Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
- szinegyuttfutas? gamma kalibracio megvolt mindkettonel?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Tartottam ma egy 2 órás ATI vs. nVidia tesztet.
Asus 7900 GS vs. (integrált) Radon Xpress 1250. Mindkettő digitálisan bekötve Mitsubishi HD 1000-be, 1280x720@60Hz, teljesen alap beállításokon (mindenfajta kép ekvalizer, meg egyéb okosság nullázva).
Előbbi lényegesen jobb. Őszintén szólva a fene se gondolta, hogy két digitális kijárat közt ennyi a diffi. A Geforce-szal jobbak a színek, valamivel sötétebb fekete (nem az abszolút fekete, hanem az 1:2.35-ös kép szélein), több a képrészlet, de még a kontrasztérzet is jobb. Az ATI képe egy kicsit sötétebb és láthatóan melegebb színtónussal bír. Elvész néhány képrészlet, kicsit műanyag lesz az egész, a Geforce-ról visszaváltva egyből hiányérzetes. Itt volt még egy cimbim, ő nálam is drámaibbnak ítélte a diffit.
A Radeonnal voltak vertical sync problémák, de kizárólag HD forrással. Gyors mozgásoknál rendre szétesett a kép. Ez a 7900-zal egyáltalán nem tapasztalható.
Avivo vs. PureVideo szerintem minimálfölény utóbbi javára (csak DVD-vel próbáltam őket), de ez lehet szubjektív érzet is az összességében jobb képminőség miatt.
Kérdés, hogy mindezek mennyire általánosíthatók a többi modellre. A vsync hiány mindenesetre nagyon zavaró.
Még egy nagyon érdekes dolog: a 7900-zal jobban láthatóvá vált a rainbow. Ezt magyarázza meg valaki, én tanácstalan vagyok.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem eddig háromféle USB-s keretem volt, kétféle 2.5" és egy 3.5"... Az USB 2.0 elvileg 480MBps-t bír max, tehát ez nem fogja vissza a HDD-t. Az USB kábel elméleti hossza (kivéve ha powered hubbal hosszabbítod) 5 m lehet, tehát a kábel hossz nem akadály (attól még persze a kábel lehet szar).
Nekem idáig ha nem is érték el a natív sebességüket a meghajtók USB keretben, azért szépen hasítottak, 15-20 MByte /sec lazán. 2.5" lemeznél ha a lemez 500mA-nél többet vesz fel akkor második USB portra is rá kell kötni, vagy külső táp kell neki. 3.5"-nél mindig kell a külső táp.
Melegedésre ügyelni kell a nagy vinyóknál, a 2.5"-nél nemigen téma.
Firewire kerettel gyorsabb az élet, de drágább is. Még jó dolog az eSata port is...
Sztem a kábelem volt szar. Megcseréltem a két kábelt amit eddig zenélésre használtam azt dugtam a vinyóba és megoldódott a probléma. A vinyó már használható sebességgel dolgozik a "szar" kábel meg jó zenehallgatásra
Under Construction
Htpc (Home Theatre PC)
Az lett a vége ezeknek a registry módosításoknak, hogy nem megy a PS2-es billentyűzetem, kiírja hogy a regisztrációs adatbázis nem megfelelő, hiányos vagy valami ilyesmi. Csökkentett üzemmódban is. Akkor is, ha ezt a 4-5 bejegyzést (amit a vidkari miatt módosítottam) vissazállítom eredeti értékükre (törölni még nem töröltem egyetlen bejegyzést sem)
Esetleg próbálkozhatsz rendszer visszaállítással, feltéve, hogy nem volt kikapcsolva ez a funkció.
Htpc (Home Theatre PC)
latott mar olyat valaki hogy egy alaplapi vga-t nem lehet egesz frekirre beallitani? csak 72.1 stb?
Htpc (Home Theatre PC)
A tunerek távirányítói nem szokták tudni felébreszteni a gépet. Ehez USB csatlakozású távirányítókat használnak, mert azt tudja figyelni az OS.
Szerettem volna hasznosítani az infra vevőt, ha már megvan, de látom ez nem is olyan egyszerű. Azt hiszem utánanézek egy Imon inside-nak és ha az ébreszti a gépet, akkor rendelek egyet.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Az AVS fórumon azt olvastam, hogy a "SORTOverrideVidSizeCaps" bejegyzést kell 1920*1080=2073600 -nál nagyobbra állítani, vagy egyszerűen törölni és menni fognak az 1080p-s anyagok is (van aki azt írta, hogy törölni kell az összes sort-os bjegyzést).
DXVA_Only24FPS1080H264
DXVA_Only24FPS1080MPEG2
DXVA_Only24FPS1080VC1
bejegyzések engedélyezik, vagy tiltják az 1080i50 anyagok hardveres gyorsítását
DXVA_NOHDDECODE pedig a HD MPEG-et
Az lett a vége ezeknek a registry módosításoknak, hogy nem megy a PS2-es billentyűzetem, kiírja hogy a regisztrációs adatbázis nem megfelelő, hiányos vagy valami ilyesmi. Csökkentett üzemmódban is. Akkor is, ha ezt a 4-5 bejegyzést (amit a vidkari miatt módosítottam) vissazállítom eredeti értékükre (törölni még nem töröltem egyetlen bejegyzést sem)
Veszek egy USB-s bill-t, ez eddig OK, de akkor is irritál, hogy mi köze van a PS2-es billenytyűzetnek ezekhez a reg bejegyzésekhez
Asszem beüzemelem a hddguarder-em, amit már rég megvettem, csak lusta voltam beüzemelni.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Tv tunerre csatlakozó távirányítótól ébresztést várni kb olyan, mint egy asztali dvd lejátszó power gombjának megnyomásakor azt várni, hogy kihúzza magát a konnektorból.
Htpc (Home Theatre PC)
- hardver szinten megy: NMI [megszakitas] es mindezt a BIOS kozremukodesevel...
Tehát milyen csatlakoztatással oldjam meg, hogy működjön is? Ugyanis érdekes módon, ha a gépet kikapcsolom a távirányítóval be tudom kapcsolni. Viszont altatásból nem tudom ébreszteni.
A tunerek távirányítói nem szokták tudni felébreszteni a gépet. Ehez USB csatlakozású távirányítókat használnak, mert azt tudja figyelni az OS.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Valami jó filmkatalogizálót nem tudtok véletlenül, ami kezeli a HD filmeket is? Az ANT Movie Catalog-ot néztem, de nem olvassa automatikusan az MKV-ból a technikai paramétereket és a fejlesztését már abbahagyták. Amúgy jó lenne.
Htpc (Home Theatre PC)
Tehát milyen csatlakoztatással oldjam meg, hogy működjön is? Ugyanis érdekes módon, ha a gépet kikapcsolom a távirányítóval be tudom kapcsolni. Viszont altatásból nem tudom ébreszteni.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Az XP honnan fogad utasítást az ébresztéshez? A PS2 portról biztosan, mert a vezetékes egér felébreszti. Hosszas kinlódás után feladtam az USB-s lehetőséget, az okot lentebb ecseteltem. A vevőm a PCI slotban lévő tunerkártyához csatlakozik viszont a kártyának sincs olyan lehetősége, hogy felébressze a gépet az altatásból.
Meg lehet azt csinálni, hogy az infra vevő csatlakozását PS2 csatira cserélem és bedugom az egér helyére? Így fog működni?
Nem szeretném feleslegesen szétvagdosni a csatlakozását.
Ez BIOS függő, semmi köze az oprendszerhez.
Htpc (Home Theatre PC)
Az XP honnan fogad utasítást az ébresztéshez? A PS2 portról biztosan, mert a vezetékes egér felébreszti.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
A girdernek semmi köze az altatásból való felébresztéshez. Azt csak az OS tudja kezelni.
Az XP honnan fogad utasítást az ébresztéshez?
A PS2 portról biztosan, mert a vezetékes egér felébreszti. Hosszas kinlódás után feladtam az USB-s lehetőséget, az okot lentebb ecseteltem. A vevőm a PCI slotban lévő tunerkártyához csatlakozik viszont a kártyának sincs olyan lehetősége, hogy felébressze a gépet az altatásból.
Meg lehet azt csinálni, hogy az infra vevő csatlakozását PS2 csatira cserélem és bedugom az egér helyére? Így fog működni?
Nem szeretném feleslegesen szétvagdosni a csatlakozását.
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy mini-jack dugóval ellátott infra vevőm amit a tuner kártyához kaptam. Hogyan kellene a csatlakozóját átalakítani és hova csatlakoztassam, hogy használható legyen a girder programmal illetve altatásból is fel tudjam vele éleszteni a gépet? A soros portos megoldás nem jó, nincs ilyenem az alaplapon.
A rádiós egérrel történő ébresztést feladtam.
Hosszas keresgélés után találtam egy regisztrációs bejegyzést, amit ha beírtam, az egér és a bill. esetén megjelent az energiagazdálkodás fül az eszköz tulajdonságainál. Gyorsan bejelöltem, hogy az eszköz felébressze a gépet, aztán altattam. Eddig rendben is volt, de rögtön az altatás után újraindúlt a következő hibaüzenettel: "Teljesítményimpulzus a hubon Az eszköz (USB háttértár) áramfelvétele meghaladta a fogadó hub tápellátási képességeit."
A girder honlapján nézz utána, hogy van-e hozzá girder modul. A girdernek semmi köze az altatásból való felébresztéshez. Azt csak az OS tudja kezelni.
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy mini-jack dugóval ellátott infra vevőm amit a tuner kártyához kaptam. Hogyan kellene a csatlakozóját átalakítani és hova csatlakoztassam, hogy használható legyen a girder programmal illetve altatásból is fel tudjam vele éleszteni a gépet? A soros portos megoldás nem jó, nincs ilyenem az alaplapon.
A rádiós egérrel történő ébresztést feladtam.
Hosszas keresgélés után találtam egy regisztrációs bejegyzést, amit ha beírtam, az egér és a bill. esetén megjelent az energiagazdálkodás fül az eszköz tulajdonságainál. Gyorsan bejelöltem, hogy az eszköz felébressze a gépet, aztán altattam. Eddig rendben is volt, de rögtön az altatás után újraindúlt a következő hibaüzenettel: "Teljesítményimpulzus a hubon Az eszköz (USB háttértár) áramfelvétele meghaladta a fogadó hub tápellátási képességeit."
Htpc (Home Theatre PC)
Én ezt használom.
shutdown 1.0 for Windows XP - September 2nd, 2001
Copyright© 2000-2001 Andrej Budja, www.budja.com/shutdown
This program is FREEWARE.
Az oldal nem jön be, de az exe-t megszereztem más helyről. A távos sleep megoldódni látszik, már csak az ébresztést kellene megoldani a távról és egy lépéssel közelebb lennék a lusták menyországához.
Köszi szépen!
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem eddig háromféle USB-s keretem volt, kétféle 2.5" és egy 3.5"... Az USB 2.0 elvileg 480MBps-t bír max, tehát ez nem fogja vissza a HDD-t. Az USB kábel elméleti hossza (kivéve ha powered hubbal hosszabbítod) 5 m lehet, tehát a kábel hossz nem akadály (attól még persze a kábel lehet szar).
Nekem idáig ha nem is érték el a natív sebességüket a meghajtók USB keretben, azért szépen hasítottak, 15-20 MByte /sec lazán. 2.5" lemeznél ha a lemez 500mA-nél többet vesz fel akkor második USB portra is rá kell kötni, vagy külső táp kell neki. 3.5"-nél mindig kell a külső táp.
Melegedésre ügyelni kell a nagy vinyóknál, a 2.5"-nél nemigen téma.
Firewire kerettel gyorsabb az élet, de drágább is. Még jó dolog az eSata port is...
Htpc (Home Theatre PC)
probáld az usb-t a gép seggébe dugni, ne előlapira, ez is lehet gond.
usb-s rackes winok kb 15-30mbyte/s el szoktak másolni, amit te irsz, az tuti csak usb 1.1-el megy, nem 2.0-n kapcsolodott!
ez 2.5" vagy 3.5" winyo ? külső tápot kap ?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Azt hiszem meg is oldódott a problémám ezzel a kábellel műxik. Valóban ingadozik a sebesség de nem zavar. Köszönöm a segítséget!
Under Construction
Htpc (Home Theatre PC)
Az lesz Felugrottam az asus.com-ra mindenféle jóság van ott de erről nincs szó
Na most megpróbáloma 50cm kábellel.
Under Construction
Htpc (Home Theatre PC)
... Usb kábel hossza számít?
- elsonek probald meg egy 0.5m-es darabbal..
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Most vettem a gépet Asus pundit p3-ph5. Megnéztem a power oldalán van e valami driver vagy progi a herethez de semmi. Most felnézek az asus oldalára. Nálam a sebesség nem ingadozik mert fix 1M sajna. Valszeg ez hülye kérdés de Usb kábel hossza számít?
Under Construction
Htpc (Home Theatre PC)
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsoltban?
- ha minden jol menne 20MBps-el kene mennie.
- ra kelett volna kerdezz, en USB-set nem ajanlottam volna, usb-nel szamolni kell sebessegingadozassal, ez van usb-nel
- milyen az USB chipset? nezz korul a gyartonal van-e valami hajtany hozza, jo a pc-d usb-s interface-e?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv, vettem egy power LC-pro-35b márkású külső hdd keretet. Elméletileg nem kell sem driver se semmi hozzá. Nincs gond a felismeréssel de milyen sebbeségűnek kéne lennie a kapcsolatnak? Max 1M/sec sebességgel másol. Ennek ilyen sebességűnek kéne lennie? Hi-speed usb állítólag és 2.0 csatiban is van de megfogja az 1M sebesség. Épp hd filmet akartam nézni de beszaggat gondolom a lassúság miatt. Ga megállítom egy pill-ra összeszedi magát aztán megint akad. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsoltban?
Under Construction