Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: n.drews »

---
Ha jössz hallgatózni, egyet ajánlok: hallgass meg 1-2 komoly hifi (hígend ) rendszert is, etalon gyanánt. A hifi szekcióban van 1-2 cég pl...

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Oh, szerintem a teljesítmény miatt ne aggódj, én pl. a sztereó erősítőmmel képtelen vagyok úgy meghajtani a viszonylag érzékeny polk dobozaimat, ahogy pl. haver házimozi gépe tudta... más kérdés, hogy a cambridge mellett a zenészek a szobámban játszanak, a házimozi erősítő meg csak szól valahogy.

A teljesítményre ne is figyelj. Szoba hangerőn nincs jelentősége tényleg, és igazán nagy teljesítményű sztereó erősítők viszonylag drágák is.

A CA 100e alatti sorozatát (340-640-ig) én belépő szintűnek tekintem. Annak viszont elég jó. Viszt abban az árban esetleg lehet találni jobbat is, használtban.
Hát nem tudom. Sok fog azon múlni ha még most hónapban elméletileg felmegyek pestre és annyi cuccot kipróbálok amennyit csak tudok és az alapján megpróbálok jó döntést hozni! Igazság szerint egyszer az említett cuccok mindegyikét be szeretném szerezni most csak a sorrend a kérdés! De köszi a sok segítséget (ismét ) fontolóra veszem a hallottakat és megpróbálok jó döntést hozni! Ja és ha valaki úgy érzi van tanácsa akkor ne fogja vissza magát!

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az meg kimaradt hogy sajnos hely tekintetében nem állok jól mint ahogy a galériában is lehet látni (most raktam fel képet megint az erősítős dvd lejátszós részről) és szerintem előbb egy hifi álványt kéne szereznem hely miatt és szellőzés miatt is mert a sztereó erősítőt most csak úgy tudnám elhelyezni hogy a denonra raknám és gondolom ez szellőzés tekintetében nem igazán előnyös! Meg anyum is azt mondja hogy inkább vegyek hifi álványt hogy ne legyen ekkora rumli!
Oh, szerintem a teljesítmény miatt ne aggódj, én pl. a sztereó erősítőmmel képtelen vagyok úgy meghajtani a viszonylag érzékeny polk dobozaimat, ahogy pl. haver házimozi gépe tudta... más kérdés, hogy a cambridge mellett a zenészek a szobámban játszanak, a házimozi erősítő meg csak szól valahogy.

A teljesítményre ne is figyelj. Szoba hangerőn nincs jelentősége tényleg, és igazán nagy teljesítményű sztereó erősítők viszonylag drágák is.

A CA 100e alatti sorozatát (340-640-ig) én belépő szintűnek tekintem. Annak viszont elég jó. Viszt abban az árban esetleg lehet találni jobbat is, használtban.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Az meg kimaradt hogy sajnos hely tekintetében nem állok jól mint ahogy a galériában is lehet látni (most raktam fel képet megint az erősítős dvd lejátszós részről) és szerintem előbb egy hifi álványt kéne szereznem hely miatt és szellőzés miatt is mert a sztereó erősítőt most csak úgy tudnám elhelyezni hogy a denonra raknám és gondolom ez szellőzés tekintetében nem igazán előnyös! Meg anyum is azt mondja hogy inkább vegyek hifi álványt hogy ne legyen ekkora rumli!

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

újabb post post
Na most már értem. Akkor tényleg blakey megoldás a legjobb, és én ezennel adnék még egy szavazatot a használt gépekre, igen, míg otthon laktam az én édesanyám is elhajtott, ha az avx-en nézegettem a használt rovatot , de 70 rugót elkölteni egy totál belépőkategóriás gépre nem jó móka - 20-30 körül venni egyet használtan már inkább. Vagy 70-ért kapsz kicsit komolyabb technikát is...

Amit a mostani hangfalaid bekötéséről írsz, az meg nem tiszta... mivan az erővel, meg a terheléssel? Túl sok? Túl kevés? Hogy?

A mostani hangfalaimat mozira én teljesen jónak érzem csak subot kéne cserélnem! Ezt a terhelés dolgot úgy értem hogy ha rákötnék ezekre a hangfalakra egy sztereó erősítőt pl az említett kategóriából az szerintem már túl sok lenne ezeknek a hangfalaknak! Szóval szerintem szimplán ezek az erősítők túl bikák ezekhez a hangfalakhoz. Valahogy úgy mintha egy trabantba berkanánk egy W12-es audi motort vagy nem tudom! Lehet hülyén hangzik de szerintem ha már sztereó erősítőt veszek akkor ahhoz méltó hangfalat szeretnék elé kötni amit ki is tud rendesen hajtani az erősítő! A használt dologban meg szerintem nem lesz változás! (a belépő kategóriás gépek azok nem az 50 ezres gépek? Mert pl a CA-nak az 540-es sztereó erősítője az a CA kínálat közepe és már belépő! Meg azért hallottam róla sok jót!)

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

újabb post post
Na most már értem. Akkor tényleg blakey megoldás a legjobb, és én ezennel adnék még egy szavazatot a használt gépekre, igen, míg otthon laktam az én édesanyám is elhajtott, ha az avx-en nézegettem a használt rovatot , de 70 rugót elkölteni egy totál belépőkategóriás gépre nem jó móka - 20-30 körül venni egyet használtan már inkább. Vagy 70-ért kapsz kicsit komolyabb technikát is...

Amit a mostani hangfalaid bekötéséről írsz, az meg nem tiszta... mivan az erővel, meg a terheléssel? Túl sok? Túl kevés? Hogy?

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Hát ha ennyire szeretnél jobb hangzást, és tervezel egy sztereó rendszert, akkor érdemes itt a fórumon nézelôdni. Itt van ez, ami szerintem nem rossz, rákötöd a mostani hangfalakra és meglátod, hogy milyen a hangzása, utána meg lesz idôd gondolkodni.
Tudom hogy ez banálisan hangzik meg lehet az is de most kizárólag újban gondolkodom meg anyumék nem is engednék hogy használtat vegyek! Meg sztereóból a mostani 70-80 ezres kategóriát szemeltem ki és újban gondolkodok (mivel alapból ennyi a keret és most egy dolgot szándékoznék venni ezért is gondolkozok nagyon hogy melyik lehetne a legjobb megoldás)! csak meg ha ilyet veszek akkor meg attól tartok hogy egyrészt lehet hogy sok lenne az én hangfalaimnak (terhelés és erő miatt) meg szerintem annyira sokat nem tudna javítani a hangon mivel így is még dvd-ről hallgatnám meg a kábeleim se a legjobbak sajnos. És emiatt gondolom hogy azért a hangfal az egy teljesen más karakter lenne és az mindenképp teljesen máshogy szólna (szerintem jobban mert már próbáltam kis direkt az ennél eggyel nagyobb denon erősítővel (1507) meg ezzel a dvd lejátszóvel és zenén is sokkal jobban szólt mint a mostani. Sokkal szebb nyitottabb tere volt, a sztereó térképzése nagyon nagyon tetszett (mintha szólt volna egy center is) és nekem minden hang a helyén volt. De ha feljutok Pestre akkor sok dolgot tervezek meghallgatni és akkor remélem tisztábban fogok látni!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

A neten találtam egy képet róla.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Hát ha ennyire szeretnél jobb hangzást, és tervezel egy sztereó rendszert, akkor érdemes itt a fórumon nézelôdni. Itt van ez, ami szerintem nem rossz, rákötöd a mostani hangfalakra és meglátod, hogy milyen a hangzása, utána meg lesz idôd gondolkodni.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha nem tudod, hogy mit tegyél, akkor szerintem semmit, a hm rendszered, ami most van szerintem jó, hagyd meg a hangfalakat, mert így egységesebb a hang, vegyél egy használt, jó minôségû sztereó erôsítôt és próbáld ki a jelenlegi frontokkal (vagy kérjél kölcsön valakitôl), meglátod, hogy másképp szólnak és nem szeretnéd lecserélni a hangfalakat. Szerintem a hangfalaid nem olyan rosszak, sôt a sub is megfelelô abba a rendszerbe, lehet egy nagyobb hm-el jobban, szebben szólna. Tudom, hogy szerelmes vagy a denonodba, de elképzelhetô, hogy pont ô a leggyengébb láncszem és nem a hangfalaid.Ha csak frontra upgradelnél, akkor rövidesen mindent lecserélsz, mert nem lesz olyan, mint kéne, sztereóban jó lesz, de moziban nem lesz egységes. Egyébként tényleg nagy különbség van az azonos hangfalakból kiépített hm és a válógatott hangfalas hm között.

Gondolkoztam már azon amit mondtál hogy úgyis megvenném a többi falat hozzá de arra jutottam hogy ha most meg is veszem ezt a két falat akkor utána sztereó erősítőt mindenképp vennék és később ha lesz helyem akkor egy teljesen külön sztereó rendszert tudnék kiépíteni! Ezért tehát nem venném meg a többi elemét az S 6-os szériának mert ha lesz helyem külön hm-re meg külön sztereóra akkor a mostani rendszerem megmaradna teljes egészében hm-re csak a subot cserélném le hozzá. Attól én is tartok egy kicsit hogy nem-e fog nagyon elütni a két front de mivel mindkettő a studio széria tagja ezért talán mozin nem lesz olyan nagyon nagy elütés bár ki tudja! Az erősítővel maradéktalanul meg vagyok elégedve hm-en, csak kicsit elgondolkodtam hogy nem-e lenne jobb venni a sub helyett egy pár frontot mert mégiscsak az változtat leginkább a hangon! Én is gondolkodtam hogy most sztereó erősítőt vennék de én úgy érzem hogy nem változna olyan nagy mértékben a hang hogy inkább azt vegyem. De ezt majd mindenképp megpróbálom kideríteni valahogy vagy szerzek kölcsönbe egy sztereó erősítőt (ami lehetetlen lesz mert itt szerintem a környéken senkinek sincs ilyen), vagy annexnél valahogy kipróbálom vagy valahol. Azt hogy elég erős-e ez a denon azt nem tudom (én elégnek érzem egyedül a sub miatt kell visszafogni) de én azt hiszem hogy hm-re tökéletes lesz később is csak egy jó sztereó kellene mellé majd valamikor. Csak hát ugye a pénz! De nagyon köszönöm a hozzászólásod gondolkozni fogok rajta! (és bocsi a hosszúság miatt )

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Ha nem tudod, hogy mit tegyél, akkor szerintem semmit, a hm rendszered, ami most van szerintem jó, hagyd meg a hangfalakat, mert így egységesebb a hang, vegyél egy használt, jó minôségû sztereó erôsítôt és próbáld ki a jelenlegi frontokkal (vagy kérjél kölcsön valakitôl), meglátod, hogy másképp szólnak és nem szeretnéd lecserélni a hangfalakat. Szerintem a hangfalaid nem olyan rosszak, sôt a sub is megfelelô abba a rendszerbe, lehet egy nagyobb hm-el jobban, szebben szólna. Tudom, hogy szerelmes vagy a denonodba, de elképzelhetô, hogy pont ô a leggyengébb láncszem és nem a hangfalaid.
Ha csak frontra upgradelnél, akkor rövidesen mindent lecserélsz, mert nem lesz olyan, mint kéne, sztereóban jó lesz, de moziban nem lesz egységes. Egyébként tényleg nagy különbség van az azonos hangfalakból kiépített hm és a válógatott hangfalas hm között.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

... post post post ...
Azért az nagy kérdés, hogy elég-e neked a mozi sztereóban... Nekem spec igen, de nem vagyunk egyformák

Nem sztereóban lesz mert a hm megmarad csak front hangszóró upgradet tervezek! A hm-ről nem mondok le csak mellé tervezek majd egyszer külön sztereó részt! Ha a hangfal mellett döntök akkor a mostani frontok bekerülnek hátulra a subot meg majd egyszer lecserélem ha lesz pénzem! Szóval csak annyi a kérdés hogy szerintetek ebből a három lehetőségből melyik érné meg legjobban a mostani rendszeremet látva, és melyiknek van a legnagyobb értelme! Én már nagyon hajlok a hangfal mellé de azért várok véleményt a többi mellett vagy ellen is!

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

... post post post ...
Azért az nagy kérdés, hogy elég-e neked a mozi sztereóban... Nekem spec igen, de nem vagyunk egyformák

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!
Sajnos nagy dilemmába kerültem a mélynyomó vásárlásomat illetően ugyanis kicsit elgondolkoztam hogy vajon mit is kellene inkább venni, és 3 lehetőség jött össze. Az alapterv a Jamo Sub 300-as / Jbl E150P mélynyomók (meghallgatás alapján amelyik jobb) lettek volna mivel kevésnek érzem mostani subomat és nagyobbat szerettem volna, de most elgondolkodtam rajta hogy vajon milyen lenne csak két front hangfalat venni. Az egész max keret 80 ezer Ft (nyílván ha 85-ért van kihagyhatatlan ajánlat annyit még áldoznánk rá de többet nem). Szóval a kínálat egyenlőre Jamo S 606 többször hallottam nekem nagyon tetszik de mit érdemes 80 ezerig még meghallgatni ami hasonló kategóriájú és felépítésű (dali C6 már nem fér be mivel én csak 100-ért láttam eddig mindenhol)? Mivel sok zenét hallgatok ezért lenne esetleg érdemes két új frontot vennem meg mozihoz is biztos sokat hozzátennének azok a 20-as oldalsó mélyek meg így a mostani frontokat beraknám háttérnek valahogy. A harmadik lehetőség egy sztereó erősítő lenne (választék CA, Denon, Nad meghallgatás döntené el melyik, 70 ezer Ft-os kategória) ezzel kicsit azonban vacilálok mivel lehet hogy sztereó erősítőnek akkor lenne igazán értelme ha egy normális hangfalat tudnék elé kötni, mert szerintem a jelenlegi S 406-os jamoknál nem nagyon lenne hallható a különbség bár ki tudja. Szóval így áll a helyzet szivesen veszem a segítő ötleteket, véleményeket hogy melyik miért lenne jobb, és a jelenlegi rendszerembe melyik lehetne a legoptimálisabb! A vásárlás még azért egy kicsit odébb van 1 vagy 2 hónap ha nem több de más dolgom nincsen úgyhogy elkezdek filózgatni ezen hogy biztosan tudjam hogy mit kell vennem!

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

vagy egy ilyet vegyek inkább?Panasonic TH-42PV7P ?

Hát...Nem ugyanaz a fíling.
Kissé távol áll egymástól a két dolog.

árban hasonló, csak a 24p "csak azt tudnám feledni"

Egy proji,meg egy tv?Azonkívül,h képet ad mindkettő,mi hasonló bennük?

nézhetőek

Ok meggyőztetek egyenlőre nem veszek semmit, hagyom a hitelet a bankban!
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

nézhetőek

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

vagy egy ilyet vegyek inkább?
Panasonic TH-42PV7P ?

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Benq PE7700Felbontás: 1280x720 DLP Kontraszt: 2500:1 6 segment C/W 1000 ANSI Zajszint: 29/26 dB HDMI on board, iF Award 2005  ???
Van valakinek ilyen ?

Gandalf.Sokat fog mesélni róla...

Már nagyon várom a mesét!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Benq PE7700Felbontás: 1280x720 DLP Kontraszt: 2500:1 6 segment C/W 1000 ANSI Zajszint: 29/26 dB HDMI on board, iF Award 2005 ???
Van valakinek ilyen ?

Gandalf.Sokat fog mesélni róla...

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Benq PE7700
Felbontás: 1280x720 DLP Kontraszt: 2500:1 6 segment C/W 1000 ANSI Zajszint: 29/26 dB HDMI on board, iF Award 2005 ???
Van valakinek ilyen ?

Soma01
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

zsola!
Hogy szól a cucc? A hangfalak érdekelnek még, hogy Neked hogy jött be a Celestion? Ilyet tervezek én is pontosabban F28-at, vagy Dali Concept6-ot. Milyen a mélye zenénél, mélyláda nélkül is elég hangsúlyos tud lenni olyan zenénél ahol kell a mély?

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

sziasztok...

hosszas rágódás után, végre döntöttem, szerdán talán meglesz végre az erölködőm, egy denon 2807-es személyében

nagyon várom már a vasat, sok filmet ezért nem néztem még meg

a zenei résztől is sokat várok, habár nangfal kábel ügyben, még picit ködösen látok
a VDH CS - 122 HYBRID zsinórt ajánlották, ahol a denont veszem
4.200/méter áron

az erölködö 220.000 rógóért jön

tudtok más zsinórt is ajánlani, vagy ne keresgéljek tovább...

(a Qed Silver Anniversary-XT zsinórt néztem, ami nagyon szimpi még a VDH mellett-meg persze olcsóbb is)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”