Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem kettő fajta van, az egyik egy hama, az egy rakás szemét, minden bekapcsoláskor újra kell szinkronizálnom a vevővel, a másik egy noname, azzal nincs ilyen gond...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
oddman: olvass vissza 2 oldalt
emellett az ac3filter 1.45-nél tart, az 1.11 ősrégi. csere.
lajos001: mpc sajnos tudtommal nem jegyzi meg a 16:9 hajtást zoomplayer igen
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Tegnap végre beüzemeltem a készüléket. Elég hamar ráébredtem, hogy a távvezérlő helyett inkább rádiós egeret fogok használni.
Van valakinek tippje, hogy milyet érdemes venni? Olyan 4-5 méterre elég ha működik.
Készítettem felvételt a tunerkártyámmal, de lejátszáskor egy kis problémám akadt az MPC-vel. Sehogyan sem tudtam úgy beállítani, hogy a 4:3-as felvételt 16:9-ben (teljes képernyőn) játsza le mindjárt indítás után. Van benne olyan állítási lehetőség, hogy a numpad segítségével ki tudom húzni a képet ameddig csak akarom, viszont nem találtam olyan lehetőséget, hogy ezt a beállítást meg is jegyezze a következő indításkor.
Kis segítséget kérnék.....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Bekapcsoltam az SB Live-om "Creative Surround Mixer" menüjében a "Digital Output Only" opciót és feltelepítettem az ac3filter_1_11 verzióját, de sajnos valami gond van, mert a nagyfelbontású filmek nézése közben eléggé gyakran begyorsul a kép és ilyenkor egy pillanatra a hang is elcsuklik.
A legújabb SSE ffdshow-t és a Media Player Classic-ot használom, amit a www.freecodec.com oldaláról szedtem le.
A hangkártyám pontos típusa: SB0220. Próbáltam a YouP-PAX-Live3.33.rar driver-rel is, de ezzel a driver-rel meg nem működik az spdif kimenet.
Remélem valakinek lesz ötlete mi a baj, különben sajna vissza kell állnom az analóg sztereó audio kimenetre.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
- Ventillátor fordulat szabályzás csak 4 pines CPU hűtőre működik- Nincs digital audio out
- Nekem instabilkodik ha a legfelső PCI slotba kártyát rakok (konkrétan egy SATA kontroller és egy hangkártya amikkel próbáltam)
- Ha az alaplapi plusz USB kontrollerek bármelyikére dugom a 3.5" helyre rakható kártyaolvasómat, nem indul el a gép, a POST képernyőn vmi hibakóddal vár... mintha nem kapna elég feszt az alaplap.. nem tudom, az ATX12V csatlakozást leellenőriztem, működik. A tápom meg egy Zalman, nagyon korrekt darab.
- Valószínűleg valahogy megoldható, de az új VGA driverrel első blikkre nem sikerült olyan üzemmódot beállítanom, hogy két eltérő felbontású monitorral két monitoros desktopom legyen és nem klón van span módban kéne amiket alapból felkínál...
Amúgy jól felszerelt, stabil lap, ha épp a fenti problémák közül egyik sem áll fent.
értem, szal baleset volt már nem garis amugy?
- digital audio out van, tüskesoron ott az spdif (elvileg)
- nekem minden PCI fel van töltve, nincs instabilitás (legujabb BIOS van neked?). volt h a tuner volt hogy az sblive volt a pci-e mellett, eddig nem volt gondom
- USB gondok sajnos lehetnek nforce4 chipset betegségek, nem ez az első nf4 lap, amiről usb-s anomáliákat hallani, teljesen logikátlan baromságok történnek nekem spec az UPS veszti el időnként a kapcsolatot a géppel
- az utobbi sztem nem a lap sajátsága, hanem talán a vga-chipseté ... sajna kiprobálni nemtom, nix rá két kijelzőm
Mamár persze én sem ezt a lapot venném
BIGFOOT: nincs szezononként 25-30gb sávszélem (arány ...) sajnos arra a minőségre
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
tsc ! Ha érdekel eladnám az új lapomat: ASUS M2A-VM HDMI. Eladás oka egyszerű: a régi VGA-mat képtelenség eladni jó áron, elherdálni meg nem akarom.
Ez jól hangzik, az is egy jó lap.
Írok privit.
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek mi most a legjobb AM2-es lap amin van integrált VGA DVI kimenettel és van rajta koax digitális kimenet? Max 20e Ft-ig...
Sajnos némileg tönkretettem a jelenlegi Asrock NF6G-DVI-t, kell egy új. Amúgy is utáltam.
hogy mi a legjobb azt nem tudom, de az m2npv-vm-en van dvi es dsub is es az alaplapi spdif rakotheto a koaxra. a rajta levo 6150 tudja a pure videot, igaz linux alatt az mpeg2 gyorsitas meg csak.. az ara is 20k alatt van.
Igen, ő lenne talán az elsőszámú jelölt.
Van aztán olyan is hogy MSI K9AG NEO2 DIGITAL...
tsc ! Ha érdekel eladnám az új lapomat: ASUS M2A-VM HDMI. Eladás oka egyszerű: a régi VGA-mat képtelenség eladni jó áron, elherdálni meg nem akarom.
Htpc (Home Theatre PC)
mesélj, mi történt ? amugy miert utaltad?
Ami történt:
Rádugtam a hang kimenetet a Samsung LCD TV-m szervízcsatlakozójára, sajnos mindkettő 3.5-ös jack female a tv-n, és kb. 5cm-re vannak egymástól, nem figyeltem. -> meghalt benne a hangkártya
Amit nem szeretek benne:
- Nem működik benne a hangkártya. (csak vicceltem)
- Ventillátor fordulat szabályzás csak 4 pines CPU hűtőre működik
- Nincs digital audio out
- Nekem instabilkodik ha a legfelső PCI slotba kártyát rakok (konkrétan egy SATA kontroller és egy hangkártya amikkel próbáltam)
- Ha az alaplapi plusz USB kontrollerek bármelyikére dugom a 3.5" helyre rakható kártyaolvasómat, nem indul el a gép, a POST képernyőn vmi hibakóddal vár... mintha nem kapna elég feszt az alaplap.. nem tudom, az ATX12V csatlakozást leellenőriztem, működik. A tápom meg egy Zalman, nagyon korrekt darab.
- Valószínűleg valahogy megoldható, de az új VGA driverrel első blikkre nem sikerült olyan üzemmódot beállítanom, hogy két eltérő felbontású monitorral két monitoros desktopom legyen és nem klón van span módban kéne amiket alapból felkínál...
Amúgy jól felszerelt, stabil lap, ha épp a fenti problémák közül egyik sem áll fent.
Htpc (Home Theatre PC)
a scifi chaneles atlantisz eléggé nézhetetlen kategoria
OFFTOPIC:
Miért olyan példát hozol, ami 720p-ben is elérhető, időzített felirattal?
ja mert azon is kell postprocesselni
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek mi most a legjobb AM2-es lap amin van integrált VGA DVI kimenettel és van rajta koax digitális kimenet? Max 20e Ft-ig...
Sajnos némileg tönkretettem a jelenlegi Asrock NF6G-DVI-t, kell egy új. Amúgy is utáltam.
hogy mi a legjobb azt nem tudom, de az m2npv-vm-en van dvi es dsub is es az alaplapi spdif rakotheto a koaxra. a rajta levo 6150 tudja a pure videot, igaz linux alatt az mpeg2 gyorsitas meg csak.. az ara is 20k alatt van.
Igen, ő lenne talán az elsőszámú jelölt.
Van aztán olyan is hogy MSI K9AG NEO2 DIGITAL...
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
mesélj, mi történt ? amugy miert utaltad?
scott:ok, nevezzük izléshez igazitásnak - nekem igy jobban tetszik. a 350 megás sorozatokat nézhetővé teszi számomra, mert egyébként a scifi chaneles atlantisz eléggé nézhetetlen kategoria valszeg te is találnál olyan post process effektet, ami után jobbnak itélnéd a képet.
a szarbol várat hasonlat baromság. azt nézem, ami van, de persze aki akar az várjon az 1080p verziora és ha birja a sávszél akkor hajrá
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
egyik fórumon olvastam, hogy a HD2400/HD2600 kártyákon a HD lejátszás le van korlátozva 720p-re
csak a TV-out kimeneten még jó hogy nem DVI/HDMI-n
viszont (ami mondjuk engem kevésbé érdekel, de jó hír sztem) a digitális HDMI hang az kiegészítő kábel nélkül megy be a vidkariba, driverrel... Elvileg akkor ez bármilyen nagyfelbontású digitális hang jelátvitelére alkalmas, bár ezt így nem láttam sehol megerősítve, de cáfolva sem.
Htpc (Home Theatre PC)
én meg a saját kis 720p összehasonlításomat:
Én ennek a ronda aliennek az esetében a divx-re szavazok!
akkor kénytelen leszek Aloha Hawai Bikini Destination csajokkal demózni, ha möggyógyult az erőgépem
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
hát ezen a távirányítós szitakötőn majd bexartam, hogy mik vannak
egyik fórumon olvastam, hogy a HD2400/HD2600 kártyákon a HD lejátszás le van korlátozva 720p-re
De miért van lekorlátozva a HD lejátszás p720-ra? Pláne ha az UVD bírja az 1080-at is?
ez ugye badarság, hiszen a gyári BD / HD-DVD cuccok eleve 1080i-ben vannak többnyire, nem? akkor meg mit érne az UVD, ha pont ezekre nem menne a hardveres gyorsítás?
Htpc (Home Theatre PC)
itt vannak erdekes dolgok. http://www.silentmods.com/
itt meg a beszerezesi lehetoseg http://www.conrad.hu/ -> search -> heatpipe
Htpc (Home Theatre PC)
itt vannak erdekes dolgok. http://www.silentmods.com/
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen procihűtőt néztél ki magadnak?
Egyenlőre még nem tudom, nem ástam magam jobban bele a témába. Arty hűtője nagyon jó, csak én nem szeretnék a házban belül vagdosni. Szóval valami, más után kell néznem. A hátsó két hütő a legmacerásabb, mert ha kiveszem, félek, hogy túlmelegszik az egész. És eddig nem nagyon találtam halk 6 cm-es ventit.
Szóval valami olyasmi kellene, mint a feezer64pro, csak egy fél centiméterrel alacsonyabb.
Htpc (Home Theatre PC)
"Szarból nem lehet várat építeni"...
Nem DivX-et meg DVD-t kell javítgatni, hanem 720p RIP-eket, és azt sem akárhogy
Htpc (Home Theatre PC)
a saját kis divx összehasonlitásom meg tudtam gyorsan találni
én meg a saját kis 720p összehasonlításomat:
simán és avisynth SPresso Seesaw filterekkel
a képeken az eredeti (720p) 1280x720-as méretből kivágott 640x480-as darab látható, el lehet képzelni mekkora a változás a teljes képméretben, főleg 2,5m-es képátlónál
bezony a jó 720p-s rip-eken is sokat tud javítani, igaz nem mindig, de általában. csak elfüstöli maga alatt az alaplapot/procit
itt áll darabokba minden, már-már visszatértem lélekben a léghűtéshez, mikor olvasom hogy ki hogy próbál csendesíteni a léghűtésen.. csak azt a rohadt vizet olyan macerás szerelni, víztelenítés, vagy csőlecsúszás-elázás, egy videokártya vagy vinyó csere fél nap, rémálom.
kompromisszum lesz, a táp levegős lesz, a vidkari passzív, és a chipset sem kap vizet az alaplapon (van 2 Scythe S-FLEX 12 centis ventim elfekvőbe, majd az egyiket 5V-on odabiggyesztem valahogy levegőt kavarni) a ház meg vagy nagyobb, vagy semmilyen, és akkor végre elférek.
a Scythe ventiket hangosnak találtam leglassabb fordulaton is anno, ezért dobtam félre őket, majd most visszajönnek.
Htpc (Home Theatre PC)
a saját kis divx összehasonlitásom meg tudtam gyorsan találni
Itt megint jönnek az ízlésbeli különbségek. Az eredeti nekem jobban tetszik, mert a "javított" verzió túlzottan erőltetett. Van erre egy mondás: "Szarból nem lehet várat építeni"...
Egyébként én általánosságban nem vagyok híve a szoftveres képjavításnak. Ha az eredeti kép nem jó, az azután sem lesz, több információt nem fog tartalmazni.
Ezt én inkább nevezném ízléshez igazításnak
Htpc (Home Theatre PC)
a saját kis divx összehasonlitásom meg tudtam gyorsan találni:
Ez tényleg így van, csak sajnos a hibákat is felerősíti
Persze. Csak jövő héten jön ki az az ffdshow amelyik a Divx-ből valós 1080p-t csinál.
Htpc (Home Theatre PC)
Ez tényleg így van, csak sajnos a hibákat is felerősíti
Htpc (Home Theatre PC)
Ha visszaolvasol akkor kiderülhet, hogy pont a post-processing a lényege a HTPC-nek. Azzal, hogy erről lemondasz -bár valóban elfut egy C700-on- az egész értelmét veszed el.
Szia
Tudnál mutatni néhány képet (linket), ahol látszik ez a nagykülönbség.
dvd esetén nem lesz ekkora különbség, hiszen a forrás nem ennyire "gagyi", de abból is sokat ki lehet hozni
Jó volt itt.