Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek mekkora különbség lenne képminőségben a között, ha egy laptop vga kimenetéről vga kábellel, vagy pedig az s-video kimenetéről (s-video-RCA átalakítóval) hajtanék egy projit? (Sajna nincs a laptopon dvi.)
Ahogy arty mondja a vga.
Meg se próbáld s-video kimeneten hajtani!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Megpróbálom itt is feltenni a kérdést, hátha van valakinek véleménye.Szerintetek mekkora különbség lenne képminőségben a között, ha egy laptop vga kimenetéről vga kábellel, vagy pedig az s-video kimenetéről (s-video-RCA átalakítóval) hajtanék egy projit? (Sajna nincs a laptopon dvi.)
Hatalmas vagy még annál is nagyobb A VGA erősen preferált.menne, keressetek rá ...
Így, ahogy mondja. Ég és föld a különbség.
Htpc (Home Theatre PC)
Megpróbálom itt is feltenni a kérdést, hátha van valakinek véleménye.Szerintetek mekkora különbség lenne képminőségben a között, ha egy laptop vga kimenetéről vga kábellel, vagy pedig az s-video kimenetéről (s-video-RCA átalakítóval) hajtanék egy projit? (Sajna nincs a laptopon dvi.)
Hatalmas vagy még annál is nagyobb A VGA erősen preferált.
Mester/lajos001: drivespeed.exe, nero resze, megy nero nelkül is - ezzel beallitod a max olvasasi sebességet és elhalkul
http://www.cdr-zone.com/software/drive_ ... speed.html - 3.0, ennél lehet van ujabb is, ha nem menne, keressetek rá ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Megpróbálom itt is feltenni a kérdést, hátha van valakinek véleménye.
Szerintetek mekkora különbség lenne képminőségben a között, ha egy laptop vga kimenetéről vga kábellel, vagy pedig az s-video kimenetéről (s-video-RCA átalakítóval) hajtanék egy projit? (Sajna nincs a laptopon dvi.)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a felskálázott DVD-k menüje teljesen használhatatlan, mert elcsúsznak egymástól a feliratok és a kijelölések, így nem látom, hogy mikor melyik menüpontot választom ki. Rohadtul macerás így pl. a nyelvek és feliratok kiválasztása.
Nincs valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni?
Attól függ mi a lejátszószoftver. Ha MediaPlayer Classic akkor az External filterekhez add hozzá a DVD Navigatort.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a felskálázott DVD-k menüje teljesen használhatatlan, mert elcsúsznak egymástól a feliratok és a kijelölések, így nem látom, hogy mikor melyik menüpontot választom ki. Rohadtul macerás így pl. a nyelvek és feliratok kiválasztása.
Nincs valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni?
Egyébként jelenleg ffdshow-val dekódolom (és skálázom) a DVD-t, lehet, hogy ez a gond. Van esetleg más módszer is a felskálázásra?
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem 105-ös pio van, még 60 ezer volt. Mostanában kezd csak válogatni a lemezek közt. Ezért lett egy Optiarc, ami olyan hangos, mint a veszedelem. Viszont gyors minden téren.
Htpc (Home Theatre PC)
Olyan mint az összes eddigi pio. Működik, meg alapbol csöndbe van.
Hehe Én pont az ellenkezőjét állítom a Pio-ról.
Htpc (Home Theatre PC)
Van valakinek tapasztalata a Pio 112-vel kapcsolatban? Azt néztem ki magamnak.
Én nagyot csalódtam a Pioneer-ban. Ez idáig egy 110D-t használtam. Hangos, lassan olvassa be a lemezeket és 1.5 év után kényeskedni kezdett a lemezekre, miközben alig írtam vele 150 lemezt. Sokszor csinált olyat, hogy a megírt lemezt nem olvasta vissza ( ezt új kora óta csinálta ).
Én Pioneert többet nem veszek. Ellenben a 3 éve vásárolt LG mai napig hibátlanul ír és olvas, a Pio-hoz képest szinte hangtalan és nem létezik olyan lemez, amit meg ne írna vagy olvasna. Egyetlen hátránya, hogy csak 4x-es. Most is LG-t fogok venni. Az LG-t sokan divatból fikázzák, teljesen alaptanul.
Htpc (Home Theatre PC)
Olyan mint az összes eddigi pio. Működik, meg alapbol csöndbe van.
Htpc (Home Theatre PC)
én amugy a nero cdspeedjével lehalkitottam a NEC iromat, igy lassabban olvas, de hangtalan. nekem az volt a lényeg, h jol irjon, ezért vettem NEC-et
Köszi arty!
Lehet ezt az exe-t a Nero telepítése nélkül is használni, mert a másik gépre nem akarom felrakni a Nero-t?
Vagy esetleg van valami egyszerű kis program amivel le lehet venni a sebességet?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
van egy problemam:
6150 vga van a htpc lapjara integralva. a szinei melyek es a kontraszt is jo es a kep is eles ezert nem akarom cserelni. viszont mintha nem tudna tartani a pontos frekvenciat igy a video nehol kockasodik, mivel a vga es a plazma pixel-jei nem fedik egymast. ez eleg zavaro, mert ha pl a eles a kep es megmozdul a muki feje akkor elkezd kockasodni a fule meg a haja.
mas is tapasztalt ilyesmit?
Szvsz ez nem hardware, inkább codec vagy decoder hiba. Bár nem értem, amit mondasz, a frissítési frekihez semmi köze a kockásodásnak. Attól max akadozni fog a kép.
Nem lehet, hogy a forrás anyaggal van a gond ?
Htpc (Home Theatre PC)
en anno amikor tonkrement az aksi valami back ups 600 nevu cuccban sima autoaksit raktam bele (volt hely) azzal fel napig is ment. ez jo ha pl aramszunet esete se akarod felbehagybni a filmet
van egy problemam:
6150 vga van a htpc lapjara integralva. a szinei melyek es a kontraszt is jo es a kep is eles ezert nem akarom cserelni. viszont mintha nem tudna tartani a pontos frekvenciat igy a video nehol kockasodik, mivel a vga es a plazma pixel-jei nem fedik egymast. ez eleg zavaro, mert ha pl a eles a kep es megmozdul a muki feje akkor elkezd kockasodni a fule meg a haja.
mas is tapasztalt ilyesmit?
Htpc (Home Theatre PC)
és mitől csendesebb egy külső házba szerelt iro mint egy szgépházba szerelt?
Nem tudom, de ettől még halkabb. Meg megbízhatóan is ír, soha nem volt gondom vele.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Nállam a csendesség rendkívül fontos szempont volt (az ár kevésbé), így én egy külső (USB-s) Samsung mellett voksoltam (writemaster)
sztem ennél nincs csendesebb, de komolyan (van ugyanilyen belsős is, de az nyilván hangosabb)
és mitől csendesebb egy külső házba szerelt iro mint egy szgépházba szerelt?
én amugy a nero cdspeedjével lehalkitottam a NEC iromat, igy lassabban olvas, de hangtalan. nekem az volt a lényeg, h jol irjon, ezért vettem NEC-et
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Nállam a csendesség rendkívül fontos szempont volt (az ár kevésbé), így én egy külső (USB-s) Samsung mellett voksoltam (writemaster)
sztem ennél nincs csendesebb, de komolyan (van ugyanilyen belsős is, de az nyilván hangosabb)
Htpc (Home Theatre PC)
Khmm....azért ennyire nem akarok előre nézni.
Maradnék a földön egyelőre, a lényeg, hogy csendes legyen és halkítható. Semmi extra, kb. 10 ropiig.
Amúgy köszi!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Szükségem lenne egy DVD íróra a gépbe, de olyan kellene amelyik csendes, mi több szoftveresen állítható egyszeres sebességre. Mit tudnátok javasolni? Csatlakozó típusa számít valamit (IDE vagy SATA)?
Ez esetleg?
Az új Super Multi Blue készülékek kezelik a CD, DVD, HD-DVD és Blu-Ray korongokat is
Az LG GGW-H20LI és LG GGC-H20LI jelöléssel piacra kerülő készülékek közül az első képes írni a Cd, DVD, és BD lemezeket, a HD-DVD-ket pedig olvassa. A második készülék csak a CD és DVD-ket képes írni, míg a nextgen formátumokat olvasni tudja.
Mindkét készüléket felvértezték a LightScribe technológiával, mely a lemezek cimkézésére szolgál
Csöndes, írja a DVD-t (árat nem írtál) :smile19:
Htpc (Home Theatre PC)
Szükségem lenne egy DVD íróra a gépbe, de olyan kellene amelyik csendes, mi több szoftveresen állítható egyszeres sebességre. Mit tudnátok javasolni?
Csatlakozó típusa számít valamit (IDE vagy SATA)?
Htpc (Home Theatre PC)
megy a nativ? ha igen, mi volt a "trükk" ?
Egyenlőre még nem jött össze, bár nem is vittem túlzásba a próbálkozást. Majd ha nem lesz 35 fok a lakásban, folytatom
Htpc (Home Theatre PC)
720-as megjelenítőket kihagyom már csak 1080-ra váltok, na persze ha elérhető áron lesz. Addig elvegetálok az Infocus-szal
OFFTOPIC:
nyilván egy jo kontrasztu 576p vetitőről kevésbé sürgető a váltás, mint volt egy kis LCD-ről
megy a nativ? ha igen, mi volt a "trükk" ?
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
és mert szerencsére már nem kell spec felbontást használnunk, az 1280x720 pedig aligha gond akármilyen programnak
(anno a Z1-emmel (960x540) nekem is hű társ volt a powerstrip.)
Jaaa, hát ez az
Én még egy kicsit le vagyok maradva, így hát be kell érnem az Infocus 1024x576-os felbontásával. A 720-as megjelenítőket kihagyom már csak 1080-ra váltok, na persze ha elérhető áron lesz. Addig elvegetálok az Infocus-szal
Htpc (Home Theatre PC)
scott: pont ez a lényeg a kis programban, csinálsz egy BAT filet, amit akár a zplayer is el tud inditani az alapján h pal vagy ntsc dvd-t tettél be igy az 50/60hz váltás dvd esetén automatizálhato.
Nem is értem miért nem azt használjátok. Abban is van lehetőség billentyű kombinációhoz rendelni előre definiált beállításokat.
mert pl a zoomplayer nem tud kiadni bill. parancsot, de .bat fájlt tud futtatni
és mert szerencsére már nem kell spec felbontást használnunk, az 1280x720 pedig aligha gond akármilyen programnak
(anno a Z1-emmel (960x540) nekem is hű társ volt a powerstrip.)
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
scott: pont ez a lényeg a kis programban, csinálsz egy BAT filet, amit akár a zplayer is el tud inditani az alapján h pal vagy ntsc dvd-t tettél be igy az 50/60hz váltás dvd esetén automatizálhato.
Az én bajom az, hogy nekem 1024x576 60Hz vagy 50 Hz-re van szükségem. Ilyen felbontást ( amit a projektor meg is evett ) kizárólag Powerstrip-pel sikerült varázsolnom. A korábbi Nvidia-s VGA-val igencsak megszenvedtem, mire létre tudtam hozni. Most az új alaplap miatt kezdhetem elölről az egészet
Szerintem a Powerstrip a legjobb program ezekre a célokra. Nem is értem miért nem azt használjátok. Abban is van lehetőség billentyű kombinációhoz rendelni előre definiált beállításokat.
Htpc (Home Theatre PC)
jah, akit érdekel: csömöri auchanban a Labtec vezetékmentes médiás bill + optikai egér (rádiosak) 3990, de nem mertem még egybe beleugrani, hiszen a mostani is éppcsak vezérelhető 3-4 méterről
sajna a kisbabám az egeret kinyirta, nem mozgatja a kurzort vszeg az adoja meghalt egy eldobás után
vmi tipp olcso vezetékmentes cuccra, ami BIZTOSAN megy mondjuk 5 méterről is? (most hama van, ez 4990 volt, szal sokkal többet nem akarok rákölteni)
Jó volt itt.