sem, mert nem engedi, úgyhogy ne is pazarolj rá több időt.
Htpc (Home Theatre PC)
nekem is ez a bajom...
Nem minden projektort lehet natívban hajtani. Az enyémet sem. Ilyenkor van az, hogy a 852x480-at nem pixelpontosan teszi ki és 50-200 soronként van benne egy tömörített sor. Keress rá a neten a projektorodra, hogy kiserült-e egyáltalán valakinek natívban hajtani és ha igen milyen beállításokkal. Ha meg nem lehet akkor így kell nézni.
Htpc (Home Theatre PC)
de pl 60Hzn nem szép a kép... de ez már lehet, hogy win baj
Ha a frekvenica változtatásával változik a kép minősége akkor ott nagy baj van.
Htpc (Home Theatre PC)
Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n.az elég jó képet tud adni sztem...
sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen
powerstrippel szívni meg nem volt erőm.
bár eddig másik vga volt, lehet ki kéne próbálni új vga-val.
vagy kéne egy dvi switch, és számítógépet is dvi-n kötni projira.
hmm kipróbáltam.
részben jó, de van 1 csík ahol pixelek nem pontosak. és szélességben se vetít full széleset
nekem is ez a bajom...