Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
- TomGambler
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Az említett zaj oka a kompozit videókimenet és a kábel gyenge árnyékolásának együttes hatása. Scartról jobb nem lesz. Remélem, nem újonnan vetted boltban a felvevőt, mert ez a típus már tavaly kifutott, monó tuneres, ráadásul gari sincs rá, mivel a Thomson kivonult Eu-ból. A scarton nem ad ki sem RGB, sem S-Video jelet, csakis kompozit videót. A tervezők úgy gondolták, hogy ha komponens kimenetet tesznek rá, az bőven elég minden felhasználónak Én az eggyel nagyobb 8750-est vettem 38-ért anno, 3 hétig volt nálam, úgy szabadultam tőle. Próbáld meg visszavinni a boltba és vegyél helyette egy normális felvevőt, vagy kérd vissza a pénzt. Thomsont meg soha többet ne vegyél, mert ami maradt még a boltokban, az mind zsákbamacska, gari nélkül.
Az antennakábelt kihúztam, az nem segített, RCA kábelt csak hétfőn tudok majd szerezni.
Újonnan vettem, de a következő egyszerű okból: nem készpénzért vettem, hanem kaptunk egy bazi nagy rakat TESCO utalványt, amit a háztartási-elektronikai részlegen lehetett levásárolni, és mivel régóta fájt a fogunk egy HDD-DVD felvevőre, azt vettünk. Sajna, ez az egy típus volt belőle. Elvileg garancia van rá, 3 hónapig vissza is veszik szó nélkül, szal, ha nincs rá megoldás, visszaviszem, és kitalálok valami mást.
Azért bosszant a dolog, mert a TV-m is Thompson, és gondoltam, ha ez is az, legalább nem lesz vele gond...Naív én...
Esetleg valami tipp, amivel lehetne javítani ezen a problémán? Mert megmondom őszintén, a szüleim használnák jórészt, nem én, nekik megfelelne, ha ez a probléma megoldódna.
Segítség,kezdő vagyok!
Az említett zaj oka a kompozit videókimenet és a kábel gyenge árnyékolásának együttes hatása. Scartról jobb nem lesz.
Remélem, nem újonnan vetted boltban a felvevőt, mert ez a típus már tavaly kifutott, monó tuneres, ráadásul gari sincs rá, mivel a Thomson kivonult Eu-ból. A scarton nem ad ki sem RGB, sem S-Video jelet, csakis kompozit videót. A tervezők úgy gondolták, hogy ha komponens kimenetet tesznek rá, az bőven elég minden felhasználónak Én az eggyel nagyobb 8750-est vettem 38-ért anno, 3 hétig volt nálam, úgy szabadultam tőle. Próbáld meg visszavinni a boltba és vegyél helyette egy normális felvevőt, vagy kérd vissza a pénzt. Thomsont meg soha többet ne vegyél, mert ami maradt még a boltokban, az mind zsákbamacska, gari nélkül.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem itt valami össze akad a TV és a DVD képbeállítása között, gondolok itt a DVD-n valamiféle , képfrissítés, felskálázás, vagy egyszerűen olyan formátumban küldi a jelet a tévére amit az nem ismer fel rendesen. Próbaképp kösd össze őket hagyományos RCA-val. Ha ott is ez a baj, akkor tuti valami beállítási gond a DVD-n.
- TomGambler
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Beteszem ide is a kérdésemet, mivel azt hiszem, rossz helyen indítottam miatta topic-ot, elnézést érte. Reménykedem, hátha valaki tud segíteni.
Van egy régebbi, 4 év körüli síkképernyős Thomson TV-m, (72 cm, 100Hz) amihez a napokban vásároltunk egy szintén Thomson DTH8740-es HDD-DVD felvevőt.
Az összekötésre egy sima, 1500 forint körüli SCART-SCART kábelt használtam, amivel a következő problémám van. A felvevőről érkező kép harántirányban sávosodik, vibrál, kábé olyan, mintha nagyon alacsony frekvencián menne a képfrissítés. Úgy vibrál, mint egy régi monitor 60Hz-en, csak nem vízszintesek a csíkok, hanem harántirányúak. A kép amúgy tiszta, de ez elég zavaró. Az összes interferenciát okozó eszközt kiiktattam a környékről, ami eszembe jutott, megpróbáltam másik SCART-SCART kábellel, azzal sem jobb, az egyetlen dolog, ami működött, ha a TV-n kapcsoltam zajcsökkentést, attól elfogadható szintre csökkent, de még mindig észrevehető, messze van a tökéletestől. Próbáltam mindkét SCART foglalatban, ami a TV-n van, semmi különbség.
Remélem, érthetően fogalmaztam. Nagyon hálás lennék pár tippért, mivel lenne érdemes próbálkoznom! (Jobb minőségű kábel, más csatlakozófelületen való kötés, stb.)
A segítséget előre is köszönöm!
Segítség,kezdő vagyok!
földhurok izolátorra van szükségem, 2400 ft.
Gyakorlatilag az antennakábel árnyékolása (ami a tévé felől a test) nincs egy potenciálon (=feszültség van köztük) a konnektor földelésével (ami a számítógép felől a test) és amikor a kettőt a rendszeren keresztül összekötöd, akkor a feszültség nem indukálódik (ahhoz induktivitás, azaz tekercs kell), hanem a potenciálkülönbség maga a feszültség és egy 50 Hz-es búgás alakul ki. Az izolátor galavanikusan szétválasztja a kettőt, azaz megszűnteti az átvezetést. De akár a számítógépet (csak annak van földelt csatlakozója) akár a tévé antennakábelét veszed ki a rendszerből, a brumm akkor is megszűnik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Segítség,kezdő vagyok!
... azt szeretnem toletek megkerdezni, hogy mi a fene az az izolator? hogy nez ki, mire jo, mennyibe kerul?
A foldhurkot szunteti meg ez a kis "bigyusz". A foldhurok eleg csunya dolog, gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vedofold vezetekeken es a keszulekeken ill. a hozzajuk csatlakoztatott egyeb dolgokon amelyek foldelve vannak egy hurok alakul ki. Ebben a hurokban feszultseg indukalodik es a vezetekek ellenallasa miatt aram fog folyni (osszeszed mindenfele zavart, legkonnyebben a halozati brummot) es ezt hallod a hangsugarzokbol. Ez a kis izolator a TV antenna foldjet galvanikusan levalasztja a halozati foldrol igy nem zarodik a hurok es nem is keletkezik zavaro brumm.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Segítség,kezdő vagyok!
földhurok izolátorra van szükségem, 2400 ft.
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w
Segítség,kezdő vagyok!
"A kábeltv koaxkábelét húzd ki, nem fog zúgni. Ebben az esetben egy izolátorra lesz szükséged, ami galvanikusan leválasztja majd a kábeltv-t."
ezt a valaszt kaptam masik forumon, es tenyleg! kihuztam koaxot, egybol nem búg.
azt szeretnem toletek megkerdezni, hogy mi a fene az az izolator? hogy nez ki, mire jo, mennyibe kerul?
Segítség,kezdő vagyok!
Meg kell 1 fázisra (leállásra) kötni a készülékeket.Vagy a pc-vel van a gond mint nálam is.
Lehet a pc tápja vagy simán a hangkari.
De a sokat látott ill. hallgatottak majd mondanak konkrétabb ötleteket.
dugtam masik konnektorba is (igaz, 1 aljzaton van mind2) ott is ugyanez.
pc-n alaplapi realtek hangkartya van. csak azt nem ertem, hogy ha a komponens nincs bedugva, akkor az eg vilagon semmi baja, nem gerjed.
pc tapot nem reg csereltem 450es kodeganyrol FSP400-60HLN-re.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
hello!pana sa-ht545w hazimozim van. szamitogeprol 3.5jack-rca-val jon az audio. komponensen keresztul megy tevere a video. az a bajom, ha mind2 egyszerre van fizikailag bedugva, nagyon nagy alapzaj/bugas/gerjedes van. ha barmelyiket kihuzom, mar jo is. mit tudnek tenni, nem a legjobb megoldas lenne mindig csak azt bedugnom, amit epp hasznalni szeretnek.
Meg kell 1 fázisra (leállásra) kötni a készülékeket.
Vagy a pc-vel van a gond mint nálam is.
Lehet a pc tápja vagy simán a hangkari.
De a sokat látott ill. hallgatottak majd mondanak konkrétabb ötleteket.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Segítség,kezdő vagyok!
hello!
pana sa-ht545w hazimozim van. szamitogeprol 3.5jack-rca-val jon az audio. komponensen keresztul megy tevere a video. az a bajom, ha mind2 egyszerre van fizikailag bedugva, nagyon nagy alapzaj/bugas/gerjedes van. ha barmelyiket kihuzom, mar jo is. mit tudnek tenni, nem a legjobb megoldas lenne mindig csak azt bedugnom, amit epp hasznalni szeretnek.
Segítség,kezdő vagyok!
fali kerek doboz elfedésére van valami ötletetek?
6 tonna malter?
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Segítség,kezdő vagyok!
fali kerek doboz elfedésére van valami ötletetek?
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Segítség,kezdő vagyok!
Minek ez a barkácsolás?Venni kell a Kácsában olyan spec vvillásdugóaljzatot, abba egészen emberes méretű kábel is berögzíthető, és aztán simán két banándugó be a konnektorba.
Csak arra kell figyelni, hogy mindíg pl a bal legyen a + drót
De ebben az esetben ott van egy plusz csatlakozás, amiről korábban írtuk, hogy valószínűleg ront valamit a minőségen. Ezt kéne elkerülni, nem?
Segítség,kezdő vagyok!
Oké, csak itt nálam a hdmi kábel is átfért
Bulunak viszont csak hangfalhoz kell...
Segítség,kezdő vagyok!
Minek ez a barkácsolás?Venni kell a Kácsában olyan spec vvillásdugóaljzatot, abba egészen emberes méretű kábel is berögzíthető, és aztán simán két banándugó be a konnektorba.
Oké, csak itt nálam a hdmi kábel is átfért
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Segítség,kezdő vagyok!
Minek ez a barkácsolás?
Venni kell a Kácsában olyan spec vvillásdugóaljzatot, abba egészen emberes méretű kábel is berögzíthető, és aztán simán két banándugó be a konnektorba.
Segítség,kezdő vagyok!
A fekete középső rész is gyári, csak faragtad?
Így van.
A bal oldali van egy kicsit megfaragva, a jobb oldali a gyári állapot.
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Segítség,kezdő vagyok!
Ez szétszedhető, de egy kicsit faragni is kellett.Legrand Valena a típusa. Lefényképeztem a telefonnal:
Köszi.
Nem ismerem a típust. A fekete középső rész is gyári, csak faragtad?
Segítség,kezdő vagyok!
Én hasonlóan oldottam meg, de telefon-aljzat helyett, "kiherélt" antenna csatlakozóval. Ezen még a hdmi is átfért a projihoz
Ez sem rossz megoldás!
Átvágtad a két lyuk között (ha olyan) a műanyagot, hogy a HDMI átférjen, vagy egy lyuk volt rajta, amit kibővítettél?
Ez szétszedhető, de egy kicsit faragni is kellett.
Legrand Valena a típusa. Lefényképeztem a telefonnal:
Segítség,kezdő vagyok!
Én hasonlóan oldottam meg, de telefon-aljzat helyett, "kiherélt" antenna csatlakozóval. Ezen még a hdmi is átfért a projihoz
Ez sem rossz megoldás!
Átvágtad a két lyuk között (ha olyan) a műanyagot, hogy a HDMI átférjen, vagy egy lyuk volt rajta, amit kibővítettél?
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor talán érdemesebb csak egy olyan keretet tenni a falra, amiben van akkora lyuk, amin kifér a kábel (pl. telefon-aljzat?)
Nálam is így lesz.
Igaz, csak a hátsó 4 (surr) hangfalnál. Mondjuk én nem nagyon akarom cserélgetni majd.
Lehet nem "lyukas" aljzatot teszek be, hanem rendes hangfalcsatis aljzatot, mivel a surroundoknál nem számít a +1 kábelcsatlakozás szvsz. Még ez nincs kiforrva.
Persze a frontokhoz szigoruan a falon kívűl fognak menni a kábelek.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor talán érdemesebb csak egy olyan keretet tenni a falra, amiben van akkora lyuk, amin kifér a kábel (pl. telefon-aljzat?), így ott nincs csatlakoztatás, mégis szebb, mintha lógna a "zsinór", vagy lyukas lenne a fal.